Anneli ja Onneli vievät helvettiin?

Lähes unelmavävy

Vierailimme äskettäin lestadiolaisten appivanhempien luoa. Anoppini kertoili 4- vuotiaalle tyttärellemme, miten mukava olisi mennä yhdessä katsomaan erästä herttaista lasten elokuvaa, Anneli ja Onneli. Minä vastasin, että menkää vain, me voimme odottaa täällä.Anoppini tuli silmin nähden murheelliseksi vastatessaan, ettei voi. No miksi ette, minä voin maksaa liput? Siksi, että joudun silmätikuksi uskovasten silmissä, vastasi anoppini. Ja sen jälkeen kertoi silmiä avaavan tapahtumakejun, jos hänet nähdään elokuvissa:
- hänet leimataan epäuskoiseksi, hän on "elämällään kieltänyt uskonsa"
- häntä ei tervehditä, ei pidetä enää uskovaisena
(Tässä välissä minä kysyin, että hän ei muiden mielestä siis pääse taivaaseen. Anoppini vastasi, että näin on)
- jotta hän pääsee takaisin seurakunnan jäseneksi ja taivaskelpoiseksi (kuten hän asian mainitsi), hänen on tehtävä parannus koko joukon edessä, ts. mentävä kertomaan kaikille, että hän on käynyt elokuvissa ja hänen pitää "tehdä parannus"

Anoppini jatkoi vielä, että hän voisi käydä katsomassa ko. elokuvan tyttäremme kanssa meidän kotipaikalla, jossa häntä ei tunneta. Tätä en käsitä millään ! Hän siis voi tehdä sen muualla, mutta ei niin, että "siitä jää kiinni".

Kuka lestadiolaisuudessa päättää, kuka on "taivaskelpoinen", Jumala vai ihmiset? Jos anoppini käy elokuvissa muualla, hän on taivaskelpoinen, kotipaikallaan ei? Onko lasten elokuva todellakin asia, jonka perusteella lestadiolaiset / Jumala on valmis heittämään ihmisen ikuiseen tuleen? Onko todellakin näin...????!!!

Vastatkaapa joku järkevä lestadiolainen, tiedän teitä olevan paljon. Viisastelijat älkää vaivautuko. Haluaisin palauttaa järkevän, rakastavan ja hellän kuvan appivanhemmistani takaisin - nyt he näyttävät olevan tuon uskonnon vankeja.

14

338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toinen unelmavävy

      Erittäin osuva ja kuvaava kertomus meikäläisten (=lestadiolaisten) elämästä ja elämän normeista.

    • Tuo on ihan normaalia vl-tekopyhyyttä.

      Elokuvat, huulipuna, korvarenkaat, kärppäpelit yms. ovat rankkoja syntejä, joista saarnataan jatkuvasti.
      Sen sijaan silmille ryöpsähtäneestä insestistä ja pedofiliasta ei vl-rauhanyhdistyksillä saarnata.

      PELKO = se, jolla vl-ihmisiä hallitaan ja pidetään vl-karsinassa. Tämä PELKO ilmenee myös anoppisi käyttäytymisessä.
      IHMISPELKO täysin järjettömien sääntöjen ja kieltojen vankina.

      Mitä Raamattu sanoo pelosta:

      Ps. 111:10:

      "10. Herran pelko on viisauden alku, hyvä ymmärrys kaikille, jotka sitä noudattavat."

      "Kuka lestadiolaisuudessa päättää, kuka on "taivaskelpoinen", Jumala vai ihmiset?"

      Ehdottomasti IHMISET.

      Raamatun mukaan JOKAINEN Jeesukseen uskova pelastuu. Vl-opetuksen mukaan VAIN ME = jokainen vanhoillislestadiolainen pelastuu.

      Joh. 3:16

      "16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä."

    • Potcila

      Hei aloittaja!

      Entisenä vanhoillislestadiolaisena vastaan. Anoppisi on pahassa välikädessä. Toivon, ettet tahattomastikaan painosta häntä esim kysymyksillä. Hänen sisällään myllertää kovasti. Hän tietää, mikä on oikein, mutta ei voi toimia niin, yhteisön paineen vuoksi.

      Vanhoillislestadiolaisuudessa on paljon sääntöjä, vaikka nämä valheellisesti kiistävätkin sen, puheenjohtajaa myöten (suviseurojen puhe). Moni sääntö on selvästi olemassa siksi, että pysyttäisiin erossa muust maailmasta. Eihän lastenelokuvassa mitään sen synnillisempää ole kuin satukirjossakaan.

      Jos katsot netistä videoita (mm. Maailmassa ja Matkalla taivaan kotiin), saanet jonkinlaisen käsityksen, miten jo lapsesta kasvatetaan tiettyyn muottiin.

      On helppo ajatella, että eroaisi porukasta. Jätäpä itse perheesi, lapsesi, läheisesi. Samaa on vanhoillislestadiolaiselle yhteisö. Yhteisö on ensin, sitten vasta puoliso ja lapset. niin opettaan.

      Eli yhteisö on vl:lle Jumalan valtakunta, sen säännöt ja oppi ainoa oikea totuus. Ja kuuliaisuus yhteisölle on käytännössä usko (selvennökseksi toisinpäin, jos et tottele tai kyseenalaistatt, et ole uskossa). Vaikka tämäkin on SRK:n taholta kiistetty, SRK:n johtokunta ja työvaliokunta vaikuttavat näihin asioihin ratkaisevasti. Eli ihminen viimekädessä määrää toisten taivaskelpoisuudesta.

    • Lähes unelmavävy

      En todellakaan halua painostaa appivanhempiani tai muuten vahingoittaa heitä - päinvastoin auttaa, tai ainakin ymmärtää. Tuo kuvaamani menee vain yli ymmärrykseni. Kuten totesin, he näyttävät olevan uskonsa vankeja. Surullista, että tällaista vielä on!

      • 13+17

        Vl-liikkeessä on hirmuinen ihmispelko ja outoja sääntöjä, mitkä eivät perustu Raamattuun.
        Vapauteen Kristus on uskovansa vapauttanut, ei orjuuteen.

        Kaikkein karmeinta on lapsiin sekoaminen, insesti, pedofilia. Niitä peitellään ja vähätellään, mutta pieniin rikkeisiin puututaan liian kovin ottein.

        Ihminen on tilivelvollinen vain Jumalalle. Kunpa siellä leviäisi entisen menon murtuminen ja koko liike puhdistuisi ihmisopeista.
        Henkinen paine on anopilla kova. Häntä voisi auttaa Raamattuun perehtyminen ja sen avulla itsenäistyminen. Ei liikettä tarvitse hylätä, vain väärät opit siellä.


      • ..............

        Mitä ihmeellistä tuossa on? Anoppihan itse on ilmaissut epäuskonsa. Siitä vaan...olisi rehellinen ja tekisi johtopäätöksensä tai palaisi. Rajalla di voi roikkua...ja miksi pitäisi roikkua?
        Kokeilkaapa jossain muussa yhteisössä vastaavaa. Menkää vaikka SDP:n vappujuhliin ja kokeilkaa heiluttaa natsilippua. Uskon, että heittävät ulos...lyhyen kaavan mukaan....eivät edes yritä keskustella, kuten uskovaiset. Eikä noihinkaan yhteisöihin jäädä ovenrakoon roikkumaan.


    • Tässä vaSTAUS

      Onhan Onneli ja Anneli kauheaa katseltavaa. Anoppi on oikeassa. Ei senne sovi mennä!!

    • vl-uskovainen

      Kannattaa odottaa, että elokuva tulee TV:n kautta nettiin areenalle, jolloin uskovaisetkin voivat katsoa sitä tietokoneelta hyvällä omallatunnolla.

    • Lodorzka.

      Kyllä useimmat vanhoillislestadiolaiset jo käyvät elokuvissa, mutta sitä ei haluta tehdä näkyvästi, ettei pahoitettaisi heikomman mieltä.
      Meidän pitää pyrkiä pitämään keskinäinen rakkaus ja pitäisi tämän johdosta aina ajatella, mitä toinen uskovainen ajattelee. Pahentuuko hän, vai ei. Joutuuko hän uskossaan lujille jne.

      Isoissa kaupungeissa me vanhoillislestadiolaiset saatamme käydä ihan oman kaupungin sisällä elokuvissa, mutta pienemmissä pitäjissä saatetaan lähteä kauemmaksi. Mutta elokuvissa käynti ei ole yleistä meidän parissa. Netti on tuonut elokuvat monien vanhoillislestadiolaistenkin koteihin ja siellä sitä voi tehdä huomaamattaan ja pahoittamatta toisten mieliä. Netflix, Ylen Areena, Katsomo yms, ovatkin aika suosittuja meikäläisten piireissä.
      En tiedä onko se hyvä asia. On ruvennut ilmenee paljon maailmanrakkauta meikäläistenkin keskellä. Tv-sarjat ja elokuvat saattavat vähitellen muokata ajatusmaailmaamme huomaamatta.

      Itsekin tunnustan seuraavan joitain tv-sarjoja netistä, vaikka ehkä ei kannattaisi. Tänä päivänä ainakin uskominen on vaikeampaa, kuin silloin, kun näitä houkutuksia ei vielä ollut kotonamme. Se, että katsoo jonkin elokuvan, ei tarkoita sitä, että ollaan auttamatta joutumassa sen myötä helvettiin... ei! Se on väärä käsitys. Ei elokuvat ja tv uskoa vie, mutta ne voivat tehdä uskomisesta vaikeampaa. Voi ajanmittaan ajautua siihen tilanteeseen, ettei jaksa enää uskoa tällä tavalla. Tai että ei jaksa uskoa enää lainkaan Jumalaan. Kuten tiedät, tänä aikana kristinusko ei ole kovin suuressa huudossa. Se halutaan kaikin keinoin kitkeä pois, tai ainakin piiloon.

      • "Voi ajanmittaan ajautua siihen tilanteeseen, ettei jaksa enää uskoa tällä tavalla."

        Kuinka tärkeänä sinä koet uskomisen "tällä tavalla" = vanhoillislestadiolaisella tavalla = järkyttävässä ihmisten keksimien ääliömäisten käskyjen ja kieltojen vankilassa?

        Gal. 5:1

        "1. Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen."


      • Uskovainen äiti.
        Melperi1 kirjoitti:

        "Voi ajanmittaan ajautua siihen tilanteeseen, ettei jaksa enää uskoa tällä tavalla."

        Kuinka tärkeänä sinä koet uskomisen "tällä tavalla" = vanhoillislestadiolaisella tavalla = järkyttävässä ihmisten keksimien ääliömäisten käskyjen ja kieltojen vankilassa?

        Gal. 5:1

        "1. Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen."

        Voi sinua väärällä polulla tarpojaa. Kyllä minä sanon sinullekin Melperi, että sinun kannattaisi tehdä parannus! Rukoilen sinulle synnintuntoa, jotta saisit itsekkin omistaa sydämellesi elävän uskon! Aito elävä usko on oikeaa vapautta! Voi kuure rakas Melperi, kun sinullekin tulisi Siionin lähetyslehti. Siinä niin kalliisti kirkastetaan, mitä se todellinen vapaus on! Voit käydä lukemassa sen vaikka kirjastossa, niin tämä kirkastuisi sinullekin oikeassa valossa!


      • Uskovainen äiti.
        Melperi1 kirjoitti:

        "Voi ajanmittaan ajautua siihen tilanteeseen, ettei jaksa enää uskoa tällä tavalla."

        Kuinka tärkeänä sinä koet uskomisen "tällä tavalla" = vanhoillislestadiolaisella tavalla = järkyttävässä ihmisten keksimien ääliömäisten käskyjen ja kieltojen vankilassa?

        Gal. 5:1

        "1. Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen."

        Uskominen ei rakas Melperi ole tekemisiä ja tekemättä jättämisiä. Se on kilvoittelua... Ettemme antaisi sydämen uskon kuolla. Joka päivä joudumme valvomaan ja pitämään huolen, ettei uskonlahjaamme vietäisi. Me voimme tehdä sellaisia valintoja, jotka turvaavat uskon. Sellaisia valintoja, jotka ovat uskollemme rakennukseksi. Ja sellaiset valinnat, jotka tekevät matkaa hitaaksi, niin niistä me saamme ihan vapaasti pidättäytyä!


      • Luja usko

        "Tänä päivänä ainakin uskominen on vaikeampaa, kuin silloin, kun näitä houkutuksia ei vielä ollut kotonamme"

        Ihmettelen miten heikko uskonne on, jos mokoman takia se heikkenee.

        Taitaa kuitenkin todesti olla niin, että teille sanotaan uskonne heikenneen, kun ette tottele kieltoja.


      • 1-6
        Luja usko kirjoitti:

        "Tänä päivänä ainakin uskominen on vaikeampaa, kuin silloin, kun näitä houkutuksia ei vielä ollut kotonamme"

        Ihmettelen miten heikko uskonne on, jos mokoman takia se heikkenee.

        Taitaa kuitenkin todesti olla niin, että teille sanotaan uskonne heikenneen, kun ette tottele kieltoja.

        Aloittelijalle tiedoksi. Anoppisi vaalii PELKOON kätkettyä aarretta. Mikä todellisuudessa ei ole aarre. Se on vl- tekojen oppia parhaimmillaan. Yritä ymmärtää ja rakastaa häntä kaikesta huolimatta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7996
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      38
      2893
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2208
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1865
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1378
    Aihe