Tuulimyllyt ja kaupunginhallitus

Wattituuli

Tänään selviää kaupunginhallituksen kanta tuulivoimapuiston arviointiselostukseen... Mielenkiintoista, siirrymmekö uuteen aikaan..?

334

2567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruokamoa-imporant

      Yva-Selostus on kovin puutteellinen ja subjektiivisesti rakentajan kannalta tehty . Ei pitäs läpäistä järkeviä hallituksen jäseniä. Ö-mappiin koko hanke ja sillä siisti. VAPAA JÄRVI > tulevaisuus !

    • tulloo ne

      Huomenna varmaan Lapin Kansassa luettavaa?

    • lapa pyörimään

      On se komiaa katsiottavaa, kun megamyllyt humiseen tunturin nokalla

    • vapppaa vesisistö

      Huminat loppuu alkuunsa. Ei ne päättäjät ihan tyhmiä oo. Ainakaan enemmistö. On kai siellä niitä vähäsaattosempiaki jokka saa neuvot yhteismettältä ajattelematta itte mitään.

    • Onko edunsaaja

      Jos jotain päätetään, on päätös laiton. Asia ei ole ollut teknisen lautakunnan käsittelyssä eikä koko yva selostus ole ollut kenenkään saatavilla. Ei löydy kaupungin sivuilta. Rikollista toimintaa geodeetilta. Onko edunsaaja?

    • Yksimielisesti

      Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti jättää asian pöydälle sellaisia lisäselvityksiä varten. Katso kaupungin sivuilta.

    • hakkapeliitta007

      Kyllä kemijärviläisten pakko ottaa tuulimyllyt! Koska kaukölämmöllä näyttää olevan todella vaikeeaa kaupungin hallituksen pöytäkirjan mukaan.....

    • kaksi vaikeaa

      Sitten olisi kaksi vaikeata asiaa tuulimyllyt ja kaukolämpö.

    • Seurrakuntalainen

      Kyllä Ailankatunturi pitää jättää rauhaan myllyiltä. Saa seurakuntakin tonttins myydyksi.

      • usko on luja

        Aivan oikein . Seurakunnalla mahtavia tontteja Ailangassa. Kysyntää on jos tuulimyllyjä ei tule. Onko seurakunta ottanu kantaa Yvaan ?


    • hyvää saadaan

      Se vaan sattuu olemaan paras paikka myllyille. Ajatelkaa nyt vähän. On se myös upeaa nähtävää kun siinä tunturin laella olis vaikka 6 isoa megamyllyä.
      Vois Kemijärveläisetki tuntea ittensä ylpeiksi, että meilläkin sentään jotain. Kaikki täältä vaan viedään, mutta nyt tulis komioita torneja, niin pöhköille ei kelpaakkaan.
      Ahne seurakuntakin voi pikkasen aatella, myis ne tontit myllyjen paikoiksi.

      • Suuren töllistelijä

        Sinun käsialasi jo tunnetaan ja toistat kuin papukaija tuota samaa sanomaa. Ymmärrätkö oikastaan koko tuulivoimasta yhtään mitään? Lienet palkattu jonkun maanomistajan toimesta tänne tuota samaa virttä laulamaan.

        Kyllähän joillekin riittää jonkun suuren töllistely, muta oikeat komeukset kumpuavat aivan jostakin muusta.


    • laineihilla laulaen

      Siitäkö kemijärvi voi olla ylpeä et rahoittaa ulkomaalaisia myllykeinottelijoita ? Kyllä kemijärven ranatatonttien arvo on tulevaisuudessa monin verroin arvokkaampaa ko pieni kiinteistövero kunnalle ja kiinteistöjen arvojen romahdus ! Nyt kysytään valtuutettujen älkykyyosamäärää .

    • mökkikunta vain

      Niin kyllä kemijärvestä tulee lähinnä kesämökkikunta ja vakinainen asujamisto harvenee olemattomiin.
      Mökkiläiset voivat kyllä tykätä tuollaisesta vihreästä sähköstä, eli tuulivoima voi olla imagokysymys, ja sitäkautta tuulimyllyt nostavat mökkitonttien hintoja.

    • ota pilleri

      Jos ei ymmärrä niin sit ei ymmärrä. Kiinteistöjen arvot rannoilla laskevat nollaan ko kukaan ei niitä osta. Kannattas vähän nokkaansa pitempään aatella.Tänne kirjoittaja joka puolustaa myllyjä on tosi hukassa. vaiko kevät-kesäkö vaikuttaa. Son monilla tuo....

    • oikea näkemys

      Eikä mitä, näethän että ne eivät nyt kelpaa kellekään. Kemijärvi nuutuvana nurkkakuntaisena paikkana ei houkuttele mökkikuntana. Kemijärvellä on epämielyttävän paikan maine. kaikki teollisuus on täältä lähtenyt ja mökin ostajat vetävät siitä omat johtopäätöksensä. Ei tälläseslta paikkakunnalta kukaan halua ostaa edes mökkitonttia.
      Mutta jos tänne rakennettaisiin tuulimyllyjä, niin niiden nosteessa jo alkaisi tonttikaupat käydä. Koska kuolevaan kylään ei kukaan tuulienergiaa rakenna, tämä antaa meille tosiaan kunnon goodwilliä, ja tuo paikkakunnalle tervettä sähinää ja rahakkaita mökkiläisiä.

      • tuleva kemijärveläin

        Nyt ko Sellutehaskin siellä Kemijärvellä on lopettanu niin järvi on puhistunu ja mökkitonttien arvot ovat vain nousseet ! Kalakantaki kuulemma elpynyt mm. kuha. Älkää hyvät päättäjät tuulimyllyillä pilatko hienoa järvimaisemaa. Tulevaisuus on järkevien valtuutettujen käsissä. Käy sääliksi näitä hölmöjä jotka tänne on pantu kirjoittamaan myllyjen puolesta.


      • Millivoltti
        tuleva kemijärveläin kirjoitti:

        Nyt ko Sellutehaskin siellä Kemijärvellä on lopettanu niin järvi on puhistunu ja mökkitonttien arvot ovat vain nousseet ! Kalakantaki kuulemma elpynyt mm. kuha. Älkää hyvät päättäjät tuulimyllyillä pilatko hienoa järvimaisemaa. Tulevaisuus on järkevien valtuutettujen käsissä. Käy sääliksi näitä hölmöjä jotka tänne on pantu kirjoittamaan myllyjen puolesta.

        Juuri nyt on taottava sopimukset kuntoon! Kemijärvi on ollut varsin puhdas jo sellutehtaan aikana ja pidämme huolen että se pysyykin puhtaana kun rakennamme Vuotoksen altaan nykymedoteilla.
        Tuulimyllyt tulevat tarpeeseen. Ne muistuttavat meitä siitä että meilläkin täällä on ollut joskus jotain järkevää teollista toimintaa. Samalla saamme niistä saasteetonta sähköä.
        Kalakanta on todella hyvä ja se vain paranee Vuotoksen rakentamisen myötä. Tuulimyllyt ja Vuotos eivät rakentamisen jälkeen tarjoa montakaan työpaikkaa, muutamia kylläkin. Siksi hyvä kalakanta on tärkeä ruoka-/ tulolisä meille virkeille eläkeläisille. Eihän tänne juuri muita enää olekaan.


    • Uutta ajateltavaa

      Voi, tätä taantuman kehtoa, Kemijärveä, tarvitaan aivan uutta ajattelumallia tänne taantuman kehtoon. Vatustetaan, vastustetaan ....

      Hakukoneyhtiö Google alkaa pyörittää Haminan datakeskustaan ruotsalaisella tuulivoimalla. Yhtiö ostaa Pohjois-Ruotsiin rakennettavan uuden tuulipuiston koko sähköntuotannon kymmenen vuoden ajaksi.

      Google pyrkii käyttämään mahdollisimman paljon uusiutuvaa energiaa. Osuus yhtiön koko energiankulutuksesta on noussut jo kolmannekseen.

      Google päätyi ruotsalaiseen tuulisähköön, koska 02-yhtiön hankkeella Övertorneåssa ja Pajalassa oli jo valmiiksi rakennusluvat

      – Hyödynnämme pohjoismaisia yhdistynyttä energiamarkkinaa, jonka kautta voimme ostaa sähkön yhdessä maassa ja käyttää sen toisessa, kertoi johtaja Francois Sterin Googlesta.

      Yhteensä 72 megawatin projektin rakennustyöt alkavat lähikuukausina, ja sen pitäisi olla täydessä tuotantovalmiudessa vuoden 2015 alussa. Omistajaksi tulee tuolloin saksalainen vakuutusyhtiö Allianz.

      Googlella on jo kolme vastaavanlaista energiasopimusta muualla maailmassa. Pohjoismainen sopimus on ensimmäinen laatuaan Euroopassa.

    • Jaakko Ojaniemi

      Olen jo monta kertaa aikaisemmin sanonut, että annetaan ruotsalaisten rakentaa tuulivoimaa ja ostetaan sitten sieltä halvalla sähköä. Sähköähän myydään markkinahintaan ulos. Nyt markkinahinta on noin 38 €/MWh. Eli tällä hinnalla me voisimme ostaa sähköä Ruotsista. Se voi olla tuulisähköä tai vesivoimaa.

      Nyt, kun itse yritämme rakentaa tuulivoimaa, niin sen hinta on 105 €/MWh. Erotuksen maksavat me veronmaksajat. Eli tosi hölmöläisten touhua rakentaa itse tuulivoimaa, kun sitä saa 2,5 halvemmalla ostettua Ruotsista.

      Google ostaa sähkön Ruotsista markkinahintaan Suomeen ja maksaa siitä tuon 38 €/MWh. Jos Google tuottaa sähköä sitten Ruotsissa, niin se saa siitä itse myyntihintana 105 €/MWh ja erotuksen maksavat ruotsalaiset veronmaksajat.

      Onko joku niin naivi, että luulee, että Google tekee tätä uusiutuvan energian vuoksi?. Google tekee tämän keikauksen vain ja yksinomaan rahan vuoksi. Google harrastaa ja keinottee kahden maan välillä tapahtuvan energian tukipolitiikan kustannuksella.

      Suomalaistenkin kannattaisi rakentaa tuulimyllynsä Ruotsiin ja ostaa sitten sieltä halpaa sähköä ja ottaa tuet ruotsalaisilta pois.

      Jaakko Ojaniemi

    • niin vaan

      Lapissa ainoat energiamuodot on vesi, tuuli, turve ja puu!
      Näitten varaan on rakennettava energiatuotanto tulevaisuudessa, rajojen ulkopuolelta tulevasta sähköstä riippuvuutta pitää vähentää. Omavaraisuus pitää energiatuotanossa olla mahdollisimman korkea. Vuotos tulee uudestaan keskusteluun ja kyllä tuulimyllyille pitää paikka kemijärveltä löytyä. Uskoakseni kemijärviläiset käyttävät myös sähköä ja voivat osallistua ilmasto talkoisiin!
      Sopu antaa tilaa energian käytössäkin!

    • Jaakko Ojaniemi

      Faktoja sinulle "niin vaan".

      1. Lappi on ylijäämäinen energiantuotannossaan. Lappi tuottaa enemmän energiaa kuin kuluttaa ja Lapissa tuotettua energiaa viedään täältä etelään. Uusia voimalaitoksia pitäisi sen vuoksi rakentaa sinne missä on kulutustakin eli Etelä-Suomeen.

      2. Suomi on sitoutunut nostamaan uusiutuvien energiamuotojen osuuden kokonaisenergiastaan vuoteen 2020 mennessä 38 %:n. Vuonna 2012 saavutettiin jo 33 %:n taso. Suomi on kolmannella sijalla maailmassa uusiutuvien energiamuotojen käytössä. Kun uudet biodieseltehtaat valmistuvat, saavutetaan jo taso 38 %. Ei siis mitään tarvetta rakentaa lisää kannattamatonta energiaa.

      3. Suomi on saavuttanut Kioton sopimuksen velvoittamat päästötavoitteet. Suomen päästöt ovat alhaisimmalla tasolla sitten vuoden 1990. Lue alla olevat linkit.

      http://www.stat.fi/til/khki/2012/khki_2012_2013-05-16_tie_001_fi.html

      http://213.138.138.150/download/noname/%7B42B44EDF-A5D7-4233-A526-77941E4B10BE%7D/40156

      Ei siis mitään tarvetta rakentaa lisää kannattamatonta energiaa.


      4. Tuulivoimarakentaminen vain lisää CO2 päästöjä. Lue alla olevat linkit.

      http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/windpower/9889882/Wind-farms-will-create-more-carbon-dioxide-say-scientists.html

      http://www.epaw.org/documents.php?lang=en&article=no8

      http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-1350811/In-China-true-cost-Britains-clean-green-wind-power-experiment-Pollution-disastrous-scale.html

      Tutkijat varoittavat, etteivät tuulivoimalat tule elinaikanaan tuottamaan hiilidioksiditonta energiaa taseeseen riittävästi tasoittaakseen taseen toisella puolella tuulivoimalan valmistuksen-, pystytyksen-, käytön- ja purkamisenaikaisen fossiilisen energian ja aineiden käytön. Suomessa asiaan liittyy muitakin kummallisuuksia, kuin lapalämmitys, vaihteistojen rikkoontuminen pakkasessa, tyhjäkäynnillä pyörittäminen, jotta akselit eivät vääntyilisi. Tilanne pahenee entisestään, kun tuulivoimalle joudutaan rakentamaan varavoimaloita, jotka ovat hiilivoimaloita.

      5. Maapallon lämpötila jatkaa lievää laskuaan. Vaikka CO2 kasvaa, niin ilmasto kylmenee

      http://www.bishop-hill.net/blog/2013/5/27/met-office-admits-claims-of-significant-temperature-rise-unt.html

      http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2011/10/maapallon-keskilampotila-jatkaa-lievaa.html

      http://www.express.co.uk/news/science-technology/387971/Scientist-predicts-earth-is-heading-for-another-Ice-Age

      http://timoteus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/141232-onko-maapallon-keksilampotilan-nousu-tilastollisesti-merkittavaa

      http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-1350811/In-China-true-cost-Britains-clean-green-wind-power-experiment-Pollution-disastrous-scale.html

      6. Maapallon lämpötila ei ole viimeisen 17 vuoden aikana lämmennyt ollenkaan, vaikka CO2 päästöt ovat nousseet. Itse asiassa maapallo on hieman kylmentynyt ja tutkijat varoittavat uudesta jääkaudesta

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013043016964688_ul.shtml

      http://www.welt.de/print/die_welt/vermischtes/article114733276/Wissenschaftler-warnen-vor-Eiszeit.html


      7. Ilmastonmuutos ei johdu ihmisestä

      www.telegraph.co.uk/earth/environment/climatechange/10086694/Tim-Yeo-humans-may-not-be-to-blame-for-global-warming.html

      http://www.pnas.org/content/early/2013/05/22/1304199110

      Tutkijat myöntävät nyt, että mahdollinen ilmaston lämpeneminen, jos sellaista on edes olemassa, ei johdu ihmisestä vaan auringossa tapahtuvista muutoksista.

      Eli koko tuulivoimarakentaminen on ollut vain vihreiden ja suurteollisuuden luoma hysteria, jolla suuret laitevalmistajat ja tuulivoimarakentajat ja päästöoikeuksien kauppamiehet ovat vain rikastuneet veronmaksajien kustannuksella. Ilmastollisilla muutoksilla ei tuulivoimarakentamista voida enää puolustella.


      8. Ennusteet ilmaston lämpenemisestä liian jyrkkiä

      http://www.express.co.uk/news/world/403595/Forecasts-for-global-warming-too-high

      http://www.bishop-hill.net/blog/2013/5/27/met-office-admits-claims-of-significant-temperature-rise-unt.html

      http://www.mpg.de/7262068/klimawandel_erderwaermung?filter_order=L&research_topic

      Aikaisemmin on tehty matemaattisia malleja, jotka osoittavat, että ilmasto lämpenee. Nyt tutkijat myöntävät ne virheellisiksi.


      9. Saksan tuulivoimarakentaminen on tuonut maalle suunnattomia ongelmia.

      http://www.spiegel.de/international/topic/german_energy_revolution/

      http://www.telegraph.co.uk/comment/9559656/Germanys-wind-power-chaos-should-be-a-warning-to-the-UK.html


      Itse olen sitä mieltä, että jos me tosissaan haluamme Kemijärvellä hurskastella ja rakentaa tuulivoimaa, niin rakennetaan vaan, mutta sijoituspaikka täytyy olla jokin muu kuin mitä WPD:n ja Oxfordin suunnitelmat edellyttävät. Olen jo pitkään varmistunut, että Kuninkaankuusikko-Nuolenlakijänkä ja Raajärvi ovat parhaat alueet.

      Kiitos, jos jaksoit tänne saakka.

      Jaakko Ojaniemi

    • tuulitukka

      Olipas pitkä vuodatus hemmolta, en kyllä viitsinyt sitä lukea, mutta myllyt onkin nykyaikaa ja niitä olisi tänne saatava, koska se olisi paras asia mitä tälle kylälle olisi koskaan tapahtunut.

      • jos ei lahjoja niin.

        Tuulitukka on yksi oiva esimerkki siitä että ei kehtaa syventyä faktoihin vaan höpöttää tuulta taivasta. On varmaan niitä ökyisäntien juoksupoikia joita narrataan mukaan näihin hölmöyksiin. Ojaniemi lataa faktoja ja ainaki täällä ne luetaan .


    • kiinteistövälittäjä

      Ei tuollasia vuodatuksia linkityksineen kukaan viitsi lukea, aivan älytöntä tuommosia on kirjoittaa. Täällä kirjotetaan tunteella ja tuollasista viis. Noita "tutkimuksia" löytyy puolesta jos vastaan, eikä niillä ole merkitystä, yksi uskoo yhteen totuuteen ja toinen toiseen, sillä selvä.

      Tuulimyllyt taas on imagoasia, ne ovat meille tärkeitä, että pääsemme tästä takapajulan maineesta. Pelkästää siitä syystä ne on rakennettava, maksoi mitä maksois. Vaikka ne ei toisi edes sähköä, ne ovät meille arvokkaita.
      Alkaa tonttikauppakin taas kukoistamaan, kunhan saamme tuulipuiston tänne.

      • liikemiesvainoa

        Kiinteistövälittäjä näyttää hallitsevan alansa. taitaa viimeisetkin kaupat loppua jos myllyt tulee.


    • santso pantso

      Jaakko Ojaniemi on tämänpäivän Donki Hotte.

    • Jaakko Ojaniemi

      Tuulitukka = kiinteistövälittäjä. Kerro mistä sinä olet tietosi saanut tuulivoimasta, kun olet sen vankkumaton kannattaja? Koeta lukea vaikka vain edes otsikot, jos asia on liian pitkäpiimäistä.

      Tuo mitä yllä kirjoitin ei ole kuin murto-osa tuulivoiman mielettömyteen liittyvästä kirjallisuudesta. Minulla on yllä olevasta ja vähän muustakin hyviä powerpoint esityksiä erittäin paljon yksinkertaistetussa muodossa. Kiinnostaisiko sinua tulemaan kuuntelemaan esitelmää aiheesta, jos sellainen tuulivoimasta järjestetään?

      Tämän päivän Lapin Kansassa oli kaksi hyvää artikkelia. Tutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että poro hoitaa ilmaston muutosta syömällä tunturien pensaikot. Eli sen lisäksi, että Lappi tuottaa sähköä etelän tehtaisiin, me hoidamme porotaloudella myös ilmastoa. Eiköhön me olla jo näihin takoisiin aika paljon tehty mukaan lukien Kemijärven säännöstely.

      Toinen oli iso juttu pientuulivoimaloista. Itse selvitin jo vuosi sitten sen toimivuuden eräältä suomalaiselta valmistajalta ja sain sellaisen vastauksen, että paikassa, jossa taloni sijaitsee, se ei ehkä toimi. Muuten olisin sellaisen jo hankkinut.

      Suurilla aukeilla paikoilla ja rannikolla erittäin hyvä vaihtoehto yksityisen kotitalouden käyttöön. Jos valtio vielä säätäisi lain, että ylimääräisen energian voisi varastoida verkkoon, niin kannattaa hankkia.

      Jaakko Ojaniemi

    • äimänä

      Tarvitseeko kemijärviläisten pohtia tuulivoiman vaikutsta maapallon tilaan, taikka edes sen liiketaloudellista kannattavuutta. Se lienee rakentajien ja "suuripäisempien" harkittava.
      Kun sitä kuitenkin johonkin tehdään, niin eikö meidän asia ole ottaa kantaa siihen, mihin ja millä ehdoilla sitä Kemijärven alueelle voidaan rakentaa.

    • äimänä

      Ei sitä tuulivoimaa voi myöskään sillä torjua, että meillä täällä on jo sähköä. Työpaikkojen suhteen me emme ole omavaraisia, siksi on hyvä, jos niitä joku tänne tuo. Maksetaan se niille vaikka sähkönä.

      • Matkailu

        Tuulivoima ei luo työåpaikkoja. Bioenergia sitä vastoin paljonkin. Kemijärven kannattaa panostaa matkailuun.


    • ?????????

      Edeliselle---Aina kannattaa, kun on verorahoista kyse. Vai onko aivan sama mihin kaivoon ne lapetaan, niin kuin nyt on tapana?

      • äimänä

        Tietääkseni tässä ei ole kyse kemijärviläisten verorahoista.


    • niin se menee
    • Meille myllyt äkkiä

      Nuo Ojaniemen vuodatukset on kyllä täysin tyhjää löpinää. Sopivat jonnekin teknisen lautakunnan istuntoihin, täällä sellasasta ei viitsi lukea kun kirjoittaja itse.
      Ei tuulivoimasta tavallinen kuluttaja mitään tietoa tarvitse, sellainen on turhaa höpön höpöä. Joku ne myllyt rakentaa, eikä sekään meitä kiinnosta, että kuka ja missä sillä tili on, onko Nordeassa vai cayman saarilla.
      Pääasia kun sähköä tulee töpsölistä ja se on meidän omaa tuulisähköä.

      Hyvin sanottu tuo, että ojaniemi on nykyajan Donkki Hotti. Vaikka ei viitse vuodatuksia lukea, niin mittansa puolesta se siihen viittaa.

    • vääjäämättä tulevat

      Tuuliwattia vaan verkkoon, kyllä se siitä mätinät hiljenee, kun ihmiset tottuu tuulivoimaan.
      Täällä kauas katsoiset näkyvät asian jo hyväksyneen ja nurkkakuntaiset sitten, kunhan aikanaan ensin tottuvat myllyihin.

    • Jaakko Ojaniemi

      Minä en tätä plogia ole aloittanut, mutta tuulivoima oli aiheena, niin katsoin velvollisuudeksenei jakaa oiketa tietoa. Ja harvoin täällä olen, kun täällä ei paljon asiaa kukaan puhu. Nyt satuin katsomaan ja, kun oli niin asian vierestä tekstiä, niin korjasin.

      Se on valitettavaa, että ei kestetä totuutta ja sorry vaan, jos totuus ärsyttää. Jokainen voi laukoa mielipiteitään ja Suomessa on sananvapaus. Minä perustan mielipiteeni varsinkin tässä asiassa faktoihin.

      Tuolla ylhäällä joku sanoi, että tuulivoima ei ole tunneasia, ei siis järkeen käypä. Minä jätän tunteet aivan toisenlaisiin ja kauniimpiin asioihin. Eipäs juupas keskustelusta ei ole mitään hyötyä.

      Kun on kysymys tekniikasta, rahasta, busineksesta, liiketoiminnsta, teollisuudesta, järkevästä energiastapolitiikasta, ilmastonmuutoksesta, sähkön tuottamisesta jne., niin silloin tarvitaan faktoja pöytään.

      Minä olen esittänyt omani. Jos jollakin on vasta-argumentteja, niin lyökää pöytään.

      Jaakko Ojaniemi.

    • ei donkki hotti

      Tuosta asiasta saadaan niin monta totuutta kun vain halutaan, älä kuule uskokaan, että sinun totuus olisi absoluuttinen. Ei tuossa mitään faktoja ole, kuin sinulle itsellesi vain.
      Muita ne ei kiinnosta, joten tuhlaat aikaasi, kirjoittamalla pitkiä vuodatusia tuota tyhjää höpinääsi.

      Tuulivoimaa tarvitaa se on fakta. Se onko se kallista, niin se on vain laskennallista, eikä anna muuta kuin numeroillista tietoa.
      Tuulivoima on nimenomaan tunneasia, eikä mikään laskennallinen raha-asia.

    • Onko tallella

      Ojanieemihän kirjoitteli todella hyvin ja asialliseen js perusateli mitä tietää. Sinulta loppu tieto ja faktat etkä ossaa muuta kuin toitottaa samaa. Onkohan sullakaikki tallella.

    • etteenpäin

      Kaupunginvaltuusto tekee päätöksen näistä tuulimylly asioista euraavassa kokouksessa! Nyt viimeinen aika saada paikkakunta nousuun ja uutta ajattelua paikkakunnalle.

    • Mennään vaan

      Kerro minulle hyvä mies tai nainen miten tuulivoima saa Kemijärven nousuun.

    • Jarisset

      Hei,

      Satuin ajeleen Raahesta kotiin samaan aikaan, kun lopettivat työt tuolla Kopsan tuulivoimalatyömaalla…

      Ensin pitkä letka Qstar energy tms. autoja rekisteröity tanskaan, seuraavaksi saksan kilvissä olevia!
      Eipä taida kovin paljon paikallisia työllistää!


      Jari

      • jos ei kauhalla nii,

        Tuulimyllyt ei tuo yhtään vakituista työpaikka kemppaan. Rakennusaikana muutaman hanttimiehen ottvat vuojeksi töihin. Siinä totuus niistä työpaikoista. Matkailupuolelta myllyt vähentää paljon työpaikkoja ja uusia ei tuu. Son näin tuulihöyrypäät!


    • visionääri Kempasta

      Asiantuntijat ovat ulkomailta, koska täällä on asiaan suhtauduttu nuivasti, on jääty tekniikassa jälkeen. Pääasia on tuulimyllyjen tulo, sitten vaan kopioimaan ja omaa osaamista kartuttamaan. Näin se maailmalla tieto karttuu.
      Tuulivoima se on hyvä ja kannatettava asia.
      Imagokysymys se on. Joku tuolla kaukonäköisesti sen toikin esiin. Jos meillä kunnollisia tuulivoimaloita, niin silloin jo siitä paikasta saa kuvan nykyaikaisesta edeistyksellisestä paikkakunnasta, johon kannattaa investoida, muutakin toimintaa.
      Ilman tuulimyllyjä tämä nykyinen kurjuus vain jatkuu ja meno kurjistuu entisestään.
      Onhan meillä selvä esimerkki. Elämä ilman tuulimyllyjä on aika nuivaa täällä, kaikki teollinen toiminta on jo melkein hyytynyt. Se jo sanoo, kuinka viime hetkeä eletään.
      Myllyt voivat vielä kaiken muuttaa.

    • myllyjä ootellessa

      Se on ymmärrettävää, että täällä ei ole valmiita tuulimyllyn rakentajia.

      Ei niitä ole muunkaan tekijöitä, mitä ei ole ennen tehty.

      Hanttiinpanijoita täällä jo on, sitä on tehty ennenkin.

    • höpötys pois

      Montako järvimatkailu työllistää Kemijärvellä.
      Yhdenkään mökin hinta ei halpene sen vuoksi, että tuulimylly niintää horisontissa. Kateus on ainoa vastustamisen syy : naapuri hyötyy, oi oi naapuri hyötyy!

    • Myllärin tyttö

      Minä en ole kade. Jos joku tienaa mylyllä tai pyllyllä on mulle aivan sama. Mutta, jos valita saa niin mieluummin pyllyllä.

      Kunhan vain viette myllynne pois järvimaiemasta, vaikka Raajärvelle, mutta ei Ailankaan eikä Mömmönvaaraan eikä Kummunvaaraan.

      "Mylläri tienaa myllyllänsä, hei hiio hei ja myllärin tyttö pyllyllänsä hei hiio hei jne.."

    • myllyt pyörimään

      Niin kun saadaan tarpeeksi myllyjä, voidaan julistautua ekokunnaksi, niinkuin ruottissa tekivät, niiltä ostaa google sähköt tänne Suomeen asti. Muutenkin niiden imagon nousun myötä on kuntaan alkanut valua monenlaista hyvää.
      Ekokunnaksi meidänkin olisi päästävä, nyt olisi hyvä kun ei enää haisevaa sellutehastakaan pilaamassa mainetta. Ainoa että ne tuulimyllyt olisi saatava ja mielummin paljon niitä. Siitä olisi sitten hyvä ponnistaa ja markkinoida kuntaa puhtaana ekokuntana, jonne kaikki haluavat mökkiläisiksi. Saataisiin etelän silmäätekevät ja naapurin ryssät tänne. Meille löytyisi töitä mökkitalkkareina ja palveluammateissa yleensäkin. Tänne voitaisiin avata ammattikou, jossa ainoana linjana olisi se palveluasenteen oppilinja. Siitä saataisiin Kemppa nousuun, kohta jo Leviltä ja Kuusamosta alkaisi tulla porukkaa katsomaan, mitenkä me "sen teemme" Totta osa asukkaista pitäisi saada asennekasvatukseen tai kokonaan syrjään ihmisten ilmoilta.

    • Rumiluksia

      Tämän päivän Lapin Kansass oli artikkeli, että kaikki Ruotsiin tulevat ulkolaiset turistit arvostavat eniten KOSKEMATONTA LUONTOA. Sama viesti oli aikaisemmin viikolla artikkelissa, jossa kerrottiin Lapin brändistä eli puhdas koskematon luonto jonne ihmiset tulevat nauttimaan hiljaisuudesta ja rauhasta. On lukuisia tukimuksia siitä kuinka kiinteistöjen arvo laskee romahtaa tuulivoima-alueilla. Ei me niitä tänne haluta. Kun kerran on tuulimyllyn oho ajanut, niin ei toista kertaa tee mieli sitä rumilusta töllistellä.

      • Liimapuupääpalakki

        Kiinteistöjen arvot ovat jo romahtaneet Kempassa. Ainoa keino millä arvo lähtisi nousuun olisi työpaikkojen luominen paikkakunnalle ja siitä seuraava muuttoliike ja edelleen asuntojen kysynnän kasvu.
        Täällä meidän onnelassa vastutetaan kaikkia järkeviä hankkeita, kuten esimerkiksi tämä tuulivoima tai Vuotoksen allas tai melkeimpä mikä vain järkevä hanke!
        Lentomäki, liimapalkki tai vaikkapa lennokkikeskus kyllä kelpaavat meille mutta nehän ovat utopiaa.
        JÄRKEÄ PELIIN !


      • Jaakko Ojaniemi
        Liimapuupääpalakki kirjoitti:

        Kiinteistöjen arvot ovat jo romahtaneet Kempassa. Ainoa keino millä arvo lähtisi nousuun olisi työpaikkojen luominen paikkakunnalle ja siitä seuraava muuttoliike ja edelleen asuntojen kysynnän kasvu.
        Täällä meidän onnelassa vastutetaan kaikkia järkeviä hankkeita, kuten esimerkiksi tämä tuulivoima tai Vuotoksen allas tai melkeimpä mikä vain järkevä hanke!
        Lentomäki, liimapalkki tai vaikkapa lennokkikeskus kyllä kelpaavat meille mutta nehän ovat utopiaa.
        JÄRKEÄ PELIIN !

        Kiinteistöjen arvot seuraavat kysyntää. Kun kysyntä kasvaa, niin arvo nousee. Kun kysyntä laskee, niin hinnat romahtavat. On tutkittu totuus, että ihmiset eivät halua ostaa maata tai rakentaa kesämökkejään kaatopaikkojen, tehtaiden, teollisuusalueiden eikä tuulivoimaloiden läheisyydestä. Kysyntä siis laskee ja hinnat romahtavat tuulivooima-alueilla.

        Seurakunta on hakenut kaavaa Ailankaan ja Ruopsaan 54 kesämökkitontille. Jos tuulimyllyt tulee Ailankaan, niin kyllä jää tontit myymättä. Ja se vaikuttaa kulovalkean tavoin koko alueen kesämökkitonttien hintaan alentavasti.

        Tuulivoimarakentaminen merkitsee myös sitä, että laajoille alueille,tulee rakennuskielto. Se alentaa automaattisesti maan hintaa, kun sinne ei saa enää rakennuslupaa. Esimerkiksi Oxford Intercon Oy:n kaavassa on vuokranantajina Kemijärven Yhteismetsä ja 3 yksityistä maanomistajaa. Kaava-alueen sisälle jää kuitenkin yli 50 maanomistajaa, joiden maa-alueille tulee rakennuskielto ja heille ei tule rakentamisesta mitään muuta kuin haittaa.

        Tuulivoimarakentaminen eriarvoistaa maanomistajia. Tuulivoimarakentamien jakaa Suomessa ihmisiä ja kansaa samalla tavalla kuin kansalaisota jakoi aikanaan 1918. Suomessa tuulivoimarakentamisesta hyötyy yhteensä ehkä noin 100 - 200 maanomistajaa ja samalla kymmeniä tuhansia maanomistajaa kärsii tuulivoiman aiheuttaman rakennuskiellon vuoksi tappioita.

        Ja Arctos on sama kuin Oxford. Molemmat häipyy, kun rahat on saatu.

        Jaakko Ojaniemi


    • Vistottaa alakaa

      Kuulehan sinä myllymies, joka jauhat täällä vain tuota samaa laulua myllyistä, alahan vain kiltisti tehä laiskanläksysi ja ala lukia nuo Ojaniemen kirjotukset. Alahan vain tankata niitä vaikka tavaamalla niin seleviää sinullekin jotakin muutakin kuin että on komiaa ja mukavaa ja imagoa nuo myllyt. Uskaltasit kerrankin sanoa rehellisesti, että haluat myllyjä, kun olet maasi vuokrannut tuulivoimayhtiölle. Vistottaa tuommonen yksisilmäisyys ja itsekkyyys ja tietämättömyys.

    • äimänä myös

      Tarvitseeko kemijärviläisten pohtia tuulivoiman vaikutsta maapallon tilaan, taikka edes sen liiketaloudellista kannattavuutta. Se lienee rakentajien ja "suuripäisempien" harkittava.
      Kun sitä kuitenkin johonkin tehdään, niin eikö meidän asia ole ottaa kantaa siihen, mihin ja millä ehdoilla sitä Kemijärven alueelle voidaan rakentaa.

      Ei sitä tuulivoimaa voi myöskään sillä torjua, että meillä täällä on jo sähköä. Työpaikkojen suhteen me emme ole omavaraisia, siksi on hyvä, jos niitä joku tänne tuo. Maksetaan se niille vaikka sähkönä.

      • Jariset

        Hei,

        Satuin ajeleen Raahesta kotiin samaan aikaan, kun lopettivat työt tuolla Kopsan tuulivoimalatyömaalla…

        Ensin pitkä letka Qstar energy tms. autoja rekisteröity tanskaan, seuraavaksi saksan kilvissä olevia!
        Eipä taida kovin paljon paikallisia työllistää!

        Jari


    • iso mylly mäelle

      No ei myllyjä minkään keikkatyön takia pystytetä, vaan sähkön ja goodwillin.
      Se onkin tärkeä asia, Kemijärvikin pääsee nykyaikaan kun saamme tuulisähköä.
      Kaiken päälle saamme vielä elämyksen ilmaiseksi, on ne niin komian näköisiä katsoa tuulella. Kun lavat humatelevat iso mylly jauhaa sähköä johtoon, niin jopa sen takia ne on tänne saatava.

    • Ålandiiin

      Luovutetaan kaikki tänne hörypäitten suunnittelemat tuulimyllythankkeet AHVENANMAALLE. Siellä tuulee ! Mene oxvortti sinne norkoileen. Siellä ootetaan

    • Googletukset

      RAKENNUSLEHTI TÄNÄÄN

      Tuolla aikaisemmin joku yritti kehua Googlen tuulivoimaystävällisyyttä. Rakenuslehti kitjoittaa tänään:

      """"
      GOOGLE KIELSI TUULIVOIMAN RAKENTAMISEN TAKAPIHALLEEN

      Google keräsi myönteistä ympäristömainetta ilmoittamalla hankkivansa Haminan palvelukeskuksen sähkön Pajalan tuulivoimaloista Ruotsista. Kaksi vuotta sitten sama Google hääti Haminan Energian tuulivoimalat takapihaltaan, vaikka niiden sijoittumisesta oli esisopimus tontin myyneen Enson kanssa.

      Google on luvannut ostaa Pajalaan rakennettavan tuulipuiston koko sähköntuotannon kymmen vuoden ajaksi. Puiston tuotantokapasiteetti on 72 megawattia.

      Jotta totuus ei unohtuisi, kannattaa palauttaa mieliin Rakennuslehden juttu vuodelta 2011. Haminan Energian edustajien käsitys Googlesta oli kielteinen, sillä yritys oli torpannut yhtiön jo sopimat tuulivoimahankkeet ja sulkenut tuulivoimalle parhaat rannat niiltä.

      Pajala on riittävä kaukana silmistä, joten sieltä tuulivoimaa voi toki hankkia. """"

      • tekopyhää menoa

        Googlekin osoittautui NIMBY:ksi

        http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/infra/31554.html

        Aivan niinko tuulivoimahihhulit, myllyjä vaan muiden riesaksi, kunhan ei lentoestevalot räpsy omiin silmiin...

        Tekopyhyys huipussaan - tuulivoimavouhotus onkin törkeintä viheraivopesua, ko mitä olla voi...


    • tuulivoimaa nyt

      Tuohan oli upea uutinen, vähän karttaharjoitusta ja huomaamme Kemijärvi ei ole Haminan takapihaa. Nyt iso tuulipuisto pystyyn ja pääsemme vielä myymään kaikki sähköt Googlelle.
      Isot lavat rahaa rouhimaan, se olkoon sloganimme.

    • Niinkö meinaat

      Niin silloin olisi Kemijärvi todellinen takapijha-kaatopaikka. Tänne vain kaikki saasteet. Niinkö meinaat?

    • Kannattaa varmasti

      Kemijärven pitää ottaa pilotti hankkeeksi tuulimyllyt! Täällä on tilaa myllyille ja tuotekehitykselle! Salcomp nousi maailmalle Kemijärveltä, nyt pitäisi panostaa tuulimylly valmistajien mahdollisuuteen tulla Kemijärvelle harjoittamaan yritystoimintaa.. Tuulivoima lisääntyy maailmalla koko ajan.. Tässä on mahdollisuus työllistää useita satoja ihmisia.. Ennakoikaa tulevaisuutta! Toivottavasti valtuusto antaa paikkakunnan siirtyä nykyaikaan ja eikä lähdetä turhiin valitusprosesseihin!

    • tästä se nousee

      Tässä on tosiaan Kemijärven mahdollisuus ponnistaa nenä takaisin pinnalle ja päästä koko maailman tietoisuuteen edistyksellisenä kaupunkina.
      Lapin Yliopiston tekniikkaosasto voisi siirtää tänne tuulimyllylinjan ja tunturin huippu voitaisiin pyhyttää kokolailla, vain tuulimyllytutkimuksen ydinpaikaksi.

    • Missä Salcomb

      Mikä on Salcomb ja missä se on? Aivan samanlaisia ovat Oxfortit, Salcombit Arctosit.

      KUN VEROEUROT KASSIIN KILAHTAA, NIIN TEHTAAT JA TYÖPAIKAT KIINAAN VILAHTAA..

      Tuossa yllä olevat tekstit ovat niin lapsellisia, että vain tuulimyllyille maansa vuokrannut onneton maanomistaja siihen pystyy.

    • Megawattitunti

      Yrityksiä tulee ja menee, näin on liike- elämässä! Nyt kaupungin otettava rohkeasti yhteyttä valmistajiin, mahdollisuudet on isot tuulimylly alalla. Kehitystyö on vasta alkanut maailmalla.

      • Niinpä niin

        Oulussa oli/on todellakin kehittyvä tuulivoima firma , joka on velkasaneerauksessa. Espanjan keinottelijat toimivat muuten tuulivoima-alalla. Maksammeko tukiaisina seuraavaksi Espanjaa ja ilman vakuuksia. Tätäkö te haluatte?. Hommataanko seuraava tänne? Kuppaamaan kuten edelliset? Mitä niistä on jäänyt käteen?
        - Onnellisuutta
        - Tyytyväisiä työntekijöitä/ veronmaksajia
        - liukosellua
        - massaliikehdintää
        - Lista on pitkä


    • Perusvoimaa
    • Taloussanomat

      Tässä sille tuulivoimaukolle uutta tietoa tuulivoiman erinomaisuudesta. Äijä ei oo mistään muusta kiinostunut kuin omista maanvuokristaan tuulivoimayhtiöille. Jos tuollaisia on enemmän, niin koko maa menee konkurssiin kutein Kreikka.

      TALOUSSANOMAT TÄNÄÄN:

      """"Pohjoismaiden sähkömarkkinoilla on viime aikoina ollut valtavia hintapiikkejä. Tanskassa sähkön hinta kohosi tänään 40-kertaiseksi tuulivoiman heikon saatavuuden vuoksi. Kovia hintapiikkejä ennustetaan myös Suomeen, jos tuulivoiman lisäksi ei huolehdita perusvoimantuotannosta.""""

    • Paikkakunnan sähköä

      Varautumalla energian hintamuutoksiin, tarvitsemme Vuotoksen altaan ja tuulivoimaa.. Sama asiat koskee muitakin lapin kuntia! On käsittämätöntä vastustaa kaikkea uutta, jota ollaan tuomassa paikkakunnalle!

      Sähköä se tarttee tämän uusi junayhteyskin, ei niitä enään haloilla lämmitetä...!

    • Oma etu tärkeämpi

      Tuulivoimasta ei todellakaan ole perus voimatuotannoksi. Mistä Suomi saa nopeaa säätövoimaa noille tuulettomille päiville? Suomi todellakin tarvitsee ydinvoimaa ja vesivoimaa. Kivihiilestä on tullut Euroopassa tuulivoiman säätövoima, sitä rakennetaan entistä enemmän. Vihreät arvot joita uskotaan tuulivoiman tuovan. Tuovatkin todellisuudessa aivan muuta kuin vihreitä arvoja.
      Toinen asia se miksi veronmaksajan pitää ”kompensoida” tuo tuulivoiman vihreä arvo syöttötariffijärjestelmällä?
      Yhtälö on aika mahdoton, jos tulee veronmaksaja maksaa tuotannon. Mikäli ei tuule sähkönmaksaja maksaa erittäin korkeaa sähkönhintaa, kuten tänään Tanskassa.
      Eihän tämä tietenkään ole Kemijärven asia hoitaa……. mutta jos kansataloutta hoidetaan näin. Mihin se johtaa. Onko oma etu tärkeämpi kuin kansatalouden etu….. sinähän sen ratkaiset….viimeistään äänestyskopissa ellet jo ole ns. herrahississä??????

    • vaaran lakeen
    • Iso remmi päälle

      Kyllä se on kemijärveläisten asia hoitaa oma osuutensa tuohon huullutukseen, joka vain nostaa sähkön hintaa ja ajaa teollisuuden Kiinaan. Iso remmi vain päälle kovalla julkisuudella vastustamaan tuulisähköä.

      Jossakin joku tuoola kertoi että Lappin on ylijäämäinen sähkön tuotannissaa ja että lappilaista sähköä viedään etelään. Ei tänne tarvi noita tappiomyllyjä haalata että etelän kuluttajat saa sähköä. Rahat sähkön tuotosta ei jää tänne eikä työpaikkoja tule, niin ihmeen varten meijän pitäs taas uhrautua????

      • Oulusta suomi poikki

        Valitettavasti puhut asiaa. Lappi on omavarainen sähköntuotannossa. Mutta sen tuotannon omistavat muut ei lappilaiset


    • hehtaareja

      Kyllä tänne tuulimyllyt mahtuu! Miksi maanomistajat ei saa vuokrata maita tuulivoimalle? Mikä tähän on todellinen syy, saako kohta edes omia metsiä hakata....?

      Tunteet kun menee järjen eteen, tosiasiat unohtuvat helpolla!

      • Vihreiden hapatusta

        Ei kukaan ole kieltänyt sinua vuokraamasta maitasi, vaikka mustalaisille. Mutta myllyjä ei Kemijärvelle sen takia haluta, että sinä saisit maasi vuokralle. Sen kun vuokraat, mutta myllyjä tänne ei tarvita. Niistä ei ole mitään hyötyä. Tavallisen veronmaksajan kusetusta koko tuulivouima. Sähkön hinta nousee eikä teollisuudelle riitä sähköä. Ja sitten pitää rakentaa hiilivaravoimaloita. Vihreiden hapatusta koko homma. Mutta vuokraa sinä vaan maasi, ole hyvä.

        Ite sanoit tuolla ylhäälä, että myllyhomma on tunneasia ei niitä tarvi järkeillä. Älä nyt muuta mieltäsi joka käänteessä.


    • Lobotomia vaikuttaa

      Kansatalous ja yhteiskunnan hyvin vointi menee ”oman” lompakon ja omistuksen edelle. Kumpi on parempi tavalliselle ”taatelin” tallaajalle. Tehkää edes kerrankin oikea päätös asiassa, että voisitte olla ylpeitä, ei lobbarit vaikuttaneet asiaan

      • Soon jämpti

        Tavalliselle taatelin tallaajalle ja kengän kuluttajalle on parempi alhaiset verot ja halpa sähkön hinta. Se on jämpti.


    • Tuuli-Hehtaarimies

      Hehraarimies tuolla eikö sulla ole muuta tekemistä kuin hakata mettäsi ja sen jälkeen kaikki toivo elämässä että saat maat vuokrattua tuulivoimalle. Oletko koskaan kokeillut työntekoa tai yrittämistä?

    • kannattaako se

      Tuulimyllyjä rakennetaan joka tapauksessa. Samoilla ehdoilla kuin kemijärvellekkin rakennettais. Maksamaan me joudumme, samalla lailla, tulee ne mihin tahansa. Kuntien varoillahan niintä ei rakenneta, päinvastoin kunta saa niistä tuloja.
      Mitä pahaa siinä on, että jotkut maanomistajat saavat niitä mailleen ja hyötyvät siitä. Mehän hyödymme kuka mistäkin.
      Kateuteen perustuva vastustaminen on, suoraan sanoen, peräpukamista.
      Minulla ei ole maata, kuin 900 neliöä, eikä sinne ole suunnitteilla myllyjä, mutte en kadehti vaikka Kerkelän mille niitä tehtäisiin.
      Olen kalastellut Kemijärvessä n:50 vuotta, enkä ole nähnyt matkailijoita. Olisko siinä Ketosen paatissa, joka ajaa 2 kertaa viikossa, heinäkuussa.

    • Miksi näin

      Minä olen ymmärtänyt asian niin, että Kemijärvellä on useita hyviä alueita rakentaa tuulivoimaa. Nyt niitä halutaan rakentaa huonoiten sopiville paikoille. Eikö kaikkien pitäisi pyrkiä ratkaisemaan asiat siten että paras ja sopivin ratkaisu toteutetaan. Aivan sama kuka ne maat omistaa, mutta parhaiten sopiville paikoille.

      Nyt niitä jostain systä ängetään AIlankaan ja muualle järvimaisemaan. Miksi näin?

    • kannattaako se

      Järvimaisemaan niitä, nimenomaan ei rakenneta. Nehän rakennetaan mahdollisimman korkealle,vaarojen laelle. Mistä te olette saaneet päähänne, että niitä ei saisi järvellä oleva nähdä.
      Näkyyhän sinne järvelle ABC- ja kirkontornikin, ei ne minua ole häirinneet. Tuulimyllyt eivät ainakaan rumenna näkymiä.
      Olen ollut järvellä 50 vuoden aikana enemmän, kuin ehkä kukaan teistä, eikä ne näkymät niin ihmeellisiä ole.
      Maalta katsoen saattaa näyttää kauniiltakin, kun menet vesille niin totuus paljastuu. Kannokkoa, risukka, rapakkoa ja kivokkoa riittää.
      Järvimatkailu merkittävässä määrin, on höpö puhetta.

      • voiko nauruun kuolla

        eipä oo aikoihin naurattanu niin makeesti, ku luin mitä "kannattaako se" sanoo:

        "Järvimaisemaan niitä, nimenomaan ei rakenneta. Nehän rakennetaan mahdollisimman korkealle,vaarojen laelle."

        "...eikä ne näkymät niin ihmeellisiä ole."

        antaako kemppalaiset tosiaan kusettaa itteään näin halpamaisesti...

        juupa juu, kelle mikäki kannattaa...


    • kalivornian malli

      Eilen oli eräässä tv-ohjelmassa kuvattu osuus kaliforniassa, se oli aivan tuulipuiston vieressä kuvattu. Olipa komea tuulipuisto, siellä näkyi kymmenittäin, ellei peräti sotoja tuulimyllyjä, ja niiden lavat pyörivät somasti vienossa tuulessa.
      Siinä kuvittelin, jos ne olisi olleet täällä, tunturin laella, jotta näkyisivät mahdollisimman laajasti. Hyvä että unta sai, oli se niin komia kuvitelma. Meidän on saatava tuollasia myllyjä tänne oikein lujasti, muutamalla myllyllä ei vielä väreet kulje selkäpiissä, vaan Kalivornia malliin, jos saadaan, niin siitäpä alkaa Kempan nousu.

    • sähköä nokko

      Olisipa siinä ihmettelemistä, jos 200 tuulimyllyä hyrisisi sähköä meille, mihinkä sen kaiken kanssa oikein jouduttaisiin?

    • Kempan kehitys ylös!

      Nyt puhutte asiaa ystävät! Satuin itsekin katsomaan tuon ohjelman Kalifornian myllyistä. Huomasin joutuvani lähes hurmostilaan katsellessani noita uljaita, ylväästi tuulessa sähköä jauhavia myllyjä.
      Toivottavasti järki voittaa ja saamme rakennushankkeen käyntiin!
      Myöskään Vuotoksen allashanketta ei pidä unohtaa. Nykyaikaisin menetelmin, ympäristöasiat huomioiden saamme siitä sähkön lisäksi Lapin parhaan kala-apajan.
      Soklin kaivoshanke jos vielä nousisi pystyyn, niin kyllä meidän Kemppalaisten kelpaisi olla ja elellä.
      Näistä hankkeista alkaisi jälleen Kempan nousu. Väkiluku kasvaisi ja asuntojen hinnat nousisivat. Myöskin kaupan ja palveluiden osalla kysyntä alkaisi jälleen kasvaa nykyisen kuolemaanjohtavan kehityksen sijasta.

      Eiköhän me kaikki Kemppalaiset, Taivaantulien kansa, laiteta yhdessä hankkeet käyntiin !!!!

    • Komiaa ja komiaa

      Kemppalaiset päättäjät kyllä osaavat tehdä oikean ratkaisun ja päättää viedä myllyt huitsin Nevadaan, joka on siellä Californian naapurissa. Ei kannata hermostua parin persaukisen maanomistajan jankutuksesta, kun eivät osaa muuta jankuttaa kuin että on komiaa ja komiaa ja elävät haaveunia vuokratuloista.

    • vielä persu!

      Jos persut puoltaa tuulihärveleitä tänne se on heijän loppu kempassa!

    • taivaantulien rupeli

      Juu laitetaan myllyille komea nimi. Taivaantulien myllypuista. Nehän voidaan ne lavat maalata revontulien väreihin, niin on upean näköistä. Sellaista tulee jo turistit katsomaan kauempaakin, ehkä jopa Jaappanista asti.

    • Päiväunijat

      Edelleen nämä persaukiset maanomistajat höpöttävät asiasta josta eivät ymmärrä mitää ja näkevät päiväunia vuokratuloista.

    • Jaakko Ojaniemi

      Kylläpä täällä on taas monenlaisia mielipiteitä. Huomioikaa, että minä en esitä mielipiteitä, vaan faktoja ja asiantuntijalausuntoja, jotka on joko nähty, koettu tai todistettu.

      PETRI SUOMI RIIHIMÄELTÄ KERTOO UUDEN SUOMEN BLOGISSAAN NÄIN:

      ”Espanja on rakentanut lähinnä EU:n rahoilla mahtavia tuulipuistoja.

      Omat tietoni perustuu Andalusian ja lähemmin Tariffan tuulipuistoihin. Niitä on valtavat määrät vuorenrinteessä suoraan Välimereltä tulevan tuulen ja toisaalta vuorten välistä tulevien Atlantin tuulien vuoksi. Sijoituspaikka on siis ihanteellinen. Ei ole vaaraa jäätyä ja aina tuulee.

      Ensimmäisen kerran, kun kävin katsomassa lähemmin puistoa oppaan kanssa, minulle ojennettiin ensimmäiseksi kuulosuojaimet. Meteli oli aivan karmea.

      Toinen havaintoni oli, että moni "mylly" ei pyörinytkään tai sitä korjattiin. Useissa oli lapoja poikki. Emme tietenkään päässeet aivan viereen, mutta havaitsimme, että näköpiirissä oli erilaisia tuulivoimaloita. Oli pieniä ja isoja, vanhoja ja hieman uudemman näköisiä.

      Paikalle kaarsi autollaan tärkeän näköinen espanjalainen, joka pyysi meitä mukaansa huoltotiloihin, jotka on äänieristetty ja saimme nähdä ohjauselektroniikastakin jotain. Tietokoneella niitä ohjaillaan ja tuottoa tuli kaiken aikaa.

      Kysymyksiin hän vastasi poikkeuksellisen avoimesti. Hän kertoi kuitenkin mielestäni jotain yllättävää. Tuotto ei ole kuin 50% siitä mitä ovat useat asiantuntijat laskeneet ja siitä seuraa, että TUULIPUISTO TUOTTAA VÄHEMMÄN KUIN SEN KUSTANNUKSET OVAT. Hän sanoi suoraan, että nämä laitteet eivät tuota koskaan perustamisesta ja käytöstä johtuvia kustannuksia takaisin, ellei SÄHKÖN HINTAA KERROTA NELJÄLLÄ nykyisestä.

      Laitteisto vanhenee nopeasti ja olosuhteet ovat usein vaihtelevat, jolloin tuotto laskee. Erikoisinta oli, että tuulettomuuden lisäksi myös liian voimakas tuuli ajaa voimalat alas heti. Tuo voimakkaan tuulen kynnys on todella alhainen. Juuri silloin oli osa pysähtynyt, koska oli kevät ja tuulet voimakkaita. Jokainen katseli toisiaan, kun tuntui, että ulkona ei tuullut juuri nimeksikään. Sen saatoimme nähdä isolta näytöltä, jossa oli alueen kartta. Se näytti myös jokaisen erillisen voimalan tilan ja punaisia "ei toiminnassa" tekstejä oli tiheässä."

      Teksti löytyy Uuden SUomen puheenvuorosta osoitteesta:
      http://kaunaherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123373-oloksen-tuulivoimalat-pettymys

      Jaakko Ojaniemi

    • näin on näreet.

      Ei tämä omista mitään maata! Sama heppu ulisee joka saralla. On pakolaisia inumassa, Thaimaalaisia lähimettiin jne. Ei tarvi kahesti arvata minkä sortin politiikko on kyseessä. Periaate- yhteiskunta (veronmaksajat) maksaa kaiken. Normaali ihminen ajattelee, mitä kaikki meille maksaa, koska verorahoista on kyse. Aina on pönkittemässä semmoisia jotka eivät tuo yhteiseen kassaan mitään.

    • donkki taas vauhdiss

      Sinä se jaksat kahlata jos kenen blogeja läpi, ja valitset sitte ne, jotka ei puolla tuulivoimaa. Sanot niitä sitten faktoiksi. Näkihän se oikeakin Donkki Hotti tuulimyllyt vaarallisina jättiläisinä, sinulta ei paljoa siitä eroa.

      • pösilinpösilö

        Täälä ei ole ketään niin tyhmää kuin sinä taivaantulien uneksia! Vähemästäkin pitäisi uskoa asiasta tietäviä mutta sinähän olet niin punanen ettei asiat mene perille kun olet äidinmaidosta saanut punasta. Vaikka hakatas päätä seinään uliset samaa virttä.


      • Jaakko Ojaniemi

        Tuolla ylhäällä joku mainitsi Californina tuulimyllyistä. Tässä tietokirjailija Hannu Tapio Tanskasen keromaa.

        "Ennen rikas osavaltio Kalifornia investoi hullun lailla tuulivoimaan "Governaattorin" aikana. Kun lähestyy Friscoa viitostietä Losista,on siellä puuttomilla kukkuloilla kymmenin tuhansin tuulimyllyjä, joista noin 20% pyörii. Nyt osavaltio on konkurssissa ja "uusiutuvat", biopolttoaineet mukaan lukien,edustavat tuskin täyttä yhtä prosenttia osavaltion energian tuotosta. Kun tuo ei olosuhteiden (aurinko, Tyynen Valtameren ainainen tuuli) suhteen ihanteellisessa paikassakaan toimi,miten sitten täällä lumen ja jään maassa?"

        Se on muuten Don Quijote (lausutaan don kihote), joka Miguel de Cervatesin romaani.

        Minä en ole tuulivoimaa vastaan. Tämän olen sanonut joka ainoassa keskustelussa. Sen voit tarkistaa tälläkin palstalla.

        Olen sitä vastaan, että Kemijärvellä on suunniteltu yli puolitoista vuotta tuulimyllyjä yleisöltä ja poliitikoilta salaa väärään paikkaan. Jos on parempia paikkoja ja parempia yrityksiä, joissa myös kaupungin verotulot moninkertaistuvat, niin miksi pitää valita huonoin ratkaisu? Tätä asetelmaa vastaan olen lähtenyt keräämään faktoja.

        Minä kaipaan edelleenkin sinulta faktoja.

        Jaakko Ojaniemi


      • jo vain naurattaa
        Jaakko Ojaniemi kirjoitti:

        Tuolla ylhäällä joku mainitsi Californina tuulimyllyistä. Tässä tietokirjailija Hannu Tapio Tanskasen keromaa.

        "Ennen rikas osavaltio Kalifornia investoi hullun lailla tuulivoimaan "Governaattorin" aikana. Kun lähestyy Friscoa viitostietä Losista,on siellä puuttomilla kukkuloilla kymmenin tuhansin tuulimyllyjä, joista noin 20% pyörii. Nyt osavaltio on konkurssissa ja "uusiutuvat", biopolttoaineet mukaan lukien,edustavat tuskin täyttä yhtä prosenttia osavaltion energian tuotosta. Kun tuo ei olosuhteiden (aurinko, Tyynen Valtameren ainainen tuuli) suhteen ihanteellisessa paikassakaan toimi,miten sitten täällä lumen ja jään maassa?"

        Se on muuten Don Quijote (lausutaan don kihote), joka Miguel de Cervatesin romaani.

        Minä en ole tuulivoimaa vastaan. Tämän olen sanonut joka ainoassa keskustelussa. Sen voit tarkistaa tälläkin palstalla.

        Olen sitä vastaan, että Kemijärvellä on suunniteltu yli puolitoista vuotta tuulimyllyjä yleisöltä ja poliitikoilta salaa väärään paikkaan. Jos on parempia paikkoja ja parempia yrityksiä, joissa myös kaupungin verotulot moninkertaistuvat, niin miksi pitää valita huonoin ratkaisu? Tätä asetelmaa vastaan olen lähtenyt keräämään faktoja.

        Minä kaipaan edelleenkin sinulta faktoja.

        Jaakko Ojaniemi

        Taidatkin olla hieman yksinkertainen, Donkki Hotti ?
        Suollat jotain mukamas faktaa, millä ei ole mitään merkitystä tämän asian kanssa.
        Ei ole kyse mikä on edullisinta sähköä, vaan parasta vihreää sähköä. Se on sama vaikka maksaisi mitä, kunhan sitä saadaan. Hyvä imago maksaa aina paljon, ja se mitä sillä saavutetaan onkin toinen juttu. Sinä kun olet juuri se Donkki Hotti, niin et pääse ajatustesi kehältä pois, vaan jankutat noita höpöjuttujasi, teet johtopäätöksiä asioista, joilla ei ole toistensa kanssa mitään tekoa. Ei kalkivornian köyhtyminen toki tuulivoimasta johdu, muuta kuin sinun päässäsi.
        Niin mitähän faktoja sinä kaipaat ? Niinkuin sanoin ei ole kyse mistään insinööriasioista, vaan imagojutuista. Puhut aivan eri asiasta ja sitä et näytä ymmärtävän. Ajattele nyt Taivaantulien myllyt, joiden lavat maalattu revontulen värein. Vauh, siinä on jotain, eikö. Sinä pösilö alat tuollaiseen suoltaa, jotain laskelmia energiatehokkuudesta. Ei löydy Donkilta huumorintajua lainkaan, yksitotisesti vaan vuodatat jargoneitasi, mitä kukakin samanhenkinen on blogeihinsa laittanut.
        Kukahan täällä on pikkasen yksinkertainen, kysyn vain ?
        Jos minä suollan peetä kieli poskessa, niin sinä onneton koitat todistella jollakin typerillä laskelmilla olevasi oikeassa, hei haloota sinne.


    • äimänä

      Onko ne rahoittajat niin ryhmiä, että "järjettömiä ja kannattamattomia" myllyjä sallitaan rakentaa.
      Jokin tässä nyt mättää, kun myllyjä rakennetaan kiihtyvää tahtia ja asiantuntijoihin pohjaava J Ojaniemi sanoo niiden rakentamisen hoopoudeksi.

    • käkenä!!!!

      Ajateleppa sitten, jos pystyt?
      Kun laitos pyörii energiasta saatava hinta 105€/Mwh =10 c/Kwh, sen saa siis laitoksen omistaja/rahoittaja.(syöttötariffi)

      Kun olet sähkönkäyttäjä ja ostat pörssistä sähkön maksoit siitä viime kuussa 37€/Mwh= 3,7c/Kwh

      Tämä ero kompensoidaan tuulivoiman tuottajille Suomesta kerätyistä verovaroista. Tuulivoimayhtiöitä eivät yleensä Suomalaiset omista.

      Kansataloudellisesti siis kannattamattomia. Omistajilleen kannattavia

      JOKOHAN MENEE JAKELUUN?

      • ei menny

        Ei kai tuulivoimayhtiö sentään verottaa voi. Ei minulle ainakaan ole heiltä verolaskua tullut.


      • jtvttycvk
        ei menny kirjoitti:

        Ei kai tuulivoimayhtiö sentään verottaa voi. Ei minulle ainakaan ole heiltä verolaskua tullut.

        Valtio tukee verorahoilla tuulivoimatuotantoa. Todennäköisesti et sitten ole veronmaksaja


      • Sähkövero
        ei menny kirjoitti:

        Ei kai tuulivoimayhtiö sentään verottaa voi. Ei minulle ainakaan ole heiltä verolaskua tullut.

        Kyllä sähköyhtiö verottaa sinua. Kun katsot sähkölaskua, niin siellä on sähkövero. Tämän lisäksi, kun saat palkkasi, on valtion vähentänyt siitä verot pois. Molemmilla kompensoidaan tuulivoimayhtiöiden syöttötariffia. Että sille.


      • Kempan dynamo

        Mistä saa noin halpaa sähköä 0,037 €/Kwh?


    • Jaakko Ojaniemi

      http://www.talouselama.fi/uutiset/energiaprofessori tylyna tuulivoima ei kannata ehka koskaan/a2188858


      TALOUSELÄMÄ LEHTI TÄNÄÄN

      Energiaprofessori tylynä: "Tuulivoima ei kannata ehkä koskaan"

      ”Tuulivoima on hyvin tehoton ja kallis tapa vähentää hiilidioksidipäästöjä.”

      Kritiikin esittää Oxfordin yliopiston energiapolitiikan professori Dieter Helm, jonka Työ- ja elinkeinoministeriö kutsui puhumaan Suomen vuoden 2050 energia- ja ilmastotiekarttaa suunnitteleville päättäjille.

      Suomi arvioi saavuttavansa hyvinkin uusiutuvan energian lisäämistavoitteensa vuoteen 2020 mennessä. Siitä eteenpäin uusiutuvien piti tulla hinnaltaan kilpailukykyisiksi, kun fossiilisten polttoaineiden hinnat nousevat markkinoilla.

      Väärin oletettu. Sen jälkeen kun liuskekaasu ja -öljy tulivat markkinoille, tuulivoimapuistot ovat osoittautuneet taloudellisesti järjettömiksi investoinneiksi:

      ”Absolutely wrong. Niin pitkälle kuin pystyy ennustamaan, uusiutuvat energiat eivät tule taloudellisesti kannattaviksi”, professori Helm viittaa erityisesti tuuli- ja aurinkovoimaan.

      Suomen uusiutuvan energian perustana on 80-prosenttisesti metsähake. Tuulivoiman rakentamiseksi hallitus on sitoutunut moninkertaistamaan nykyisten myllyjen ja tuulipuistojen sähköntuotannon.

      Brittiprofessorin mukaan EU:n ilmastopolitiikka ja YK:n alaisen Kioton sopimus ovat epäonnistuneet pyrkimyksissään vähentää hiilidioksidipäästöjä.

      Unionin nykyisen ilmastopolitiikan teilaava Helm kuuluu EU:n energiakomission käyttämään asiantuntijaryhmään. Hänen näkemyksiään on kuultu, kun unioni nyt valitsee energiapolitiikkansa tavoitteet vuoteen 2050."

      .........................

      Näitä artikkeleita ja tiedemiesten selvityksiä on nykyään lehdissä joka päivä.

      Se miksi Suomen hallitus ei tähän regoi ja lopeta koko tuulivoiman tukemista, on arvoitus. Voi johtua siitä, että poliitikot ei yleensä myönnä virheitään, vaan mieluummin valehtelevat ja keksivät epämääräisiä perusteluita voidakseen väittää, että ovat oikeassa.

      Jaakko Ojaniemi

    • äimänä

      Siis tyhmiä ovat poliitikot. Hekinhän pohjannevat päätöksensä asiantuntijoihin. Onko niillä erit. Mitä ne virkamiehet tekee, joiden pitäisi olla energia-asiantuntijoita.
      Miksei suomalaiset omista yhtiöitä?
      Edelleenkin jokin mättää.

    • Pekkariset

      Olisikohan siinä jotain takana, että Mauri Pekkarinen lanseerasi tuulivoiman syöttötariffituen, joka esitys pohautui hänen vävynsä lopputyöhön Tampereen yliopistossa. Sittemmin Pekkarisen tytär ja vävy ovat sijoittaneet tuulivoimayhtiöihin jamolemmat ovat vahvasti mukana ja töissä tuulivoimareollisuuden palveluksessa.

    • niinpä niin

      Edellinen osui naulankantaan. Näin se meni. Tuet olisi vain pitänyt kohdistaa biovoimatuotantoon. Ihmettelenkin miksi "kepulit" halusivat sijoittaa tuulivoimaan? Kiviniemen hallitus kuitenkin päätökset teki

      • puu palaa kyllä

        Kun virhe huomataan se pitää korjata. Eli ei Tuulivoimaa. Son kallista ja sekoittaa verkot.


    • Vesimoimanpuolesta

      Voiko ihminen hallita tuulta?Ei voi.Insinöörejä on koulutettu yli 100-vuotta ja nyt vasta on huomattu,mikä rahasampo on tuulivoimala!Lukekaqa tämänpäivän lehdestä,mitä on mieltä asasta proffessori!Hah,Hah haa,kyllä on tyhmiä ihmisiä!

    • Mikä lehti

      Mistä lehdestä?

      • Täyttä asiaa

        Joo, kannattaa lukea tämän lehti! Mitä tuulivoima toi paikkakunnalle ja antoi mahdollisuuuden tulevaisuuteen!


    • Satavarmast

      Oikein rakennetaan vaan Suomessakin merelle. Eihän tästä ole kuin pari sataa kilsaa Kemi-Tornion satamiin. Siellä tuulee satavarmasti.

    • Ahvenanmaalle

      Hallitus teki päätöksen, että myös Ahvenanmaalla tuetaan tuulivoimaa. Siellä tuulee ja seutuon luotoja täynnä. Hyvä päätös.

    • kiiman voittaja

      Joo o, Rakennetaan vain, mutta niin kauas, että ei naapurit hyödy.

      "Voi taivahan tekijä"

      • vapaat veet

        Kemijärven rannoille ei tuu yhtään myllyä ! Son fakta. Jos valtuusto ymmärtämättömyyttään tekis myönteisen kaavapäätöksen niin valitusruljanssi kestää ainaki 5 vuotta. Sinä aikana oxvortit ja kumppanit ovat jo muilla mailla kalstelemassa.


    • Kannatetaan

      Minä kannatan Raajärveä tai sitä Kuningaskuusikkoa, mutta ei järvimaisemaan missään nimessä. Eikä missään nimessä Oxfoortin huijareita.

      • Kuninkaankuusikkoon

        Raajärven vaarat ovat järvimaisemaa, mutta Kuninkaankuusikko on järvimaisemasta kaukana.


    • vaaranlaella

      Kuninkaankuusikko huono paikka! Lähelle Kemijärven rantaan, vaaramaisemaan .. Siellä on parhaimmat tuuliolosuhteet! Esim. Hirvasvaara Soppelassa?

      • järvimaisemast poies

        Ei myllyjä rantamaisemiin, eritoten ei Ailankatunturin alueelle eikä Raajärven vaaroille, mistä ne yhtäkaikki näkyis keskustaanki asti.


    • Paaras paikka

      Älkää nyt höpöttäkö tahalllaan. Raajärvi on todettu moneen kertaan kaikin puolin sopivimmaksi paikaksi. On vahaan kaivosaluetta ja kaukana kaikesta. Ja se ro Kemijärvikin on sitä suositellut ja se ilmatar tai vastaava on kai jo siellä tehnyt tuulimittauksia ja hyvät on tuulet. Sanoi ilmatar että paras paikka Suomessa rakentaa.

      • rantavaaroi net on

        Ei juuri vain tuon kartan mukaan siltä näytä, että olisi kaivosalueelle voimaloita tekeillä:

        http://prokemijarvi.suntuubi.com/datafiles/userfiles/File/Capture.PNG

        Rantavaarojahan nuo ovatten ihan Kiviperän, Palojärven, Lautajärven ym. tykönä.

        Eikä ees asutusta ole oikein laittaneet, vaan "muunnettua totuutta" on kartala asutukses.

        Mahtaa olla luusualaiset, palojärviset ja Ulkuniemen kakkosasukkaat mielissään??

        Ko voimaloita yritetää häätää Joutsijärvelt ja itäpuolt Kemijärve länsipuole asukkaie riesaks.


    • raajärvelle

      Mutta kun siellä ei ole Kerkelä hyötymässä, niin sinne vain.

      • ei tuulivoimaloita

        Paras vaihtoehto:

        Ei mihinkään Kemijärvelle tuulivoimaa.


    • halkomettään

      Unohtakaa koko tuulivoima höpötys. Son huu-haata. Vihreiden älyttömyyksiä.

    • tuulimettään

      Kemijärvelle tulee tuulivoimalat, olkaa huoletta! Tuulivoimalat on tulevaisuutta ja samalla osallistumme ilmastomuutoksen paranukseen.

    • Fakt

      Pöljyys on huipussaan, kun ei koulutetun henkilön perustellut faktat kelpaa. Menkää nuoret miehet hakemaan naisia muualta ja naikaa ne tänne. Uutta verta kaivataan. Turha on tässä asiassa suuta pieksää jos argumentit on ohuet. Itse asiaa on maailma täynnä, sehän on tullut nyt viime aikoina selväksi. Myös tv (ajankohtainen kakkonen) seuraa tiiviisti miten käy tuulimyllykisassa Suomessa. Siihen kaikkeen liittyy myös Kemijärvi. Laaja näköala pitäisi olla tässä asiassa. Mutta..vaikka näköalaa on, ei näköaloja ole, suutarin lapsella ei ole kenkiä, kuin harvoilla. Kirjoitan tämän meidän kaikkien tähden, säälittää tämä kemijärveläisten esiintyminen tässä asiassa. Jos tuulimyllyjä halutaan meidän veronmaksajien tukemalla korkealla tariffilla, joka nostaa kilowatti-tunnin tuen, yli sataa euroon, ne pitäisi olla edes oikeassa paikassa. Ei kansallisestikin hienossa maisemassa, vaan syrjempänä. On myös kerrottu, että Kemijärvi on vähätuulista aluetta. Tuleekohan niistä tuulimyllyistä koskaan kannattavia? Lukekaamme faktoja! Kiitos Ojaniemelle ja voimia!

    • Hyndait peliin

      Hyndai merkkiset voimalat on tuulimyllyissä parhaita, ne tuottavat sähköä kohtuullisen vähällä huollolla, joten sähköstä tulee, todellisen ekologisuuden lisäksi, myös vähähuoltoista sähköä.

      • justjooooo.

        heeeeeheh tännekö piti tulla hönöilemään, demukka?


    • Megawatti=1000 Kwh

      Megawatit ka kilowatit meni vähän sekaisin tuossa edellä. Siis 1 Mwh = 1000 Kwh. Tuulivoimalla tuotettu megawatti maksaa veronmaksajalle 105€. Sähköpörssissä tuo megawatti maksoi viime kuussa 37€. Tämä erotus maksetaan verorahoilla? Voidaankin kysyä onko se oikein? Pekkarinen on kuitenkin noin halunnut, ministeriönsä päämiehenä aikoinaan.
      Tanskassa tuossa tuulivoiman luvatussa maassa maksoi pari viikkoa sitten 1 Mwh-/4000€ . Tarkoittaa sitä että kannattaa tuottaa muullakin kuin tuulella sähköä. Tuulettomalla ajalla energia joudutaan tuottamaan/ostamaan muista tuotantomuodoista. Tanskassa siis Saksan kiivihiilivoimaa. Onko tämä vihreä ajattelu kansantaloudellista. Teollisuus siirtyy halvemman energian maihin, siitähän on sitten muita seurauksia…..kuten olemmme huomanneet?
      Olisiko suomen sittenkin pitänyt tukea biovoimatuotantoa (hake, turve yms.)?

      • watti vain tääl

        Totta maar ois kansantalouvellisesti pitäny tukea haketta ja turvetta eikä lähteä näihin tuulihöpinöihin. Sois tuonu työtä laajalti ja monille eikä ulkomaanhuijareille vaan rahaa. Toivottavasti kempan valtuusto ei harhauvu hyväksymään myllykaavoja. Nyt kentällä on seuranat tarkka kukka äänestää mitenki.


    • Kähmintää

      Sattumalta näin eilisen tuulivoimohjelman. Pekkarisen vävy oli ohjelmassa.

      Pahajoki Lappilainen lehdestä kysyi Pekkariselta vuosi sitten mitä kytköksiä hänen perheellään on tuulivoimaan ja Pekkarinen sanoi että ei mitään. Selitti että hänen tyttärensä entinen poikaystävä on tehnyt opinnäytteensä tuulivoimasta.

      Pekkariselta jäi kertomatta, että vävy on ollut ministeriön neuvonantajana kun syöttötariffia on muokattu ja päätetty. Vävyn nimi löytyy ministeriön muistioista. Ja vävy on Taaleritehtaan osakas ja tuulivoimajohtaja. Ja tyttären sukunimi on Faared.

      Melkoista kähmintää.

    • kepuli vain

      Olen pitänyt tätä "peruukki" poikaa aivan luotettavana. Onkohan koko puolue samanlainen?

    • Epäillys mielessä

      Jotenkin vielä tämän asian ymmärtäisin, jos Suomalaiset toimijat olisivat asialla, mutaa kun niin ei ole. Sijoittajat jotka tuota hommaa hoitavat tulevat etelä Euroopan maista. Mihin meidän vähäiset vero eurotkin nykyisin menevät, tuki muodossa Onkohan tässä oikeasti ”kusetus” menossa?

    • Päiväuneksiat

      Tuulivoima on vihreiden aikaansaama hulluus, mutta kun siihen on saatu valtion verorahat mukaan niin suurten ja pientenkin voittojen sokaisemana tuulivoimakiima on vallannut muutamia tahoja. Muutamat maanomistajat ovat saaneet jo orgasmeja päiväunillaan vuokratuloista ja poliitikkoja on syötetty ja juotettu ja maksettu.

    • äimänä

      Eihän kemijäviläiset päätä siitä, rakennetaanko tuulivoimaa vai ei. Näyttää siltä, että rakennetaan.
      Täällä päätetään siitä tehdäänkö sitä Kemijärvelle.
      Kysymys on siitä, kannattaako tuulivoiman rakentamista hyväksyä tänne, vai jätetäänkö naapurikunnille.
      Sähkön hintaan se ei vaikuta tuotetaanko sitä Kemijärvellä vai Posiolla.
      "Sutki yhtiöt" saavat samat tuet, rakennettiin sitä mihin kuntaan tahansa.

      • tasasen hyvää+++

        Äimänä ja käkenä. Höpö-höpö-tuulivoimaa ei sisämaahan kannata ensinkään rakentaa. Ei oikeastaan mihinkään jos viisaita ollaan. Perusvoima ydinvoimalla vesivoima säätöenergiaksi .


    • mitä häh

      Maailma pärjää vaikka Kemijärvellä ei tuulivoimaa olekkaan, mutta pärjääkö Kemijärvi.

    • Kemppa pärjää

      Tuulivoima on tämän heteken huuma ja oilman sitä tullaan varmasti toimeen. Huomenna kaikki on toisin ja huomataan,että hups olipa tyhmää porukkaa jotkaa tuulivoiman kanssa lähtivät pelleilemään. Kemijärvi ei tuulivoimaa kyllä tarvitse. Siitä kun ei mitään hötyä kenellekään ole ja haitat sitten jäävät.

    • Palvutttt

      Onhan se kannanotto turhaa tuulivoimaa vastaan kun ei sitä Kemijärvelle oteta. Valtio on konkurssin partaalla ja leikkauksia täytyy tehdä. Tuulivoiman turhat tuet ensin pois ja käytetään ne 2 000 000 000 € palveluiden ylläpitoon.

    • äimänä

      Palvelu tarvitsee sähköä ja ketä tässä pitäs palvella. Soumalaiset tarvitsevat tuottavaa työtä, siis tuotantolaitoksia.
      "Palveluihin" ei tyhjästä nyhjästä miljardeja.
      Kaikki järkevät tahot Suomessa ovat, lisää enerkiaa rakentamisen kannalla. Miten sitä tehdään, kaikkia rakentamistapoja vastustetaan.
      Ei nämä Kemijärven kateelliset ole poikkeuksia.
      Tietty määrä kansasta on hanttiinpanijoita, keppihevosena liitooravat ja sittisontiaiset.

    • Myllyvouhotus loppu

      Suomeen tulee kaksi uutta ydinvoimalaa ja silloin meillä on ylijäämäistä sähköä. Lueppa tuosta ylläältä ku Tanskassa sähkön hinta hyppäsi 40 €:sta 2000 €:n megawattitunnilta ku tuulet tyynty. Siinä povataan, että sama toistuu tuulivoimarakentamisen myötä Suomessakkii. Ei yhtään myllyä enää, niin saadan tämä talous johinki kuntoon ja teollisuuven energia hinta vähääkään sellaiseksi että saadaan tuotteet maalimalla kaupaksi.

      "Soumalaiset tarvitsevat tuottavaa työtä, siis tuotantolaitoksia." Tätä juuri tarkoitan. Kun myllyvouhotus lopeteaan niin meillä energian hinta pysyy kurissa ja töitä riittää kun tuotteet maalimalla menee kaupaksi.

    • rusettihuijausta!!!

      En muista, milloin suomalaista veronmaksajaa olisi huijattu pahemmin kuin nyt noiden tuulirusettien pystytyksessä ja mikä pahinta VALTION TUKIAISISSA PER NIIDEN TUOTTAMAT KILOWATTITUNNIT.
      Onkohan suomalaista mediaa nimenomaisesti kielletty ilmoittamasta näiden kotimaassa hyrräävien rusettien naurettavan pienet tuotantoluvut??
      Tai sitten esim. neititoimittajat eivät yksinkertaisesti ymmärrä esim. mikä ero on megawatilla, megawattitunnilla ja tuulivoimalan huipunkäyttöajalla. Eivät edes kaikki miestoimittajatkaan.
      Suomalainen tuulivoimapropaganda vertaa aina mielellään tuulivoiman tuotantolukuja esim. Tanskaan ja Saksaan unohtaen autuaasti, että kyseiset maat ovat sijainniltaan eräitä maailman parhaita tuulivoimamaita Pohjanmeren rannikon ansiosta, jossa tuulee lähes aina.
      Ja niin ja niin monen omakotitalon kulutuksen verran,, voi herran jestas...mutta entäs tammikuussa Torniossa terässulaton naapurissa????

    • hyndai-mylly

      Tutkimus osoitti että yli 90% suomalaisista on tuulimyllyjen kannalla, kempassa näkyy olevan lähinnä tuota 10% väestöä. Täällähän kyllä aina änkyröidään kaikesta.
      Uskotaan vielä joka juttu, jossa ollaan tuulisähköä vastaan.
      Noilla paragraafeilla ei kuulkaa maailmassa olisi yhtäkään tuulimyllyä, mikäli nuo paikkansa pitäisivät.
      Olisikin hyvä jos siedätyksen vuoksi, tänne jokunen mylly tulisi. Se Hyndai-merkkinen koneisto olisi paras ratkaisu meidän myllyihin.

    • luettu on ja tekijä

      Tutkimus oli tarkoitushakuisesti ja subjektiivisesti tehty. Täyttä hölynpölyä. Kempassa on toivottavasti viisaat päättäjät ja nakkaa huijareiden myllyt lapoineen romukoppan.

    • puolesta/vastaan

      Ovatkos ne blogit ja tutkimukset sitten objektiivisia, jotka ovat tuulivoimaa vastaan ?
      On hauskaa kuinka tutkimukset pitää paikkaansa tai eivät, riippuen lukijan omasta kannasta.
      Näitä kun laitetaan molemman suunnan tutkimuksia nippuun ja otetaan sieltä keskitie, niin tuulivoimasta saadaan aika neutraalia sähköä.

    • Eti töitä

      Kyllä sinut tunnetaan. On se kumma että yhen maanomistajan talutusnuorassa pitäs oll koko kaupunki. Mitä jos yrittäisit joskus teh vaikkapa etsiä töitä ettei koko tulevaisuuttas tarvite yksinomaan yhteen tuulivoimahulutukseen satsata.

    • naapuri 14

      Siinä se juju onkin, sinut tunnetaan.
      Kemijärvellä on selvillä ketkä mahdollisesti, jotenkin hyötyisivät tuulivoiman rakentamisesta.
      Sitä ei jakseta sulattaa, että tutut saisi jotakin. Itkun kans vastustetaan.

    • Ympäristögangsterism

      Sitä sinä jankutat kun et muuta osaa. Pitäisi ihmisellä olla sen verran järkeä ja yhteiskunnallista ajattelutapaa, että ei aina ole minä minä minä minä. Ei tässä tarvi kade olla, kun puhtaasti talompoikais järkeä.

      Ne mettät ei ole sinulla kuin hetken lainassa, mutta nämä maisemat ja luonto on ollut tuossa jo miljoona vuotta ja jälkeemme jää. Siitä tässä on kysymys ei mistään muutaman tonnin vuosivuokrista. Ne ei ole kuin suolarahoja, joilla ei kukaan elä eikä niitä kukaan kadehdi. Sen kun luulet vain. Ahne kun on niin nekin kelpaa. Ympäristögansterismia taskurahojen vuoksi.

    • naapuri 14

      Maisema ei elätä yhtäkään kemijärviläistä. Matkailija ei tule tänne horisonttia ihailemaan nytkään. Voi hyvänenaikasentään, maailmassa on näyttäviä horisotteja, joita voi jopa ihaillakkin.
      Matkailijat ovat laumakansaa, tulevat sinne missä on muitakin, tunturiin enimmäkseen. Tuossa viikko sitten oli joku melontatapahtuma, niiltä ei tainnut jäädä kemijärvelle muuta, kuin tienvrsitolppiin kiinnitetyt opasteet satamaan. eivät siis niitäkään korjanneet pois, siellä ne repsottaa tuulessa.
      Täällä vaarat ovat hakattuja ja aurattuja, joten ei ne ainakaan rumemmaksi muutu trupelie sinne tullessa.
      Minä olen eläkeukko, eikä tuulivoima minua henkilökohtaisesti koske, minun maille ei tule voimaloita, kun ne on niin matali rantamaita. En tiedä kenen maille niitä on tulossa, ehkä siksi minun onkin niin helppo hyväksy niiden tulo.
      Näen, että kemijäviläiset siitä hyötyy, kun niitä tänne tehdään.
      Siis en ole "ympäristögangsterin" tuntema.

      • Siis miten

        Eläkeukko kerroppa, miten siitä Kemijärvi hyötyy---


      • epätietoinen kirjail

        Kerroppa miten se kylillä kulkeva "romaani" hyötyy noista myllyistä?


      • se eläkeukko
        Siis miten kirjoitti:

        Eläkeukko kerroppa, miten siitä Kemijärvi hyötyy---

        Käsitykseni mukaan kemijärviläisten rahaa ei myllyjen rakentamiseen tarvita.
        Maat, joille niitä rakennetaan, omistajat saavat korvauksen, maksavat veroa, työlistävät paikallisiakin, ym.


    • Voi voi voi voi

      Joo sitä lapsellista vouhottamista muutaman tuhanne euron takia muiden pitäisi alkaa katselemaan pyriviä härveleitä ja kaikottamaan luontoturistit ympärivuorokautisilla vilkkuvaloilla. JOs minule maksettaisiin 1000 000 euroa nin en huolisi koko tuulen huuhtomaa touhua. Jollekin kelpaa muutama tonni ja kun verottaja nappaa siitä 30 % vielä päältä pois. Voi voi voi tätä maailman menoa.

    • Inkoon voimalat seis

      Terveisiä Inkoosta.

      Länsi Uusimaa lehti 20.06.2013

      """""
      TUULIVOIMAN TUOTANTO LAKKAA INKOOSSA

      Viimeinenkin tuulivoimala pysähtyy Inkoon Barösundissa viimeistään heinäkuun loppuun mennessä. Voimalan omistava yhtiö Saba Wind Oy Ab menetti ympäristölupansa voimalasta aiheutuvien meluhaittojen takia. Tuulivoimala saattaa kuitenkin säilyä osana Barösundin maisemaa, sillä ympäristöluvan menetys edellyttää vain voimalan pysäyttämistä, ei sen purkamista.

      """"""

      • takapihan tuuli

        Ootkos käyny Inkoossa, siellä ne myllyt onkin ihan mökkien takapihalla. Lähin mökkeri löytyy alta sadan metrin päästä, joten tilanne hiukan erilainen.


    • Ei vielä eläkeukko

      Minä en ole vielä eläkeukko ja tiedän matkailusta aika paljon, ainakin 20 v kokemus ja jututan joka vuosi satoja matkailijoita Rovaniemen ympäristössä. Matkailijat hakeeutuu sellaisille alueille ja olosuhteisiin, jotka ovat aivan jotain muuta kuin kotona. Kaupunkilaiset tehtaittensa ääreltä haluavat aaidosti tulla luonnon ääreen jossa ei savupiippuja näy eikä kolina kuulu. Viime vuosina ovat venäläiset Pietarista Moskovasta ja muista suurkaupungeista ison rahatukun kanssa liikkeellä ja aina on asia numero 1 rauhallisuus ja hiljaisuus ja luonto joka ei ole kaupunkia. Lappi on heille paratiisi. Uskomme että kun viisuivapaus vähänkään helpottuu venäläisten matkailijoiden määrä 10-kertastuu. Siihen me ainaki panostamme.

    • naapuri 14

      Matkailijat ovat tärkeitä ja maksavat matkailijat erityisen tärkeitä.
      Minä vain olen, melko varma, että venäläisiä matkailijoita ei Ketosen venematkat paljon kiinnosta, jatkossakaan. Heillä on omastatakaa järvimaisemaa monin verroin, puhumattakaan muista maisemista.
      Rauhaa etsivät matkailijat välttävät myös paikkoja, jotka ovat maksullisia, mitä hyötyä meillä heistä on?
      Siis matkailukohteet pitää olla sellaisia, joissa voidaan turistia rahastaa, niin raadollista se elinkeinoelämä on.
      Niinkuin tuolla yllä kerroin, jos matkailija jättää tänne vain kokoontumis opasteet tien varsiin, ei se meitä paljon hyödytä.

    • Rahat pois

      Ei kiinnosta minuakaan Ketosten hommat, mutta pari mökkitonttia olen suunnitellut kaavoittavani ja vain venäläisille. Maksavat kuulemma moninkertaisen hinnan kertoo lankomies Etelä-Karjalasta ja venevuokraamolla tienaa kesässä kuorma-auton hinnan Saimaalla.

      Ja venäläisille pittää olla kultakauppa ja kasino, niin jää kaikki rahat tänne.

    • Tunturiin..

      Muistakaa Kioton ilmastosopimus, se velvoittaa myllyjen rakentamista Kemijärvelle!

      • kiotosta

        Kioton sopimuksessa ei kylläkään Kemijärveä mainita. Kantsis höppänöiitenki lukea se. Suomeen ei tartte rakentaa yhtään myllä niin uusiutuvien ehto täyttyy. rahaa ei kannata sänkätä hölyn pölyy. Hoidettaisiin ees vanhuksia niilläki rahoilla.


    • Kioton sopimus

      Joo pykälä 122 § toinen momentti siinä mainitaan ihan selvästi, että paras rakentaa Kemijärvelle myllyjä, kun siellä voi helpoiten paikallisia kusettaa.

    • pieni pirri

      Kyllä täällä kusettaa, ilman sivullisiakin.

    • naapuri 14

      "kiotosta"lle. Vanhuksilla on eläkkeensä ja varallisuutta, niillä ne hoidetaan. Ei niitä vanhusten eläketuloja tarvitse perinnöksi säästää.

      • saletti juttu..

        Siitäki huolimatta myllyjä ei kemppaan tuu . Saat nähä . Luulis se joillain otavan pattiin ?????


    • änkyrä paratiisi

      Jää vielä nähtäväksi se asia, päätöksiä ei vielä ole tehty.
      Parasta kai olisi lopettaa koko Kemijärvi ja siirtää väki vaikka Venäjälle.

      • tievossa on...

        Änkyrät ...vaikka vatuusto tekis myönteisen päätöksen niin valituskierre vie vähintään 4 - 5 vuotta. Silloin on korkeat tariffit loppu. Huijarit ovat jo muilla mailla vierahilla. Nuolkaa näppejänne myllykeisarit !


    • viherpipertäjille

      Repikää viherpipertäjät näistä kahdesta tiedotteesta huumoria, suosittelen:
      Onneksi ydinvoimaa on tulossa lisää, muuten tulisi hilu-vilu--kynttilänvalakialla...!!

      LEHDISTÖTIEDOTE 2.1.2013
      Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksella tuotettiin sähköä vuonna 2012 yhteensä 7,61 terawattituntia (=7610 gigawattituntia, GWh), mikä on noin 10 prosenttia Suomen sähköntuotannosta. Ykkösyksiköllä tuotettiin 3,65 terawattituntia ja kakkosyksiköllä 3,96 terawattituntia.
      Loviisan voimalaitoksen käytettävyyttä kuvaava käyttökerroin oli 87,4 %. Loviisa 1:n käyttökerroin oli 83,8 % ja Loviisa 2:n käyttökerroin 90,9 %.
      ---
      VTT.fi >
      Suomen tuulivoimatilastot
      Suomen tuulivoimakapasiteetti on 288 MW, 162 tuulivoimalaa (vuoden 2012 lopussa). Tuulivoimalla tuotettiin noin 0,6% Suomen sähkönkulutuksesta (noin 492GWh) vuonna 2012.
      Vuoden 2011 lopussa Suomessa oli 199 MW, 131 tuulivoimalaa. Tuulivoimalla tuotettiin noin 0,6% Suomen sähkönkulutuksesta (noin 481 GWh).

    • pieni pirri

      Eli kovesti pitää rakentaa lisää tuulivoimaa.

    • ekotekoja

      Elokuussa vihdoin saamme selville tuulivoimaloiden rakentamis aikataulun? Hyvä Kemijärvi, vaikutamme omalta osaltamme nykyaikaan siirtymisellä ja ilmastoa säästävällä toiminnalla!

    • soudellen hiljaa

      Onneksi elokuussa kaavat kaatuu valtuustossa !! Härvelivapaa vyöhyke jää !

    • kuukkeli tuulessa

      Kyllä ne tänne tulevat ja hyvä niin. Mikäpä se on ollessa kun on tuulivoimaa.

    • eläköön dynamo

      Mikäpä on ollessa, kun jossakin on liikaa (vero)rahoja - mutta onneksi on ydin- sekä vesivoimaa. Nekin taitavat pitää ilman puhtaana, vieläpä ilman fyysistä ja henkistä meteliä. Ja tuottavat ihan nykyaikanakin sähköä myös tyynellä säällä. :-) :-)
      Mitä ihmeen nykyaikaa on erittäin kehnotuottoinen tuulirusettiin kytketty generaattori??
      Se on pikemminkin paluuta jonnekin turpeen taakse. Polkupyörän dynamokin on fiksumpi keksintö sähkön tuottajana, joskin hiukan antiikkinen jo sekin.

    • hidasta on ydinvoima

      Tuntuu se ydinvoima olevan pitkässä juoksussa, montakos vuotta on myöhässä, ja saadaanko ikinä valmniiksi sitä rakenteilla olevaa edes.
      Helpompi on heittää myllyt pystyyn ja ottaa sähköä, ydinvoimaa odotellessa.

    • tohatsu 4.5

      Mikäs se on kemijärven laineilla seilata ensi kesänä, kun aurinko mukavasti heijastuu myllyjen lavoista! Tätä voisi käyttää ohjelma numerona ja samalla saataisiin veneilyreiteille käyttöä...

    • komiaa olisi se

      Juu jos saataisiin isot myllyt rannalle ja venereitti viereen, niin olisipa komiaa kuultavaa, kun isot myllyt humahuttaisivat valtavilla lavoilla vienossa kesätuulessa.
      Whoom, whoom, woom, vaan kuuluisi ja kylmät väreet kulkisivat ihastuksesta selkäpiissä.

    • Autto Eduskunta

      HEIKKI AUTTO EDUSKUNNASSA 14.6.2013

      Kokoomuksen Autto: "Tuulivoima on keisari vailla vaatteita"

      Lappilaiskansanedustaja Heikki Autto (kok.) totesi, että:

      "ei voi kyllä välttää ajatusta, etteikö tässä nyt ole vähän kysymys samanlaisesta ilmiöstä, mitä H.C. Andersen kuvasi sadussaan keisarin uusista vaatteista".

      Autto huomautti, että Suomessa on rakennettua tuulivoimakapasiteettia lähes 300 megawattia. Hän kertoi Fingridin nettisivuilta havainneensa, että esimerkiksi 29. toukokuuta Suomessa kulutettiin sähköä 8 600 megawattia, josta tuulivoimalla tuotettiin kahdeksan megawattia (8) MW) eli promille kulutetusta sähköstä. Seuraavana päivänä eli 30.5.2013 Suomessa 8 800 megawattia ja tuulivoimatuotannolla saatiin aikaan kaksi megawattia.

      – Se on promillen neljäsosa Suomen sähköntuotannosta. Jos esimerkiksi tuonti, joka silloin on ollut 2 400 megawattia, olisi haluttu korvata tuulivoimalla, olisi tuulivoimaa pitänyt olla tuhatkertainen määrä siihen nähden, mitä sitä tänä päivänä on, ja sitä on, voin sanoa, tuolla Meri-Lapissakin esimerkiksi jo huomattavan paljon, Heikki Autto sanoi puheessaan.

      – Mietin, miltä siellä maisema näyttää, jos sitä olisi tuhatkertainen määrä tähän verrattuna. Kysyisin kyllä ministeriltä, että jos nyt esimerkiksi tälle Perämeren tuulivoima-alueelle voidaan rakentaa kaksinkertainen määrä tuulivoimaa siihen nähden, mitä Suomessa on tänä päivänä tuulivoimaa, niin mitä väliä sillä on Suomen energiantuotannon kannalta, koska ei tämä kyllä kovin paljon Suomen energiaomavaraisuutta paranna, että tuulivoimaa rakennetaan.

    • Oulun energia

      DI Juha Vuorio enrgiasta 7.6.2013 oululainen Forum 24:

      "Oulun Energian toiminnan onnistumista kuvaa hyvin sen kyky tulouttaa omistajilleen yli 20 miljoonaa euroa vuosittain. Silti esimerkiksi kaukolämmön keskihinnat ovat selvästi maan keskiarvoa alhaisemmat. Omistajia ovat luonnollisesti kuntalaiset.

      Puuhakkeen ja polttoturpeen tuotannosta tulee tuloja vuosittain 50 miljoonaa euroa maakuntaan erilaisille hake-, turve- ja muille vastaaville yrittäjille työllistäen jopa noin 1 500 ihmistä. Nämä tulonlähteet ovat äärimmäisen tärkeitä useille pienille paikkakunnille. Poltossa syntyvä tuhka on erinomaista lannoitetta edistämään metsänkasvua ja siten toimimaan hiilinieluna.

      Oulun Energia tavoittelee myös energiaan liittyvän elinkeinotoiminnan kehittämistä alueellamme. Käytännössä tämä tapahtuu edistämällä vuoropuhelua ja saattamalla eri toimijat yhteen kuten vaikkapa Hiukkavaaran tulevan asuinalueen rakentajia ja älykkäiden energiasovellutusten täkäläisiä tuottajia."

      Juha Vuorio, DI, perussuomalaiset,

    • mylly pyörii vaan

      Onkos Oulun Energian ne Hailuodon ja mantereen puolen tuulimyllyt ?
      Niistä sitä sähköä vasta tuleekin.

    • Sekundasähköä

      Hei!

      Eipä Oulunsalon voimalatkaan toimi kuin 50%:n teholla. Kolmen megan laitokset pyörivät ja yksi pienemmistä. Aika surkeaa, jos avomeren tuntumassa olevatkaan voimalat eivät toimi kunnon tuulessa vai ovatko nämäkin kolme vuonna 2003 valmistuneet jo hajonneet?

      https://docs.google.com/file/d/0B60Rhlem8MGJVXdSdDUtY3VnUzQ/edit

      Oulun Vihreäsaaressa oleva vuonna 2001 rakennettu mylly on seisonut jo useamman vuoden ja se puretaan, kun ei kannata korjata. Toinen mylly on vuonna 2005 rakennettu ja sekin on ollut pysähdyksissä jopitkän aikaa, kun sähkökaappi paloi eikä omistajalla ole rahaa korjata sitä.

      https://docs.google.com/file/d/0B60Rhlem8MGJRmQydkdzOE5EZWs/edit?pli=1

      Sellaista sähkö kutsutaan sekundasähköksi

      Terv. Antero

    • kerro syy
    • nyt hommiin

      Nyt olisikin hieno paikka ottaa härkää sarvista ja alkaa kehittää tuulivoimaa.
      Tänne pohjoisen tuulivoiman kehityskeskus, hitsareita ainakin luulisi riittävän, kun kaikki ovat harjotelleet porttien hitsausta. terävän pään tutkijat vaikka Oulusta tai ulkomailta, kyllä meidän luonnon rauhan luulisi niitä houkuttavan.
      Siitäpä lähtisi Kemijärvi kohisten uuteen nousuun.

    • Hitsarit Thaimaasta

      Ei, kyllä hitsarit pitää tuoda Thaimaasta. Me halutaan marjat poimia ite. Ja antaa muiden kehittää tuulivoimaa.

    • laps leilkki ko... ?

      Puuta ja turvetta vaan kattiloihin. Tuulimyllyhöpinät roskakoriin. Humpuukia voi yhteismettä kokeilla leikkimyllyillä ko se niin haluaa.

    • viu, viu, vinkunaa

      Puut ja turpeet eioo vaihtoehto, ne saastuttaa, eikä ne ole muuta kuin paikallinen vaihtoehto.
      Kun kehitetään jotain uutta niin siinä onkin viemistä vaikka ulkomaille.
      totta tuollainen ajatuksenakin on liian lennokasta Kemijärvelle. Ei ole sattumaa, että kemijärvi kuihtuu kasaan, kun aivot on jo aikaa sitten lähteneet muualle.

      • jos lusikalla niin .

        Vain hölmöt hamuaa tuulivoimaa näille seuvuille. Puu ja turve työllistää ja tuo tuloa tänne paikallisesti. Tuulivoima ei Tuo ! Huijarit nykii tariffituet taskuihinsa ja täällä tuulitollot kattoo suu auki et näinkö se menikin ! Kyllä kempan valtuuston enemmistö tajuaa tän ja kaataa koko hössötyksen.


    • Puu työllistää

      Tuulivoima saastuttaa.

      Ja tuossahan tuo kertoo tuo Oulun mies, että puun ja turpeen poltto työllistää 1 500 ukkoa. Tuulivoima ei kunnolla yhtäkään.

    • Saksa purkaa niitä!

      On tosi tolikkamaista kehua tuulivoimaa joka on vain joillekkin bisnestä ja vieläpä hetkellistä.
      Miten kempassakin on noin tolikkaa, ainakin yks tai kaks joilla pää lyö kuin rupelit? Ne ei lue etes asioista mitä on tuulivoima, mitä haittoja siitä on esim se on maisemien pilaaja se on verorahojen tuhlaamista. Veronmaksajana en halua osallistua hömppään.
      Persut! Älkää vain suostuko siihen!!!!! Teillähän on järki päässä ja jalat tukevasti maassa, se maalaisjärki!

    • Saksa purkaa niitä!

      On tosi tolikkamaista kehua tuulivoimaa joka on vain joillekkin bisnestä ja vieläpä hetkellistä.
      Miten kempassakin on noin tolikkaa, ainakin yks tai kaks joilla pää lyö kuin rupelit? Ne ei lue etes asioista mitä on tuulivoima, mitä haittoja siitä on esim se on maisemien pilaaja se on verorahojen tuhlaamista. Veronmaksajana en halua osallistua hömppään.
      Persut! Älkää vain suostuko siihen!!!!! Teillähän on järki päässä ja jalat tukevasti maassa, se maalaisjärki!

      • Pienimuttateknilline

        Voiko ihminen hallita TUULTA?Ei voi,troijan sotakin oli tuulesta kiinni,meinattiin uhrata kaunis "neitsyt" jotta olis saatu tuulta.Kaunis Helena oli ryöstetty ja piti lähteä takaa-ajoon.Voi että on vielä nykyaikanikin tyhmiä ihmisiä!Humpuukia koko tuulivoimala hanke.Valtio tukee 2000 tuhatta miljoonaa sen rakentamiseen.Siis 2-miljardia, ja kun ei tuule ,niin ei tuule.Tuulivoimalat sinne missä sähköä tarvitaan,kemistä kotkaan rannikolle.


    • EI HÄRVELEITÄ!!!!!!!

      On niin järjenköyhää vouhotusta ettei etes kiinnosta!

    • Samaa mieltä

      Samaa mieltä. Kun lukee tuon yllä olevan ketjun, niin ei kyllä järki paljon päätä pakota tuulivoiman kannattajilla.

    • vaaran laitaan

      Suomeen tehdään joka tapauksessa tuulivoimalapuistoja valtion tuella, se asia ei muutu mihinkään.. Kemijärviläisten veronmaksajien osuus on "pisara meressä" Kemijärvellä näytetään vastustavan kaikkea uutta yritystoimintaa, ottakaa hyvät ihmiset tuulivoimapuistot vastaan!

      • metsään mennä tahon.

        Vaaran laitaan taitaa olla yhteimettän kätyri. Hullu saa olla mutta ei umpihullu niin ko nää tuulivoimavouhottajat. Puuta pesään . Siinä ois yhteimettällekki oikeata hommaa ko keskittys metsien hakkuuseen ja myyntiin eikä vouhkaa tyhjänpäivästä tuulivoimahössötystä. !!


    • kunhan hänessä

      Niin jos jätetään tuulivoima, niin ei kelpaa mikään uusi, kaikki vanha on täältä lähtenyt, niitä haikaillaan takasin ja toivotaan työllistäjää, mutta kun kelloa takasin kääntämällä ei aika liiku taaksepäin.
      Kun asenne on kuin pahimilla kommunnisti änkyröillä, niin ei taatusti tule mitään tänne enään.
      On meinaan eroa ihmisissä, kun katsoo vaikka pohjalaisia, jotka ovat yrityshenkisiä ja sitten Kemijärven henkistä alennustilaa.
      Varmaan se ei voi olla näin kehno, kuin tämä palsta antaa kirjotuksillaan ymmärtää.
      Ainakin toivon niin.

    • Ei mvarma asia

      Ei ole varma ollenkaan tullaanko rakentamaan kaikki suunnitellut tuulivomalat. On meinaan valtion kassa tyhjä. Sitten on toinen asia se, että ne myllyt jotka rakennetaan niin mihin raknnetaan. Kaikkialla SUomessa, missä tuulivoimaa rakennetaan on syntynyt kova vastustus. Ohjeet kuuluu, että tuulivoimaa pitää rakentaa sinne missä on kulutuskin ja nyt niitä yritetään työntää tänne. EI onnistu.

      EI Kemijärvellä mitään yritystoimintaa vastusteta. Ei tuulivoiman tulo tarkoita mitään yritystoimintaa. Se ei tuo työpaikkoja eikä elvytä talouselämää. Energiapuu ja sen liitännäiset sen sijaan kyllä paljonkin.

    • Sancho Panza

      Ei energiapuu ja tuulivoima ole toisiaan pois sulkevia energian tuotanto muotoja. Mitä väärää siinä on jos yhteismetsän, jolla on laaja omistuspohja, taikka muut maanomistajat toimivat oman etunsa mukaisesti. Tyhmiähän ne olisivat, jos eivät toimisi.
      Sen sijaan te olette tyhmiä, jotka vastustatte tuulivoimaa pelkästään kateuksissa.

      • yhteismetsän osakas

        "Mitä väärää siinä on jos yhteismetsä toimii oman edun muaksiesti".

        Siinä on se vääryys, että yhteismetsä toimii hoitokunnan oman oman edun mukaisesti, ei osakkaiden edun mukaisesti.


      • karu totuus

        Järjen köyhyyttä väittää, että tuulivoimaa vastustettaisiin pelkästään kateudesta.

        Ootko Sancho Panza oikeesti nähny näitä nykyisiä jättivoimaloita, jotta tietäisit, mistä puhutaan?

        Tuulivoimaloiden hyödyt koituu yksille, haitat toisille. Enemmistö eli haitat niskoilleen saavat myös joutuvat lihottamaan pakkosyöttötariffin kautta harvojen edunsaajien lompsaa.

        Ei ihme, jos kansan kuppi kaatuu...

        Sen puoleen tuulivoimalat ovat kyllä demokraattinen katastrofi, että lentoestevaloista ja muista riesoista saavat osansa kaikki haittojen vaikutusalueella olevat ihan tasapuolisesti.


      • laki son niillekki
        yhteismetsän osakas kirjoitti:

        "Mitä väärää siinä on jos yhteismetsä toimii oman edun muaksiesti".

        Siinä on se vääryys, että yhteismetsä toimii hoitokunnan oman oman edun mukaisesti, ei osakkaiden edun mukaisesti.

        Kuka ohjaa hoitokuntaa arvoisa osakas ? Osakaskunta=osakkaat määrää tahin ! Onko omistajat niin tökeröitä et antaa toiminnanjohtajan ja muutaman hoitokunnan jäsenen häärätä miten ahluaa ? Onko näin ?


    • Järjen kanssa

      Hei uutinen Saksasta. Saksaan rakennettiin vuonna 2011 yhteensä 1100 MW tuulivoimaa, joka vastaa noin puolet siitä määrästä mitä Suomeen on suunniteltu rakennettavaksi vuoteen 2020 mennessä.

      Kuitenkin vuonna 2012 tuulivoimalla tuotettiin sähköä 6 % vähemmän kuin vuonna 2011. Eli 1100 MW tuulivoiman lisärakentaminen lisäsi muun energian eli hiilienergian tarvetta 6 % tuulivoiman kokonaisenergiasta. Voi järjen valo!

      Vuonna 2012 tuulimyllyjen teho oli 17 % niiden kokonaistehosta. Suomessa ja täällä pohjoisessa tuulee vähemmän ja talvella mllyt seisoo pakkasen vuoksi. Voi järjen valo!

      Tämän yksinkertaisuuden vuoksi minä vastustan tuulivoimaa ja sillä ei ole kateuden kanssa mitään tekemistä. Järjen kanssa kylläkin.

    • Bioenergiaa

      Iltalehti tänään

      ""
      VTT selvitti, miten tehokkaasti metsätähteistä saadaan tuotettua liikennekäyttöön soveltuvia polttonesteitä.

      Puubiomassasta voidaan tuottaa korkealaatuisia biopolttonesteitä alle yhden euron litrahinnalla, kertoo VTT.

      Suomessa kehitetyllä teknologialla voidaan siirtää yli puolet puuraaka-aineen energiasta lopputuotteeseen. Teknologia on valmis kaupallisen tuotantolaitoksen rakentamiseen.

      VTT selvitti, miten tehokkaasti metsätähteistä saadaan tuotettua liikennekäyttöön soveltuvia polttonesteitä. Tulosten mukaan päätehakkuiden ja harvennusten tähteistä on mahdollista tuottaa uusiutuvia biopolttonesteitä 50-67 prosentin energiahyötysuhteella.

      Jos sivutuotteena syntyvä lämpöenergia pystytään hyödyntämään esimerkiksi kaukolämpönä, nousee biomassan käytön kokonaishyötysuhde jopa 80 prosentin tasolle.

      Tutkimusten mukaan paras hyötysuhde ja alhaisin tuotantokustannus saavutetaan biometanolin tuotannossa.

      STT

      ""

    • ei meille mitään

      Niin ja ne laitokset ovat eteläisessä Suomessa, täältä ei kannata sinne alkaa mitään kyöräämään.

    • Tehdas Kemiin

      Vapo suunnittelle tehdasta Kemiin.

    • apostolin kyyti

      Alle euron litrahinta, ei kyllä ole mikään halpa. Kun tuottaja myy sen eteenpäin ja valtio lätkäisee verot päälle, niin jää tavan kuluttajalta ostamati tuo litku.

    • Entinen osakas

      Laki son niilleki kysyy: "Kuka ohjaa hoitokuntaa arvoisa osakas ? Osakaskunta=osakkaat määrää tahin ! Onko omistajat niin tökeröitä et antaa toiminnanjohtajan ja muutaman hoitokunnan jäsenen häärätä miten ahluaa ? Onko näin ? "

      Itse asiassa hoitokunnan pari jäsentä ja toiminnanohjaaja hääräävät miten haluavat ja päättävät miten haluavat oman etunsa nimissä kaikki asiat. Muut ovat hoitokunnassa täysin joo-joo-miehiä. Osakaskokous on täysin voimaton vailla valtaa. Yhteismetsä on todellista harvain valtaa ja tulokset näkyy.

      Osakaskokoukseen osallistuu niin vähän porukkaa, että hoitokunnan manttaaleilla asiat hoituu juuri siten kuin se haluaa. Jopa kaikki hoitokunnan oman edun päätökset ja rikkeet. Katso tuolta hirvilupakeskusteluista, siellä muutamia esimerkkejä.

    • ei mitää meille

      Ei ole bioenergiasta Kemijärven auttajaksi, jos siihen käytetään energiapuuta raaka-aineeksi, niin niitä räässiköitä raivaamaan tulee jokunen metsäkoneyrittäjä.
      Rahaa ei metsäsomistajalle ole tiedossa ensiharvennuksista, joten yhtä tyhjän kanssa Kemijärven kannalta.

    • Juha Vuorio

      DI Juha Vuorio enrgiasta 7.6.2013 oululainen Forum 24:

      """""Oulun Energian toiminnan onnistumista kuvaa hyvin sen kyky tulouttaa omistajilleen yli 20 miljoonaa euroa vuosittain. Silti esimerkiksi kaukolämmön keskihinnat ovat selvästi maan keskiarvoa alhaisemmat. Omistajia ovat luonnollisesti kuntalaiset.

      Puuhakkeen ja polttoturpeen tuotannosta tulee tuloja vuosittain 50 miljoonaa euroa maakuntaan erilaisille hake-, turve- ja muille vastaaville yrittäjille työllistäen jopa noin 1 500 ihmistä. Nämä tulonlähteet ovat äärimmäisen tärkeitä useille pienille paikkakunnille. Poltossa syntyvä tuhka on erinomaista lannoitetta edistämään metsänkasvua ja siten toimimaan hiilinieluna."""""

    • Valtion tutkimus

      Apostolin kyytiläiselle.

      VTT:

      """"Tutkimuksessa arvioitiin, että teknologian kaupallistuttua sen avulla voitaisiin tuottaa liikennepolttonesteitä 58–78 €/MWh:n kustannuksella. Bensiiniin verrattaviksi litrahinnoiksi muutettuna tuotantokustannusarviot ovat 0,5–0,7 €/litra. Uusiutuvat vaihtoehdot olisivat siis samalla tasolla fossiilisten liikennepolttonesteiden nykyiseen verottomaan hintaan verrattuina ja siten myös halvempia kuin nykyiset tuontibiopolttoaineet.""""

    • höpöjuttuja vain

      Nou ovat täysin teoreettisia lukuja, joilla ei ole lopulta tekoa käytännön kanssa.
      Puuhakkeesta ja polttoturpeesta pitää nimenomaan pyrkiä eroon, koska polttaminen ei ole ekologinen vaihtoehto.

    • näin näreet

      Puun poltto näillä korkeuksilla on ainoa järkevä tapa tehä enerkiaa. Nää tuulivouhottajat maksattavat yhteiskunnalle suunnattomasti tyhjästä. Se ei tuo ensinnäkään työtä.

    • Tuplahinnat

      Luin tällaisen artikkelin Talouselämä-lehdestä. Tämä kuuluu ilmeisesti tälle palstalle.

      JOS HALUAT MAKSAA SÄHKÖSTÄ TUPLAHINNAN, VAADI LISÄÄ UUSIUTUVAA ENERGIAA.

      Uusiutuville energiamuodoille taatut automaattiset tukiaiset uhkaavat nostaa saksalaisten kuluttajien sähkölaskut aivan poskettomiksi, ellei tukijärjestelmiä muuteta ja kuluttajan osuutta tuista rajoiteta.

      Sähkön hurja kallistuminen johtuu siis ennen kaikkea uusiutuville energioille maksettavista avokätisistä tuista. Perinteisissä voimaloissa sähkö syntyy saksassa ja Tanskassa suunnilleen samaan hintaan kuin Suomessa.

      Mitä Saksan ja Tanskan kuluttajat sitten saavat huikealla panostuksellaan
      uusiutuvaan tuotantoon?

      ERITTÄIN SUURET HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖT

      Tuotettuun sähkömäärään suhteutetut keskimääräiset hiilidioksidipäästöt
      ovat Tanskassa noin kuusinkertaiset Suomeen verrattuna.


      http://www.talouselama.fi/uutiset/jos haluat maksaa sahkosta tuplahinnan vaadi lisaa uusiutuvaa energiaa/a2167858

    • päästöt kuriin

      Kemijoki Oy:lle lupaa rakentaa Vuotos ja Sierilän voimalaitos, silloin saamme Kemijoen hyödennetyä kokonaan.. Sitten esim. Itä-lapin kuntien alueelle omat tuulipuistot alueet.... Hiilidioksidipäästöjä tullaan joka tapauksessa vähentämään ja verotuspaine kasvaa päästöihin koko ajan... HELPOIN TAPA ON VASTUSTAA KAIKKEA MUUTOSTA, MAAILMA MUUTTUU JA IHMISET SEN MYÖTÄ!

    • Englannin tuulivoima

      Maailmaa täyty muuttaa vain järkevästi eikä ihmisten ja veronmaksajien kustannuksella tyhmästi. Professorit ja tieemiehet ovat yksimielisiä esimerkiksi siitä, että tuulivoimarakentaminen ei vähennä hiildioksidipäästöjä.

      Jopa Englannin tuulivoimayhdistys joutui tämän myöntämään.

    • Millivoltti

      Tuulivoima nimenomaan vähentää hiilidioksidipäästöjä! Eipäs lueta niitä tutkimuksia niinkuin piru raamattua.
      Asia on juuri näin, sillä valmistuksen jälkeen ei tuulivoimala tuota hiilidioksidipäästäjä vaan vähentää niitä koska tuulivoimalla tuotettu sähkö korvaa fossiilisilla polttoaineilla tuotettua sähköä.

      • Jaakko Ojaniemi

        Suomessa tuulivoimalla tuotettu sähkö korvaa vesivoimaa eli vihreä korvaa vihreätä.

        Entäs varavoima, joka on aina fossiilista voimaa? Varavoimaloita on pidettävä lämpimänä, että ne voidaan käynnistää, kun tuuli tyyntyy.

        Sen vuoksi Saksan ja Tanskan säköenergia tuottaa eniten hiilidioksidia Euroopassa. Tuulivoimarakentaminen on vain lisännyt molemmissa maissa hiilidioksidipäästöjä.

        HIILIDIOKSIDIPÄSTÖT SÄHKÖNTUOTANNOSSA VUONNA 2010

        SUOMI 229 G CO2 / KWH
        TANSKA 360 G CO2 / KWH
        SAKSA 461 G CO2 / KWH

        Saksassa joudutaan nyt tukemaan varavoimaakin ja sähkön hinta kotitalouksille on kolminkertaistunut.

        Jaakko Ojaniemi


    • simmosta vaan

      Täällä onkin kaikki aina käännetty ylös alas, se on paikallinen tapa.

    • Jo vain

      Myllyt tulloo, kattokaa vain!

    • Jaakko Ojaniemi

      LUEPPA ALUKSI VAIKKA NÄMÄ, NIIN SITTEN ANNAN SINULLE LISÄÄ

      http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/windpower/9889882/Wind-farms-will-create-more-carbon-dioxide-say-scientists.html

      http://www.telegraph.co.uk/earth/earthnews/9000760/Wind-power-is-expensive-and-ineffective-at-cutting-CO2-say-Civitas.html

      http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-1350811/In-China-true-cost-Britains-clean-green-wind-power-experiment-Pollution-disastrous-scale.html

      http://www.clepair.net/windSchiphol.html

      http://epaw.org/documents.php?lang=en&article=backup16

      Jaakko Ojaniemi

      • En usko taruihin

        Kuka on tuulen"Jumala"?Ojaniemikö,kö!


    • Melo on saastetta

      2000-miljoonaa varattu veronmaksajien rahoja kannattomattomien tuulipuistoyritysten tukemiseen.Jos on tuottava yritys,niin miksi sitä pitää yhteiskunnan tukea?Vesivoima on varmaa ja saasteetonta.Tulvavedet varastoon ja turbiinit niillä pyörimään.

    • äimänä

      Eikö tässä olekkin kysymys siitä, tuleeko niitä miljoonia meille , vai meneekö ne naapurikuntiin, johonkinhan ne "haaskataan".

    • Jaakko Ojaniemi

      TUULIMYLLYT TAPPAVAT VUOSITTAIN KYMMENIÄ MILJOONIA LINTUJA

      Yksi mylly tappaa 110 - 330 lintua vuodessa. Oxfordin myllyt tuhoaisivat 5000 - 6000 lintua vuodessa. Sen vuoksi myllyjä suositellaan rakennettavaksi jo rakennettuun ympäristöön teollisuusalueelle, kaivoksille, turvesoille jne.

      http://www.dailymail.co.uk/news/article-2350267/Rare-bird-white-throated-needletail-killed-wind-turbine-crowd-twitchers.html

      http://www.dailymail.co.uk/news/article-2305197/RSPB-makes-killing--windfarm-giants-turbines-accused-destroying-rare-birds.html

      http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288578323169.html

      "Kuka on tuulen"Jumala"?Ojaniemikö,kö! "
      Minä olen aivan tavallinen tossun tallaaja ja kengän kuluttaja. En ole kertaakaan kirjoittanut omaa mielipidettäni tänne, vaan aina lainaan tutkittua tietoa ja kirjoituksia.

      Jaakko Ojaniemi

    • linkkejä löytyy

      Uskotko kaikki nuo mitä luet ? Kumma kun et linkitä yhtään tuulivoimaa puoltavia kirjotuksia, esim Suomen Kuvalehdestä löytyisi vastapainoksi.

    • Jaakko Ojaniemi

      SUOMEN KUVALEHTI 22.3.2013

      Paavo Lipponen:

      "Jos Lapin tuntureille tai vastaaviin paikkoihin sallitaan pystyttää tuulivoima-loita, on sellainen kansallismaiseman raiskaus liitettävä uutena listaan rikoksista ihmiskuntaa, tässä tapauksessa Suomen kansaa vastaan. Tuhoudu eivät vain maisemat, vaan myös elinkeinot kuten kasvupotentiaalia omaava matkailu, jotka elävät herkistä näkymistä."

      http://suomenkuvalehti.fi/blogit/eri-mielta/miksi-kasvihuonepaastot-kasvavat-vaikka-ilmastokokouksia-on-pidetty-jo-20-vuotta

      • sinne mätkähti

        Heti putosit kuoppaan, tuossapa sen näkee, kuinka on suodatinlasit päässä änkyrällä, löytyy sieltä muunlaisiakin artikkeleita, mutta sinähän et osaa lukea muuta kuin tuulivoimaa kritisoivia juttuja, niitä sitten faktoina linkität. kai tuo jokin sairaus on tuokin.


    • ei vastusta
      • kaunista lappia

        M-hallitus ja Yhteimettät meinaavat raiskata koko Lapin luonnon myllyillään. Siihen on saatava loppu. Nyt tarvitaan kuntapäättäjiltä järkeä lopettaa myllyhullutus alkuunsa ainaki kempassa.


    • Jaakko Ojaniemi

      TALOUSELÄMÄ: " Jos haluat maksaa sähköstä tuplahinnan, niin vaadi uusiutuvaa energiaa,"

      http://www.talouselama.fi/uutiset/jos haluat maksaa sahkosta tuplahinnan vaadi lisaa uusiutuvaa energiaa/a2167858

      "Sinne mätkähti"-nimimerkille.
      Eikös se ole hyvä asia, että tuodaan ihmisille oikeata tietoa ja siten, että se on asiantuntijoiden kirjoittamaa, kun sinä täällä jankutat samaa levyä tuulivoiman puolesta ilman faktoja. Ilmeisesti olet maanvuokraaja tai muuten maksettu, kun et hyväksy mitään oikeaksi todettua tuulivoiman haitoista. Tuulivoimasta ei kukaan muu hyödy kuin tuulivoimalle maansa vuokranneet maanomistajat ja kaikki haitat jäävät muille. Kiinteistöverot kaupungille ovat - 0.

      Oxfordin hankkeessa lisäksi kusetetaan koko Kemijärven kaupunkia päästökaupalla ja samalla valehdellaan ihmisille kaiken maailman työllistämisista, vaikka yhtiö ei ole koskaan aikaisemmin rakentanut yhtään ainoata myllyä eikä aio rakentaa nytkään. Tämän yhtiön taustat pitäisi selvittää juurta jaksain mitä kaikkea kähmintää ja veroparatiiseja sen takana oikein on.

      "Ei vastusta"-nimimerkille.
      Olen esittänyt kaupungin päättäjille, että kaavoitetaan Yhteismetsän alueita tuulivoimalle Kuninkaankuusikossa. Eikö se ole hyvä esitys eikä ole tuulivoimavastainen?

      Jaakko Ojaniemi

      • ketä kiinnostaa

        ei mitään yhteismetsästä, esitä tuohon tunturin nokkaan. Ei kuule kiinnosta sun asiantuntijalausunnot, eihäån ne ole kuin jonkun mielipiteitä, yhtään sun juttua en ole edes lukenut, on vaan mukava kun jotain laittaa, niin heti tulee sivukaupalla höpöjuttua sulta., olet vaan yhden asian änkyrä.


    • Paikallinen tietää

      Kuninkaankuusikko liian matalaa aluetta tuulivoiman rakentamiseen....

      • paikalliset tietää

        Raajärven vaaroihin verrattuna Kuninkaankuusikon tienoo on korkeampaa.

        Jos Kuninkaankuusikko on liian matalaa aluetta, kyllä sitten Raajärven tienoon vaaratkin ovat liian matalia.


      • Yhteismetsäkeskus
        paikalliset tietää kirjoitti:

        Raajärven vaaroihin verrattuna Kuninkaankuusikon tienoo on korkeampaa.

        Jos Kuninkaankuusikko on liian matalaa aluetta, kyllä sitten Raajärven tienoon vaaratkin ovat liian matalia.

        No, Raajärven ja Javaruustunturin aluetta tutkineen toimijan mielestä kyseessä on erinomaisesti tuulivoiman tuotantoon soveltuva alue. Vieläkö tämä sopisi niille, jotka ovat menneet ohi virallisten päätöksentekomenettelyjen lupaamaan Oxfordille yms. myönteisen lopputuloksen.


      • korkeuskäyrä
        Yhteismetsäkeskus kirjoitti:

        No, Raajärven ja Javaruustunturin aluetta tutkineen toimijan mielestä kyseessä on erinomaisesti tuulivoiman tuotantoon soveltuva alue. Vieläkö tämä sopisi niille, jotka ovat menneet ohi virallisten päätöksentekomenettelyjen lupaamaan Oxfordille yms. myönteisen lopputuloksen.

        Javarustunturi on korkeammalla kuin Kuninkaankuusikko.

        Tuulivoimafirmojen mielestä nyt mikä tahansa on erinomaisesti tuulivoimantuotanntoon sopiva alue - kunhan saavat rahat taskuunsa ja ennen kaikkea ehtivät korkeampaa syöttötariffia saavien joukkoon, siitä on kyse. En menisi uskomaan tuulivoimafirmojen puheista pätkääkään, onhan se nyt nähty kuinka tyhjiä lupauksia ja valheita he suoltavat ja ovat tähänki asti suoltaneet...


      • Jaakko Ojaniemi

        Insinööritoimisto Pöyry tutki alueen ja on todennut Kuninkaankuusikon paremmaksi tuulivoima-alueeksi kuin mitä Oxfordin alueet ovat. Pöyryn lausunnon olen tuonut esille enkä edelleenkään omia mielipiteitä. Se on kai sallittua.

        On ikävää, että totuus täällä kirpaisee ja täytyy mennä henkilökohtaisuuksiin. Sitä paitsi maanvuokraajat ovat jäävejä ottamaan osaa tähän keskusteluun asian osaisina.

        Jaakko Ojaniemi


      • tuuleetuulee
        Jaakko Ojaniemi kirjoitti:

        Insinööritoimisto Pöyry tutki alueen ja on todennut Kuninkaankuusikon paremmaksi tuulivoima-alueeksi kuin mitä Oxfordin alueet ovat. Pöyryn lausunnon olen tuonut esille enkä edelleenkään omia mielipiteitä. Se on kai sallittua.

        On ikävää, että totuus täällä kirpaisee ja täytyy mennä henkilökohtaisuuksiin. Sitä paitsi maanvuokraajat ovat jäävejä ottamaan osaa tähän keskusteluun asian osaisina.

        Jaakko Ojaniemi

        Vai Ojaniemi se täällä jäävää ihmisiä. Eiköhän maanomistajilla ole ihan yhtäläinen oikeus ottaa kantaa kuin Ojaniemellä tai sillä naapurilla jonka maalle myllyjä ei suunnitella. Oikeastaan on ihan mukava seurata tuota Ojaniemen ja kumppaneiden kateuden tuskaa. Se on suorastaan huvittavaa. Jatkakaa samaan malliin, saan vielä monet makoisat naurut teidän kustannuksella...


    • äimänä

      Jäävejä ne on maanvuokraajan naapuritkin, nene vasta asianosaisia ovatkin kemijärvellä.

    • luotetaan nyt

      Ensin ne etelän miehet vei tehtaat ja nyt non viemässä maisematki niilä myllyillä. Ei kai kemijärven päättäjät enää mee halpaan ? Stoppi koko myllyvouhotukselle !

      • myllyvani

        Kyllä met myllyjä tarvitahan. Kaikki muut on menny niin saama ees niistä vähän rahhaa.
        Äkkiä myllyt pyörimhän!


    • Jäävejä ovat

      Kyllä tuo myllymiesten (tai naisten) puhe on yhtä tyhjän kans ja jäävejä ovat. Totta kai he puolustavat mylllyjä omille mailleen, mutta yhtään tosi asiaa tai arkumenttia eivät ole pystyneet sanomaan. Kyllä laki sanoo ja määrittelee myös, että edun saaja on jäävi.n En usko, että kukaan on maanvuokraajille, näille reppanoille, kateellinen.

    • Jaakko Ojaniemi

      Tänään kaksi omituista uutista

      Lapin Kansassa kirjoitus, jossa kerrotaan kuinka tuulivoimayhtiö Taaleritehdas yrittää ostaa rahalla ja uhkailemalla ihmisiä 20 000 € uhkasakon voimalla, että ihmiset eivät vastustaisi tuulivoimaa ja puhuisivat vain tuulivoiman puolesta.

      Tämä menettely vaarantaa koko yva-prosessin, kun mielipiteitä ostetaan rahalla tällä tavalla. Viranomaisten tulisi selvittää täyttääkö tämä jo lahjonnan ja kiristyksen tunnusmerkit. Kuinkahan paljon Kemijärvellä on tällaista toimintaa harjoitettu?

      Toinen uutinen.
      Yle-uutinen 4.7.2013: ” Italian mafia lisää sijoituksia tuulivoimaloihin. Mafiaa kiinnostavat rahanpesu ja hyötyminen EU-tuesta. Italian mafia investoi enemmän ja enemmän uusiutuvaan energiaan, erityisesti tuulivoimaloihin, hyötyäkseen runsaista EU-avustuksista. Se mahdollistaa heidän sekoittaa likaista rahaa laillisten taloudellisten aktiviteettien kanssa, raportissa todetaan.”

      On epäselvää ja vailla selvitystä mitä kaikkea etuisuuksia tuulivoimaprojekteissa on kulissien takana eri tahoille maksettu. Osa tuulivoimarakentajista on pieniä minimipääomalla perustettuja veroparatiisiyhtiöitä, joiden ainoa omaisuus ovat näyttävät internetsivut. Viranomaisten tulisi olla tarkkana ja selvittää mistä tällaiset muuten täysin tyhjät yhtiöt, joiden omistaja on todettu aikaisemmin varattomiksi, saavat rahastojaan rakentaa kymmenien miljoonien projekteja. Pankit tuskin paljoakaan luottavat tällaisiin yhtiöihin.

      Jaakko Ojaniemi

    • KomproMissit

      Mielenkiintoinen keskusteluketju, puolesta ja vastaan....

    • sakura

      vaan nytpä porukka meni hillaan ja kalaan...mustikatkin on kypsyneet ja pieni vähemmistö kerää tatit ja muut sienetkin. Loppukesää kaikille , mutta vahtikaa ettei tuulimylly-yhtiöt pääse yllättämään siellä metsässä housut kintuissa.. niitä on liikkeellä.

    • kuilunka

      Joko tämä asia päätetty?

    • Cleanteck

      Myllyruno.
      Myllyjä,myllyjä, myllyjä vaan, tänneppä tänne, myllyä saa tulla vaan, koska toki me myllyjä tarvitaan.

    • Kumoon ja kamoon

      Hei, hei, hei ja ei, ei, ei. Otapa järkesi jo viimein käteen ja mieti asia kokonaan läpeen. Jos et ole juuri maanvuokraaja tai muuten edunsaaja, niin lähde joukoon mukaan ja koko tuulivoimahullutus kumoon kaaja. Keempassa ei myllyjä tarvihe kukkaan ja kaikkien rahat mennee vain hukkaan. Ollaan nyt sen verran kärkeviä, että voidaan olla myös järkeviä. Eli ei, ei, ei.

      • Cleanteck

        Tuosta riimityksestä annan sinulle hyvät yläpeukut ja pakko myötää tuulivoiman vastustajistakin löytyy fiksuja huumorintajuisia ihmisiä. Oma myllyrunoni olikin aika aneeminen, mutta laitoin sen ärsyttääkseni noita tomppeleita, jotka kulmat rypyssä kirjoittelevat tänne.
        sain kyllä täysin pataan nimimerkki Kumoon ja kamoonilta.
        Täytyy miettiä parempaa riimitystä myllyjen puolesta, vaikka asia onkin minulle yhdentekevä, kiva vaan kiusata noita tosikkoja.


    • Älykääpiöille

      Kyllä on hienot ilmat,myllyt pyöris "vinhaa"vauhtia,jos vaikka tukankuivaajalla saatais jonkinlaista tuulta aikaan.Saksassa tuulettomana aikana sähkö riittäis jopa 6-tuntia ja sitten polttamaan kivihiiltä.Joukossa tyhmyys tiivistyy!

    • verot menee ....

      Myllyt vai hauet. Maisema vai hyöty, nin mikä hyöty ja kenelle? Turismi vai näenäis teollisuus? Eihän tätä asiaa täällä ratkaista, mutta kenen/keiden ehdoilla? Päätökset oikeasti tehdään? Pääoma/maanomistaja, vaiko veronmaksaja.......

    • hauli on kala

      Saisko noista myllyistä värkättyä haukipyydyksiä ? kanadassa inkkarit pyytää lohta jonkinmoisilla "myllyillä" joista. Vedenvoima pyörittää vesimyllyä joissa on siivissä korit jotka nostaa nousevaa lohta.
      Kait sitä tuulimyllystäkin saisi järvelle hauennostokoneen, kun sopivasti modifoisi sitä. Samalla tulisi sitten haukisähköä töpsöliin.

    • hassu saku

      Miks ihmeessä saksmanni nykäsi koko Itämeren pituisen kaasuputken Venäjältä? Ei ainakaan ilmastoa suojellakseen. Silläkin rahalla olisi saanut aika monta tuulidynamoa Pohjanmerelle, eikö? On se saku hassu...

    • Nykyaikaan

      Ihan hyvä idea järjestää risteily Ailangan suuntaan, mutta? Kemijärvi näivettyy kovaa vauhtia edelleen.. Väki vähenee edelleen kovaa vauhtia ja nuorempi sukupolvi muuttaa muualle työn perässä ja niin edelleen. Kaupunki on kohta kriisikunta ja yrityksiä loppuu koko ajan, tai vähentävät työntekijöitä.. Kaupungin on pakko alkaa vähentää työntekijä määrä rajusti, esim ulkoistamalla. Tuulimyllyjä vastustetaan, Soklia ei saa tulla ja kaikkea muutakin vastustetaan. Toivottavasti saadaan nämä tuulimyllyt Kemijärvelle ja Sokli Savukoskelle mahdollisimman pikaisesti.

    • myllyvapaat valtuute

      Nykyaikaan on taas näitä myllykätyreitä. Ei kempan valtuuston enemmistö oo tyhmiä. Ne ei anna kaunista järvimaisemaa ulkolaisten myllyhuijareiden pilattavaksi. Jotain järkevämpää tekemistä kemppaan tulee kehittää ko hujarien myllyjä. Sokli on tietysti hyvä ko vain alakas.

    • Jaakko Ojaniemi

      Jos Kemijärvelle halutaan tuulivoimaa rakentaa, voidaan sitä rakentaa Kemijoen molemmille puolille Raajärvelle ja Kuninkaankuusikko-Nuolenlakijänkä alueille. Näin saadaan suurin mahdollinen sähkökapasiteetti aikaan. Myllyt eivät ole järvimaisemassa eikä asutusten läheisyydessä ja nämä ratkaisut kuormittaisivat vain ja yksinomaan kaupungin omaa sähköverkkoa ja tulot jäisivät omalle sähköyhtiölle.

      Työpaikkoja tuulivoimarakentaminen ei luo eikä tuo. Kaupunki saa jonkin verran kiinteistöverotuloja. Tässä ratkaisussa verotulot kaupungille ovat moninkertaiset verrattuna Oxfordin hankkeesee, joka on vain rahastusta ja kusetusta kemijärveläisten kustannuksella. Oxford yrittää tehdä kemijärveläisistä naurunalaisia samalla tavalla kuin Arctos. "Hit and ran-case" eli rahasta ja häivy.

      Kemijärven tulevaisuus on kyllä muualla kuin tuulivoimarakentamisessa. Pienteollisuutta ja matkailua. Matkailu pitää saada samalle tasolle kuin Kuusamoon. Kemijärvellä on paremmat edellytykset matkailuun kuin Kuusamolla. On vaarat ja tunturit ja on järvi ja on rata eikä lentokenttäkään ole kuin tunnin ajomatkan päässä. Suurin tekijä tulee olemaan rajaliikenne, kun viisumivapaus koittaa. Ja rata Kantalahdesta toteutuessaan on vallankumouksellinen matkailun ja työllistämisen suhteen. Ei muuta kuin tehtaita perustamaan.

      • myllyvapaat rannat!

        Ikävä kyllä Raajärven myllyt olis järvimaisemassa - kartalla pienemmät pallukat olis myllyjä:

        http://prokemijarvi.suntuubi.com/datafiles/userfiles/File/Capture.PNG

        Rantavaarojahan nuo ovatten ihan Kiviperän, Palojärven, Lautajärven ym. tykönä.

        Eikä ees asutusta ole oikein laittaneet, vaan "muunnettua totuutta" on kartala asutukses.

        Siinä Ojanimei puhuu asia, että Kuninkaankuusikko-Nuolenlakijänkä on poies järvimaisemasta.

        Ja että Kemijärvellä on paremmat edellytykset matkailuun kuin Kuusamolla

        Samaa mieltä siitäkin, että Kemijärven tulevaisuus on aivan taatusti muualla ko tuulivoiman rakentamisessa!


      • myllyvapaa Itä-Lappi
        myllyvapaat rannat! kirjoitti:

        Ikävä kyllä Raajärven myllyt olis järvimaisemassa - kartalla pienemmät pallukat olis myllyjä:

        http://prokemijarvi.suntuubi.com/datafiles/userfiles/File/Capture.PNG

        Rantavaarojahan nuo ovatten ihan Kiviperän, Palojärven, Lautajärven ym. tykönä.

        Eikä ees asutusta ole oikein laittaneet, vaan "muunnettua totuutta" on kartala asutukses.

        Siinä Ojanimei puhuu asia, että Kuninkaankuusikko-Nuolenlakijänkä on poies järvimaisemasta.

        Ja että Kemijärvellä on paremmat edellytykset matkailuun kuin Kuusamolla

        Samaa mieltä siitäkin, että Kemijärven tulevaisuus on aivan taatusti muualla ko tuulivoiman rakentamisessa!

        Posion Murtotuulen hankkeen myllyt näkyis lentoestevaloshow'neen yhtä kaikki Kemijärvellä veneilijöille, rantakyliin ym. - myllyttäjät itsekin toteavat tämän.

        Aika pösilö, ken uskoo, että Suomun matkailijat tulis kattomaan juuri Posion tai Kemijärven myllyjä.

        Parasta ois saaha koko Itä-Lappi ja Koillismaa myllyvapaaksi!


    • ojaniemi ?

      Millä tavalle Oxford kemijärviläisiä rahastaisi ja pissattaisi?

    • Jaakko Ojaniemi

      On olemassa monta kertaa parempaikin suunntelmia kaupungin kannalta. Selitykseni on tuossa ylhäällä. Oxford ei rakenna eikä tuota sähköä, vaan myy kaavan päästömarkkinoilla tuhannen %:n voitolla ja häipyy.

      Oxfordin omistajat ja heidän lakeijansa ovat vuosikausia puhuneet paskaa väittämällä kuinka heidän hankkeensa työllistää ja kaupunki saa sitä ja kaupunki saa tätä. Kun yhtiö tai sen omistajat eivät ole koskaan käyneet edes lähelläkään mitään tuulivoiman rakennuspaikkaa, niin miten he voivat lupailla työllisyydestä yhtään mitään? Kun yhtiö tai sen omistajat eivät ole koskaan aikaisemmin rakentaneet ensimmäistäkään myllyä, niin miten he voivat luvata erinäisiä asioita, joista he eivät tiedä itsekään mitään? Tällainen on rahastamista ja toisten ihmisten, tässä tapauksessa kemijärveläisten, kusettamista.

      Jotku ovat sitten valitettavasti uskoneet näitä satu-setiä. Mutta onneksi on ollut Pro Kemijärvi, joka on ottanut asioista selvää.

      Kuten olemme sanoneet, jos Kemijärvelle halutaan rakentaa tuulivoimaa, on olemassa parempia vaihtoehtoja, parempia alueita ja parempia yhtiöitä, joissa kaupungin hyödyt moninkertaistuvat. Miksi meidän pitäisi valita huonoin vaihtoehto, jos on tarjolla parempiakin vaihtoehtoja?

      Jos joku vielä puhuu Oxfordin puolesta, on hän edunsaaja.

    • ojaniemi ?

      Eikö rakentajat ja rahoittajat tule, joka tapauksessa muualta, kuin kemijärveltä. Jos ja kun on kemijärviläisiä edun saajia, mitä pahaa siinä on?

    • Jaakko Ojaniemi

      Tuulivoimarakentaja, käytännössä laitetoimittaja, tuo omat työntekijänsä. Muissa projekteissa SUomessa työntekijät ovat tuleet Tanskasta ja Saksasta.

      On tietenkin erittäin hyvä asia hyvä, jos kemijärveläiset ovat edunsaajia. Tarkoitan sitä, että Oxfordin hanke on niin huono verrattuna muihin hankkeisiin, että sitä ei voi kannattaa kukaan muu kuin sellainen henkilö tai sellaiset henkilöt, jotka ovat Oxfordin hankeen edunsaajia.

      Muut hankkeet toteutuessaan mahdollistavat paremman työllisyyyden, paremmat verotulot kaupungille, kuormittavat ja tuovat laskutusta Koillis-Lapin Sähkö Oy:lle, eivät pilaa maisemia, eivät ole asutuksien lähellä, eivät alenna kiinteistöjen arvoa, yhtiö jää paikkakunnalle tuottamaan sähköä ja niin edelleen.

    • kalliita rantamaita

      Kuka korvaa rantakiinteistöjen arvon alennuksen jos myllyt tulee ?? Oxvorttiko vai yhteismettä ja muutama maanomistja joijen maille myllyt tulloo ? Jos myllyjä tulee niin on odotettavissa oikeudenkäyntejä ja vahingonkorvausvaateita ?

    • sitä rataa

      Eihän niitä myllyjä rantamaihin rakenneta. Rantamaiden arvohan nousee, kun horisontissa näkyy uljauta rupeleita. Ääni ei kuulu eikä varjosta.
      Edelleenkin olen sitä mieltä, että suurin syy tuulivoiman vastustamiseen on naapurien kateus. Se vaiva taitaa näivettää Kemijärven.
      Kun luontoa hyödynnetään, niin luonto kärsii. Niin on käynyt myös matkailubisneksessä.
      Se matkailu mitä tällä alueella voidaan harjoittaa, ei kärsi kaivos-, eikä vesi-, eikä tuulivoiman rakentamisesta. Maailma on täynnä maisemia. Suomessakin on järvimaisemaa yllinkyllin.
      Kemijärvi säännösteltynä, on kaunis katsoa Norvion sillalta, mutta kun menet sinne matkailemaan niin kuva muuttuu, rääseikköä!

      • faktatietoa on...

        Niin sitä rataa...kuka korvaa arvonalennukset rantapalstoista ? Et kai sinä ihan tosissaan voi esittää et arvot nousee ? Niiden arvot tippuu olemattomiin. Ei niitä kukaan halua enää ostaa. Nyt rantojen omistajien kannattaa olla valppaana !


    • Uskottavuus mennyt

      Voithan sinä tuota samaa liturgiaa jauhaa vaikka viikosta toiseen. Mutta jos et ole itse vielä huomannut, niin voin sinulle luottamuksella kertoa, oskottavuutesi myllyjen puolestapuhujana on menneyt jo aikoja sitten. Mutta jatka vain, ei haittaa.

    • sitä rataa

      Eikö ne rupelit tule vähintään useamman kilometrin päähän järvien rannasta. Miten ne rantoja häiritsee?
      Sitäpaitsi rannan omistajan oikeus loppuu pyykikiveen.
      Harvassa tapauksessa trupelit tulee näkymäänkään rantatonteille.
      Kyllähän se niin on, että ainoa häiriö niistä tulee olemaan on se, kun naapuri mahdollisesti hyötyy.
      Rannan omistajat hyötyy maistaan, pitää olla oikeus lakimaanomistajien hyötyä omistaan.

      • viisas valtuusto

        Ei tuu myllyjä rantavaaroihin vaikka kuinka yrität tääl höpöttää juoksupoikana. Valtuusto kaataa kaavan et hups !


    • Pöljä naapuri

      Kuule hei sinä "sitä rataa". Oot koko ajan höpöttämässä naapureista. Ketä tarkoitat? Yhteismettähän ne maat on vuokrannut.

      Ja olkoot vaikka naapuri, mutta on kylää silloin pölijä naapuri.

    • sitä rataa

      Hölmöimmät isokyläläiset metsätilkun omistajat myöntävät, että kun emme met mitään hyödy, niin niitä ei tarvita, Kerkelä vain rikastuis.
      Tyypillistä tässä on se, että ne vastustaa, joita asia ei mitenkään koske.
      Minä olen poikkeus kemijärviläinen, minun maille ei ole rupeleita tulossa, mutta ymmärrän, että toinen hyötyy toisesta hankkeesta.
      Täällä vain on se henki, että kun ei mulle, niin ei muillekkaan.

    • Ei Oxfoorti

      Väärin. Asia koskee jokaista kemijärveläistä. Ja asia koskeekaikkia kiinteistöjen ja maan omistajia. Tuulivoimarakentaminen varsinkin rantamaisemiin alentaa kiinteistöjen arvoa. Tutkittu juttu moneen kertaan. Ei tässä kateudesta ole kysymys millään muotoa. .

      Ei kai se Kerkeläkään niin perseaukinen ole, että sen talous on yhdestä tuulimyllystä kiinni?

      Ei tule myllyjä minunkaan maille enkä ole yhteismettän osakas. Rakentakaa kenen maille tahotte, mutta ei Oxfordin myllyjä.

    • tuulivapaat

      Asia koskee todellaki kaikkia kemijärveläisiä. On tyhmää levittää väärää tietoa. Myllyt on kaikkien asukkaiden silmien ja korvien alla. Näyttää siltä et tuo yhteimettä son joka paikassa nokallaan. Hoitas mettiään eikä tyhjää pyöris myllyhuijareiden peesissä. Ojaniemi on moneen kertaan lyöny faktat pöytään. Kaikki lukutaitoiset ja normaalilla järjellä varustetut ne ymmärtävät . Sit on tää juoksupoikalauma ja yhteismettän kätyrikaarti joka vähät välittää tosiasioista. Ne yrittää kaikin tavoin aivopestä ihmisiä puolelleen. Rahat mennöö huijareiden taskuun.

    • arvelen mie

      Ei sunkhan ne Oxforin myllyt näytä sen kummemmilta ku muittenkhan tekemät. Miksi vain net pillaa rantamaisemia. Eihän net ees nävy rannalle.
      Tosi son, että katheutta se vain on.

    • Köyhäin avustus

      Jos kaupunki saa paremmat verotulot toisesta hankkeesta, joka vielä työllistää enemmän eikä asetu rantamaisemiin ja parantaa oman sähköyhtiön sähkönsiirtotuloja, niin pitääkö meidän siitä huolimatta osallistua köyhäin avustukseen, että Kerkelä saa mailleen myllyt?

    • son niin jotta...

      Kempassa on paljon parempia paikkoja myllyille ko Oxvortin rantavaarat. Lukekaa Ojaniemn kirjootukset niin tiettä. Kemppa hyötyy niistä enemmän. Eikä ne myllyt oo ihmisten silmissä koko aikaa. Tehkööt sinne, mut ei rannoille !

    • mie meiltä

      Tulevat myllyt eivät häiritse matkailutoimintaa, päinvastoin, luovat perspektiiviä maisemaan.
      Eivät nuo vaarojen laet kauniimpia ole hakattuna ja aurattunakaan.
      Ojaniemellä taitaa olla "epäparlamentaalinen" suhde Oxfordiin.

    • subjektiivinen taho

      Ojaniemi nyt ei ole mikään objektiivinen taho, hän on hakenut vain tukea omille näkemyksilleen asiasta. Tarkoittaa sitä, että hänen siteeraamat artikkelit ja tiedot eivät mitään faktoja ole.

      • voi hyvänen aika

        Mitä ne Oxvotin ja Yhteismettän tievot sit on ? Nekö muka faktoja ? Höpö höpö ! Lyhytnäköistä edunvalvontaa kempan asukkaiden ja matkailijoiden haitaksi ne myllyt on. Oma noakka ei muuta son niijen tavoite .Ihmisistä viis.Röyhkeys huipussaan . Toivottavasti valtuuston enemmistö on viisas ja kuoppaa koko myllyhöpötyksen.


    • kateus kyrsii

      "voi hyvänen aika", tottakai on oma nokka. Jokaisella meistä pitäis ja saa olla oma nokka etimmäisenä, siinä ei ole mitään pahaa. Sillä tavalla tämä maailma menee eteenpäin.
      Suvaitsemattomuus ja kateus näivettää varmasti Kemijärven.
      Minulle on sama kuka rakentaa, kunha joku tekee.

      • ei jättimyllyjä

        "Näsinneulaan" vertaaminen on aika lievä ilmaisu, kun jättimyllyistä puhutaan...Onpa kuitenki ees vähä sinne päin, minkä kokoluokan häkkyröistä on kyse...


    • Jaakko Ojaniemi

      Mie meiltä sanoi: "Ojaniemellä taitaa olla epäparlamentaarinen suhde Oxfordiin". Tämä ei oikein auennut eikä uponnutkaan. Mitähän tämä tarkoittaa?

      Minulla ei ole ollut alunperin ollenkaan omia mielipiteitä tuulivoimasta, vaan olen aina hakenut omille ajatuksilleni tukea tieteestä ja asiantuntijoiden artikkeleista, kuten jokainen voi kirjoituksistani todeta. Niissä on kaikissa viitattu ja linkitetty hyvin luotettavien lehtien ja tutkijoiden kirjoitelmiin.
      Aivan kuten on tässä asiassa "parlamentaarinen".

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Parlamentarismi

      Voin kertoa, että olen viime vuoden aikana lukenut tuhansia sivuja ilamastonmuutoksesta, uusiutuvista energialähteistä ja varsinkin tuulivoimasta.

    • kumma harrastus sul

      Asiantuntijoita löytyy joka asiasssa jokaiseen makuun. Aina löytyy puolesta ja vastaan. Sinäkin keräät vain kaikki vastustavat asiantuntija artikkelit, niinhän tuota itsekin sanoit.
      Sillälailla ei ehdotonta faktaa saa mistään asiasta, mutta tulee toki hyvin tukea omalle mielipiteelle.

      • Jaakko Ojaniemi

        Sovitaan niin, että sinä keräät kaikki puoltavat artikkelit.

        Minä en ole niitä löytänyt, vaikka olen kerännyt kaikki mitä aiheesta on kirjoitettu.

        Olen keräänyt kaikki mahdolliset artikkelit aiheesta ja lukenut ne ja sen jälkeen tehnyt johtopäätökseni. Näin se menee.


      • no just joo
        Jaakko Ojaniemi kirjoitti:

        Sovitaan niin, että sinä keräät kaikki puoltavat artikkelit.

        Minä en ole niitä löytänyt, vaikka olen kerännyt kaikki mitä aiheesta on kirjoitettu.

        Olen keräänyt kaikki mahdolliset artikkelit aiheesta ja lukenut ne ja sen jälkeen tehnyt johtopäätökseni. Näin se menee.

        taidatkin löytää artikkeleita hyvin selektiivisesti. Onhan kumma jos kaikki maailmassa kirjoiterttu olisi negatiivista ja kuitenkin tuulivoimaa on maailma pullollaan.
        Suomen Kuvalehdessäkin oli puoltava artikkeli tänä vuonna, mutta sinä et ole sieltäkään löytänyt kuin vastustajien kirjotuksia.
        Minua ei tuulivoima niin kiinnosta, että viitsisin hakea mitään siitä kirjotettua.
        Katsos on elämä elettävänä, en viitsi pilata sitä, tonkimalla vain jonkun kirjotuksia.


      • semmonen soon
        no just joo kirjoitti:

        taidatkin löytää artikkeleita hyvin selektiivisesti. Onhan kumma jos kaikki maailmassa kirjoiterttu olisi negatiivista ja kuitenkin tuulivoimaa on maailma pullollaan.
        Suomen Kuvalehdessäkin oli puoltava artikkeli tänä vuonna, mutta sinä et ole sieltäkään löytänyt kuin vastustajien kirjotuksia.
        Minua ei tuulivoima niin kiinnosta, että viitsisin hakea mitään siitä kirjotettua.
        Katsos on elämä elettävänä, en viitsi pilata sitä, tonkimalla vain jonkun kirjotuksia.

        No se on sellanen paikallinen Donkey Hotti vaan, ei tee muuta kun taistelee tyylimyllyjä vastaan. Ei pidä ottaa häntä turhan vakavasti


      • luotto järkivaltuute
        semmonen soon kirjoitti:

        No se on sellanen paikallinen Donkey Hotti vaan, ei tee muuta kun taistelee tyylimyllyjä vastaan. Ei pidä ottaa häntä turhan vakavasti

        Päätöksenteko pitää perustua faktoihin eikä jonku yhteismettän muutaman johtohenkilön henkilökohtaisien etujen ajamiseen.
        Ei valtuutetut oo tyhmiä. Ne kaatavat rantavaarojen kaavat vaikka painostus heitä kohtaan on kait kovaa. Myllyille on Kemijärvellä paljon parempia paikkoja kunhan vai halutaan aidosti niitä tutkia.


    • salaista niin...

      Faktat on faktoja.Ojaniemen artikkeleista niitä löytyy. Salaperäiset valmistelut "selän takana" kuntalaisilta ja päättäjiltä eivät ole kestäviä eiväkkä hyväksyttyjä. Näin on juuri tapahtunu Oxvortin hankkeessa. Jo kauan sitten yhteismettän sankarit kait sopivat mennettelystä Oxvortin kanssa tuulimyllyasiassa ja myöhemmin se tuli päättäjien käsiin. Näin kait se meni ?

    • Erotuomari

      Ompa milenkiintoinen keskusteluketju alusta loppuun. Ojaniemi johtaa 100 vastaan 0 ( siis sata-nolla).

      Näyttää pitävän paikkansa, että kun ei ole tietoa niin on vain mielipiteitä ja kun ei mielipiteille ole mitään tukea, niin sitten herjataan.

    • jaska tietää

      Ojaniemi johtaa jo 110 - 0 ! Täälä joku höpö yhteismettän kätyri solvaa totuuven puhujaa. Niin son ko ei ole mitään asiaperusteita niin se menee tämmöseksi.Heittäs jo höpötykset pois.

    • sitä rataa

      Ei se ole mikään "kätyri", jos ajaa omaa, taikka yhteisönsä etua.
      Lapsellinen, räkänokkamainen piikittely sensijaan on sitä titiään.
      Ojaniemi on toistanut toisten asenteellisia mielipiteitä.

    • monta puolta on aina

      Niin kaikilla näkyy olevan vain oma totuus. Ojaniemi sanoo keränneensä kaikki mahdolliset artikkelit, eikä ole löytänyt yhtään tuulivoimaa puoltavaa artikkelia.
      Onkohan Ojaniemen hakusysteemissä jotain vikaa, vai mistä johtuu artikkelien yksipuolisuus ? Onko googlettamalla etsittyy vain omaa kantaa puoltavia asiantuntijoita. Näin on ilmeisesti ollut, koska muuten tuollainen ei ole selitettävissä.
      Ojaniemen kirjoitukset ovat "faktoja" vain vastustajille, muille ne ovat yksipuolisia näkemyksiä monitahoisesta asiasta.
      Jos Ojaniemen näkemykset olisivat faktoja, niin maailmassa ei tuulivoimaa olisi, mutta näinhän ei ole.

    • malka silmässä ?

      Aivan niin, taitaapi ojaniemen netin käytössä olla pahoja puutteita, jos ei pysty tuulivoimaa puoltavia artikkeleita löytämään ja kaikki on käyty läpi.

      Älä kuule Ojaniemi viitsi puhua läpiä päähäsi.

    • Jaako Ojaniemi

      Tuolla ylempänä olen kirjoittanut näin:

      "Jos Kemijärvelle halutaan tuulivoimaa rakentaa, voidaan sitä rakentaa Kemijoen molemmille puolille Raajärvelle ja Kuninkaankuusikko-Nuolenlakijänkä alueille. Näin saadaan suurin mahdollinen sähkökapasiteetti aikaan. Myllyt eivät ole järvimaisemassa eikä asutusten läheisyydessä ja nämä ratkaisut kuormittaisivat vain ja yksinomaan kaupungin omaa sähköverkkoa ja tulot jäisivät omalle sähköyhtiölle."

      Toisin sanoen olen sanonut, että Kemijärvelle voidaan niin haluttaessa tuulivoimaa rakentaa, mutta rakennetaan sitä oikeille alueille.

      Ja tarkkaan ottaen olen sanonut, että olen aiheesta lukenut tuhansia sivuja ja muodostanut mielipiteeni sen pohjalta. En ole valikoinut lukemaani, vaan olen lukenut kaikki tekstit mitä tuulivoimasta on kirjoitettu.

      Yhteenvetona lukemastani voidaan todeta:

      1. Tuulivoimarakentaminen ei työllistä eikä luo pysyviä työpaikkoja.

      2. Tuulivoima on kalleinta sähköä ja tulee meille veronmaksajille kalliiksi. Tuulivoimaa täytyy tukea verovaroin ja korkealla sähkön hinnalla ja rahat valuvat ulkolaisille pääomasijoittajille veroparatiiseihin.

      3. Tuulivoimarakentaminen ei vähennä päästöjä. Tuulivoima vaatii säätöenergiaa, jota tuoteaan fossiilisilla polttoaineilla. Tuulivoimarakentaminen hajautettuna tuhoaa hilinieluja ja lisää näin CO2 päästöjä.

      4. Tuulimyllyjen ikä on vain puolet mitä tuulivoimayhtiöt ilmoittavat. Kun syöttötariffituki loppuu jäävät myllyt toimettomana törröttämään maisemaan.

      5. Vaikka Suomi rakennetaan täyteen tuulimyllyjä, niin sähköä ei tule, kun tuuli tyyntyy. Tämä näkyy jo nyt tuulisähkön tuotantomittareissa.

      6. Talvella myllyjen siivet jäätyvät ja pysäyttävät myllyt, kuten Pohjois-Ruotsissa on käynyt eikä lääkettä ole keksitty.

      7. Tuulivoimayhtiöt valehtelevat myllyjen tehon olevan 25 - 30 % niiden asennustehosta. Tutkimukset osoittavat, että se on vain puolet siitä. Vuonna 2012 Saksan myllyt jauhoivat sähköä 17,52 % teholla, vaikka suurin osa myllyistä on rannikolla ja merellä.

      8. Tuulimyllyt turmelevat maisemat. Tämä on subjektiivinen mielipide, mutta ihmettelen, että jollakin voi olla luontoon niin vääritynyt ymmärrys, että väittää niiden sopivan esimerkikis Kemijärven kauniiseen järvimaisemaan.

      9. Kaupungin verotulot ovat tuulivoimarakentamisessa minimaaliset ja poistojen myötä loppuvat 10 vuodessa. Jos yksi perhe muuttaa maisemien vuoksi mieluummin Kuusamoon kuin Kemijärvelle, menettää Kemijärvi verotuloina 10 myllyn kiinteistöveron.

      10. Kaikki muu uusiutuva energia kehittyy vauhdilla, mutta tuulivoima ei. Suomen pitäisi lopettaa tuulivoiman tukeminen ja keskittää tuet kannattavimppiin uusiutuviin energiamuotoihin,kuten aurinkosähköön, biodieseliin, maalämpöön, hakekattiloihion, pyrolyysipolttotekniikkaan, eko-osuuskuntiin.

      Toivoisin, että tuo henkilö tuossa ylempänä tuo esille omat faktansa. Eipäs-juupas keskustelu ei joda minnekään.

      • minäkö se henkilö ?

        Henkilö ylenpänä, ketä lienet tarkoitat ? Jos se olen minä, niin voin heti sanoa, että minua ei tuulivoima, tai muukaan energiamuoto niin paljoa kiinnosta, että viitsisin asiaa tonkia. Siis minulla ei asiata ole mitään faktoja.
        Se mihin puutuin olikin Ojajärven kirjoitus siitä, kuinka hän ei ole löytänyt yhtään tuulivoimaa puoltavaa artikkelia. Jos objektiivisesti asiaa penkoo, sellainen on täysi mahdottomuus. Siihen minä puutuin. Itse tuulivoima on minulle täysin samantekevä asia. Minusta voisi hyvin laittaa niitä härveleitä tunturin päälle pyörimään, tai rantamaisemaan. Se ei minua häiritse lainkaan. Ei minua myöskään häiritse, vaikka niitä ei laitettaisi.
        Minua vain kummastutti tuo pakkomielteinen asiaan suhtautuminen, ja se että nuo artikkelit tai mitkä lie jargonit on mukamas faktoja. Ei tuollanen mitään faktaa ole ennen ollut, jos kerää leegion vastustavia artikkeleita.


    • näin USA:ssa
    • sitä rataa

      MIksei Ojaniemen argumentteja oteta huomioon päättävissä elimissä eduskunnassa, hallituksessa? Kemijärvihän päättää vain siitä tuleeko tuulivoimaa tänne. Tietenkään Kemijärvi ei saa joutua maksajaksi.
      Sähkön hinnassa me maksanemme saman ylihinnan, on se tuulimylly missä tahansa.
      Ojaniemen argumenteilla ei ole siihen vaikutusta, tuleeko sitä tänne vai Posiolle. Jos ne myllyt ovat rumia, niin ne on, oli ne missä tahansa.

      • tosi paksua jo

        Eiköhän siellä hallituksessa ole ihan oikeitakin asiantuntijoita. Ei paljoa kannata hallituksen kuunnella yhden asian fanaatikkoja, niiltä kun ei sitä puolueetonta mielipidettä voi saada koskaan.
        Ojaniemi komppaa itseään jo tosi lapsellisesti


      • laki son yhteismehtä

        Sitä rataa... Joo Kemijärven valtuusto nimenomaan päättää et ei tuu rantavaaroihin..oot oikeessa. Ojaniemn argumentit pohjustaa järkipäätöksen. No onhan siellä valtuustossa niitä nokasta vejettäviäki mut onneksi taitaa olla vähemmistössä.


    • Erotuomari

      Ojaniemi johtaa jo 200:0. Ei yhtään kunnon vasta-argumenttia. Herjaa ja milipiteitä ainoastaan.

      Sitäpaitsi kyllähän nuo kaikki 10 kohtaa koskee Kemijärveä erityisesti. Työlistäminen, kaupungin verotulot, maisemat, myllyjen ikä, myllyjen teho, säätövoima, muut vaihtoehdot. Kaikki koskee myös Kemijärveläisiä.

    • kateuttako

      Siirtykää kemijärviläiset nykyaikaan ja ottakaa tuulimyllyt, kohta teillä ei ole mitään!

    • Lue lehtiä

      Jos tulee tuulimyllyt, nii sitten meillä on vielä vähemmän. Yhet härvelitt pyörii jossain. Mitä se muka auttaa ketään? Tuulimyllyt ei sitä paitsi ole nykyaikaa. Vanhaa toimimatonta tekniikkaa. Lue lehtiä, vaikkapa Tekniika & Talous, niin opit.

    • faktaluvut

      Tuulivoimalla tuotettiin noin 0,6% Suomen sähkönkulutuksesta eli 492 gigawattituntia (GWh) vuonna 2012. Siis KAIKKI maan tuulirusetit yhteensä!!
      Pelkästään Fortumin Loviisan ydinvoimala(t) tuotti sähköä vuonna 2012 yhteensä 7610 gigawattituntia, mikä on noin 10 prosenttia Suomen sähköntuotannosta.
      Että näin simppelit fakaluvut eivät uppoa tuulihattujen kaaliin, osoittaa heiltä järjen köyhyyttä!

    • Älyllistätoimintaa

      Jokakeväinen tuhlaus
      vesivoimatuotantoon valjastetuissa joissa
      vuosittain.
      Ratkaisu on olemassa. On ollut jo
      vuosikymmeniä, mutta vielä tähän päivään
      mennessä sitä ei ole saatu käyttöön,
      vaikka yhä useampi tekijä energiantuotannon
      lisäksi puhuu sen puolesta.
      Kemijoki Oy ratkaisisi ohijuoksutukset
      varastoimalla tulvavettä monitoimialtaaseen.
      Näin vähennettäisiin energian
      hävikkiä ja tuotettaisiin energiaa ja
      säätötehoa merkittävästi lisää. Samalla
      torjuttaisiin asukkaille ja kunnille maksuttomalla
      vaihtoehdolla tulvavahinkoja,
      jotka voivat nousta pelkästään Rovaniemellä
      80 miljoonaan euroon.
      Vesivoiman avulla mentäisiin myös kohti
      EU:n tavoittelemaa päästötöntä, hiilineutraalia
      yhteiskuntaa, jonka saavuttamisessa
      energian tuotantomuodoilla on
      suuri merkitys. Vesivoima on puhdasta,
      ehkäisee ilmastonmuutosta, tukee muiden
      uusiutuvien energialähteiden kuten
      tuuli- ja aurinkovoiman käyttöä, on
      kotimaista ja kohentaa aluetaloutta.
      Kuinka kauan jatkamme tuhlausta ja
      sivuutamme nämä tosiasiat? ■
      Anu Pesonen
      Päätoimittaja
      Parisen kuukautta kestänyt kestouutinen,
      tulva, on taas takanapäin.
      Kevään aikana pohditaan,
      kuinka uhkaava tulva tulee, säätä seurataan,
      jäiden lähtöä tarkkaillaan, lumilentoja
      lennetään ja lumen vesiarvoja
      mitataan. Tulvaryhmät kokoontuvat
      tarkkailemaan kerättyjä tietoja, laativat
      ennusteita ja pohtivat tulvariskien
      todennäköisyyksiä.
      Samaan aikaan tulvariskialueella asuvat
      ihmiset kokoontuvat asukasyhdistysten
      tilaisuuksiin tekemään julkilausumia,
      miten heidän tonttejaan pitäisi
      suojella tulvavahingoilta. Ensi vuoden
      alusta lähtien valtio ei enää korvaa tulvavahinkoja,
      vaan vastuu rakennusten ja
      irtaimiston tulvavahingoista siirtyy yksityisille
      kansalaisille, jotka joutuvat ottamaan
      vakuutuksen mahdollisia vahinkoja
      varten.
      Vesivoimayhtiöissä ihmetellään vuodesta
      toiseen, miksi valmiiden ja entistä
      tehokkaammiksi kunnostettujen voimalaitosten
      ohi päästetään puhdasta
      ja ilmastolle ystävällistä hyvää sähköä
      harakoille keväällä, kun talvella sitä tarvittaisiin.
      Viime vuonna Suomen vesivoimalaitosten
      ohi meni tulvajuoksutuksissa
      1 140 GWh energiaa, mikä
      vastaa 230 000 kotitalouden vuosittaista
      sähkönkulutusta (5000 kWh). Suomen
      tavoitteena on lisätä uusiutuvaa vesivoimaa
      vuoteen 2020 mennessä 500 GWh
      vuodessa. Tämä määrä energiaa tuhlautuu
      kaksinkertaisesti ohijuoksutuksissa. Mihin niitä tuulimyllyjä tarvitaan?

    • köyhä rusetti

      Mielenkiintoista seurata, mistä Saksa hankkii sähkönsä, jos se ihan aikuisen oikeasti lakkauttaisi oman ydinvoimatuotantonsa. Etteivät vain suurten ydinvoimamaiden ydinoimayhtiöt hieroisi jo suuria karvaisia käsiään...?!
      Ja maakaasun lisääntyvä polttaminenhan se ympäristöystävällistä onkin? Ei ollut sattumaputki tuo Itämeren putkihanke. Ei tarvinnut kuin yhden Olkiluodon myllyn pudota pois pelistä, jo oli lisättävä Suomenkin sähköntuontia - mistäs muualta kuin ensimmäiseksi idästä. Ei ollut siinä tivolissa tuuliruseteistamme paljon iloa - edes Perämerellä.

      • Ei tuulelle tupaa

        Tuulimyllyt on huuhaata. Eihän niistä oo paikkaamaan väliaikaisia häirijöitä. Pikemminkin päinvastoisn. Yhteimettä näytti käyneen oiken Tervolassa mieltä kohottamassa. Eiks se oo vähän myöhäistä ko lautakunta jo torppas ne Oxvortin maisemanpilaajat heti kättelyssä. Viisaita päättäjiä lautakunnassa !!!


    • karu totuus

      aikuisten oikeesti:

      http://yle.fi/uutiset/fortum_ja_metsahallitus_myyvat_kittilan_ja_sodankylan_tuulivoiman_englantiin/6816587?origin=rss

      http://yle.fi/uutiset/tuulivoimayhtiot_suurimpina_valtiontuen_saajina_lapissa/6836423

      http://yle.fi/uutiset/europol_tuulivoimalat_kiinnostavat_italian_mafiaa/6719516

      http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/tuulivoiman-vastustajat-kohdanneet-jopa-uhkailua-1.1465577

      http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/146539-taalerintehdas-uhkaa-20-euron-sakoilla-turvat-tukkoon-mokkilaiset

      http://janne1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/137570-onnea-veeti-mauno-joonatan-kim-jong-il-veera-ja-muut-lapset

      tuulivoimabisnestä Kemijärvellekö - ei kiitos!!

    • Biomyrskymylly

      Pitkä on keskustelu tuulimyllyistä! Jos jokin maanomistaja taho haluaa rakentaa tuulipuiston, niin antakaa rakentaa. Kateudella ei Kemijärveä rakenneta!

    • Ei se niin mene

      Eihän se niin mene. Tuulivoimarakentaminen on yhdyskuntarakentamista, joka koskee meitä kaikkia.

      Jos haluat rakentaa kesämökin, tarvitset siihenkin sekä naapurien että kaupungin viranomaisten antaman luvan.

      Ei tässä mistään kateudesta ole kysymys. Rakennetaan tuulivoimaa sinne minne se parhaiten sopii ja sellaisten yhtiöiden kanssa, jotka eivät ole kuin Arctos.

    • siperian kaasuvoimaa

      Ei se ollut suinkaan tuulihyrrä, jonka herrat Putin ja Niinistö käynnistivät viikko sitten Siperiassa, vaan ihan kunnon maakaasukombivoimala, joka päihittää esim. Loviisamme sähköntuottajana terawattitunnein ilmaistuna luvuin 10 - 8. Niukasti, mutta silti.
      Olinko aistivinani jotain sensuuntaista, että aika pienellä huomiolla vihertävä mediamme tuosta (Fortumin) napin painalluksesta kertoi - jostain syystä.
      Eikä tuo Siperian uusi laitos tietysti kovin hyvää tuulivoimamainosta olekaan; Siperian kaasuvoimala kun tuottaa sähköä 20-kertaisesti sen (9,8 TWh) mitä KAIKKI Suomen tuulihyrrät yhteensä (0,49 TWh) viime vuoden 2012 lopussa!

      Lisää aiheesta:
      http://www.fortum.com/fi/media/Pages/fortumin-uusi-voimalaitos-nyagan-gres-vihitty-kayttoon-venajalla.aspx

    • mitä häh

      No mitä sitten!

    • sitä sitten,,,

      Fiksussa Suomessamme ajetaan alas maakaasuvoimaloita ja tuulihyrräverstaatkin menevät konkurssiin... Järkevää, kuulikko?
      Onneksi on tulossa ydinvoimaa. Sitä sitten.

    • ffyly

      Pöydälle jäi..?

    • rityi

      Kemijärvelle ei sitten ilmeisesti tule myllyjä...?

      • hiljaiset metsät

        No ei ainakaan rantavaaroihin. Syviin metsävaaroihin voi tulla. Ne ei haitaa ihmisiä ko ei näy ei kuulu. Paras olis ko ei tulis koko kempaan. Luonto säilyy.


    • Ei minnekään

      Miksi Kemijärvelle pitäisi sitten yleensäkään tulla tuulimyllyjä?
      Sanokaa yksikään pätevä syy, niin minäkin alan kannattamaan niitä. Toistaiseksi en ole mistään lehdistä löytänyt sellaista pätevää syytä, että niitä kannattaisi rakentaa okeastaan minnekään.

    • vaarannuoleen

      Antaakaa myönteinen kanta tuulimyllyille, samalla osallistumme ilmastotalkoisiin.

      • yks vaan

        Hoh hoijaa! Vai verorahoja jakamaan yrityksille! Huuhaata koko lysti, parikymmentä vuotta toiminnassa ja se on siinä. Maanomistajijen kontolle jää purkaminen. Tuonhan ymmärtää lapsikin.


    • kun järki tulis?

      Kallista sähköäkö haluatte? Tuulivoima on ohimenevä höpötys.

    • EI TUULI RIITÄ

      Tuulivoima Suomessa on olematon höpötys KOSKA SIITÄ EI OLE TÄÄLLÄ PERUSVOIMARATKAISUKSI NYT EIKÄ MILLOINKAAN!!

    • Totuusesiin
    • M B

      Olipas paljon viestejä,en lukenut niitä,mutta tuulimyllyhommaa erittäin läheltä seuranneena minäkin tiedän tuosta jotakin.

      Älkää missään nimessä ottako myllyjä rumentamaan maisemia.

      Myllyt ovat verovaroin tuettuja,eikä pystytetty mylly maksa MILLOINKAAN itseään takaisin.

      Myllyt eivät pyöri kovalla tuulella,eikä kovalla pakkasella,(automatiikka katkaisee)jolloin juuri sähköä tarvittaisiin,vaan myllyn koneisto,ja torni tarvitsevat lämmitykseen sähköä,joka on tuotettu toisella tavalla,ainakin 3 omakotitalon kulutuksen verran.

      Myllyt ovat äänekkäitä,luovat varjoja siivillään,tappavat lintuja,varsinkin rannikoilla,tuntureissa.

      Myllyt ovat jatkuvasti rikki/huollossa,sylkeneet öljynsä tunturiin,jne.

      Esim Lammasoaivin myllyt eivät ole juuri pyörineet viime aikoina,Pyhältä purettu pois.

      Tuulimyllyt ovat vihreiden huuhaata,verovarojen älytöntä tuhlausta ja pelleilyä,se ei ole minkäänlainen ratkaisu energian saantiin.

      Vesivoimaa,sitä pitäisi lisätä,siihen ei tarvita veromarkkoja,ja rakennusaika työllistäisi monen alan yrittäjiä.....mutta eihän se meille kelpaa suomalais-ugrilaisille

    • äly voittanee

      No ylihuomenna koko kaava menee nurin valtuustossa. Hyvä niin. Ei kempan valtuutetut tyhmiä oo siis enemmistövaltuutetuista ei oo ! Kannattaa lukea sit täältä netistä kemijärvi.fi sivuilta pöytäkirja ja äänestysluettelo. Sieltä selviää ketka halusivat pilata kauniin Kemijärven rantamaisemat ja puoltivat kaavaa.

    • Tyhmilletiedoksi
      • katsotaan eteenpäin

        Oikeaa puhetta. Tuulivoiman syöttötariffit on purettava asteittain . Kotimaisen energian metsäbiomassan ja turpeen tuen nosto loisi vakaata jatkuvaa työtä juuri sinne mihin ei muu työ tahdo ohjautua. Itä-Pohjois-Suomi etunenässä yleensä maaseutumainen metsävaltaine alue saisi niin kipeästi työtä ja verotuloja. Tuulivoimasta ei tule työtä eikä juuri verojakaan. Täällä yhteismettän isännät sulostuivat pieniin maanvuokriin..eli ns. valmiiseen rahaan. Tosi lyhytnäköistä metsäpolitiikkaa. Jos metsäenergian tukija nostetaaissin niin pääsis Yhteimettäki oikeisiin töihin.


    • ydinsähköä enempi

      Puun polttoa pitäisi kyllä välttää ja vähentää, se ei ole mitenkään kestävä ratkaisu.
      Nyt on kyllä mennyt päin kiveä tuo energiapolitiikka, kun kivihiili on lisännyt osuuttaan poltettavan energian saralla. Jos pitää polttaa, niin toki mieluimmin kotimaista energiaa, kun tuonti kivihiiltä.
      Tuulivoima on energiapoliittisesti tulevaisuuden energiaa, ja sitä on pyrittävä lisäämään jollakin aikajänteellä. Hinnallisesti se on vieläkin kallista, mutta ideahan onkin sen kehitys kilpailukykyiseksi puhtaaksi energiamuodoksi tulevaisuudessa.
      Kemijärvi kun on kuoleva paikkakunta, niin tuskin kannattaa täällä pitkälle tulevaisuuteen kurkottaa, koska kylä hiipuu, ennen kuin tuulivoimasta kannattavaa saadaan.

    • Myrskyisää tuulta

      Tuleeko Kemijärvelle tuulimyllyjä ollenkaan?

    • Ei oo ei tuu

      EI tule! Ja piste piste.
      Vettä juoksutetaan koneiston ohi turvaluukuista.
      Tuli käytyä suuressa maailmassa viikon verran jossa häiritti nämä härvelit jotka pyöri verotulojen varassa. Mikä ilo palata!
      Kannattaa lukea uudestaan Jaakko Ojaniemen kirjoitukset.

    • Muut tekevät
      • tuulivapaa vyöhyke

        Sodankylässä otetaan askel luonnon ja maisemien pilaamiseen. Onneksi Kemijärven valtuutettujen enemmistö on sen verran älykkäitä että eivät tähän humpuukiin lähteneet. Pyssykylä katuu vielä myllyjään. Miten on Raahessa käymässä...entäpä Simossa ? Seuratkaa vouhkaajat uutisia ja ihmisten aatoksia sieltä ! Ei muuten taaskaan tuule..myllyt ei pyöri .


    • Tuulikello vain

      Kiitos kaupunginhallitukselle ja varsinki Ojaniemelle!
      Simossa märistään myllyistä ja lisää on tulossa yhteensä 70 kpl.
      Aivan turhaa märisevät jos se on jo housuissa.
      Eipä härveleitä näy Rovaniemellä!

    • Anonyymi

      Missä se selviää?

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Minusta olisi reilua että jos ei sallita teollisuutta eikä tuulimyllyjä silloin pitäisi olla kanttia ja kieltäytyä yhteiskunnan tukijaisista. Kyllä meillä täällä etelässä on tehtaanpiippuja jotka tupruttelee savuja. On myös tuulimyllyjä asutusten lähelläkin. Töihin on mentävä ruuhkabusseissa ja lähijunissa. Kyllä meistäkin olisi kivaa jos ei tarvitsisi lähteä työhön, ja saisi katsella auringon nousua, ja kuunnella lintujen laulua.
        Tällä kyllä on lähdettävä työhön ja verotuloja jää sinne pohjoiseenkin jaettavaksi. Me kyllä haluttaisiin käyttää omat verotulot oman kaupunkimme hyväksi, eikä lahjoittaa sinne pohjoiseen. Onneksi Keskustapuolue on kohta mennyttä joka on imenyt maakuntiin yhteisiä varoja ja samalla lamauttanut ihmiset toimettomiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta olisi reilua että jos ei sallita teollisuutta eikä tuulimyllyjä silloin pitäisi olla kanttia ja kieltäytyä yhteiskunnan tukijaisista. Kyllä meillä täällä etelässä on tehtaanpiippuja jotka tupruttelee savuja. On myös tuulimyllyjä asutusten lähelläkin. Töihin on mentävä ruuhkabusseissa ja lähijunissa. Kyllä meistäkin olisi kivaa jos ei tarvitsisi lähteä työhön, ja saisi katsella auringon nousua, ja kuunnella lintujen laulua.
        Tällä kyllä on lähdettävä työhön ja verotuloja jää sinne pohjoiseenkin jaettavaksi. Me kyllä haluttaisiin käyttää omat verotulot oman kaupunkimme hyväksi, eikä lahjoittaa sinne pohjoiseen. Onneksi Keskustapuolue on kohta mennyttä joka on imenyt maakuntiin yhteisiä varoja ja samalla lamauttanut ihmiset toimettomiksi.

        Sepä se ärsyttääkin, on saanut tehdä pitkään 12h päivää ja veroja maksaa kahdenkin edestä. Päivähoidossa on täyttä ja lapsia joutuu viemään toisellepuolen kaupunkia. Olen vakaasti sitämieltä, verovarat käytettävä oman paikkakunnan hyväksi eikä niitä jaeta ympäri suomen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sepä se ärsyttääkin, on saanut tehdä pitkään 12h päivää ja veroja maksaa kahdenkin edestä. Päivähoidossa on täyttä ja lapsia joutuu viemään toisellepuolen kaupunkia. Olen vakaasti sitämieltä, verovarat käytettävä oman paikkakunnan hyväksi eikä niitä jaeta ympäri suomen.

        Kemijärven asukasluku on pysytellyt jokseenkin samana, vaikka Kemijärvellä on mittava sahalaitos ja tuulivoimalat nousee.
        Toisin oli sellutehtaan toiminnan aikaan, kun Kemijärven väkiluku tippui tuhansilla asukkailla. Kun sellutehdas aloitti, oli Kemijärvellä runsas 16 000 asukasta ja kun tehdas suljettiin, oli väkeä jäljellä enää vain noin 8 000.
        Sen jälkeen väestötappio on Kemijärvellä edennyt hyvinkin maltillisesti.
        Siksipä on hyvä, että BorealBioref meni konkurssiin ja vesijohtokin ilmeisesti siirretään takaisin paikoilleen ja kunnanjohtaja on lähetetty taipaleelle.


    • Anonyymi

      Tällä hetkellä rakenteilla tai suunnitteilla on 2440 hiilivoimalaa ympäri maapalloa.

      Katsoin juuri videon Oulujoen yhdestä voimalasta, lähes kaikki vesi päästettiin tulvaluukuista ohi turbiinien. Samaa tehdään myös muualla koska vesivoimakapasiteetti on ~3000Mw ja nyt vesivoima tuottaa verkkoon ~800Mw teholla. Sähkön tuonti on tällä hetkellä ~1200Mw.

      En mitään muuta syytä keksi kuin sen että sähkön hinta laskisi jos tuotettaisiin kaikki itse ja Fortun ja valtio tekee hirmuista tiliä kun sähköä pihdataan.

      • Anonyymi

        Vesivoimaa on yli omankin tarpeen.
        Suomi joutuu ostamaan sähköä ulkomailta. Minkä takia saasteetonta energiaa (vettä) juoksutetaan joka kevät tulvaluukuista perämereen,koneistojen ohi,noin 500GWh.Se vastaa lähes 114000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vesivoimaa on yli omankin tarpeen.
        Suomi joutuu ostamaan sähköä ulkomailta. Minkä takia saasteetonta energiaa (vettä) juoksutetaan joka kevät tulvaluukuista perämereen,koneistojen ohi,noin 500GWh.Se vastaa lähes 114000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta.

        Rajansan kaikella ettei kylät hukkuisi. Nyt jo Kemijärven veden vaihtelu on 6-7 m se kyllä riittää. Eikö riitä että Kemijärvi on jo pilattu säännöstelyllä ja metsäojille. Joka kevät saadaan uusi saastunut vesi ja soilta humusta niin että vesi on Kemijärvessä kuin tamman pissaa.
        Soille laskeutuu haitallisia saasteita jotka helposti sitoutuvat humuspitoiseen veteen, siksihän hauen ja pitkäikäisten kalojen syöntiäkin rajoitetaan, jopa kielletäänkin.

        Humushan ei itsessään ole vaarallista mutta siihen herkästi sitoutuu myrkylliset saasteet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rajansan kaikella ettei kylät hukkuisi. Nyt jo Kemijärven veden vaihtelu on 6-7 m se kyllä riittää. Eikö riitä että Kemijärvi on jo pilattu säännöstelyllä ja metsäojille. Joka kevät saadaan uusi saastunut vesi ja soilta humusta niin että vesi on Kemijärvessä kuin tamman pissaa.
        Soille laskeutuu haitallisia saasteita jotka helposti sitoutuvat humuspitoiseen veteen, siksihän hauen ja pitkäikäisten kalojen syöntiäkin rajoitetaan, jopa kielletäänkin.

        Humushan ei itsessään ole vaarallista mutta siihen herkästi sitoutuu myrkylliset saasteet.

        Metsäojat tukkoon eli ennallistaa..


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe