En päässyt - mitä nyt??

TrofTrpf

Pyrin kolmatta kertaa yliopistoon melko suosittuun tiedekuntaan. En päässyt sisään. Tuloksena oli jopa heikompi kuin viime vuonna, osittain ehkä siitä syystä, että pääsykoekirjat vaihtuivat.

Jokatapauksessa, kiinnostaisi kuulla miten te muut, jotka ette usean vuoden pyrkimisen jälkeen pääse haluamanne opiskelupaikkaan, olette selvinneet? Oletteko ottaneet vastaan sitten sen b-vaihtoehdon paikan, vai ootteko lähteneet opiskelemaan ihan jotakin muuta?

Selvyytenä, en siis nyt kaipaa kommentteja tyyliin "yritä vaan ahkerasti, pääset kyllä seuraavalla kerralla..." Tai muuta lohduttavaa. Vaan avataan ihan oikeasti keskustelu siitä, kun ne unelmat romahtaa ja on vaan pakko keksiä jotakin muuta.

Olen mahdollisesti yrittämässä vielä ensi vuonna, mutta en panosta enää samalla intensiteetillä kuin tähän asti. Ei vaan yksinkertaisesti oo taloudellisesti mahdollista. Perheenkin paine alkaa olla jo aika sietämätöntä.

Oon ajatellut panostaa tämän välivuoden urasuunnitelmien tekemiseen. On pakko keksiä jokin suunnitelma b. Hieman hankalaa, kun tätä pyrkimääni alaa ei opeteta AMKssa. Pitäisi valita joku muu ala ja ammatti...

11

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eteenpäin

      Itselläni sama tilanne paitsi että oli toinen hakukerta ja oikeasti on vain sellainen, että ei vaan ole enää varaa käyttää vuotta elämästä kokeisiin valmistautuen. Täytyy ruveta elämään ihan oikeata elämääkin. Joten tämä saa nyt jäädä, ehkä tämä jotakuta palvelee. Jos vaikka lähtisi ulkomaille.

    • hdfhdf

      Mä tein avoimessa pari-kolme vuotta tutkintovaatimukset täyttäviä opintoja ja pääsin niillä sisään. Arvosanojen tartti kyllä olla parempia, ku yliopistoon päässeillä. Nyt oon 32, kaks tutkintoa, työtön ja lähinnä huvittais opiskella pommintekoa.

      Yliopisto on ihan paskaa, anna olla. Siellä on kyllä kaikin puolin fiksumpaa porukkaa kuin muualla, mut on se kyl semmonen hyväveli-mylly, et huhhuh. Kandee miettii, koska jos siellä joutuu epäsuosioon, ura päättyy ainakin akateemisella puolella, eikä ketään kiinnosta vaik oisit tohtori. Ihmiset palkkaa kavereitaan ja ns hyviä tyyppejä, ei tutkinto paina paljon mitään. Jos akateemiselle alalle pyrit, niin kantsii ottaa vaikka välivuosi ja mennä ulkomaille tekemään jotain kiinnostavaa, vaikka juoksupojaks/tytöks jollekin tutkijalle. Suhteilla voi päästä siitä eteenpäin. Helsingin yliopistossa pääsee eteenpäin vain imemällä professorien munaa.

    • zerg

      Takana kaksi välivuotta. Heti lukion jälkeen en oikein tiennyt, että mitä haluan tehdä, mutta kävin kuitenkin tekemässä muutaman pääsykokeen puoliperseisesti. Sisälle en päässy, ei ollut yllätys. Vähän alkoi syksyllä sitten masentamaan kun ei ollut töitäkään. Noh, ajattelin sitten, että haen kauppakorkeaan seuraavana keväänä. Alkoi kauhea pänttäys. Kirjoja luin arviolta noin 500 tuntia. En päässyt sisään.

      Sitten alkoi oikeasti ahdistamaan. Kavereilla oli jo lapsia, olivat vakituisesti töissä yms yms... Aloin sitten katselemaan ammattikorkeakoulun tutkinto-ohjelmia. Totesin että pääsisin useaan kouluun jo pelkästään lähtöpisteiden avulla. Kävin sitten eräissä amk pääsykokeissa ja täydet pisteet sain. Paikan otin vastaan viime viikolla. Kolmatta välivuotta en olisi enää kestänyt.

      Ammattikorkeakoulu on kuitenkin minulle pieni häpeä vaikken myönnäkkään sitä. Onneksi voi hakea maisteriohjelmiin amk pohjalta.

      Anteeksi sekava teksti.

      • selkis96

        Mulla myös tilenne, että ovet unelma-alalle ei avautunnu. olisi ollut syytä päästä jo sisään, koska nyt seuraavalla kerralla oon niin ramppikuumeess että en varmaan onnistu enää kokeessa.

        Ympäristön paine on tosi kovaa. Vanhemmat vaatii ottamaan minkä tahansa paikan vastaan (no ne on itse ns. duunareita eli ei oikeen ymmärrä tätä akateemista maailmaa). Kaverit on jo opiskelemassa yms. Painetta alkaa olla aikas paljon.

        Mua kiinnostais kuulla miten ootte päätyneet sitten siihen vaihtoehtoon B, ja oootteko pystyneet elämään sen tympiintymisen kanssa?


      • älä juutu
        selkis96 kirjoitti:

        Mulla myös tilenne, että ovet unelma-alalle ei avautunnu. olisi ollut syytä päästä jo sisään, koska nyt seuraavalla kerralla oon niin ramppikuumeess että en varmaan onnistu enää kokeessa.

        Ympäristön paine on tosi kovaa. Vanhemmat vaatii ottamaan minkä tahansa paikan vastaan (no ne on itse ns. duunareita eli ei oikeen ymmärrä tätä akateemista maailmaa). Kaverit on jo opiskelemassa yms. Painetta alkaa olla aikas paljon.

        Mua kiinnostais kuulla miten ootte päätyneet sitten siihen vaihtoehtoon B, ja oootteko pystyneet elämään sen tympiintymisen kanssa?

        Vaihtoehtoon B päädyin yksinkertaisesti. Lakkasin ajattelemasta sitä ykkösvaihtoehtoa, avasin silmäni, katselin ympärilleni ja aloin nähdä paljon uutta ja mielenkiintoista. Siitä se vaihtoehto B avautui ja myös C. Seuraava vuonna pääsin sekä vaihtoehtoon B että C. Nyt kolmas vuosi alkamassa vaihtoehdossa B. Ei tietoakaan tympiintymisestä. Täysillä mennään, elämä odottaa!

        Älä jämähdä paikoillesi! Eteenpäin!


    • trebb alez

      Itse pääsin kolmannella kerralla sisään rimaa väpättäen. Ensimmäisen epäonnistumiskerran jälkeen menin vuodeksi amk:hon, mutta se ei tuntunut oikealta. Lisäksi hieman hävetti koska olin ollut jopa valmennuskurssilla. Asiaa lievitti kuitenkin se, että parhaalle kaverille kävi samoin. Tokalla kerralla alkoi pännimään koska kaveri pääsi kyseiseen kouluun ja itse en. Olin jättänyt amk:n kesken joten sen jälkeen menin inttiin ja kun pääsin sieltä pois niin aloin lukemaan hulluna pääsykokeisiin. Sitten pääsin. Jos olisin pudonnut niin olisin varmaan mennyt töihin ja hakenut seuraavana vuonna uudelleen, lukien kahta kauheammalla apinanraivolla. Tiesin, että hakemani ala ja yliopisto oli se mitä haluan enkä halunnut tyytyä johonkin pakon sanelemaan b-suunnitelmaan. Kun tarpeeksi monta kertaa yrittää ja ottaa opiksi edelliskerran opiskeluvirheistä niin pääsee.

    • kjhgfvn

      Kun on kolme kertaa yrittänyt turhaan, mielestäni ei kannata jatkaa sillä linjalla.

      Voisit opiskella avoimessa yliopistossa jotain itseäsi kiinnostavaa. Siinä näet, onko yliopisto-opiskelu sinun lajisi ollenkaan. Samalla voit selvittää sitäkin, tarjoaisiko amk jotain sinulle sopivaa tai peräti ammattikoulu.

      Siis tosiaankaan ei kannata iskeä päätään seinään yhtään enempää kuin kolme kertaa.

      Itse pääsin vuosia sitten ensi yrityksellä kaikkiin kolmeen yliopistoon, joihin hain. Luulen, etten olisi yrittänyt monta kertaa, vaan olisin suunnannut muualle.

    • niin2014

      On se sinänsä mielenkiintoista että muissa maissa koulut kilpailevat opiskelijoista. Suomessa systeemi on sen verran luotaantyöntävä, että on enemmän syitä olla hakematta kuin hakea.

    • tsemiahei

      Kannattaa panostaa muualle, ja myös yrittää hakea sivureitin kautta... eli esim. hakea samaan laitokseen opiskelemaan jotain muuta, jolloin voi sitten ehkä onnistua vaihtamaan ainetta siihen ykkösvaihtoehtoon.

      Mulla on unelmat romahtaneet niin monta kertaa, etten enää edes jaksa välittää - ja samaan aikaan, pääsin aivan yllättävää reittiä unelma-ammattiin! Elämä voi yllättää.

    • kokemuksen kautta

      Ihan vaan neuvona, että jos otat vaihtoehdon b:n tai jopa c:n elämä voi alkaa tympii aikas paljon. Lisäksi kukaan ei sinua välttämättä palkkaa töihin, koska a) tietävät tai b) vaistoavat, että et ole alalle soveltuva/sinua ei kiinnosta oikeasti ollenkaan koko ala.

      • tai näin

        Toinen neuvo tässä: Jos pyrit koko ikäsi vaihtoehtoon a, etkä pääse, koko elämä menee hukkaan. Kyllä kannattaa ajoissa hyväksyä vaihtoehto b tai c, niin voi päästä kunnon töihinkin.

        Mikään opiskelu ja työ ei ole aina pelkkää herkkua. Joka semmoista odottaa, että on unelma-alallaan joka ikinen päivä elämänsä loppuun, tulee pettymään surkeasti.

        En tiedä, montako vuotta kannattaa yrittää päästä johonkin tiettyyn unelma-ammattiin, mutta mielestäni kannattaa alkaa opiskella jotakin edes heti, kun voi. Siis se kakkosvaihtoehto heti käyttöön.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe