Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Parveke/julkisivuremontista asiaa.

Mauri Tapio

Terve vaan tasapuolisesti kaikille samassa tilanteessa painiville ihmisille, jossa minä nyt painin. Kyseessä on siis vuonna -76 rakennettu kerrostalo, jossa olen asunut samassa asunnossa talon valmistuttua. Olen 62 -vuotias ukkomies ja talomme hallituksen puheenjohtaja, sekä isännöitsijä.

Minulle on tullut asukkailta puheluita, joissa he valittavat talon ulkopinnoille/parvekkeille ilmestyneistä joistain pienistä halkeamista ja jouduin tilaamaan kuntoanalyysin, jossa tarkastaja kehotti pikimmiten aloittamaan järjestelyt talon julkisivu/parvekeremonttia varten. Kehotin häntä lopettamaan valehtelun, koska mielestäni talossa ei ole vikaa. Pienet halkeamat kuuluvat jo upen iän saavuttaneen talon pintoihin.

Sitäpaitsi maalautin talon parvekelinjat ja julkisivut 5 -vuotta sitten ja tuollaisen toimenpiteen jälkeen taloon ei tarvitse suunnitella mitään remontteja 20 -vuoteen.
Mitähän nuo tuollaiset tarkastajat ovat??

Asukkaat eivät ymmärrä minua asiassa, yritän säästää heidän sekä omaa lompakkoani, ettei turhan takia kannata ikävää remonttia aloittaa. Noin mittavat remontit maksavat aika tavalla ja seurauksena yhtiövastikkeet ym. nousevat. Nuijin siis viimekokouksessa omavaltaisesti päätöksen, jossa remonttia ei oteta. Kyllä talo vielä 20 -vuotta kestää. Lisäksi en halua tehdä talostani susityömaata, jossa ulkomaalaiset työläiset tekevät sutta ja savea ilman veronumeroa ym.

Onko tällä palstalla muita vastuullisia isännöitsijöitä, joilla järki pelaa tällaisien asioiden kanssa? Minä tunnen taloni, tunnetteko te?

44

496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helvi Kyllikki

      Joo, pidä vain hyvänäsi koko taloyhtiö. Siitä ei kukaan järkevä asunnon ostaja ole kiinnostunut.

    • maalarimestari

      Niin siis nuo halkeamat ovat todennäköisesti, teräksen karborotisoitumisesta johtuvia. Eli kun 70-80 luvulla rakennettiin elementti taloja käytettiin niissä raudoitukseen teräsverkkoa, joka nyt ruostuu (nykyisin käytetään haponkestävää). Kun tarpeeksi raudoista on ruostunut on seinän rakenne niin huono, että Se pitää purkaa kokonaan pois. Että kyllä Se kuntotarkastaja on oikeassa. Näitä kyseisiä rakennusvirheitä korjataan nykyään aika paljon.

      • 45f3ew

        Mitään talon osaa ei ole koskaan rakennettu, ei rakenneta eikä tulla rakentamaan happosesta.


    • Mauri Tapio

      Luuletko "maalarimestari" tietäväsi jotain elementtitaloista? Tuskin olet edes mikään maalari. Tulet tänne minun palstalleni kertomaan asioista, joista sinulla ei ole tietoakaan. Joku voi uskoa juttusi ja tuhota talonsa asukkaiden elämän julkisivuremontilla.

      Ole hyvä, äläkä tule kommentoimaan enää tänne minun palstalleni!

      • wegrffghfhdf

        Niin, selkeä trollihan tämä Mauri Tapio on


      • Tyhjää turinaa
        wegrffghfhdf kirjoitti:

        Niin, selkeä trollihan tämä Mauri Tapio on

        Tuo on kyllä kaikkien aikojen tyhjin ja tyhmin kannanotto.


      • maalarimestari

        En "luule tietäväni", vaan TIEDÄN. Sinä et näköjään tiedä, kun et edes viitsi perustella mitään...!!


    • Onks tietoo

      1990 -luvulla elementtitaloja peitettiin peltilevyillä, alle tuli joku vuorivillalevy? Mitä tapahtuu tuolla peltilevyjen alla,mitä ilmankosteus aiheuttaa? Meidän talossa ollut nämä levyt yli 20 vuotta. Elementtitalo tehty 1973 ja melko uutena tuli sadevedet betonisaumoista-ja tämä on tosi.

      • rakintaja

        Sehän periaatteessa tuulettuu peltilevyn ja vuorivillalevyn välistä. Tuskimpa 70-luvulla tehdyt enää mitään energiatehokkaita on, remppa on edessä jossain vaiheessa.


    • Rane Rautalaaki

      Kappas vaan, yhtä aikaa halituksen puheenjohtaja ja isännöitsijä? Kenties muut hallituksen jäsenet ovat aloittajan aviottomia lapsia?

    • Veino Saaripurho

      Heipä hei (vapisevalla ja hennolla äänellä)!
      Samassa jamassa ollaan täällä Sorvan kylälläkin. Olin apumiehenä kun tämä meidän talo rakennettiin 1944. Talvisodasta juuri olin tullut. En kerinny kun pystykorvan ja repun viemhän navetan elosuojaan kun naapurin Erkki tuli hakemhan talkoisiin. Sinne sitä sittem mentiin. Jalassa kylmät ja märät lumppurätit eikä minkäällaissia lapasia olluna.

      No nytsitte tuo Bertta perhana on alakana touhottamaan, jotta KATTO PITTÄISI UUSIA! Ihan vastikkäästi nelekytäluvulla pantiin uus peltikatto jota on maalailtu monet kerrat, niin mitä tuota suotta vaihtamaan. Akkunat ovat kuulema vaihon tarpeessa, mutta ehjät ruutut on vielä ja maaliki on pysynä. Eli en suostu siihenkään.

      Sen verran annoin myötä että pönttöuunin tuhkaluukun vaihatin kun jostain kumman syystä ruostu puhki toissa kesänä. Pölläytteli aina tuhkia matolle siitä niin tein uuen. Ei pöllyytä ennää.

      Tervesiä vaan tutuille ja tuntemattomille.

      • light1

        Kiitos. Valaisit päivääni.


      • tämäkin

        täytyisi tehdä en suostu siihenkään,pylly pyyhkiä.


      • naapurin Erkki

        Kiitos Veino terveisistä! Eipä olekaan kuulunut sinusta ja Bertasta pitkään aikaan. Onko sotakorvauksena saatu vodkapullo vielä Bertan piilossa vai löysitkö sen?


      • perttaprhna
        naapurin Erkki kirjoitti:

        Kiitos Veino terveisistä! Eipä olekaan kuulunut sinusta ja Bertasta pitkään aikaan. Onko sotakorvauksena saatu vodkapullo vielä Bertan piilossa vai löysitkö sen?

        Kirjoituksesta päätellen taisi löytää. :)


    • Rapautuvat hometalot

      Ei maailma ole miksikään muuttunut. Samoilla taidoilla ja tietämättömyydellä hoidetaan melkein kaikkia maamme kiinteistöjä.
      Miksi pääosiltaan maamme kiinteistöjen asioita sekä huoltopäätöksiä tekevät kiinteistöalan tietämättömät tyhjäpäät.

      • sutte

        Siksi että sinulla olisi elämä.


    • Arvo valinnat

      Kerrostalon osake on monen ihmisen ainoa kiinteä omaisuus.
      Miksi tämän omaisuuden hoito ja huoltotarpeet jää usein vaille merkittäviä toimenpiteitä. Tapettien vaihto ei nosta kiinteistön tai osakkeen arvoa.
      Ajan saatossa halvat, jopa tarkoituksettomat huoltotyöt, tulevat todella kalliiksi.

      Onko auton määräaikaiset huoltotyöt todella tärkeämpi suorittaa, kuin kiinteän arvo-omaisuuden määräaikaiset huoltotyöt.

      Huoltovapaata kiinteistöä ei ole, tai ne rapautuvat käyttökelvottomiksi.

    • Mauri Tapio

      Teillä ei ole harmainta aavistustakaan kerrostalojen rakenteista. Minun kerrostaloni on betonista valmistettu, eikä betonin pitäisi murentua mihinkään, eihän kalliokaan murene, vaikka ovat seisseet paikoillaan jo tuhansia vuosia. Tuollaiset remontit ovat huijauksia asuntoosakeyhtiöille. En kuuna kullan valkeana luiji näpi remonttia. Menen vaikka helvetin liekkeihin, kunhan vain remonttia ei tule!

      • vain niin

        oikeinko MINUN KERROSTALO SIIS MINUN voi räkä osaketalo omistaa osakkaat


    • Edesvastuutonta

      Mene ennemmin sinne liekkeihin, että et rapauta enempää osakkaiden omaisuutta.

    • Mutu tuntu

      Jos ei tunne betonin ja kiven eroja, kannattaisi luopua nykyisistä kiintestöhuollon tehtävistä. Uskon, että sama "tietotaso" koskee myös puuaineksia, maaleja, ilmanvaihdon asioissa ja energiatehokkuudessa.

      • maalarimestari

        Joo, ei kovin vahvoilla ole tietämys jos vertaa betonia kallioon... Kannattasko ottaa vähän asioista selvää tai sit luottaa ammattilaisiin.


    • Mauri Tapio

      Kysynpähän vain, että lasketaanko maalaaminen ammattiluokkaan, johon täytyy kouluttautua? Minun mielestäni maalaaminen ei ole edes työtä. Jos antaa vaikka lapselle rullan käteen, niin varmasti osaa käyttää. Minusta on pyhä vitsi, että joitain "isoja" herroja kutsutaan maalarimestariksi.

      Lisäksi avarran teidän tietämättömien tietämystä kivestä. Betoni ja kallio ovat samaa materiaalia, eikä se hajoa koskaan!

      • Veino Saaripurho

        Minä maalasin ihan ihte talvisoan jälkhen meiän talon. Bertta vaivasi maalia ja minä sutin hevosen hännästä ihan ihte tehyllä pensselillä. Sanovat minnuu kylällä pensseli-setäksi, hah hah.

        No tuo Bertta perhana joskus mainitti maalauksestaki että pittäis uusiksi maalailla. Minusta vanha väri on hyvä en minä sitä ruppee vaihteleen päntiönään. Kyllä senpittää kelvata!

        Ikkunalasitki on ehjät en vaiha niitäkään. Joutais tunkiolle tuo akka.


      • maalarimestari

        Kysy vaan ja vastaus on, kyllä siihen koulutus tarvitaan. Ja koska tietosi ovat tässäkin asiassa näköjään yhtä hataralla pohjalla, kuin rakentamisen ja materiaalien. Niin voin kertoa, että näihin tapauksiin törmää aika usein. Missä jälki näyttää juuri siltä, että lapselle olisi annettu rissa...

        ja tarkasta tietosi betonista. Se ei todellakaan ole sama asia kuin kallio ja voin kertoa että myös kalliot murenevat...


    • Mauri Tapio

      Toimitko mahdollisesti itse puheenjohtajan virassa jossain taloyhtiössä? Tämä on vastuullinen tehtävä ja siksi puh.johtajan pitää tietää talon materiaaleista yhtä sun toista. Minä tiedän betonista kaiken ja siihen olen itseasiassa erikoistunut. Voin sitten kahdenkymmenen vuoden päästä todistaa, että olin oikeassa eikä taloni ole vielä romahtanut mihinkään. Jos minä en enää silloin täällä maan päällä kävele, niin poikani voi asian sitten osoittaa. Hän asuu samassa talossa kanssani ja pestaan hänestä jatkajan uralleni.

      Poikani on myös vastuullinen ihminen, koska olen itse hänet kasvattanut. Hänkään ei asukkaiden lompakkoa kuluta turhilla remonteilla!

      • maalarimestari

        Jos tietäisit betonista kaiken, et vertaisi sitä kallioon ja muutenkin paljon on muuttunut elementtirakentamisessa -76 vuoden jälkeen. Edelleenkään et, ole osannut mitenkään perustella mitään väittämiäsi...


    • Hupia kansalaisille

      M.T Noilla sanoilla ja toimintatavoilla todistat olevasi joku hupiveikko.
      Hyvin olet saanut kirjoittaja ärtymään ja putoamaan virittämääsi ansaan.
      Vaikka eihän nuo asiat paljonkaan eroa todellisuudesta.

    • Mauri Tapio

      Jos minulla olisi valta ja voima, niin tuhoaisin kaikki maailman maalipurkit, pensselit, ym. Et voi olla noin sekaisin "maalarimestari", minä tiedän asioista enemmän kuin sinä. Ole hyvä äläkä kirjoita enää tänne minun palstalleni!

      • maalarimestari

        Niin mut eipä ole!!! Ja et sinä kyllä järin fiksulta vaikuta. Taitaa teidän talonyhtiössä olla muutakin perseellään, kuin pelkkä julkisivu jos SINÄ siellä olet päättämässä...


    • Mauri Tapio

      Onko täällä oikeasti yhtään täysijärkistä ihmistä, jonka kanssa voin keskustella turhuudesta nimeltä julkisivuremontti?? Nuo ylläolevat vastaukset, paitsi minun on joidenkin sekopäiden kirjoittamia jotka eivät kyseisestä asiasta edes mitään tiedä.

      • maalarimestari

        "KESKUSTELLA"??? Ymmärrätkö oikeasti mitä Se tarkoittaa??? Oletko ikinä edes pystynyt rakentavaan keskusteluun??? Eli et vain yritä nuijia väkisin omia harhaisia mielipitetäsi läpi, vaan edes yrittää perustella miksi ne ovat mielestäsi oikeita... Ja taas vastaavasti jos vasta puoli esittää näkemyksensä, et tyrmää ja hauku sitä suoralta kädeltä. Vaan käyt läpi asian ja perustelet miksi Se ei ole mielestäsi oikea ratkaisu.


    • Mauri Tapio

      Ymmärrätkö että aion varjella minun taloni asukkaita turhalta remontilta. Sinun silmissäsi kiiltää varmaan paskat urakat, joita teet hutiloiden. Urakkasi kusee muutenkin.

      • maalarimestari

        Niin siis pointtini onkin Se, että "taloosi" on tehty julkisivun kunto kartoitus ja kerrottu jatkotoimen pide suositus. Aijot toimia suosituksen vastaisesti, ok. Entä jos oletkin väärässä ja kartoituksen laatija oikeassa?? Siinä vaiheessa syyttävä sormi osoittaa sinua... Jos taas toimit suosituksen mukaan voit syyttää saneerauksen tekijää ja kartoituksen tekijää...


    • aikakonnnneee

      Ehkä Mauri Tapion pitäisi miettiä uudelleen??

      Ehkä remontin tarve ei ole vielä.
      Missähän Mauri Tapio toiminee??
      Mitä mieltä muut asukkaat?
      Kuunteleeko Mauri Tapio heitä??

      Ei ilmeisesti??

      Mauri Tapiokin lienee vastuuvelvollinen jollekkin taholle.
      Koska hän ei omistane kiinteistöä.
      Mitä jos kiinteistön omistaja haluaa sen rempan??

      Mitä Mauri sitten tekee???

      Jos asuisin Maurin Isännöimässä kiinteistössä,ottaisin kyllä yhteyttä asianomaisiin
      tahoihin jos talon asiat niin vaatisivat.
      Isännöitsijän voi ohittaa jos aihetta on...

      • Veino Saaripurho

        Sinnoot ihan samanlaene valittaja kun tuo Bertta perhana. Saapi sitä vaivalla tienattua rahhaa laittaa ilimanaikusiin remontteihin ja mukamas korjauksiin kymmeniä ja tuhansia markkoja joka vuosi. Mutta kun ei ne ole tarpeellisia vaan jonnin joutavia. Ei maalata piä vasta kun maali on kuluna pois. Turhaa korreutta värjäillä seiniä päntiönään jatkuvalla syötillä koko ajan. Maalisutitki kuluvat piloille. Menisittä töihin ja tienaamaan! Tänne vain tullaan tupruttelemaan joutavia. Menkää muualle tupruttelemmaan.


    • Mauri Tapio

      Minusta on loukkaavaa, että epäilette kykyäni hoitaa vastuullista virkaani. Minä olen asioihin perehtynyt ja tiedän että taloni kestää ikuisuuden ilman mitään turhia remontteja. Sellaiset firmat ovat huijareita kaikki ja siksi toivonkin Jumalan nimeen, että hän tuhoaa kaikki julkisivusaneerausfirmat maan päältä iäksi.

    • leikkisä äijä

      Ei noin tyhmää ja yksinkertaista ihmistä ole olemassakaan. Joku vain leikkii ja nauraa partahaiveniinsa.

      • karua todellisuutta

        Ei vai?

        Tuo on ilmiselvä parodia "mummotalosta", jossa valtaa pitää ns. alkuperäisasukkaista koostuva kööri. Siis pj ja muut hallituksen jäsenet ovat 50-70 ikäisiä mummoja & pappoja, jotka ovat asuneet talossa sen rakentamisesta lähtien ja tietävät siksi kaiken kaikesta ja etenkin sen, ettei tätä ennenkään ole tarvinnut korjata. Elämän korkein päämäärä on varmistaa, että vastike pysyy halpana = kaikilta korjaustarpeilta ummistetaan silmät.

        Auvoisinta on elo, jos isännöitsijäkin on maallikko samasta talosta. Tällöin on helppoa päättää, ettei tätä ennenkään ole tarvinnut korjata, joten ei korjata nyttenkään. Ja ylipäätään hyvä setti on lakimies (joka ensi töikseen kertoo, että oikeudessa tavataan, jos ei kaikki suju kuin tanssi), eläkkeellä oleva LVI-insinööri (joka tietää, miten ennen nämäkin tehtiin paremmin), arvonsa (ja tittelinsä) tunteva lääkäri EVP-upseeri tms. pari armoitettua naapurikyttääjää kurinpidosta vastaamassa.

        Parhaimmillaan saadaan talo, jonka pihalta poistetaan keinut ja hiekkalaatikko meluhaitan eliminoimiseksi...

        Ammatti-isännöitsijä voikin olla hankala tapaus, kun se turkyttää jotain pitkän tähtäimen suunnitelmia ja kuntotutkimuksia. Tällaista toimintaa vastaa pitää hyökätä voimakkaasti. Hyvä menetelmä on hajota ja hallitse eli keskitytään selän takana supatteluun, väittäen isännöitsijällä olevan taloudellisia kytköksiä milloin mihinkin kuntotutkijaan ja urakoitsijaan.

        Jep, kyllä näitä on oikeassa elämässä - onneksi vähenevässä määrin. Rivitaloista ja pienistä (10 asunnon tjsp) kerrostaloista näitä vielä löytää. Em. kauhuskenaarion loin muutamaa eteen osunutta tapausta yhdistelemällä.

        PS. Tällaisen talon tuntomerkkeinä on myös, että kaikki lumityöt, nurmikon leikkuu yms. "talkoilla" ja kiertävän vuorolistan mukaan.


    • Näitä Mauri Tapioita

      sitten riittää yksi jokaisessa taloyhtiössä,mitään ei saisi korja,kun se maksaa.Nämä vesselit vielä ilkeävät kehua kuinka hyvin hoitavat taloyhtiön omaisuutta.Miten nämä Mauri Tapiot voisivat asua omakotitalossa,kun sielläkin täytyy jo 10 vuoden päästä esm: ryhtyä maalaamaa etelän puoleista seinää.

    • mitäs luulet

      > Miten nämä Mauri Tapiot voisivat asua omakotitalossa,kun sielläkin täytyy jo 10 vuoden päästä esm: ryhtyä maalaamaa etelän puoleista seinää.

      Ihan mainiosti, kiitos kysymästä. Joku huoltomaalaus yms. pikkujuttu nyt saattaakin kerran tai pari onnistua vuosikymmenien vieriessä, mutta salaojat, kylppäriremontit ym jää tekemättä ja onhan se 70-luvun keittiökin itseasiassa vielä ihan hyvä. ;-D

      40-50 vuotta asumista tähän tyyliin ja talo on enää puskutraktoria vailla. Ja näitähän riittää...

      http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-1288688619175.html

      http://www.iltalehti.fi/asuminen/2014051218287895_an.shtml

      ^noissa arvon alenemista käsittelevissä jutuissa ei mainita talojen huonoa kuntoa, mutta varmasti se siellä on merkittävänä tekijänä. Kun ei ole löytynyt sitä uutta omistajaa, joka olisi ryhtynyt taloa modernisoimaan!

    • Asiatkuntoon

      Taloyhtiön kunto on tärkeä asia, monessa 70 luvun talossa käytetty sen aikaista betonia, joka ei kestänyt pakkasta ja raudoitukset ruostuivat, myöskin ilmanvaihto alkeellinen, sähköjen riittävyys nykytekniikkaan jne. jne..
      Hissittömyys myös iso este.

    • tommit1

      Aloitus on tietysti pahimman sorttinen provo, mutta meneehän sekin.
      Mikään järkevä taloyhtiö ei hyväksy sitä, että hallituksen puheenjohtaja on samalla isännöitsijä ja missään taloyhtiössä hallituksen puheenjohtaja ei pysty estämään tarpeellista remonttia, koska niistä päätetään yhtiökokouksessa.
      Niuhottava puheenjohtaja ja hallitus voivat tietysti viivyttää asioita, jos eivät tuo niitä päätettäväksi yhtiökokoukseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe