AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

HTM

17 Vastausta 542 Lukukertaa
Oisko jakaa kokemuksia näistä opinnoista? Kiinnostais etenkin tuo Itä-Suomen yliopisto :) Ja sit vielä enemmän kiinnostaa jos on avoimen kautta hakenut opiskelupaikkaa. Mutta kaikki kommentit tervetulleita!
Suoritin aikoinaan avoimen yliopiston kautta 50 opintopistettä oikeusjärjestys opintoja hyvin tiedoin ja täyttämällä hakukaavakkeen siirryin tutkinto-opiskelijaksi. Olen tehnyt opintoja töiden ohessa ja valmistun pian HTM:ksi. Pääaineena rikos- ja prosessioikeus ja sivuaineena muita oikeudenaloja. Olen ollut tyytyväinen yliopistoon ja tähän tutkintoon :)
Muuten jees, mutta huono kun ei työllisty.
Noh, eipä se OTM nimen edessä avaa myöskään mitään portteja taivaaseen työllistymisen suhteen ...
Eipä ne mitkään tutkintonimikkeet takaa työllisyyttä nykypäivänä... vähän jo vittuttaapi tää koko homma......
Noh noh, LL siinä nimen edessä niin töitä on 100 % varmasti täällä Suomessa.
Vuosina 2009–2011 Joensuusta HTM:ksi valmistuneista työelämässä on 82 % ja työttömiä vain 3 % Erikoisjuristeilla on joillakin aloilla todella hyvät työllistymisnäkymät

http://www.uef.fi/fi/oikeustieteet/tyollistyminen

Tuolta löytyy myös valmistuneiden kertomuksia urastaan:
http://www.uef.fi/fi/oikeustieteet/Tyollistymiskertomukset
Onko Tampereen yliopiston hallintotieteilijät hehkuttaneet tällä "erikoisjuristi"-termillä vai onko se vain Joensuulaisten keksintö?
Koetaanko termi uhkana?
Tampereella opiskelumahdollisuudet ovat huomattavasti Joensuuta kapeammat, esim. rikos- ja prosessioikeus, eurooppaoikeus ja ympäristöoikeus puuttuvat lähes kokonaan. Tampereella juridiikassa voi suorittaa HTM-tutkinnon vain julkisoikeudessa, joka on lähinnä hallinto- ja valtiosääntöoikeutta. Joensuussa voi erikoistua 7 eri alaan eli kuvio on ihan erilainen. Joensuusta valmistutaan siis HTM:ksi pääaineena esim. rikos- ja prosessioikeus, finanssiokeus, eurooppaoikeus jne.

Ja ero on se, että Joensuussa ei opiskella tai edes voi opiskella lainkaan hallintotieteitä. Kaikki opinnot ovat oikeustiedettä.
Osaako joku tuolla Joensuussa opiskelleista vastata, onko noista opinnoista myöhemmin mahdollista jatkaa oikeustieteen maisterin koulutukseen? En siis tarkoita että saisin opinto-oikeuden ilman pääsykokeita, mutta hyväksytäänkö esim. jotain kursseja oikiksen puolella tai onko noista opinnoista yleensäkään mitään hyötyä jos haluaa juristitutkinnon? Mihin ammatteihin tuo HTM oikeuttaa? Onko mitää lähelläkään asianajajan työtehtäviä koska ne kiinnostaisivat eniten tai sitten tuomioistuin työt.
Hyväksytään. Tästä tarkempaa tietoa uef sivulla. Joku aikaraja oli että ei saa olla muutamaa vuotta vanhempia opintoja, luonnollisesti juridiikan opintoja ja joku maksimimäärä mitä hyväksytään. Olisiko ollut joku 90 op tms. Sisällöltään varsinkin perusopinnot ovat vastaavia kuin ON tutkinnon.
Onko mahdollista suorittaa HTK ja sitten hakea lukemaan OTM, vai pitääkö tehä vielä ON päälle ja suorittaa uudestaan jotain opintoja, jotka on tehny jo HTK:ta varten?
ON pitää tehdä alle, jos aikoo OTM:ksi. HTK-tutkinnon opintoja saa hyväksiluettua, uefin sivuilta löytää linjauksia. Silloin hyväksiluvuissa on eroja, otatko ensimmäisen tutkinnon ulos ennen toista tutkintoa vai et.
HTM-tutkinnosta voi sen sijaan jatkaa suoraan OTT:ksi.
Mitä OTT vaatii? :D
Parit kirjatentit ja se on siinä :)
OTM- ja HTM-tutkinnoissa on jo tarpeeksi kirjatenttejä. OTT ei vaadi muuta kuin kirjallisen, mutta muuten vapaamuotoisen hakemuksen, jota kutsutaan "lisennsiaattihakemukseksi". Kun se hyväksytään sinusta tulee OTL. Sitten parikymmentä tuntia luontoja ja muutamat luentokuulustelut ja saat miekan ja bolognanpunaisen hatun päähään ja voit kutsua itseäsi oikeustieteen tohtoriksi.
Mitäköhän höpötät, on jopa trolliksi surkea.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta