PAHA takapakki...saanko täältä"tukea"? :(

menetetty tapaus

mä olin 53 kiloinen tossa kolme kuukautta, sitä ennen 38 kilosta nousin puoles vuodes tohon...no...nyt jotenkin etoo taas ruoka ja painan 44 kiloa ja tahdon laihtua lisää :/ iso takapakki iskenyt.taas luut näkyy ja neljän päivän kalorit on yhteensä noin 400-500..siis neljän päivän! :( eilen söin muutamia viinirypäleitä ja pienen palan vesimelonia.....tänään en ole syönyt yhtään.....mulla on kilpirauhasen vajaatoiminta ja paljon mielenterveydellisiä ongelmia...ja anemia....nyt mua palelee ja heikottaa taas tosi paljon mut virtaa sillai riittäs et on "hyvä olo" kun oon taas laiha mutta MUTTA mua ahdistaa koska mä olin paranemaan päin enkä TIIÄ MIKÄ laukasi takapakin??? en oikasti tiedä.ei ole elämänmuutoksia, negatiivisia ainakaan....sain kuntoutustuen ohelle töitäkin, juuri semmoisia josta tykkään.eli KIRJOITAN kotona tietokoneella on tiivistettynä työni kuva! :O kaiken pitäs olla mallillaan jne.miehen kans menee nyt paremmin kuin ennen, ystäviä mullei edelleenkä ole tässä kaupungissa johon muutimme , liian iso ja outo kaupunki...aattelin etten käy enää SH-liitossakaan suotta kun oon parantunut.en tajunnut et kroppa parani, pää ei....taas laihdun ja laihdun.... :( ja haluan sitä mut yhtä aikaa en halua! miten taistella vastaan tätä ? en syö ruokahalua vähentäviä lääkkeitä tms.en tajua miksi menetin taas halun syödä! :( olin 53 kg ja vatsalihakset näkyi ja reisissä lihasta ja jopa pepussa, treenasin itseeni usein viikossa joka viikko ja söin terveesti...miksi ilman järkisyytä taas kävi näin :'( osaako joku sanoo miten haen apuja, saako mistään vertaistukea jne? :( siis mul on ravitsemusterapia ja voin varaa SH-liitolle uuden ajan jos tahdon.......kävin niissä vielä 53 kiloisenakin! terapeutti sano et oot niin terveemmän näköinen jo kun punnitus otettiin ja olin alusvaatteillani.... :O sanoi et treenattu on ja syöty? sanoin on ja jatkan samaa rataa.nyt seuaavalla käynnillä kun hän palaa lomalta kiva pamauttaa et oon kuukaudes ja yhdessä viikossa laihtunut 9 kiloa!!!!!! ps.laitoshoitoon en voi mennä, se on minulta laskuista pois lääkärinikin mielestä koska minulla on sairaalakammo ja siellä lakkaisin syömästä ja syrjäytyisin yksin johonkin nurkkaan...onko mitään ryhmiä olemassa, vertaistukea? tms...en haluu joutuu enää SAIRAALAAN painon takii, kerran olin 2 yötä sairaalassa kun tippui alle 38 paino ja oksensin kaiken mitä söin tahattomasti ja pyörryin.mies soitti lanssin ja vei mut sairaalaan, siis saattoi ja oli siellä kanssani...mut laitettiin letkuihi... :( sitäkautta ruokaa...mä tappelin vastaan letkui mut voimat oli liian vähissä.yritin että ette lihota mua... :( sit lääkäri sanoi siin et seuraava askel on sydämen pysähdys, kumman valitset...oli pakko suostuu letkuihin...

4

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Etkä ole menetetty

      Ei paraneminen ole mikään suora käyrä ylöspäin. Takapakit kuuluu siihen samalla tavalla kuin mihin tahansa sairauteen. Pitää vaan jatkaa eteenpäin eikä jäädä liikaa pohtimaan. Toki on hyvä pysähtyä miettimään oliko tässä jokin laukaiseva tekijä ja jos oli niin käsitellä se. Mutta jos sellaista ei löydy niin ei kannata liian pitkäksi aikaa jäädä junnaamaan paikoilleen. Tuollainen painon pudotus noin lyhyessä ajassa kyllä on vakavaa ja kertoo ainakin sen ettet ole parantunut, mutta nyt jos heti tartut toimeen niin saat kyllä tilanteen hallintaan vielä ilman sairaalahoitoa. Avun saaminen tähän vuodenaikaan on aikas hankalaa kun kaikki ovat kesälomilla, mutta mitä jos soittaisit sinne missä olet aikaisemmin käynyt ja kysyisit mikä heillä on tilanne? Jos taas tilanne on niin paha ettet syömään pysty niin sitten päivystykseen. Tuolla painolla et kovin montaa viikkoa voi ihmetellä jos et omin päin saa asioita muuttumaan. Kirjoituksesi perusteella sanoisin kyllä, että "pipon höllääminen" auttaisi kummasti. Siis suomeksi, lopeta tuo älytön stressaaminen asiasta ja hyväksy se tosiasia että olet epätäydellinen ihminen jolle sattuu kömmähdyksiä. Me kaikki ollaan. Siitä sitten vaan jatketaan eteenpäin uudella innolla ja paremmalla onnella. Tämä oli vain yksi lipsahdus, anna se anteeksi itsellesi ja korjaa tilanne ennen kuin on myöhäistä.

      • kylkiluut

        Tiedoksi vaan että anoreksia ei ole sairaus vaan vamma.
        Samoin kuin esim.katkennut jalka, liian vähäisen syömisen aihuttama vamma vaatii lepoa, aikaa ja hyvää ravitsemusta parantuakseen. Henkinen parantuminen tulee kyllä lopuksi kun jaksaa olla kärsivällinen ja se on se viimeinen vaihe. Itse en edes muistanut millaista on olla ihminen. Nyt muistan taas. Kallon kutistajajille/psykiatreille/poppatohtoreille/psykologeille yms.p"%kan mussuttajille on turha mennä, sillä he eivät tiedä tästä "sairaudesta" mitään. Antakaa itsellenne rauhaa, omaa-aikaa ja kuunnelkaa kehojanne ravitsemuksen suhteen. Älkää mieltänne. Paraneminen vie aikaa, jopa vuosia. Kuten itselläni. Luottakaa kehoonne. Ahmintakohtaukset ovat paranemisessa ihan normaalia, älkää tasoittako niitä oksentamalla, laksoilla tai pakko-liikunnalla. Itse söin paranemisen alkaessa kun aloin kuunnella kehoani noin 3kk:a 6000kcal/per päivä, mutta normalisoitui sen jälkeen. Ensin tuli paljon rasvaa, mutta se alkoi pikku hiljaa korvautua lihaksella. Olen ollut paranemisen tiellä jo 1,5vuotta ja syön normaalisti nykyään joka päivä. Painoni ei laske, mutta ulkomuotoni muuttuu koko ajan kiinteämmäksi, kun kroppa luottaa ja korvaa liikaa rasvaa lihasmassalla. Enkä edes painoharjoittele. Antakaa vain itsellenne aikaa.


    • Tiedän

      Anoreksia on mielen sairaus, eikä mikään vamma.

      Tärkeätä olla ammattiavun piirissä, kehon tai vaikkapa itsensä kuuntelu on ihan mitään tekemätöntä anorektikolle.

    • ksopah

      repsahdus kuuluu tervehtymiseen, älä ruoski ittees... koska oot ollut jo terveen rajoilla, niin tää on vaan tämmöinen pieni takapakki...! Älä stressaa, kyllä ne taas antaa uusia ohjeita siellä, ja ihan että sun mies jaksaa tukea...

      Jaksa vman vielä! Mä en edes jaksa muistaa, monta kertaa mä luulin olleeni terve kun olin vielä ihan ties miten sairas... mut kyllä se helpottaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe