Miksi niin monet kieltävät uskon?

Neuvoja.

Onko ihmisten usko niin hataralla pohjalla, että pienetkin negatiiviset kirjoittelut mediassa saavat uskon horjumaan?
Lähiaikoina tosi monet ovat kieltäneet uskon, tai ajautuneet erilaiseen kristillisyyteen. Saatetaan kutsua itseä joko aitolestadiolaiseksi, vapaammin ajattelevaksi vanhoillislestadiolaiseksi, etniseksi vanhoillislestadiolaiseksi, tai remonttiryhmäläiseksi. Osa nimeää itsensä lähinnä vain lestadiolaiseksi tai kristityksi.
Mutta ompa jokunen tituleerannut itseään jopa ateistivl:ksi. Aito perinteinen vanhoillislestadiolainen usko ei enää kelpaa. Miksi?

Minun laajasta kaveripiiristä todella monet ovat jättäneet tämän elävän kristillisyyden. Viisi ystävää on ajautunut uudismielisiin, 10 on irtaantunut kokonaan kaikesta uskonnollisuudesta ja jopa eronneet kirkosta, ja sitäkin suurempi joukko vain lakanneet käymästä seuroissa.
Iltakylien luonne on muuttunut maallisempaan suuntaan. Iltakylissä saatetaan kuunnella maailmallista musiikkia, pelata uhkapelejä ja katsoa elokuvia.
Jos joku ottaa esille uskonasiat, sellainen helposti vaiennetaan. Todetaan vain kylmästi, että nyt ei "henkevät" jutut kiinnosta. SRK-kritiikki on kasvanut ihan uusiin sfääreihin. Myös vanhoillislestadiolaisen uskon opinrakenteita ollaan ruvettu kritisoimaan. Elämme jollain tavalla hyvin pelottavaa ja epävarmaa aikaa.
Tuntuu, ettei tässä kohta enää kehenkään pysty luottaa.
Tuntuu, kuin kiljuva jalopeura ihan konkreettisesti juoksisi keskuudessamme ja nielee yhden jos toisenkin suupalaksi. Hyvinä pidetytkin uskovaiset saattavat eksyä ja joutua sielunvihollisen saaliiksi. Kumpa vain itse saisimme säilyä uskomassa! Sehän meille tärkeintä on, joten älä ota mallia sellaisesta, joka jättää tämän elävän kristillisyyden. Kannattaa näinä vaikeinakin aikoina pitää lujasti uskosta kiinni, vaikka kuin moni ympärillään luovuttaisikin!!!

8

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aina on rikollisia

      Kyllähän sinä nyt kirjoitat pötyä. Täälläpäin ei uskovaiset edes puhu teidän sotkuistanne. Seuroissa käy kaikki ja armosta iloitaan. Jokainen ymmärtää, ettei rikokset koske heitä ja osaavat suhtautua niihin ohimenevänä sotkuna ja luottavat, että virkavalta hoitaa rikolliset tuomiolle. Niitä on aina sellaisia, joilla on yhtä ja toista tunnollaan, rikoksiakin. Niitä on jumalattomissa ja nimikristityissä.

      • Emme hyväksy sitä.

        Vl-uskonyhteisön rakenteellinen lastenraiskaamisrikollisuus yhdistettynä "pikkusyntioppiin" ja rikostensalailu-oppiin tekee yhteisöstänne yhteiskunnallisesti vaarallisen lahkon.


    • johnwest

      Ei tästä kohusta kannata hätkähtää, aina siellä missä elävä usko on liikkunut, on ollut häslinkiä. Niin oli Jeesuksen aikana ja myös Lutherin aikana.

      • Raiskaususkonto?

        Herramme ei raiskannut lapsia, suojellut rikollisia, salannut rikoksia ja vaientanut uhreja.

        Vaan nimenomaan päinvastoin. Kristinuskon syyksi ette voi rikoksianne laittaa. Vastatkaa itse teoistanne ja sairaista opeistanne!


    • Minä en sitä niin vaarallisena pidä, että kieltää VL uskon, se ei juuri vaikuta pelastukseen mitenkään, ehkä jonkun velkojen takuun se voi saada laukeamaan.
      Pääasia, etteivät kellä Jeesuksen Herruutta. Se jo veisi pahaan tilanteeseen.
      Miksikö? Siksi kun He tulevat kristityiksi, juuri siksi.
      Tuo, että tajuat; tämän elävän kristillisyyden?? Mitä se on, vaoistako selittää?
      Onkohan niin, että alkaa selvitä Jeesuksen sanoma; MINÄ OLEN TIE, TOTUUS, JA ELÄMÄ.

      >>Myös vanhoillislestadiolaisen uskon opinrakenteita ollaan ruvettu kritisoimaan. Elämme jollain tavalla hyvin pelottavaa ja epävarmaa aikaa.** Pitkään siinä menikin, harhaan johtamisen mukana.

      >>>Tuntuu, ettei tässä kohta enää kehenkään pysty luottaa.
      Tuntuu, kuin kiljuva jalopeura ihan konkreettisesti juoksisi keskuudessamme ja nielee yhden jos toisenkin suupalaksi. ** Näin se liikkuu, ja tulokset on nähtävillä, nyt se vaan tunnistetaan.
      >>Kumpa vain itse saisimme säilyä uskomassa! ** Se on vain sinusta kiinni, mutta kerrotko keneen?
      >Kannattaa näinä vaikeinakin aikoina pitää lujasti uskosta kiinni, vaikka kuin moni ympärillään luovuttaisikin!!!** Meille usko on sama, kun opetuslapsille, ei sitä kukaan meiltä edes yritäkään viedä?
      Mihin sinä uskot?
      Kes.

    • Kolkakviis

      Uskoa harvempi kieltää, päin vastoin. Monikin etsii löytääkseen oikean, puhtaan Raamatunmukaiseen uskon. Vanhoillislestadiolaisen opin epäkohtia ei ole vaikeaa nähdä. Eri asia, haluaako nähdä. Mutta menee se elämä niinkin, ihmisen oppia kumartaen.

      • Rauha Jumalan kanssa

        Jumalaa etsiviä on lisääntyvässä määrin liikkeellä.


    • Rikosuskonto?

      Ai nämä viime vuosien jutut ovat "pieniä negatiivisia kirjoituksia" jumalanvaltakunnan mielestä?

      Kirjoituksetko ne ongelma ovatkin, eivätkä rikoksenne ja yhteisönne rakenteellinen rikollisuus?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe