Pekka Sartola rupesi RAHASTAMAAN!

Ananias & Safira

Pekka Sartola, jonka Lähi-itä -aiheiset kolumnit ovat tähän asti olleet ilmaiseksi luettavisssa netistä, sanoo nyt näin:

"Kolumnin hinta on 4,80€/kpl. Ilmestyy noin kahden viikon välein sitoumuksetta. Maksuvälineinä lähes kaikki luotto- ja pankkikortit, Visa Electron ym. Sisältää runsaasti kuvia ja karttoja, lataus pdf-alustalla. Luettavissa helposti tietokoneissa, läppäreissä, tableteissa ja useimmissa älypuhelimissa."
http://www.ajanteos.com/kolumniParent.php


Rahanahneus, Ananiaan ja Safiran synti...

16

387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taku129

      Jos se edes on häneltä ahneutta? Entäpä, jos hän haluaa peittää kustannukset tutkimuksistaan?
      Ei pitäis olla heti syytämässä (vihollisen rinnalla), kun ei tiedetä totuutta.
      Syyttäminen ei siltikään ole Jumalasta..

      • >>Ei pitäis olla heti syytämässä (vihollisen rinnalla), kun ei tiedetä totuutta.>>

        Miksi Jumalan miehen täytyisi ylipäätään missään kohtaa pyyttää rahaa toiminnalleen? Eikö taivaan ja maan omistaja pitäisi huolta omistaan:

        "Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?" - Matteus 6:26

        No, ehkä hän ei pidä huolta... onhan se kyllä jo nähtykin. Käytännössä katsoen jokainen Jeesuksen saarnaaja on käsi ojossa rahastamassa ja esittelemässä tilinumeroita, jonne voi lahjoittaa RAHAA.

        Vittu mitä kusetusta tämä jeesus homma on!!


    • KTS (Ei kirj.)

      En lue sitä sontaluukkua edes ilmaiseksi.

      • KTS(ei kirj.)

        Joo. Lausuntoautomaattinahan minä täällä olenkin. Olipa asia sitten mikä tahansa. Iranilais-palena minä tiedän kaiken kaikesta. Palestiinaan olen erikoistunut ja siellä hamasiin. Niistä minä dikkaan.

        KTS 22.5.2014 15:400 SULJE
        Onko ihan pakko kaikkeen soopaan kansan suostua.
        Just noin me__ iranilaiset__ on aateltu ameriiikkalaisista !
        Vihon viimen mennee kaaliin tääl Pohjolaskii...:o


    • No sehän on selvä että toronton uuskarismaattinen henki rahastaa. Eihän netmissio koskaan ole seurannut Jeesusta vaan Reijo Ruotsalainen.. Ja vin capia...

    • Viekää kaikki

      Jeesusta ette pysty viemään minulta.

      Rahanhimo on vienyt tuhoon monta Herran palvelijaa!

      • kaikki maksaa

        Mutta Jumalan Sana sanoo:
        "Ostakaa totuutta,"

        Vesihän on ilmaista mutta putkitus maksaa.


      • kaikki maksaa kirjoitti:

        Mutta Jumalan Sana sanoo:
        "Ostakaa totuutta,"

        Vesihän on ilmaista mutta putkitus maksaa.

        * Ei pidä tehdä sellaista evankeliumin työtä, että sen varassa lähdetään matkaan. Rahaa ei tule kerätä millään tavalla, vaan jos joku antaa, se on Herralta, mutta siihen ei saa käyttää omia vippaskonsteja. Siinä on todell Ananiaan ja Safiiran henki sydämessä. Mä luulen, että monet, ns. karismaatikot ovat vaarassa , että ovat rahaa keräämällä kymmnnysten varjolla suurilta ihmismassoilta, mutta asian ratkaisee Herra, kun tulee, ja saattaa meidät itsekunkin Kristuksen tuomioistuimensa eteen. Siellä meidät tutkitaan, onko tekomme rakkaudessa tai jossain muussa hengessä tehtyjä, ei siis aleta tuomariksi, paitsi, jos selkeästi huomataan väärää , Raamatulle vierasta evankeliumia juistettavan, siitä tulee jokaisen joka asian ymmärtää, varoittaa. Eikä silloinkaan pidä tuomita väärää julistajaa, vaan sen, mitä hän opettaa, Jumala on rakkaus, ja voi , jos joku tälläinen väärän julistaja katuu ja tekee parannuksen, on Jumalalla PALJON anteeksiantamusta. Rakkaus peittää syntien paljouden, Kristus on rakkaudessaan syntissiin anatanut paljon anteeksi, ja antaa, jos vaan syntimme tunnustamme Hänelle.


    • Paras tae tuotteen ( tässä tapauksessa Elävän Veden) laadun takeesta on sille myönnetty sertifikaatti. Lainaus tekstistä;

      " Kuulkaa, kaikki janoavaiset, tulkaa veden ääreen. Tekin, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa ja syökää; tulkaa, ostakaa ilman rahatta, ilman hinnatta viiniä ja maitoa.
      Miksi annatte rahan siitä, mikä ei ole leipää, ja työnne ansion siitä, mikä ei ravitse? Kuulkaa minua, niin saatte syödä hyvää, ja teidän sielunne virvoittuu lihavuuden ääressä."

    • Ahneus on vaarana

      En tunne Pekka Sartolaa, enkä lue hänen kolumnejaan, joten vastaan vain yleisellä tasolla.

      Jos joku tekee työkseen tutkimustyötä, hänellä on silloin jokin työnantaja tai tutkimuksella on jokin rahoituslähde, esim. projektirahoitus, joka maksaa työstä sovitun korvauksen. Jokainen meistä voi tehdä mitä tahansa tutkimuksia, kuten moni tekee, myös vapaa-ajan harrastuksenaan ja meillä on oikeus julkaista niitä blogeissa tai lähettää niitä sähköpostitse halukkaille lukijoille. Vapaa-ajan tutkimuksista ei voida periä palkkioita, eikä lähetetyistä kirjeistä maksuja.
      Laki ei anna kenellekään lupaa kerätä lukijoilta rahaa ainoastaan ”kustannusten peittämiseksi”. Se luettaisiin ns. verottomaksi tuloksi ja olisi näin ollen laitonta. Myös kristillisillä järjestöillä ja seurakunnilla on oltava rahankeräyslupa, jolloin viranomaiset voivat valvoa kaiken menevän oikein ja lain mukaan.

      Entäpä, jos valvomattomasti rahaa kerättäessä rahaa tulee huomattavasti enemmän kuin vain ”kustannusten peittämiseksi” – vaarana on aina se, että asia salattaisiin ja ylimääräiset rahat pidettäisiin omina tuloina ohi verottajan.
      Jos Pekka Sartola haluaa saada keräyksellä rahaa tutkimuksensa kustannuksiin, kuten joku ehdotti, niin silloin Sartolan tulee olla palkallinen ammatinharjoittaja tutkijana. Se on mahdollista esim. perustamalla toiminimi. Hän keräisi tällöin rahaa tutkimustyöhönsä, eikä vain lähettämänsä materiaalin kustannuksiin. Tämä vaikuttaa todennäköiseltä, sillä sähköistetyssä muodossa lähettäminenhän on ilmaista.

      Ongelman muodostavat kolehdit ja luvanvaraisetkin keräykset. On aina mahdollista, että jokin kristillinen yhteisö lankeaa ahneuteen ja käyttää rahoja vääriin, eri tarkoituksiin, kuin alun perin on ollut tarkoitus. Maassamme on syntynyt useita yhden ihmisen ympärillä pyöriviä rukousyhteisöjä, joiden tulot ovat ruhtinaalliset. On kyseenalaista, jos verotietojen mukaan henkilö rikastaa huomattavasti hengellisellä työllä – se ei ole Kristuksen Hengen mukaista, vaikka osa tuloista käytettäisiinkin vaikka köyhien ja vähäosaisten auttamiseen. Tämän tästä paljastuu maallisia yhteisöjä, joiden hyväntekeväisyyskeräyksistä vain pieni murto-osa menee kyseiseen tarkoitukseen ja yli 90% ns. ”keräyskuluihin”. Kristityt antavat mielellään rahaa Jumalan valtakunnan työlle, mutta omantunnon tähden järkeä on syytä käyttää.

      Joh. 11 ”Silloin sanoi yksi hänen opetuslapsistaan, Juudas Iskariot, joka oli hänet kavaltava: "Miksi ei tätä voidetta myyty kolmeensataan denariin ja niitä annettu köyhille?" Mutta tätä hän ei sanonut sen tähden, että olisi pitänyt huolta köyhistä, vaan sen tähden, että hän oli varas ja että hän rahakukkaron hoitajana otti itselleen, mitä siihen oli pantu.”

    • veroton israel

      Jos sartola asuu israelissa ei sen tarvitse maksaa mitään veroja , voi vaiin kerätä rahaa.

      en lue niitä.

      • * Eihän oo mitään pakkoa maksaa, uutisia saa muualtakin ja aivan ilmaiseksi, hölmöä maksaa siitä, mistä media kertoo masoittain ja päivittäin !


    • Siunauksen lähde
    • ouuh jeeh

      No nyt vasta alkoi itseäni kiinnostamaan nuo kolumnit, kun tulivat maksullisiksi. Ilmaiskrääsää on netti täynnä, mutta jos ihan maksullisen kolumnin saisi käsiinsä, niin tulisi aineisto luetua huolella läpi.

    • iloista antajaa raka

      Rahanahneus ei ollut Ananiaan ja Safiran pääsynti, vaan epärehellisyys. Jos olisivat rehellisesti sanoneet, etteivät ihan kaikkea pistäneet jakoon, vaan säästivät osan itselleen, tuskin sen suurempia seuraamuksia olisi tullut.

      • >>Rahanahneus ei ollut Ananiaan ja Safiran pääsynti, vaan epärehellisyys.>>

        Ja Raamatun jumalan pääsynti on se, ettei hän pidä yllä palvelijoitaan taloudellisesti. Siksi nämä joutuvat kääntymään "egyptiläisten" ja "midianilaisten" puoleen, käsi ojossa kuin kerjuulla.

        Tai otetaan hieman takaisin tuo äskeinen... tarkemmin ajatellen Raamatun jumalan pääsynti on se, ettei häntä ole olemassa. Mutta toisaalta... hmm.. sehän ei olekaan mikään synti, vaan pelkästään suuri siunaus ihmiskunnalle!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      298
      3381
    2. 202
      2931
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2514
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      231
      1986
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1415
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      166
      1271
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    Aihe