Kiusaamista vai oma vika ?

Syyllinen vai ei ?

Tällaisen miehekkään viestin aion kirjoittaa huomenna aamupäivällä esimiehelleni ja hänen läheisimmälle työtoverilleen(naisia), ellei kukaan varoita minua sanoistani aiemmin ) :


"Mainitsemastasi vastuusta puheenollen, pitänee miettiä keneltä tehtävä on jäänyt tekemättä, vastuu mukaanlukien, kun keinot ovat tuollaiset saada joku tekemään tehtävä, jota itse ei ole halukas tai kykenevä tekemään, läheisestä työkaverista puhumattakaan. Muissa yksiköissä ******** eivät näitä täytä ainakaan meidän mallin mukaisesti.
Tiedät varmaan itsekin, että olette perusteelleet ***** kanssa palkkaustanne juuri näillä tehtävillä, joista tämä lienee yksi merkittävimmistä.

Teille siis maksetaan työstä, jonka olette hyvässä yhteisymmärryksessä siirtäneet tehtäväksi henkilölle, jolle siitä ei makseta. Tämän vuoksi minun ei kuulu sitä mielestäni tehdä, vaikka olen sitä uhkailun saattelemana joutunutkin tekemään pienimmän kiusan kautta. Olenhan siinä jo suurimman työn tehnytkin tällekin vuodelle, kun ******* yms. perustiedot ovat muokattuina ja tallennettuina. Olisi varmaan kohtuullista, että muutkin kantaisivat oman vastuunsa kuuluttamasi mukaisesti. Varsinkin ne, joiden palkkauksessa se on huomioitu.. teidän.

Ainoa kiitos tehdystä työstä näyttää olevan tuo syyllistäminen, välillinen uhkailu ja tehdyn työn arvon vähätteleminen tai nollaaminen sopivan tilaisuuden tullen, että saadaan työ normiin mukaan esim. palavereissä aina samalla tavoin kaavamaisesti, yhteisön lojaalilla myötätunnolla ja päätöksellä, kun useimmilla on samaa tarvetta. Kukaan ei koskaan sano myötätunnosta, että missä kohtuuden raja kulkee.

Miksi työ pitää tehdä aina ensin äärimäisen vastenmieliseksi jo ennakolta ja sitten kun henkilö menettää kykynsä suoriutua tehtävästä tämän seurauksena, niin alkaa tämä syyllistäminen, uhkailu ja taustojen varmistelu levittämällä väärää tietoa etukäteen muille, siis leimaamalla. Onko tavoitteesi viedä työkykyni, muuten en voi asiaa enää käsittää ?
Miksi nollatason saavuttamien, siis oma normi, voi jollakin olla näin paljon muita korkeampi ja tehty mahdollisimman epämiellyttäväksi saavuttaa ?

Sait näköjään jälleen toisenkin esimiehen(mies) mukaan tuohon touhuusi, joka tuntui olevan kanssasi hyvin samoilla linjoilla minua edes kuulematta. Ei kiinnostanut perusteluni pätkääkään, kun asia oli hänen mielestään niin selvä. Informaatiosi oli kyllä tehnyt häneen vaikutuksen, sillä eihän kerta ollut ensimmäinenkään, kun vakuutit hänet perusteluillasi. Hyvin yliolkaisesti käyttäytyi pikavisiitillä häipyen samantien, kun oli tuonut viestisi minulle. Olisi hyvä ottaa kyllä edes hieman selvää asiasta joskus, ennenkuin lähtee tällaiseen mukaan. Koskaan häntä ei ole kiinnostanut selvittää perustavan ongelman ydintä tässä vakiokuviossa. Olisiko tarvettakaan näin selvissä tapauksissa, ei varmaan..
Luuletko, että pystyn tuon tekemään sairastumatta näillä keinoilla, kun tulette kiristämään minua vuoroin jo valmiiksi väsyneenä iltapäivällä ja tällä hetkellä suurimman vastuun kantajana ********* ? "


Kysymys siis kuuluu, kannattaako asia puhua näin suoraan kerrankin ja heti kun ajankohtainen, voinko saada varoituksen, menettää työni ?
Olenko minä sittenkin väärässä jääräpäisesti ja on vain hyväksyttävä tällainen käytös normaalisti työhöni kuuluvana ja tehdä mukisematta kaikki, koska pakko on kumminkin.
Siis ilman arvostusta vaativimmat ja työläimmät tehtävät päästäkseni normini nollatasolle ?
Näin koettuna, verenpaineeni on koholla ja vieläkään ei nukuta, illan vain istuin paikallani, koska huominen jo ahdistaa jotenkin. Luulen sittenkin olevani syyllinen kohteluuni...

