tarviin apuu oikeesti oon huonos kunnos!!!;(

13v tyttö

Moikka olen 13 vuotias tyttö Salosta. Olen runsaasti ylipainoinen ja haluan apua siihen. Painan 70kg ja olen 152cm pitkä minun painoindeksi oli 30-32 välillä en nyt muista tarkkaan menemme kesällä jonnekkin lämpimään maahan lomalle ja haluaisin nämä makkarat ja kamalat jenkkakahvat pois voin linkata itsestäni kuvan kun minulla on sillälailla vaatteita päällä että näkyisi että sitä rasvaa on minussa liikaa ja olen siihen hyvin pettynyt. Jaluaisin aloittaa säännöllisesti liikkumisen mutta aina on jotain muuta tiellä. Minulla asuu naapurissa todella mukava tyttö jonka kanssa käyn välillä lenkillä mutta se lenkki mikä me menään on liian lyhyt enkä osaa pidempiä reittejä tässä välillä. Ruoka tapani ovat omituisemmat kuin kellään muulla... Aamulla en syö mitään paitsi jos käyn ennen koulun alkua kaupassa niin ylensä ostan kaakaota ja suklaata, koulussa en ylensä syö mitään koska siellä on pahaa ruokaa, koulusta kotiin tultua voin syödä vaikka 3leipää(vaaleaa) ja siihen päälle leikkelettä ja juustoa juomaksi limsaa tai mehua, kotona oikeastaan käyn koko ajan jääkaapilla ja otan sieltä leikkeleen viipaleen tai juuston palan. Syön kyllä perheeni kanssa illallista ja päivällistä. Jos löytyy aktiivista kikkaajaa niin tulkaa laittaman minulle viestiä milloin lenkille ja kuinka pitkälle milloin syön ja mitä ja milloin nukkumaan, siitäkin voisi olla apua. Tavoitteena olisi 50-60kg ja tiedän itsekkin että siinä on kova homma. Koulu mulla loppuu nyt tässä jaksossa joka päivä klo 14.00 Ja kotona olen n. 14.30 ja joskus voin jäädä liikuntahallille lenkille (

7

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • läskikasa

      jos on kik niin voitko kikata(joannablues1) mulle niin voidaan yhdessä laihduttaa kun ite oon 166 ja paina 87. mulla on aivan sama tilanne :( ja ihanne painoni olisi 55kg

    • emmmi1

      Ensinnänkin: Syö säännöllisesti! Syömättömyys ei ole minkäänlainen ratkaisu ja kun haluaa laihduttaa niin saa ja pitää syödä hyvin. Täytä lautasesi kasviksilla, juureksilla, marjoilla, hedelmillä ja proteiinilla.. Vaihda vaalea leipä tummaan, täysjyväleipään. Proteiinia saat kaikista vähärasvaisista maitotuotteista , kuten esimerkiksi; raejuustosta, maustamattomasta rahkasta, maidosta, kanasta, kananmunista, kalasta,. ) Perunaa, pastaa ja riisiä voi/kannattaa vähentää tai ainakin vaihtaa täysjyvään.
      Syö siis säännöllisesti 3-4 tunnin välein pieniä annoksia, Juo vettä ainakin vähintään 2 litraa päivässä, pidä vesipulloa vaikka kokoajan lähettyvillä. Älä kiellä itseltäsi herkkuja, silloin niitä ei tee paljoakaan mieli jos syöt säännöllisesti ruokaa,. Pidä kerran viikossa herkkupäivä.. Jätä mehut,kaakaot ja limut suosiolla pois, tai juo vähäsokerista limua kohtuudella, esim coca cola light.. Tärkeintä on, että syöt sen 5 ateriaa päivässä ja aamupala on tosi tärkeä, joten sitä ei kannata jättää välistä! Esimerkiksi puuro on hyvä aamupala ja siihen sekaan vaikka hedelmäpilttiä tai mehukeittoa tai mistä ikinä tykkäätkään, jos ei puurosta välitä niin vaikka ruisleipää ja siihen päälle keitettyä kananmunaa! Niin ja syö ihmeessä koulussa ruokaa, tai syö mieluummin edes vähän, kuin että jättäisit kokonaan syömättä.
      Liikunta on tosi hyvä tuki painonpudotuksessa ja voisit käydä vaikka 3-5 kertaa viikossa 30-50 min reippaalla lenkillä ja jos omistat kahvakuulan, niin sillä saa tehtyä vaikka minkälaisia liikkeitä ja esim youtubesta löytyy paljon hyviä ohjeita! Ja sitten jos haluaa vähän vatsalihasliikkeitä tehdä niin youtubesta löytyy niihinkin hyviä videoita ja niitä kun teet vaikka sen 3-5 kertaa viikossa lenkkeilyn lisäksi, niin varmasti kilot alkaa karisemaan ja kroppakin alkaa näyttää paremmalta, siis jos syöt säännöllisesti ja terveellisesti! :)

      Eli säännöllisellä ja terveellisellä syömisellä saa jo paljon aikaan ja turhat napostelut vähenee! Juo siis paljon vettä niin aineenvaihdunta toimii paremmin ja pysyt virkeämpänä! Aloita liikkuminen, vaikka se 3-5 krtaa viikossa! Kirjoita vaikka kalenteriin tietyille päiville milloin menet lenkille, niin se voi olla helpompaa lähteäkkin sinne lenkille ! Kannattaa myös kirjottaa Tavoitteita paperille, ja laittaa paperi sen jälkeen vaikka vaatekaapin oveen ja aina jos tuntuu, ettei jaksa lähteä sinne lenkille niin vilkaise sitä paperia ja mieti uudelleen! (toimii ainakin täällä) ;D Jos omistat älypuhelimen niin lataa siihen sovellus nimeltä Sport Tracker! Käytän sitä aina kun menen lenkille ja se motivoi mua ihan älyttömästi koska siinä näkyy se aika kuinka kauan on lenkkeillyt ja myös monta kilometriä on kävellyt! Ainiin ja puntarilla ei kannata kokoajan käydä, otat vaikka kerran viikossa itsellesi punnituspäivän! Älä ajattele sitä laihdutuksena, vaan vaikka elämäntapamuutoksena. Äläkä ole liian ankara itsellesi! Tarvit vain positiivisen asenteen ja hyvää itsekuria!

      Toivottavast tästä oli jotain hyötyä! Suosittelen vain kokemuksen syvällä rintaäänellä muuttamaan vähän syömistapojasi ja liikkumaan enemmän niin varmasti alkaa kilotkin karisemaan! :)

      Hurjasti Tsemppiä!!

      • 13v tyttö

        Kiitos paljon tuosta taitaa olla apua;)


    • enliity

      Katsoin ton sun kuvan ja mielestäni et ole ollenkaan ruma etkä läski. Vähän pyöreä toki, mutta et millään rumalla tavalla, vaan kauniisti pyöreä. Eli ihan ensiksi leuka ylös: olet kaunis!

      Totta kai ansaitset hyvän olon, joten lähde hakemaan nimenomaan terveyttä ja hyvää oloa, kilot tippuvat siinä sitten pikkuhiljaa itsekseen. Noin nuorena ei saa varsinaisesti laihduttaa tai olla dieetillä, mutta terveelliset elintavat ovat tietysti kaikille hyvästä.

      Nuo Emmin neuvot oli pääosin oikein fiksuja, mutta en suosittele mitään yhtä herkkupäivää viikossa. Sen sijaan vaikka joka päivä voi syödä yhden pienen (tai edes kohtuullisen kokoisen) herkun.

      • 13v tyttö

        Mä tedän et oon kaunis KASVOISTA mutta loppu vartalon voisin vaikka kirjaimellisesti heittää helvettiin ja antaa saatanalle ihraa


    • ruokailun tärkeys.

      karkki, suklaa, limu pois.

      syö 5-6 kertaa päivässä.
      aamupala
      lounas,
      välipala
      päivällinen
      iltapala

      • too 13v.

        Täälläkin yksi 13-vuotias tyttö. Oon 161cm pitkä ja painan 67,5 kg. Oon myös aloittanut elämäntapamuutoksen ja painoa on pudonnut jo 3 kiloa :) en sinänsä oo hirveen lihava, mutta aina on parantamisen varaa, ja haluan pitää kuntoa yllä ja elää terveellisesti. Tsemppiä sulle !


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe