Voiko Venäjä kaapata myös osan Suomea?

ResLtn

Nyt kun on nähty kuinka helposti Venäjä on kaapannut osan Ukrainaa itselleen, väkisinkin pitää miettiä voiko vastaavaa tapahtua myös Suomessa?

Suomessa on suuri ja kasvava venäjänkielinen porukka, jota voidaan tulla suojelemaan. Suomi ei kuulu Natoon tai muuhunkaan suurempaan turvaavaan liittymään.

Saisiko Venäjä vain heristäviä sormia ja kymmenen ihmisen liikkumisrajoituksen?

Nyt olisi korkea aika aloittaa oikea keskustelu maanoston rajoittamisesta ja maahanmuuttamisen säännöstelystä.

Olen itse maanpuolustusaktiivi, eikä viimeaikaiset tapahtumat tätä intoa ainakaan vähennä.

37

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En taistele EU:lle

      Suomi lakkasi olemasta vuonna 1945. Eurostoliitto puolustakoon itse itseään.

      Venäjä tulee tänne Ukraina-taktiikalla eikä täällä välttämättä ammuta laukaustakaan vaan antaudutaan sotimatta. JA ehkäpä hyvä niin. Suomen aika on ohi. ollut jo ajat sitten, sillä hetkellä kun liityttiin EU:hun ja lopullisesti silloin kun perustuslakiin kirjattiin että ollaan EU;n jäsen.

      Ei ole mitään mahdollisuutta aloittaa enää mitään keskusteluja yhtään mistäään. Hallitus ja eduskunta ovat vihollisen puolella eli NATO:n ja Yhdysvaltojen ja muitten sekoilijoitten.

      AInoa mitä tässä voi puolustaa on oma perhe.

      • häviäjien puolella

        ja NATOKO muka joku "turvaava ryhmä"

        huhhuh sentään, NATO on hävinnyt kaikki "sotansa" ja tulee tulevat sodatkin häviämään.


      • epärealistista..
        häviäjien puolella kirjoitti:

        ja NATOKO muka joku "turvaava ryhmä"

        huhhuh sentään, NATO on hävinnyt kaikki "sotansa" ja tulee tulevat sodatkin häviämään.

        Moinen operaatio voisi tulla kysymykseen vain koko euroopan käsittävässä kaaoksessa jossa kaikki käy kaikkia vastaan.

        Silloin pienen suomen ongelmiin ei kukaan kiinnitä suurta huomiota ja euroopan suurvallat olisivat valmiita oman etunsa takia uhraamaan vähäväkisen suomen.


      • keittiö-legioona

        kulttuuriakaisekin


      • sauliniinistö kok

        Suomi kuuluu venäjälle. Vaikka jokupolitrukki lahjoitti läntin maata jonka nimitti Suomi nimiseksi, jollekin lahtarille länsi Suomesta. Oikeus on palautettava, ja Suomi takaisin Venäjälle jolle se kuuluu aikojen alusta.


    • Koroljov

      "Nyt kun on nähty kuinka helposti Venäjä on kaapannut osan Ukrainaa itselleen, väkisinkin pitää miettiä voiko vastaavaa tapahtua myös Suomessa?"

      Kommunistidiktatuuri antoi aikoinaan Ukrainan neuvostotasavallalle venäläisen Ukrainan, mikä nyt vihdoin korjattiin. Krimin niemimaa olisi kernaasti liittynyt Venäjään jo 1990-luvun alussa, mutta se ei silloin ollut mahdollista. Ukraina ei ole toimiva kansallisvaltio. Läntisimmän ja itäisimmän Ukrainan asukkailla ei ole mitään yhteistä kielellistä, kulttuurista, etnistä eikä uskonnollista identiteettiä. Ainoa keino estää Ukrainaa kokonaan hajoamasta on muuttaa Ukraina federaatioksi, jonka alueilla on laaja sisäinen autonomia. Tämä Venäjän ehdotus perustuu Venäjän asiantuntemukseen Ukrainan suhteen. Länsihän ei käsitä sikäläisistä oloista ja maan historiasta paljoakaan.

      "Suomessa on suuri ja kasvava venäjänkielinen porukka, jota voidaan tulla suojelemaan."

      Naurettavaa puhetta! Vie vuosikymmeniä ennen kuin Suomen venäläisväestön osuus kasvaa edes ruotsinkielisten määrän tasolle.

      "Suomi ei kuulu Natoon tai muuhunkaan suurempaan turvaavaan liittymään."

      Sotaliitto NATO:n kykyä suoriutua virallisesta puolustuksellisesta tehtävästä ei ole koskaan koeteltu. Ei ole mitään takeita siitä, että NATO-Suomea ei mahdollisessa konfliktissa Venäjän kanssa kohtaisi muu kuin nopea tuho.

      "Nyt olisi korkea aika aloittaa oikea keskustelu maanoston rajoittamisesta ja maahanmuuttamisen säännöstelystä."

      Vähemmän venäläisiä, enemmän somaleja?

      "Olen itse maanpuolustusaktiivi, eikä viimeaikaiset tapahtumat tätä intoa ainakaan vähennä."

      Nimenomaan natottajat ovat viime vuosina järjestelmällisesti ajaneet alas Suomen itsenäistä, kansallista maanpuolustusta, jotta Suomelle ei lopulta jäisi muuta vaihtoehtoa kuin kutsua NATO:n miehitysjoukot maahan. Samanlainen NATO-aseistariisunta on tapahtunut Baltian tasavalloissa niiden liityttyä atlanttiseen sotakoalitioon. Nuo maat eivät sotilaallisessa mielessä pääse enää koskaan omille jaloilleen takaisin.

    • poruski

      Onko Suomessa 70 000 venäläistä? Vai onko se hatusta vedetty luku? Venäjä ei välttämättä laske yksilöitä.... voi puolustaa sit yhtä ihmistäkin?

      • inkke

        Inkeriläiset paluumuuttajat eivät välttämättä laske itseään venäläisiksi, vaikka punapassi taskusta pilkistäisikin. Sen verran murjottu sukukansa, ettei heidän lojaalisuudesta tarvitse olla huolissaan.


    • tyhminpressaauli

      Tuskin kaappaa. Vaikkakin olisi aivan toivottavaa. Putin olisi parempi Suomen presidentti kuin auli niinistö joka on löperö. Kumma kun auli ei kulje mekko päällä.

      • vertailua

        Parempiko sitten että pressa kulkisi puolialasti. Ja vääntäisi milloin mitäkin elukkaa selälleen.


    • totta 1

      Kysymykseen.
      Kaikki tuntuu olevan mahdollista joten unohtakaamme usko maailman kansojen sivistykselliseen käytökseen ja luottamus siihen että homogeeninen kansojen tulevaisuus koskaan olisi edes näköpiirissä lähitulevaisuudessa.
      Vaara joka epidemian tavoin jatkuvasti leviää on sairautena nimeltään vallan jano joka on sokaisut joitakin ratkaisevassa asemassa olevia erityisesti tämä kohdistuu pienempiin kansoihin. Toiminnan perusteet eivät kestä tarkastelua.
      Kysymys kuuluu miten saadaan nyky Hitlerit ja Stalinit keskustelemaan muita kunnioittavasti. Valitettavasti tähän tautiin ei ole lääkettä koskaan ollut eikä tule olemaan joten toimikaamme siten että turvallisuutemme on parasta mahdollista luokkaa. Sanoisin talvisodan hengessä.

    • faktatieto

      Ei voisi. Meillä ei ole mitenkään verrannollinen tilanne.

      • s.1922

        Niin...kyllä Stalin olisi pystynyt valloittamaan Suomen lopulta, mutta ei valloittanut.
        Ei halunnut näin itsepäistä kansaa alaisekseen. Noinhan tuo asia on Stalinin sanomaksi väitetty. Eli paras puolustus on vittumainen luonne:)

        Ja mitä tuohon Putinin persoonaan tulee, niin johtajaksi kuitenkin noista toinen toistaan surkeimmista vähiten surkein.

        Ostorajoitus ulkomaalaisille, suomalaiseen maaomaisuuteen, on paikallaan. Ostaa saa, mutta vasta sitten, kun kun on saanut Suomen kansalaisuuden.


      • s.1922 kirjoitti:

        Niin...kyllä Stalin olisi pystynyt valloittamaan Suomen lopulta, mutta ei valloittanut.
        Ei halunnut näin itsepäistä kansaa alaisekseen. Noinhan tuo asia on Stalinin sanomaksi väitetty. Eli paras puolustus on vittumainen luonne:)

        Ja mitä tuohon Putinin persoonaan tulee, niin johtajaksi kuitenkin noista toinen toistaan surkeimmista vähiten surkein.

        Ostorajoitus ulkomaalaisille, suomalaiseen maaomaisuuteen, on paikallaan. Ostaa saa, mutta vasta sitten, kun kun on saanut Suomen kansalaisuuden.

        Stalin vain ei ehtynyt. Vuonna 1953 oli sunnitelmassa iso sotaharjoitus. Stalin kuoli. Lottovoito Suomelle.


      • kertokkeelissee
        igor.venajalta1 kirjoitti:

        Stalin vain ei ehtynyt. Vuonna 1953 oli sunnitelmassa iso sotaharjoitus. Stalin kuoli. Lottovoito Suomelle.

        Kuule sie. Tuota meille ei ole kerrottukkaan. Kiitos. =)


      • u-2
        igor.venajalta1 kirjoitti:

        Stalin vain ei ehtynyt. Vuonna 1953 oli sunnitelmassa iso sotaharjoitus. Stalin kuoli. Lottovoito Suomelle.

        myös KGB:le


      • Kuolema pelasti
        kertokkeelissee kirjoitti:

        Kuule sie. Tuota meille ei ole kerrottukkaan. Kiitos. =)

        Stalin alkoi hahmotella suursotaa länttä vastaan. Aloitti mm. sisäiset puhdistukset uudelleen, jotta selustassa ei puhkeaisi levottomuuksia. Puhdistuksiin oli tarkoitus kuulua myös laajat juutalaisvainot. Solzenitsyn kertoo, että puhdistusaallon nimeksi oli laitettu "selustan vahvistaminen".

        Hyökkäyssodalla oli sitten tarkoitus järjestellä maailman asioita Neuvostoliitolle sopivammiksi. Verisen hankkeen esteeksi tuli se, että äkkiä Stalin ei enää päässytkään lattialta ylös.


    • näin voisi käydä.

      Ei voi. Mutta maassamme asuvat venäläiset voivat valittaa Putinille että heidän oikeuksiaan poljetaan Suomessa ! Putin voisi lähettää sotilaitaan maahamme turvaamaan venäläisten oikeudet !

      • löytönetist

      • Kitti Putin. mutta Putin on jo tarpeksi puolustautunut mun oikeudet kun minä olin vielä venäjällä. Olen äänistänyt Putinin vasta että muttanut Venäjältä pois.


    • sinne meni

      Kaappasi jo, mukaan lukien Suomen toiseksi suurimman kaupungin, Viipurin. :(

      • mitenois?

        No laitetaan vanhat rajat takaisin. Katsotaan montako kuhmolaista muuttaa kostamukseen, montako imatralaista/lappeelaista viipuriin.


    • Pullonkorkista

      Putini on ansainnut korkeimman mitalin Suomen maanpuolustustahdon kohottajana.

      • mnbvcxzäölkjhgfdsaåpoiuy

        Jos suomi liittyisi sotilaalliseti naton vihollisen venäjän Puna-armeijan puolelle niin Venäjällä ei olisi oikeutta hyökätä suomeen, mutta Ruotsilla vasta pelkoa olisikin suomen yksiköt lähetettäisiin Ruotsiin venäläisten kanssa sotimaan. Suomi saisi pitää valtionsa ja hyvät suhteet Venäjän kanssa, mutta huonot suhteet EU:hun ja muihin maihin eninmäkseen USA inhoaisi meitä. Mä EN haluais että mun Iskä lähtis Ukrainaan tai hyökkäis Ruotsiin. Jos liityttäisi NATOON niin menetettäisiin ystävyys Venäjän kanssa. Mutta ei kyllä Venäjä tänne hyökkäis kumminkaan! IHOAN PUUTINIA JOS SE KUOLIS NIIN EI SE MUN ELÄMÄÄ VAIKUTTAIS. AINAKIN UKRAINA JÄIS RAUHAAN. JOS PUTIN, KIM JONG UN JA ISIS JÄRJESTÖLÄISET KUOLISI SE VAIN HELPOTTAISI ELÄMÄÄ VITUSTI JA AINII AMAZONIN TUHOOJIENKIN PITÄIS DELAA


      • fueller
        mnbvcxzäölkjhgfdsaåpoiuy kirjoitti:

        Jos suomi liittyisi sotilaalliseti naton vihollisen venäjän Puna-armeijan puolelle niin Venäjällä ei olisi oikeutta hyökätä suomeen, mutta Ruotsilla vasta pelkoa olisikin suomen yksiköt lähetettäisiin Ruotsiin venäläisten kanssa sotimaan. Suomi saisi pitää valtionsa ja hyvät suhteet Venäjän kanssa, mutta huonot suhteet EU:hun ja muihin maihin eninmäkseen USA inhoaisi meitä. Mä EN haluais että mun Iskä lähtis Ukrainaan tai hyökkäis Ruotsiin. Jos liityttäisi NATOON niin menetettäisiin ystävyys Venäjän kanssa. Mutta ei kyllä Venäjä tänne hyökkäis kumminkaan! IHOAN PUUTINIA JOS SE KUOLIS NIIN EI SE MUN ELÄMÄÄ VAIKUTTAIS. AINAKIN UKRAINA JÄIS RAUHAAN. JOS PUTIN, KIM JONG UN JA ISIS JÄRJESTÖLÄISET KUOLISI SE VAIN HELPOTTAISI ELÄMÄÄ VITUSTI JA AINII AMAZONIN TUHOOJIENKIN PITÄIS DELAA

        Kyllä se Putin aikanaan tilanteen kärjistyttyä muistaa Suomeakin muutamalla risteilyohjuksella.Kun nato tulee paikalle,jäljellä on vain savurauniot ja jälkiraivaus.Sen tehtävän voisi sitten aivan hyvin antaa vaikkapa Kokoomus nuorille noin niin kuin isien perintönä!Hehe!


      • i love Russia
        fueller kirjoitti:

        Kyllä se Putin aikanaan tilanteen kärjistyttyä muistaa Suomeakin muutamalla risteilyohjuksella.Kun nato tulee paikalle,jäljellä on vain savurauniot ja jälkiraivaus.Sen tehtävän voisi sitten aivan hyvin antaa vaikkapa Kokoomus nuorille noin niin kuin isien perintönä!Hehe!

        nwohavaintoja.blogspot.com/.../ukrainalaiskenraali-cia-oli-ukrainan.html


    • russakkatom

      Ukraina on ollut pitkään korruptoituneiden rosvojen ja rikollisten "johtama" maa. Ei sellaista voi verrata esimerkiksi Suomeen. Venäjällä on luonnollisesti ohjuksensa ja meidänkin taivaalla nähdyt ja kuullut Sukhoinsa, mutta niillä ei "vallata" mitään maata. Niillä voidaasn tuhota isokin kaupunki hetkessä, mutta jos puhutaan valtauksesta, on tänne fyysisesti tultava. Se on ihan eri juttu, tuskin meillä on niiin paljon russofaneja, jotka tekevät sitä myyräntyötään sisältäpäin.

    • huoh2

      Kannattaa vähän miettiä mitä blogia lukee, Vehkala selvästi Venäläisten rahoittama länsivihaa lietsova tyyppi. Sen lisäksi valehtelee blogissaan minkä kerkeää.

    • varuillaan!!!!

      "Voiko Venäjä kaapata myös osan Suomea? "

      Kun Venäjän johto on nyt menettänyt arvostelukykynsä, niin mikä estää? Ei ainakaan se arvostelukyky.

      • Snowden is best

        Kertoiko iltalehti tai Hesari että Venäjä on menettänyt sitä tai tätä?Onko Putinilla mikä sairaus tänään tai missä venäjän ilmavoimat rikkoi kansainvälisiä rajoja?milloin ne alkaa kertoa CIA:n toimista Kiovasta tai matkustajakoneen alasampumisen syiden pimityksestä?Ukraina oli mm.saanut todistesuojan ettei heitä syytetä valtionterrorismista vaikka SU-25hävittäjä tulitti koneen alas.Milloin näistä kerrotaan suomessa?Rosvosakin puolustajia kaikki tyynni!


      • vanhat kaverit
        Snowden is best kirjoitti:

        Kertoiko iltalehti tai Hesari että Venäjä on menettänyt sitä tai tätä?Onko Putinilla mikä sairaus tänään tai missä venäjän ilmavoimat rikkoi kansainvälisiä rajoja?milloin ne alkaa kertoa CIA:n toimista Kiovasta tai matkustajakoneen alasampumisen syiden pimityksestä?Ukraina oli mm.saanut todistesuojan ettei heitä syytetä valtionterrorismista vaikka SU-25hävittäjä tulitti koneen alas.Milloin näistä kerrotaan suomessa?Rosvosakin puolustajia kaikki tyynni!

        Muun muassa The Times on tänä talvena kirjoittanut uudesta ilmiöstä, jolla Putin mahdollisesti yrittää saada Euroopan otteeseensa. Kysymyksessä on Venäjän yhä läheisempi kumppanuus lännen äärioikeiston kanssa.

        Stalinhan teki oikein paperilla sopimuksen "lännen" äärioikeiston kanssa. Seurauksia kutsutaan nimellä "toinen maailmansota".

        Että vanhaan tuttuun tapaan???


      • Voi osua kohalle
        vanhat kaverit kirjoitti:

        Muun muassa The Times on tänä talvena kirjoittanut uudesta ilmiöstä, jolla Putin mahdollisesti yrittää saada Euroopan otteeseensa. Kysymyksessä on Venäjän yhä läheisempi kumppanuus lännen äärioikeiston kanssa.

        Stalinhan teki oikein paperilla sopimuksen "lännen" äärioikeiston kanssa. Seurauksia kutsutaan nimellä "toinen maailmansota".

        Että vanhaan tuttuun tapaan???

        Ennen talvisotaa Suomessa kirjoiteltiin, että ei voi tulla mitään sotaa, koska se olisi mielettömyyttä.

        Eli sotahan ei mitään mielekkyyttä noudata. Se tulee kun on tullakseen. Kannattaa kuitenkin seurata niitä ukkospilviä, jotka sodan liikkeistä kertovat. Tuntemattomassa sotilaassakin osattiin sanoa, että sota on nykyään niin vikkelää. Ei auta, jos se yhdellä hetkellä on kaukana.


      • rajoja etäämmälle???
        Voi osua kohalle kirjoitti:

        Ennen talvisotaa Suomessa kirjoiteltiin, että ei voi tulla mitään sotaa, koska se olisi mielettömyyttä.

        Eli sotahan ei mitään mielekkyyttä noudata. Se tulee kun on tullakseen. Kannattaa kuitenkin seurata niitä ukkospilviä, jotka sodan liikkeistä kertovat. Tuntemattomassa sotilaassakin osattiin sanoa, että sota on nykyään niin vikkelää. Ei auta, jos se yhdellä hetkellä on kaukana.

        Time-lehti siteeraa puhetta, jonka Putin piti lokakuun lopussa:

        "Muutos maailmanjärjestyksessä - ja tämä on tällä hetkellä todistamiemme tapahtumien suuruusluokka - yleensä tulee globaalin sodan, globaalin selkkauksen tai ainakin intensiivisten paikallisten konfliktien kanssa.”

        Eli siellä ainakin ollaan sotasillaan...........


      • Winners of east
        rajoja etäämmälle??? kirjoitti:

        Time-lehti siteeraa puhetta, jonka Putin piti lokakuun lopussa:

        "Muutos maailmanjärjestyksessä - ja tämä on tällä hetkellä todistamiemme tapahtumien suuruusluokka - yleensä tulee globaalin sodan, globaalin selkkauksen tai ainakin intensiivisten paikallisten konfliktien kanssa.”

        Eli siellä ainakin ollaan sotasillaan...........

        Putin on mies joka ei ota taka-askeleita jonkun Lakupetterin edessä.Se on itsestään selvä juttu niin kuin hän on sanonutkin!


      • järjestyy
        Winners of east kirjoitti:

        Putin on mies joka ei ota taka-askeleita jonkun Lakupetterin edessä.Se on itsestään selvä juttu niin kuin hän on sanonutkin!

        Ei tarvii kuin kääntyä 180 astetta, niin jo voi ottaa etuaskeleita.


    • suomi jo natossa

      Totta kai ne valtaa suomen, johan ne varastivat meiltä yhden rynkyn ja pimeenäkölaitteet.
      Nyt me ei pärjätä enää, mutta onneksi suomessa jo toimii 9 Naton hyökkäys- pommituskonetta, ns syöksypommaria.
      Kansalle sitä ei vaan ole kerrottu!
      Nato on jo täällä, eikä se vähennä pelkoa ainakaan homo sapiensilta, muista erektusista en ole niin varma.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe