AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Autojen punnitus?

Autojen punnitus?

31 Vastausta 281 Lukukertaa
Lehdistössä on viimepäivinä kirjoitettu Tallinasta tuoduista juomista. Tulli puntaroi satamassa henkilöautoja ylilpainon toteamiksi. Kuinka on asuntovaunun vetäjien kohdalla, punnitaanko yhdistelmän painoja liikenteessä. Jos jotakin on tutkittu, niin onko kovia sakkoja jaettu. Asia kiinnostaa koska itselläni ei ole riittävän tehokasta vaakaa saatavilla, Kiitoksia asiallisista vastauksista!
On sakkojen paikka ja ajokortitta ajo.
Viruvalkiaputelit ovat senverran halpoja ,että kannattaaa ottaa pikkusen riskiä,mulla on kevyt auto,on Rumatikillä.
Nyt 25 vuotta vetänyt vaunua noin 6-8 tuhatta kesässä ja ei kertaakaa punnittu.
Kolmisenkymmentä vuotta vaunun kanssa liikenteessä, eikä ole koskaan punnittu. En tunne ketään joka edes tuntisi jonkun, jonka kalustoa olisi puntaroitu, taikka veturi-vaunu painosuhteita tutkittu. Menee se vähän pienemmälläkin veturilla, kun ei pidä kiirettä. Harvalla on varaa ostaa autoa sen takia, että kiskoo sillä matkailuvaunua parituhatta kilometriä kesäisin hyvissä liikenneolosuhteissa.
Rauhallisesti mekin 1,6 -litraisella bensavehkeella vedellään vaunua kesäisin. Täytyy vähän polttoaineenkulutustakin ajatella ja auton kestävyyttä.
Hyvin sujuu näinkin, paitsi joskus tuntee hieman olevansa tientukkona kesäviikonloppuisin.
Sellaisella 1200 kg vaunua vedelty. Niksi on, että autoa ei säälitä, vaan ylämäessä sellainen vaihde, että kierrosluku on 5000-6000 välillä ja eipä hyydy mäkeen B-)
Laita rumatikki puhaltamaan, niin saat hyvää työntövoimaa Nissaniin. Menee pienellä polttoaineella.
Jättää ylipainoisen isoperseisen akan kotia kun lähtee kaljareissuun Eestiin,niin voi sen akan painon verran ottaa kuormaa joka on huomattavan painava.
Voihan sen mukaan ottaa, kävelyttää vain laivasta ulos terminaalin kautta, hyvää kuntoilua.....
Huhuja on asiasta kuulunut mutten ole koskaan nähnyt tai edes kuullut keneltäkään "uhriksi" joutuneelta henkilökohtaisesti asiasta.

En oikein tunne tuota vaunupuolen ongelmia mutta itsellänikin on ollut matkailuauto joka olisi varmuudella jäänyt kiinni ensimmäisessä punnituksessa pitkillä Euroopan turneilla mukana olleella varustuksella. Nykyinen ei jäisi koska kokonaismassa on 4250 kg ja sallii sellaisen rauhallisen etenemisen Suomenkin teillä. Punnittu omamassa on säiliöt täynnä noin 3200 kg joten 1000 kg mahtuu mukaan joskin takatalli sallii vain 250 kg kyltin mukaan.
Näin on. Kyllä karavaanarit ovat mopo-poikia. Raskaan liikenteen painoissa puhutaan yli viidenkymmenen tonnin painoista. Ylikuormaakin voi olla parikymmentä tonnia. Karavaanarit viilailevat parin sadan, jopa muutaman kymmenen ylipaino-ongelmien kanssa.
Niin ja laivoissa se on kiinni tuhansista tonneista jotta ei lastimerkki uppoa liian syvälle.....kohtuutta. Rekka lasteineen lautassa ei heilauta lauttaa merkittävästi ;)
Tosin 50kpl rekkoja lautassa pitää jo katsoa miten niitä sijoittelee..... tonni sinnetänne ei merkkaa mitään.
Ei niitä oikeesti maantiellä punnita.
Ne on vaan niitä varakaanari ja (rumatikki) juttuja.

25v mantiellä Euroopassa ja Suomessa
Eikö ole Euroopassa osunut? Kyllä Saksassa punnitaan.... tietysti siinä pitää ensin olla silmämääräinen epäilys esim. liikaa väkee. Hippiautoja näkee useinkin punnittavan, niillä kun on sitä "kamaa" mukana muutakin kuin alumiinikattila.
Jaa-as, sittenhän kaikki tohelot karvanaamarit punnitaan täysillä pusseilla.
Sama homma Ruotsissa: punnitsevat pistokokeina myös matkailuautoja. Norjassa osui kohdalle kätevä tielaitoksen vaaka. Tarvitsi vain ajaa eturenkaat merkittyihin kohtiin ja digivaaka näytti lukemat.

Suomessa voi myydä ja ajella B-kortilla noita käytännössä yli 3,5-tonnisia vehkeitä, koska täällä vallitsee verottajan, poliisin, katsastajan ja kauppiaiden välinen hiljainen yhteisymmärrys asiasta. Lypsävää lehmää ei haluta tappaa.

Ostinpa itsekin aikoinani kotimaasta uuden hupikulkineen, johon kauppias vaihtoi moottorin kilvet heti ensimmäisellä kaupanteon jälkeisellä tarkastuskäynnillä. 3,3-tonninen muuttui samantien 4,1-tonniseksi. Ja rekisteriotteessa luki edelleen, että henkilöauto.
Suomessa voi myydä ja ajella B-kortilla noita käytännössä yli 3,5-tonnisia vehkeitä, koska täällä vallitsee verottajan, poliisin, katsastajan ja kauppiaiden välinen hiljainen yhteisymmärrys asiasta. Lypsävää lehmää ei haluta tappaa.

Ostinpa itsekin aikoinani kotimaasta uuden hupikulkineen, johon kauppias vaihtoi moottorin kilvet heti ensimmäisellä kaupanteon jälkeisellä tarkastuskäynnillä. 3,3-tonninen muuttui samantien 4,1-tonniseksi. Ja rekisteriotteessa luki edelleen, että henkilöauto.

Kyllä siinä rekisteriotteessa kuuluukin lukea M1-luokan henkilöauto, painosta huolimatta mutta jos kokonaispaino on yli 3,5 tn niin tarvitaan vähintään C-1 luokan kortti, ei käy enää B-kortti.
M.O.T
No sitähän tuossa sanottiin: auto tuodaan tehtaalta maahan moottorikilvillä, joissa on liian pienet painot. Niiden perusteella tehdään autolle rekisteröintitodistus, johon merkitään nuo liian pienet painot. Sen jälkeen jokin taho saa tehtaalta postissa auton todellista painoa vastaavat kilvet ja vaihtaa ne alkuperäisten tilalle. Tuossa tapauksessa se oli kauppias ja poikkeuksellisesti(?) jälkijunassa. Rekisteröintitodistus pysyy kuitenkin samana. Määräaikaiskatsastuksissa autoa ei punnita, eikä poliisin toimesta Suomen maanteillä ja ostaja ajelee sitä tyytyväisenä B-kortilla, vaikka painoa olisi jo ilman matkustajia ja varusteita yli 3,5 tonnia. Kaikki on siis hyvin niin kauan, kun autoa ei punnita. Suomessa ajellaan B-korteilla silmin nähden enimmäkseen yli 3,5-tonnisia matkailuautoja ja sehän passaa tosiaan niin kauan kun ostajaa ei aleta asiasta rangaista.
Kerro mikä on "MOOTTORIKILPI" ?????
yksin tämä jo kertoo, ettet todellakaan tiedä mistään mitään, kunhan höpötät
kännissä lämpimiksesi.

M.O.T.
Moottorin ja alustan tunnistelevy. Jokaisessa on sellainen. Käytetään myös nimitystä tyyppikilpi. Esimerkki linkin takana:
http://www.karavaanarit.fi/@Bin/87159964/Tyyppikilpi%20Fiat2.JPG

Ei liity tapaukseen. Nappasin vain ensimmäisen, jonka Google antoi.
Kerro se myös poliiseille.On parista ratsiasta mennyt läpi B-kortilla M1 henkilöauto.
Poliisi tietää jo. On aina tiennyt. All in the name of taxation.
Joksu, tämä olikin tärkeä tieto klo 03.48
Joksu , luulisi näin tärkeä tiedon ehtivän päivälläkin toimittaa , eikä yöllä klo 03.48,
On monipuolinen herra.
Karvanaamari kun syö tai juo,niin kaikki menee paalun juureen kasseihin lisäpainoksi.
Urbaanilegendaa urbaanilegendaa, mukava lueskella karavaanareiden mielikuvituksellisia hengentuotteita? Vai että oikein uudet kilvet, menee niinsanotusti etuteltan äkkiviisaiden jutuiksi. Eipä ole vaakalla tarvinnut poikkeilla, sen koommin kuin koulussa terkka punnitsi. Näytää siltä, ettei karvaanareiden tietolähteen kuivu edes saharan erämaassa. tosin hyväähän tieto on kunhan vain olisi oikeaa.
Mistää me ressukat oikeaa tietoa saataisiin, emme osaa lukea?
Et osaa kirjoittaakaan
En noista painoista tiedä ,Reinosta kirjoittelen teille.T.Joksu.
kyllä tietää klo 03.48 . Joksu oikein heräsi silloin vastaamaan. Samalla kun kävi Portapotalla Niuvassa.
 /   /  /  / Autojen punnitus?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta