Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nokia kehittää läpimurtoa – sähköä ilmasta

itselatautuvat

http://www.tietokone.fi/artikkeli/uutiset/nokia_kehittaa_lapimurtoa_sahkoa_ilmasta

"Nokia kertoo brittilehti Guardianille kehittävänsä uudenlaista tekniikkaa, joka voi muuttaa puhelinten käyttöä. Nokialla on jo prototyyppilaite, joka ottaa sähköä suoraan ilmasta.

Nokian tutkimusyksikössä työskentelevä Markku Rouvala kertoo uudesta tekniikasta The Guardianille. Rouvala on yksi tekniikan kehittäjistä.

Idea on kerätä virtaa sähkömagneettisista signaaleista, joita on kaikkialla ympärillämme. Esimerkiksi televisio- ja radio-lähetykset sekä matkapuhelinverkkojen signaalit kuljettavat myös pieniä määriä energiaa. Sillä voidaan ladata puhelimen akkua.

Tällaista tekniikkaa on itse asiassa käytetty kauan. Esimerkiksi vanhat kideradiot ottavat kaiken energiansa radioaalloista. Nykyään rfid-tekniikka toimii samantapaisella periaatteella.

Puhelin latautuu itsestään

Sähkön keräämisen tekniikka sinänsä on yksinkertaista ja toimivaa. Haaste liittyy sen tehokkuuteen. Nokia on jo kehittänyt piirin, joka kerää enemmän energiaa kuin itse kuluttaa.

Rouvala kertoo Guardianille, että Nokian piiri kerää virtaa laajalta taajuusalueelta, noin 500 megahertsistä aina kymmeneen gigahertsiin. Tällä hetkellä ilmasta saadaan kerättyä noin viiden milliwatin teho.

Seuraava tavoite on nostaa latausteho 20 milliwattiin. Sillä voisi pitää puhelimen valmiustilassa ilman että akku tyhjenee. Puhelinta pitäisi kuitenkin ladata puheluita ja muuta käyttöä varten.

Pitkän aikavälin tavoite on päästä 50 milliwatin tehoon. Tällaisella teholla puhelin voisi ladata akun pikku hiljaa täyteen itsestään. Laitetta ei tarvitsisi kytkeä laturiin välttämättä koskaan".

Onkohan tekniikka jo käytössä ja syy miksi WLAN- ja langattomia mobiiliverkkoja suositaan valokuidun sijaan, vaikka langattomat verkot ovat ehkä eläville organismeille vaarallisia (syöpävaarallisia).

Mitä jos sotilas- ja vakoiluteknologia pystyy käyttämään ympäristön langattomia verkkoja lataamiseen, mm. vakoilukamerat- ja mikrofonit? Ei johtoja, ei akkujen vaihtoa tai erillistä lataamista. Onko tässä syy mikroaaltosäteilevien langattominen verkkojen suosioon, ne toimivat uuden tekniikan latureina?

5

255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fjcjkckckcjklö

      No tänään tuli sähköä ilmasta oikein kunnolla. Vtun nokia.

    • mielenhallintamastot

      mielenhallinta tehostuu samalla :)

    • pilipalipoli
    • mielenkiintoista on

      Intel Core vPro prosessori mahdollistaa tietokoneelle hakkeroinnin myös tietokoneen ollessa off-tilassa. Tämä onnistuu Intelin salaisella 3G osalla, jonka Intel lisäsi prosessoreihinsa jo vuonna 2011 ensimmäisen kerran.
      http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=965955

      Lieneekö tekniikka jo käytössä Intelin uusissa prosessoreissa?

    • Veteranfan

      Nikola Teslan 100. vuotta vanha keksintö tulisi vasta nyt käytäntöön???

      Sähkölaskut olisivat historiaa???

      Energiapula olisi ratkaistu???

      Polttomoottorit olisi siirtymässä historiaan???

      Aika pitkään ollaan saatu pidettyä Teslan keksintö salassa massoilta,joten kaikki keksinnöt jotka ovat olleet olemassa tulevat käytäntöön vasta silloin kun on keksitty jokin parempi vaihtoehto eliitille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      92
      2412
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2164
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1993
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1702
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1476
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      74
      1419
    10. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    Aihe