Kaakelin halkeama

hmhmhm

Ostettiin vuonna 2007 rakennettu rivitalo, josta muuton jälkeen paljastui halkeamia suihkuseinän kaakeleissa. Halkeamat on kulmassa, ikäänkuin yläkulma napsahtanut halki noin 5cm kaaressa neljän kaakelin osalta. Näytössä ja katselmuksessa ei näitä näkynyt, koska halkeamat jäi juuri suihkutelineen kulmaan, jossa oli entisen asukkaan purkit ja putelit. Välittäjä vakuutti moneen kertaan, että "näin uudessa asunnossa ei korjattavaa ole tiedossa vielä vuosiin". Jaa-a... Taloyhtiön huoltomies kävi ensin katsomassa ja otti kuvat halkeamista isännöitsijälle. Huoltomies totesi, että kyllähän näissä jonkunlainen rakentajan takuu täytyy olla.

Nyt isännöitsijä tarkisti kuvat, ja tuomio oli niiden perusteella että kyse on pelkästään kosmeettisesta vauriosta, kosteusmittauksen saa omistaja tehdä itse jos haluaa. Kosteusvauriota ei kuulemma ole, kuvista näin päätteli. Halkeamat kuulemma johtuvat seinän elämisestä. Mutta eikö tähän ole mitään takuuta, kun kyse on kuitenkin noin uudesta asunnosta? Ja mikäli ei olisi jostain syystä takuuta tässä tilanteessa - voiko ostaja reklamoida asiasta myyjää? JA miten isännöitsijä voi sanoa että kosteutta ei ole päässyt halkeamista (osa on hiushalkeamia, osaan mahtuu kynsi väliin). Jos uskoisimme häntä ilman lisätutkimuksia, kukas siinä vaiheessa korvaisi jos kosteusvaurio syntyisikin...

Soiteltiin muutama remonttireiska läpi, ja heiltä tuli kommenttia että ammattilaisen pitäisi tulla se tutkimaan. Isännöitsijälle on sanottu, kuulemma toteutuu..

2

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietäjä iänikuinen

      Taitaapi takuuaika olla 5 vuotta, en muista varmasti.

      Isännöitsijä varmastikkin oikeassa, Vesieriste joustavaa, ei raila kaakelissa siihen mitään vaikuta, pelkkä ulkonäköhaitta.

      Tottakai remonttityypit tulevat katsomaan, kun pyydetään. Oletan, jolleivat ehdota täyttä kylppäriremonttia, vähintäänkin kaakelit pitää uusia. Siis kaikki, ikinä ei kaupasta löydy samanlaisia. VAsieristekin siinä menee uusiksi. Se nyt on taloyhtiön vastuulla. Mutta kun kyse ulkonäkösyistä, ei vaurioista rakenteissa, sen maksaa osakas. Kosteuden voi aina mittauttaa omaan piikkiin.

      Onnea vaan uudesta asunnosta. Epäilyttää, asunto-osakeyhtiö-asumisessa teille paljon kiintoisaa tutustumista moniksi vuosiksi eteen päin :DDD

    • Asia kannattaa tutkia noilta kohdin vielä uudemman kerran. Halkeamat olisi pitänyt löytyä jo raportistanne, joten epäilen kartoittajan tarkkuutta ja ammattitaitoa. Onko mittausta ylipäätään tehty tuosta kohtaa? Joissakin kunnissa terveystarkastajat tekevät pintakosteusmittauksia maksutta. Mutta teinä vaatisin kyllä uutta kosteuskartoitusta pätevältä taholta. Ei keneltäkään "remonttireiskalta".

      On totta että vedeneriste joustaa, mutta jos kyse on rakenteen elämisestä, niin eriste voi olla repeytynyt. Mikäli näin on ja kosteutta löytyy, niin teidän tulee tehdä ilmoitus myyjälle. Myyjän vastuu on 2 vuotta osakekaupoissa. Tässä vielä infoa noista vastuuasioista osakekaupoissa http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Viat-viivastykset/asuntokauppa/vanhan-osakehuoneiston-virhe/

      Lopuksi; olen neuvoissani tiukkapipo, mutta lohdutukseksi voin sanoa, että vaikka kehotan pelaamaan varman päälle (ettei tarvitse katua ja murehtia), niin en silti usko että kyseessä olisi tässä tapauksessa muu kuin kosmeettinen haitta. Laattojen alla on aina kosteutta, kun suihkua käytetään. Sitä varten vedeneristyksiä tehdään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe