halpatyövoima vie suomalaisten työt: ei koskaan enää töihin

tytö loppuu Suomessa

http://yle.fi/uutiset/finnair_ei_ole_palkannut_suomalaisia_kuuteen_vuoteen/7076889

Finnair ei ole palkannut suomalaisia kuuteen vuoteen

Finnair laskee henkilöstökustannuksia lomauttamalla suomalaisia ja palkkaamalla ulkomaalaista työvoimaa. Amerikkalaisten palkkaaminen maaliskuusta alkaen tulee yhtiön mukaan huomattavasti halvemmaksi kuin suomalainen työvoima. Jo viidesosa Finnairin matkustamohenkilökunnasta on palkattu ulkomailta.

Ulkomainen on halvempi kuin suomalainen

Aasian lennoille palkattavan kiinalaisen työntekijän peruspalkka on Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen mukaan noin 400 euroa - neljäsosa juuri valmistuneen suomalaisen lentoemännän peruspalkasta. Lisineen kiinalaisten palkka on SLSY:n tietojen mukaan arviolta 1 500 euroa. Työvuorolista on tehokkaampi kuin suomalaisten – Peking–Helsinki-väli kahdesti viikossa.

- Tämä on syy suomalaisten työttömyyteen. Firmat eivät edes yritä palkata suomalaisia vaan ottavat halpaa ulkomaista työvoimaa, silloin me suomalaiset duunarit olemme vailla työtä omassa kotimaassamme. Jos Kiinalainen lentoemäntä tekee työn 400 eurolla kuussa, siihen palkkatasoon ei suostu kukaan suomalainen eikä sillä elä täällä. Eikä voi siis kilpailla halvempia ulkomaalaisia vastaan mitenkään, silloin olemme työttömiä.

Olen itsekin työtön varastomies, eikä todennäköisesti ole enää ikinä työelämään mitään asiaa kun halvat virolaiset ja venäläiset vievät työni tekemällä sillä 2 eurolla tunti, mihin itse en suostu koskaan, olen mieluummin työtön.

Firmojen ja yrittäjien ahneudella ei ole mitään rajaa. Edullisen ulkomaisen työvoiman käyttäminen pitäisi kieltää lailla ja verottaa 90% firmojen voitoista takaisin kansan käyttöön, eli ahneus kuriin kovin sosialistisin keinoin. Jos ei kelpaa yrittäjille, niin ei muuta kuin balalaika ********** ja rajan yli itään sitten.

Ollaan kohta kaikki työttömiä kun ei pärjätä halpaa, melkein ilmaista ulkomaista työvoimaa vastaan.

Olen nyt reilu kolmekymppinen ja ilmeisesti sitten työtön eläkeikään asti kun ei työtä vaatimallani VÄHINTÄÄN TES:n mukaisella palkalla saa Suomessa. Sopii minulle, eläkeikään on vain reilut 30 vuotta ja te maksatte kun lorvin työttömänä.

Lopetin itse asiassa työn hakemisenkin, ei kannata nähdä vaivaa kun ei kuitenkaan pärjää halvemmille ulkomaalaisille työpaikkakilpailussa. Ottakoot pois vaan, ei enää kiinnosta yhtään.

11

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • et saa lorvia

      Luuletko todella saavasi lorvia? Loputtomaan orjatyö putkeen joudut ikävä kyllä.

    • fghgfjhgfjhgfj

      Onko Finnair edes tarjonnut paikkoja suomalaisille noihin hintoihin? Antaisivat nyt edes mahdollisuuden opintojensa lopettaneille harjoitella tuolla palkalla.

      Entä jotkut luovemmat keinot; osan palkasta voisi maksaa ilmaisina lentoina, joita työntekijä voisi myydä edelleen, lahjoittaa ystävilleen tai käyttää itse.

      • työt loppuvat

        Ei, Finnair ei edes yritä tarjota orjatyötä Suomen kansalaisille vaan palkkaa lentoemonsa ulkomailta 400 eurolla kuussa. Kohta vaihtuvat lentäjätkin halpalentäjiin ulkomailta. Suunta on sama mikä muuallakin työelämässä, eli suomalaiset työttömiksi ja halpaa ulkomaista työvoimaa tilalle.

        Telakoillakin on ollut jo pitkään se meininki, että puolalainen teke 2 eurolla tunti ja suomalaisille telakkamiehille potkut. Rakennusalaa hallitsevat virolaiset 2 euron tuntipalkalla tekevät duunarit, suomalaiselle ei ole töitä. Varastoala on menossa samaan, eli varastot ottavat halpaa virolaista, venäläistä ja puolalaista työvoimaa, suomalaiset kalliit varastomiehet saavat kenkää.

        Suomessa ei kohta ole meille suomalaisille töitä lainkaan. Tosin se on hyvä syy muuttaa ulkomaille tekemään työtä paremmalla palkalla ja pienemmillä veroilla.


      • mielelläni muuttaisi
        työt loppuvat kirjoitti:

        Ei, Finnair ei edes yritä tarjota orjatyötä Suomen kansalaisille vaan palkkaa lentoemonsa ulkomailta 400 eurolla kuussa. Kohta vaihtuvat lentäjätkin halpalentäjiin ulkomailta. Suunta on sama mikä muuallakin työelämässä, eli suomalaiset työttömiksi ja halpaa ulkomaista työvoimaa tilalle.

        Telakoillakin on ollut jo pitkään se meininki, että puolalainen teke 2 eurolla tunti ja suomalaisille telakkamiehille potkut. Rakennusalaa hallitsevat virolaiset 2 euron tuntipalkalla tekevät duunarit, suomalaiselle ei ole töitä. Varastoala on menossa samaan, eli varastot ottavat halpaa virolaista, venäläistä ja puolalaista työvoimaa, suomalaiset kalliit varastomiehet saavat kenkää.

        Suomessa ei kohta ole meille suomalaisille töitä lainkaan. Tosin se on hyvä syy muuttaa ulkomaille tekemään työtä paremmalla palkalla ja pienemmillä veroilla.

        Kannattaa muuttaa EU-alueen ulkopuolelle. Muuttakaa Kanadaan tai Australiaan.


      • Matkaan hopea!
        mielelläni muuttaisi kirjoitti:

        Kannattaa muuttaa EU-alueen ulkopuolelle. Muuttakaa Kanadaan tai Australiaan.

        Vielä ehtisi Sveitsiinkin. Ennenkuin muuttavat lakeja. Kuka saksaa, ranskaa tai italiaa osaa ja varaa on vuokrata asunto sieltä siksi aikaa kunnes töitä saa niin sinne ja heti tänään eikä vasta sitten kun myöhästä on.

        Kanada ja Australia hyviä kanssa mutta niihin tarvii työluvan jos rehti on eikä pimiätä töitä tee, mikäli ei jonkin alan ammattilainen ole.
        Ammattilaisia ottavat, heillä sivut sitä varten netissä on. Nuoria ottavat myös vuodeksi, ehtii siinä ajassa paikallisen puolison löytää kellä ei semmosta ole ennestään.


    • sdpsdpsdpsdpsdp

      Ja tämän tilanteen mahdollisti liittymisemme Euroopan Unioiniin SDP:n ja ay-liikkeen siunauksella!!

    • Tempputyöllistettyjä

      Miksihän Finnair eio vielä keksinyt tilata te-toimistosta ilmaisia orjia..? Tulis vielä ulkomaiden halpatyöläisiäkin halvemmiksi!

      • tyokokeilukokkeli

        Työkokeilu on te-toimiston sanamuoto orjatyöstä.


    • Leuku

      Mutta mikäs se onkaan tämän kaiken taustalla... ?? No se, että me kuluttajat haemme koko ajan halvempia vaihtoehtoja, ostamme verkkokaupasta, lennämme halpalentoyhtiöillä, tingitään halvempaa sitä sun tätä jne. No tottakai kaupat ja yritykset on pärjätäkseen pakotettuja vastaamaan tähän pienentämällä kustannuksia, eli irtisanomaan väkeä ja palkkaamaan sitten tilalle halvempia.
      Omaa oksaamme me sahaamme...

      Ostakaa vähän laadukkaampia tuotteita kallispalkkaisten suomalaisten kansoittamista yrityksistä, niin jää edes muutama työpaikka tännekin.

    • Osakkeenomistaja

      Maailma muuttuu ja hyvinä aikoina saavutetuista eduista ei tietystikään tingitä.
      On se niin epäreilua, kun työpaikat katoavat muille maille.
      Yhtiön osakkeenomistajan näkökulmasta on todella vaikea ymmärtää, miksi työnantaja esim. kustantaa yöpymisen Manhattanilla edullisemman vaihtoehdon (hotellin hintataso, kuljetuskustannukset, työajan säästö) ollessa lentokenttähotelli?

      Pitäisiköhän ammattikunnan edustajien mennä itseensä, ja miettiä, miten voivat edesauttaa työpaikkojen säilymistä suomalaisilla työtovereilla.

      Manhattanille pääsee myös julkisilla, mikäli itse kustannettu taksimatka tekee liian ison loven shoppailubudjettiin.

    • chaos

      Samaa mieltä kahden edellisen kanssa. Yhteiskunta on muuttunut ja vanhat suljetun järjestelmän aikaiset TESit ei vastaa nykyaikaa. Suomalaiset ovat hyvin etuoikeutettuja työsuhdeasioiden osalta ja osaltaan liian hyvät edut syövät kilpailukykyä. Palkka on yrityksen suurimpia yksittäisiä kustannustekijöitä alalla kuin alalla ja kuten Finnairin tilanteesta voidaan nähdä, tilanne ei ole kestävä.

      Finnairin säästötoimista nousee aina hirveä kohu, koska on suomalainen yhtiö. Suomessa on monia kv-työnantajia etenkin IT-alalla, joissa johdonmukaisesti on siirretty työtä Intiaan. Yrityskauppojen myötä edut usein heikkenevät, näin oli esim. ICG:n ostettua Logican > henkilöstöedut ja bonusohjelma heikkeni.

      Finnairilla on silläkin ollut jo vuosia call center Intiassa, koska työ on Suomessa niin kallista. Kilpailukyvyn säilyttämiseksi ja kulurakenteen keventämiseksi on ymmärrettävää, että halvempaa matkustamohenkilökuntaa halutaan Kiinasta. Aasia on myös Finnairin tärkein markkina-alue. Tässä toki voidaan miettiä kysymystä yritysjohdon ja hallituksen jäsenten kovista korvauksista osana kulurakennetta. Yhtälö ei ole yksinkertainen.

      Huomattavaa on myös se, että finanssikriisin myötä matkailuala kärsi ensimmäisenä ja hyvin rajusti siitä, kun yritykset löivät jarrut pohjaan. Yritykset vähensivät liikematkustusta radikaalisti. Olin itse tuohon aikaan matkatoimistossa töissä ja keväällä 2009 tilanne oli se, että yritysasiakkaat olivat vähentäneet matkustusta vaihdelle 40-70%. Kyseessä on tunnettuja kotimaisia ja globaalisti toimivia pörssiyhtiöitä. Toki tekniikan kehittymisen myötä yhä enemmän videokonferenssit ym. kanavat vähentävät tänään matkustuksen tarvetta.
      Liikematkustus on suuri osa myös lentoyhtiöiden tuloista.

      Eikä tämä taantuma vielä ole ohi ja matkailualalla on jo vuosia ennustettu, että matkailuala ei tule enää palaamaan entiselleen, ja matkustusvolyymi on pysyvästi laskenut liikematkustuksen osalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      270
      2973
    2. 201
      2856
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      69
      2436
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      214
      1916
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1368
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1192
    Aihe