60-70 -luvun liesi vs. uusi

Tehotonko

Pitäisi hommata kesämökille liesi, ja itse haluaisin vanhemman ja retron lieden, joka sopisi sisustukseen mutta ei ole toiminnallisuuksiltaan kaikkein modernein, ja kumppani haluaisi uudemman lieden, jotta on varmasti tehoja tarpeeksi. Onko vanhoissa ja uusissa liesissä merkittäviä eroja tehojen (eli kuumentumisen) kannalta noin yleensä? Tässä on väläytelty sellaista, että jos liesi kuumenee hitaasti ja ei nouse korkeille asteille niin pihvin paistaminen voi kestää puoli tuntia tai ettei se edes kypsy ollenkaan, ja jotenkin itsellä ei mene kaaliin että miten vuosien saatossa ne tehot sillä tavalla katoaisi, jotenkin ajattelen että liesi joko toimii, tai sitten ei lämpene ollenkaan eli on rikki.

Toki ymmärrän, että vanhoissa liesissä ei ole mitään turbotoimintoja, eli kuumenemista pitää aivan varmasti odotella kauemmin kuin uusissa malleissa, mutta eihän mökillä toisaalta useinkaan ole mihinkään kiire ja kun sen lieden on sitten saanut kuumaksi, niin sitten sen pihvin varsinaiseen paistamiseen menee pari minuuttia kuten uudellakin liedellä.

Mielipiteitä?

4

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jokainen tyylillään

      Jos haluaa viedä nautittavuuden ruoanlaitosta ja odotellessa kuumenemista käydä maksamassa vähän isompaa sähkölaskua, niin siitä vaan.

      Me otettiin induktio: säästää sähköä ja vastaa tehonsäätöön (niin ylös kuin alaskin) välittömästi.

    • Tehotonko

      Induktiota emme varmaan valitse, kun emme halua vaihtaa kaikkia kattiloita, eli tavallinen valurauta tai keraaminen liesitaso se on. Eli siis odottelua on tiedossa anyways, kyse on vaan että kuinka paljon.. :)

      Sellaistakin mietin, että voiko valurautalieteen vaihtaa sähkömiehellä niitä levyjä/vastuksia, saako sitä kautta siitä tehokkaamman? Kallistahan se sitten toki varmaan on...

    • Järkeä mukaan

      60-luvulla ja silloisilla liesillä pihvit kypsyivät aivan mainiosti. Muuten monikaan ei olisi tässä.
      Eikä keraamiseen tai teflonpannuun pidäkään käyttää kovia lämpötiloja. Nykyinen kulutus- ja diivailuhysteria uskoo niin herkästi mainosmiesten puheita.
      Järkevin valinta on hyödyntää vanhaa liettä ja sellaisenaan.

    • puukaasu

      "60-luvulla ja silloisilla liesillä pihvit kypsyivät aivan mainiosti."

      Joo, kyllä mä muistan varhaiselta 70-luvulta, kun mummo kokkasi kaasulla ja puulla. Induktio on lähinnä kaasua, ja puuhellalla sama tehonsäätö käy nopeesti siirtämällä pannua liedellä joko kuumempaan tai kylmempään kohtaan. Mulla oli ilo saada kokata puulla koko talvi 92-93, kun asuin tilapäisesti tätini mökillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3300
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2852
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2676
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2628
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      21
      2514
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2345
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1813
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1757
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1620
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1476
    Aihe