ENNUSTUSTEN ITKUMUURILLA

" Kuulkaa siis teidän temppelinne on jäävä
asujaansa vaille. " ( Luuk 13:35)
" Kun Jeesus oli tullut ulos temppelistä ja oli lähdössä pois, opetuslapset tulivat hänen luokseen näyttääkseen hänelle temppelialueen rakennuksia.
Mutta Jeesus sanoi heille:" Näettekö kaiken tämän ? Totisesti: Kaikki revitään maahan, tänne ei jää kiveä kiven päälle."
ja Jeesus jatkaa:
" Kun näette pyhään paikkaan pystytettynä turmion iljetyksen josta profeetta Daniel on puhunut (n.550ekr)
huomatkoon lukija tämän - silloin kaikkien Juudeassa asuvien paettava vuorille. " ( Matt 24:1,2,15,16)
******************************************************************************************************************************
Eli mistä kummasta Jeesus tässä puhuu aikalaisilleen n. 30jkr ?
Ja mikä on tämä " turmion iljetys " eli temppelin häpäisy tai "pyhäinhäväistys" josta profeetta Daniel on puhunut ???
Noh... Mitäpä Daniel on puhunut ???
Dan 9:26,27: " Hän (Uusi hallitsija,"ruhtinaan väki") lähettää väkensä ja saastuttaa kaupungin ja pyhäkön... Hän on lakkauttava teurasuhrin
ja ruokauhrin. Ja temppelin ylimmällä kohdalla on oleva turmion iljetys... ( Dan 8:11,12,13) " Otettiin pois päivittäinen uhri ja hänen temppelionsä turmeltiin perustuksia myöten...Päivittäisen uhrin sijaan pantiin jumalaton ja väärä palvelus...Päivittäinen uhri on poissa ja pyhäkkö tallattu maahan...( Dan 11:31) Hänen lähettämänsä sotajoukot tulevat ja saastuttavat pyhäkön ja pyhän vuoren, lakkauttavat päivittäisen uhrin ja asettavat pyhäkköön turmion iljetyksen."
( Vrt. Esra 6:17/8:35/7:17 )
Näissä edellä mainituissa jakeissa selvästi näyttäytyy tämä Jeesuksen kertoma " turmion iljetys" eli temppelin häväistys, mutta sen rinnalla näyttäytyy koko ajan myös toinenkin asia eli juutalaisen päivittäisen uhrin uhripalveluksen lakkautuminen !!!!
Mehän tiedämme, että vielä Jeesuksen aikana oli uhripalvelus vielä toiminnassa !
Matt 21:12: " Ja Jeesus ajoi ulos kaikki, jotka myivät ja ostivat pyhäkössä, ja kaatoi kumoon rahanvaihtajain pöydät ja
kyyhkysten myyjäin pöydät."
Eli siis Jeesuksen aikana vielä köyhille tarkoitettuja metsäkyyhkyjä oli tarjolla uhrattavaksi. (vrt.3Moos5:7)
Mutta mehän tiedämme myös sen, että nykypäivän juutalaiset ei uhraa, vaikka he eivät myöskään usko Jeesuksen uhrikuolemaan
syntiemme tähden....

7

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jatkuu...... Miksi ????
      Historiaa:
      Vuonna 70jkr kkeisari Titus hyökkää joukkoineen Jerusalemiin ja temppeli hävitetään ja jäljellä siitä on tänä päivänä vain otsikkoni ITKUMUURI, jonka luona juutalaiset "hurskaat" käyvät rukoilemassa.
      Päivittäinen uhri on poissa, eikä ole enää paikkaa missä uhrata, koska Joosian uskonpuhdistuksen jälkeen uhraaminen sallittiin
      vain Jerusalemissa. ( Vrt. 2 Kun 23, 5 Moos 12 )
      Ja näin vuonna 70jkr Jeesuksen ennustus temppelin hävityksestä toteutuu, ja näin toteutuu myös Herran ennustus 2 Kun 23:27:
      " Minä hylkään Jerusalemin, tämän kaupungin, jonka minä olin valinnut, ja temppelin, josta olin sanonut: " Minun nimeni on oleva siinä." !!!
      Ja tästä johtuen nykypäivänäkin vielä "hurskas" juutalainen rukoilee Siduur-rukouskirjastaan mm näin: (pääsiäsirukous)
      " Kaikkeuden Herra, sinä olet käskenyt meitä uhraamaan pääsiäisuhrin neljäntenätoista päivänä ensimmäistä kuuta ja olemaan pappeina palveluksessasi ja Leeviläisinä virassaan ja asettanut Israelin lukemaan Hallel-ylistystä. Mutta nyt on syntiemme tähden temppeli hävitetty ja pääsiäisuhri mitätöity eikä meillä ole uhritehtävässään olevaa pappia eikä Leeviläistä eikä Israelia sille valtuutetussa asemassaan - mutta olkoon
      tahtosi Herra Jumalamme ja isiemme Jumala, että huultemme puhe kelpuutettaisiin edessäsi ikään kuin oikea-aikaiseksi pääsiäisuhriksemme, niin että me olisimme heidän paikallaan ja Leeviläiset saisivat laulaa Halle-ylistystään Jumalalle".....
      Myös päivittäisessä aamurukouksessaan "hurskas" juutalainen lukee Siduur-rukouskirjastaan, että " Nyt on syntiemme tähden temppeli hävitetty ja ainaisuhri peruutettu ! eikä meillä ole uhripalvelukseensa vihittyä pappia"...
      Tälläinen on kyllä aika säälittävä tilanne; On perinne, on usko , mutta kuitenkin kaikelta on pohja pois !!!!!!!!
      Ja Messiaskaan ei ole tullut niin kuin olisi jo pitänyt .... ?!?!?!
      Onneksi sentään me kristityt uskovat ja myös juutalaiskristityt olemme oivaltaneet, että tälläistä uhripalvelusta ei UUDESSA LIITOSSA tarvita, koska meillä on jo sellainen " Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin." (Joh 1:29) ja " Sellainen ylimmäinen pappi, joka istuu majesteetin valtaistuimen oikealla puolella." (Hebr 8:1) ja joka " Meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta kerta kaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen. ( Hebr 9:12)...
      Mutta ikävä kyllä... Tätä teologiaa ei itkumuurillaan rukoilevat " hurskaat" juutalaiset vielä tänäkään päivänä käsitä,
      vaan Jeesus on heille edelleen se " LOUKKAUSKIVI " johon kaadutaan.... :(
      " Ja hän on oleva PYHÄKKÖ, hän loukkauskivi ja kompastuksen kallio molemmille Israelin huonekunnille, paula ja anas Jerusalemin asukkaille."
      ( Jes 8:14)
      Ja Jeesus itse jatkaa: " Ja autuas se joka ei loukkaannu minuun " ( Matt 11:6)
      AMEN
      God bless you all ! ♥
      T.Jamppe (*J*)


      • kops1

        Tässä kirjoitusvirhe !
        " Ja hän on oleva PYHÄKKÖ, hän loukkauskivi ja kompastuksen kallio molemmille Israelin huonekunnille, paula ja anas Jerusalemin asukkaille."
        ( Jes 8:14)

        Sanan kuuluu olla ANSA ei anas !


    • otakops

      Roomalaiskirje 13:10

      "RAKKAUS TOTEUTTAA KOKO LAIN" ♥

      Tässä alkukieli käyttää Rakkaus sanan kohdalla
      sanaa agapē eli Jumalallista ehdotonta rakkautta
      ihmistä ja ihmiskuntaa kohtaan !

      ELI

      " JEESUS ( agapē ) TOTEUTTAA KOKO LAIN " ♥

      http://biblehub.com/lexicon/romans/13-10.htm

    • Vertaa myös tästä keskusteluketjusta " door acharon " eli "viimeinen sukupolvi"....
      Jeesuksen toiseen tulemiseen liittyvistä asioista, jotka on eri asia kuin ennustukset Jerusalemin temppelin hävityksestä v70jkr

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12188212



      Lainaus Kirjasta Suudelma hunnun läpi / Risto Santala s.120-121

      "Myös QUMRANIN ns. Kuolleenmeren kirjakääröt puhuvat käsitteestä " door acharon " eli "viimeinen sukupolvi". Kyllä käännös "tulevasta polvesta" tai "jälkeen tuleva sukupolvi" (the generation to come) on looginen johdannainen, mutta "acharon" tarkoittaa aina "viimeistä". Jeesus on voinut selittää juuri Psalmi 102 kuvatessaan toisen tulemuksen aikaa. Hänhän sanoi, että "tämä sukupolvi ei katoa, ennen kuin kaikki nämä tapahtuvat". Toisaalta Jeesus on voinut viitata myös Dan 12:7b-jakeeseen. Tuon luvun alussa puhutaan Israelin "kansan pelastuksesta".
      Uusi käännös selittää jakeesta 7, että " kun pyhän kansan HAJAANNUS on lopussa, tulee kaiken tämän loppu."
      Ruotsalainen Kirkkoraamattu on lähempänä Danielin kirjan hebrealaista ilmaisua: "när det heliga folkets makt har blivit krossat i grund" - "kun pyhän kansan VOIMA on täysin murrettu, NÄMÄ KAIKKI täyttyvät".
      Daniel käyttää monikkomuotoa "nämä kaikki" kuin Luukkaan kreikkalainenkin teksti. Hebrean sanonta "ke-khallot nappets JAD-am-koodesh", merkitsee rabbeille tässäkin yhteydessä niin kuin muuallakin VOIMAA.
      Oma voima on Jumalan työn esteenä !

      Siksi rabbit viittaavat Mooseksen virteen 5Moos32:36, jonka mukaan Jumala "armahtaa palvelijoitansa, koska hän näkee, että heidän VOIMANSA on poissa ja kaikki tyynni on lopussa" - uusi käännös kuvaa vapaammin, että "he ovat uupuneita, niin suuret kuin pienet".
      Rabbit selittävät useissa lähteissä, että Jumala laskee kansansa " alimpaan ahdinkoon " ja sitten Hän heidät pelastaa. "ja niin kuin ruusu kääntää nuppunsa aurinkoa kohti, niin minäkin, kun he kääntävät sydämensä minun puoleeni, pelastan heidät. Minä johdatan heidät alimpaan ahdinkoon ja sinä päivänä minä heidät pelastan."
      Tästä on kysymys, kun Israelin kansan oma voima riisutaan. Jotenkin olisi odottanut, että Danielin kirjan kääntäjät olisivat tutustuneet myös mannansyöjien traditionaaliseen tulkintaan."

    • Jeesus Messias on Uuden liiton PYHÄKKÖ !

      Johdanto 1938 käännös:

      Jes8:13 "Herra Sebaot pitäkää pyhänä, häntä te peljätkää ja kauhistukaa.

      8:14 Ja hän on oleva PYHÄKKÖ, hän loukkauskivi ja kompastuksen kallio molemmille Israelin huonekunnille, paula ja ansa Jerusalemin asukkaille."

      Pyhäkkö = hebr "mik·dash;" = Sanctuary, a sacred Place = Pyhäkkö,pyhä paikka
      ( Septuaginta = "hagiasma" eli Pyhäkkö )

      http://biblehub.com/lexicon/isaiah/8-14.htm

      _______________________

      Lainaus Risto Santalan kirjasta Suudelma hunnun läpi s.70

      " TALMUD liittää nämä sanat Messias Daavidin poikaan. Sanat "pyhittäkää hänet" ja hän on oleva "pyhäkkö" on ymmärrettävä Joosua 3:5 jakeen valossa: "Pyhittäytykää, sillä... Herra on tekevä ihmeellisiä tekoja".
      Ja toinen lähde, Biuur ha-injan eli "asian selvennös" sanoo tässä yhteydessä Messiaasta: "Samoin kuin hänet pyhitetään, hän tulee PYHÄKÖKSI".

      Efesolaiskirje 2:21 perustuu samaan tulkintaan. Sen mukaan me "kasvamme pyhäksi temppeliksi Herrassa".
      1Kor 3:16 kysyy " Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan henki asuu teissä? "
      Ja 1 Piet 2:5 kehottaa rakentumaan " elävinä kivinä hengelliseksi huoneeksi".

      Myös UT:n inessiivimuotoinen sanonta "Kristuksessa Jeesuksessa" perustuu tähän ajatukseen, että Kristus asuu meissä ja me hänessä ! "
      _____

      Eli tästä edellä esittämästä näemme, että Jesaja 8:14 esittää, että
      Jeesus Kristus on Uuden liiton PYHÄKKÖ !

      Mutta mikä tässä on ihmeellistä on se, että 1992 vuoden käännös kääntää
      tämän Jes 8:14 kohdan aivan väärin muuttaen
      "Pyhäkön !" tarkoittamaan "Solmua" ja "estettä".

      Vertaa siis vuoden 1992 käännös:

      Jes 8:13 Pitäkää te Herra Sebaot pyhänä, pelätkää VAIN häntä, VAVISKAA hänen edessään.
      8:14 Hänestä on tuleva SOLMU ja ESTE, kompastuskivi, KALLIONLOHKARE Israelin kahden kuningashuoneen TIELLE, Jerusalemin asukkaille loukku ja ansa.


      Eli tämä uusi käännös käyttää tässä KUUTTA eri LISÄSANAA, joita ei alkutekstistä löydy ja ohittaa raamatun keskeisen ajatuksen,
      että Herra on oleva PYHÄKKÖ !

      Ps. Olen lisäsanat merkinnyt edellä "ISOILLA" kirjaimilla)

      Ja Vrt:

      Joh 2:18 Niin juutalaiset vastasivat ja sanoivat hänelle: "Minkä merkin sinä näytät meille, koska näitä teet?"
      2:19 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Hajottakaa maahan tämä TEMPPELI, niin minä pystytän sen kolmessa päivässä". !

    • vanha ja vakaa

      Kalliomoskeija ja Al aksa seisoo siellä juutalaisten temppelinraunioiden päällä maailman tappiin. Varmaan mielellään juutalaiset räjäyttäisivät nämä muslimien pytingit soraläjiksi mutteivat uskalla. Siitä tulisi niin raivoisa intifada.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4783
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1816
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1536
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1102
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1091
    Aihe