6

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jackson0

      Sinulle siis vieritetään vastuu töistä, jotka eivät oikeasti kuulu sinun vastuualueeseen?


      Ei tuollaista pidä sietää, suoraa puhetta vain esimiehelle, valitettavasti en voi mennä sanomaan mitä seurauksia tuosta voi tulla, oli sitten miten vmäinen esimies hyvänsä, niin tuollaisesta kritisoivasta puheesta ei todellakaan voi potkuja antaa, edes laki ei ole pomon puolella, eli laittomaksi potkuiksi menisivät ja saisit oikeudessa kivan summan korvauksena. Korkeintaan varoituksen voisivat antaa, siis lailliselta näkökannalta katsottuna,


      Muutos sinun pitää saada tuohon ehdottomasti, tuollaisella kohtelulla vaan poltat itsesi loppuun. Jos esimiehistä lähtien siellä ollaan noin jääräpäisiä ja vieritetään omat työt muille, niin herää kysymys, onko kannattavaa pysyä edes koko firman leivissä? ei kannata pilata terveyttään moisilla pas*a firmoilla.

      • Syyllinen vai ei ?

        Kiitos tuestasi, sain uutta virtaa pitää puoliani !

        Siksi tässä draaman jatkosarja puolustuksekseni:

        Niinhän siinä lopulta kävi, etten voinutkaan lähettää viestiäni, jonka olin jo valmistellut sortajilleni. Näin se vaan ilmeisesti ja yleensä menee näissä tilanteissa.
        Sisäinen signaalini pakotti minut varovaiseksi. Kun kirjoittaa jotain jollekin, sitä ei saa pois ja olisi ehkä mahdollista, että toimintani olisi jatkossa entistäkin vaikeampaa. Sanomisiasi käännellään ja väännellään ja ne voivat saada uuden merkityksen ja lainaajan tarkoitukseen sopivan latauksen.
        Kirjoittamaani voitaisiin käyttää todisteena minua vastaan. Haastajillani on nimittäin uskomaton kyky kääntää kaikki näyttämään muulta kuin todellisuus on, jos se on vaan epäedullista minulle.
        Yksi vastaan neljä tai viisi, jotka ehkä kadehtivat sinua. Sanaa sanaa vastaan. Totuus vastaan totuus, joista toinen ei voi olla sitä, kun puhutaan asioista. Ihmissuhteissa ja tunteissa se ehkä olisi mahdollista. Voisitko kummassakaan tapauksessa olla yksin vastaan muut oikeassa ? Et varmasti. Piste.
        Siinä se ongelman perusydin onkin, jolle et voi tehdä mitään muuta kuin esittää väitteitä asiallisesti argumentein ja keskittyen enemmän syihin kuin seurauksiin.

        Joten alkoi tuntua siltä, että parempi kun homman hoitaa järjestykseen keskustelemalla, kuten lukuisia kertoja aiemminkin yritetty, tosin huonolla menestyksellä.
        Jännitys kasvoi kasvamistaan noin viikon ajan, kuin ukkospilviä olis alkanut kasaantua horisonttiin vähitellen. Sama tunne joka kerta, sen tietää mihin se johtaa viimein, kun kahvitauollekaan ei tee mieli mennä yhtäaikaa tai jättää mieluummin väliin. Tuntuu helpotukselta, kun voi mieluummin keskittyä työntekoon.
        Kohtaamisia välttelee muutenkin mielellään, ettei tarvitse nähdä ja kuulla katseita ja naljailuita , jotka tulevat esiin vähintäänkin rivien välistä, kun porukalla asioista on puhuttu ja totuus asiantilasta on muodostettu yhteisesti ilman asianosaista.
        Ja sen huomaa ja kokee ilman suoria sanojakin välillisesti ilmaistuna monin eri tavoin(tämä on tehokkainta ja mikä parasta, muilta piilossa, joten puhun aina puolustautuessani puppua, eikö vain..)
        Tilanne oli siis tämä, kun tein avauksen tänne.

        Esimieheni katsoo oikeudekseen mm. käydä kaivelemassa tietokonettani, joitakin kertoja mm. atk-tukihenkilöiden avustuksella hieman kömpelösti, aliarvioiden kykyni huomata omituiset vierailut.
        Hän on tutkinut joitakin kertoja myös mukana kuljettamaani asiapaperilaukkua, olisiko siellä jotain epäilyttävää väitteidensä tueksi. Vahingossa tuli paljastuneeksi, kun tiesi eräästä asiasta yksityisyyteeni liittyen, mikä edellytti asiakirjasalkun sisällön tuntemusta.
        Vakoilu on muutoinkin hänen intohimonsa. Tietokoneen näyttö on sammutettava, kun menee tauolle, jos boxiin on tullut yksityisviestejä(joskus pyytämättä ja yllättäen..). Olkapään takaa hän kerran yritti urkkia salasanaani. Luulen, että hän on sen joskus saanutkin selville, kun tietää asioita, joita ei pitäisi tietää. Tosin minulla ei ole mitään pelättävää, kun välttelen sähköpostini käyttöä yksityisasioihin.

        Ärtymystä aiheutti edellisviikolla myös eräs naurettava pikkuseikka, kun hän oli käynyt avaamassa tuuletusikkunan toimistosta poissaollessani..ilmeiseti hajussanikin oli jotain vikaa. Kerta ei ollut ensimmäinen, siitä ärtymys. Tunnustan kyllä, että sama paita oli päällä toista päivää ja kävihän siinä se tunkkainen asiakaskin työvaatteissa keskustelemassa, jos toinenkin. Tuli selväksi sanomattakin.

        Avaustani seuraavana päivänä se sitten tapahtui, mikä odotettavissa olikin. Esimieheni toi toisen asiakirjakansion kahvioon vihjeeksi tekemättömästä työstä, että muutkin näkisivät ja kuulisivat puutteen, joka työtehtävieni hoitoon liittyy, siis ei toimistooni suoraan minulle. Se oli monien mielestä kiva kuulla ja nähdä, olin havaitsevinani.
        Jätin sen siihen(unohdin oikeasti vähäksi aikaa). Pian hän tuo sen kahviosta toimistoon ja kysyy, unohdinko tahallisesti. Vastasin vain muodollisesti korrektiin kysymykseen, että kyllähän sinun se pitäisi tietää, kun tiedät kumminkin... ja sitten "keskustelumyrsky" alkoikin kestäen noin puoli tuntia.

        Valitettavasti "keskustelu" ei voi koskaan olla puolin ja toisin kovin äänetöntäkään, kun ärtymystä on riittävästi puolin ja toisin. Tehokas viestintä vaatii selvästi myös hieman äänenpainetta, se tuli havaittua ja todistetuksi myös ehkä käytävän varren muissakin toimistoissa..
        Lähtiessäni sanoin kollegalleni, että olipa hyvä, kun saatiin kaksi totuutta jälleen punnittaviksi rinnakkain ja niiden kestävyys koetelluksi. Parempi näin sanoa suoraan, kuin kantaa asioita taakkanaan ja ilmapiiri parani taas pitkäksi aikaa.
        Ongelmien ratkaisun täytyi tapahtua tässä ja nyt ilman välikäsiä ja jälkiä paperilla..
        Hetken voi keskittyä taas vain työntekoon tasapainoisemmalla mielellä ja työvireellä ennen seuraavaa totuuskomission palaveria :)


      • Pelkistä
        Syyllinen vai ei ? kirjoitti:

        Kiitos tuestasi, sain uutta virtaa pitää puoliani !

        Siksi tässä draaman jatkosarja puolustuksekseni:

        Niinhän siinä lopulta kävi, etten voinutkaan lähettää viestiäni, jonka olin jo valmistellut sortajilleni. Näin se vaan ilmeisesti ja yleensä menee näissä tilanteissa.
        Sisäinen signaalini pakotti minut varovaiseksi. Kun kirjoittaa jotain jollekin, sitä ei saa pois ja olisi ehkä mahdollista, että toimintani olisi jatkossa entistäkin vaikeampaa. Sanomisiasi käännellään ja väännellään ja ne voivat saada uuden merkityksen ja lainaajan tarkoitukseen sopivan latauksen.
        Kirjoittamaani voitaisiin käyttää todisteena minua vastaan. Haastajillani on nimittäin uskomaton kyky kääntää kaikki näyttämään muulta kuin todellisuus on, jos se on vaan epäedullista minulle.
        Yksi vastaan neljä tai viisi, jotka ehkä kadehtivat sinua. Sanaa sanaa vastaan. Totuus vastaan totuus, joista toinen ei voi olla sitä, kun puhutaan asioista. Ihmissuhteissa ja tunteissa se ehkä olisi mahdollista. Voisitko kummassakaan tapauksessa olla yksin vastaan muut oikeassa ? Et varmasti. Piste.
        Siinä se ongelman perusydin onkin, jolle et voi tehdä mitään muuta kuin esittää väitteitä asiallisesti argumentein ja keskittyen enemmän syihin kuin seurauksiin.

        Joten alkoi tuntua siltä, että parempi kun homman hoitaa järjestykseen keskustelemalla, kuten lukuisia kertoja aiemminkin yritetty, tosin huonolla menestyksellä.
        Jännitys kasvoi kasvamistaan noin viikon ajan, kuin ukkospilviä olis alkanut kasaantua horisonttiin vähitellen. Sama tunne joka kerta, sen tietää mihin se johtaa viimein, kun kahvitauollekaan ei tee mieli mennä yhtäaikaa tai jättää mieluummin väliin. Tuntuu helpotukselta, kun voi mieluummin keskittyä työntekoon.
        Kohtaamisia välttelee muutenkin mielellään, ettei tarvitse nähdä ja kuulla katseita ja naljailuita , jotka tulevat esiin vähintäänkin rivien välistä, kun porukalla asioista on puhuttu ja totuus asiantilasta on muodostettu yhteisesti ilman asianosaista.
        Ja sen huomaa ja kokee ilman suoria sanojakin välillisesti ilmaistuna monin eri tavoin(tämä on tehokkainta ja mikä parasta, muilta piilossa, joten puhun aina puolustautuessani puppua, eikö vain..)
        Tilanne oli siis tämä, kun tein avauksen tänne.

        Esimieheni katsoo oikeudekseen mm. käydä kaivelemassa tietokonettani, joitakin kertoja mm. atk-tukihenkilöiden avustuksella hieman kömpelösti, aliarvioiden kykyni huomata omituiset vierailut.
        Hän on tutkinut joitakin kertoja myös mukana kuljettamaani asiapaperilaukkua, olisiko siellä jotain epäilyttävää väitteidensä tueksi. Vahingossa tuli paljastuneeksi, kun tiesi eräästä asiasta yksityisyyteeni liittyen, mikä edellytti asiakirjasalkun sisällön tuntemusta.
        Vakoilu on muutoinkin hänen intohimonsa. Tietokoneen näyttö on sammutettava, kun menee tauolle, jos boxiin on tullut yksityisviestejä(joskus pyytämättä ja yllättäen..). Olkapään takaa hän kerran yritti urkkia salasanaani. Luulen, että hän on sen joskus saanutkin selville, kun tietää asioita, joita ei pitäisi tietää. Tosin minulla ei ole mitään pelättävää, kun välttelen sähköpostini käyttöä yksityisasioihin.

        Ärtymystä aiheutti edellisviikolla myös eräs naurettava pikkuseikka, kun hän oli käynyt avaamassa tuuletusikkunan toimistosta poissaollessani..ilmeiseti hajussanikin oli jotain vikaa. Kerta ei ollut ensimmäinen, siitä ärtymys. Tunnustan kyllä, että sama paita oli päällä toista päivää ja kävihän siinä se tunkkainen asiakaskin työvaatteissa keskustelemassa, jos toinenkin. Tuli selväksi sanomattakin.

        Avaustani seuraavana päivänä se sitten tapahtui, mikä odotettavissa olikin. Esimieheni toi toisen asiakirjakansion kahvioon vihjeeksi tekemättömästä työstä, että muutkin näkisivät ja kuulisivat puutteen, joka työtehtävieni hoitoon liittyy, siis ei toimistooni suoraan minulle. Se oli monien mielestä kiva kuulla ja nähdä, olin havaitsevinani.
        Jätin sen siihen(unohdin oikeasti vähäksi aikaa). Pian hän tuo sen kahviosta toimistoon ja kysyy, unohdinko tahallisesti. Vastasin vain muodollisesti korrektiin kysymykseen, että kyllähän sinun se pitäisi tietää, kun tiedät kumminkin... ja sitten "keskustelumyrsky" alkoikin kestäen noin puoli tuntia.

        Valitettavasti "keskustelu" ei voi koskaan olla puolin ja toisin kovin äänetöntäkään, kun ärtymystä on riittävästi puolin ja toisin. Tehokas viestintä vaatii selvästi myös hieman äänenpainetta, se tuli havaittua ja todistetuksi myös ehkä käytävän varren muissakin toimistoissa..
        Lähtiessäni sanoin kollegalleni, että olipa hyvä, kun saatiin kaksi totuutta jälleen punnittaviksi rinnakkain ja niiden kestävyys koetelluksi. Parempi näin sanoa suoraan, kuin kantaa asioita taakkanaan ja ilmapiiri parani taas pitkäksi aikaa.
        Ongelmien ratkaisun täytyi tapahtua tässä ja nyt ilman välikäsiä ja jälkiä paperilla..
        Hetken voi keskittyä taas vain työntekoon tasapainoisemmalla mielellä ja työvireellä ennen seuraavaa totuuskomission palaveria :)

        Vaikutat selittelijältä. Ei tota jaksa lukea. Tekstiä tulee mutta asiaa ei. Olisiko tässä yksi syy hankaluuksiisi?


      • Syyllinen vai ei ?
        Pelkistä kirjoitti:

        Vaikutat selittelijältä. Ei tota jaksa lukea. Tekstiä tulee mutta asiaa ei. Olisiko tässä yksi syy hankaluuksiisi?

        Ehkä selittely onkin eräs syy ongelmiini.
        Täällä olenkin kehittynyt siinä taidossa, joten jotain oppiikin, kun yrittää puolustautua. Laitetaan vikalistalle mukaan, kun sieltä mm. tuollainen vielä puuttui. Kysymyksessä lienee defenssimekanismi.
        Ennestään siellä olikin tuon vastakohta, suorituskeskeisyys, kun pitäisi kuulemma keskustella ja kysellä asioista, joissa ei ole mitään puhuttavaa, osoittaakseen olevansa epätäydellinen, mikä helpottaisi muiden oloa.
        Täällä esitettynä selittely ei kuulostaisi uskottavalta, mutta ulkopuolisen suusta kyllä. Kun tekisi vain eikä miettisi ja ajoittain provosoituisi melko vähäisestä, jatkuvasta ja näkymättömästä, mutta kuluttavasta piinasta kuten hyvän työntekijän kuuluukin, niin hyvin pärjäisi.

        Syytetty on siis myös täydellisyyden tavoittelusta( siihen näyttää riittävän hiljainen ja tuloksellinen puurtaminen). Osittain tästä syystä onkin tärkeää löytää vikaa tekemisistäni, usein merkityksettömistä yksityiskohdista ja nehän täytyy saattaa tietenkin palavereissa kaikkien tietoon, sillä siellähän se totuus luodaan, kun yksin et ole mitään.
        Pienet, (väitetyt) puutteet ovat parhaita kohteita(joista en ole itse valmiiksi tietoinen ja yllätettynä puolustuskyvytön aluksi), koska ne voidaan saattaa kaikkien tietoon ja niitä on helpompi paisutella ja muunnella mielivaltaisesti ja yleistää.
        Isommista mokista ei tarvitsekaan keskustella, sillä olen ne etukäteen jo itsekin mieluusti todennut, että saisi edes vähän säröä täydellisyysvaikutelmaan.
        Niitä vain on vaikea tehdä tarpeeksi, kun työ on kuitenkin lähtökohtaisesti sen verran mukavaa ja hyvin hallittavaa, ettei haluaisi vapaaehtoisesti tuottaa itselleen ja muille lisäharmia. Joten on paras, kun yrittää itse paisutella virheitään, että voi riisua muut aseista ;)

        Kaikin keinoin yritän muutenkin vaikuttaa hieman heikommalta ja huonommalsta kuin ehkä olenkaan, sillä siitä on vain etua, kun ei toiminnallaan tarvitse paljastaa kuvittelemaansa ammattitaitoaan(kuuluu vikalistalle välillisesti).
        Sillä hyvä työntekijä on myös sellainen, joka välttelee vaikutelmaa paremmuudestaan, jos siitä sattuisi olemaan kyse.
        Koulutuksenkaan ei saisi näkyä, ehkä sieltä sitä pohjaa on kertynyt liiaksikin tämän tason töihin ja muihin verrattuna.
        Parempi olisi, ettei kukaan sitäkään tasoa tietäisi. Ei tarvitsisi kenenkään yrittää todistella osaamisessani olevia aukkoja, että palkkani jouduttaisiin nostamaan muiden tasolle saatikka kohtuullisesti ajateltuna jopa sen yli.
        Huono kyllä saa olla hyväksyttävästi, sillä sellainenhan tekee parhaansa ja osoittaa ansaitsevansa palkkansa. Ongelma ovat nämä, jotka paikkaavat heidän tekemisiään pakostakin, joille vaativimmat ja ylimääräiset työt ajautuvat tahattomasti.

        Kuvaavavaksi termiksi sopisi oikein hyvin "työpaikkastalinismi" = Olet syyllinen erinäisiin vajeisiin tehtävissämme, yritäppä muuta todistaa ja jos vielä ärsyynnyt, niin olet myöskin hankala tyyppi, mikä todistaa sinua vastaan.

        Kannattaa siis pudottaa työtehoaan, unohdella asioita, roikuttaa tekemättömiä töitä mahdollisuuksien mukaan..koska eihän niistä mitään makseta kumminkaan ja hyvinhoidettuina aiheuttavan vain ongelmia itsellesi..
        Kuten edellä mainittu kansio, jonka tekemiseen ajallaan olisi kyllä kapasiteettia löytynyt, paitsi ei enää viime viikolla, joten homma karkasi lapasesta.
        Huonoksi selitykseksi tarjoan, että arvostuksen puute myös palkkauksen kautta aiheuttaa motivaatiokatoa ja vastenmielisyyttä tiettyjä vaatimuksia ja työtehtäviä kohtaan.


    • kokemusta on

      Työpaikkastalinismi on yleinen työpaikkakiusaamisen muoto. Se ei lopu itsekseen, vaan etenee stalinismin mukaisesti. Jos aikoo tehdä asian korjaamiseksi jotakin on oltava hyvät voimavarat ja hankittava tietoa kuinka toimia. Yksin ei pärjää. Aloita keskustelemalla työterveyslääkärin kanssa epäasiallisen menettelyn vaikutuksesta terveydentilaasi. Kysy toimiohjeita työsuojeluvaltuutetulta ja luottamusmieheltä. Muista, että ei ole takeita heidän puolueettomuudesta varsinkaan, jos työnantajasi maksaa myös heille palkan. ...mutta aloita työterveyshuollosta. Valmistaudu siihen, että työkaverit asettuvat sinua vastaan ja sinusta tehdään syntipukki. Luottaa ei voi kehenkään.

    • Ihmettelen...

      Oliko tuo mielestäsi asiallista?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7229
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      35
      2781
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2356
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      99
      2062
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1757
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1371
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1333
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    Aihe