Onko mormoneilla pyhiinvaelluspaikkaa?

kiinnostunut..

Monet ev.lutit tekevät "pyhiinvaellusmatkan" Jerusalemiin ja muslimeilla vastaava paikka taas on Mekka. Mutta kuinka MAP-kirkkolaisilla? Onko vastaavaa paikkaa, johon ihmiset tekisivät pyhiinvaellusmatkoja?

7

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M.E.L.

      Salt Lake Cityn ostoskeskus jonka rahoitus on revitty kymmenyksiä maksavien mormonien selkänahasta.

      Siellä se mormonien 'jumala' majailee mikäli ei ole sattumalta käymässä Kolobilla.

    • Meillä ei ole varsinaisesti uskonnollisesti pakollisia pyhiinvaelluspaikkoja, joissa pitäisi käydä edes kerran elämässä. Meillä on tosin "pyhiä" historiallisia paikkoja muistomerkkeinä, kuten Kumoran kukkula ja pyhä lehto (paikka, jossa Joseph Smith sai ensimmäisen näyn). Mutta niissä käynti ei ole pakollista.

      Meille pelastuksen kannalta merkitykselliset paikat ovat kirkossa käynti joka sunnuntai nauttimassa sakramentti ja temppeli, jossa saadaan oma endaumentti ja perhe sinetöidään yhteen.

      Tässä on esitettynä tärkeimmät asiat.

      • alkuperäinen..

        Kiitos asiallisesta vastauksesta!


    • Meillä ei ole mitään "pyhiinvaelluspaikkaa" on vain historiallisesti mielenkiintoisia paikkoja. Monet tekevät matkan Jerusalemiin. Parasta aika asiellä on muutama tuntemani nuori mies. Itse olen lähdössä Salt Lakeen jälleen kerran kohtapuoliin. Moni tekee saman matkan, kuin mitä mormonit tekivät ja tutkivat useampia historiallisia paikkoja samalla matkalla. On myös olemassa pieni muutaman tai kymmenen kilomertin pituisia pätkiä joilla voi vetää käsikärryjä aidon pioneerin tavoin ryhmässä, jotta saisi tuntuman pioneerien elämään. Independencessäkin on kiva käydä katsomassa Christ Churchin pehmojäätelön näköistä temppeliä ja vieressä olevaa MAP kirkon historiallista vierailukeksusta jonne on siiretty joitakin MAP historialle kuuluisia mökkejä ja tavaroita. Salt Lakessa on näyteillä mm JSn ystävien hänelle täskuun pakiottamia pikku aseita joista on myös nikkikuvani.
      Oikeastaan Temppelit, joista etenkin se lähin ja jonka piiriin kuulut, on mormonien pyhiinvaelluspaikka.

      • Kerropa!

        Eikös Kumoran kukkula ole tärkeä? Mormonien suorittamnissa laajoissa ja rahakkaissa kaivauksissa sieltä on löytynyt... Sorry, tuli ajatuskatko. Mutta sinä nensku voinet kertoa mitä sieltä on löytynyt. Sinähän olet kertonut, että joka päivä löytyy uusia todisteita MK:n tueksi.


      • manivesti

        Mitä tarkoitat että Joseph oli pakoitettu ottamaan aseita?
        Älä ymmärrä väärin, minusta oli oikein että Joseph puolustautui ampumalla kun roskajoukko hyökkäsi Carthagen vankilaan. Vastustan väkivaltaa mutta omaa henkeään pitää puolustaa. Ja todellakin vastusta lynkkauksia. Josephin kuolema oli murha. Jos asiat olisivat sujuneet oikeudenmukaisesti olisi Joseph viety oikeuden eteen vastaamaan teoistaan. Se on eri asia olisiko Joseph saanut siinä piirikunnassa oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä. Epäilen ettei olisi, mutta tuomiosta olisi voinut valittaa ja toivottavasti olisi löytynyt myös oikeutta. Smithän kyllä olisi ansainnut tuomion kirjapainon tuhoamisesta mutta ei missään nimessä ansainnut kuolemaa.
        Jälkikäteen ajateltuna ehkäpä Brigham Young kerrankin oli oikeassa kun oli sitä mieltä että Josephin olisi pitänyt paeta ja näin säästää henkensä. Brighamhan syytti Emmaa siitä että tämä taivutteli Josephia olemaan pakenematta kun vielä pystyi.


    • 3-4

      Tarkoitan:In the Church History Museum near Temple Square, located inside a glass case, resides a pair of 19th century pistols and a walking stick. The placard reads, in part, as follows,
      Joseph’s Pepperbox Pistol and Hyrum’s Single Shot Pistol. These guns were used by both men for their defense during the attack at Carthage
      These were the guns that were smuggled into the Carthage Jail while Joseph Smith, Hyrum and their friends awaited their fate. On the morning of June 27, 1844, Cyrus Wheelock visited the jail.
      The morning being a little rainy, favoured his wearing an overcoat, in the side pocket of which he was enabled to carry a six-shooter, and he passed the guard unmolested. During his visit in the prison he slipped the revolver into Joseph’s pocket. Joseph examined it, and asked Wheelock if he had not better retain it for his own protection.
      This was a providential circumstance, as most other persons had been very rigidly searched. Joseph then handed the single barrel pistol, which had been given him by John S. Fullmer, to his brother Hyrum, and said, “You may have use for this.” Brother Hyrum observed, “I hate to use such things, or to see them used.” “So do I,” said Joseph, “but we may have to, to defend ourselves;” upon this Hyrum took the pistol. [i]
      Although it was referred to as a “six shooter,” the pepper-box pistol was not a revolver in the normal sense. It incorporated six individual barrels, it was difficult to aim and tended to be unreliable. The June 2013 Ensign features a painting Greater Love Hath No Man, by Casey Childs. [ii] The artwork features all three items in the display case. Joseph, Hyrum and Willard Richards are attempting to hold the door shut as the mob attempts to enter the room. John Taylor is holding his walking stick. In Hyrum’s left pocket is the single shot pistol brought into the jail by Fullmer, and in Joseph’s left pocket, clearly visible, is the pepper-box pistol given to him by Wheelock.
      Katso nenadan profiilikuvaa siina on kuvattuna kuudestilaukeava.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2609
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      208
      2374
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2292
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      184
      1782
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1298
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe