ROMANIAN JA BULGARIAN MUSTALAISET RYÖSTELEVÄT MAANTEILLÄ.

POLIISI TIEDOTTAA:

Aamulehden mukaan Suomen teillä liikkuu lukuisia ryöstöjä ja varkauksia tehtailevia ulkomaalaisia autokuntia. Poliisi on kiinnostunut autojen liikkeistä.
– 15 autokuntaa liikkuu ympäri Suomea. Autot ovat rekisteröityjä eri Euroopan maihin, myös Suomeen. Joukossa on esimerkiksi erivärisiä Volkswagen Passateja. Epäillyt ovat Romanian ja Bulgarian romaneja, Pirkanmaan poliisilaitoksen komisario Jari Kinnunen toteaa.

Autot ovat osassa tapauksia olleet merkittävässä roolissa esimerkiksi paikalta poistumisessa. Epäillyt varkaudet ja ryöstöt ovat kohdistuneet kaikkein heikommassa asemassa oleviin henkilöihin kuten vanhuksiin ja liikuntarajoitteisiin. Poliisi epäilee, että rikoksien tehtailua jatketaan.

Epäillyt seurueet vaihtelevat poliisin mukaan matkustajia, kuljettajia ja autoja keskenään. Joukossa on myös lapsia.

Poliisi kehottaa myös tien päällä liikkuvia autoilijoita puuttumaan tilanteisiin, mikäli huomaa rikoksen olevan tekeillä. Myös epäilyttävistä ajoneuvoista otetaan vastaan vihjeitä.

– Kansalaisina meidän on voitava tarjota vanhuksille suojaa. Jos ei itse uskalla mennä auttamaan, voi kännykkäkameralla kuvata tekijät, Kinnunen opastaa.

http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288576106771.html

45

531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiiiti vaan

      Kiitti vaan viiksesti vapaaliikkuvuus-viherhyypiöt.

      • ON SE KUMMA...??

        On aivan selvää, ettei itäeuroopan kulkurit matkaile maailman kalleimmassa maassa, jossa ei ole edes mitään nähtävää.

        Eli jokainen itäeurooppalaiselta näyttävä kulkija on potentiaalinen rikollinen.

        Jokainen rajan ylittänyt auto henkilöineen on kuvattava...tietyt "naama" ovat oltava seurannassa.

        Rehellisin väki näyttää tulevan Venäjältä..niin maailma muuttuu !


    • yksityisyrittäjä

      Saasta liikkeellä ja poliisillakin kädet sidottu selän taakse . V.tun viherpunikit , tässä on kiitos . Noilla roistoilla on vielä mukamas oikeussuoja hyysärien puolesta . Pahasti jäi kasvissyöjä korpraalilta työ kesken .

      • PARTIOT TIELLE

        MAASEUDULLE PARTIOMIEHIÅ VALMIIKSI...KUN HÄLYTYS TULEE..LÄHTEVÄT SUOLAAMAAN.


    • oma napa

      Vähintäänkin pesismailat ja pippurisumuttimet automatkoille mukaan. Pakkko alkaa puolustautumaan, oma henkikulta on kuitenkin mun ainoani. Viherpunikit voisivat majoittaa noita seurueita omille, hienoille mökeilleen kesän ajaksi pois meidän tavisten tieltä, please, tehkää hyvä työ.

      • MERKITSE MAALILLA!

        Jos ei kenellä satu pippurisumutinta ja pesismailaa olemaan, niin SPRAYMAALI on niiden hyvä korvaaja!
        Värin voi valita omien mieltymystensä mukaan ja itselläni on tummanvihreä pullo varattuna penkkien välissä korkki löysällä valmiusasemissa, eli saman värinen kuin autonikin ja joka hyökkääjän naamalle suihkutettuna varmasti erottuu normaalista ihonväristä.
        Sitäpaitsi tuo maali on varmasti laillista ainetta, joten kenelläkään ei sen suhteen ole sanomista eikä se herätä huomiotakaan.


    • vaeltaja etelästä

      Joo aika vaarallista on nykyään liikkua yksin autolla jos lähet ajaan pidemmälle. Toissa päivänä lähellä Haukipudasta jouduin väistään romaaneja 4 kpl jotka yritti pysäyttää. Siinä olin lähellä mennä kovassa vauhdissa vasemmalle ojaan , pientareella jo kävin.Meinas lapinvaellus etelän mieheltä tyssätä täysin. Pysäyttää en missään nimessä aikonut, päinvastoin painoin kaasua, sillä tuskin ne suosiolla alle hyppää.

      • Tosimies.

        Yli vaan, siitä ilosta voi maksaa omastuun150€,


    • Alkaa olla mitta täysi

      Tuo on jo vakava juttu, erittäin vakava. Sama meininki on menossa Ruotsissa. Nyt olisi parasta peruuttaa poliiseilta lomat ja hoitaa roskasakit rajojen ulkopuolelle. Tässä olisi Paaterolla, vai kuka se ylin operatiivinen vastaava onkaan, tilaisuus tienata palkkansa. Olen väistellyt maantiellä oravia, rusakoita ja muita metsän eläviä, mutta en tiedä etukäteen, väistänkö, jos eteen ryntää ilmiselvä roisto. Minunko on sitten syy, jos en väistä? Nyt aletaan kuulkaa liikkua suomalaisen sietokyvyn rajoilla ihan keskiarvoisestikin puhuen.

      • "mummeli""

        Kirjoitin 4-5 vuotta takaperin näistä veijareista tällä palstalla. Katselin Haaparannassa kaupan parkkipaikalla, kun pukumiehet antoivat "ohjeistusta" BMV;stään, rekkari oli Romanian.
        Pelotti ihan tosissaan meitäkin, ovet lukittiin välittömästi asuntoautosta. Onneksi käskynjako kesti, että ehdimme vaihtaa toiseen kauppaan.

        Seuraavana kesävä oli täälläkin "kiikarikauppiaita ja haitarinsoittajia", Täällä etelän pienemissä taajamissa.


    • hohoi

      Noh missä vapaaliikkuvuushyypiöt kommentteineen luuraa nyt?

    • Iki Persu

      Sitä saa mitä tilaa. Muistakaa äänestää ja ennen keikkea OIKEIN.

    • Jyyhtui

      Huhuu? Ettekö ymmärrä? Köyhyys, vapaa liikkuvuus, tämä on rikkaiden suomalaisten vika..

      • Annika kyselee

        Nyt paneekin miettimään, kun suomen maantiet alkaa muuttua vaaralliseksi. Olen itse kahden pienen pojan kanssa lähdössä Kuopiosta ajeleen kohti Kilpisjärveä, olen naisihminen, joten nyt olis hyvät neuvot tarpeen, ettei tule väistöissä vaaratilanteita. Tuntureilla saan takuulla olla rauhassa, erämaahanhan noi ei lähde. Yritän paljo ajaa moottoriteitä, mutta torniosta eteenpäin semmosia ei enää ole. Pojan pesäpallomailan otetaan mukaan.


    • Folio Mulder

      Joo, on tullut muutaman vuoden ajan jo kirottua tuota Schengenin sopimusta. Se tarkoittaa vain vapautta rikollisille.

    • puffalo pill

      Annoin bulkgarian tai olikohan romanian mustalaiselle bissen kun tuli janoisena pyytämään..ehkä joku antaa mullekkin joskus bissen jos janoisena pyydän..siis jos karman laki on olemassa.. anna hyvän kiertää ;D

    • puffvalot

      Jussi meni muuten aika putkeen kosteissa merkeissä ja käsi paloi ja kusin housuuni ja meinasin lempii kaverin vaimoa ja mitäköhän viel..kaikkea en edes muista

    • Hölmölän päättäjät

      Valitukset eduskuntaan erityiseti Vihreille, Vasureille, Demareille ja RKPlle, jotka eivät halunne kerjäämiskieltoa:
      http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Yle Kerjäämiskielto jakaa Uudenmaan kansanedustajat/1135260809988

      Samojen puolueiden poliittiset porukat järjestävät parhaillaan kerjäläisporukoille Helsingin kaupunginhallituksessa ja valtuustossa terveyskekus- ja majoituspalveluja:
      http://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginhallitus/Suomi/Paatostiedote/2013/Halke_2013-05-06_Khs_18_Pt/1BF803D8-63D4-46CB-8B2F-9E4D50D92027/V_Stj_-_Valtuutettu_Hanna-Kaisa_Siimeksen_aloite_p.html

      Ja toinen hoivauskaupunki näyttää olevan Tampere:
      http://mediaseuranta.blogspot.fi/2013/06/yle-tampereen-seurakuntien.html

      Puhtaana ja maha täynnä on mukavampi "shoppailla" hölmölässä nimeltään Suomi:
      http://www.hs.fi/kaupunki/Kerjäläisten autoista tuli yösija ja tulonlähde/a1370396160819?ref=hs-top4-1

      Ote edellsiestä:
      "Määrällisesti tilanne on aika lailla sama kuin viime vuonna, mutta uutena ihmisryhmänä ovat nämä pukumiehet. He hoitavat aika avoimesti rahojen keräämisen. Organisoituminen näkyy aiempaa selkeämmin", Räihä kertoo.

      PSJonkinlaiset "pukumiehet" ovat olleet kyllä ihan alusta asti mukana.

      • Niinpä juuri!

        VOI JEESUSPERKELE tätä maata ja kansaa joka on valinnut ja saanut riesakseen idioottimaisista idioottimaisemmat päättäjät!


    • Tosi on

      Turpiin vaan, ei ne mene valittamaan poliisille, että turpiin tuli kun meinattiin ryöstä ukon tai akan auto ja rahat. Kaasua,kaasua sanoi komisaario Palmu.

    • kebnekaisen valloit

      No nyt on mullakin pesäpallomaila aina autossa. Odotan mielenkiinnolla josko törmäisin näihin matkalla käsivarren kautta kebnekaiselle. Autoon oon kytkenyt tuulilasiin asennettavan autokameran, sen painan päälle heti kun tulee jotakin näkyviin. Toivottavasti saan live kuvaa elävänä tilanteesta että saan sen laittaa you tubeen. Ja minähän pysähdyn ja alan pelaan pesäpalloa.

    • Tosi on

      Kerralla kun vetäisee Gunnarin niin johan alkaa sana levitä. Reippaasta pesäpallomaasta Suomi.

    • koko maailman Kela
    • sammapåmitta

      Pitäisi varmaan ryöstää kyseinen seurue ihan suomalaisten toimesta.
      Varmaan aika mukavasti kaikkea arvotavaraakin mukana.

    • lnsglkjzsdhflkhgezlk

      Jokaisella suomalaisella on autossa puukko. Puhkaiskaa niiltä vähintään kaksi rengasta niin eivät häiritse enää ketään.

    • Tosi on

      Kannattaa ottaa omakotialueilla ja mökkiteillä ajelevien outojen autojen rekkarit muistiin tai kuvata ne.

    • Spaatero vaan

      Mielestäni vapaa liikkuvuus on ihana asia, eihän kukaan jaksaisi näyttää passia rajalla, PASSIA hyvänen aika...
      EU on tuonut muassaan oikeudenmukaisuutta takapajuiseen Niksulaamme, osa meistä on jo saanut nauttia eu:n autokuntien kultturellista tarjonasta.

      • Huom!

        Kyselkööt passii rosvoilta eikä rehelliseiltä immeisiltä niiku mustalaisilta!
        Miun mielestä sellane on rasistista vihapuhetta josta rajamiehet on haastettava oikeutee! Tietäähä sit kyselleesä kun joutuuvat maksamaa korvauksii henkisistä kivuista, syrjinnästä ja ihmisoikeuksii loukkauksista..mitä näitä kaikkii lakipykälii nyt onkaa..nii niihe mukkaa sitte.


    • näinhän se menee...

      Varmaan tilanne rauhoittuu, kun annetaan heille ilmainen majoitus ja ylläpito...

    • Eliittipummi syö

      Parempi ampua niitä heti, koska kansalaisia pitävät poliitikot pilkkanaan. Me maksamme turvallisuudesta verojen muodossa ja pummipoliitikot ovat vain varastaneet rahamme.

      • Late Lapista.

        Suomalaiset varsinkin päättäjät, ovat niin helevetin pölöjää ja ulkomaisia pokkuroivaa sakkia, jotta suostuvat jopa ulkomaalaisten rosvojen ryöstetttäviksi kotimaassaan! Tänne kelpaavat kaikki ulkomaiset rikolliset hyysättäviksi vankiloihimmekin, jopa Ruandalaisia JOUKKOMURHAAJIA MYÖTEN!
        Missään muussa sivistyneessä maassa et tuota samaa ilmiötä kohtaa!


        Late Lapista. SSSS Ry!


      • Kenen on syy?
        Late Lapista. kirjoitti:

        Suomalaiset varsinkin päättäjät, ovat niin helevetin pölöjää ja ulkomaisia pokkuroivaa sakkia, jotta suostuvat jopa ulkomaalaisten rosvojen ryöstetttäviksi kotimaassaan! Tänne kelpaavat kaikki ulkomaiset rikolliset hyysättäviksi vankiloihimmekin, jopa Ruandalaisia JOUKKOMURHAAJIA MYÖTEN!
        Missään muussa sivistyneessä maassa et tuota samaa ilmiötä kohtaa!


        Late Lapista. SSSS Ry!

        Varmaa on ainakin ettei rosvojen määrä tule vähenemään, vaan kuten rotat ryntäävät sinne missä ruokaa on tarjolla niin täsmälleen samaan tapaan käyttäytyy tuokin lauma.
        Kyllä tämä maa perkelevie on niin idioottien vallassa ettei missään muualla voi tälläistä olla, ja tätä menoa alan kannattaa raamatullista linjaa ettei akkoja saa valita johtotehtäviin!


    • Tosi on

      No kenkö syy? No hyysäri akkojen ja kukkahattutätien.

    • maan päättäjät

      kera poliisin paapoo eu-kiimassaan kaikkea mutiaisia,koska niin eu-kiiman tulee toimia.
      paikallinen saa pamppua,putkaa ja linnaa tekemättä mitään,mutta noille saa..ta..nan konnille oikein ohjeita jaetaan,kuinka saa ja pitää toimia. laitetaan asumis ja pesupaikat terveydenhoitoineen,jotta jaksaa painaa pitkää päivää läpi maan.
      virkavallan moraalikin on suoliston syvyyksissä,joten luottoa heihin ei enää ole.
      miten on mahdollista heidän henkilöinä olevan aivan onnetonta sakkia...uskomatonta lakiosaamista.

    • lukekaa faktaa

      Romania ja Bulgaria otettiin EU tosiaankin EU-kiimassa. Suomalaiset päättäjät panivat silmät kiinni. Tässä todisteena Romanian ja Bulgarian jäsenanomus, josta nähtävissä käsittelijät ja mietinnössä olevat eri lausunnonantajat ja ONGELMAT:
      http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/uavm_8_2006_p.shtml

      Edellisestä linkistä otteita:
      "Komissio antoi viimeisimmät Bulgariaa ja Romaniaa koskevat edistymisraporttinsa 16.5.2006. Niissä todetaan, että Bulgarialla on yhä vakavia puutteita kuudella alalla (maatalouden hallinto- ja valvontajärjestelmä, teurastus, järjestäytynyt rikollisuus, petos- ja korruptiolakien toimeenpano, rahanpesu ja rakenne- ja koheesiorahastojen varainhoidon valvonta) ja Romanialla neljällä alalla (maataloustukien maksatus, maatalouden hallinto- ja valvontajärjestelmä, teurastus, verohallinnon tietotekniikkavalmiudet).
      Voidaan sanoa, että vakavimmat puutteet ovat Bulgarian ongelmat järjestäytyneen rikollisuuden ja korruption torjunnassa, mihin myös hallintovaliokunta on kiinnittänyt lausunnossaan erityistä huomiota (HaVL 14/2006 vp ). Ulkoasiainvaliokunta pitää Bulgarian järjestäytynyttä rikollisuutta ja korruptiota vakavina ongelmina ja toteaa, että niiden torjuminen edellyttää päättäväisiä ja vaikuttavia toimia Bulgarian hallituksen taholta. Korruptio on ongelmana syvälle juurtunut. Ulkoasiainvaliokunta toteaa, että yleisemminkin toimivan oikeusvaltion ja asianmukaisen hallinnon rakentaminen on kesken sekä Bulgariassa että Romaniassa ja edellyttää yhtä lailla päättäväisiä ja vaikuttavia toimenpiteitä."

      Ja lainattuna se päätöksen teon keskeisin:
      Helsingissä 31 päivänä toukokuuta 2006

      Asian ratkaisevaan käsittelyyn valiokunnassa ovat ottaneet osaa

      pj. Liisa Jaakonsaari /sd
      vpj. Mari Kiviniemi /kesk
      jäs. Ulla Anttila /vihr
      Eva Biaudet /r
      Antero Kekkonen /sd
      Kimmo Kiljunen /sd
      Katri Komi /kesk
      Johannes Koskinen /sd
      Eero Lankia /kesk
      Petri Neittaanmäki /kesk
      Kalevi Olin /sd
      Maija Perho /kok
      Jari Vilén /kok
      Ben Zyskowicz /kok
      vjäs. Esko-Juhani Tennilä /vas

    • summercit

      Taktiikan muutos tien päällä. keskisuomessa ajelin, minut yritt pysäyttää lemminkäisen asuun pukeutuneita, tiesin että 8 km päässä tehtiin asfaltointia. En pysähtynyt näytti jotenkin ulkomaalaisilta noi pysäyttäjät. Jatkoin matkaa ja kun tulin asfaltointi työmaalle jossa taas pysäytettiin, kysyin siinä miksi aikasemmin jo olis pitänyt pysähtyä, ne sanoi että heiltä ei ole muualla lähistöllä pysäyttäjiä. Ja lupasivat mennä tarkistaan ketkä siellä pysäyttelee autoja. Onneksi en pysähtynyt siellä. Onko taktiikka muuttunut?

    • Ngr Murjahn

      Kuinka paljon näitä murjaaneja oikein päästetään Suomeen? Onhan se yleisesti tiedossa mitä nämä ulkomaalaisroistot tekevät ja ovat tehneet Euroopassa. Tehtyjä rikoksia ovat mm. pikkulasten kaappaukset, raiskaukset, pahoinpitelyt ja ryöstöt.

    • kysyn vaann

      entäs sitten kun Venäjän ja Suomen viisumivapaus astuu voimaan..silloin alkaa kaikki venäjän rikolliset tulla tänne Uraalia myöden!!

      • kuolakiimaiset

        noita siperian susia odotellaaan eduskunnassa jo sylit avoinna, on kuulemma niin toimittava.
        suomen päättäjät ovat suoraan ja täydellisesti vain per..seestä. oikein rakkikoiria
        ulkokuumekiimoissaan. aivan satumaisen uskomatonta, mutta totta.
        takuuna on varmat tietoisesti hankitut ongelmat ikuisuuteen saakka.
        suomalaiset kansana ei vain tiedä, miksi virkasuomessa noin toimitaan.
        sodat ei riittäneet, on pakko pilata todella hiellä ja verellä rakennettu koko maa kaikin keinoin.


    • 17+6

      ylös.

    • kieroutunutta menoa

      Poliisi ei siis itse aio tehdä taaskaan yhtään mitään, vain varoittaa asiasta ja kehoittaa jopa kansalaisia puuttumaan asiaan?? Menisikö liian rasistiseksi jos poliisi puuttuisi asiaan?

      • Veltot poliisit

        Parempi lopettaa poliisien virkoja, koska he eivät tee työtään. Poliisit ohjelman perusteella laiskat lässyttäjät ajelevat autolla ympyrää. Olisi parempi laittaa poliisikin tekemään työtä yksin ja liikkumaan polkupyörällä.


    • 13+15

      Kiitos vasemmistoliitto ja kiitos vihreät äänestäkää ihmeessä lisää näitä kahta puoluetta nii saadaan tänne lisää tälläaista rikkautta tähän maahan!!!!

    • John Rambo jr.

      "Kansalaisina meidän on voitava tarjota vanhuksille suojaa. Jos ei itse uskalla mennä auttamaan, voi kännykkäkameralla kuvata tekijät, Kinnunen opastaa."


      Millä vtulla voimme kansalaisina tarjota suojaa tuollaista invaasiota vastaan joka on tullut pysyväksi ilmiöksi? kännykkäkamerako? hheheheheheheheheheheheh!!!!

      Menet auttamaan niin saat syytteen ja nää taputuksen pyllylle ja nuhtelun.


      Ja mitä nää suunnittelee tämän kaiken keskellä? Perustetaan Hkiin näille rikollisille oma toimipiste/hotelli josta on mukavampi johtaa ryöstöretkiä.Halleluja!

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1147
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1022
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      887
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe