Ette tiedä köyhyydestä mitään

Kylmät kädet

Ostin Lidlistä valkoisia papuja tomaattikastikkeessa ja kaveriksi Uunilenkin, makaroonia ja perunoita. Syön tuosta annoksesta 3 kertaa mahan täyteen, ja yhteishintaa kaikille kolmelle aterialle tulee tuskin paljoakaan päälle euron.

Eli jos osaa elää kohtuullisesti, niin köyhäkin kyllä pärjää.

29

416

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    •  Kk

      Hiukan osviittaa:

      415g paputölkki 0.55€
      400g uunilenkki 0.79€
      400g makaronia 0.18€

      Hiukan kyllä kaduttaa, kun menin paljastamaan, kuinka kustannan alkoholiongelmani.

    •  ♥ 

      Eihän tuohon tarvitse kuin laittaa vähän suolaa, tabascoa ja ketsuppia, niin sen jälkeen annokset eivät ole ainoastaan täyttävän ravitsevia, vaan lisäksi myös HERKULLISIA!

    •  K 

      LIDL on suurin syy, miksi en (vielä) ole kadulla tai jossain vítun laitoksessa.

    • Jaa ei muka tiedä

      Kyllä 60- luvulla syntyneet ainakin tietää köyhyydestä jotain.

      kouluruoka oli aivan kamalaa mauotonta pötsintäytettä jota vielä ala- asteella väkisin syötettiin. Työni puolesta kun ole kouluruokaan tutustunut niin se on herkkua siihen verrattuna.

      Sitä en ymmärrä miksi köyhän pitää ihan kaikesta kieltäytyä pysyäkseen edes hengissä tällä hintatasolla. Työmarkkinatuki on ihan naurettavan pieni eikä sillä elä terveellisesti kukaan.

      Mikä on kohtuullisesti? Ei saa ikinä uusia vaatteita, ei voi käydä missään festareilla, huvipuistoissa eikä ostaa mitään ravintoloista. Köyhät jotka kuluttaisivat kotimaassa on viety kaikki ostovoima ja se taas lisää työttömyyttä.

      Olen köyhästä yh perheestä jossa opin tarkkaan laskemaan budjetin enkä jätä ikinä laskuja maksamatta. Ensin laskut ja sitten katsotaan mitä jää. Entistäkin vähemmän jää. Pätkätöiden palkalla paikkaan työttömyyden aikaisia puutteita niin ettei palkkatyö paranna elintasoani millään lailla kun se on määräaikainen työ. Lomamatkoilla tai missään ravintoloissa en ole kymmeneen vuoteen käynyt. Ei se onnea näy tuovan ihmisille vaikka olisi rahaa kuluttaa kuinka. Sen jälkeen ei enää osaa nauttia elämän pienistä asioista eikä arjesta. Koko ajan pitää saada lisää ja lisää nopeasti jotta "nälkä" tyydyttyy. Ihan sama kuin pelihimo ym.addiktiot.

      • rikas köyhä

        Minä en koskaan maksa laskujani, joten minulla on varaa elää sangen äveriäästi vaikka olenkin köyhä.


      • Dyykkariksiko
        rikas köyhä kirjoitti:

        Minä en koskaan maksa laskujani, joten minulla on varaa elää sangen äveriäästi vaikka olenkin köyhä.

        Onko kivaa kun luottotiedot ovat menneet? Kaveri jelppaa kun netissä olet tai vanhemmat. Vanhemmilta todennäköisesti viedään jo eläessä sisarustenkien osuudet.

        Ystäviä sinulla varmasti on muidenkien edestä. KauANKO aiot elää tuolla periaattellasi?

        ROSKIKSESSA elää sangen äveriäästi jos ei laskuja maksa.


    • Kuukki

      Verotus kiristyi sen verran Helmikuussa 2014, että saan nyt 7 € / kk vähemmän käteen. Aivan samoilla ruoka ostoksilla ruoka kulut ovat nouseet 1,4 € / vrk eli 42 € / kk. näin se menee köyhät köyhtyy.
      http://www.lahti.fi/www/images.nsf/files/454BECD90400E5B1C2257B7400264B6C/$file/tilastokatsaus2013_3.pdf
      Katsos ajatuksella kuinka ne keskiverrot syntyvät:
      koko maassa on 321 kuntaa. Koko maan keskiverron tulotason saavuttaa sijalla 60 ELI 60 hyvä tuloista nostaa 261 huonamman tulot keskivertoon. eli huomaimmat tulot ovat 32,63 % paremmin ansaitsevien tuloista. KOKO kunnassa.

      • kuukki

      • voi, einekset

        No voi, pitää jättää ne kaljat ja einekset kauppaan ja tehdä itse ruokansa, niin säästää helposti useamman kympin kuukaudessa.


      • 5454545

        Kyllä! Juuri näin kävi minullakin kun luvattiin työttömälle 4 euron kuukausikorotus! Nyt "korotuksen" jälkeen jää hyvinkin tuo 7 euroa vehempikäteen kuin ennen enne tuota mahtavaa "korotusta". Samoihin aikoihin ollaan perheenä huomattu että ruoka on noussut parahultaiset 20-30% suhteellisen pienessä aikaa. Ja tosi on! Ei ole mikää provo vaan totisinta totta. Joutuu jo todellakn miettimään mitä ostaa kaupasta. Leivänpäälle ei ole pystynyt enää kuukausiin ostamaan käytännössä oikein mitään. Halvin "pasharasvaa" mitä kaupasta löytyy nyt toki mutta makkarat ja juustot on voitu unohtaa. Koululaisille pitäisi saada kunnon ruokaa mutta minkäs tee kun se ei valitettavasti ole enää mahdollista. Puhumatakaan muusta kivasta mitä ihmiselle ainakin ennen suotiin kun vielä toitä oli. Nyt ole niitäkään ja tiedän mistä puhun sillä alati yritän kantaa korttani kekoon mutta tämä murkku tyssätään kyllä alati keon ulkopuolelle...


    • 192 cm

      Aika pieni maha sinulla. Ei tuosta aikamies syö kuin kerran.

      •  Kk

        Huh mun etu on, että olen periaatteessa melko pienikokoinen. Siis en ole kovin raskasrakenteinen. Ehkä ohjeeni ei palvele kaikista nälkäisimpiä adonikseja.

        Valitettavasti. :(


      • revi sitä!

        minä olen pari centtiä lyhyempi kuin sinä ja syön kuin lintu!eli en oikeastaan mitään!


    • Envai?

      Hmm... Puhuitko päivällisestäni?

    • hjyut

      Neljäntenä päivänä alkaa jo vaivaamaan Keripukki ja Riisitauti tuolla ruokavaliolla.

    •  Kk

      Huh, taas sama efekti; kun alkaa tulla kirjoituksia ja kommentteja, toivoisi voivan poistaa osan omista viesteistäni. Mun on pakko tehdä jokupäivä Youtube-video, miten ja mitä syön. Kanamuna, valkoiset pavut, peruna ja makaroni.. Jo pelkästään noilla voisin elää täysin, kuukausi tolkulla.

      Joku kehtaa valittaa kouluruoasta?!

    •  K 

      Tuohon keripukkiin on pakko sanoa pari sanaa. Esim. raaka peruna sisältää aivan saatanasti C-vitamiinia ja on herkullista (vähän kuin naurista söisi) sekä kanamunassa on kaikki mahdolliset vitamiinit (vähn ehkä liikaa kaloreita keltuaisessa).

    • kuollut köyhä

      1960 luvulla ei köyhyyttä enää ollut. Kouluruokakin oli hyvää ja sitä oli riittävästi. 1940-50 luvuilla oli todella tiukkaa. Ruokaa oli kenellä oli. Onneksi kaupunkitaloissa oli kellarit minne sai syksyllä talven kasvikset talteen. Muutoin ruoka oli aika yksipuolista.

      Nykyisin on jo enemmän tietoa ja valikoimaa. Ihmiset on vain tottuneet hyvinä aikoina syömään roskaruokaa. Enää ei osata tehdä ruokaa eikä sitä taitoa missään opeteta.

      Nykyajan ihmiset ei tiedä todellisesta köyhyydestä mitään.

    • miten on

      voiko raakaa perunaa syödä

    • Nälkäkurkiainen

      Ihan jees settiä. Ravintoarvot kohdillaan, eikä sisällä turhaa vettä. Pannulle vaan tirisemään. Ja joukkoon ropsaus suolaa (jodioitu), jos makua puuttuu.

    • itsetehtynä säästää

      Kaurapuurolautasellisen hinta on vain joitakin senttejä (tarjouspuuroa kun ostaa, niin hinta taitaa olla n. 3 snt/lautasellinen). Mustikat on poimittu itse, joten ne joukkoon (ilmaisia). Ei ole pahan hintainen aamiainen.

      Tein pitkästä aikaa kaalipataa. Kaali 1,20 euroa, jauhelihapaketti (tarjouksesta) 2 euroa/400 g, kourallinen riisiä noin 0,30 euroa, sipuli 1,50 euroa/kg (oliskohan paino noin 100 g) eli noin 0,15 euroa ja lasketaan mausteille hintaa 0,10 euroa = 3,75 euroa ja tästä syön 5 päivää eli yhden annoksen hinnaksi tulee 0,75 euroa.

      Tuo kaalipata on siis noin 30 % edullisempaa kuin aloittajan antama esimerkki. Lisäksi tämä itsetehty ruoka on myös terveellisempi vaihtoehto.

    • näin menee

      Kyllä monissa kehitysmaissakin "pärjätään". Mielestäni ei ole kohtuutonta että ihmisellä ruuan lisäksi tarvisi olla myös ehjiä vaatteita, varaa pesuaineisiin ja oikeasti joskus tehdä jotain mikä maksaa muutaman euron. Moni köyhä näkee kuukausittain Suomessa nälkää kun yksinkertaisesti ei ole varaa ostaa ruokaa, kun vaikka kengät hajosivat oli pakko ostaa uudet parilla kympillä.

      Suomes sosiaaliturva on laskenut ihan naurettavalle tasolle ja töitä ei vain ole. Kysymys on vaan siitä että pistämme miljardeja järjettömiin rikkaiden tukemiseen köyhien ja sairaiden kustannuksella.

    • köyhä

      Mä luulen että se on nykyhallituksen toive, että köyhät ihmiset kuolevat näkään ja kylmään.

      Meillä esim asutaan tosi ahtaasti, kuusi henkinen perhe, ja kaksi huonetta keittiö. Lapset ovat kaikki yli 10 v että samassa huoneessa nukkuvat, eikä sinne muuta mahdukkaan kun heidän sänkynsä. Me isännänk anssa nukutaan olkkarin lattialla.

      Vuokra on 590 e kk, johon samme asumistukea 320 e kk. Ruoka ostetaan lidlistä, jonnek ävelemme koko perhe niitä kantamaan, kun ei ole autoa eikä kellään polkupyörää, tuomme viikon ruuat samalla kertaan. Tämä toistuu joka viikko.

      Kukaan miestä ei harrasta mitään, ei tule lehtiä, emme syö ulkona, emme käy kylässä ei meillä käy ketään. Onneksi lapset saavat yhden lämpimän ruuan koulussa, me aikuiset emme syö kun kerran viikossa lämmintä ruokaa.

      Elämämme on tosi tylsää, olemme vaan kotona ja kirjastosta haemme aku ankkoja lapsille ja meille dekkareita ja runokirjoja. Joskus laulamme yhteislauluja ja runoilemme toisillemme. Pelaamme risti pollaa paperilla.

      Saan työttömyyskorvausta, mies on 3 tuntia töissä päivässä veljensä firmassa, lapsilisät tulee ne menee ruokaan, ja asumistuki suoraan vuokraan.

      Emme tunne ketään edes puhelinta ei ole kellään.
      Ainoa on tää tietokone, jota emme myy.

      Kaikki häät, ristiäiset ja syntymäpäivät ja joulut jää meiltä juhlimatta, ei ole varaa.
      Viimekuun budjetti jäi 3 e plussalle... sillä käymme pyykkäämässä talon konella pyykit. Talvi on paha.. silloin ei ole varaa lähtä kauppaan kun jompikumpi aikuisista, kun ei ole talvi kenkikä kuin yhdet, ja mies lähtee.
      Videoita ei ole ei ole telkkuakaan, ei radioita, ei mitään asitianpesukoneita, ei pyykkikoneta, ei mikroa, silitysrautaa, ei kahvinkeitintä.. talon puolseta jääkaappipakastin ja hella.
      Naapureita ei ole, akikki on rikkaampia kuin me, eikä välitä köyhistä. Ajelevat mrkuillaan,. Me kävelemme kesällä ja talvella minä en mene ulos.
      Onneksi kansanedustajat ja ministerit vetävät 30 000 e kk, lapsilisiä 3 800 per lapsi kuussa... matkakulut, ruuat ja kaikki on ilmaista.

      • No jopas..

        No ompas teillä ankeaa, missä päin asutte? Miten pystytte esim. vaatettamaan lapset kun teillä ei ole näköjään lainkaan rahaa? Oletteko hakeneet toimeentulotukea??


      • hxdhdhdhdhdh

        Älytöntä tehdä noin monta lasta.


      • l92. _9
        hxdhdhdhdhdh kirjoitti:

        Älytöntä tehdä noin monta lasta.

        Jos on tosi köyhä ja haluaa silti monta lasta, niin silloin pitää myös ymmärtää, että se rahat todella menevät niihin lapsiin eikä silloin ole rahaa matkustamiseen, uusiin vaatteisiin tms. Minäkin olisin halunnut monta lasta, mutta ei ollut varaa kuin yhteen.

        Tuossa edellä "köyhä" voisi kertoa ihan yksityiskohtaisesti, että mihin he saavat sössättyä kaikki rahat niin, ettei jää rahaa edes sen vertaa, että saisi kirppikseltä ostettua käytettynä kahvinkeittimen. Olisi nimittäin mielenkiintoista nähdä, että mihin raha todellisuudessa menee.

        TV:stä tuli ohjelma köyhästä perheestä, jossa äidillä oli elämänhallinta kateissa. Nuoret arvelivat, että heillä oli ostettuna noin 2000 DVD-elokuvaa ja jos yhden leffan hinta olisi viitosen, niin jo ne leffat tekisivät kymppitonnin! Kuitenkin samaan aikaan äidillä ei ollut varaa maksaa sähkölaskua. Joskus siis raha lipsahtaa huomaamatta turhuuksiin, koska ne priorisoi ykköseksi ohi todellisten tärkeiden asioiden.

        "Köyhän" tapauksessa kyse on huonosta taloudenhallinnasta tai päihdeongelmasta tms. Kahden aikuisen taloudessa pärjää kyllä, mutta kulutusjuhlaa se ei tietenkään ole, jos kumpikin on kokonaan tai osittain työtön. Omia työnsaantimahdollisuuksia on tietenkin aina helppo koettaa parantaa.


    • 6 henk.

      Kuusihenkiselle perheelle kuuluu normien mukaan 4h k vuokra asunto, ja jos paikkakunnalla ei joukkoliikenne yhteyksiä niin silloin oma auto. Putki televisioitahan viedään kaatopaikalle kun mitkään kierrätyskeskukset ei niitä ota vastaan. Pistät listan pystyyn ja menet sossuun -Auto, 3 kpl tv, 2 digipoksia, 1 DVD soitin ,3 tietokonetta ,6 polkupyörää, Mikroaalto uuni, Talvikenkiä 10 paria, astanpesukone, pyykinpesukone ,silitysrauta ja lauta, Kännyköitä 5 kpl ja joista ainakin 2 älyä, Päivälehti ja pari aikakauslehti vuosikertaa samaten lapsille omia lehtiä, ja mitenkä tuo nettiyhteys. Jos tuo lista on liian suuri kerralla sossutädille, niin eiköhän sen saa kuntakokous valtuusto istuntoon mukaan. Lycka till

      • sos.asiakas ollut

        Luuletko ihan aikuisen oikeesti et sossu maksaa nuo kaikki laitteet? Sossu maksaa vain välttämättömät asumiskulut jos tulot minimaaliset mahdollisesti vähän ruokarahaa. Ei todellakaan äly- eikä muitakaan puhelimia telkkareita tai digiboxeja. Kokemusta on...


      • sossun ekru
        sos.asiakas ollut kirjoitti:

        Luuletko ihan aikuisen oikeesti et sossu maksaa nuo kaikki laitteet? Sossu maksaa vain välttämättömät asumiskulut jos tulot minimaaliset mahdollisesti vähän ruokarahaa. Ei todellakaan äly- eikä muitakaan puhelimia telkkareita tai digiboxeja. Kokemusta on...

        maksaa ja paljon muutakin. muttei suomalalisille. se on sitä tarveharkintaa...


    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe