Ajattelin valmistaa kotiviiniä 1000 l:n astiassa, joten jos joku on valmistellut viinejä aiemmin enemmänkin, niin kerro ihmeessä, minkälaisessa suhteessa laittelen ainekset ja mitä kannattaa huomioida tehtäessä isompaa erää..!? Ajattelin mansikka-mustaherukkaviiniä.. =P
Kotiviini JÄTTIastiassa
16
753
Vastaukset
- Onnea vaan
Mahdollisiman vähän marjoja ja paljon vettä sekä n. 7kg sokeria. Hyvää tulee.
- Wanha wiinintekijä
Heh. Varmaan provo, mutta kuitenkin hauska ajatus :-) Pullotuksessa olisi hmm.. "pikku" homma ja missä ihmeessä säilöisit ne 1000 litraa, siis 1333 kpl, 3/4 litran pulloa? Oikeampi sokerin määrä tuohon litramäärään taitaisi olla 280 kilon luokkaa..
Sinänsähän tuo ei ole kuin matikkaa, ohjeita pienemmille määrille löytyy netistäkin pilvin pimein.- lapotaan usein
Tämä oli kyllä hauska!
Aloittajalla on siis muutama tuhannennen litran astia, lämpimät/ kylmät tilat steriilien lappojen ja pullojen lisäksi.
Raaka-aineiden koostumus vaihtelee, se täytyy opetella ja joskus yllätyksiäkin sattuu. ( positiivisiakin, huonompi viini paranee usein vanhetessaan).
Suosittelisin kuitenkin aloittamaan vähän pienemmillä määrillä, vaikka valmispakkauksilla, mutta muista hygienia!
Oikein tyypillisiä keskustelupalsta vastauksia .
- ...
2kg sokeria ja aamupaskalla käy isompikin viinimäärä hyvin.
- Kippis ja turaus
Paketti hiivaa, sokeria viitisenkiloa; siitä tekijälle paljon iloa. Luritetaan litku pulloon ja pullo pankon reunalle ja hyvää tulloo!
Mutta joo, et kai todella odottanut asiallisia kommentteja täällä ja vielä viinintekoon liittyen? - kgkugkuggku
Helppoa. Paketti hiivaa, 100 kg sokeria ja 2500 kg punaisia kärpässieniä.
- Tiedän paremmin
Muuta Italiaan ja osta viinitila. Siitä se lähtee. Baroloalueella hehtaarilta saa 5.000 pulloa. Myyt ulos 40€ pl. = 200 000 € miinus kulut.
- Nii-i, juu jaa. . .
Ite tekisin pienemmässä, niin on lappoaminen ja sakasta eroonpääsy helpompaa.
Sitten vesiastiat, esim hanallinen 10-25litran vesi tonkka , semmosia 4-5 kpl, niistä saat viinin suoraan lasiin säilymään. - paskahousuoot
Onpa päivän tyhmin aloittaja. Onnea idioottii.
- veks vaan !
Älä tee kotiviiniä ! Se on kuule klassillinen tapa alkoholisoitua. Pistä päreeks vaan kamppeet.
- Kysympähänvoon
Klassinen tapa alkoholisoitua? Perustele! Minulla on nyt vuoden verran ollut kotiviininteko harrastuksena enkä ole ryypännyt yhtään sen useammin kuin ennenkään!
- tehnyt2
Laske suhteet jostakin ohjeesta, niin kyllä se onnistuu.
Ehkä "mäski" kannattaisi puristaa, siinä menee useita litroja hukkaan.
Varaa myös aikaa muutama kuukausi ylimääräistä. - schnapsbrennen_als_hobby
Sitten jos ei mahdu pulloihin sellaisenaan, se varmaankin täytyy "tiivistää"...
- pääsijanoyllättämään
Aloittajalla oikea asenne. Kun tehdään jotain niin tehdään sitten kunnolla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 683189
- 2002801
- 222618
- 492588
- 202466
Kuule rakas...
Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl412305Miten hitsissä ulosoton asiakas?
On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez2101753Törmättiin tänään
enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v241707- 371560
- 181416