Ministeriö ei ymmärrä TYPeryksien toimintaa

TYPeryksetVastuuseen

En tiedä auttaako tuo yleensäkään ketään, mutta ministeriö ei tunnu ymmärtävän TYPeryksien toimintaa. TYPerykset työttömien keskuudessa ovat TYP:in virkailijoita, joille työtön siirtyy työttömyyden pitkittyessä. TYPerykset eivät kerro, että TYPiin tuleminen on vapaaehtoista. Aluksi muutama aika uusitaan rennosti, sitten sieltä tulee harjoittelua kerrasta toiseen. Miten harjoittelu edistää työllisyyttä, jos näillä roskayrityksillä ei edes ole tarkoitus palkata ketään, nimittäin uusia orjia saa TYPistä. Jos ei tunne lainpykäliä (minä en ole sellainen), TYPiin astuessa on siellä vuodesta toiseen. Minä pääsin eroon vetoamalla pariin lainpykälään: ensimmäinen - Miksi TYP ei kertonut, että toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista? ja toinen - Miksi TYP ajattelee, että minulle olisi orjatyöstä jotain hyötyä. Eivät ole pystyneet perustelemaan ja vaativat allekirjoitusta toiminnan jatkamiselle. Sanoin, että minä en lähde, ennen kuin annatte minulle laillisen oikeuden kieltäytyä palveluistanne ja siirrätte minut normaalin työkkärin asiakkaaksi. Mitä kohtaa ette ymmärrä? Pitääkö valittaa tästä viranomaisille? Joo... älä tee niin, kyllä me sinut takaisin työkkäriin siirretään! Tämän jälkeen olen ollut rauhassa, ilman huolia työstä, josta ei makseta edes palkkaa. Minä kun luulin, että tällainen orjuutus loppuisi jo sota-aikaan, mutta ei. Jos ei osaa vaatia oikeuksiaan, sitä voi raataa vaikka eläkkeeseen saakka orjatyössä josta ei palkkaa saa. Olkaa työttömät tarkkoja, puhukaa suoraan ja vaatikaa oikeuksianne! Vaikka sitten lakituvassa TYPeryksiä vastaan!

www.yle.fi/uutiset/ministerio_mielenilmauksista_naita_tulee_lisaa_jos_tyottomyys_pysyy_vaikeana/7373809

2

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • +1+1

      Työvaatimuksiin viranomaiset vastaavat antamalla palkatonta pakkotyötä. Siis tulee vaatia sellaista työtä, josta saa palkkaa, millä voi elää ja asua.

    • kolmattalinjaa

      TYP tekee mitä tekee koska lait velvoittavat sitä tekemään niin. Ei ole TYPin syy että työpaikkoja ei enää juuri avaudu ja entistäkin katoaa joka päivä.

      Jos avoimia oikeita palkka työpaikkoja olisi ylipäätään olemassa TYP oikein mielellään toimisi niin että mahdollisimman moni asiakkaistaan niihin sijoittuisi.

      Meidän ei tule demonisoia TYPpiä, orgnisationa se voisi olla, ja aina joskus onkin ihan hyödyllinen silloin kun se saa tehdä työtään sellaisen henkilön hyväksi jolla on jokin vika tai vamma joka voisi olla esteenä normaalille työnteolle, mutta valitettavasti lain muutoksen jalkeen kun kaikki tietyn ajan työttömänä olleet joutuivat TYPin asiakkaaksi, ja kun TYPin resurssit ovat rajalliset, nämä aidosti autettavissa olevat hukkuvat sinne asiakasmassojen sekaan ja ehkä useinkin jäävät ilman tarvitsemaansa apua.

      Lisäksi tulee se ainainen tehokkuus vaatimus, on helpompi laittaa sinänsä terveitä ja ongelmattomia 9-euron pakkotöihin ja siten saada sieviä tilastoja siitä kuinka montaa onkaan autettu, kuin yrittää ja erehtyä useastikin jonkun moniongelmaisen kanssa ennenkuin jokin hänen suhteensa onnistuu.

      Siis aivan kuin se ihmisten puoli te-toimistoissa keskittyy auttamaan työnhakijoista niitä jotka eivät käytännössä mitään apua kaipaa ja näin saa komeita tilastoja saavutuksistaan, myös TYP tuo työmarkkinapoliittisen ongelmajätteen käsittelylaitos keskittyy ihan tilastollisista syistä ongelmajätteen käsittelyssä siihen jätteen vähiten ongelmaliseen osaan, eli työttömiin joiden pitkäaikaistyöttömyys johtuu vain ja ainoastaan yleisestä työpaikkapulasta.

      Niinpä järkevintä olisikin perustaa TYpille oma TYPinsä jonne se sitten siirtäisi ne työttömät joiden työttömyyden takana on muitakin syitä kuin tuo työpaikkapula.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe