Isännöinti ja remontit kerrostalossa.

Epäselvä tapaus!

Olen Joensuun seudulla erään kerrostalon hallituksen jäsen. Tarkoituksenamme on tehdä parveke ja- sekä ikkuna ja parvekeovien uusinta.
Tarjoukset on tehty ja parvekkeiden osalta ainoastaan yksi tarjous, jota itse pidin liian kalliina ja hallitus päättikin jättää sen remontin ensivuoteen.
Ikkuna ja parvekeovien kohdalla tuli 3 tarjousta, joista isännöitsijä yhdessä suunnitteluyhtiön edustajan kanssa poisti yhden tarjouksen välittömästi. Sitten jäljelle jäi kaksi, eli Skaala ja Alavus ikkunat. Tässä kohdin kun nämä kaksi. isännöitsijä ja suunnitteluyhtiön edustaja ottivat Skaala ikkunat kohteekseen, joka kuitenkin oli kalliimpi, kuin Alavus ikkunat. Kysyin miksi näin, vastaus oli, että on tunnettu yhtiö ja tehnyt paikkakunnalle useaan kerrostalo yhtiöön ikkuna remontteja.
Sitten kun tuli selväksi, että Skaalan osalta lisähintana olisi parvekeovien päälle tuleva matala ikkuna ja nostanut hintaa huomattavasti, päättivät tämä kaksikko, että kysytään Skaalaikkunoilta, pudottavatko he tämän pienen yläpuolisen ikkunan hintaa hieman alemmaksi?
Minulle tuli sellainen mieli, että tässä on kysymyksessä jokin "lehmäkauppa" Isännöitsijä on erään pankin alaisena työskentelevä nais ihminen ja ehkä näissä asioissa ei ole enää kysmys taloyhtiömme eduista. Nimittäin tiedän miten näitä urakkatarjouksia pitäisi käsitellä ja se, että kyseellään urakkatarjousten jälkeen hinnan pudotusta, jotta urakka menisi kaksikon haluamalle yhtiölle, joka kaiken lisäksi on kalliimpi, jokin haisee ja pahasti Myös rahoitus puoli on sellainen, että isännöitsijä otti edustamansa pankin osalta tarjouksen, jossa ei ollut muuta kuin aika, otettava rahasumma ja miten se jakautuu eri kokoisten asuntojen kohdalle. Edes korkoa ja sen suuruutta ei oltu eritelty. Lisäksi Isännöitsijän esittämä takaisin maksu aika oli hallitukselle esitettynä ensin 7v. ja taloyhtiökokoukseen valmistettu laina esityksen takaisin maksu oli lyhennetty 6:si vuodeksi.

Pelkään että olen yksin tätä urakkatarjousta tehdessä. kaksi muuta hallituksen jäsentä, kuuntelee isännöitsijää. Olen tehnyt paperille vertailevan yhdenvertaisuus laskelman ja siinä tuo Skaala olin n. 8000€ kalliimpi.lisäksi kun näitä tarjouksia selasin, huomasin Sakaala ikunoilta puuttuvan kokonaan takuu ehdot, niin töistä kuin ikkunoista ja parveke ovista.Alavus ikkunoilla se oli ilmoitettu selvästi.

Soitin isännöitsijälle ja hän ensin vastasi, että kaikilla on se normitakuu? Ihmettelin että mikä ihme "normitakuu" ja miksi sitä ei oltu ilmoitettu Skaala ikkuna tarjouksessa. Lupasi isännöitsijä ottaa yhteyden ja kysyä sitä.

Minun mielstäni, ainoastaan jos kysmyksessä on jokin asia, jota pitää kysyä, jos se on hyväksyjille epäselvä, mutta jos takuu ehdot puuttuvat, niin pitäisi kyllä tarjouksissa oltava takuu ehdot ja ajat ilman, että niitä jälkeen päin kysytään. Toisekseen tuo alennus pyyntö ei pitäisi tarjouksen hyväksymisen takuuna. Silloin se menee kilpajuoksuksi, kumpi alentaa hintojaan eniten.
Aijon pyytää taloyhtiö kokouksessa, että Skaala ikkunatarjous hylätään, juuri tuon alennuspyynnön takia.

Hyvät lukijat, miten itse toimisitte ko. tapauksessa?

5

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikeat valinnat

      Ikkunoiden ja ovien korjaus- huoltotoimet sekä uusimiset on asetettava yhdenvertaiseen asemaan.
      - suoritetaan vanhojen ikkunoiden ja ovien kuntoarvio
      - pyydetään kolme tarjousta ikkunoiden huoltoyrityksiltä sekä uusista ikkunoista.
      - kummastakin tavasta valitaan paras vaihtoehto
      - kummankin yrityksen edusta kertoo yhtiökokouksessa omat parhaat edut
      - tämän jälkeen osakkaat päättävät, korjataanko ikkunat vai uusitaanko ne.

      Korjaustoimissa on huomioitava, että sisälasin tilalle voidaan asentaa eristyslasi. Sisälasit voidaan asentaa kaikkiin ikkunoihin tai vaihdon haluava osakas maksaa lasin itse.
      Korvausilmaventtiilissä kannattaa huomioida pienhiukkas-suodatimen asennus mahdollisuus? Käytännön järkeä käyttävä taloyhtiö, liittää suottimien vaihdon kiinteistöhuollon piiriin 6 kk välein..

      Mikäli huolto- tai uusimisen yhteydessä asennetaan korvausilmaventtiilit, niin kiinteistön lämmityskustannukset nousevat yli 10%..

      Korjaus tai uusimistöiden jälkeen suoritetaan lämpökamerakuvaus, sekä tarpeelliset korjaustoimet.
      Viimeiseksi suoritetaan ilmanvaihdon ja lämpötilojen säätötoimet.

      Etenkin kerrostaloissa on ikkunoiden ja ovien kuntotarkastukset ja tarpeelliset korjaustoimet suoritettava viiden vuoden välein.
      Huoltotöiden puutteesta ne vanhatkin ikkunat vaurioituivat ja tiivisteet aiheuttivat vetoa. HUOLTOVAPAATA IKKUNAA EI OLE.

    • Ap kirjoittaja

      Tässä meidän tapauksessa ikkunoiden ja parvekeovien kunto v -81 valmistuneessa talossa on uusimisen tarpeessa. Niitä ei kannat korjata koska se maksaa lähes saman kuin uudet mutta eivät korjattunakaan vastaa täysin uutta ikkunaa.

      Kysymykseni koski lähinnä epäilyjä isännöinnin ja suunnitelutoimiston käyttäytymistä urakka tarjousten suhteen.

      Se, että kysellään voiko kilpailija pudottaa hintoja alas, on vastoin urakkatarjousten käsittely lakia. Näin ei myöskään urakkatarjoien yhdenvertaisuus toteudu.
      Lisäksi isännöitsijä ei kilpailuttanut pankkeja saadakseen edulisemman laina tarjouksen.

      Näin ollen en usko, että pääsemme yhteisymmärrykseen Taloyhtiökokouksessa tästä remontti hommasta.

    • Iso asia

      Rakennuslupa kaupungilta myös.
      Jos ikkunan ulkonäkö muuttuu niin harkitkaa, usein arkkitehti on suunnitellut julkisivut juuri niillä ikkunoilla.
      Eräässä rivitalossa, josta omistin asunnon, hallituksen vanhat jäärät päätyivät laittamaan umpiovet pihaoviksi! Koko huoneiston ilme muuttui, huonoon suuntaan. Lupia ei haettu-asunnon valoaukot pienenivät. Ennen pihalle oli lasiaukollinen ovi, panin asunnon myyntiin kun yksittäinen osakas ei tietenkään saanut laittaa lasiovea.

      Huom. ikkunavastiketta maksetaan asuntoneliöiden mukaan, vaikka isoihinkin asuntoihin tulisi samat ikkunat ja ovet kuin pieniinkin.

      Miettikää rauhassa ja käyttäkää ammattiarkkitehtiä-ikkunanmyyjällä ei ole mitään suunnittelukoulutusta.

      • ölm lm LM

        Jepjep.

        Tehtiin aikanaan ikkuna/ovi remontti. Noh,enimmäkseen tarpeeton, vaihdettiin kolmikerroslasit kolmikerroslaseihin. Tiiviys, pintakunnostus olisi riittänyt melkein kaikkiin, muutama olisi pitänyt teettää. Sama ovissa, muutama ovi vääntynyt, ei teetetty uusia, kaikki vaihdettiin. Yli 60 asuntoa, paljon paloi ihmisiltä rahaa turhaan.

        Ikkunat on juu uudet, samlla lailla näkee ulos, kuin ennenkin, huononnuksena tuli ilmanvaihtoräppänät poliin, pästävät melua ja pölya, sekä lisäksi vedontunne. Ennen oli paremmin.

        Ovissa joku taloyhtiön valopää oli keksinyt, ovessa pitää olla ikkuna. No juu. On ikkuna, lisävaruste siis. Nätti ikkuna, joo. Vaan kun siitä ei näe läpi, eikä siitä edes tule valoa. Saman asian ois ajanut koristeikkuna ulkopuolelle ovea. Saunata ennen muuten pääsi kattelemaan ikkunasta ulos, samat älypäät laittoi mattaikkunat, ei näe enää ulos, eikä valo pääse sisään. Sama kun ois paneloitu umpeen ja koristeikkuna ulos.

        Se tuo järjen käyttäminen usein kiellettyä asuntoyhtiöissä. Aivan turha kenenkään alkaa kokouksessa narisemaan mistään, koska paikalla olikin jo ikkunafirman edustaja myyntipuheineen ja malliikkunoineen. En mainitse firmaa, oikein tunnettu ja suuri firma, joka jostain syystä oikin voittanut tarjouskilpailun, ennenkuin yhtiökokous oli päättänyt remontin tekemisetä.

        Arkkitehtejä muuten monenlaisia. Meillä oli rivarissa monet tehneet ilman lupia valokatoksia. Joku hokas, luvakin pitäius hommata. Noo, serkkupojan arkkitehtifirma kehiin. Niinno, niillä piirustuksilla kukaan ei saa rakennettua kestävää valokatosta. Nyt niitä romahteli lumitalvina useampikin. Että ei arkkitehdeissä noin ammatinedustajana vikaa ole, mutta ilmeisimmin piirustukset oli teetetty kossupalkalla, jonkun nyppiessä välistä rahat liiveihinsä.

        Ei noit hommmat toimi, jos yhtiössä itsessään ei ole osaavia osakkaita. Harvoin on ja sitten asioista "päättävät", ketkä nyt päättävät, useimiten kai hallituksen puheenjohtajan ja isännöitsiän kalakaverit. Ei osakkailla riitä osaaminen, eikä aina älykään tuollaisiin asioihin paneutumiseen.


    • maalarimestari

      Skaala on ihan ok valmistaja, mutta kyllä se toinenkin tarjoaja kannattaisi selvittää vähän tarkemmin. Jos vielä oli halvempi. Oli vähän hatara peruste... Ja ehdottomasti pitää olla lainasta vähintään yksi tarjous (mieluummin useampi) ja kaikki tiedot ehdoista. Vähän haiskahtaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe