Kaakelin halkeama

hmhmhm

Ostettiin vuonna 2007 rakennettu rivitalo, josta muuton jälkeen paljastui halkeamia suihkuseinän kaakeleissa. Halkeamat on kulmassa, ikäänkuin yläkulma napsahtanut halki noin 5cm kaaressa neljän kaakelin osalta. Näytössä ja katselmuksessa ei näitä näkynyt, koska halkeamat jäi juuri suihkutelineen kulmaan, jossa oli entisen asukkaan purkit ja putelit. Välittäjä vakuutti moneen kertaan, että "näin uudessa asunnossa ei korjattavaa ole tiedossa vielä vuosiin". Jaa-a... Taloyhtiön huoltomies kävi ensin katsomassa ja otti kuvat halkeamista isännöitsijälle. Huoltomies totesi, että kyllähän näissä jonkunlainen rakentajan takuu täytyy olla.

Nyt isännöitsijä tarkisti kuvat, ja tuomio oli niiden perusteella että kyse on pelkästään kosmeettisesta vauriosta, kosteusmittauksen saa omistaja tehdä itse jos haluaa. Kosteusvauriota ei kuulemma ole, kuvista näin päätteli. Halkeamat kuulemma johtuvat seinän elämisestä. Mutta eikö tähän ole mitään takuuta, kun kyse on kuitenkin noin uudesta asunnosta? Ja mikäli ei olisi jostain syystä takuuta tässä tilanteessa - voiko ostaja reklamoida asiasta myyjää? JA miten isännöitsijä voi sanoa että kosteutta ei ole päässyt halkeamista (osa on hiushalkeamia, osaan mahtuu kynsi väliin). Jos uskoisimme häntä ilman lisätutkimuksia, kukas siinä vaiheessa korvaisi jos kosteusvaurio syntyisikin...

Soiteltiin muutama remonttireiska läpi, ja heiltä tuli kommenttia että ammattilaisen pitäisi tulla se tutkimaan. Isännöitsijälle on sanottu, kuulemma toteutuu..

2

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietäjä iänikuinen

      Taitaapi takuuaika olla 5 vuotta, en muista varmasti.

      Isännöitsijä varmastikkin oikeassa, Vesieriste joustavaa, ei raila kaakelissa siihen mitään vaikuta, pelkkä ulkonäköhaitta.

      Tottakai remonttityypit tulevat katsomaan, kun pyydetään. Oletan, jolleivat ehdota täyttä kylppäriremonttia, vähintäänkin kaakelit pitää uusia. Siis kaikki, ikinä ei kaupasta löydy samanlaisia. VAsieristekin siinä menee uusiksi. Se nyt on taloyhtiön vastuulla. Mutta kun kyse ulkonäkösyistä, ei vaurioista rakenteissa, sen maksaa osakas. Kosteuden voi aina mittauttaa omaan piikkiin.

      Onnea vaan uudesta asunnosta. Epäilyttää, asunto-osakeyhtiö-asumisessa teille paljon kiintoisaa tutustumista moniksi vuosiksi eteen päin :DDD

    • Asia kannattaa tutkia noilta kohdin vielä uudemman kerran. Halkeamat olisi pitänyt löytyä jo raportistanne, joten epäilen kartoittajan tarkkuutta ja ammattitaitoa. Onko mittausta ylipäätään tehty tuosta kohtaa? Joissakin kunnissa terveystarkastajat tekevät pintakosteusmittauksia maksutta. Mutta teinä vaatisin kyllä uutta kosteuskartoitusta pätevältä taholta. Ei keneltäkään "remonttireiskalta".

      On totta että vedeneriste joustaa, mutta jos kyse on rakenteen elämisestä, niin eriste voi olla repeytynyt. Mikäli näin on ja kosteutta löytyy, niin teidän tulee tehdä ilmoitus myyjälle. Myyjän vastuu on 2 vuotta osakekaupoissa. Tässä vielä infoa noista vastuuasioista osakekaupoissa http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Viat-viivastykset/asuntokauppa/vanhan-osakehuoneiston-virhe/

      Lopuksi; olen neuvoissani tiukkapipo, mutta lohdutukseksi voin sanoa, että vaikka kehotan pelaamaan varman päälle (ettei tarvitse katua ja murehtia), niin en silti usko että kyseessä olisi tässä tapauksessa muu kuin kosmeettinen haitta. Laattojen alla on aina kosteutta, kun suihkua käytetään. Sitä varten vedeneristyksiä tehdään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3560
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2962
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2850
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2738
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2634
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2435
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      244
      2075
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1867
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      43
      1783
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      169
      1740
    Aihe