Pitäisi hommata kesämökille liesi, ja itse haluaisin vanhemman ja retron lieden, joka sopisi sisustukseen mutta ei ole toiminnallisuuksiltaan kaikkein modernein, ja kumppani haluaisi uudemman lieden, jotta on varmasti tehoja tarpeeksi. Onko vanhoissa ja uusissa liesissä merkittäviä eroja tehojen (eli kuumentumisen) kannalta noin yleensä? Tässä on väläytelty sellaista, että jos liesi kuumenee hitaasti ja ei nouse korkeille asteille niin pihvin paistaminen voi kestää puoli tuntia tai ettei se edes kypsy ollenkaan, ja jotenkin itsellä ei mene kaaliin että miten vuosien saatossa ne tehot sillä tavalla katoaisi, jotenkin ajattelen että liesi joko toimii, tai sitten ei lämpene ollenkaan eli on rikki.
Toki ymmärrän, että vanhoissa liesissä ei ole mitään turbotoimintoja, eli kuumenemista pitää aivan varmasti odotella kauemmin kuin uusissa malleissa, mutta eihän mökillä toisaalta useinkaan ole mihinkään kiire ja kun sen lieden on sitten saanut kuumaksi, niin sitten sen pihvin varsinaiseen paistamiseen menee pari minuuttia kuten uudellakin liedellä.
Mielipiteitä?
60-70 -luvun liesi vs. uusi
4
227
Vastaukset
- jokainen tyylillään
Jos haluaa viedä nautittavuuden ruoanlaitosta ja odotellessa kuumenemista käydä maksamassa vähän isompaa sähkölaskua, niin siitä vaan.
Me otettiin induktio: säästää sähköä ja vastaa tehonsäätöön (niin ylös kuin alaskin) välittömästi. - Tehotonko
Induktiota emme varmaan valitse, kun emme halua vaihtaa kaikkia kattiloita, eli tavallinen valurauta tai keraaminen liesitaso se on. Eli siis odottelua on tiedossa anyways, kyse on vaan että kuinka paljon.. :)
Sellaistakin mietin, että voiko valurautalieteen vaihtaa sähkömiehellä niitä levyjä/vastuksia, saako sitä kautta siitä tehokkaamman? Kallistahan se sitten toki varmaan on... - Järkeä mukaan
60-luvulla ja silloisilla liesillä pihvit kypsyivät aivan mainiosti. Muuten monikaan ei olisi tässä.
Eikä keraamiseen tai teflonpannuun pidäkään käyttää kovia lämpötiloja. Nykyinen kulutus- ja diivailuhysteria uskoo niin herkästi mainosmiesten puheita.
Järkevin valinta on hyödyntää vanhaa liettä ja sellaisenaan. - puukaasu
"60-luvulla ja silloisilla liesillä pihvit kypsyivät aivan mainiosti."
Joo, kyllä mä muistan varhaiselta 70-luvulta, kun mummo kokkasi kaasulla ja puulla. Induktio on lähinnä kaasua, ja puuhellalla sama tehonsäätö käy nopeesti siirtämällä pannua liedellä joko kuumempaan tai kylmempään kohtaan. Mulla oli ilo saada kokata puulla koko talvi 92-93, kun asuin tilapäisesti tätini mökillä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743300
- 2012852
- 222676
- 492628
- 212514
Kuule rakas...
Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl412345Miten hitsissä ulosoton asiakas?
On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez2101813Törmättiin tänään
enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v241757- 371620
- 181476