Viimeinen vuokra -> vuokratakuusta???

pöllämystynyt

Voiko vuokralainen vaan jättää maksamatta viimeisen kuun vuokran ja sanoa, että : onhan sulla vuokratakuu, ota siitä! Asunto on nyt tyhjä ja ainakin pikaisen silmäksen perusteella kunnossa, puhtaampi voisi kyllä olla. :/

Voiko tästä tehdä käräjäjutun sopimusrikkomuksena, jos huomaa vikaa kuitenkin.

20

4483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itkee ja maksaa

      Kyllä vuokraloinen voi jättää vuokransa maksamatta. Vaikka vaan yhdeltä kuukaudelta.

      Tällä tosin on se pikku seuraus, että vuokraisäntä hakee maksamatonta saatavaansa käräjäoikeudessa. Vuokratakuustahan rahaa ei oteta, se on tarkoitettu ihan muuhun.

      Toki tämä saatavan hakeminen aiheuttaa lisää vaivaa ja kustannuksia ja on täysin mahdollista, että nekin rahat jäävät ainiaaksi saamatta. Mutta tämähän on periaatekysymys ja kuulemma tuosta usein saa hupia koko rahan edestä. Vuokraloiselle nimittäin tulee tästä tempusta roimasti lisäkuluja – veikkaan, että ”touhutonni” on vuokralusmulle paljon isompi raha kuin sinulle, joten perintäkuluilla ryyditetty yhden ainoan kuukauden vuokrakin kirvelee & sotkee hepun hlökohtaisen talouden pitkäksi aikaa. Sehän on jo nyt joutunut ”vippaamaan” sinulta saadakseen rahat seuraavan kämpän vuokratakuuseen tms.

      Vaikka velan perintä epäonnistuisi, ei kannata heittää kirvestä kaivoon. Tuosta on vain seurauksena maksuhäiriömerkintä maksamattomasta vuokrasta. Mikä saattaa ”hieman” vaikeuttaa seuraavan vuokra-asunnon etsintää aiheuttanee kaikenlaista kiusaa muutenkin. Nämä eivät ehkä jotain bilettävää ”opiskelijaa” vielä vaivaa, mutta ajan myötä… Siksi velka kannattaa ”pitää hengissä” eli perimistä pitää yrittää silloin & tällöin, jottei se vanhene ja merkintä poistu rekisteristä.

      Niin, se hupi. Kuulemma tapaavat maksaa velkansa pois sitten, kun maksuhäiriömerkintä rupeaa liiaksi rassaamaan. Mutta merkintäpä ei poistukaan rekisteristä samalla sekunnilla -> itkua ja parkua, kun tajuavat piinan jatkuvan vielä pari vuotta.

      • Toisaalta, on ihan perusteltuja tilanteita ottaa viimeisten kuukausien vuokrat vuokravakuudesta.

        1. Vuokravuus maksettu suoraan vuokranantajan tilille ja on perusteltu syy olettaa että vuokrananataja ei pysty sitä palauttamaan.

        2. On tiedossa että vuokranantaja on nostanut vuokravakuustilille talletettuja varoja ilman syytä.

        3. On olemassa riitatilanne maksuista, vuokralaisen itse kustantamien korjausten maksajasta jne...

        Eikä mitää velkaa synny, ellei vuokranantaja kykene tosidtamaan sen olemassaoloa. Fiksu vuokranantajahan aina vaati vuokralaiselta laajan kotivakuutuksen vastuu-osineen. Tietenkin alussa tuntuu hyvältä, mutta kun se junttieinarivuokranantaja ei ymmärrä, että samalla vuokralaisella on mahdollisus melkein ilmaiseksi käräjöidä vuokranantajaa vastaan.

        Vuokravakuus ei ole mikään vuokranantajalle tarkoitettu bonus, vaan vuokralaiselle välittömästi palautettavaa vuokralaisen omaa rahaa. Sitä ei saa käyttää, lainata yms (niitä tapauksia tiedn än aika monta kymmentä jossa vuokranantaja ei olekaan pystynyt palauttamaan vakuutta). Aloittaja sanoi asunnon ollen ehjä ja perussiisti, joten mitään vahinkoa ei ole syntynyt. Joten vuokralaiselta hän ei saa perittyä senttiäkään vuokravakuudesta.


      • Siitä vaan

        "Toki tämä saatavan hakeminen aiheuttaa lisää vaivaa ja kustannuksia ja on täysin mahdollista, että nekin rahat jäävät ainiaaksi saamatta. Mutta tämähän on periaatekysymys ja kuulemma tuosta usein saa hupia koko rahan edestä. Vuokraloiselle nimittäin tulee tästä tempusta roimasti lisäkuluja – veikkaan, että ”touhutonni” on vuokralusmulle paljon isompi raha kuin sinulle, joten perintäkuluilla ryyditetty yhden ainoan kuukauden vuokrakin kirvelee & sotkee hepun hlökohtaisen talouden pitkäksi aikaa. Sehän on jo nyt joutunut ”vippaamaan” sinulta saadakseen rahat seuraavan kämpän vuokratakuuseen tms."

        Näin teki entinen vuokraisäntä mutta jäi nuolemaan näppejään. Ulosotossa varattomaksi todettu niin ei voutikaan saa yhtään mitään mistään. Nyt on varma kaupungin kämppä, ei tarvitse noiden kusipäiden kanssa olla missään tekemisissä. Pimeitä töitä silloin tällöin tekee niin hyvin pärjää kun yhteiskunta maksaa vuokran ja antaa viisi hunttia taskurahaa joka kuukausi.


    • onnettomat ohjeet

      Ihan täyttä paskaa, taas kerran!

      Jos asunto on OK kunnossa, vuokravakuus pitää palauttaa. Mutta maksamattoman vuokran voi ja pitää laittaa perintään. Kusettajan logiikalla vuokraisännän pitäisi toimia pankkina, josta saa ihan noin vaan vipata max. 2 kk vuokraa vastaavan summan korotonta lainaa.

    • VakuusKokoAjan

      Jos viimeiset 1-3kk vuokrat kuitataan vakuudesta, niin mistä rahasta otetaan kulut mahdollisiin siivouksen tai kunnon laiminlyönti kuluihin?

      Välittäjä on ehkä vain osittian oikeassa, koska SOVITTAESSA voidaan maksaa viimeiset vuokrat vakuudesta. Ja mistäkö vuokralainen voi tietää oikeasti vuokranantajan MAKSUKYVYN LUOTETTAVASTI, jotta omavaltaisesti voi rikkoa alkuperäistä lakisääteistä vuokrasopimusta, jota pitää lain mukaan noudattaa...eli maksaa VUOKRA SOVITUSSA AJASSA???

      "Vakuuden käyttäminen

      Vakuuden tyypillisimpiä käyttötilanteita ovat vuokralaisen vuokrarästit tai tilanteet, joissa vuokralainen vahingoittaa huoneistoa. Vakuuden käyttäminen vaihtelee vakuusmuodoittain.

      Vuokravakuus on tarkoitettu säilyttämään arvonsa koko vuokrasuhteen ajan. Näin ollen vuokrien maksamatta jättäminen tilanteessa, jossa vuokranantajalla on vakuus, ei estä vuokranantajaa velkomasta maksamattomia vuokria. Vuokrarästejä voidaan käyttää myös purkuperusteena, vaikka ne voitaisiinkin kattaa vakuudella."

      http://www.vuokraturva.fi/?page_id=119

    • kauppias

      Hiukan asian sivusta: alivuokralainen ilmoittaa 3vkoa aiemmin
      kiinnostuksen vuokrata. 2vkoa aiemmin tehdään sopimus ja aliv
      kehotetaan max vakuus tilille jonka jälkeen on varattu hakijalle
      haastattelut lopetaan.Näin tapahtuu. Ja sitten 3vrk ennen alivuokralainen

      ilmoittaa, että " matti/mikko rakastaa yhä , en muuta".

      Mikä mahtaa olla vuokranantajan kohtalo ?

    • Normaali proseduuri

      Sopimus on tehty ja voimassa, koska vakuus on maksettu. Irtisanomisaika on 1 kk ja alkaa sitten kun on sopimus irtisanottu.

      • Jos vastasit tuolle alivuokrauksesta kyselijälle, niin alivuokralaisen irtisanomisaika on 2 viikkoa, ei kuukausi kuten pävuokralaisella.


    • Sopimuskysymys

      Olen sopinut muutaman vuokranantajan kanssa, että viimeisen kuukauden vuokra menee vuokravakuudesta, kas kun samaan aikaan joutuu yleensä maksamaan myös sen seuraavan kämpän vuokraa ja tiukassa budjetissa se on usein melkeinpä mahdotonta. Asunnot on tosin olleet aina paremmassa kunnossa, kuin sisään muuttaessani, en näet tykkää rempallaan olevista läävistä ja laitan pikkutujut kuntoon asumisen aikana.

    • iisäntä

      Menee vähän koko vuokravakuuden idea jos sen olemassaolo lakkaa ennen lopputarkastusta! Miksei sitten käytetä vaikka ekaan vuokraan, hah.

    • -Ammattilainen-

      Jos vuokrat on maksamatta ja kaikki muu on kunnossa, kannattanee miettiä, mitä järkeä on alkaa kierrättää asioita esim. käräjäoikeuden kautta, maksaa heille ja odottaakin vielä, kun kaikki pääsee helpommalla, jos maksamattomat vuokrat otetaan vakuudesta. Tietenkään vuokria ei saa jättää maksamatta eikä vakuus ole tarkoitettu siihen, että vikan kuukauden (tai jonkun muun rästissä olevan kuukauden vuokrat) otetaan siitä, mutta kyllä maalaisjärkeä kannattaa tässäkin asiassa käyttää ja säästää omaakin aikaa ja vaivaa.

      Ensisijaisesti vakuudesta otetaan huoneiston korjauskustannukset, jos sellaisia tulee ja vasta sitten maksamattomat vuokrat. Eli, jos koko vakuus menee korjauskustannuksiin eikä välttämättä riitäkään ja lisäksi on vielä maksamattomia vuokria, sitten käräjille vaan. Mutta jos vakuus kattaa syntyneet kustannukset, vähentäkää vakuudesta.

      Jos asunto on likainen, voitte sopia, että vakuudesta peritään jokunen kymppi, joka sitten hyvitetään vaikka seuraavalle vuokralaiselle vaivanpalkkana, jos siivoaa itse. Jos taas huoneisto on kamalassa kunnossa, kannattaa ottaa varmuuden vuoksi hyvät ja tarkat valokuvat, reklamoida vuokralaiselle ja kehottaa siivoamaan kunnolla uudelleen, jos mahdollista tai tilata siivousliike suorittamaan työ.

      • Vuokralaisen kokemus

        "Jos asunto on likainen, voitte sopia, että vakuudesta peritään jokunen kymppi, joka sitten hyvitetään vaikka seuraavalle vuokralaiselle vaivanpalkkana, jos siivoaa itse. "

        Voi kuule, olen asunut vuokralla noin 20 vuotta ja kerennyt tuona aikana muuttaa lähemmäs 30 kertaa. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki kämpät ovat pääsääntöisesti olleet ihan järkyttäviä sikolättejä ja niiden siivoamiseen on mennyt muuton yhteydessä useampia päiviä, tavaroiden vekslaus siivouksen tieltä eestaas pitkin kämppää on todella hidasta.. Mua henkilökohtaisesti v*tuttaa suunnattomasti se, että muuttaessa joutuu puunaamaan aina kaksi asuntoa katosta lattiaan: se entinen ja uusi. Tekisi niin mieli alkaa jättämään se entinen samaa kuntoon, kuin mitä mulle on edelliset asukkaat jättäneet. Hyvitys?! Mitä se on?! Se on joko siivottava, tai asuttava p*skassa, kukahan siitä sitten mahtaisi jotain maksaa ja millä perusteella?


      • oppi & ojennus

        > Jos vuokrat on maksamatta ja kaikki muu on kunnossa, kannattanee miettiä, mitä järkeä on alkaa kierrättää asioita esim. käräjäoikeuden kautta, maksaa heille ja odottaakin vielä, kun kaikki pääsee helpommalla, jos maksamattomat vuokrat otetaan vakuudesta

        Se on periaatekysymys. Laiska ja epäsolidaarinen antaa asian olla -> härski vuorkaloinen oppii, että on ihan OK käyttää vuokraisäntää pankkina -> seuraava vuokranantaja joutuu kärsimään jne.

        Vaan kun velan pistää perintään, tietävät seuraavat vuoraisäntäkandidaatit varoa tyyppiä ... eli ei vuokrata lainkaan tai pyydetään vähän isompaa vuokraa & takuuta.

        Lisäksi vuokraloinen saa havainto-opetusta siitä, ettei hirveästi kannata kikkailla vuokramaksun kanssa.


      • oppi & ojennus kirjoitti:

        > Jos vuokrat on maksamatta ja kaikki muu on kunnossa, kannattanee miettiä, mitä järkeä on alkaa kierrättää asioita esim. käräjäoikeuden kautta, maksaa heille ja odottaakin vielä, kun kaikki pääsee helpommalla, jos maksamattomat vuokrat otetaan vakuudesta

        Se on periaatekysymys. Laiska ja epäsolidaarinen antaa asian olla -> härski vuorkaloinen oppii, että on ihan OK käyttää vuokraisäntää pankkina -> seuraava vuokranantaja joutuu kärsimään jne.

        Vaan kun velan pistää perintään, tietävät seuraavat vuoraisäntäkandidaatit varoa tyyppiä ... eli ei vuokrata lainkaan tai pyydetään vähän isompaa vuokraa & takuuta.

        Lisäksi vuokraloinen saa havainto-opetusta siitä, ettei hirveästi kannata kikkailla vuokramaksun kanssa.

        Mutta, kun ei ole velkaa mitä laittaa perintään. Sen sijaan vuokravakuus on koko vuokrasuhteen ajan vuokranantajan velka vuokralaista kohtaan, ellei se perustellusta syystä muutu vuokrasuhteen aikana (vuokralainen laiminlyö vuokranmaksun tai todistettavasti tuhoaa asuntoa). Mutta olet sitten mielummin velkaa vuokralaiselle, joka yleensä yksityisillä markkinoilla on sinua vahvempi taloudellisesti, ainakin Helsingissä ja Espoossa. Usko nyt ihmeessä, 2 % tuotolla ei kannata hankkia vellalla ostettua sijoitusasuntoa, ainakaan Helsingistä.


      • kusettaja ohoi
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Mutta, kun ei ole velkaa mitä laittaa perintään. Sen sijaan vuokravakuus on koko vuokrasuhteen ajan vuokranantajan velka vuokralaista kohtaan, ellei se perustellusta syystä muutu vuokrasuhteen aikana (vuokralainen laiminlyö vuokranmaksun tai todistettavasti tuhoaa asuntoa). Mutta olet sitten mielummin velkaa vuokralaiselle, joka yleensä yksityisillä markkinoilla on sinua vahvempi taloudellisesti, ainakin Helsingissä ja Espoossa. Usko nyt ihmeessä, 2 % tuotolla ei kannata hankkia vellalla ostettua sijoitusasuntoa, ainakaan Helsingistä.

        Hei kusettaja! Sotkeuduit taas omiin kengannauhisi.

        Kyse oli tästä vuokraloisten normivedosta eli irtisanoudutaan ja jätetään 1-2 viimeisen kuun vuokrat maksamatta saatesanoin "ota rahat vuokravakuudesta, niin olemme sujut".


      • kusettaja ohoi kirjoitti:

        Hei kusettaja! Sotkeuduit taas omiin kengannauhisi.

        Kyse oli tästä vuokraloisten normivedosta eli irtisanoudutaan ja jätetään 1-2 viimeisen kuun vuokrat maksamatta saatesanoin "ota rahat vuokravakuudesta, niin olemme sujut".

        Niin, mahdollinen velka kääntyy toisin päin. Toisaalta, mikä ongelma siinä sinusta on? Olet ollut koko vuokrasuhteen ajan velkaa vuokralaiselle, joten hän voi yhtä hyvin olla velkaa sinulle vuokrasuhteen päätyttyä. Korjauskulujakaan ei saa vuokravakuudesta pidättää kaikissa tilainteissa, jos vuokrasopimuksessa ei ole mainintaa tyyliin "vuokravakuus kaikkien vuokralaisen velvoitteiden hoitamisen vakuudeksi". Sinä taidat olla perusjuntti, jonka vuokrasopimuksessa pahimmallaan lukee "vuokravakuus vuokranmaksun turvaamiseksi".

        Sitten tullaan siihen hauskimpaan kohtaan. Yksikään kunnollinen vuokralainen ei käytä vuokravakuutta viimeisten kuukausien vuokrien maksuun, kunhan luottaa vuokranantajaan. Mutta tietenkin kannattaa niin tehdä jos vastapuolena on venkoileva idiootti.


      • Kusettajalle
        kusettaja ohoi kirjoitti:

        Hei kusettaja! Sotkeuduit taas omiin kengannauhisi.

        Kyse oli tästä vuokraloisten normivedosta eli irtisanoudutaan ja jätetään 1-2 viimeisen kuun vuokrat maksamatta saatesanoin "ota rahat vuokravakuudesta, niin olemme sujut".

        "Kyse oli tästä vuokraloisten normivedosta eli irtisanoudutaan ja jätetään 1-2 viimeisen kuun vuokrat maksamatta saatesanoin "ota rahat vuokravakuudesta, niin olemme sujut". "

        ---

        Kun vuokranantajana saat vuokrasaatavasi siitä vakuudesta, on se ihan samaa valuuttaa kun vaikkapa se maksettaisiin sinulle käteisenä ja vieläpä kolikkoina.

        Mutta alkuperäinen tarkoitus taisikin olla jollain verukkeella jättää vakuus palauttamatta, siitä poru.


      • kusettaja ohoi
        Kusettajalle kirjoitti:

        "Kyse oli tästä vuokraloisten normivedosta eli irtisanoudutaan ja jätetään 1-2 viimeisen kuun vuokrat maksamatta saatesanoin "ota rahat vuokravakuudesta, niin olemme sujut". "

        ---

        Kun vuokranantajana saat vuokrasaatavasi siitä vakuudesta, on se ihan samaa valuuttaa kun vaikkapa se maksettaisiin sinulle käteisenä ja vieläpä kolikkoina.

        Mutta alkuperäinen tarkoitus taisikin olla jollain verukkeella jättää vakuus palauttamatta, siitä poru.

        > Kun vuokranantajana saat vuokrasaatavasi siitä vakuudesta, on se ihan samaa valuuttaa kun vaikkapa se maksettaisiin sinulle käteisenä ja vieläpä kolikkoina.

        Ei ole

        - kyseessä on sopimusrikkomus
        - kun vakuusrahat on käytetty vuokrasaatavien kuittaamiseen, niin mistä otetaan rahat loppusiivoikseen tms. vuokraloisen tekemien tuhojen paikkaamiseen?

        Fiksu vuorkanantaja laittaa palauttaa vakuuden, jos kämppä oli OK, mutta laittaa maksamattomat vuokrat perintään, mistä tulee vuokraloiselle maksuhäiriömerkintä maksamattomista vuokrista. Juuri nyt saattaa vuokraloisella olla jo uusi vuokra-asunto vuokrattuna = hän kerkiää vielä kusettamaan toistakin vuokraisäntää ... muttei enää kolmatta, koska seuraava asunnonvaihto tyssää siihen maksuhäiriömerkintään.

        Sitten sitten soitellaan itkua tuhertaen sille 1. vuokraisännälle, että etkö pliis voisi vetää merkintään pois...? Ja maksellaan kiltisti ne rästit. Ja sitten vasta itketäänkin, kun paskiaiselle valkenee, ettei häiriömerkintä poistu samalla sekunnilla, vaan piinaa saattaa riittää vielä pari vuotta. Mikä on ihan oikein paskiaiselle.


    • Valittaja lvv pa

      Välittäjä on taas " aineissa " ja välittää väärää tietoa. Ei kai noin typeriä puhu kukaan selvinpäin. Saako nykyisin sossusta perjantai pullon.

      • Haista narkki tosta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe