KAHVIPIRTTI 95 / 2014

Pykään uuden pirtin pystyyn, tomuttelen tekstiilit, pyyhin pölyt ja taas sujuu, uusi päiväkirja pöydälle ja siitä se alkaa.
Päivänkakkaroita laitan maljakoihin, tosin ne ei mitenkään hyvälle tuoksu, mutta eipä tuoksutella;)
Viimeiset mansikat omasta penkistä laitan tarjolle, mansikkaa ja kermavaahtoa, varmaan maistuu kaikille, voi kyllä jättää kerman pois jos liialta tuntuu.

Nyt odottelen tomaattien kasvua ja sitten kypsymistä, vielähän ehtivät senkin tehdä, samoin vatun kypsyminen lähellä, eilen saatiin vähän vettäkin, jospa se avitti ja jaksavat kypsyessään kasvaakin.
Ukkonen meurusi eilen kovasti, mutta sade jäi vähäksi.
Nyt taivas melko harmaa, miksi sitten muuttuukaan?
Kuulostaa siltä, että koko maa on ukkosista saanut osansa.
Eihän tässä nyt heti aamusta niin suuria kerrottavia ole, odottelen nyt vilkkaammaksi muuttuvaa oven käyntiä pirtissä kuin koko palstalla.
Yksitoikkoinen on palstan yleisilme.

Tervetuloa pirttiin, kaulin hymyillen tervehtii ja kissat häntää heiluttaa;)

253

1035

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitoksia kutsusta, pyyhkäisin ensimäiseksi tänne raikkaaseen tuoksuun.
      On meillä ihana emäntä,kun jaksaa huolehtia jo aamusta meidän hyvinvoinnista.
      Eilen sain juustomaitoa ja tekasin pannaria,tuon maistiasia teillekin. Maistuu aivan ilman lisäkkeitä, kun kokeeks laitoin kaddemummaa olikin hyvin mielestäni onnistunut erikoisuus.
      Tänään vielä mustikkaan mies on karannut koiran kanssa,hänestä on tullut himo kerääjä,kun 6 aikaan marjaan menee. Hyvää kesän jatkoa ja terveyttä kaikille.

    • Puolilta öinkö meidän himoduunarimme on alkanut raatamisen?
      Istu nyt, rakas SkillaN, kuistille, kun ukkonenkin on mennyt ohi, ja aurinko hymyilee ystävällisesti.
      Tuon sinulle ison mukillisen parhaista saatavissa olevista pavuista keitettyä kahvia ja sen seuraksi kaikkia niitä herkkuja,jotka olet laittanut tarjolle.

      Ovat nämä säät vaihtelevia; välillä paahtaa ja välillä jyrisee, salamoi ja vettä tulee kuin aisaa.
      Mistähän meillepäin on tullut tuo sanonta? Sanotaako missään muualla, että vettä tulee kuin aisaa? Ja mitä aisalla on veden tulon kanssa tekemistä?

      Naurattaa nuo Pirtin kissat! Tuossa ne istuvat koivun juurella rinnakkain, heiluttavat häntiään ja tuijottavat parin pikkulinnun hyppelehtimistä koivun oksilla.
      Ovatkohan kisulit nauttineet lämmöstä vai kärsineet kuumuudesta? Ainakaan ne eivät ole narisseet eivätkä valittaneet.
      Itse olen voimien mukaan kerännyt lämpöä sisääni ja muistuttanut, että vielä tulevat talven pakkaset. Nyt tulee suihkusta kylmää vettä, ja tarpeen vaatiessa sen alla voi käydä oloaan raikastamassa. Olenkin ajatellut nautiskella koko rahan edestä niin kauan kuin lämpöä riittää. Eläkkeellä olemisen yksi riemu on sekin, ettei tarvitse neljän viikon jälkeen lähteä töihin plaraamaan paperipinoa, joka loman aikana on kasvanut työpöydälle tai roikkumaan puhelimessa, joka soi ja soi soimistaan, kunnes mieli tekee heittää se seinään, jotta saisi työrauhan...

      Eiköhän oteta toiset kupilliset kahvia ja nautita emännän tarjolle tuomien herkkujen lisäksi tästä meitä ympäröivästä luonnon rauhasta.

      Oikein ihanaa kesäpäivää kaikille!

    • Ramoona*

      Vilpoisaa huomenta toivotan pirtin kävijöille, parin kilometrin aamukävelyllä jo oltiin koiran kanssa. Nopeasti mittarin lukemat kuitenkin kohoavat. Maistuvatpa makeille nämä SkillaNin omat mansikat, varmasti luomuviljeltyjäkin ovat. Itselläni ei ole mansikkamaata, vain ahomansikkaa omia aikojaan levinneenä.

      Hellepäivien liikunnaksi riittää pikku aamuenkin lisäksi uiminen, merivesikin on jo 25-asteista ja kyllä sinilevättömiä paikkojakin löytyy. Paksuturkkinen koira uisi koko ajan, pihallakin sillä on lasten kahluuallas. Kosteana turkki eristää lämpöäkin, pitää vaan huolehtia, että kuivuu välillä kunnolla, jottei tule tulehduksia...nythän on mätäkuukin. Veneellä on nukuttu monta yötä, kajuutan lämpö ei nouse meriveden lämpöä korkeammaksi ja mukavasti tuulenvireet vilvoittavat. Auringolta täytyy hyvin suojautua, vesi heijastaa voimakkaasti auringon säteilyä. Kotona on hyvin selvitty ilmalämpöpumpun viilennyksellä, ei 23 astetta korkeammaksi ole sisälämpö noussut.

      Marjat kypsyvät vauhdilla, punaherukoita olen jo ulkona sähkölevyllä mehustanut, puutarhavattuja on rasioissaan pakkasessa kohta 10 litraa, metsävadelmia en uskalla poimiakaan maa-ampiaisten pelossa. Eräs tuttavarouva menehtyi kymmenien maa-ampiaisten pistoihin muutama vuosi sitten ja mieskin on joutunut niiden hyökkäyksen kohteeksi raivaussahahommissa. Mustikkametsässäni ei ole kuin pippurin näköisiä ruupanoita, olkoot, vaikka metsämustikat niin terveellisiä ja hyviä ovatkin. Nämä pensasmustikkani ovat hyvin suuria eivätkä mustaa suuta, niitä kastellaankin huolella. Kastelusulkeiset on pidettävä joka ilta, vain kerran on tässä kuussa satanut, tosin täksi päiväksi on toiveita vesikuuroista. Kasvihuonetomaattien ensimmäiset saatiin jo maistella, voi mikä auringon ja kesän maku niissä ! Minitomaatteja seinustalta on jo pitempään napsittu, ostinkin suuria jo raakileilla olevia taimia. Omenapuut varistelevat raakileitaan, niitäkin täytyisi kastella, pitäisikin kehitellä suoraan maan sisään juurille menevä kastelusysteemi.

      Viljavainiot ovat jo tuleentumassa, näyttää tulevan hyvä sato etelään. Lyhytkortiset lajit eivät paljon tuulessa aaltoile, mutta eivätpä helposti lakoakaan. Aamulla kevyt usvaharso leijaili peltoaukean yllä viistossa aamuvalossa hohtaen, aamukaste raikasti kasvillisuuden ja ruusujen terälehdissä kaste pisaroi niin kauniisti, että piti kamera hakea. Täyteläinen sadonkorjuun aika !

    • Huomenta vain.

      Meillä jytisi eilen tosissaan. ja vei minulta tajun kankaalle vähäksi aikaa.

      Ukkonen vaikuttaa minulle tainnuttavasti.Johtuneeko siitä kun olen semmonen sähköiskuja napsiva.

      Ei paljoa satanut,siks että piha oli vähän märkänä.

      Tänään menen yhden ystävättäreni kanssa kauppa- asioille.

      Lämmintä ilmaa vain kaikille ;)

      näkyillään...

      • Rva Ylikypsä

        Kuumoo uamuva!

        Oekeen paljo onnentoevotuksia uuteen pirttii!

        Taetaa tulla yhtä lämmin päevä ku öölönennii,aenae on hyvä alaku. Öölössä päevänä mäntii ensin City-markettii, eekä siinä vaeheessa ollu ies tietookaam mistää mutta kun tultii ulos rakennuksesta, niiv vettä rommuutti jo vaekka kuinka . Onneks oltii jätetty aato ihan seenäl lähelle, piästiim melekee kuivina sisälle. Sitte olj tarkotus siirtyvä Tokmannin pihalle. Vua eehäm myö piästy hetkää aatosta poes ku vettä tulj ku suavista kuatae, ihav välillä näätti sille ku oes tuisku paeskonus sitä vettä mänemää pitki asvalttija. Ja uppeita salamoeta iski muahaj jossaek kaavempana.

        Tässä välillä olj ihan pakko käävä suihkussa, vaekka eehän sekkääk kaava aata, aenakaat tänä päevänä, kolomisen kertoo oon käännä monena päevänä. Se on tuo nahka meekäläeselläkkiin niih harva että läp tulloo. Minä hikkoelen piänahallaen. Öölössö päevänä, ku olin tuolla TK:n jumpassa ja tulj tietystih hirmu kuuma, ni olin samallla "permanentissa!, hiukset kihartu oekeen sopivasti, mulla ku on luonnonkiharat hiukset, eekä haettoo pien saekkaa mittää.

        M inen kehtoo käävä nuilla muilla palstoella ollenkaa ennee, olokoot mitä oovat. Tämä on sitä mieluista meeninkiä. ET-lehti tulj, pitää lähteel lukemaa, ee nyt oekeej jaksa mittääm muutakaat tehä.

        Koettakee jaksook ku myö ee maheta mittäät tälleh helteelle!!! Nii yrittää paulamariakkii


    • SkillaN*

      Huomenta, öinen ukkonen ja sade on virkistänyt luonnon, aurinko paistaa, mutta ukkosta tuo radion säätiedotus yhä ennustaa.
      Kiva että luonto sai nyt reilun kastelun, ehkä vatutkin alkavat kasvamaan ja kypsymään.

      Katselin eilen naapurin isännän ahertamista heinäpellolla, vaikka ei se vaikeaa nyt olekaan verrattuna entiseen.
      Koneella leikattiin ja kohta toinen kone keräsi heinät häkkiin ja siitä sitten säilöön.
      Ennen lukuisat heinäseipäät todistivat ahkeruudesta mitä eläinten pito vaati.
      Hyvä vaan että koneet nyt nuo raskaat työt tekevät, vaikka se tunnelma onkin toisenlainen.

      Vattuja menen rohkeasti keräämään, kun se aika koittaa, tuuria tarvitaan, ettei ampiaispesään astu.
      Suojaudun kyllä hyvin pukeutuen, naamasta vaan ihan pakollinen osa näkyy, jo hirvikärpästen inhoa tunnen, senkin vuoksi nenän pää vain näkyy;)
      Kuumahan se tulee, mutta pienempi paha.
      Olisi ihana, kun olisi puutarhavattuja, mutta eipä ole, joskus mökin omistajana niitä yritin kasvattaa, mutta eipä tuottanut tulosta.
      Minun tomaattini vielä pieniä raakileita, näinköhän ehtivätkään?

      Kiitos kahvista Venlastiina, kyllä vahva kahvi piristää, samoin tekee tuo sade, ihan toisenlainen olo tässä onkin.
      Olen aamuvirkku, kaikki hommat luistavat heti aamusta, niin pirtin vaihtokin, valmiina sitten myöhemmin herääville.
      Viime yönä ukkonen jytisi ja kuulemma komiaa on ollut salamointi, minä en joutanut katselemaan, uni maistui;)

      Kuumaa on täälläkin Paulamaria, mutta kyllä sitä vaan kummasti jaksaa.
      Eilen tein viikko siivouksen, vieraat lähti ja tuntui, että piti ihan perusteellisesti siivota, vaikka ei mitään sotkua ollutkaan,.
      Vein vuodevaateet ja matot narulle ja pesin ja puunasin, hiki oli. mutta läpiveto puhtia antoi, illalla sitten uupahdin saunan jälkeen, en sitä ukkostakaan kuunnellut.
      On se kumma miten vieraita odottaa ja sitten kun lähtevät on niin helpottunut olo, kai sitä kumminkin joutuu vähän sitä emännän osuutta korostamaan, vaikka kuinka vieraatkin hommiin osallistuu.
      Talon kantaväkeä vieraat oli, joten ehkä turhaan yritin enemmän mitä tarve olisi ollut;)
      Taas vähän aikaa näin ja sitten taas kaipaa ihmisiä ympärilleen, on se tämä ihminen outo pakkaus;)

      Tyttäreni syntymäpäivä tänään, täyttää 55 vuotta, en millään jaksa uskoa, on kuin nuoret tytöt, iloinen ja eläväinen.
      No niin sitä sanotaan vuosien vain numeroita olevan, näin minäkin uskon.

      Nyt taidan tuone kasvinmaalle tallustaa, katson vieläkö löytyy mansikoita, herneitä ainakin, komea on kurkkupenkkikin, saa nyt nähdä ehtiikö kurkut purkkiin;)
      Kurpitsoja myös useampi kasvussa, yllättävän hyvää oli pakkasesta ottamani viime kesän kurpitsa sose, juuston kanssa makoisa keitto tuli.

      Jäädänpä odottelemaan miten tämä päivä sujuu, hyvin toivottavasti.
      En meinaa ymmärtää minun nikkini mukana oloa monessa ketjussa, olkoon, eipä tuo taida ihmettelyllä korjaantua.

    • Hyvää huomenta!

      Eilen kotiuduin, teen nyt vain ilmoittautumiseni. Aikani täällä on huvennut paikoilleen asettautumisessani ja lepäillessäni.
      Olen kyllä jonkun verran päivittänyt tiedon tulvaa maailmalta ja kotomaastakin. Ja paljonhan on tapahtunutkin.

      Minullahan ei ollut pariin viikkoon muuta tiedotusvälinettä kuin tirisevä matkaradioni. Kyllähän siitäkin uutisia tuli.
      Muonanhakureissuillani ostin kyllä pari lehteä. Siinäpä ne tämän sortin "viihteeni". Itsehän kyllä myös näin haluankin olla väliin mielelläni irti kaiken maailman vekottimista ja tuuteista. Sehän on lepoa ja välttämättömät ajanvietteet kyllä hyvin löytyvät korvessakin toisaalta.

      Mutta nyt tähän eri tahtiseen elämään ja lähden asioilleni.
      Palaan kunhan ennätän, ei sentään näissäkään asioissa tarvitse hötkyillä. Mitään erikoisia henk.koht. ongelmia ei ole kuitenkaan

      • Tervetulo vaan tänne "sivistyksen" pariin ynnämuu, oikeastaan olen kaivannutkin sinua, tiesinhän minä, että siellä korvessa majailet. Eihän tuo mailma miksikään ole muuttunut, Venäjälle lisää pakotteita, ei ne Suomelle tietysti mitään hyviä uutisia ole, lisää työttömyyttä ne meille tietää.
        No onhan Israel tappanut pitkälti toistatuhatta Palestiinalaista, suurin osa sivilejä, eihän sekään mitään uutta ole, niinhän sitä on tapahtunut ennenkin.
        Ei auta vaikka YK ja EU kehottavat tulitaukoa tai rauhanneuvotteluja. Kukahan asiassa voisi olla tuomarina.

        Meidän mökkireisumme, on vielä arvailujen varassa, itse olisin valmis lähtemään, mutta kaverikin täytyisi saada mukaan, kaveria ei jätetä. Ehkä asia selviää lähiaikoina.
        Onhan meillä yhteys sinne Pohjois-Karjalaan, Saksalainen naapurimme soittelee ja kyselee koska tullaan.
        Samoin Pohjois- Karjalan sähkö ilmoittaa tekstiviestein milloin sähköt on poikki, ja milloin taas pelaa.


        Näille helteille ei näytä tulevan loppua, onneksi tuo ukkonen sentään tuo sateitakin, ja ilmat ainakin vähän viilenee sateiden aikana.
        Tuuli vähän tuulee, tietääkö se sateita, ja ukkosta, iltapäivällä ehkä tietää.
        Pärjäillään. Late.


      • LateVaan kirjoitti:

        Tervetulo vaan tänne "sivistyksen" pariin ynnämuu, oikeastaan olen kaivannutkin sinua, tiesinhän minä, että siellä korvessa majailet. Eihän tuo mailma miksikään ole muuttunut, Venäjälle lisää pakotteita, ei ne Suomelle tietysti mitään hyviä uutisia ole, lisää työttömyyttä ne meille tietää.
        No onhan Israel tappanut pitkälti toistatuhatta Palestiinalaista, suurin osa sivilejä, eihän sekään mitään uutta ole, niinhän sitä on tapahtunut ennenkin.
        Ei auta vaikka YK ja EU kehottavat tulitaukoa tai rauhanneuvotteluja. Kukahan asiassa voisi olla tuomarina.

        Meidän mökkireisumme, on vielä arvailujen varassa, itse olisin valmis lähtemään, mutta kaverikin täytyisi saada mukaan, kaveria ei jätetä. Ehkä asia selviää lähiaikoina.
        Onhan meillä yhteys sinne Pohjois-Karjalaan, Saksalainen naapurimme soittelee ja kyselee koska tullaan.
        Samoin Pohjois- Karjalan sähkö ilmoittaa tekstiviestein milloin sähköt on poikki, ja milloin taas pelaa.


        Näille helteille ei näytä tulevan loppua, onneksi tuo ukkonen sentään tuo sateitakin, ja ilmat ainakin vähän viilenee sateiden aikana.
        Tuuli vähän tuulee, tietääkö se sateita, ja ukkosta, iltapäivällä ehkä tietää.
        Pärjäillään. Late.

        Rakkaat ystävät ja muut kyläläiset!

        Olen tänään tarvinnut sivistyssanakirjaa, jollaista meillä ei ole.
        Tiedon portaat löytyi pitkän etsimisen jälkeen, mutta siitähän ei ole mahdollista löytää suomenkieliselle sanalle sen sivistynyttä
        versiota.
        Ja minä kun olisin halunnut yhdellä sanalla ÄRSYTTÄÄ latinaksi.

        Olen lukenut, että rahankeräyslakiin on tulossa helpotus.
        Toivottavasti se koskee myös hattukeräyksiä.
        Aion nimittäin pyytää Teltä, hyvät ihmiset, että panisitte pystyyn hattukeräyksen, johon luovuttaistte vanhat hattunne ja lahjoittaisitte keräämänne hatut minulle täyttyäessäni sata (100) vuotta.
        Suuresti kiitollisena veisin hattukasan Antiikkia, antiikkia
        - ohjelmaan arvioitavaksi ja samoin tein möisin sen lähimpään antiikkiliikkeeseen. Kyllä niin antiikkisista tavaroista sen verran rahaa irtoaisi, että saisin kunnon sivistyssanakirjan , ja lopuilla järjestettäisiin railakkaat kesäjuhlat koko poppoolle.

        Tarjoilusta en etukäteen mainitse sanaakaan, mutta takaan ja alleviivaan, että kekkereistä tulee ikumuistoiset.
        Niin tietysti pitääkin; enhän minä joka vuosi sataa täytä, vaikka siltä näyttäisikin.

        Siispä tällä puheella: TERVETULOA!


      • hurskainen
        Venlastiina kirjoitti:

        Rakkaat ystävät ja muut kyläläiset!

        Olen tänään tarvinnut sivistyssanakirjaa, jollaista meillä ei ole.
        Tiedon portaat löytyi pitkän etsimisen jälkeen, mutta siitähän ei ole mahdollista löytää suomenkieliselle sanalle sen sivistynyttä
        versiota.
        Ja minä kun olisin halunnut yhdellä sanalla ÄRSYTTÄÄ latinaksi.

        Olen lukenut, että rahankeräyslakiin on tulossa helpotus.
        Toivottavasti se koskee myös hattukeräyksiä.
        Aion nimittäin pyytää Teltä, hyvät ihmiset, että panisitte pystyyn hattukeräyksen, johon luovuttaistte vanhat hattunne ja lahjoittaisitte keräämänne hatut minulle täyttyäessäni sata (100) vuotta.
        Suuresti kiitollisena veisin hattukasan Antiikkia, antiikkia
        - ohjelmaan arvioitavaksi ja samoin tein möisin sen lähimpään antiikkiliikkeeseen. Kyllä niin antiikkisista tavaroista sen verran rahaa irtoaisi, että saisin kunnon sivistyssanakirjan , ja lopuilla järjestettäisiin railakkaat kesäjuhlat koko poppoolle.

        Tarjoilusta en etukäteen mainitse sanaakaan, mutta takaan ja alleviivaan, että kekkereistä tulee ikumuistoiset.
        Niin tietysti pitääkin; enhän minä joka vuosi sataa täytä, vaikka siltä näyttäisikin.

        Siispä tällä puheella: TERVETULOA!

        Venlastiina.
        Eikös nuo joka tiekkarin käännöskoneet hoida homman sekunneissa jos osaa käyttää. Outoja minulle.

        Kuulin radiosta Martti Talvelan laulamana lyyrisen laulun, tietysti saksaksi. Kuuluttaja sanoi kappaleen suomeksikin, lehmus.
        Olisi helppo hakea tuo kappale yotubesta. Nyt ei ole aikaa.


    • Uamupäevee.

      Minä uuvahin illalla,mutta heräsin vähän jälkeen puolen yön.
      Sittekös valvotti.aamukoitti jo kunnes uudelleen nukahdin.

      Minun vanhin täyttää huomenna jo 57v.

      Sain kuvia siitä vauvelista joka syntyi keväällä.nauttii kuulema kun ei tartte muuta kuin vaipat.Ihmettelee varpaitaan;)

      Pihalle tästä on lähdettävä.
      Puiden siimeksessä on hyvä istuskella.

      Lämmintä jatkoa kaikille.Eise luita riko.

      Tuttu sanonta tuo"vettä tulee kuin aisaa"
      Ainakin täällä Hämeessä sen olen kuullut.

      näkyillään...

    • Onnea uuteen Kahvipirttiin, huomasin tämän avatuksi. Pidetään hengissä helteistä huolimatta. Ei tätä enää kauan kestä, illatkin jo hämärtävät. Laskin että kaksi tuntia on päivä lyhentynyt juhannuksesta lähtien.

      Minä annan suuresti arvoa yksinololle, varmaan siitä syystä kun se tahtoo olla aika harvinaista herkkua tällaiselle isomammalle. Mieluusti asettuisin ynnämuun olotilaan jonnekin korpeen tai autiolle saarelle joksikin aikaa. Radio riittäisi jotta ei ihan uutispimennossa olisi. Kyllä nuo uutiset maailmalta ovat tarpeeksi kamalia ilman uutisvideoitakin.

      Aamukahvit on nautittu jo kahdeksan paikkeilla, nukuin aika pitkään tänä aamuna, kelloradio herätti kahdeksan uutisia kuulemaan.
      Join porohahvit ja totesin sen pehmeämmän makuiseksi kuin suodatinkahvin. Hellekö syynä kun vahingossa ostin pari pakettia pannukarkeutta. Kyllähän sitä voi keittimessäkin valmistaa, kunhan pidentää tippumisaikaa, jotta aromit ehtivät "liemeen" irrota. Siilasin keitokseni kahvinkeittimen suodattimella nopeastil

      Kysyn neuvoa.
      En ole mikään keräilijä mutta satuin saamaan vanhan tamperelaisen Epil Exon tehtaan valmistaman 2,5 l kuparikahvipannun. Se on hyvin patinoitunut ja minun tekisi mieli se kiilloittaa. Onko se pyhäin häväistys? Ellei niin kai kuparinkiilloitusainetta kaupasta saa, mutta onko jotain kotikonstia olemassa. Sooda tuli äkkiä mieleen ja hammastahna, mutta en ole kokeillut.

      Tulipa pimeä äkisti ja jyrähti ihan lähellä, samalla alkoi sade. Äkkiä ikkunat kiinni ja läppäri irti sähköverkosta. Mennään akun varassa, mobiililiittymällähän ei ole vaaraa koneen hajoamiselle.

      • m konsti

        Katleijan viestiin. Poistaneeko ruokasooda myös kuparinhapettumia? Ennen kakaroina kyllä kolikoita putsattiin tavallisella uunituhkalla, kirkkaiks tuli.
        Vietiin viimein vanha puuhella pois. Sen kansilevyn puhdistukseen tarkoitettua uunimustaa, ihan kaupasta ostettua jäi jälelle.


    • No niin...nyt jo olen kurkistanut tänne "sivistyksen" piiriin. Kävellä humpsuttelin labrassa, joka aika oli merkattu varatuksi monta viikkoa sitten. Vuosihuoltojahan ne, katsastus tapahtuu myöhemmin. Oli kyllä muutama muukin asia hoidettava. Nyt on kunnossa toistaiseksi.

      Mitenkähän tuonkaan "sivistyksen" piirin ottaisi. Eipä läheskään aina oletuksetkaan pidä paikkaansa. Voi olla muodollisesti hyvin koulutettu jopa päteväkin. Takaa kuitenkin saattaa löytyä ketkuja, röyhkimyksiä, vain oman edun tavoittelijoita ...teennäinen pintasilaus voipi olla vaikka viimeisen päälle kuorrutettu, mutta kuoren alta löytyy täyttä mätää. Näitä "sivistyksen kukkasiahan" aina ilmestyy ja tulenpa siksi miettineeksi mitähän koko sana tarkoittaa. Ja kenen näkökulmasta katsottuna?

      Sotaa ja pesäkkeitä on joka puolella. Niin, röyhkeyden huipuksi israelilaiset ovat pommittaneet useita YK:n perustamia pakolaisleirejä, vaikka ovat ennakkoon varmasti tiedon saaneet. "Herran valittu kansa" käy sotaa ajaakseen kahdentuhannen vuoden takaisella "perimisoideudella" palestiinalaiset tuhoon tai pois. Luultavasti "sivistyneesti."
      En nyt tästä enempää, vaikka mieleni tekisi pöllyttää.

      Mökkireissuni meni hyvin, lämpö 30 pinnassa, sateita vähän. Toissapäivänä kyllä pudotti rankasti vettä ja ukkonen jyrisi tuntikausia. Lakkareissuni meni kyllä pommiin. Kyllä tarkistin "salaiset paikkani", mutta hallaherra oli tehnyt pahojaan. Muutaman litran sain lakkoja, mutta ovatpa sitten kalliita, jos kovalle työlleni palkan lasken. Mustikoita kyllä löytyi, mutta ei helpolla. Juoksuttihan sen parin vaaran harjanteen yli kunnes paikka löytyi. Hikistä hommaa sekin, väsykin meinasi yllättää. Eipä mitään, sen jälkeen kun saunan sain lämpimäksi, oli nautintokin palkintona.

      Kalastus onnistui hyvin. Haukea nousi kahdella katiskalla turhankin paljon. Se kun käy niin, että jos joku sintti ui katiskaan, tulee hauki perästä saalistamaan. Eihän siihen muut kalat tule kun peto on vastassa. Kyllä paistetusta hauesta tuli koko ajan pääruokani. Lenkkimakkaran pätkä maistui herkulta välipalana.

      Sainpahan lepäillä todella kunnolla. Sen verran on vanhaa työhulluuttani jäljellä, että enhän malta olla jotain rumuhommaa tekemättä, jos luppoaikaa näyttää jäävän. Nyt tämä rankka hellekeli antoi ihan hyvän tekosyyn olla tekemättä mitään. Taitaa siihen kyllä ikäkin vaikuttaa, ei maailma siihen kaadu, vaikka hellitänkin liian helpolla.

      Venlastiinan yleiseen kutsuun 100 vuotisjuhlille vastaan myöntävästi. On se kuitenkin niin harvinaista, että täytyyhän se katsastaa.

      • Kirjoitan minäkin muutaman sanan tänne kun tuonne "hajulaan" ei voi mennä.

        Kun jopa Kahvipirtissä ihmetellään Israelin toimia, rohkenen kertoa omia tietojani, joita muistini rippeistä löytyy. Toteutan vain kirjoitusintoani kun uni ei saavu:

        Israelin valtio perustettiin YK:n toimesta 1948. Englannin omistamalle siirtomaalle perustettiin "luvattu maa" nimeltä Israel. Ei tuo alue tyhjä ollut vaan siellä asui arabeja, jotka raamatullisen sukupuunsa mukaan ovat aidosti juutalaisten lähisukulaisia eli suomeksi serkkuja.

        Serkukset asuivatkin aluksi sovussa, jopa ystävinä. Pian kuitenkin juutalaisia saapui tähän omaan maahan runsaasti ja arabit ajettiin pois kodeistaan, elintilan saamiseksi juutalaisille.

        Juutalisten määrä kasvoi niin suureksi, että syntyi valtio nimeltä Israel, demokraattisine hallituksineen. ensimmäinen presidentti oli Ben Gurion, mutta kuuluisampi on hänen seuraajansa Golda Meir ??.

        Sattui nimittäin niin, että arabit suuttuivat juutalaisten suorittamaan alkuperäiskansan syrjimiseen ja sotahan siitä syntyi, oliko peräti kuuden päivän sota?

        Tuo aika akka, Golda Meir, onnistui USA:n aseavulla lyömään yhteisen arabivihollisen.

        Ihmeissäni katselin karttaa jossa Israel oli kuin kärpäsenjälki ja ympärillä suuret vihollismaat kuten Egypti, Saudi-Arabia, Irak, Jordania, Syyria, nämä ainakin.

        Tehokas oli Israelin armeija. Ensin tuhottiin arabien lentokalusto, amerikklaisten hävittäjäkoneiden avulla. Kun arabit neuvostotankein hyökkäsivät kävi näille huonosti.

        Israelin armeijalla oli usimmat amerikkalaiset tankit (hyökkäysvaunut) joissa ylivertaiset tykit.

        Israelilaiset tuhosivat neuvostotankit periaatteella "laukaus per tankki" Arabisotilaat juoksivat karkuun ilman saapaita kun islaminuskoinen ei saa saappaat (jalkineet) jalassa kuolla. Egyptin presidentti; Naguib, itki häviötä ja odotti kuuleman mukaan avuksi talvea, joka aikanaan oli pelastanut Venäjänkin Napoleonilta.

        israelin valtion asemasta:

        Monille maille on asetettu jyrkkiä aserajoituksia, Suomellekin. Israelilla ei ole yhtäkään aserajoitusta koskaan ollutkaan. Ydinaseet pommeineen on takuuvarmasti
        hallussa ja käytössä. On jopa niin, että aseistus Israelissa on uudempaa ja "parempaa" koska Israel toimii USA:n koe- ja sotalaboratoriona, jossa on "hyvä harjoitella" sotimista

        Tuo "suuri suojelus" USA:sta perustuu rikkaiden juutalaisten suureen määrään ja
        vaikutusvaltaan rahamaailmassa.

        YK:n pääsihteeri Ban Ky Moon, itkee julkisesti sitä suurta kauheutta, jonka kohteena ovat pääasiassa siviilit pienine lapsineen.

        Sellainen on tuo paska YK, häpeäisivät edes.


    • Ym:lle tervetuloa metsän kätköistä esiin ja pirttiin. Hermolepoa välillä olla ilman minkäänlaisia vempeleitä ja vimputtimia. Ihan vaan luonto kaikkine tykötarpeineen seurana. Kaloineen ,lintuineen.

      Vs:n juhlakutsuun sanon ettei kai ole tapahtunut muistikatkos ? Eiköhän sinne 100 vuotis juhliin ole vielä monet vuosikymmenet. Eikös sitä vasta rippikoulussa oltu äskettäin ?
      Voihan sitä tietenkin ennakkoonkin juhlia. Ihan viisasta olisikin, silloin ei ainakaan jää juhlimatta ja nuorempana paremmin jaksaakin vaikkapa polkata ja valssata. Niin ja syödäkin runsaita herkkuja pitäisi jaksaa .
      Egyptissäkin aletaan kaivaa hautaa heti kun on syntynyt henkilö jonka tiedetään tulevan hallitsijaksi. Hautakammio on syvällä maan sisällä kauniisti kaakeloidut seinät rappusten kahtapuolta. tekeminen vie aikaa.
      Siis sitä vaan että voihan sadan paalun juhlimisen alkaa kohta ripille pääsyn aikaan viimeistään vihille menon jälkeen. Kuka mitenkin.
      Nyt sitten lahjatoivomus lista pirtin pöydälle tai päiväkirjan väliin. Ettei tule samaa tavaraa tusinoittain. Esim linnunlaulu kasetteja ,,, Kuorolaulua, yksinlaulua,vai näytelmä ?
      Nyt menen painamaan pään pehkuun (mistähän sekin sanonta on peräisin? ))
      Oli muuten tuntuva ukonilma ja kova sade iltapäivällä. Ja helle.
      Hyv, yötä kaikille.

    • SkillaN*

      Huomenta kauniiseen ja raikkaaseen perjantai aamuun/päivään, vaan saattapi tuo raikkaus kadota, kun ilma lämpenee.
      Nyt on vettä tullut kiitettävästi, pitäisi nyt loppukesän sellaista yöllä satamista, ei tarvitsisi kastelukannu tai letku kädessä kulkea.
      Ehkä tuo vesi avitti vatun kasvua, joku kertoi että kuivavat varsiin, jokohan pitää lähteä katselemaan vatukkoon.

      Mukava kuulla taas ynnämuu sinustakin, hyvin on matkasi kertomasi mukaan onnistunut, sieniä et kuitenkaan mainitse, eikö niitä vielä ollut?
      Tuo sivistys sanana ei juuri mitään kerro, hyvinkin sivistyneenä itseään pitävä voi olla täysi törppö.
      Sivistynyt ihminen, kouluja käynyt, elämää nähnyt ei moista sanaa varmaan käytäkään itsestään, sen saa jokainen itse arvioida.
      Teot useinkin sen sivistyksen esille tuovat, ei mikään titteli, koulutuskaan, ihminen osaa olla ihan luonnostaan "sivistynyt".

      Eikös raamatussa ole jossakin maininta, että tämä valittu kansa lopulta mereen ajetaan, olenkohan ollenkaan asiassa, huonostihan olen muutenkin raamattua lukenut, kamalaa kuitenkin tuo ihmisten tappaminen.
      Joka puolella vaan noita kauheuksia, eikö ihmiset koskaan opi.

      Satavuotisjuhliin tietenkin tulen ja hattukeräykseen osallistun, kaikki hattuni annan, koska en ole hattu ihmisiä, siellä ne hyllyjä täyttävät.
      Noin varmaan on kuten hurskainen sanoi, tietoa löytyy, mutta kun on laiska sitä hakemaan, on niin mukava pirtistä se tieto saada;)
      En millään malta koneen ääressä istua ja tietoja hakea, aika kuluu muutenkin niin nopeaan.

      Ihmettelen miten ei sähkökatkoja täällä ole ihmeemmin ollut, mutta ehtiihän vielä, muuten ei niin haittaisi,, mutta pakkanen se harmia tuottaisi.
      Meillä on puuhella, ruokaa onnistuisi tekemään, no olisihan siitä tosissaan harmiakin tietokone ja telkkari ei toimisi, pitemmän päälle sekin harmittaisi.
      Elämme kyllä vahvasti sähkön varassa, iso puute tulisi, jos virtaa ei tulisi.
      Katleija saitkin jo neuvoja pannusi kirkastamiseen, minä kauan sitten putsasin Sampo nimisellä jauheella, sitten jotakin uudempaa merkkiä löysin, mutta nyt pannuni tummuvat keittiön hyllykön päällä, en viitsi enää kirkastaa.
      Pari kertaa vuodessa niistä rasvat pesen, sitten vaan siellä kököttävät.
      Minulla ei ole hellanpuhdistus konstia, öljyllä olen pintaa kiillottanut, kai sian ihra olisi parempi tapa.

      Nyt en paina päätä pehkuun, päin vastoin hyvin pystyssä meinaan päivän hommiin ryhtyä, mitä se nyt tällä kertaa tarkoittaneenkaan;)
      Ainakin metsään kurkkaan ja toivon kovasti etten ampiaisia, en ilvestä kohtaa ( sekin on liike kannalla), kypsiä hyvän tuoksuisia vadelmia yritän sankoon saada.
      Rattoisaa ja onnistunutta päivää kaikille pirttiin kurkkaaville.

      • Katleija*

        Minä niin luotan tuohon Forecan paikalliseen sääennustukseen. Saa tietää ihan tunnettain päivän sään. Pesutuvan varasin pariksi tunniksi tänään mattopesua varten. Kätevästi käy pesu siinä lattialla pitkävartisen harjan avulla ja vesiletkulla.
        Eilisenukkossateiden jälkeen taivas on sees, joten matot kuivuvat kun hieman vielä tuuleekin.

        Minun kuparipannun edellisestä puhdistamisesta on varmasti jo yli 40 vuotta, joten saa nähdä miten onnistun. Pannun pohjaan kokeilin ruokasoodaa ja hammastahnaa, heikko oli tulos. Googelilla on ohjeita vaikka millä mitalla ja Citymarketissakin oli pullossa myytävää kuparin puhdistusainetta.
        Sampon muistan minäkin, ei ole enää silmiin osunut kaupan hyllyiltä.


    • Ramoona*

      Raikasta elokuista aamua eilisen sateen jäljiltä niin hyväntuoksuista ja heleää !

      Meitä taitaa olla enemmänkin Pohjois-Karjalan lumoissa olevia täällä. Olen jo toisaalla hehkutellut Koitereen ja Pielisen reissuani, sielu ja silmä lepäsivät siintävissä vaaramaisemissa, hiekkarantaisten järvien vesi helli hikistä matkalaista. Kolilla sielu lähti ihan siivilleen, sulautui saarien mereen ja vähitellen horisonttiin sinertyvien vaarojen kanssa yhteen taivaankannen kanssa. Autiot talot näyttivät surumielisiltä, mutta pellot puskivat uhkean punaista horsmaa ja tuuheaa koivikkoa, mesiangervo pursui ja tuoksui, lisänä pietaryrtin kirkas kelta. Sinne Kolvananuuroon olisi vielä joskus päästävä !

      Satavuotisjuhlat ovat aina jotain komeaa, turha on odottaa kalenterinmukaisia oman syntymävuotensa mukaisia. Me sisarukset vietimme pari vuotta sitten isämme satavuotisjuhlia, vaikka isä on toistakymmentä vuotta nurmen alla nukkunut. Varmasti hänkin olisi niissä kemuissa viihtynyt, ja äiti myös. Ollaan mieheni kanssa yhteiset satavuotissynttäritkin vietetty syntymäpäivien puolimatkankrovissa, niin kukaan ei arvannut lahjoja ostaa eikä mitään pönötyksiä virittelemään. Hattutemput ovat aina kivoja yllätyksiä, ja sinne joutaa minunkin lähes käyttämättömät luomukseni. Menköön se niin leveälierinen kesähäihin ostettu hattu, että kirkon ovista oli sivuttain mentävä ja menköön minkinkarvakotsakin . Mutta hellehatustani en luovu, marimekon jo tutemattomaksi kuosiksi haalistuneesta.

      Meri-kukka pohtii pään pehkuihin painamista. Ettekös ole koskaan olkipatjalla maanneet, siinähän ne vähitellen muhjaantuvat pehmeämmiksi pehkuiksi tai peräti pahnoiksi. Kerran kaksiviikkoisellapartioleisillä tämä pehkuuntumisen olkien pistelyillään koettiin . Venlastiina mietti, miten aisaa sataa. Vastauksen sain kerran, kun lapsenlapsi piirsi tavallisen sateen katkoviivoin, kuin kastelukannun sihdistöä olisi kaatanut. Saavista kaadettu sade näyttää suorilta ja aika paksuiltakin viivoilta, aisoilta siis. Lapsilta oppii !

      Eikö joku leipoisi pirttiin pullapohjaista piirakkaa metsämustikoista, en ole koko kesänä saanut enkä taida saadakaan, ellei ylpeys anna periksi ostaa torilta mustikoita. Merihuisku...eikös sinun miehesi poimisi pirttiinkin mustikkapiirakkatarpeet...:)

    • Tuulista, lämmintä päivää!
      Aika ihmeeltä tuntuu, jos SkillaN onnistuu täppäämään kypsiä vadelmia metsästä. Voihan toki olla mahdollista, mutta kun vähän ennen lähtöäni kävin pusikoita katselemassa, oli vain pieniä alkuja. Ei ollut punerrusta ollenkaan. Onhan se kyllä ihan eri paikkakunta ja voi olla maastokin.

      Hattukeräykseen ei taida minulta apua löytyä. Yksi lätsä kyllä on, mutta sen tarvitsen kyllä kaljuni suojaksi. Muu "antiikki" jäi mökilleni. Mutta ehtiihän Venlan vuosijuhliin vielä tulla uuttakin antiikkia.

      Kovananuuron olen kyllä kolunnut. Siitä on aikaa...katsoin kyhäämästäni taulusta, 1999. Kävelin silloin syvänteen pohjaa ehkä 6-7 km edestakaisin. Ainakin paikoin hyvin vaikeakulkuista kivilouhikkoa. Kyllä siitä normaalikuntoinen rauhallisesti töppösen paikkaa hakien hyvin selviää. Pienestä suolammesta lähtee pieni puro, joka lirisee mukana seuralaisena koko syvänteen matka, jossa reunat lienevät paikoin n.100 m korkeudessa. Rinne on niin jyrkkä, ettei joka paikasta pääse ylös, ellei sitten ole ammattikiipeilijä. On se ihan mahtava luonnon tuotos. Päivän sain kulutettua ihan mukavasti siellä ruhveltaessani. Tein samalla muutamia piirrosluonnoksia ja värien merkkaamisia. Niiden pohjalta sitten tuhertelin taulunpohjia. (profiilissani näkyy yksi näpäyttämällä suuremmaksi.) (sori mainostamiseni).

      Vielä mainitsen, että siellä mökilläni ei juuri hyttysiä ja itikoita ollut. Sekin on kyllä ihmeellistä, onhan se tavallisesti siinä mielessä "väestörikasta" paikkakuntaa. Tosin viimekesänäkin linnut jäivät itikkaherkuista pienelle osalle.

      Kiitän, että olette olleet niin hyvämuistisia, huomasitte paluuni!

    • mummi67

      Sauna terveiset tulin taas kerran tuomaan.

      Vaikka tuo sää on kyllä ollut yhtä saunaa ;)

      Ei helpota ei'

      Tämä kone riivattu vättää että väärä salasana,vaikka olen käyttänyt monta vuotta samaa sanaa.

      en jaksa enempää.
      näkyillään...
      muori tässä höpöttää.

      • teppana j

        Lapinmatkalta palatessa ajettiin kerran Kuusamontielle. Kartasta oikein etsittiin paikkaa nimeltä Julmaölkky. Liekö hautavajoaman tekosia moinen rotkojärvi.
        Hiirihaukkoja kaarteli henkevän näköisten kalliokuusien yllä korkealla.

        Silloinen kantatie 913 ei tuntunut kuumassa starletissa loppuvan koskaan. Kovin pitkälle ei ajettu etelään päin kun sopiva vuokramökki löytyi.
        Aamulla uusin eväin taas Oulua ja VT-8 päin. En muista sitä hotellia Nallikarin lähellä. Hemmoteltiin itsiämme ja jäimmä sinne yöksi seuraavan kerran kun Nallikan mökit tuntuivat liian kuumilta.


    • SkillaN*

      Jälleen viikonloppu käsillä, ihmettä kerrakseen tämä ajan nopea kulku, joulu vaan lähestyy.
      Hyvähän sitä on lämmössä odotella, kun lokakuulle lämmintä luvataan.
      On taas mietittävä tuota kasteluhommaa, kun kohta muutama päivä poissa täältä ollaan, aikamoinen rasite nuo kasvit ja kukat on näin kuivalla säällä.

      Oikeaan päättyi ihmettelysi, eihän ne vatut kypsiä olleet, taas kerran hötkyilin tapani mukaan, mutta jossakin muistini kätköissä on, että kohta mustikan kypsymisen jälkeen vattu kerättävissä.
      Melko pieniä oli raakileet, toivottavasti sade antoi kasvu intoa, yksi vattu pensaassa mallina, kai minulle lohtua yritti antaa, suuhuni sen nappasin.

      Hyvä selostus Ruuneperiltä, aika epäselvää onkin tuo sotimisen aihe, vaikka jotakin olen ymmärtäväni, Israelin ymmärtäjät taitaa vähissä olla, eihän tuollaista kukaan ymmärrä.
      Toinen kohde sitten Ukraina, miksi sinne on pakko muiden sotkeutua, selvittäisivät omat kiistansa itse, olihan Virosakin venäläisiä, kaiketi jotenkin rinnakkain elelevät nykyään.
      Eipä tuota ole niin paljon seurannut, että ymmärtäisi asiasta edes mitään virkkaa, kuitenkin tietämättömyyteni ilmaisin.

      Harvoin Kolilla olen käynyt, mutta sen kauniit maisemat kyllä mielessä on, samoin on Lapin matkailu jäänyt vähälle.
      Minä matkailin tyttäreni pienenä ollessa ja teltassa yövyttiin, Kuusamossa oli eka leiripaikka, siitä sitten Ruotsiin ja Norjan kallionkielekkeillä kulkevaa tietä ajamaan, huh että pelkäsin.
      Onpa aikaa kulunut, viitisen kymmentä vuotta tästä matkasta.
      Myöhemmin Lemmenjoelle ja Raja Jooseppiin vei kulku
      Nykyään hyvät tiet ajella, pitkät suoratkaan ei tunnu pitkiltä, kun maisema yleensä on upeaa, ruskan aikaan ainakin.
      Ryynäsen kirkkoon olen myös tutustunut, jollakin matkalla Bomballa ruokailtu, liian vähäksi on jäänyt tämä kotimaan matkailu, jos muukin.
      Kohteita olisi, taitaa vaan matkat edelleen vähentyä, hyvä kun nämä pienet junamatkat jaksaa;)

      Olkipatjalla muistan lapsena nukutun, vai olenko unta nähnyt, mistä niitä olkia olisi kaupungissa saanut, no ainakin olkipatjoja köytettiin, ainakin työläiskodeissa.
      Lapsuus kauniina mielessä, vaikka mitään aineellista suurta ei olutkaan, nukkumaan ei nälässä tarvinnut mennä, nyt hyvinvointi valtiossa, kaiken hyvin voinnin olemassa olosta huolimatta, voi joku lapsi tyhjin vatsoin nukkumaan mennä.
      Nälkäisiä lapsia maanantaina kouluissa runsaasti, ei kai kuitenkaan ruuan puutteesta johdu, vanhempien välinpitämättömyydestä.
      Voi aikoja, voi tapoja.

      Nyt suuntaan sauna polulle kulkuni, padan alle tuli ja pyykin pesuun, sellaista pientä yllä pidettävää pesen, lakana pyykki menee kaupunkiin.
      Minusta on ihana tehdä näitä vanhan ajan tapoja köyttäen jopa pyykin pesua, siinä ajatukset lentää omaan nuoruuteen, kun äidin ja siskon kanssa firman pyykkituvassa puhdasta tehtiin, päivä siellä meni, mutta ei koskaan raskaalta tuntunut.
      Eväät ja kahvit mukana, aivan kuin retki olisi tehty, puhdasta tuli, kun lipeässä pyykki keitettiin.
      Tästäkin juttua riittäisi, mutta nyt lähden kokemaan tuota sen ajan pyykin pesua, jollakin tapaa, lämmintä päivää teille toisillekin.

    • Hei!

      Hei! Leppoisasti juttelet, SkillaN, viihdyttävää lukemista. Kertojan äänen kuulen rauhallisena ja ystävällisenä,palstan parasta antia.
      Hyvää päivää kaikille pirttiläisille!

    • Huomenta!
      Aukaisin koneeni tavoistani poiketen näin, koska vilkaisin säätä ja Ylen antia.
      Ruuneperiltä hyvä raportti, ihan ajan kanssa mietittynä täällä ylempänä. Jotenkin muistan kyllä tätä Israelin historiaa.
      Ainahan on tullut lisää israelilaisten valloituksen laajentumista, tiukkaa palestiinalaisten saartoa. Mitkään päätökset tähän valloituksen pysähtymiseen ei tehoa.
      USA:sahan on "Juutalaisten puolustusliitto" niminen järjestö, joka toimii tehokkaasti ja maailman laajuisesti Se rahoittaa myös suoraan, mutta suurin vaikutus lienee sen hankkimassa "vaa-ankieli" asemassa amerikkalaisessa politiikassa. Ei yksin äänioikeuksilla, vaan suurempana vaalien rahoittajana. Onhan juutalaisilla varoja ja julkkiksia.
      Voipa sanoa, että amerikkalaiset ovat "juutalaisen puolustusliiton" vankeja. Niin se on, että kaikissa sodissa on syvemmät syynsä, useitakin syitä. Näytille tulee vain pikkusen pintaa, tekosyitä ja valehtelua.

      Kevyempään. Onhan SkillaNin pyykinpesu ihan mukava kokemus ilman koneita. Melkein päivittäin minäkin vähäisessä määrin nyrkkipyykkiä mökilläni pesin. Eihän siihen tarvitse kuin pari paitaa ja kalsarit, niin aina on puhdasta päälle, kun päivittäin huljauttelee. Ainakin tänä kesänä ehti kuivaa.
      Mutta nyt en ole mökilläni. Kiireinen rytmi on jo ehtinyt tarttua. Täytyy rientää, aina rientää. Eikä loppua näy! Heippa!

      • VENLASTIINA ihan itt

        Kiitos hyvistä raporteista!

        Oli niin paljon mielenkiintoista luettevaa, että kait kilometrin verran naputtelin itsekin.

        Laittakaa kätenne kyynerpäitä myöten ristiin, sillä pääsitte vähällä.
        Vaikka on ihan tyyntä, niin jutusteluniu meni taas sarjaan "huh hei, sen tuuli vei"!

        Siispä terkkuja! Kirjoitelkaa lisää, kyllä minä luen!


      • Näin on kuin sanot ja vielä jäi sanottavaa lisääkin. Ei tällaiset viestini palstan henkeen istu, sen tiedän, mutta joskus tulee ainakin asiayhteyksissä lauottua.

        Tämän päivän uutisissa kerrotaan, kuinka amerikkalaiset lahjoittavat juutalaisille yli 200 miljoonaa euroa rakettien torjuntaohjuksiin. Yksi torjuntaraketti kun maksaa 100 000 euroa niin kallista on.


      • Ruuneperi kirjoitti:

        Näin on kuin sanot ja vielä jäi sanottavaa lisääkin. Ei tällaiset viestini palstan henkeen istu, sen tiedän, mutta joskus tulee ainakin asiayhteyksissä lauottua.

        Tämän päivän uutisissa kerrotaan, kuinka amerikkalaiset lahjoittavat juutalaisille yli 200 miljoonaa euroa rakettien torjuntaohjuksiin. Yksi torjuntaraketti kun maksaa 100 000 euroa niin kallista on.

        Niinhän se on, Ruuneperi antanut historian oppitunnin Israelin valtion perustamisesta, ja Palestiinan tuhoamisesta.
        USA on koko Isaelin histoeian ajan tukenut sen käymää sotaa Arapeja, ja etenkin Palestiinalaisia vastaan.
        Siellä kokeillaan kaikkein uusimpia aseita mitä USA valmistaa.
        Sodat kaukoidässä osouttautuneet turhiksi USA:lle. Siellä kansat tappavat toinen toisiaan, nyt voi hyvin tukea, ja jatkaa Palestiinalaisten tuhamista.
        Tosin Palestiinalaisilta puuttuu kunnon johtaja, ei löydy Arafatin seuraajaa. Eiköhän joku Israelilainen myrkyttänyt Arafatin.
        Eihän tämä nyt oikein kuulu pirtiin jokapäiväisiin keskusteluihin, mutta olkoon.


      • Rva Ylikypsä
        LateVaan kirjoitti:

        Niinhän se on, Ruuneperi antanut historian oppitunnin Israelin valtion perustamisesta, ja Palestiinan tuhoamisesta.
        USA on koko Isaelin histoeian ajan tukenut sen käymää sotaa Arapeja, ja etenkin Palestiinalaisia vastaan.
        Siellä kokeillaan kaikkein uusimpia aseita mitä USA valmistaa.
        Sodat kaukoidässä osouttautuneet turhiksi USA:lle. Siellä kansat tappavat toinen toisiaan, nyt voi hyvin tukea, ja jatkaa Palestiinalaisten tuhamista.
        Tosin Palestiinalaisilta puuttuu kunnon johtaja, ei löydy Arafatin seuraajaa. Eiköhän joku Israelilainen myrkyttänyt Arafatin.
        Eihän tämä nyt oikein kuulu pirtiin jokapäiväisiin keskusteluihin, mutta olkoon.

        Helteistä iltapäivää!

        Tässä on pikkuhiljaa kaksittävä kikkoja vaikka minkälaisia, ett pärjää tässä kuumuudessa. Nyt tein näin: kostutin pyyheliinan, koko voi olla mikä vaan, ja laitoin vähäksi aikaa pakastimeem. Ja kun se on siellä vähän kylmettynyt, kohmettunut, niin on jo sopiva laittaa päähän tai vartalolle tai mihin itsekukin haluaa. Kummasti helpottaa, nimimerkillä " tämän kokeillut".

        Kuinkahan sitä jaksaa olla alkuvikosta, kun vielä kuumempaa luvataan, vähän hirvittää. Ja jotkut koulut aloittavat toimintansa jo 6.8, saataapa olla tukalaa.

        Kultapiiskujen nuput alkavat aika mukavasti aukeilla, ne ovat yksiä lempikukiani, kestävät maljakossakin hyvin.

        "Työmies" (kaatanut yhden salavan) on parhaillaan saunomassa ja tarvitsee kohta sapuskaa, pitää lähteä laittamaan perunat kiehumaan. Joten mukavaa lauantai-iltaa ja koettakaa pärjätä! paulamaria


    • Tuo pyyhe juttu on tosi hyvä,olen sitä harrastanut jo monta kertaa.

      Pyykit tuli pestyä(konehan ne pesi)

      Ulos vain en lähtenyt niitä raijaamaan.On sen verran vaikeaa tuo liikkuminen.On siellä kuivaus huoneessa kyllä ikkuna auki,kait sieltä ulukoilimoo tulloo.;)

      Nyt on sitten lonkan vetoa loppu ilta;)
      Mihkähä sitä vedetään;)

      Eilen juttusun Australiaan yhden tutun kanssa.Niillä on talvi siellä.
      Tuntuu uskomattomalta tämän meidän helteen keskellä.

      näkyillään...

      ..

      • Arvatkaas, kuka käy puolen tunnin välein ottamassa kylmän suihkun.
        Kyllä tekee hyvää.
        Meillä ovat kaikki lävet auki, eikä tunnu missään; ei vedä eikä lykkää. Selkä on kylläkin alkanut kutista, ja harjautin itseäni elänmäntoverillani. Hyvää teki sekin, ja lupasin palkita hyvän työn viemällä raaputtajan vanhana saunaan.
        Onneksi olin ennättänyt paljastaa 100-vuotisjuhlasuunnitelman, joten mieskin tietää, etten minä ihan lähivuosikymmeninä tule vanhaksi. Hän varmaan osaa tehdä johtopäätöksen ja lämmittää itse saunan sitten, kun saunatonttu alkaa kaivata löylykaveria.
        Näillä lämpöasteilla ei saunatontulle varmaankaan tule löylynheitto mieleen, vaikka sauna onkin huushollimme viilein paikkka. Siellä nimittäin on tosi hyvä tuuletus.

        Mittari näyttää, että ulkona on nippanappa päälle 20 asteen.
        Kohta voisi vaikka lähteä ajelemaan kohti pohjoista.
        Minulla on seuraavat treffit röntgenlääkärin kanssa vasta syyskuun alussa, eikä miehenkään kalenterissa ole merkintöjä elokuulle.
        Nyt olisi mahdollisuus ajaa Nurmekseen ja ehkä siitä vielä pohjoisemmaksikin, mutta saattaa olla toiveajatteluakin. Jotenkin tuntuu, että olen holhouksen alla. Auton rattiin holhoojani ei minua laske, risteilylle hän ei uskalla minun kanssani lähteä, ja lentäminenkin on poissa laskuista, kun viimeksi oli Vantaalla pii-paa-auto vastassa.
        Aamuin ja illoin keskustellaan siitä, olenko ottanut lääkkeeni.
        Paljon muita puheenaiheita ei juurikaan ole. Maailman tapahtumista tosin keskustellaan, mutta aika avuttomaksi itsensä tuntee, kun ei voi millään tavoin esim. palestiinalaisia auttaa.
        Kummasti ottaa koppaan Viron presidentti Ilves, joka sekaantuu naapurimaitten sisäisiin asioihin yllyttämällä Suomea ja Ruotsia liittymään Natoon ja lietsomalla venäläisvastaisuutta.
        Muut Baltian maat eivät lainkaan hössötä aseistuksen lisäämisestä, mutta tämä sukulaiskansan mies vaikuttaa oikein lietsovan riitaa ja ryssänpelkoa. Kukaan meidän johtohenkilöistämme ei ole huomauttanut, että olisi paras olla sekaantumatta meidän ja naapuriemme välisiin asioihin.

        Jaaha! Nyt taitaa olla paras käydä puristamasaa kahvipannun sankaa ja juoda kupponen kuumaa, ettei vain vilu pääse yllättämään ja ennen kaikkea etten jää suustani kiinni.

        Rauhaisaa yötä Teille kaikille!


    • SkillaN*

      Huomenta ja sunnuntaiaamuhan se taas on, elokuun eka pyhän seutu.
      Eilen on kirjoiteltu paljon asiaa ja mielenkiinnolla luin eiliset kirjoitukset.
      Late sanoit, että ei jokapäiväiseen pirtin kirjoitteluun kuulu, eipä niin, mutta asia tietoaja pirtissä väliin tulee, minusta oikein hyvä.
      Ehkä olen niin paljon ulalla näiden maailman asioiden kanssa, että selvityksiä kaipaan.
      Miten juutalaiset, jotka itse ovat kovia kokeneet, eivät nyt voi toisia ymmärtää ja armahtaa, eikö historia enää muistu mieleen, vai siitäkö syystä nyt tapetaan.
      Valta ja mammonako tuota tappamista kiihdyttää, vai mistä on kysymys?
      Syyttömät kärsijöiksi joutuu, mitä onkaan lapset tehneet?
      Kirjoitan taas ymmärtämättä syitä tai muutakaan, selittäkää osaavat.

      Hei:lle! Kiitos mukavasta viestistäsi, leppoisa en livenä varmaan ole, mutta omana itsenäni kirjoittelen, helppo se on, kun kaikki toiset hienon panoksensa antaa.
      Olen lukenut myös kielteisiä viestejä omasta osuudestani, mutta silti vaan jatkan, kaikkea kivaa sinullekin,Hei!

      On se vaan niin mukava, kun huolta pidetään ja kumppani vierellä kulkee, Venlastiinalla näiltä osin kaikki sinulla hyvin.
      Toivotaan että rohkenette lähteä sinne mökille, olisi se vaihtelua elämään, aamulla aikaisin ja illalla myöhään ajo varmaan onnistuu, vähän viileämpää silloin on.
      Kaste jo aamuisin, antaa sellaisen syksyisen tuulahduksen.
      Tuo harmittaa minuakin, kun aina vaan tuosta Nato asiasta puhutaan, tahallaan vaikeutetaan suhteita Venäjään ja kuitenkin hyvä kauppakumppani olisi ja töitä näin saataisiin.
      Jalkoihin jäätäisiin jos sotimaan jouduttaisiin, taitaisi pieni suomi tuhoon joutua.
      Miksi aina vaan noita riitoja lisätään ja kärjistetään asioita, uskon että suuri osa maailman kansoista samoilla linjoilla rauhaa tahtoen.
      Miksihän Amerikka joka asiaan puuttuu pysyisi siellä omissa ympyröissään.

      Nytpä kerron, että en ihan väärässä noiden vattujen kypsymis ajankohdasta ollut, kun kasvinmaan reunalla kurkkasin raunion vattuja, kypsiä olivat.
      Tosin aurinko paistaa koko päivän tähän raunioon, mutta kohta se lähtökäsky vattuun menoon tulee, olkaa valmiina, ehkä jo ensi viikolla se aika on.

      Olen viritellyt jos jonkinlaista kastelu tapaa tuonne eniten vettä tarvitsevien kasvien juurille, siellä pönttöjä vettä täynnä, mistä kangas suikaleet kasvin juurille johtaa.
      Varmaan hymyilyttää tämä suunnitteluni joitakin, mutta pakko on jotakin keksittävä, kun muutamia päiviä kohta pois olen paikalta.
      Ne työllä ja vaivalla istuttamani kurkut nyt satoa lupaavat, en millään soisi niiden kuihtuvan, pakko vaan on ne helteen armoille jättää, samoin hienosti kukkivat kukkani.
      Kukkien kastelu ruukuissa on helpompi saada onnistumaan, pesuvateihin vaan vettä ja ruukut niihin.
      Pitkiin ruukkuihin on suppilo pullot, josta vettä luovuttavat suihkutellen, kaikkia ristejä ihminen kauneuden kaipuussaan itselleen laittaa, tätä voi joku ihmetellä.
      Eipä tuota työn määrää ajattele, kun sitä onnistumisen tuloksesta saa nauttia, tosin torilta helpommin kaiken saisi, mutta mites minä aikani sitten käyttäisin;)

      Sitä kultapiiskua ei täällä ole, ei myöskään sellaista kultapalloa, joka pitkäksi kasvaa, vanhoja piha kukkia molemmat ja kauniita.
      Leimukukat nyt loistossaan ja nouseepa joku kesäkukkakin esiin, vaikka huonolta näyttikin, punaiset silkkiunikot väriläiskinä ikkunan takana.
      Aina onnistuva kehäkukkakin näyttää muutaman kukan tekevän, samoin maloppi, mutta näin huonosti ei muistini mukaan koskaan ole kukkineet.

      Nyt menen poimimaan ne muutamat vadelmat sieltä rauniolta ja katselen noiden viritysteni toimimista, suunnittelua ja unelmia tulevasta syksystä ystävät, lämmintä ainakin luvassa, märille pyyhkeille ja suihkulle käyttöä;)

    • RUUNEPERIN MUMMOILE
      Ainoatakaan vastausta en ole saanut VIIDETTÄTOISDTA VUOTTA
      pilmari-nikillä tääällä olleena
      ja julkiset yhteystietoni jokaisen käyttämäni nikin profiilissa esittäen.
      Avaan keskustelut rewkatulla nikillä, että jokainen kirjoittaja tietää tämän.
      [email protected]

      äytössä 27.6.2000 lähtien!

    • Ramoona*

      Katselin taas Ynnämuun gallerian maalaukset , upeaa erämaaluontoa, ihmisetkin siellä näyttävät kotonaan olevan. Eräässä aikamoinen kolukko on kuvattu melkein ystävällisen näköiseksi, kun aurinko kultaa lohkareet. Harjumaisemaasi katsoin ihan haikeana, elävästi palautuu Punkaharju mieleen, kihlamatkan kohde. Valitettavan paljon on harjuja pilattu moottoriteillä ja soranotolla, täällä eteläisessä Suomessa esimerkiksi Lohjanharjut. Taitaa jäädä se Kolvananuuro vain haaveeksi, kun katsoin tarkemmin reittiselostusta, olisin vaan mielelläni sen kameraani vanginnut ja tallentanut sielunikin syvyyksiin.

      Virroilla käymme usein mieheni lapsuusmaisemissa, ja sillä matkalla on monasti käyty Virtain Torisevan rotkojärvien kierroksilla, joita on eriasteisia sekä Ruoveden Helvetinkolun kansallispuistossa. Helvetinkolulla on syviä, kapeita rotkoja, jyrkkäseinäisiä rotkojärviä , reiteistä voi valita itselleen sopivat. Viimeksi kävimme Torisevalla alkukesästä, ja vielä pysyin 13-vuotiaan tyttärenpojan mukana. Hän on lapsenlapsista innostunein metsäasioista, monta vuotta ollut mukana istuttamassa taimikoita ja vaarinsa kanssa jatkaa oman vaatimattoman "arboretumin" hoitoa, viimeksi istutettu sinne douglas-kuusia, jotka lähtivät hyvin kasvuun.

      Skillanilla on tutuntuntuisia kasteluvirityksiä, paksut puuvillalankanyörityksetkin toimivat hyvin. Haikealta tuntuu, kun syysleimut jo kukkivat, pensashortensiatkin aloittavat sekä monivuotiset syysasterit .Minullakin on nyt paljon keltaista kukassa , nuo kultapiiskut ja kultapallot, molemmat reheviä ja helppoja perennoja. Maanpeittoruusut ja jaloruusut kukkivat syysmyöhään, kunhan lannoittaa ja leikkaa kuihtuneet pois. Malopista Skillan puhuu, taitaa olla sama kuin malva tai malvikki. Vaaleanpunainen myskimalva on minullakin kukassa, korkeiden perennojen joukossa peittää hyvin jo lopettelemassa olevat sormustinkukat. Pilkon kuihtuneet jäännökset sinne kasvien juurelle, lannoittavat ja pitävät multaa kosteana, eivätkä ne rehevässä kasvustossa näy. Kehäkukkaa ja samettiruusua minulla on kasvimaalla hyötykasvien lomassa, karkoittavat tuholaisia. Loistokärhöjen suhteen olen luovuttanut, ne pitäisi voida talvettaa sisällä. Käyn matkojen varrella aina puistoissa ja julkisissa puutarhoissa, kamera räpsyy...ei itsellä kaikkea tarvitse eikä voi olla omassa pihapiirissä. Viimeksi mentiin sille Pohjois-Karjalan matkalle Kotkan kautta, ja siellä kierrettiin Sapokan puutarhassa , jossa on hienot vesiaiheet - suosittelen !

      Vettä vaan ihmisten ja kasvien juotavaksi ja niskaan , kohtahan jo elokuun pimenevät illat luonnostaan auringon aikaa vähentävät.
      Ihanaa elokuista sunnuntaita yltäkylläisessä loppukesässä !

    • Täälä oli taasen kova ukonilma .Herätti n klo viiden aikaan . Keitin kahvit ja 2 tuntia jysisi ja leimahteli , aika lähellä.
      Ihmettelinkin kun Jerrycottoni halus sänkyyn viakkoon .
      Ja kohta alkokin jydistä . Se pelkää ukkosta --mutta on oppinut oleen vieressä turvaahakemassa.

      Pesin kylppärin samalla kun itsenikin .

      Tänään olis Pikku Mirjamin isot yksi vuotis juhlat
      Toivottavasti päivä kirkastuu kun ne pidetään lastenpuistossa joka onkin ihan vieressä ,on tehty kauan uuteenuskoon . Keväällä aikasin alottettiin ja nyt on ollut sitten just Mirjamille valmis , siinä on hänen äitikin leikkinyt pikkusena
      Olen luvannut keitellä kahvit Ainakin 14 aikuista tulee ja lapsia en tiedä ,mutta paljon on niitäkin.

      Katleijalle tiedoksi --- minä kiillotan kaikki esineeni --ruokavälineet ja sellaset joihin tämä menetelmä sopii --- ajatelkaas että Tomaatti Ketsuppi on hyvä kiilloitusaine ja myrkytön .

      • Juhlat meni mukavasti -- hellettä piisas --ennenvanhaan aina tuli ukkosenjälkeen raitis ilma ,juu raikas --pitisanomani.
        Lapsia ei ollut Mirjamin juhlissa .. kun niillä isin ja äitin kavereilla on vaan samanikäsiä kun mirjamikin .
        Nää on niitä sukupolvee ,että ensin kunnonammatti , ja oma asunto . Sittenonkin jo kiire että kerkiää saada edes sen yhden perillisen , Ikä paina painaa päälle ---nääkin jo ylo 30:pisiä. Nyt haluuvat sen pojankin siskolle kaveriksi . Kun nyt sen saisivatkin -- muttakun sukupuolta ei etukäteen voi valita.

        Meitäkin isä laittoi äitinkanssa 5 ja kaikki tyttöjä -- Sitten isä teki toisen naisen kanssa vielä yhden ja kyllä aitillä oli hauskaa kun ei ollut poika .
        Mitä minä nyt taasen höpisen -- kuka näitä viittii edes lukee.


    • Hellettä riittää! Hyvähän se, tulee kaikille tarpeeksi.

      Kiitos Ramoona maininnoistasi, kun olet käynyt vilkaisemassa töitäni. Sellaistahan se on "ite- taidetta."
      En ole missään opiskellut ko. kirjallisuutta kyllä olen hyväksi käyttänyt.
      Olen tainnut jo kertoa vitsin, rehellisen arvion töistäni. Luokseni tuli eka kertaa käymään eräs jo hyvässä aikuisiässä oleva mies. Oven avattuaan hän jäi töllistelemään seinät peittäviä taulujani.
      - Jumankauta, sinähän taidatkin olla rikas kun on näin paljon ....
      - Päinvastoin, köyhän täytyy tehdä itse taulunsa, vastasin.
      - Vain niiin...jo arvelinkin, mies sanoi häkeltyneenä, mutta terästyi: -Mutta on näissä monissa hyvät raamit.
      - Juu, kävin puutavaraliikkeestä rimat ja tein myös jiirilaudan ettei nurkat jää virnottamaan.

      Eipä tämä ole jäänyt asiana harmittamaan, vaan huvittamaan arvioijan oivallukset.

      Nyt teen tahallani mokan, joka on periaatteessa monen mielestä paha. Keskinäinen kehuminen varsinkin Kahvipirtissä se paha. Niin olen lukenut tänäänkin tuolta "muualta" Kehun sinua, Ramoona, erinomaisesta sanoilla ja lauseilla maalailustasi niin luonnossa kuin muissakin asioissa ja tapahtumissa. Varmasti tiedät sen ilman "apuanikin."

      Eilen hupeni aikaa työpäivän verran juhlissa. Ei se ollut "junttakokous" vaan yksityisen kutsuma, viihteellinen merkkipäivä kesäisessä, maalaismaisemallisessa ympäristössä. Olisihan ollut myös kielen "kostukettakin", mutta tulipa tuota sen sortin verryttelyä ihan perinteenä saadulla syntymähumalallakin ja eikä kukaan pahasti örveltänyt. Oikein hyvä päivä tässä ihmiselossani.

      • hurskainen

        Huolimatta melkoisista lämpötilalukemista tuuli jaksoi elää. Teki kevyellä vaatetuksella ulkona puuhailusta siedettävää.
        On selviä merkkejä siitä että elimistö on mukautunut pitkään hellekauteen. Ei enää ota niin voimien päälle kuin hellejakson alussa.
        En edes usko ennusteluihin tulevan alkuviikon "kuuban lämpötiloista". Paino on hiukan pudonnut kun ruoka ei niin maistu kuin viileämmillä lukemilla.


      • Nauramatta en voinut lukea Ynnämuun taidejuttua. On mukava kaiken asiallisen ja asiattoman välissä lukea tuollaista "jäniskevennystäkin". Kiitos!
        Nyt kun vielä oppisin löytämään Sinun näyttelyysi, olisin täysin tyytyväinen.

        Raamitkin ovat tauluissa tärkeät.
        Äidilläni makuuhuoneessa oli synkkä taulu, jossa olivat kuulemma Eerik XIV ja Kaarina Maununtytär sekä munkilta vaikuttava mies, joka tyrkytti Eerikille kynää.
        Äiti puolestaan tyrkytti taulua minulle väittäen sitä arvokkaaksi sillä perusteella, että siinä oli komeat raamit.
        Upeista raameista huolimatta en taulua huolinut, joten äiti testamenttasi sen suomalaiselle vävypojalleen. Taulu siis tuli meille. Mahtui kyllä muttei sopinut minnekään eikä muitten taulujemme joukkoon.
        Yllättäen meidän nykyisestä asunnostamme löytyi paikka, johon taulu sopi erinomaisesti muun vanhan roinan joukkoon.

        Äiti oli kaikessa muussa oikeassa paitsi siinä munkissa. Hän on kuninkaan sihteeri Yrjänä Pietarinpoika.
        Taulu on Ruotsissa museoitu, ja sen tekijä on Georg von Rosen.
        Ja niistä kehyksistä sen verran, että ne ovat täsmälleen samanlaiset kuin alkuperäisetkin.

        ###
        Olen joskus haikaillut, ettei minusta tullut putkiasentaja-hitsaajaa, kun ainakin putkiasennukseen minulla on selvät taipumukset.
        Nyt haluaisin omata puusepäntaidonkin.
        Siihen, että mä oon mikä oon, olen itse syytön: Ensinnäkään minun nuoruudessani ei meillä tyttöjä päästetty ammattikouluun muihin kuin naisille sopiviin ammatteihin, ja toiseksi meillä ei vielä silloin ollut ammattikouluakaan!


    • Hei!
      Metsiin on usein ikävä,
      ja sinne tänään meninkin, kun sää oli hyvä
      kulkea pitkin auringonvalon viiruttamia neulaspolkuja ja kuunnella puiden huminaa pienen tuulenvireen tuntuessa iholla.
      Siitäköhän johtui, ettei hyönteisiä ollut yhtään. Silti tarkistin, ettei vain punkki ollut lenkkareiden reunan alla tai muualla, kun vaatetus oli aika vähäistä näin lämpimällä säällä.
      Metsä on niin oma maailmansa ja metsäretkellä on aina yhteys lapsuuden metsiin, mustikkamaille.

      Hiukan löytyikin marjoja, pienissä painanteissa kosteuttakin on sen verran ollut, että ovat kasvaneet ja kypsyneet.

      Nyt näin lämpimällä en laittanut mustikkapiirakkaa, vaan mustikkarahkaa, mielijälkkäriäni.

      Pikku pistäytyminen viihtyisään pirttiin, sen leppoisaan tunnelmaan teki mieleni ennen iltahommia tehdä.
      Kaikkea hyvää meille ja rauhallista iltaa ja yötä!

    • SkillaN*

      Huomenta alkavaan päivään ja viikkoon.
      Alkaa se kuukausi jolloin säilöminen yltyy, punajuuret ja kurkut purkkeihin, kurpitsaa pakkaseen, samoin porkkana raaste ja pilkotut valmiina käyttöön.
      Jouluna raaste porkkana laatikkoon, lanttuja en nyt laittanutkaan.
      Olen laittanut säilöttävien purkit ja rasiat valmiiksi koriin, mukava katsoa täyttyykö kaikki.
      Kotiin menen huomenissa ja siellä pitää melkein tyhjä pakkanen sulattaa, loppukuusta vien sitten täältä pakkaseen säilötyt kotiin ja omaan pakkaseen.

      Ramoona sinulla varmasti ihana piha, kun kerrot noista kukista muistuu moni tutulta silloin mökkipihassani olleista, syysasteri oli ja se oli sinisen lilan värinen, levisi kovasti.
      Puuvilla lankaa ei ole käytettävissä ja näyttää siltä että nuo nyt laittamani ei oikein tehokkailta tunnu, jospa hätä apuna kuitenkin.
      Kaste on aamulla jo jonkinmoinen, jospa se avittaisi noita kurkkuja purkkiin asti;)
      Kiitos Ramoona kauniisti pirtin olemassa oloa puolustit, siinä ohessa toisetkin, kiitos kaikille.
      Olen sitä mieltä, että vaikka nyt ei oikeaa sanan vaihtoa, olkoon sitten kerrontaa, enempään en minä pysty.

      Pieni koirani pelkäsi myös ukkosta, sylissä istui ja tutisi.
      Hienoa juhlia puistossa synttäreitä, pieni neiti ei ehkä muista juhlista mitään, no valokuvat siitä kertoo.
      Eipä ole tullut mieleenkään ketsupilla pystyy kiillottamaan, käyköhän ruostumattomaan teräkseenkin?
      Silitykset Jerrylle Ullamirjami

      Helteeseen tottuu, eilen oli kyllä pilvinen päivä ja tuulikin vilvoitti, ei helettä tuntenut, vaikka mittari näytti niin olevan.
      Minusta jo aamulla ja illalla sellainen syksyä enteilevä meininki.
      Eipä ole paino pudonnut, jos ei noussutkaan, miten putoaisikaan, kun ruoka vaan maistuu;)

      Kävin minäkin taulujasi profiilissasi katsomassa ja hyvin olit kohteesi taltioinut ynnämuu.
      Sinulla on näkemisen taito ja osaat näkymän myös tallentaa.
      Noista kehyksistä olen lapsille nauranut minäkin, ottakaa edes ne talteen, maksoivat sievoisen summan, kun tekeleitäni seinät täynnä.
      Mikä lienee kohtalo tauluilleni, kun olen lastenkin huushollit täyteen jo pukannut, no ei siinä maailma mitään menetä, jos kaatopaikalle vievät.
      Ymmärrän hyvin, että ei taidetta tippaakaan, samaa sarjaa kuin tämä kirjottelukin;)
      Kuka se pystyy sanomaan, että tuo tai tämä on huono, jokainen näkemänsä mukaan valitsee ja silloin se hyvin paikkansa täyttää, nautinnon voi saada kauniista kuvastakin, vaikka nimeä ei alla olisikaan tekijästä.

      Tuosta kehumisesta vielä, eikö voisi sanoa jotakin mikä hyvältä tuntuu, silti kehumiseksi ei ole tarkoitettu.
      Eipä tule edes mustikka piirakka marjoja kerättyä, en jaksa lähteä niitä etsimään, kun vielä se eksymisen pelko seurailee, taitaa jäädä vähäksi metsämarjojen saalis, tuleeko edes puolukkaa?

      Nyt tuonne pihalle lähden ennen kuin se ennätys helle tulee, mitä on luvattu, veden jakelu vaan käyntiin;)
      Sitä vesi tankkausta vaan teille ja meille päivän mittaan, näin neuvotaan.

    • Keskipäivän yltäkylläisyyttä.

      Pientä on haukattukin tähän aikaan jo, ja huomasin kaipaavani kupillista kahvia, etten vallan nukahda. Näin lämpimällä ei tyynyni enää sovellu ollenkaan, sinne kun pää oli upoksissa, niin hiukset märkänä heräsin. Nukahdin tosin uudestaan, mutta aamulla sama juttu, ja johan nyt uskon.
      Kaikkein tanakamman tyynyn valitsen ens yöksi, olkoon vaikka sohvatyyny! Kaksinkerroin viikkasin illalla tuon pehmotyynyn, mutta eihän se pysy koko yötä, vaan nytpä tiedän.

      Kaipa pienet torkut on otettava kohta, kun niskakin tässä nyrjähtää :D Panu Rajalan kirja Elämästään Katri-ikoonin kanssa, on hyvin kuvaava. Millaiseen ryöpytykseen joutuukin mies, koko maan lehdistön haastattelijoiden ahdistaessa kuin riistaa, ja saaden tahtonsa läpi, taitavia kun ovat.

      Kumpikaan eivät ehtineet tavata edes, vaan Rajala eli jo rakkaustarinaansa lehdistön kuvailemana, ja mietti mihin ihmeeseen oli päänsä pistänyt: koko Suomen vävynä:D

      No, Katri-Helena ei edes lukenut kaikkea tottunut kun oli, ja palasi keikoiltaan esittelemään perheelleen tulevan miehensä.
      Sattumahan tuon kirjan toi eteeni, en olisi taitanut sitä aikanaan ostaa.
      Jaa a siivoajatyttö, tuli ja yksin! Henkilökuntapulaa on taas näin kesäloma-ajalla, pitänee nyt hieman neuvoa uutta virotarta,....heippa vaan!

    • köyhä eläkeäinen

      Minäpä siivosin ihan ite minkä jaksoin. Verovähennyksetkin saa jos on varaa palkata siivooja. Olis edes suomalaisia nuoria nuo siivoojat.

      • köyhä eläkeläinen

        Kuulepa, eivät suomalaiset mielellään ota siivousalan ammattimaista työtä. Nämä ulkotyöläiset sitävastoin kyllä saadakseen elantonsa. Tuo nuori viehättävä rouva on aviossa Suomessa, asuu Kirkkonummella miehensä kanssa, ja 7 vuotias poika heillä aloittaa nyt koulunkäyntinsä. Siinäpä meillä olevia ja tulevia veronmaksajia!


    • Helteiset terveiset täältä Smoolannista! Varmaankin tarkenette myös siellä Suomen puolella. En ole kuullut kenenkään valittavan lomasäästä tänä kesänä!
      Meille povattiin täksi päiväksi kesän kuuminta päivää, mutta taisi ruveta "ilimat rilloomaan" kun ei ennustus pitänytkään paikkaansa. Lämmintä tosin on, mutta on alkanut tuulla siihen malliin että Skoonesta tuleva ukonilma on kohta täällä meidän
      kohdalla.

      Ihanaa että Kahvipirtti on edelleen pystyssä ja Skillan pyörittää energisesti kahvipirtti-ruljanssia. Joitakin uskollisia kahvipirttivieraita voi tunnistaa nimimerkistä, uusiakin on tietysti vuosien mittaan tullut joukkoon.

      Lämmintä jatkoa kahvipirttiläisille!

    • Täällä kyllä on ennustukset toteutuneet, länsipuolella on kesän lämpöennätys tullut. Täällä on ollut "vain" 30 pinnassa. MdK-MdK? Olen kyllä jossakin nähnyt nimimerkin vilahtavan. Ehkä "nosteluissa". Kuulun niihin uusiin, vaikka kyllä joskus tuntuu, että en ole enää uusikaan. Kyllähän SkillaN jaksaa hyvin Pirttiä kannustavasti vetää, kuinkas muuten.

      Kyllä lämpö tänäänkin teki sen, että "verstaani" jäi käyttökelvottomaksi. Kun kolmelta suunnalla aurinko kurkkii, saattaa lämpö nousta...no ainakin yli 40 asteen. Eipä se mitään, eivät touhuni kovin kiireellisiä olekaan. Hyvää se tekee lonkanvetokin.

      Venlastiinan mainintaan: eipä taida näyttelyä töilleni tulla. Voihan sen tulkita niinkin, että haluan itsekkäästi pitää kaiken vain itselläni, ihastella tai
      vihastella, että kaikkea sitä on tullut tehdyksi! No... onhan niitä muutamia karannut käsistänikin.

      Rajalan kirjaa Katri - Helenasta en ole lukenut ja tuskinpa mahtuu ohjelmaani. On niin paljon lukematta lukemattomia kirjoja. Joskus aina merkkaan kalenteriini, mitä pitäisi lainaita kirjastosta.
      Lista alkaa olla täysi - kunhan saisi vain aikaisiksi toteuttaa. Ja tuleehan uusiakin, millään en voi "pysyä kärryillä".

      Eipä tässä kummoisempaa. Heti alkaa tuuletusvaihe, kaikki räppänät selälleen, jos meinaa saada paikan unikelpoiseksi. Sisätila on ylittänyt 30 astetta. Kyllä se siitä! Pärjäillään!

    • Nea*

      Kaunista elokuun iltaa!

      Tulin juuri mustaviinimarjoja poimimasta, perkasin ja huuhdoin, että kun nyt vähän kuivuvat laitan rasioihin ja pakkaseen.
      Vielä kaksi puskaa poimimatta, syöksymme sinne huomen aamulla varhain,
      kun lämpö on vielä hieman alempi.

      33 astetta oli lämmintä iltapäivällä, onneksi silloin vähän tuuli, ettei haitannut
      marjastamistakaan tuo lämpö.
      Muutenkin olen nauttinut tästä ilmastosta, voisipa sitä varastoida talven varalle!

      Viime lauantaina tulimme juhlista klo 12.00, hämmästyin, että miten hämärää
      ulkona jo oli. Vähän pettyneenä ajattelin, että nytkö jo valoisat yöt ovat häipyneet.
      Valot täytyi joka paikkaan sisällä laittaa.
      Täytyy lohduttautua sillä, että onpa vielä lämmintä! "Vielä on kesää jäljellä, vielä on kauniita päiviä!"

      Vielä kultapiiskut, leimukukat, angervot ja punainen rakkauskin loistavat ja aamuisin se hieno tuoksu, joka kasteen jälkeen leijailee.

      Sitruunamehua otan tuohon kauniiseen lasiin, skol kaikille.

    • SkillaN*

      Huomenta, nyt hieman viileämpi oli yö, mutta ei pelkoa, päivällä on lämmintä.
      Kotiin lähden pistäytymään, vaikka sää ei juurikaan houkuta junaan menoa, mutta pakko vaan on.

      Mukava kuulla kuulumisia sieltä naapurimaasta MdK-MdK, harvoin käyt palstalla, kun muistelee entisiä kiva olisi palata niihin aikoihin;)

      Pitäisikö tuo kirja mistä kerrotte yrittää lukea, en ole paljon seurannut Katri Helenan elämää, mediasta tärkeimmät.
      Panu Rajalasta en sen enempää, lehtien sivuilta jotakin, kirja voisi saada minutkin taas lukemisen makuun.

      En ole vielä siivooja apua käyttänyt ja vaikea ajatella kotiin vierasta siivoamaan, mutta kai sekin aika voi koittaa.
      Olen kuullut, että aika kallista tuo homma on, pienillä eläkkeillä mahdotontakin, vaikka verotukseen voisi vähennyksinä laittaa.
      Onhan työ raskasta ja palkkansa on jokainen ansainnut, mutta hyvä jos voi mahdollisimman kauan itse puhdasta tehdä.
      Ystäväni kertoi, että kaikki eläkerahat menee näihin palveluihin, mitä hän tarvitsee, siivouksen lisäksi vielä kotipalvelu apua käyttää, osaako sitten jostakin korvauksia hakea, en tiedä.

      Samoissa lukemissa parvekkeellani lämpö nousee, kuin ynnämuullakin, äkkiä ovi kiinni, että sisälle ei kuumuus tule.
      Verhot hankin suojaa antamaan, mutta eipä paljon kuumuuteen auta, koko päivän aurinko helottaa, no keväisin ja syksyisin ihan kiva paikka.

      Harmittaa nuo marjapensaat, kun kukkansa pudottivat, nyt ei paljon noukittavaa ole, no on ne vähäisetkin pois otettava.
      Mustaviinimarja niin hyvää olisi.

      Nyt minä lähden nuo kastelu hommat tekemään ja toivottelen kasveille kestokykyä
      että jaksaisivat toimenpiteideni avulla viikon loppuun, saapa nähdä onko kaikki nuukahtanut, kun palajan.
      Helteessä jaksamista vaan kaikille ja jaksaahan sitä, mihinkäs pääse, kyllä ne viileät ajat lähestyy;)

    • Aamupäivää.

      Ajatukset kulkee semmosina klimppeinä;)

      Hoen itselleni;ei oo kuuma ei.
      Koetan sukkeroida itseäni;)

      Yleensä nautin lämpimästä,mutta liika on liikaa.

      Kauheita nuo metsäpalot.Nyt ruotsin puolellakin palaa.

      Minulla käy siivoojat kahden viikon välein.Täällä on perustaneet työttömät semmosen siivous firman.Aika edullisesti sieltä saa siivoojan ja ovat todella kivoja ihmisiä.
      Ruuan kanssa on myös helppoa,kun on tuo Takatasku tuossa lähellä.Siellä lounas kaikkine lisukkeineen 3,5€
      Omiin astioihin saa ostaa myös ja laittavat niin reilusti että riittää pariksi päiväksi.

      Pyykillä käyn vielä itse.Pyykki laatikko vain "mustekalalla" rollaattorin kyytiin ja pyykkitupaan.Konehan ne pesee.

      Myönnän minusta on tullut tosi laiska.

      Täällä asuu noita inkeriläisiä aika monta.Heillä käy kaikenlaista avustajaa.En tiedä kuka ne maksaa.

      Mutta mennään päivä kerrallaan.

      näkyillään...

      • uzma4

        Hei muori67
        Kai sina viela minut muistat uzman?Kylla oli vaikeeta paasta sisaan,ans kattoo miten taa toimii.


    • Veronmaksajilla

      alkaa Suomessa pian selkä katketa kantamuksien painosta romaanit inkeriläiset afrikkalaiset muslimit työttömät sairaseläkeläiset mutta entäs omat vanhukset!

      • hurskainen

        Veronmaksajilla

        Mitähän ne selkä vääränä vetävätkään pyörillä varustetuilla ostoslaitteillaan? Ei kai vaan olutta Virosta? No vitsi vitsi...ei tässä ole itekään keskarikulausta moneen tuntiin saanu.
        Helteen takia tässä pulassa ollaan kun sietokyky on jo siinä ja siinä. Toistaseks unet ovat riittäneet tehtyyn työmäärään sopeuttaen.
        Illat pimenööt päivä päivältä. Kun tulee oikein pilvinen ilta viikonvaihteessa, iltakymmeneltä on säkkipimeä. Mut jäähän kesästä 2014 erikoisia muistoja.
        Oli juhannuksena räntäsadetta ja vuosikymmenen helleputki heinä-elokuussa.

        Ei oo niinkään sanottu, että kummosessa kunnossa sitä 6.8 keskiviikkoaamu kohdataan. Mukavata keskiviikkua itsekullekin.


      • sini-sirkku ek

        Veronmaksajilla

        Hyvä on vanhuksillamme, kunhan eivät lyhytnäköisyydessaan vaan keskity omasuu lähinnä ajatteluun. Tärkeämpiäkin kohteita löytyy, kuin rasistisen lyhytnäköiset, ennenkaikkea lapsiperheet ja työelämässä ahertavat.


    • "Veronmaksajilla" nimimerkille. Millaista korjausta esittäisit tilanteeseen? Voisin kyllä enemmänkin kertoa, mutta en ole nyt sillä päällä. Ennen kun olin työelämässä mukana, niin kyllähän veroja kirottiin silloinkin. Tapanani oli sanoa, että mitä en enemmän on tilistä veroja menee, on siitä nyt sentään jotain jäänytkin. Tämä palkkatuloista, niistä ei juuri veroja kierrellä.

      Enpä oikeastaan ole tänään vedossa. Kunhan tulin pistäytymään. Tulee mieleeni laiskottelijan puolustus.

      "Laiskottelukyvyn menettäminen keski-iässä on kyllin paha juttu, mutta sen menettäminen vanhana on ihmisen luontoa vastaan tehty rikos."
      Näin ajatteli Lin Jutang.

      Niinpä en tahdo nyt tehdä luontoani vastaan rikosta.
      Hyvää leppoisaa, lämmintä kesäillan jatkoa!

      • Täytyy minunkin ilmoittautua, kuitenkin on tarkoitus huomenna aamupuolella lähteä sinne Pohjois-Karjalaan, sellainen nyt suunnitelma.
        Yhtään ei ole tietoa kuinka kauvan reissussa ollaan, yksi asia kuitenkin rajoittaa, pitää ottaa tarvittavat lääkkeet mukaan.
        Se siitä ajasta.
        Yhtään en tiedä etsinkö marjoja tai sieniä, se on sitten siellä ratkaistava.
        Tuleehan nyt edes käytyä kun liki 40 vuotta on käynyt, paitsi viime vuosi jäi väliin.
        Lämmintä ainakin piisaa, ei siellä taida sen kuumempi olla kuin täällä kotonakaan. Autossa onneksi hyvä ilmanvaihto, lämpötilan voi säätää haluamalleen tasolle.

        Noista veroasioista ei tavallisen eläkeläisen kovinpaljon tarvi huolestua, osamme maksamme, ehkä vähän liikaakin.
        Rikkaat ne on keksineet keinon maksaa vähemmin veroja, Björn Wahlroos lähti Ruotsiin, karisti Suomen pölyt vaatteista. Ruotsissa on rikkailla vielä pienemmät verot kuin Suomessa.
        Pahintahan Suomessa on halpatyövoiman käyttö, kymmenettuhannet tulevat töihin ja vievät työpaikat
        Suomalaisilta ja eivätkä maksa paljon mitään verojakaan.

        Suomessa noita pakolaisia on suhteellisen vähän verrattuna muihin Pohjoismaihin.
        Suomen mustalaisia pidän rikkautena Suomen kulttuurille.
        Eipä muuta kuin mukavaa kesää pirtin porukalle. Late ja kumppani.


      • illan rauha

        Kiitos samoin!


      • oikeus ja kohtuus
        LateVaan kirjoitti:

        Täytyy minunkin ilmoittautua, kuitenkin on tarkoitus huomenna aamupuolella lähteä sinne Pohjois-Karjalaan, sellainen nyt suunnitelma.
        Yhtään ei ole tietoa kuinka kauvan reissussa ollaan, yksi asia kuitenkin rajoittaa, pitää ottaa tarvittavat lääkkeet mukaan.
        Se siitä ajasta.
        Yhtään en tiedä etsinkö marjoja tai sieniä, se on sitten siellä ratkaistava.
        Tuleehan nyt edes käytyä kun liki 40 vuotta on käynyt, paitsi viime vuosi jäi väliin.
        Lämmintä ainakin piisaa, ei siellä taida sen kuumempi olla kuin täällä kotonakaan. Autossa onneksi hyvä ilmanvaihto, lämpötilan voi säätää haluamalleen tasolle.

        Noista veroasioista ei tavallisen eläkeläisen kovinpaljon tarvi huolestua, osamme maksamme, ehkä vähän liikaakin.
        Rikkaat ne on keksineet keinon maksaa vähemmin veroja, Björn Wahlroos lähti Ruotsiin, karisti Suomen pölyt vaatteista. Ruotsissa on rikkailla vielä pienemmät verot kuin Suomessa.
        Pahintahan Suomessa on halpatyövoiman käyttö, kymmenettuhannet tulevat töihin ja vievät työpaikat
        Suomalaisilta ja eivätkä maksa paljon mitään verojakaan.

        Suomessa noita pakolaisia on suhteellisen vähän verrattuna muihin Pohjoismaihin.
        Suomen mustalaisia pidän rikkautena Suomen kulttuurille.
        Eipä muuta kuin mukavaa kesää pirtin porukalle. Late ja kumppani.

        Suomessa on sotapakolaisia ollut omastakin takaa, kun Karjalan evakot asutettiin ja autettiin uuden elämän alkuun. Heitäoli 400 000, mikä muu Pohjoismaa on siihen kyennyt ? Suomi on sotia kärsinyt, toisin kuin muut Pohjoismaat. Meillä ei ole sellaista varallisuuden historiaa kuin niillä. Ei Suomea voi niihin verrata, kumma kun vasemmisto niin haluaa suurella vaivalla sodasta jaloilleen nostettua maatamme ja sen verovaroja jakaa kaikille tänne lampsiville, omista ei niin väliä.
        Suomella ei ole koskaan ollut siirtomaita, joista se olisi hyötynyt. Maksakoon nyt ne entiset siirtomaiden ryövääjät vuorostaan !
        Eipä tuota työvoimapulaakaan ole näkynyt, omat laiskat vaan pakotettava ensin töihin. Työhaluja ei kyllä ainakaan Afrikan pakolaisillakaan liiemmälti näytä olevan.


      • FAKTOJA KAIPAAN
        LateVaan kirjoitti:

        Täytyy minunkin ilmoittautua, kuitenkin on tarkoitus huomenna aamupuolella lähteä sinne Pohjois-Karjalaan, sellainen nyt suunnitelma.
        Yhtään ei ole tietoa kuinka kauvan reissussa ollaan, yksi asia kuitenkin rajoittaa, pitää ottaa tarvittavat lääkkeet mukaan.
        Se siitä ajasta.
        Yhtään en tiedä etsinkö marjoja tai sieniä, se on sitten siellä ratkaistava.
        Tuleehan nyt edes käytyä kun liki 40 vuotta on käynyt, paitsi viime vuosi jäi väliin.
        Lämmintä ainakin piisaa, ei siellä taida sen kuumempi olla kuin täällä kotonakaan. Autossa onneksi hyvä ilmanvaihto, lämpötilan voi säätää haluamalleen tasolle.

        Noista veroasioista ei tavallisen eläkeläisen kovinpaljon tarvi huolestua, osamme maksamme, ehkä vähän liikaakin.
        Rikkaat ne on keksineet keinon maksaa vähemmin veroja, Björn Wahlroos lähti Ruotsiin, karisti Suomen pölyt vaatteista. Ruotsissa on rikkailla vielä pienemmät verot kuin Suomessa.
        Pahintahan Suomessa on halpatyövoiman käyttö, kymmenettuhannet tulevat töihin ja vievät työpaikat
        Suomalaisilta ja eivätkä maksa paljon mitään verojakaan.

        Suomessa noita pakolaisia on suhteellisen vähän verrattuna muihin Pohjoismaihin.
        Suomen mustalaisia pidän rikkautena Suomen kulttuurille.
        Eipä muuta kuin mukavaa kesää pirtin porukalle. Late ja kumppani.

        LATE VAAN!
        kUKA ULKOMAALAINEN ON PERUSTEETTOMASTI VIENYT SINULTA TAI JOLTAIN LÄHEISELTÄSI TYÖPAIKAN?
        Huuto.net!
        En korjaa vaan tämän tuon ettei kaiveltaisi niitä menneen talven lumia!
        Laittakaa vastauksenne meilinä:
        [email protected]
        Näin muutkin niin minusta ei tämä puskista huutelu ole ollut alkuunkaan mieleeni!
        "Sumppila" edeltäjineen ei ole tahnyt poikkeusta.
        MdK-MdK
        otettiin avosylin vastaan vaikka olio ja on tiettävästi eräs pahimpia asiattomuuksien latelijoita.
        NYYSSIT
        OLIVAT HÄNEN BRAVUURINSA JOHON PIRTTILÄISEKIN OSALLISTUIVAT KILVAN!


    • En minäkään veroasioihin puutu, muistelen erään työkaverini lausahdusta, että tuli palkkaa enemmmän taikka vähemmän, niin kaikki on aina mennyt ja menee.

      Kylläpä palstalla soditaan nyt, toivottavasti joskus rauhan aika koittaaa. Sota on ikävintä mitä tiedän.

      Tällainen lyhyt ilmottautuminen että hengissä ollaan.

      Hyvää matkaa Latelle ja kaikille hyviä öitä!

    • uzma3

      Terveisia pirttiin taalta USA:sta

    • SkillaN*

      Huomenta ja kiitos uzma terveisistä, oletko vierailemassa siellä rapakon takana?
      Olet monesti mielessä ollut, pitkä aika kun viimeksi pirtissä kävit, jospa nyt taas, kun tien opit;)

      Kotona jälleen ja hyvältä tämä tuntuu, nukuinkin kuin tukki, se oma sänky sen tekee, kadulla jyrräsi autot, mutta eipä paljonkaan unta häirinneet.

      Oikein onnellista matkaa Latelle ja puolisolle, tulkaa virkistyneinä takaisin, jos reitti kulkee läheltä, tulkaa kahville.
      Tuohon meriliin toteamukseen, että tili tuli, tili meni on hyvinkin totuttu, mutta hyvä että jotenkin selviää.
      Veroja en mieti, puhtaana tulevaan tuijotan ja lasken mihin riittää, ihan pikkuisen enemmän saisi tulla;)
      Onhan se niin, että paljon maksavat, paljon saavatkin, alkusumma on se mahtava, käteen jää vielä monta kertaa se minunkin saamani summa.
      Asialle en mitään voi, joten en mieti.

      Seniori talo kohoaa, nyt jo hakemuksia pyytävät laittamaan, katselin mahdollisuuksiani siihen päästä, eipä taida onnistua.
      No eipä tässä hätiä, katto on pään päällä.

      Aika erikoinen kesä tästä mieleen jää, tiedä minkälainen syksy vielä tulee, merkit kuulemma viittaa aikaiseen kevääseen, lehdet ja koivun siemenet niin enteilee, helmi-maalikuun vaihteessa kevät näyttäytyy.
      Saapa nähdä onko vanhoista enteistä mitään merkkiä;)
      Tuleeko savun haju muorillekin?

      Tuo "vedon" puuttuminen sallitaan välillä, olin melkoisen ventti minäkin eilen illalla, matkustaminen sen kai aikaan sai, joten huilataan väliin kirjottelussakin, jos sellainen "laiskuus" päälle iskee;)

      Nyt on kyllä vetoja lisää tullut ja tuon parvekkeen ainakin siivoan ja sitten torille ja kaupoille, se ainoa lääkekin lopussa.
      Oikein mukavaa, lämmintä en toivottele, se tulee ilmankin, koetetaan jaksaa, viikonlopulla viilenee,, kukaties.

    • Huomenta.

      Muistanhan minä uzman.
      Ihan kiva että vielä piipahdat pirttiin,tule toistekin.

      Markkinoille pitää kohta lähteä,on kuukauden ensimäinen keskiviikko.
      Ainakin kalaa ostan.Olen koukussa kylmäsavuloheen.

      Hyvää matkaa Late ja kumppani.Tulkaa terveenä takaisin.

      No nyt on mentävä.
      näkyillään...

    • Huomenta! Kyllä hyvät yöunet nuutuneisuuteeni auttoivat. Eiköhän se tästä taas lähde luistamaan.

      Hyvä kun Latella on matka jo päätetty. Ehkäpä se, kun olet sitä jo odottanutkin, tekee siitä sitäkin paremman. Hyvä matkaa, toivottavasti ilman huonoja yllätyksiä!

      "Verokeskusteluun" en eilen puuttunut.(siinä vähässäkin kirjoitussotkujani - olkoon). Eipä tuohon ole minulla nytkään paljon sanottavaa. Late otti jo hyvin kantaa.
      Tulihan mukaan historiaa. Totta, Suomella ei ole ollut siirtomaita, siirtolaiset on sijoitettu, varmasti työtä on tehty. Entäs sitten?

      Hyvähän historia on tuntea, mutta ei silläkään voi loputtomiin ratsastaa. Tästä ikäluokasta vanhimmat konkreettisesti muistaa vähän sota-ajasta. Työhön ovat päässeet ja joutuneet jo monet ihan penskasta lähtien. Niistähän on tullut paljon "sankaritarinoita." Väliin minusta tuntuu, että kun me olemme olleet kovilla, saa sitä nuoremmatkin kestää. Meidän jälkeen on jo kaksi sukupolvea päätösten teon iässä. En ole menneisyydestä asettamassa heille lisätaakkaa ajattelulla, että "koska mekin jouduimme kärsimään" Totta on, että ikäluokkamme jäi vaille koulutusta,osa ei joutanut töistä, ei ollut varaa, ei ollut kouluja. Nämäkin vaikeudet eivät koskeneet kaikkia samalla tavalla. Tämän sanon siksi, että tarinat "oman onnen sepistä", tai laiskuudesta, yrittämisen puutteesta, ovat monesti satua. Elämässä tapahtuu monenlaista, niin hyvää kuin pahaakin. Onhan tapahtunut paljon myönteistä yleistä kehitystäkin. Kyllä niissä on ollut vasemmisto ja ay- liike merkittävästi mukana. Myös monen sellaisenkin kohtuullisen "menestystarinan" pohjana, jota jotkut päänsä pinnalle saaneet eivät halua enää myöntääkään. Tähän kai voisi liittää lausahduksen, "kiittämättömyys on maailman palkka."
      Puhuminen joidenkin "hyyssäämisestä" on itsehyväisyyden omaavien henkilöiden vuodatusta.
      Totta on, että väärinkäytöksiä joskus ilmaantuu, mutta ei sillä voi potkia koko ihmisryhmää. Eikä vasemmisto ole ollut yleensäkään yksinään päättävässä asemassa, kyllä siihen on porvariapuakin tarvittu.

      Eipä mitään, aurinko paistelee tänäänkin jopa risukasoihinkin!

    • Uzma on minunkin muistissani, kiitos terveisistäsi, (nikkini hänen aikanaan oli Satu). Myöskin MdK-MdK:n tapasin jo tuolla ajokortin uusimisketjussa, tosi hyvältä tuntuu tuttujen tapaaminen.

      Kotiintulo on minullekin SkillaN aina yhtä kiva kokemus. Täytyy lähteä, että voi tulla takaisin kotiin.

      Hesarista luin uutisen vanhoista ajoista.

      " Kyllikki Rosenström löysi 5 700 vuotta vanhan pienoispatsaan ja kaivoi sen yhtenä kappaleena
      esille."

      Suomalaiset ovat asuneet pitkään Vantaankin seuduilla.

      Iloa päiväänne / -mme!

    • Tervehdys pitkästä aikaa. Olen niin marjan keruu humussa ja sen jälkeen näännyksissä,joten olen vain tuolla lavitsalla .
      Väliaikana lepo on parasta,mustikkaa on niin kauhean paljon,ettei raskis lopettaa keräämistä,mutta pakkaset täyttyy.
      Mehuja on keitetty ja sekoitamme sitten,kun mustaherukat
      joutuvat,kyllä vattuja on mehustettu sekaan kyllä ne mukavan sekamehun tuntua tuovat. Lämmintä on riittänyt,totean teille on minulla ehkä kunto parempi nyt, kun tänne mökille tullessa. Ulkoilma ehkä auttanut ja liikehteminen luonnossa. hyvää jatkoa..

      • että uniinkin

        Liekö kellään samaa erikoisuutta kun etenkin puolukoiden keruupäivän jälkeen ne tulevat uniin. Puolukat ovat isoja ja niitä on yhtenä punaisena mattona.
        Metsävatut ovat unessa kuin pieniä alaspäin olevia kahvikuppeja. Siitä sen tietää miten tärkeänä piilotajunta pitää marjojen poimintaa.


    • hyvvee myöhä iltoo.

      Toin semmosen markkinarinkelin.

      kävin siellä päivällä.
      Tuli tehtyä piiitkä lenkki.

      Nyt sänky lähettää terveisiä,nii että meinaa leukaperät ratketa.

      Ili siellä paljon immeisiä markkinoilla meinaan.

      Nyt sanon hyvvee yötä.
      näyillään...

      • Alapitkä rulloo

        Sitä sammoo ite kellennnii. Näin rinsessa Dianoo unissain. Osas savvookii. Ooon ollunna vähän pöllämystyneennä koko kekiviikopäevän.


    • SkillaN*

      Aikaista huomenta, teen lähtöä sokkomatkalle, minne matka vie, ei tietoa.
      Johonkin lähialueelle se suuntautuu, koska päivän matka vaan on.
      En osannut nukkua, kai se matka piti valveilla, vaikka ei uskoisi.
      Kivoja matkoja on matkanvetäjät aiemmin osanneet tehdä, ehkä nytkin, lähiseudun matkailukohteisiin näin tutustutaan.

      Hymyilyttämään pisti tuo uni Dianasta ja Savon murteesta hänen suullaan, olisi ollut varmaan hauskan kuuloista;)
      Kiitos muori rinkelistä, en yhtään ihmettele jos väsy tuli, niin täälläkin, kiersin pitkän lenkin asioita toimitellen.
      Monella kampaajan ovella kävin, ennen kuin pääsin tukkani siistintään.
      Oma kampaajani vielä lomalla, piti turvautua vieraaseen, hyvin leikkasi hänkin.
      Kysyin miten niin kiirettä kaikilla, kertoi koulujen alkamisen kiireen tuottavan.

      Oikein kateeksi käy nuo merihuiskun puheet mustikan paljoudesta, itse en ole edes metsään mennyt, uskon kun kertovat, että ei mustikoita ole.
      Katsotaan nyt saanko mentyä vatukkoon, kun maalle taas menen.
      Näin hellettä en enää toivo, minulle alkaisi riittää;)

      Noin on merilii39, jos ei mihinkään kotoa lähde, ei sitä paluun iloa voi tuntea.
      Minulle joka nopsaan kyllästyn ja haluan muutoksia, sopii nämä pienet matkatkin, taas elämä tuntuu elämisen arvoiselta.

      Ynnämuu kerroit asioita niin kuin ne oli, ei ollut mahdollista koulujen penkkejä kuluttaa, se maksoi siihen aikaan, kai lukion puolella nytkin, ainakin kirjojen oston suhteen.
      Ei minulla suuria lukuhaluja ollutkaan, siskoni olisi käynyt koulua, mutta tuli niin kalliiksi, että hänenkin kohdaltaan jäi yhteen vuoteen.
      Lähin koulu oli silloin kaupungissa ja junalla piti pieni matka kouluun ajaa, siihen tyssäsi hänenkin opinnot, asuimme silloin Hämeessä.
      Elämän koulu on opettanut ja se "sivistyminen" on jäänyt, mutta toivottavasti täytän paikkani omien avujeni avulla.
      Kaikki mitä on aikaan saatu, on omalla työllä hankittu, maksettu verot ja korot, selvitty on, ei rikkaaksi, mutta tyytyväiseksi kyllä.
      Tänä päivänä vielä ainakin tuo eläke tilille tulee, sillä sitä pärjäillään, jos ei hyvin, kuitenkin kohtuudella.
      Mieleen on jäänyt jopa yhdentoista prosentin korko lukema, kun asunnon velkaa maksettiin.
      Ei kai se kauan ihan noin korkea ollut.
      Nyt sitten taitaa päästä oikeisto päätöksiä tekemään ensi vaalikaudella, hyvä niin, ehkä havaitaan ettei kaikki kuitenkaan vasemmiston syytä ole.
      Ei ole tässä maailman tilanteessa oikeita päätöksiä helppo tehdä kenenkään, niin paljon tuosta kaupankäynnistä on asiat kiinni.
      Ammattiyhdistys liike on monen parantuneen asian takana, toivottavasti sen tänäkin päivänä työtä tekevät ymmärtävät.

      Mutta nyt tuonne taipaleelle, mihin sitä päädytäänkin, se illalla tiedetään, mukavaa vielä ainakin tänään helteistä päivää toivotan;)

      • hurskainen

        Ulko-oven sadekatoksen vieressä olevassa mittarissa on nyt 33 astetta. Tietenkin päivän puolella. Taivas on peittynyt ohueen pilviharsoon.
        Viilenemistä on odotettavissa vain odotetun sadekuuron myötä. Aluetoimittaja eilen arveli sademääräksi 1 mm, taikka sää animaatioiden perusteella.

        Pientä ylimääräistä sykettä pulssin vaiheilla. On merkki siitä ettei rehkimään pidä tänäänkään alkaa. Tuolta päivän teksteistä jäi mieleen paikka Kolvanauuro.
        Siellä Lieksan suunnalla pitäisi käydä kävelemässä, luonnonoikku käydä toteamassa kunhan ilman happipitoisuus on roimasti kohentunut.


    • "Rinsessa Dianan" kova kohtalo osoittaa selkeästi, että helppoa ei elämä maan päällä ole kenelläkään,
      ei vaikka olisi Englannin prinsessa tai vaikka Ruotsin kuningas.

      Nyt se vasta alkaa paljastua, miksi neukut sitä Ruotsiakin vastavakoilivat, kun siellä tehtiin vakoilulentoja. Sääli vain niitä ihmisiä, jotka saivat äkkilopun.

      Labrakokeissa on aamupäivä kulunut, ei siellä paljoa väkeä ollut. Vuosikatselmus täytyy kai elokuussa tehdä, vaikkei ihan pää kainalossa olisikaan.

      Palstalla ei voi enää käydä, mutta eipä sillä väliäkään, parempi vain!
      Olenkin yrittänyt vähentää nettiaikaa, varsinkin kun pakolliset laskut yms ovat kuitenkin sitä pakollista nettiintuloaihetta aina, ja lehtienkin luku.

      Viime yönä taas klo 4:n aikaan postiluukku kolahti äänekkäästi, ja sieltä putosi Helsingin sanomain MESTA-liite. Joskus myös Hesarin näytenumero tulee, siellä ei unohdeta sitä, että se on meille tullut yli 50 vuotta.
      En tilaa enää sitä lehteä juurikin tuosta syystä, etten heräisi parhaitten unteni aikaan. Mies sen lehden halusi aina, mutta kun postilaatikko oli ulkona, niin se oli silloin helpompaa.
      Miten ihmeessä saisin tuon loppumaan, kun ilmaisjakelussa on kuitenkin yksi lehti, jonka ehdottomasti haluan?
      Pitää kai laittaa ilmoitus: Ei Helsingin sanomia!

      No ei ihan iso ongelma ole tuokaan, voinhan soittaa sinne.

    • Tuo patsas, joka löydettiin nyt Vantaan kaivauksissa, on kampakeraamiselta ajalta, ja se osoittaa, että taidettakin suomalaiset harrastetivat, samoin runoutta ja musiikkia, - ja minua hämmästytti se, että suomalaisten ruokana oli kampakeramiikan ajalla hylkeitäkin.
      Joten, oliko ihme, että Ahtia, veden jumalaa kunnioittivat, samoin Vellamoa, veden emäntää?

      Uskonsodat alkoivat täällä vasta viime vuosituhannen alussa.

      • P.S.

        Tuossa minut aamuyöllä herättäneessä MESTA-liitteessä on tästä artikkeli.

        "harrastetivat" = harrastivat


    • Nyt iltapäivällä(klo 17.20) alkoi ilma tummumaan. Eipä mennyt kuin muutaman minuutti kun ukkonen jyrisi kunnolla ja salamat välähtelivät. Vettäkin tuli pienen hetken aivan kaatamalla. Lämpötila laski hetkellisesti lähes kymmen pykälää.

      Hyvää se teki, sateen loputtua täytyi ihan painua ulos ja kävellä veltonlaisesti tunnin verran. Olipahan mainio keli. Nyt on lämpö palannut lähes hellelukemiin, mutta saipahan väliin hyvää helpotustakin.

      Ongelmiahan näyttää jatkuvasti kasaantuvan lisää Suomenkin osalle. Venäjän vastatoimet EU:n boikotteihin kyllä tulevat antamaan takkeihimme. Mitä sitten seuraakaan pitkässä juoksussa eteenpäin, sitä tuskin kukaan tietää. Nyt olisi syytä suomalaisilla päättäjillä olla malttia. Uhoamalla eivät nämäkään asiat hoidu.
      Jääköön tästä asiasta pitemmälle pohtimiseneni vaikka omiksi mielikuvikseni. Vaikutustahan niillä pohdinnoillani ei ole.

      Jatketaan kesäisillä päivillä, vielä niitä on tulossakin.

    • SkillaN*

      Huomenta perjantaihin ja taas myös alkavaan viikonloppuun.
      Niin ne viikot vierivät ja helle vaan jatkuu.
      Sadetta odottelen, vaan eipä siltä näytä, että sataisi tänäänkään.

      Sokkoretki tuli kuumuudesta huolimatta tehtyä, ihan onnistunut olikin, onhan autot nykyään ilmastoitu ja mukava oli kyydissä istua.
      Ensin ajoimme Savonlinnan torille ja tietysti lörtsyjen kanssa kahvit ryypättiin, todettiin että kallista oli marjamaailmassa, eipä mieli ostamaan tehnyt.
      Kerimäelle seuraavana ja tietenkin sinne maailman isoimpaan puukirkkoon ja sen historiaan tutustuttiin.
      Herttuassa lounastimme ja kotiin päin ajeltiin Oravin kautta, siellä korkean sillan kupeessa nautíttiin kahvit ja matka jatkui.
      Lossilla yli Tappuvirran ja sittenpä kohta jo Kangaslammin kaupungin osaan, mikä onkin jo kotikaupunkiin kuuluva.
      Matka onnistunut, kuumuudesta huolimatta, kaikki tyytyväisiä tämän pienen matkan annista, kyllä kaunis on maamme, järvien loistaessa joka puolen.
      Kuivuuden tuhojakin näkyi.
      Tuo Kolvanauuro olisi varmaan myös nähtävyys, eipä sitä tiedä vaikka joskus sille suunnalle matkan tekisimme.

      Kyllähän järvet ovat ruokkineet kautta aikojen suomalaisia, ruokkivat edelleen, jos Ahti suo antejaan;)

      Nuo pakotteet pelottavat, työttömyyttä vaan lisää, on merkillistä, että tuota uhittelua jatketaan, kostoa tavalla tai toisella, miksi ei jälkeä voi antaa, tehdä asioita niin, että sovinto voitaisiin aikaan saada.
      Tuo päättäjien uhominen meillä myös on jotakin, joka tuo hiekkalaatikolla leikkivät lapset mieleen, on vaan hyvin vakavia seuraamuksia aikaan saava.
      Nyt toivoisi kaikilta osapuolilta rauhoittumista, jäitä hattuun, mutta eipä taida kummallakaan puolella löytyä sitä sovittelun tahtoa missään maailman kriisi alueilla.
      Valta turmelee tämähän on tiedetty kautta aikojen.
      Onko se kasvojen menetys nyt niin vaikea asia, voisi olla, että kansat siitä osaisivat kiittää ja arvoa antaa.
      No samaa se taitaa olla täällä palstoillakin, kinaa ja sotaa sanoilla.
      Ihmiset ei koskaan opi, vaikka kuinka esimerkkejä löytyy ja historia niitä tarjoaa.

      Nyt kuitenkin tämän päivän viettoon, torille katsomaan jos saisi kakkosluokan lavakurkkua kurkkusalaatin tekoon, vanhoja sipulia olisi vielä tarvittava määrä.
      Oma tekemä salaatti on parempaa mitä kaupassa on tarjolla, sen olen kokenut.

      Mukavaa ja toivottavasti vähän viileämpää päivää meille kaikille.

    • mukavata aamua

      Tänään on luvattu 2 astetta viileämpää säätä mittarilla katsottuna. Suunta hyvä, mutta ehkä riittämätön monelle. Kuivuus on sekä hyvä että paha.
      Elonkorjuu on jo käynnistynyt. Siinä tarvitaan poutaa. Kasvit kaipaavat vettä. Toivottavasti sitä saadaan luonnonvesistöistä eikä vesimittarin läpi laskien. Kasveille se on vain kuollutta vettä, hätävara.

      Huolimatta rutikuivasta maastosta, olemme säästyneet metsäpaloista. Niinkin harvinaisesta palosta kun korjuukoneen kipinästä lähtenyt palo tuhosi viljapeltoa hehtaarikaupalla, luen lehdestä.

      Entiseen aikaan autojen pakoputkistakin syntyi metsäautoteillä. metsäpaloja. Nyt katalysaattorit estävät avokipinöinnin.

      Nyt aamulla on vielä miellyttävä lämpötila liikkua elokuisilla teillä tai puistoissa. Jaksellaan.

    • Saunaterveiset tulin kertomaan.

      Vaikka sauna lämmintä on ollut jo vaikka kuinka kauan.

      Otin ensin kuuman suihkun ja sitten oikein kylmän.

      Meille on luvattu huomiseksi 27c.

      Kyllä nyt rupeaa riittämään.

      Nyt täytyy hakea pakkasesta pyyhkeitä

      näkyillään...

    • Nea*

      Merihuisku kirjoitti niin runsaista mustikkasaaliistaan, että mietin, missähän tämä paikka on, jospa sinne suuntaisin!
      Tässä lähistöllä ei mustikoita paljoakaan löydy, kylmä kevätkesä ja nyt kuivaa!
      Enpä ehdi nyt enempää, leppoisaa iltaa!

    • Iltapäivää! Lämmintä ja aurinkoa on piisannut. En kehdannut paljonkaan kävellä remputtaa. Istuin puistossa varjoisessa paikassa niin kauan, että tuntemattomia, meneviä "naapureita" ehti samalla penkillä vaihtua. Kyllä sinä tuli helppo, yleisesti käytetty keskustelun avaus kunnolla kerrattua. Tietysti asiana oli sää.

      Aivan monipuolisen reissunhan SkillaN onkin retkeillyt. Tuttuja paikkoja minullekin, jos ei muuten, niin ohi olen ajellut. Ehkä eniten mainituista olen Savonlinnaan tutustunut useammankin kerran.

      Aika hyvinhän on Suomessa suurilta metsäpaloilta vältytty, silti vaikka on luonto ollut oikein "ruutitynnöri." Aikoinaan oli vaarojen päälle rakennettuja tähystystorneja, joista palovartijat tekivät työtään ja tarkkailivat maastoa. Ne on kai kokonaan häipyneet.
      Pahimpina kuivina keleinä helikopterit lentävät tarkkailulentoja. Tehokkaampaahan se onkin, kuin myös ilmoitusten tekokin.

      Niinhän se tapahtuu, Venäjän vasta pakotteista johtuen on jo lähes tuhat työntekijää yt- neuvottelujen piirissä. Eikä se siihen pysähdy. Ja mitkä tulevatkaan olemaan muutokset kauppasuhteisiin myöhemmässä vaiheessa. Mitä jälkiä se jättää. Huono homma koko pakoteprosessi.

      Vaan mitäpä näistä! On vain elettävä koetettava harmeja potkia pois, koska peukaloiden pyörittelelyä kummempaa tointa ei ole näköpiirissäni. Hyvää illan jatkoa teille, jotka satutte vilkaisemaan.

    • hurskainen

      Viimeisestä saunomisestani on ainakin 10v. Sain pikkusanttuna syyn vihata savusaunaa. Oli kitkua saunassa ja talvella lumisella tiellä siellä käydä.
      Suihkua ei tietenkään ollut, joten pakko se oli saunassa käydä.

    • Iltaa juuri kotiin palaneelta!

      Taas on viikon tärkeimmät sapuskat saatu kylmätiloihin, ilo oli viileässä jo ruuhkattomassa S-marketissa harkiten ostaa. Nyt olikin kyltti Islannin kesäsillistä, johon heti innostuin ja siellä se jo on likoamassa tuore rasvasilli. Melko kookkaita näkyi vasta avamassaan peltipurkissa olevan ja tuore oli makukin kun peratessa maistoin. Kalahan se sillikin on, kun vaan saa pahimmat suolat liotettua.

      Tuosta saunamuistoista, niitä meillä on kaikilla varmaan lapsuudesta. En tosin savusaunan haittoja muista kuin mummolassa, nokeentumisesta varoiteltiin seiniin jos nojasi, mutta Helsingin kotitalon yleisessä saunassa olin lattialla äitini polvien välissä tiukassa otteessa tukkaa saippuoidessa:D Kaipa sitä joskus oli silmiinkin valunut, kun noin voimallisesti piti aloillaan olla!
      Kyllä minä saunast pidän kovastikin, se kun tosiaan maalla oli 2xviikossa kuumana, kun suihkua ei ollut. Joka ilta kuuma vesi padassa oli siihen aikaan välttämätöntä, mutta hyvin siitäkin nuorena selvisi.
      Nythän lorotetaan vettä mennen tullen, vaikkakaan en osaa suihkussa montaa kertaa päivässä, paitsi työpisteiden äärellä on huuhtaistava käsiään ja milloin saksia sun muuta pensseliä.

      Hyvää viikonloppua, ja kesän tunnelmia vielä, näinä lämpiminä iltoina!

      • sydänmaa gou gou

        Hyvänen aika sitä wanhan ajan korpi-ihmisten elämää. Saunan takana oli avo pata kivien päällä niin että padan alle jäi tulipesää.
        Sieltä kannettiin kuuma vesi saunaan. Siellä ensin äiti ja sitten isosiskoni apuna pesivät pyykin avotaivaan alla. Huuhtelu jääkylmällä lähdevedellä. Sieltä mäen alta hilattiin kaikki käyttövesi talouteen.
        Kun veli oli kyllin iso, hän rakensi lähelle lähdettä kojun pyykinpesua varten, muurasipa siihen padalle hormillisen tulisijankin.
        Eipä ihme, että lapsuudesta jäi osin karseita muistoja, jopa painajaisia.


    • SkillaN*

      Huomenta viikonlopun alkuun, junaan tästä kohta laittaudun, mitenkähän ne kasvit on siellä maalla selvinneet?
      Eilen tein kurkkusalaatin ja raastoin siinä ohessa sormenikin, laastari sormissa nyt työskentelen.
      Euron maksoi kakkosluokan kurkku kilolta, tuli monta purkillista takuulla hyvää kurkkusalaattia ja halvalla, kuutisen euroa maksoi tarpeet.
      Siitä se alkoi jääkaapin hylly säilömisistä täyttyä, ei ole muuta paikkaa lasipurkeille.
      Onneksi on reilu jääkaappi, punajuuret ja suolakurkut pitää vielä mahduttaa.

      On se ollut kovaa työtä tuo pyykinpesu ennen, nyt ei pyykkipäivästä auttaisi edes puhua, taitaa raskain vaihe olla kuivumaan ripustaminen.
      Metriset halot äiti kottikärrillä edellisenä päivänä pyykki tupaan vei ja sitten korit kuivana pesutupaan ja märkänä kotiin rahtasi.
      Pyörän tarakalla siskoni kanssa pyykit sitten samaan pesulaan tuotiin, olen kertonutkin, miten se päivä oli rankan työpäivän mittainen, mutta yhdessä oli mukava sekin rupeama.

      Firman saunassa lapsena käytiin ja kyllä tukka tuli saman kohtelun jälkeen puhtaaksi, kuin sini-sirkullakin.
      Oli se sekin jotenkin kiva kokemus ja muistona ihan myönteinen asia,
      Tykkään saunasta edelleen ja kyllä saunon aina, kun saunaa tarjolla on, kaksi kertaa nyt ainakin viikossa itse lämmitän.
      Omassa asunnossani sauna on yhteinen ja tunti viikossa se kylpy on mahdollista toteuttaa, lenkki-sauna joskus viikolla.
      Savusaunassa käynti on jäänyt vähäiseksi.

      Jokohan ilma viilenisi, ei taida monellekaan lenkkeily nykyisin tässä kuumuudessa houkuttaa, pakolliset asioiden hoidot jo voimille ottaa.
      Ei varmaan uskalla metsään mennä, jos helle jatkuu, kertoivat radiossa käärmeen poikivan näihin aikoihin ja pienten käärmeiden myrkky vaarallisempaa, kun eivät osaa annosta määritellä.
      Osaako ne edes karkuun mennä maan tömähtelystä, voi miten inhoankaan sitä olentoa, hirvikärpänen toinen inhokki.

      Samaa ajattelin minäkin Nean kanssa, kun merihuisku marjojen runsaudesta kerroit, olisitpa lähempänä, marjaan kanssasi lähtisin;)
      Elonkorjuu aikaa kaiketi kohta eletään, katselin peltoja kun sitä sokkomatkaa tehtiin. kaurapellot vielä melko vihreinä olivat.
      Hyvästä sadosta puhuvat ainakin vehnän osalta, ei vaan taida kaupan hyllyillä pussit halventua.

      Mutta nyt suihkuun ja matkaan valmistautumaan, koettelemus taitaa edessä olla, ei tuo lämpö vielä ainakaan kovin paljon ole pudonnut, kaksi astetta viileämpää kuin eilen aamulla tähän aikaan.
      Näillä vaan mennään iltaa kohti, jaksakaa;)

    • pirtti kävijä

      Helleputken loppusuoralla monet ihmiset ovat turhautuneita kun sitä toivottua 20 asteista loppukesän säätä ei näy ei kuulu.
      Lukuisat ennusteet näyttävät lipsuvan. Korkeapaine on vakaa ja paikallaan. Mm Vaasan seutu on saanut kaksi kovaa ukkossadetta, kadut tulvimiseen asti.
      Kaakonpuolella maata kuukaudessa on satanut vain muutama mm.

      Hyvin ilmastoitu market on mukava paikka ostoksia tehdä. Kun on jo kuumaan tottunut, otan mukaan pitkähihaisen puuvillapaidan, ettei nuhaa saisi.
      Kun päivätorkuille menen, en ilman tuntia palaa toimintakuntoon, edes tolpilleen jalkaudu. Katson tämän ilmiön suoraan helleväsymyksestä johtuvaksi.

      Ensimmäistä kertaa olen ominut kyynärpääbursiitin. Käytännössä kudosnestepatti, kuin tyyny lisärasitusta ehkäisemässä. Uskon nesteen olevan steriilin tässä vaiheessa ainakin.

      Skillanille antoisaa matkaa. Tuohan viilennystä palattuasi!

    • Ehkä siinä on "ikälisän" aiheuttamaa ylimääräistä sietokyvyn alenemistakin.

      Mietin että meillähän on suurimpia lämmön vaihteluja asutussa maailmassa. Talvella 30- 40 C kesällä 30.
      Ennätykset vaihtelussa lähes 90C. Niin vain on koetettava elää tasalämpöiseksi varustettuna. Kyllä se siitä vielä helpottaa, vain aikansa kutakin.

      Meillä oli koko sen ajan, minkä syntymäpaikassani elelin, savusauna. Kyllä ne seinähirret paksussa, mustassa noessa olivat. Tottumaton kylpijä tuli likaisempana takasin. Uunia vastaava oli oikeastaan kivikasa, sen "ryhdin" ehdin muutaman kerran korjata, koska se ei kestänyt paria vuotta kauemmin.
      Eipä muuta, kuin kivet hajalleen ja alkaa latomaan sivu- ja takaseiniä, samassa tahdissa pilkkeitä uunin pesän täytteeksi. Kun uunin pesän katon teko lähestyi, valittuja halkoja pyörähtäväksi muotiksi kattokivien tueksi. Ei muuta kuin latomaan kiviä kiilamaiseksi rakenteeksi, kuten vanhoissa kivisilloissakin näkee. Kyllä se pari vuotta kesti, kunnes rapautui. Lämmityksen yhteydessä oli pata uunin edessä lämpiämässä. Joskus lauteilla saattoi olla peltiämpärikin. Eipä siinä ollut vara turhaan vettä lossata, täytyi ajatella myöhemmin tuleviakin. Hyvät löylyt savusaunassa saa!

      Venähti tuo saunan uunin tekoni pitkäksi. Taidan lopettaakin tähän ja seuraavaan kertaan. Hei!

    • Hintriika*

      Ei sitä olisi kesäkuun hytisyttävän kylminä päivinä uskonut, että elokuussa iloitsee hieman kalseasta tuulesta. Mutta niin vaan tänään oli. Aurinko pysyi enimmäkseen pilvessä ja tuulahteli niin ihanan vilpoisasti, kun kävin kaupungilla.

      Nyt ollaan enää n. 15 asteessa, mutta ennusteen mukaan tavallisen kesäisiä päiviä on vielä elokuulle luvassa. Totisesti ne minulle riittävät. Kuulkaa, aivan nautin, kun hellemekossa seisoin äsken parvekkeella ja tuntui iholla kylmältä. Että palelemisestakin voi ihminen nauttia!

      Tätä piti tulla kahvipirttiin saakka kertomaan. En minä teitä ole unohtanut, vaikka niin harvoin olen ehtinyt kynnystä pitemmälle piipahtamaan. Täällä elämä jatkuu entiseen malliin, ei siitä paljon raportoivaa ole.

      Hyvää vointia, ystävät!

    • SkillaN*

      Sunnuntai aamu, sumuisena alkaa päivä, mutta eiköhän kohta kirkastu, luvassa taas kaunis päivä.
      Hiukan vähemmän lämpöä kuitenkin, siinä js siinä helleraja rikkoutuu.
      Kiitos pirtti kävijälle matkatoivotuksista, perille hyvin päästy, herneet jo silvottu pakkaseen ja illan päätteeksi sitten saunan hellimänä sänkyyn;)
      Hyvin oli kukat ja kasvit selvinneet helteestä, oli vähän sadettakin ollut, vesi pöntöt räystään alla täyttyneet.

      Katson ikkunasta kauniita kuusia, joiden oksistossa on hämähäkin seittejä, päivällä ei niitä huomaakaan, mutta nyt kaste ne kauniisti esiin tuo.
      Illalla oli niin komea kuu taivaalla ja syksyisen oloiseksi sää yön tullen muuttuu.
      Tuota helle väsymästäkö minullakin, olen tänä kesänä kovasti väsyneeksi itseni tuntenut, verraten entiseen, mutta ikäkin kuluu ja tuo mukanaan kaikenlaista.

      Kuulostaa aika mukavalta tuo kerrontasi kiukaan rakentamisesta, ei ehkä sitten käytännössä mukavaa ollut, mutta saunominen onnistui, onhan niitä telttasaunojakin pykätty, muistelen sellaisessa saunoneenikin.
      Maa lattia saunassa olen myös lapsena saunonut, en vaan muista miten hyvä sauna olikaan.
      Tuo veden säästäminen olisi kyllä tänäkin päivänä kaikkien opittava, aika kallista ainetta on tuhlattavaksi kerrostaloissakin, onneksi on oma kulutus vesimittarin takana.
      Talon yhteinen veden kulutus kyllä maksettava ja siinähän ei kaikki säästellä koeta.

      Nyt sitä kesää on riittänyt yllin kyllin Hintriikan maisemiinkin, kiva juttu, ehkä sitä muistellen talven tuiskut ja pakkaset kestetään.
      Ei nämä kerrottavat kovin kummia aina ole minullakaan, mutta kerrottava vaan on, lukee ken jaksaa, on se kiva kuulla sinultakin jotakin viestiä Hintriika*.
      Saattaa lyhyeksi talvi jäädä, kun pitkää lämmintä syksyllä ja kevätkin aikaisiin merkkien mukaan tulisi, ken elää sen näkee.

      Tämä päivä menee tuolla vatukossa, no eihän nyt koko päivä tietenkään, voi lyhyt rupeama olla, jos ei marjoja näy, mutta katsomassa ainakin käyn.
      Vaikka on sunnuntai, aion punajuuria purkkiin laittaa, eilen niitä maasta vetelin, meinaavat liian isoksi kasvaa.
      Puuhaa kyllä keksin sunnuntaiksikin, ei se ihan vaan laiskotellen onnistu;)
      Yhtä sunnuntaita tämä eläkeläisen elämä on;)

      Meri-kukka varmaan seilailee ja Late nauttii mökkisaunan löylyistä, niin sitä pitää, jatketaan päiväämme itse kukin omin toimin ja ajatteluin, kauniina tietenkin;)

    • Tervehdys täältä marjametsien keskeltä,hellettä riittää jaksa ei enää.
      Mukava köllötellä täällä vilposessa hirsimökissä,tuulettajan pörrätessä.
      Varmaan ei kenenkään valittaa,Suomen kesäilmoista,on riittänyt,onneksi järven vieressä,jossa voi vilvoitella.
      Sähköpumppu letkua pyörittelen kukille ja nurmille vettä.
      Nykyään automaatio pelaa ei rasitu , edes veden kannosta.

      Leppoisaa Sunnuntaita- kerron vielä Marjoja kävi aamulla tytön perhe hakemassa,kun niillä mökin rakennuksen kanssa kiire, niin mies auttoi ja keräsi mustikat heillekin...

      • Mummmi

        Nykyisin minulla on tuolla ylhäällä merkintä Kahvipirtti,
        tämähän se leppoisa kahvipöytä onkin. SkillaNin aamun avaukset ovat mukavaa lukemista, kertojan ääni kuuluu niin positiivisena ja viisaasti asioihin suhtautuvana.
        Muu palsta on outoa aina ollut, en halua lukeakaan.
        Tänään olenkin ollut päivän lasten ja lastenlasten kanssa, joten aika väsyneenäkin olen, halusin kuitenkin pienen viestin vieraskirjaan kirjoittaa.

        Kyllä Merihuiskun viestin myöskin mielelläni luin.
        Ehkä joskus taas jotain kirjoitan, jos siltä tuntuu.


    • Yhtä sunnuntaitahan tämä elon meno on minustakin.
      Mikäpä tämän arjesta erottaa. Kaupoistakin saa tavaraa, tosin vähän vähemmän aikaa auki pyhäisin.
      Eipä olekaan joka päivä markettiin asiaa.

      Ei ollut paljon vilpoisampaa tänäänkään. Aamusta tosin oli, siksi teinkin metsälenkin. Onhan se raikkaampi ilmakin metsässä ja varjopaikat melkein aina. Vadelma varsikkoa kävin katsomassa. Eihän se mikään mahtava marjapaikka ole, mutta melkein joka vuosi siitä on muutaman litran saanut. Nyt ei kovin hyvältä näyttänyt. Oli kuivahtaneita, pieniä raakileita, muutamissa typpäissä vähän isompiakin, mutta puolet raakoja. Mitä niitä väkisin nyhtämällä viitsii tavoitella. Pari desilitraa sain, saalis se on sekin.

      Tämä ei tietysti ole kattava havainto, vain siihen alueeseen. Osa syy on tietysti sekin, että paikka on aika jyrkkää mäen rinnettä. Kuivuushan siihen helposti iskee. Sieniäkään ei lähtenyt mukaani. Eihän se vielä varsinainen sieniaika olekaan. Saapa nähdä, tuleeko myöhemmin, vai onko kuivuus ja lämpö kuivattanut sienirihmaston. Hyvä sienivuosikin on pienestä kiinni ja paikastakin.

      Mitäpä noista satotoiveistani. Mukavahan se olisi harrastuksestaan tulostakin saada, mutta jäähän jäljelle ainakin metsässä kävelyn ilo.

      Hintriika* on viimeaikoina harvoin täällä pistäytynyt. Hyvä oli nähdä "ilmoittautumien." Jokainen tietysti järjestelee menonsa ja aikansa niin kuin se parhaiten lutviutuu.

      Lähes 30 lämpö nytkin. Varsinainen tuuletuskuuri pitää jättää myöhemmäksi. Kyllä se niillä keinoin on siedettäväksi olotilani asettunut.

      Pitää siirtyä näpräämään vähän turhankin sorttisia puuhiani. Samanhan se, miten peukaloitaan pyörittelee, kunhan ei aivan tyhjää. Jatkellaan!

    • Heippa hei helteiden helliessä:(

      Kyllä miulle joi riittäis, oon kaks kertaa kaatunnu, mut en oo menny tajuttomaks, tuvalla onneks pehmoseen sammalikkoon ja toisen kerran puuliiterissä olevalle isolle kivelle pyllähdin, puupinosta sain tukea, tällä pahemmalla kädellä. Sattui se mokoma. No paattiin oon pyllähdellyt monesti, mustelmilla niistäki oon selvinny.
      Täl kertaa lähettiin tuvalt todella lennokkaasti...mie ukolle kiukustuin oikein oikeest ja paiskasin viikon kastelua olleet kukkaset pöheikköön ja riipaisin tavaroitani kassiin niin moneen ku löysin...tul hermo täyteen...täyteen...on noi ukot sit vihoviimisii simpukoita, eivät puhu vaik heilt kyssyy, voi herran pieksut. Tää on heittäytynyt melkein yhtä puhumattomaksi ko kala kuivalla maalla, mut ei auo ees suutaan......että minnuu sieppaa, mie nopea liikkeisenä ja puheliaana koitaan vähä edes saada jutun juurta..mut paska kos sannoo vaa ....-..emmie.......emmie.......kerkiii... voi hiivatin vihulaisen vasen takajalka ko pyörii ku väkkärä ja sekottaa ukkoparan pään.....Onkoha häne lääkitys kohillaan...en voi kysyäkään ko hää sannoo

      • hurskainen

        Latasit tiukkaa asiaa Viivi. Jätin miekii asjoi hoitamati tänään. En kuitenkaa ihan lossiks lyöny. Otin jo ennakkoon hyvän siemauksen täydelle kuulle.
        Ei ol tavallista, ett angst pyrkii pahalainen kauluksesta sissää täyden kuun iltana. Nyt yritti.
        Kannatti valvoo! Pilvet tekivät aukon kuun iest. Kaakon kulmalla isolla alueella nähtiin elokuu runsaat 2 tuntia täyen kuun hetken jälkeen. Se oli klo 21.09. Oli siemastava vielä kerta kiellon päälle hurskaista vahvempaa.
        Kuten kapiukotbsanoivat, uskon ja toivon ettei lämpömittari enää kohoais 32.5 asteen lukemille tänä ilmoisna kesänä 2014 - niin on piripinnas tät hellettä.
        Tuo oli kuiten päivän puolella,ulko-oven katoksen seinämittarissa.

        Niin aika keikaht maananantakin 11.8 puolelle jot kertakaikkiaan viikko on korkattu täyen kuun merkeissä.


    • SkillaN*

      Huomenta uuteen viikkoon, ehkä hurskaisen toive (monen muunkin) täyttyy, lupailivat viileämpää.
      Vai oikein kuun kunniaksi sitä kulauteltiin, no joskus sitä voi niinkin tehdä, ei tavaksi kuitenkaan taida jäädä hurskaisella;)
      Yö oli lämmin, yli 23 astetta mittarissa ja kuu komeana illalla puoli yhdentoista maissa näkyi täälläkin.
      Välistä meni pilven taa, mutta kohta taas kurkisteli kirkkaana, upeahan se oli ja kaunis oli iltaruskokin.

      Voi hyvänen aika wiiwidwar, jopas on nyt kiehumispiste saavutettu, hellekkös sen aikaan sai, no pitempi yhdessä olo aikaan saa tämmöstäkin, kuumuus pisteeseen sitten iin päälle laittaa.
      Minua vähän hymyilyttää, kun tuota kiukkuista mummoa silmieni eteen yritän ja taitaa se sihahtaa tämä mummelikin;)
      Jospa kiukut häipyy ja onni taas kukoistaa, kun ilma on puhdistettu oman kuin säänkin puolelta.

      Kylläpä sankollisen minäkin mustikoita ottasin, jos miehesi niitä keräisi merihuisku, kiva että jaksaa lapsiakin muistaa, kiltti on miehesi.
      Mummmi, mukava kuulla kiitosta, tämmöinen höpöttelijähän olen, kirjoitan mitä mieleen tulee, arkista tapahtumaa.
      On sitä tullut moitettakin, mutta enpä ole vielä masentunut lopullisesti;)
      Kyllä ne lapset ainakin ihan pienet väsymisen aikaan saa, onni, että ei enää pakko hoitajaksi tarvitse ruveta, sivusta vaan seurailen.
      Koetahan viestiä joskus laittaa sinäkin;)

      Minulla vähän enemmän marjoa, ehkä pari litraa vattupensaassa käynnin jälkeen, kuin ynnämuu sinulla.
      Tässä lähellä on vatukot, siellä samoilla paikoilla, omia polkuja kulkien voi vielä käydä, eihän ne kovin loistokkaita ne marjat ole, mutta mehu marjoiksi kelpaa, jos jaksan noukkia.
      Ekana kun pensaikkoon pääsee, voi isompia saada saaliiksi.
      Kyllä aion taas pari tuntisen siellä pensaikossa heti aamusta viettää, kai sitten leipomista loppupäivä ja ruokienkin ennakolta tekemistä, jos nyt inspis kestää.
      Jos ei sade tule, kastelu hommiakin olisi jaksettava, muuten käy kuin wiiwidearille, kukat pöheikköön joutavat;)
      Tämänlaista päivän iltaan saattamista ja lopulta sitten telkkarin katselua, ellei uni vie höyhen saarille;)

      Toivotan viilenevää päivää kaikille ja sitten olo helpottuu, elämä ruusuisemmalta näyttää;)

    • Eipä tullut isoksi kasvanutta kuuta katsottua. Rötkähdin nukkumaan. Vielä tänään on hiponut lämpö kolmeakymmentä. Roskakeikan heitin ja kun tuuli puhalteli, lähdin kävelyttämään lenkkareitani muutaman kilometrin. Hiki siinä vaan tuli. Sen huomasin palattuani paidastani. No ei se kävely pahasta ollut.

      Onhan SkillaniN marjapaikassa sentään paremmin satoa. Tuskin siitä, jossa kävin, olisi tarkkakaan litrakaupalla löytänyt.

      WiiWihän päästeli reippaasti tulemaan eläväistä tekstiä. Hänellä on se taito, on ennenkin nähty. Humoriksi otin jutun. Olipa huumoria tai vähän tottakin, en ryhdy kommentoimaan enempää. Parempi vain lukea sujuvaa juttua sen kummemmin repostelematta.

      Jotenkin hiljaiselolta tuntuu menoni. En ole pipi, ei pahemmin kolota, ruokaa ja juomaa on, hyvin olen nukkunut, pakkotyöt ei odota...kaikki pitäisi olla reilassa. Parhaalta tuntuu vain olla möllöttää ja antaa ajatustenkin vaieta.
      Vaan kyllä se siitä eräänä päivänä toimintakykyni korjaantuu! Katsellaan!

      • hurskainen

        Mukavuutta rakastavat ihmiset kaatavat satoa tuottavat omenapuunsa.

        Niin ne tekevät. He eivät käytä hyvältä maistuvia omenoita (tiedän kun pöllin kerran erään pihan omenoita pensasaidan välistä) Hyyvii olivat. Puut kaadettiin jo vuosia sitten.
        Minnen vaan raatsi. Keräsin tänään 3 tuntia pudonneita raakileita. Joukossa muumiotautisia. Suoraan peräkärryyn. Ilmaiseksi ottavat kaatsille, haravointijätteisiin.
        Pihamme punaiset omput ovat makeita. Niistä tulee hyvää sosetta. Hyviä syöntiomeninakin. Tällä kertaa valkea kuulas tekee jättisadon.
        Viime syksynäkään niillä ei ollut oikein ottajia. Kohta ne olisivat korjauskelpoisia.

        Raakileiden keräämisen lisäksi omenapuut pudottavat lehtiä syksyllä. Keväällä niitä tulisi leikata jne. Oli huonopuu. Sen ompot olliit pahoi. Kaadoin viimesyksynä.
        Sitä pidettiin kun se puu niin mukavast könötti pihakeinun alla, suojaten auringolta. Olin hyvilläni että edes siitä raaskin luopua.
        Koneellisesti jäähdytetyssä kellarissa on vielä 50 l kylmäpuristettua omppomehua. Ostan jogurtteja jälkiruuaksi.

        Toisilta ei pitäis mitään pölliä. Kirjailija Jukka Parkkiselta ei pitäis pölliä hänen käyttämäänsä tarinan lopetusta: Niin että sellainen oli se omenankeräyspäivä.


    • SkillaN*

      Sataa, lämmintä kumminkin 24, kyllä hyvin riittää.
      Hyvin seisova ilma, ei liiku lehtikään.
      Vattuja taas eilen kävin, hassusti vaan kävi, kun yritin pienelle kumpareelle nousta, sinnepä rysähdin risukkoon ja kolmen litran puolillaan ollut astia nurin kaatui.
      No eipä niitä sieltä risukosta voinut kerätä, ehkä tuli jotakin sellaista suustani, mitä ei normaalisti kuulu.
      Edellisessä marikossa seisoin urhoollisesti muurahaispesän reunalla, sillä yleensä marjat siellä pesän lähellä isoja ja komeita, eivät muurahaiset kimppuun käyneet.
      Varmaan kostaen ajattelivat, että menköön seuraavaan ryteikköön, katsotaan mihin isot marjat joutuvat,, no sinne menivät lannoittamaan vatukkoa.
      Sisuunnuin ja etsin vielä paikan ja ehkä puolitoista litraa keräsin.
      Harmittelin vielä kotona marjoja siivotessa, mutta olisihan voinut vaikka luita katketa, uusitaan yritys kun sade lakkaa, en kyllä nurin menoa aio uusia;)

      Omenoita tässä odotellaan säilöntään, aika puhtaita näkyvät olevan, ehkä pihlajan marjoissa madoille syömistä riittää.
      vanhoja puita kolme kappaletta, mutta satoa tulee reilusti, yli jääden.
      Valkea kuulas, vesi kielelle tulee, siinä minun mieleinen omena, olisit lähellä, tulisin ostamaan, hurskainen;)
      Aika vähän ostan kaupan jälkiruokia, omiin sälöntöihin luotan ja mehujakin omasta pakkasesta käytän, niitä voi juoda ja myös kiisseliin mainioita.
      En paljon paljasta vettä juo, makua vähän lisään mehulla, olkoonkin, että eihän makeaa pitäisi turhaa käyttää.
      Toisaalta marjoja pitäisi jo ruuan sulatuksen vuoksi käyttää, näin viisaat ovat kertoneet.

      Tuo on aika tuttua mistä ynnämuu kerroit, kaikki pitäisi olla hyvin, mutta silti ei oikealta tunnu, ne on kai niitä vaihtelun kaipauksia.
      Mikään ei tunnu hyvältä, vaikka mitä ajatuksia yrittäisi.
      Jotakin erinomaista sitä kai ihminen haikailee, tai sitten on vaan liian paljon joutavaa aikaa, sitä turhaantuu.
      No voi olla, että tämä päivä jo tuo toiset aatokset ja elämä alkaa maistua, joskus on annettava itselleen myös tyhjää käyntiä.

      Taidanpa ruveta kaalikääryleiden veivaamiseen, kun tuo sää ei nyt ainakaan ulos houkuta, lupasivat iltapäivälle jo poutaa, sitä nyt odottamaan
      Kiva muuten, että miehet pirtin edes muistavat, kun naisilla kai niitä säilömis hommeleita, kaiketi, päivän jatkoja vaan itse kullekin, tehdään mitä mieleen tulee ja mikä kivalta tuntuu.

    • Päivää!
      Onhan sentään SkillaNilla kotuullisen hyvä marjapaikka. Vahinko että vahinkoja sattuu ja vaivalla tehty työ tuhoutuu, kuten marjaämpärin kaatuminen runtteikkoon.

      Oloni on jo paljon parempi tänään. Tehotuuletus sisällä rupesi puoliltaöin tepsimään. Nukahdin ja meni jopa "rokuliin" , kahdeksan maille.

      Kun ajattelin kirjoittamiani, alkoi ruveta tuntumaan, että olen hairahtunut ruikuttamaan turhankin paljon ylilämmöstä. Niinpä hankin tietoja Ylen laajasta tarjonnasta näihin "hikiongelmiin" asiantuntijoilta ja myös keskusteluista.

      Ehkä sain itsetuntoani paikattua, kyllä lämpöongelmat ovat ihan tosia. Se riippuu myös iästä, herkkähipiäisyydestä, olosuhteista jne. Olen herkkähipiäinen, auringon aiheuttamia ongelmiani on jo pari tyvisolusyöpää, jotka on hoidettu leikkauksilla. Mitäpä näistä, enää en tänä vuotena valita kuummuudesta, en auringosta.

      Nyt täytyy lopettaa, tuli puhelu joka varmaan kotvasen kestää ja sekoittuuhan ohjelmanikin.
      Jatkoja!

      • and2

        No niinpä taisi tullakin kälätyspuhelu sinulle. Toivottavasti jaksat näillä ilmoilla hyvin vaikka huilaten. Kirjoitit tuolla aiemmin savusaunasta. Ja sieltä saa vastauksen miksi saunan ovi ei aukene sisäänpäin. Käyn kuitenkin tarkistamassa. Hyvää loppuviikkoa koko Kahvipirtin väelle!
        T. Ande


    • Tervehdys. On turhauttavaa kun rustaa pitkän sepustuksen, väkkärä pyörii, pyöri pyörii,, mihinkään lähtemättä.
      Vettä satoi ja Skillanin kääryleiden tuoksu tuli ulos saakka ja kuin huumattuna vedin pirtin oven auki ja astuin sisään.
      Aika on vaan mennyt jotain ..no on sentään muutamissa kesäteattereissa käyty . Kesävieraat ja" joku" vaan vie ajan. Kukahan joku se on ?
      Talven mustikat ovat pakasteessa. Vadelmiakin ihan kivasti. Onneksi ovat tässä lähellä ihan pihapiirissä. Ei tulisi juuri kauemmas lähdettyä niiden takia.

      Superkuu tuli nähdyksi. Suuri oli, kirkas ja ah niin salaperäinen.
      Siitä huolimatta elämä jatkuu entisenlaisena.

      Kyllä kuumuus käy sydämen päälle ja monia muitakin sairauksia joita rasittaa.
      Onhan se "veto" poissa ainakin jos unohtaa juoda vettä. Nimenomaan vettä pitäisi juoda ja niin mahottomasti jopa.
      Kyllä minä pidän lämpimästä. Näin oloneuvoksena voi olla varjossa ja tehdä helteelle sopivaa ajankulua.
      Vaikka kierrän aurinkoa, en sitä ottamalla ota, noidenkaan ym kaltaisten syiden takia en kyllä muutenkaan- koskaan !

      Kadonneessa viestissä kerroin kun kävimme tutun pihamaalla. Omenapuita on varmaan 10 Kaikki notkui maahan saakka omenien painosta.
      Juotiin kahvit ja vaihdettiin kuulumisia, kysäistiin voiko omenoita ottaa pienen pussin ? Juu, sanoi isäntä ja alkoi mättää maasta pudonneita, kertoen samalla kun mikään liike/ kauppa ei enää tahdo ostaa omenoita.

      Kysyttiin kohteliaina ihmisinä: mitä maksaa? Vaimon kanssa kotvan neuvoteltuaan hinnasta: no 5 e. Maksettiin ja lähdettiin pusseinemme.
      Varmaan meidän lähdettyä kuskasivat kottikärryillä kaatopaikalle, maassa olevat omenat. No ihan hyviä ne olivat mitä nyt vähän joko kolhuja saanut pudotessaan.
      Meistä oli enempi vitsi se hinnan kysyminen.
      Mutta ei mitään näin me erilailla asioita ajattelemme ja näemme.
      Eikä olla nyt sen köyhempiä kuin ennenkään. Niitä omenoita oli nimittäin aivan valtavasti puissakin. Se meidän pienen pieni pussi.......Se oli viimekesää ja sen pituinen se ja tosi !

      Nyt voi jo nauttia pirtin kafeet kun on viileämpää. Taitaa vaan olla itse "korvapuustimestari" siellä Pohjois-Karjalan salomailla.
      Toivotaan heille oikein lutuisaa, kalaisaa ja luonnonkaunista lomaa. Eiköhän siellä ainakin pienimmät vaivat parane.
      Nyt pitää kokeilla, ellei lähde nytkään pitää vetää henkeä, juoda kahvit, nukkua yön yli ,sitten tehdä ihan taikatemppuja, sellaisia oikeita. heippa Kaikille !

    • Ehtoota.

      Oli meillä satanut yöllä.

      Vaan todella hikinen päivä vaikka en mitään ole tehnyt.

      Kyllä se JOKU kerrkeää joka paikkaan.
      Me on ihmetelty tuolla kerhohuoneella sitä

      Se joku kun käy täällä vaikka kenen luona,välillä tekee jotain ja sitten taas ei tee vaikka kuinka yrittäis komennella.

      Yks rouva sanoi;hän laittaa välillä jonkin lantin pöydän päälle ja sanoo mitä pitäisi tehdä,vaan sekään ole auttanut;))

      Nyt on lähdettävä huilaamaan,niin oli rankkaa tämä pirtin reissu.
      näkyillään...

    • SkillaN*

      Huomenta nyt viileään aamuun, lämpöä näkyi mittarissa vain vajaa seitsemän astetta, joko se alkaa hallalla pelotella.
      Kauniina aamu on valjennut, toisin oli eilen, vettä tuli puolille päivin ja reippaan laisesti.
      Iltapäivä oli sitten mitä kaunein ja lämmin.

      Ande tuota saunan oven aukaisu suuntaa arveli, meillä mökillä lauteelle menevä ovi aukesi lauteiden puolelle, sitä ihmettelin kovasti.
      Jos joku hätä tuli, ei voinut tyrkätä ovea auki, vaan piti vetää sisään päin ja tilakin oli pieni, juuri ja juuri rappujen viereen aukesi.
      Tälläinen "vahinko" sattui, kun kiuas kaatui oven eteen, oli laitettu alustiilit täpärälle ja niin kiuas kallistui.
      Poikani oli saunomassa, en muista miten sieltä saunasta sitten ulos tuli, ikkunasta kai.
      Talon piirtäjälle virhe oli sattunut, jopa minun turvallisuus tajuni tämän huomasi, eipä voinut suuntaa vaihtaa, olisi vaatinut suuremman homman.
      Kaikissa asioissa ei tekijätkään osaa ennakoida.

      Kyllä se joskus ihmettelemään laittaa nuo rahan tuntevat ihmiset, ei ylijäämästäkään raaski ilman maksua antaa.
      Minusta ei olisi liike ihmiseksi, en osaa maksua periä mistään tekemästäni ja kaikki mikä pois joutaa ilmaiseksi lähtee.
      Monen monta marjakippoa pakkasesta ystävälle tänäkin keväänä annoin, kun valitteli, että marjat loppuneet, minulla reilusti vielä ja jäikin.
      Tulee aina vaan kerättyä, jos marjaa tulee, no ahneutta kai sekin;)

      En minä ole tuota kuumuutta niin vaikeana tuntenut, hiki kyllä on, mutta ei muuta, ehkä pientä heikkouden tuntua olen tuntenut, johtuuko se sitten iästä vai kuumuudesta, tai molemmista.
      Nyt varmaan helteet on ohi ja kohta sitten aletaan kylmyydestä puhumaan, näin se vaan menee, aina tämä ihmispolo jostakin valittamisen aiheet löytää, kai sekin ilmiö on sallittua.

      Nyt alkaa varmaan tuo halla hiipimään ja saa pelätä tomaattien , kurkkujen, kurpitsan ja kukkasten puolesta.
      Reilun viikon päästä joudun jättämään nuo puutarha hommat oman onnensa nojaan, miten sitten käynee, kuivuus vai halla ne tuhoaa?
      Pieni harmihan se on, maailman murheiden seassa, mutta minulle tosi harmin paikka.

      Nyt tämä "joku" häipyy pusikkoon, tulee se tasapainoilu ja liikuntakin tehtyä;)
      Jospa pystyisin oksissa roikkuen pystyssä pysymään, kädet paljon vahvemmat kuin jalat.
      Eiköhän kohta nämä Mujejärvellä olevatkin kotiudu, kaalikääryleet muuten tulivat hyviä, siltänään niitä popsittiin, kohta lisää tehtävä;)
      Oikein mukavaa päivää kaikille, nyt varmaan jo helteestä kärsineetkin jaksavat.

    • Aamupäivää! Mielestäni hyvään suuntaan ollaan menossa. Ilmat ovat asettumassa tavallisiksi ajankohtaan nähden. Oloni sen kun kohenee ja piristyy.
      Näistä nyt joku voi olla erimieltä ja jää kaipaamaan taakse jääneelle jatkoa.
      Kyllä SkillaNin kertoma esimerkki tekee selväksi, kuinpäin saunan oven täytyy aueta. Saunasta täytyy päästä ulos sekopäisenäkin, kunhan vain oveen päin hyökkää. Kyllä tämä on huomioitu rakennusmääräyksissäkin. Eipä niitä määräyksiä ennen vanhaan ehkä ollut, ei kukaan vahtinutkaan. Saattoi joku puuhastella omine aivoituksineen. Ehkä on ollut ajatus, että kun ovi aukeaa sisäänpäin, se paremmin pysyy kiinni. Kas kun kunnolla rompsauttaa löylyä, tulee paine ja herkässä oleva ovi rempsahtaa auki. Oikein päätelty, mutta väärin tehty ja rakennettu loukku.

      Eipä niitä niin vanhanaikaisia savusaunoja uunirakenteineen juuri enää käytössä liene. Kertomani "uunikin" oli tehty sadan vuoden takaisten oppien mukaan mahdollisimman halvalla.
      Onhan sekin hyvää käsityötä, pelkkiä kiviä, ei mitään sideainetta tai tukirakenteita ja
      käyttökelpoista syntyi.

      Marjastuspuuhia en vielä yrittelekään. Täytyy käyttää lokoisaa ajatusta: ei tänään, ei ehkä huomennakaan, ylihuomenna...voihan sitä harkita.

      Kesäteatterissa olen pyrkinyt joka kesä käymään. Minimi on suoritettu, jo kerran kävin. Aika heikosti kiinnostukseni saa liikkeelle muihinkin tapahtumiin, joita kyllä on tälläkin paikkakunnalla ollut, ehkä kuitenkin enemmän nuorisoon päin tarkoitettuja. Vaikka en musiikista paljoakaan tajua, "räminä" ei korviani viehätä.
      Katsellaanpa eteenpäinkin, vaikka sanotaan, että minkä taakseen jättää sen edestä löytää!

    • Ramoona*

      Kesäteatteri kuuluu suomailaseen kesänviettoon, totta kai. Viime kesänä kävin Billnäsissä ruukkimiljöössä, Mustion linnassa sitä edellisenä, Suomenlinnan kesäteatterissa useammankin kerran.Tänä kesänä katselin Raaseporin linnan raunioiden kupeessa sijaitsevalla näyttämöllä Shakespearen näytelmästä Kesäyön unelma mukaillun hulvattoman komedian. . Kajaanin runoviikolla käyn noin joka viides vuosi, Kuhmon kamarimusiikkijuhlille muusikkokälyni minut joskus houkuttelee , Savonlinnan oopperajuhliin on saatu vapaalippuja kenraaliharjoituksiin, koska siellä on nuori sukulaismies ollut monena kesänä esiintyjänä.

      Marjastukseni kohdistuu puutarhaan, mustia viinimarjoja tuli heikosti, punaisia sitäkin enemmän. Laitan viimeisiä puutarhavadelmia niiden sekaan, saa lempeämpää mehua. Karviaista kokeilin hilloa ja kirsikoitakin muutaman pikkupurkin sokeriliemeen säilöin. Omenaruljanssi pudokkaista on jo hyvässä vauhdissa, kuivuuden takia maassa alkaa olla jo enemmän kuin puussa, niitä kärrätään kompostiin ja peuroille metsään. Tuoremehuasemalla on varmasti pian ruuhkaa, hyvin näyttää tulevan muillekin omppuja. Luumupuista on saatu jotain jo maistella, mutta ei kovin hyvä luumuvuosi nyt näytä olevan, paljon on vikuuntuneita. Pitäisi kai tehokkaammin myrkyttää, käytämme vain parafiinipohjaista luomuruiskutetta.

      Olipa upea valoshow viime yönä ! Iltyöstä kuu mollotti suurena , lähes täytenä vain salaperäisten harsojen leijuessa sen ohi. Sitten alkoi kuulua kaukaista jyrähtelyä ja elosalamointi valaisi taivaisen näyttämön idästä länteen ja etelästä pohjoiseen. Kuvittelinko, mutta outo tuoksu levisi, päätä särki aamulla.

      Rikottiinkos 38 hellepäivän tähänastinen putki, ainakin jossain päin Suomea niin kävi. Niitä hellepäiviä varmaan syksyn pimeillä vielä haikaillaan, nyt tuntuu ihan mukavalta tämä pilvipouta ja tavallinen suomalainen kesälämpö. Jospa saisi uutta puhtia kotitöihinkin, aikaa on kulunut vesileikkeihin ja varjossa lojumiseen - tosin sekin on kuin pankkiin laitettua pääomaa. Milloinkahan olen viimeksi imuroinut...no eipä ole oltu paljon sisätiloihin kuraa kantamassakaan.

      Kun en mustikkkapiirakkaa saanut, teenpä omenapiirakkaa, Huvitus on jo osin syömäkelpoistakin.

      • Rva Ylikypsä

        Uamupäevee!!

        Eepä oekeen kirkkaastip paesta, vaekka suurin osa taevaasta on sinisenä, nuita piliven harsoloeta kuletteelloo kaeke aekoo. Ukkoskuuroja se luppaelj meellekkiip päen täks päeväks, iltaam männessähän sen sitten näkköö, mittee sieltä on tullunna. Mutta ilima on jo jiähtynnä vaekka kuinka paljo ja se on hyvä se, aenam mulle. Kertakaekkiia mullet tekj jo huonoo, ku olj niil lämmintä.

        Vähämpä tulj meellekkii pensaesiim marjoja, kyllä jiä mehustamiset omeniiv varraa. No niitä kyllä tulloo ihal liianniik kansa. Mustikoeta on haettu torilta. Tuossa ihal lähellä assuu täkäläenem mies thaimualaesev vaemosa kansa ja tää vaemo kun putsoo mustikat, niin niistä ee varmasti löövä yhe yhtä huonoo marjoo eekä ies roskan puolikastakaa, en ikinä oo nähnä nuin siistijä mustikoeta. Ja jonnaep päevänä toevet ihan kottii asti, hyvvee palaveluva!

        Tämän kesän ukkoskuurot ovat tulleet kaekki samasta suunnasta, yks toesesap perrää, mistähäs sekkii johtunoo, ossoesko joku viisaamp kertoo. Ja iltapimmeellä on näkynnä salamoentija ilimaj jyrinöetä, nekö sitte on niitä elosalamoeta. Lapsuuvestanj muistan semmosija.

        Toenpa tänne iltapäeväkahvillem mustikkapiirakkata, suattaa maestuva teellekkii, olokeepa höylijä!

        Nyt lähen "putsoomaan" vuatekomeronj, jos vaekka löötysj jottaep poes heetettävvee, usseinnii sillleen kää. Lupsakkoo "pikkulaavantaeta" pirttiläesille
        toevottelloo paulamaria


      • hurskainen

        Vettä on satanut kahtena päivänä yhteensä meillä yhteensä 32 mm. Tämä seudulle, jossa kasvit jo kuukahtivat kuivuudesta.
        Kakspiippuinen juttu. Viljankorjaajille olisi erikoisesti tähän aikaan sopinut poutien jatkuminen.
        Joku ehti jo iloitsemaan jonkunlaisesta sienisadostakin jos joka päivänä vettä sataa.

        Säät ulevat ja menevät kuin ne ex-urheiluselostajan mainitsemat nandiheimon miehet juoksuradoilla.


    • Upea 20 km kävely EM kisoissa! Oli nautinto nähdä Lopez'in suvereeni loppurepäisy, niin tyylipuhtaasti mies muutenkin suoritti tuon kävelyn. Kaarteissa 2 km ennen maalia ei hukannut yhtään turhaa sm, ja tuo tyylipuhdas jalkojen työskentely oli silmien ilo Niin kuin espanjalainen itsekin:D Sopusuhtainen maansa edustaja kaikin puolin.
      Nyt onkin ruokatauon paikka, sisätiloissa sadesäällä, moikka,.. mikä ihana viileys:D

    • Tokihan mustikkapiirakka kelpaa kahvin seuraksi, se on aina hyvää- varsinkin tuoreista mustikoista. kiitos ja tattis !
      Kisoja sillä kuuluisalla "sivusilmällä" olen seuraillut. Sellaisia lajeja missä on suomalaisia. Muut menkööt ja tehkööt miten tahansa.
      Tämä on pika ilmoittautuminen pirttiin.
      olen seurannut Venäjän "avustus" autoja- mitähän nekin sisällään pitävät- valtavat rekat ja valtava määrä. Yks, kaks täyteen lastattuna Ukrainan rajalle .................
      Ilmankos Ukraina epäilee kuten muutkin. No saa nähdä.
      Onneksi voi vaan sivusta seurata tapahtumia tämmöiset mummot ja ukot.
      Kaikesta huolimatta hyvää päivän jatkoa meille kaikille.

    • Ehtoota vuan.

      Käväisi se ukkonen vähän hätistelemässä,vaan jonnekin haihtui.

      Mahoton naakkaparvi meni äsken ohi.Niitä sitten riittää.

      Meillä oli jalkahoitaja tänään ja voi että teki hyvä.
      Hieroo aina lopuksi jalat.

      Niin on hyvä olo,vois vaikka tansseihin lähteä.

      Olis se näky kun muori rollika kanssa viipottaisi tanssilattialla;)

      kiitos piirakasta hyvvee olj.¨näkyillään...

      • tilapäinen kävijä

        Jalkani ovat kurjassa kunnossa. Ennen pystyi rahan puolesta tilaamaan jalkahoitajan kotiin. Ei nyt enää ellei erityistä onnenpotkua rahapelissä tule.
        Jaloissa on kovettumia. Ainahan ne on kylmät. Nyt helteilläkin laitoin villasukat yöksi jalkaan eikä yhtään ollut liikaa. Ei kyllä edes lakanaa tarvinnut peitoksi.
        En pidä alastomana nukkumisesta. Aina pitää ohut puuvilla vaatekerta olla päällä ettei hikoais.

        Ilman viilentyminen on yli seitenvitosille useimmalle ilman muuta hyvä asia. Poutaisia, kauniita säitä kuitenkin kaikki toivomme kuten on luvattukin sääennusteissa.


    • SkillaN*

      Huomenta sateen jälkeiseen kauniiseen aamuun, kaste on jo mahtava, osa saattaa olla sateen jättämää märkyyttä.
      Vettä tuli eilen niin ettei maa ehtinyt vetää, isot lammikot nurmikoillakin.
      Voi sanoa, että vettä tuli kaatamalla, varmaan samoihin mittoihin kuin hurskaisellakin.
      Näinhän se menee, jos jollekin ilma hyvä, toiset kärsii, kyllähän nyt poutaa maanviljelijät kaipaa, vilja taitaa olla korjuu kuntoista.
      Vehnäsato ainakin hyvä, toivottavasti ei nyt sateet sitä pilaa.

      Minun entisellä mökilläni oli muutakin huolimattomuutta rakentajilla ollut kuin saunan ovi, hellan ja saunan pellit vaihtaneet paikkaa, keittiössä oli saunan pelti ja saunassa keittiön pelti, liekö ollut muurari maistissaan;)
      Hyvin näiden vikojen kanssa opittiin elämään ja vahva ja hyvä mökki muuten oli ja on edelleen.

      Vattu aika on täällä kohta ohi, nuo sateet alkaa tiputtamaan marjoja ja myös hapattamaan, kyllä on tänäänkin yritettävä vähän käydä keräämässä.
      Puolukat aivan raakoja, missä nyt niitäkään sitten on, kukkia oli paljon, aivan kuin marjapensaissakin, eipä ollut marjoja.

      Kulttuuri pitoinen on Ramoonan kesä ollut, matkustelette paljon, no sehän avartaa ja tietoa karttuu, minä vaan täällä maalla kesäni vietin, en edes teatterissa käynyt, kai sitä aikoinaan sai siitäkin kyllänsä;)
      Teatterikerhon jäsenenä olisin voinut matkata katsomaan muun paikkakunnan teatteria, ulkomaille asti, mutta jäipä nekin.
      Rikas antinen piha sinulla, niin se on, kun jaksaa puuhata satoakin kertyy.

      Omenia tulee tännekin, kypsymään odotellaan, mehuksi pitää laittaa, kun marjoista jää mehun suhteen uupelo, mitä nyt vähän vatuista mehua saanee.
      Urheiluja en katso, ei riitä innostus, onneksi on kaksi telkkaria, voi muutakin katsoa, nuo puutarha ohjelmat ja mökki remontit kiinnostavat.

      Tuo Ukrainan tilanne vaan jatkuu, on kumma ettei ihmisiä saa ymmärtämään puhetta, sotia vaan pitää.
      Epäilyä ja uhkailua, kostoa koston perään, ihminen ei koskaan opi.

      Jalat minunkin riesani, aina johonkin koskee, jos ei polveen tai lonkkaan, niin ainakin nilkkoihin.
      Hierominen varmaan hyvä konsti, mutta sitäkin pitäisi jatkuvasti tehdä, ei nämä vaivat ainakaan nuorru, mutta sinnitellään.
      Tahdon voimakin joskus auttaa, ellei nyt jalat aivan toimimattomaksi käy.
      Mikäs olisikaan vanhetessa, jos terveys pitäisi.

      Kiitos mustikka piirakasta, onkin harvinaista herkkua tänä kesänä, ihan samaa makua ei pakkasessa olleista saa, kuin uudesta sadosta.

      Jokohan tuo metsä olisi kuivahtanut, muutamaksi tunniksi sinne, siinä se tulee minullekin se lenkki tehtyä.
      Päivän kulutusta teille toisillekin, tehkää jotakin mieltä piristävää ja elämä hymyilee, pienet kolotukset unohtuu;)

    • Ramoona*

      Tulipa lueteltua monen kesän kulttuuririennot, yhdessä kesäteatterissa tänä kesänä on vain käyty ja vuorovuosin noissa musiikkitapahtumissakin. :)

      Omaa kesämökkiä meillä ei olekaan, siksi tulee liikuttua monella paikkakunnalla, eikä kahta pihaa varmaan jaksettaisi edes hoitaa. Olen vaan kovin innoissani kaikesta näkemästäni, touhuan kameran kanssa, kasvien maailma on aivan ehtymätön mielenkiinnon kohde. Kaksi ulkomaanmatkaa on tehty, marraskuussa etelän lämpöön ja nyt eläkeläisinä toukokuussa asuntoautomatka jonnekin päin Eurooppaa. Moni eläkeläispari tuntuu olevan aina menossa, nämä lapsenlapsetkin ovat pitäneet meitä kotimaassa, ja talohan sitoo, ja tämä koira. Koira kulkee kyllä melkein kaikkialla mukana, hyvin se autossa ja veneessä pärjää, nauttii kun saa olla osana laumaa. Se on nyt jo 12-vuotias, edellinen saksanpaimenkoiramme eli 13-vuotiaaksi. Tämä on toistaiseksi ollut hyvin terve, mutta näkee jo, että nivelet ovat jäykemmät, hyppiminen ja loikkiminen on varovaisempaa ja helteillä se lepäili paljon, ui ja makoili varjossa.

      Tästä puutarhastani tulee puhuttua paljon, kuin rakkaasta lapsesta, mutta enemmänkin tämä on mielihyvän takia, hyötykasveja on varmasti Sinulla Skillan paljon enemmän. Meillä ei ole kellariakaan, syödään maasta ja pienestä kasvihuoneesta suoraan. Hedelmäpuiden anti on hyvinä vuosina ylenpalttista, mutta esimerkiksi luumupuita kuolee välillä, istutetaan sitten uusia. Mies on innostunut erikoisista havukasveista ja hedelmäpuiden sekä nurmikon hoito on hänen harrastustaan, minä olen kukkavastaava ja kasvimaan kitkijä. Eipä ole Marja-Liisasta kuulunut pitkään, hän todellinen työmyyrä ja puutarhuri on !

      Telkkari meilläkin tahtoo kesällä tyystin unohtua, urheilun katsomisesta ei olla kiinnostuneita ja uusintoja uusintojen perään tulee. Uutiset ovat masentavia, talous ei ota kohentuakseen, työpaikat valuvat suomalaisten käsistä, palvelut heikentyvät vaikka verotus on maksimissaan. Lisäksi Venäjän ja Palestiinan asiat, jatkuvat Lähi-idän kauheudet, joille ei tunnuta mitään voitavan, haluaisi vain sulkea korvat ja silmät niiltä. Itsellä on siinä mielessä kaikki hyvin, kun on ollut töitä joista on eläkettä kertynyt ja saa rauhassa kotonaan asua.

      Elokuun lopussa pääsemme vieraiksi suuriin häihin, musiikinopettajapari avioituu, ja odotettavissa on hyvin musiikkipitoiset häät, lopuksi tanssia orkesterin säestyksellä. Päästään me vanhat nuorille näyttämään, miten osataan valssata. Vaari opetti hiljattain 16-vuotiasta tyttärentytärtä valssin askeliin, kun isänsä ei ole sitä juuri häävalssiaan enemmän harrastanut.

      Nyt siivoamaan, on ollut nämä tupatyöt retuperällä helteiden aikaan. Pyykit kastuivat ulkona likomäriksi yöllisessä sateessa, mutta jospa sanonta pitäisi paikkansa : kesä kuivaa minkä kasteleekin. Mitähän uutta keksisi kesäkurpitsasta , ruokin niillä naapurinkin perhettä. ;)

      • Miniäni paahtaa niitä puolen sm läpysköinä grillissä, penslaten öljyä mausteiden kera pinnalle! Kuumina raastaa parmesaania päälle, ja miks'ei heti syötyinä olisi hyviä. Nyt olivat jo jäähtyneet, joten en ole kovin innostunut kesäkurpitsaan kuin täytettynä uunissa.
        Viime kesänä täytin kurpitsaveneet paistetulla jauhelihaseoksella johon lisäsin hieman Creme fraishea, herkkusieniä, pikkusipuleita & valkosip. ja tuoreita tomaatteja paloina. Koverrettuun veneeseen täytettä juustokuorrutuksella, ja uuniin.

        Hyviä ne oli, mutta useampi syöjä pitänee olla, että viitsin uunia lämmittää:D

        Virkeää ja raikkaampaa vointia! heippa,..


    • Minun syömiseni ja "tankkaukseni" ovat melko yksinkertaisia. En edes ole tottunut muuhun, eikä "kukastelut" intoani lisää, vaikka olen joskus niihin törmännytkin. Silti olen sitä mieltä, että syön kyllin hyvää ja monipuolistakin. Vahvistusta käsityksilleni olen saanut ravintoterapeuteilta. Näitä ajoittain ilmestyviä opastuksia en noteeraa. Niitä tulee ja menee, "vaarallinen" muuttuu hyväksi ja päin vastoin.

      Samaa se on matkailunikin. Jonkun verran olen matkustellut ja eri maiden kulttuurikohteitakin kierrellyt...kunnes töksähdin Las Palmasiin. Kävin siellä parikymmentä kertaa, suurimman osan eläkkeellä ollessani. Jotkut tutut naureskelivat, että miksi aina samaan kohteeseen. Tietysti siksi, kun on jo tuttu paikka. Nyt on jo toista vuotta, kun en ole Viroa kauempana käynyt. Taitaa olla jo hiipumiseni merkki.

      Kukkaviljelmiä ja hyötykasvejahan minulla ei ole. Siihenhän nyt on ihan järkiperusteetkin. Kuusi kyllä parvekkeellani voi hyvin ja hitaasti kasvaakin.

      Metsissä kyllä tilaisuuden tullen vieläkin ravaan, no ehkä liian vauhdikas ilmaisu. Poimin myös marjoja ja sieniä - jos satun löytämään.

      En kirjoittanut näin siksi, että olisin känkkä-ränkkä. Kirjoitin siksi, että näin elämäntapa erot näkyy. Voi siihen tietysti vaikuttaa myös mahdollisuuksien puutekin, mutta en omakseni tunnista sitäkään. Näin se vain tuntuu menevän mieleni mukaisesti. Olen sellaisella radalla, että eikun eteenpäin päivät kerrallaan. En ole tympiintynyt elämänmenooni, vaikka jos pientä vaikerrusta saadankin tehdä.
      Oikein mallikasta jatkoa teille!

    • Nea*

      Ukkosta ja sadetta päivällä, mutta nyt illan tullen taivas on kirkas ja aurinkoinen.

      Omenapuustakin tipahti siinä tuulessa eka omena, valkeakuulas, aika iso ja puhtoinen, mutta ei vielä oikein kypsä, varmaan runsas viikko, niin ovat maukkaampia.

      Onnistuin eilen mehulasin läikyttämään matolle, itse kutomalleni, ajattelin, että onko pilalla, kun oli mustaviinimarjamehua, joka helposti" jämähtää",mutta
      kun heti pesin, niin ei jälkeä jäänyt. Mattopyykillä olimme jo ennen juhannusta,
      on aina kiva tunne kun se on tehty.

      Raskasta vain on maton pesu, miksikä se ennen ei sellaiselta tuntunut?

      Näkkäriä ja juustoa, teetä myös, kiitos !

    • kesäkurpitsasta- toiset tykkää toiset ei. Kun yksinkertaisuutta suosii, laitamme viipaleita pannulle ,ruskistetaan molemmin puolin. Maustaa voi millä lystää, meillä se on ripaus sitruunapippuria, yrttisuolaa tai yrttimaustetta. Aura juustokin sopii hyvin. Kun kuumana laittaa vaikka juustoleivän päälle, voiko parempaa olla, aamiaisella maistuu kahvin kanssa.
      Samoin fokkipannulle voi kuutioida, tekipä lihasta tai kanasta sopii kyllä muun joukkoon. Tai muurinpohja pannulle pihvien kanssa paistumaan, jopa on hyvää.
      Mitä paremmin maustetut lihat sen makeampia kurpitsaviipaleistakin tulee. Meillä ei kesäkurpitsat jää syömättä, niille on vaikka minkälaista käyttöä.
      Keitoksi asti ei vielä koskaan ole riittänyt.
      Kyllähän sen ymmärtää ettei yksin olevalla tule sillai sohlattua ruokien kanssa jos ihan itsekseen on.
      Kun olen viikon yksin en yleensä tee mitään . Ai niin ,kaurapuuroa sentään ja pakastemarjoja, jugurttia ja sen sellaista, Mitä kiinni saa.

      Noinhan se on tuon matkailunkin kanssa. Miniäni täti viihtyy myös Las Palmasissa
      joka vuosi 4-6 kk. Ei kuulemma vaihda paikkaa kun on sinne kotiutunut.
      Sama meillä, joka talvi tuo kuukausi Kanarialla. Eletään siellä normaalia elämää, ilman mitään suurempia "sirkushuveja". Ainakin siellä on lämmin , sulat kadut ,ei liukasta, ei pakkasta. Elämä kuitenkin jonkin verran halvempaa kuin kotimaassa.
      On tuota talvea vielä nauttia kotimaastakin.
      Niinhän se on, miten kukin asian ajattelee. Tuskin minullakaan tulisi yksin lähdettyä ja voihan se raja tulla piankin vastaan ettei haluakkaan lähteä.
      Siellä toimii tuo terveydenhoito tosi hyvin. Lääkäriin pääsee heti- lähelläkin on. Ei mene rahat kun korttia vaan näyttää. Aina kotimaan kielellä palvellaan.

      Suomessa saa soittaa monesti, aikoja on matkojen päähän jos yleensä on. Mitenkähän se siellä toimiikin niin hyvin. No, kyllähän täälläkin lääkäriin pääsee jos on kyllin suuri hätä..........suoraan päivystykseen.

      Tuli kyllä ennätys kesäteattereissa. Veneilyreissulla tuli käytyä Lappeenrannan ja Imatran kesäteatterissa. Täällä lähempänä neljästi. Kolme paikkaa joissa kävimme ekakerran. Ehdottomasti paras ja hauskin Oli Utran uuden kesäteatterin esitys: Rikkaan Rakkaus. Sai nauraa vielä jälkikäteenkin.

      Hienosti meni karsinat Tero Pitkämäeltä ja Ruuskaselta. Toivottavasti onni suosii vielä kilpailussakin.
      Nyt höpinät sikseen ja tarinat seis.
      Ulkona jo pimenee kovaa vauhtia, se on sitten heippa.

      • hurskainen

        Harvinaisen onnistuneet keihäskarsinnat Suomen miehiltä. Ei tainnut riittää Etelämäen rutistus loppukilpailuun?
        Oli minulla joku asintynkäkin mielessä, mutta se langanpää häippäs mielestä. Ehkä sitten myöhemmin muistan.


    • Enpä päässyt näkemään tänään, oli puheluita, kun siskoni on nyt intervallikodissa, ja viihtyy kuulemma ihan hyvin. Loppukilpailuun jää oma katseluni tällä kertaa,...
      Joskus on karsittava tärkeysjärjestykseen aikansa:D

      • Ei onnistunut Ruotsi

        Zürichin EM-karsinnan Ruotsin edustaja, otti ja viskoi 3. kierroksella keppinsä tolkuttoman korkealle. Väline tuli alas 60 metrin kohdalla lähes juoksuradan puolella.


    • SkillaN*

      Huomenta tähänkin päivään, hyvin nukutun yön jälkeen, luulisi energiaa kertyneen.

      Ramoona, viestisi on niin mukavia luettavia, olkoon vaikka vuosia vanhoja tarinoita;)
      Paljon kuitenkin matkustelette ja monesta asiasta olet kiinnostunut, se viesteistä ilmenee ja siksi ne mukavaksi tekee.
      En kehuakseni näin kirjoita, teen sen aidosti ihastellen, hassua muuten onkin, että kaikkea kehumisena pidetään.
      Voihan aivan vilpittömästi kirjotuksia hyviksi kehua, kun niin tuntee ja luulenkin pirtin kirjottajien näin tekevän.
      Minusta pirttiin kirjoittavilla kaikilla oma antinsa, eihän muuten jatkuisikaan.

      Tuo kesäkurpitsa melko uusi tuttavuus minulle, siis käyttäjänä.
      Ekaksi ihastuin keittoon ja nyt sitten kokeillen sitä valmistan.
      Kiitos ohjeista, varmasti hyviksi koettuja, kokeilen minäkin.

      Noita ulkomailla asumisia en viikkoa kauemmin ole kokenut ja aina sen viikon jälkeen on kiva kotiin tulla.
      Voisi olla, että hyvä matkaseura ja paikan miellyttävyys voisi pitempään oleiluun houkuttaa.
      Pärnyssä olen useamman kerran ollut viikon jaksoissa, Haapsaluun marraskuussa aion matkata, en ole siellä käynyt aiemmin.
      Tämän kuun viimeisen viikon olen suunnitellut viettäväni Lautsialassa, Hauholla.
      Pienet poikkeamat elämän kulussa piristää.

      Ehkä miehet ei innostu kukkien kasvatuksesta, ei muustakaan "hörsöttelystä", mistä naiset innostuu, tietenkin poikkeus vahvistaa säännön.
      Tuo yhden ihmisen ruuanlaittokin jää vähän yksipuoliseksi, mutta joskus tekee mieli ihan oikeaa ruokaa ja silloin innostuu.
      Minulle tulee usein nuo ihan arkiset ruuat mieliteoilleen.

      Olenko väärässä, kun ymmärsin, että kaikki keihään heittäjämme pääsivät loppukilpailuun, samoin Latvala viimeisenä loppukilpailussa.
      En mikään urheilu fani ole, mutta katsottava on sunnuntaina loppukilpailut keihäässä.
      Suomi-Ruotsi maaottelu usein tulee katsottua.

      Maton pesua minäkin mietin, tosin pieniä pätkijä vaan on, mutta jäisipä nekin puhtaiksi ensi kesään, ken niitä lattialle sitten levittelee.
      Ennen laiturilla pesu oli nautinto, mutta jo aikoja sitten lopetin järvessä pesemisen, saunan lattialla raskaaksi työksi käy.

      Nyt taas jätän kirjoittelen huomisiin ja alan kohentamaan huushollia minäkin, pölyä onkin kertynyt reilusti.
      Ynnämuun tavoin, jokainen touhuaa omien tarpeiden mukaan, elämä kuljettaa meitä omien tottumusten ja tapojen kautta, pääasia että voi hyvin ja on tyytyväinen oloonsa.
      Mukavaa päivää kaikille.

    • Hyvää iltaa! Tulinpahan ilmoittautumaan. Tänään oli ihan mukava, puolilokoisa päiväni. Käytänhän parvekettani sekä verstaana, että olohuoneena jos ilmat sallivat. Sadettahan väliin ropsautteli, mutta mitäpä se haittasi kun parveke on lasitettu. Ihan hyvää välipalaa on katsella sadetuiskujen lennokasta menoa.Varsinkin näin sisäpuuhissa.

      Ehdin sentään taputella ulkonakin kierroksen ja onnistui sellaiseen välikköön, ettei sade ryvettänyt.
      Marjareissut olen vielä pitänyt taka-alalla. Voi olla, että jääkin myöhemmäksi, sienipaikkojen kyttäämiseksi. Puolukat? Voin hyvinkin käydä katsastamassa, mutta jos kovin huonoksi osoittautuu, pitänee ensi kerran katsella paikkaa torimyyjien luota. Tähän mennessä aina olen luonnon marjat itse poiminut. Eihän sekään ole aina taloudellista, jos kovin kaukaa hakee. On se marjastamisen ilo kuitenkin.

      Aika hiljaista on Pirtissä ollut, mutta sitä ihmisillä kaikenlaista menoakin ja puuhaa. Aamunavaus sentään on tullut kaiken kiireen keskelläkin. Hyvää illan jatkoa kuitenkin, jos joku sattuu Pirttiin kurkkimaan!

    • SkillaN*

      Huomenta viikonlopun alkuun, aurinko paistaa, mutta nyt jo kovasti syyskesän säätä näyttää, yökin jo pimeä.
      Niin sitä vaan kesä taakse jätetään, kuka sitten uuden kevään ja kesän näkee, onneksi sitä emme tiedä.
      Hiljaista on pirtin liepeillä ollut, kai sitä kesää ja sen tuottoa nyt jokainen yrittää "säilöä".
      Auringosta on vitamiinejä saatu yltäkyllin ja monta kivaa muistoa on mieleen jäänyt ja säilöön se mitä kesä on tuottanut.
      Minun nuo surulisen kuuluisat kurkut loppuun asti harmia toivat.
      Kun kolmannet siemenet komeasti kasvoivat ja kukkivatkin, mutta vain niitä "poika" kukkia tekivät, muutama kurkun alku penkkiin tuli.
      Kimalaiset pörräsivät innolla, mutta eipä tuottanut tulosta.
      Tasan ei käy näissäkään hommissa onni, tyttäreni ihmetteli, että hänellä joka kukka kurkun tekee, mikä kiusa se nyt minua kohtasikaan.
      Mansikka, herne ja juurekset onnistuivat ja myös tomaatti, kun nyt vain kypsyisi.
      Valtavasti teki tomaatteja, mutta kaikki vihreinä vielä, kypsyyköhän sitten sisällä?

      Niinpä jäi marjan keruu minultakin vähiin, no eihän mistä kerää, kun ei marjoja ole.
      Noita vattuja muutaman litran sain, mutta kovat sateet nyt loputkin tuhosi.
      Sienistä joku epäili, että ei niitäkään tule, kun rihmastot kuivi, mutta toivossa vielä voi olla, onhan tuota kosteutta nyt reilusti tullut.

      Parveke minullakin olohuoneen jatko, kohta puoliin sinne kukkivat kukkani kiikutan ja lopun syksyn siellä niitä ihastelen.
      Sääli onkin kukkivina nuo penkit jättää, mutta kohta alkaa harrastukset ja ne sitoo kaupunkiin.
      Sellaista se elämä on, luopumista milloin mistäkin, mutta kaikkeen sopeutuu kun ei muuta voi.
      Kuvia olen tallentanut kameraan, niitä sitten talven mittaan voin katsella ja muistiani virkistää.

      Näin tänään lauantai aamuna ajatuksiani kirjasin, jospa joku piipahtaisi lukemassa ja ehkä myös puumerkin jättämässä, kiitos ynnämuu, kun eilenkin jaksoit pirttiin viestisi jättää, siis edes yksi minun lisäksi;)

      • Terveisiä pohjoisemmasta!
        Hellettä oli ja oli ollutkin siellä, koska kaivokin oli miltei kuiva.
        Shaföörini sieltä onkimalla onki käyttö- ja saunavedet.
        Yhtenä päivänä siellä satoi illansuussa kuin kaatamalla.
        Kuhmossa sen sijaa tuli vettä tuntitolkulla, samoin kotimatkalla.
        Iloitsimme jo etukäteen, että mökilläkin olisi satanut, mutta kattia kanssa! Maantie oli likomärkä siihen saakka, kunnes tulimme kyltille. jossa seisoi paikkakuntamme nimi. Sade oli lakannut kuin veitsellä leikaten, ja kuiva tie osoitti, että kylämme ei ollut vettä nähnytkään.
        Onneksi se kaatosade sittenkin ennätti mökillekin, joten joka ainoa tynnyri ja saavi täyttyi laitoja myöten.
        Kun tuli kotiinlähdön aika, surimme sitä, että oli pakko kaataa saavikaupalla hyvää sadevettä hukkaan.

        Mitä saunaa tulee, olemme edelleen sitä mieltä, että satavuotias hirsisauna tarjoaa parhaat löylyt.
        Jos ette usko. tulkaa ensi kesänä testaamaan.

        Uimassa käytiin, ja autonkuljettajakin heitti vihdoin talviturkkinsa.
        Vesi oli kyllä lämmintä, mutta järven toiselta puolelta kävi niin kylmä viiva, ettemme jääneet pitkästi polskuttelemaan.

        Tuvan ja hätääkärsivien viraston välillä oli mahdottoman pieniä poimulehtiä, eikä niillä ollut vesipisaroita. Valoisaa sentään oli jo varhain aamulla, ja olivathan siellä yötkin valoisampia kuin täällä etelämmässä.
        Auringon lasku oli omaa luokkaansa, ja sitä sai ihailla rauhassa.
        Hyttyset eivät häirinneet. Tosin himomurhaamisen makuun pääsin:
        tapoin koko aikana yhteensä kolme (3) hyttystä.

        Matkamuistojakin ostettiin vanhoja perinteitämme noudattaen;
        yleensä jotakin, jolla on käyttöarvoa. Kuten esim. Leningradin basaarista metallinen lihanuija, johon oli stanssattu hintakin:
        1 rupla.
        Toivottavasti nämä uusimmat suveniirimme kestävät edes puolet siitä ajasta, jonka niiden edeltäjät ovat kestäneet. Olisivat kestäneet pitempäänkin, mutta petikaverini potee hävittämisen himoa, ja kiikutti entiset roskikseen.
        Olin niin vihainen, että jos olisi entinen aika, sytyttäisin terassin takan ja polttaisin puolisoni sängynpuolikkaan viereltä kasan papereita ja asiakirjoja ja vaikka mikä tärkeää.
        Nyt ei ole takkaa eikä papereita permannolla.
        Pitänee vain hiljaa itsekseen kiukutella, ettei ukko huomaa olevansa antiikin kanssa aviossa ja heitä muijaansakin roiskikseen.
        Ei muuten, mutta tulisi sääli mies-parkaa: mitä hän näin kahelin eukon nykyisen tilalle löytäisi?

        Voikaapas taas hyvin. Jos ei soitella, niin ainakin laulellaan ja kirjoitellaan.
        Heippa!


      • mies lumppuineen
        Venlastiina kirjoitti:

        Terveisiä pohjoisemmasta!
        Hellettä oli ja oli ollutkin siellä, koska kaivokin oli miltei kuiva.
        Shaföörini sieltä onkimalla onki käyttö- ja saunavedet.
        Yhtenä päivänä siellä satoi illansuussa kuin kaatamalla.
        Kuhmossa sen sijaa tuli vettä tuntitolkulla, samoin kotimatkalla.
        Iloitsimme jo etukäteen, että mökilläkin olisi satanut, mutta kattia kanssa! Maantie oli likomärkä siihen saakka, kunnes tulimme kyltille. jossa seisoi paikkakuntamme nimi. Sade oli lakannut kuin veitsellä leikaten, ja kuiva tie osoitti, että kylämme ei ollut vettä nähnytkään.
        Onneksi se kaatosade sittenkin ennätti mökillekin, joten joka ainoa tynnyri ja saavi täyttyi laitoja myöten.
        Kun tuli kotiinlähdön aika, surimme sitä, että oli pakko kaataa saavikaupalla hyvää sadevettä hukkaan.

        Mitä saunaa tulee, olemme edelleen sitä mieltä, että satavuotias hirsisauna tarjoaa parhaat löylyt.
        Jos ette usko. tulkaa ensi kesänä testaamaan.

        Uimassa käytiin, ja autonkuljettajakin heitti vihdoin talviturkkinsa.
        Vesi oli kyllä lämmintä, mutta järven toiselta puolelta kävi niin kylmä viiva, ettemme jääneet pitkästi polskuttelemaan.

        Tuvan ja hätääkärsivien viraston välillä oli mahdottoman pieniä poimulehtiä, eikä niillä ollut vesipisaroita. Valoisaa sentään oli jo varhain aamulla, ja olivathan siellä yötkin valoisampia kuin täällä etelämmässä.
        Auringon lasku oli omaa luokkaansa, ja sitä sai ihailla rauhassa.
        Hyttyset eivät häirinneet. Tosin himomurhaamisen makuun pääsin:
        tapoin koko aikana yhteensä kolme (3) hyttystä.

        Matkamuistojakin ostettiin vanhoja perinteitämme noudattaen;
        yleensä jotakin, jolla on käyttöarvoa. Kuten esim. Leningradin basaarista metallinen lihanuija, johon oli stanssattu hintakin:
        1 rupla.
        Toivottavasti nämä uusimmat suveniirimme kestävät edes puolet siitä ajasta, jonka niiden edeltäjät ovat kestäneet. Olisivat kestäneet pitempäänkin, mutta petikaverini potee hävittämisen himoa, ja kiikutti entiset roskikseen.
        Olin niin vihainen, että jos olisi entinen aika, sytyttäisin terassin takan ja polttaisin puolisoni sängynpuolikkaan viereltä kasan papereita ja asiakirjoja ja vaikka mikä tärkeää.
        Nyt ei ole takkaa eikä papereita permannolla.
        Pitänee vain hiljaa itsekseen kiukutella, ettei ukko huomaa olevansa antiikin kanssa aviossa ja heitä muijaansakin roiskikseen.
        Ei muuten, mutta tulisi sääli mies-parkaa: mitä hän näin kahelin eukon nykyisen tilalle löytäisi?

        Voikaapas taas hyvin. Jos ei soitella, niin ainakin laulellaan ja kirjoitellaan.
        Heippa!

        Uimahallille on matkaa 0.5 km, mutta en sitä käytä. Talviuintipaikalle yli 10 km. Turvallinen kesäuimapaikka. En tiedä sellaista, ettei saisi jotain ripulia tai ihottumaa.
        Lammet syviä mutapohjaisia ja ikämiehelle huippuvaarallisia.

        Kun voittais rahapelissä, tekis edes muoviallaspaikan puhdistuspumppuineen.


      • hurskainen

        Tämä kahvipirttihän on rauhan tyysija sopuisalle kirjoittajalle. Olen iloinen ja otettu, että johonkin voi kirjoittaa omia tuntemuksiaan ja omaan tapaansa.
        Lauantai ilta on lievästi urheiluhullulle hektinen. On pidettävä silmällä EM-kisoja. Siinä sivussa voi näppäillä tännekin jotain.

        Niin harmitti katsella kun viljelijä yritti korjata tuleentunutta viljaansa. Tulikin melko rankka sadekuuro ja pilasi hyvän yrityksen. Koneellinen kuivaus nostaa viljakilon hintaa. Sähköllähän kuivurit käyvät.

        Hirvittää jo ennakolta tuleva runsas omenasato. Ikänä nähnyt valkea kuulaspuiden noin runsasta satoa. Ne kun olisivat korjuukypsiä jo ehkä ensi viikolla.


    • Huomenta.

      Kävin eilen pirtissä ja kirjoitinkin,mutta taivaan tuuliin lensi kirjoitukseni,enkä jaksanut aloittaa uutta.

      Eilen kävin kaupungilla,oli apteekki asiaa.

      Eilen satoi ja paistoi vuorotellen.

      nyt paistaa taas tähän koneelle.
      Pitää silmät sikkurassa istua;)

      Kiva nyt kun pääsee busseissa tuon "rollikan"kanssa ilmaiseksi.
      Pysäkille on pari korttelia matkaa.
      Sen kävelee ihan lenkkeily mielessä.

      Tuo selkä riiviö kiukuttelee.
      Nämä ilman vaihtelut tekee kiusaa.

      Mennään päivä kerrallaan.

      näkyillään...

    • Iltaa Pirttiin. Olen ollut kiireinen ja helteen näännyttämä, enkä ole ehtinyt kirjoittelemaan juuri mihinkään "pirttiin", mutta nyt kun reipastuin ja piristyin siskoni synttäreillä, saunoin ja uin , niin tuntuu olo sen verran virkeältä, että pistäydyn tuttuja moikkaamaan.
      Tänne tuntuu kuuluvan hyvää. Samat toimeliaat, reippaat pirttiläiset jutustelevat leppoisasti. JATKETAAN!

      • anlis&co
        Samaa höpinää ja perättömyyksiä kirjoitat kuin aiemmillakin nikeilläsi.
        Annan poliisitutkintaan maanantaina.
        Yhteystietoni ovat olleet aina tiedossnna.
        Minusta asiat pitäisi aina kyetä sopimaan "miesten kesken"


    • Tulihan niitä terveisiä pohjoisemmasta, kiitos, hyvä kun ilmaannuit pirteänä. Hyvinpä tuntuu menneen ja huumorikin luistaa. Joten hyvin varmaan on reissu mennyt hirsisaunan testaamisen lisäksi.

      Eiköhän Latekin pikapuolin ilmaantune, luulen niin.

      Urheilua olen väliin seurannut. Huomenna on sitten kepinheitto, taitaa olla ainut mahdollisuus suomalaisille urheilijoille kiivetä mitalille. Muutoin onkin aikani kuluttamien mennyt tavalliseen muottiin. Ei sekään ole päässyt ikävystyttämään.

      Jospa nyt jätänkin juttuni vähemmälle ja toivon teille
      hyvää iltaa ja huomista kohti!

      • Iltaa vain pirttiin, kotiin on tultu, kaikki meni mukavasti, mökki paikallaan, ja saunassa tosihyvät löylyt.
        Siellä piisasi senverran puuhastelua, ei tullut marjasteltua eikä sieniäkään näkynyt. Luulen ettei ainakaan lähitienoilla marjoja ollutkaan, ja saavat ne marjat minunpuolesta sinne jäädänkin.
        Kyllä siellä aika kului muutenkin, ilmat olivat melko mukavia, Kuhmossa, ja Porokylässä parikertaa käytiin.
        Toisella Kuhmon reissulla poikamme Pasi soitteli meille tulkaa hakemaan minut Kuhmon lentokentältä, hänellä oli kova nälkä, ja halusi syämään. poika haettiin ja käytiin syömässä, sitten takaisin kentälle,ja sielltä starttasi koneella, ja lähti eyelään kohti Malmia. Hyvin kone nous, ja meni pian näkymättömiin.

        Matkaa sinne mökille on 540 km, mutta koko reissun pituudeksi tuli 1733km. Kuin ihmeen kautta jaksoin ajella nuo matkat edestakaisin ja huvimatkat päälle.
        Tämä on ilmoitusasia, Late.


    • Minun yhteystietoni ei olekaan salaisuus Näillä mennään. Poliisi saa tutkia perättömiä puheitani, niin kuin kuka tahansa.
      Mielenkiintoista muuten, että sellainen presidenttisekoitus on löytänyt T
      tiensä Pirttiin. Toithan nimimerkkisi nimistä laatukahvia tullessasi! Oikeastaan Pirtti houkutteleekin sinua kahvittelunhalulla mukavien pirttiläisten kanssa. Muuten en käsitä halukkuuttasi kuin tuon yhden asian, kahvin juonnin ja mainostamasi kahvimerkin yhteen sopivaisuudesta. Teit hyvin kun tulit tuomaan kahvia! Täällä sitä kuluu. Istumme ja rupattelemme kahvikupposen ääressä. Ehkä tarvitsisit rohkaisurtyypynkin, jos olet kiinnostunut rouvien, esm Skillanin seurasta, mikä näyttää ilmeiseltä. Toki sinulle ryyppy tarjotaan, luulen niin. Älä kuitenkaan tuo mitään pahaa hajua tullessasi. Paikkammeon tunnettu siisteydestään:-D

    • SkillaN*

      Sunnuntai aamu, kuusi astetta mittarissa, hieman viileältä jo tuntuu, kohta halla alkaa vierailemaan.
      Niin on helteistä päästy ja syksy ovella kolkuttaa.
      Koivut jo keltaisiksi lehtiään värittelee ja joka puolella alkaa luonnon alistuminen ja valmistautuminen talvi uneen.
      Edessä kuitenkin värikäs syksy ja voihan olla hyvin lämmintäkin, niin on ainakin ennustettu.

      Mukava että Latella ja vaimolla ollut mukava mökkimatka, nyt on taas kaikkea kivaa muistelua talven varalle, ne hyvät löylytkin pitkään mielessä pysyy.
      Pitkä on matkanne mökille, mutta hyvinpä se onnistui, niin se vaan lutviutuu, kun rohkeasti matkaan lähtee.
      Onnea uudelle lihanuijalle;)

      Sitä lottovoittoa sitä jokainen kaipaa, en tiedä hankkisinko uima allasta, kuten" mies lumppuineen" aikoisi, mutta varmasti muita kohteita löytyisi.
      En kyllä päävoittoa haluaisi, johan se elämä raiteiltaan menisi, mutta pienen voiton kylläkin.

      Täällä päin ei omenat vielä kohtakaan kypsiä ja sitä valkeaa kuulasta ei ole, harmi.
      Torilta varmasti niitäkin saa, kun ei ole noita hurskaisia likimaillakaan;)

      Pitääkö se "rollikka" olla, että ilmaiseksi pääsee linja-autolla?
      Nyt tämä viileämpi ilma varmasti monelle antaa helpotuksen ja kun vielä nuo säilömiset saa kuntoon, on aikaa pirttiin kaikkien kurkata ja kirjoittaa, kiva kuulla anlis3 sinunkin elostasi.

      Punajuuret minullakin purkissa ja eilen vielä vattupuskiin menin ja pari pientä rasiaa sain pakkaseen, nyt on uskottava, että ei enää kannata voimia siihen hommaan uhrata.
      Kurpitsaa keitin eilen pakkaseen, nyt vielä porkkanat sinne vuoroaan odottaa, laitan valmiina raasteena osan, jouluna helppo laatikkoa tehdä.
      Omena savotta sitten viimeisenä odottaa, kun aika tulee.
      Kurkkuja tuskin tulee, on pyydettävä ylimääräiset tyttäreltä.

      Näin se vaan valmistelut minullakin talven varalle loppu suoralla, muutama penkki perunaa vielä ylös ja sitten talvilepoon;)

      No jospa vielä muutama viikko elellään ja katsellaan luonnon värien lisäystä, ihastellaan ja hieman ehkä alakuloon vaivutaan, mutta elämä jatkuu ja pirttiin sitten mieli aloja kertomaan, mukavaa sunnuntai päivän viettoa.
      Niitä keihään heittoja pitää jännätä täälläkin, siinä se päivä iltaan saadaan.

    • Hyvinhän Latella on reisussa pyyhkinyt. Onhan siinä ajomatkaa. Ei siitä aivan rapakunnossa selviä. Lähes sama matka se tuli minullekin. Kyllä minulle tuli jonkin verran kiusaa silmieni kanssa. Eipä silmät kiinni lupsahdelleet, eikä näkö kadonnut, mutta silmäsärky kyllä vaivasi loppupäässä.

      anlis3 vastasikin hyvin tietojen kerjääjälle. Presidenttisekoitusta en ole ostellut kuin koemielessä. Enpä tuossa suuria eroja huomannut tavallisempiin merkkeihin. Voihan olla, että makuaistini ei ole riittävän jalostunut, enkä statukseni kohottamisen varjolla viitsi hankkiakaan. Voisihan sen tyhjän pussin näkyvillekin laittaa vieraiden harhauttamiseksi, mutta kun ehdin senkin heittää pois.

      Hyvinhän SkillaN on "kunnon oravaisen" tapaan säilöntää talven varalle saanut hankituksi. Mitä syksyyn tulee, en nyt varauvu alakuloon. Hyvät puolensa syksystäkin saa kaivettua.

      Aurinkoinen päivä on tänne tulossa. Taidanpa metsän reunassa pistäytyä. En niinkään saalistamistoiveissani, vaan voipihan se ottaa kävelyn ja ulkoilun merkeissäkin.

      Aamutoimeni on kondiksessa ja ulos olenkin jo lähtöaikeissa. Nähdään kirjiottamisen merkeissä!

    • Sunnuntai aamua.

      Aurinko paistaa taas tähän koneelle,meinaa häikästä.

      Piti tuo sälekaihdin vetästä eteen,kun en meinannut nähdä mitään.

      minusta on kiva katsella nota pikkukakkosen ohjelmia välillä.
      Ei ole ainasta sotaa.

      kyllästyttää jo nuo uutiset maailmalta.On se kumma ettei ihmiset opi.

      Luonto ohjelmia tykkään myös katsoa.
      Hyvä että on valinnan varaa;))

      Eilen roiski vähän vettä ja ukkonen parikertaa jyrähti.

      Nyt lähden tuonne pihalle,siellä on juttuseuraa ihan livenä.

      näkyillään...

    • hurskainen

      Sateista säätä lupaa sääennusteet ensi viikoksi. Oikein huono asia viljankorjuiden tiimoilta mutta minkäs teet. Säät ovat mitä ovat. Tänään meillä oli sateetonta.

      Sieniä katselin metsän laidasta. Ei vielä ollut montaa noussut. Viikon päästä jotainvarmaan jo näkyy.

      Myöhästyin EM-kisojen kotikatsomosta, parahiksi kuitenkin keihäsfinaalin alkuun. Siinä meidän ainoa mahdollisuus saada mitali. Katsellaan!

      • Mies katsoo keihäänheittoa ja minä kuuntelen sujuvasti viereisestä huoneesta tätä läppäriä näpytellen.
        Nyt Antti Ruuskanen heitti pitkän heiton. Selostamassa hurrataan, sekä meillä Tv-huoneessa ja minä olen onnellinen vilpittömän, mukavan savolaisen Antin puolesta.
        Olemme me melkoinen keihäsmaa!


      • tilastonikkarit
        anlis3 kirjoitti:

        Mies katsoo keihäänheittoa ja minä kuuntelen sujuvasti viereisestä huoneesta tätä läppäriä näpytellen.
        Nyt Antti Ruuskanen heitti pitkän heiton. Selostamassa hurrataan, sekä meillä Tv-huoneessa ja minä olen onnellinen vilpittömän, mukavan savolaisen Antin puolesta.
        Olemme me melkoinen keihäsmaa!

        Lassi Etelämäki oli hetken pronssitilalla kunnes tsekki Vetely paiskasi hopeaheittonsa..
        Hieno yllätys tuo Etelämäen venyminen neljänneksi kun muistetaan miten hilkulla pääseminen loppukilpailuun oli. Oikea valinta kerrankin.

        Nyt enää sitten tänä syksynä maaottelu, finnkampen. Nyt just selvisi sekin Pielaveden ennätys. Selostaja sanoi, että Antin ex seurakaveri Juha Laukkanen on heittänyt jossakin tuloksen 88.26m.


      • Rva Ylikypsä
        tilastonikkarit kirjoitti:

        Lassi Etelämäki oli hetken pronssitilalla kunnes tsekki Vetely paiskasi hopeaheittonsa..
        Hieno yllätys tuo Etelämäen venyminen neljänneksi kun muistetaan miten hilkulla pääseminen loppukilpailuun oli. Oikea valinta kerrankin.

        Nyt enää sitten tänä syksynä maaottelu, finnkampen. Nyt just selvisi sekin Pielaveden ennätys. Selostaja sanoi, että Antin ex seurakaveri Juha Laukkanen on heittänyt jossakin tuloksen 88.26m.

        Lassi on Etelätalo. Kyllä oli upea keihäskilpailu! Hyvä Pielaveden Antti!!!


    • Nea*

      Kuuntelen samalla lähetystä kisoista , tuntuu hienosti menevän !

      Minulla on tämä tietokoneeni reistaillut, tullut niin hitaaksi, ettei mikään sivu tahdo aueta.
      Nyt sattui pääsemään edes sisään nettiin, kaipa tuo kilpailu auttaa asiaa,että
      on vähemmän täällä.

      SkillaN on jo hienosti saanut säilötyksi kesän satoa! Sipulit olen vetänyt kuivumaan, myös porkkanaa raasteena pakkaseen. Punjuuret ovat kasvaneet niin isoksi, että aivan ihmeellistä. Sanotaan, että pikkupunajuuret ovat parempia,
      no eipä nämä huonolta maistuneet.
      Tein sallattia, kalaksi laitoin tonnikalaa öljyyn säilöttynä, sopi hyvin.

      Nyt voisi jo taas pienen iltalenkin tehdä, ilma tuntuu sopivan viileältäkin.
      Hyvää iltaa kaikille!

    • SkillaN*

      Huomenet viikon alkuun, kauniina taas päivä alkaa, mutta sateiseksi on luvattu sään muuttuvan tällä viikolla.
      Lämpöä oli vähän yli neljä astetta kun heräsin, vilpoiselta tuntui.

      Eilen mukava yllätys Marja-liisan taholta, hän pistäytyi miehensä kanssa ja kaksi ämpärillistä sain kurkkuja.
      Kannattaa pitää ääntä huonosta sadon tuotosta, kun on tämmöisiä ihania tuttavia, jotka tilanteeseen apua antaa, lämpimät kiitokseni siitä.
      Onnekseni aika lähellä tuo Marja-Liisan kesäpaikka, kymmenisen kilometriä, näin malttoivat piipahtaa.
      Harmi ettei Marja-Liisan kone anna kirjoittaa, saisimme aina tuoreita tilanne katsauksia, mutta kerron, että kaikki mallillaan hänellä ja satoa on säilöön laittaa.
      Näin pirtin kautta voi saada hyviä ystäviäkin;)

      Hienot oli keihäs kisat, hyvä savolainen Ruuskanen ja kiva että nuori aloittelija sai neljännen tilan, pronssikin on mitali, onnittelut vaan kaikille heittäjille.
      Kai ne pienet punajuuret ovat maukkaampia, ehkä isona vähän puumaisiksi muuttuvat, hyvin kyllä minunkin isot punajuuret purkkiin osasivat.
      Vielä tuosta Antista, on kyllä niin oma itsensä, että ei siinä selittelyjä tarvitse ja Savokin niin pursuvaa ja itseään, tämä onnistuu savolaiselta.

      Taitaa tuleva viikko harmia tuoda viljan puinnille, tuoneeko sitten sieniä metsään?

      Tykkään tavastani säilöä talven varalle, sitä perinnettä olen tyttärelläni myös havainnut ja tyttärentytärkin mehuja ainakin laittaa, kun ne sieltä mökkini pehkoista melkein silmille tulee.
      On se niin mukava ottaa omia laittamia, kun tietää mitä purkkiin ja pulloon on säilönyt, en muista mehutiivisteitä, en muitakaan säilömisiä kaupasta hankkineeni.
      Ehkä on vaivansa väärti, jos vielä taloudellinenkin hyöty saattaa tulla.
      Työllehän ei mitään lasketa, on samalla touhua aikaan saavaa ja ajankuluksikin voi laskea;)

      Nyt sitten kurkut purkkiin ja odottamaan tekeytymistä, sitten höysteenä leivän päällä tai miten nyt sitten milloinkin tulee käytettyä.
      Suolan tarpeeseen ainakin ihan hyvää.
      Näin on tämän päivän puuhat tiedossa, kiitos siitä Marja-Liisalle;)

      Oikein mukavaa viikon alkua, tekoja jokaiselle oman maun ja mielen mukaisina, niin se pitää olla;)

    • Huomenta sateiseen aamuun. Eipä haittaa, vaihteluahan sekin.

      Eilen paneuduin urheilun seuraamiseen. Ruuskanen oli keihäässä täysin ylivoimainen ensimmäisestä karsintaheitosta alkaen. Eipä jäänyt epäselvää. Mainio tyyppi muutenkin!
      Kaikki suomalaiset pärjäsivät erinomaisesti. Liekö se "jäädyttänyt" muut. Tuloslista Etelätalon jälkeen oli aika huono. Veselin, tsekki siinä välissä kyllä pisti kampoihin.

      Teinhän metsäreissun eilen. Eihän se nyt suurta korpea ollut, metsää kuitenkin. Katselin ja tollistelin luonnon ihmeitä ja samalla myös sieniä. Eipä löytynyt mukaan otettavaa, vain pieniä merkkejä ehkä tulevasta. Eihän paikkakaan kummoinen ollut. Suuntaa vain katselinkin, milloin voisin lähteä pitemmälle. En kuitenkaan tänä suvena mökilleni lähde.
      Hyvinhän naapuriapu SkillaNille on toiminut. Tulihan selväksi sekin, miksi ei viestejä ole sieltä päin tullut.

      Eipä harrastuksille yleensäkään voi "työpalkkoja" laskea. Hyvä jos jotain tulee, mutta onhan ne lähtökohdatkin toiset, kuin pakkatyön puurtamisessa. Se perustuloksi hankittu eläke antaa lisävapauksia harrastuksille, jos halua, intoa ja terveyttä piisaa.

      Täytyypä katsella pilvien rakoa, mihin väliin hyökkään markettiin. Ei siihenkään erityistä hätää ole, mutta jo jaloittelukin on täyttä asiaa. Jatkoja!

    • Tervehdykseni täältä kerrostalosta,tulimme aamulla torin kautta.
      Mustaherukat ja lakat ostimme,niitä mehustellaan ja lakat pakkaseen. Menemme välillä mökille aina,kun niin kauniisti jäi kukkimaamaa kultapallot ja kulta piiskut,joita aikoinani synnyinkodin pihalta toin.
      Minun tämä suolistovaivani takia on helpompi olla mukavuuksien äärellä pimeänkin ja viileämmän yön aikana.
      Suurin syy tänne palaamiseen on.
      Heti soitinkin paikallislehteen, että laittavat päivän dikilehden,
      jos opettelisimme sillai lukemaan,ilmasin koe-aika 2vko.
      Jatkampa noita säilömis puuhiani vielä,jeten taas kirjoittelen.

      • Vettä satelee, ei ole paljon taukoja ollut, kyllähän nyt kauppareissun voi tehdä, mutta lenkkipolut taitaa jäädä vähiin.
        Amulla kävin terkkarissa ottivat pari näytettä, ei mitään erikoista keväällä sovimme omalääkärin kanssa, jotta käyn näytteet antamassa. Viikonpäästä soittelee.
        Minä tässä odottelen kauniita ilmoja, sovin nuorimman poikani kanssa lentämään lähtemisestä, Pasi on lennellyt ainakin kolme vuotta pienlentokoneella, sellainen harrastus.
        Kunhan ilmat ovat sopivat teemme sellaisen tunnin lennon täällä Hyvinkään tai Malmin kentältä lähdetään.
        Olenhan minä aieminkin pienkoneessa lennellyt lapinreissulla
        Inarissa. Joku päivä se taas tapahtuu.

        Skillanille tiedoksi se metallinen lihanuija ostettiin
        entisestä Leningraadista 70 luvun puolivälissä, ja on edelleen käytössä.
        Ei nyt varsinaisia syksynmerkkejä näkyvissä, mutta kun kalenteria katsoo onhan se sieltä tulossa, puut aika vihreitä, toki kova tuuli on karsinut koivunlehdistä keltaiset pois.
        Keskeyttihän sade myös viljankorjuun.
        Ehkä siitä sateesta on hyötyäkin voihan se nostaa sienet näkyviin.
        Minulle sama, en kuitenkaa sienimetsään mene, mutta ynnämuu ei malta, varmaan tekee lenkin.
        Tällainen päivän saldo, en taida osata enempää.


    • Lujasti on satanut täällä eteläsuomessa, valtava kohina yltyi aina välillä, mutta jännältä se vaan sisällä tuntui:D Kyllähän tuo pohjavedenkin nousukin on tarpeen, pitkän hellejakson jälkeen. Tänään onkin sitten saanut jo pukea pitkähihaisen pusakan asioille lähtiessä. Melkoisen kierroksen sisätiloissa, kuljeskelin Myyrmannissa päivällä, lähes pari tuntia siinä vierähtikin.
      On siinä eroa liikkumisessa, kun illalla on vähemmän ruuhkaa, mutta näppärästi se kärrykin on ohjattavissa tungoksessa:D
      Saimaan savumuikkuja oli tuoreeltaan tänään, ja maukkaita olivatkin, huomenna vasta valmistan muutakin, kuin tämänpäiväinen perunankeitto.

      Siskossa ajatus viipyy, nyt kun hän on intervallihoidossa omalla paikkakunnallaan. Harmittaa hieman, kun ei kännykkää ole hänellä äänenvahvistimella, lankapuhelinta kun kotona käyttää, no miehensä kautta saan tiedot ja terveiset lähetettyä.Ei siellä syöpähoitoa kai olekaan, vain lepoa ja sopivaa ravintoa apteekin tuotteista. Surullista kun on niin kaukana isosisko.
      Huomenna soitan sinne, kun hän kuitenkin käy jalkeilla:D Onhan osastoilla yleensä kännykkäkin, joka viedään vuodepotilaalle, ainakin täällä Jorvissa ja Puolarmetsän sairaalassa.
      Muuten onkin kaikki kohillaan, sateestakin nautin ilman raikastuttua!
      Olihan kiva nähdä Emmerdal'kin, kuin syyskauden ilona, vaikkakin "draamoja" on joka taholla siellä, mutta onhan jännää nähdä, miten ihmis-suhteet siinä selvitetään:D

      Heippa vaan, ja viihtyisää koti-iltaa kaikille.

    • Iltaa!

      Vilkaisin Ylen uutisia tällä koneellani, josko siellä olisi lisäantia päivän uutisvirtaan. Paljonhan tapahtuu ja jumittumiselta kaikki tuntuu. Eipä hakuni merkittävää lisuketta antanut.

      Samaan putkeen vilkaisin tänne Pirttiinkin. En tänään sieniä tapaillut, enkä vielä muutamaan päiväänkään, vaikka Late eppäili. Antaa nyt sateiden tehdä vaikutuksensa. Käyn kyllä myöhemmin. Autollahan hurauttelen metsiköiden ja metsäpolkujen lähelle. Kävelyni voin sitten tehdä halujeni, harkinnan ja tarpeen mukaan.
      Tässä myöhäinen "ilmaantumiseni." Hyvää yötä!

    • SkillaN*

      Huomenta, minä aamuja toivottelen, ynnämuu hyvää yötä;)
      Hyvin tulikin nukuttua, eilinen perunan kaivu vei voimat ja saunan jälkeen uni maistui.
      Tänään lähden kotiin, pari viikkoa niissä maisemissa, tai oikeastaan yksi ja toinen Hämeessä kuluu.
      Vielä viikon verran sitten tänne maalle ja sitten kesän vietto kohdallani loppuu, alkaa talviset harrastukset.

      En huomannut että Emmerdal jo alkoi, hyvä sini-sirkku kun mainitsit, katsoin sitten koneelta.
      Huonosti luin tuon viestin siitä nuijasta, mutta nyt selvisi, mutta hyviä jatkoja hyvälle nuijalle;)
      Sieniä en ole havainnut, vaikka en metsään ole mennytkään, tavallaan haperoita tähän pihapiiriin nousee, nyt ei ole näkynyt.
      Jospa sitten parin viikon päästä löytyisi.

      Ruuskanen sai lämpimän vastaan oton, samoin toisetkin menestyneet ja miksipä ei, olihan keihään heitto todella onnistunut laji suomalaisille.
      Kovasti kehuttiin radiossakin Ruuskasen mielyttävyyttä, on reilu ja kannustava kaveri toisillekin ja kyllähän sen huomaa näin sivusta katselijakin.
      Näin tulee urheilussa ollakin ja varmaan onkin.

      Nyt on ruvettava kassia täyttämään, kohentamaan paikat siihen kuntoon, että on mukava tänne palata.
      Kukkia on yritettävä laitella vesiastioihin, että jaksaisivat vielä kauniina pysyä.
      Saa nähdä onko vielä kotiin vietävää, kun täällä olo loppuu,
      aiemmin on parveke saanut värikkäät kukat syksyn iloksi.
      Hommaa niissäkin, mutta kannattaa, kyllä silmää ilahduttavat.
      Päivän alkua ja viettoa teille kaikille, huomenissa sitten kaupungin kuulumisia;)

    • Pistäydyin Pirtin ovella. Tyhjältä näytti, vaikka SkillaN oli avauksen tehnyt. Sattuuhan sitä, että ei aina kävijätulvaa ole.

      Tässä kuitenkin ilmoittautumiseni. Heippa!

      • Tänään ollut sateinen päivä, taitaa kaikki pysyä sisätiloissa, kesä oli liian lämmin, nyt päivälläkin vain 14 astetta.
        Ei tarkene lähteä mihinkään.
        Nyt illaksi kirkastui, silti taitaa olla viileää.
        Joten ei enää kannata mennä pirttiin.
        Hyvää yötä vain, ja tervetuloa taas huomenna.


    • SkillaN*

      Huomenta taas keskelle viikkoa, pilvessä on.
      Eilen antoikin oikein kunnolla vettä, pesi parvekkeen lasitkin;)
      Ukkonen jyrähteli ja pian sitten kaikki ohi, vesilammikot vain muistona, eipä meinannut viemäritkään vetää.

      Kotona olen ja mukavalta tuntuu vaihteeksi, tytär on saanut kukat elävinä pysymään, vielä muutaman viikon joutuu niistä huolehtimaan, kunnes asujaksi taas tähän kotiin ryhdyn.
      Sillä silmällä jo katselin, että kohta on syys siivous tehtävä, matot ja verhot vaihdettava.
      Aika hullua keväällä vaihtaa, kun en kotona juurikaan kesällä ole ollut, no pinttyneet tavat pakottaa;)
      Niitä päähän pinttymiä minulla on aika paljon.

      Hiljaista tosiaan pirtin oven käynti, illalla kurkkasin ja ajattelin jo, että aamun avausta ei tarvita, miten käynee, kun ensi viikon pois koneen äärestä olen.
      No kaikkihan loppuu aikanaan, jos niin käy, onhan muitakin ketjuja olemassa.
      Joskus tuntuu, että aika olisikin jo lopettaa tässä koneella istuminen, mutta yksi tapani tämäkin ja on kuin ei päivä alkaisi, jos ei jotakin tänne höpertele;)

      Nyt lähden torille katselemaan näkyisikö tuttuja ja saattaa jotakin käteen sieltä tarttuakin, ystävätär tulee myös ja sen jälkeen sitten yhdessä turistaan ehkä kahvikupposen ääressä.
      Siinä se aika hurahtaa kesän kuulumisia kertoessa.
      Kaalilaatikko tarpeet käyn kaupasta ja sitten taas siitä herkusta pääsen nauttimaan;)

      Jotain kivaa toivon teille toisillekin, ehkä torilla käynti monella tapana.

      • Se on moro!

        Tuuli keikuttaa pihapuita ja vyöryttää pilvimöykkyjä pitkin taivaankantta. Vettä on tullut ja tulee varmasti lisääkin.
        Viime yönä puoli neljältä heräsin upeaan ukonilmaan. Niin mahtavaa leiskuntaa olen nähnyt viimeksi pari vuosikymmentä sitten.
        # En olisi millään malttanut mennä uudelleen nukkumaan, vaan nuokuin ikkun äärellä luonnonvoimia ihaillen.
        Nyt huomaan aivojeni nukkuvan vieläkin. Ajatus ei lennä, mutta olenpa sentään käynyt ilmoittautumassa ja kissoja silittämässä.

        Terveiset teille kaikille ja kiitokset kahvista!


      • yökukkuja
        Venlastiina kirjoitti:

        Se on moro!

        Tuuli keikuttaa pihapuita ja vyöryttää pilvimöykkyjä pitkin taivaankantta. Vettä on tullut ja tulee varmasti lisääkin.
        Viime yönä puoli neljältä heräsin upeaan ukonilmaan. Niin mahtavaa leiskuntaa olen nähnyt viimeksi pari vuosikymmentä sitten.
        # En olisi millään malttanut mennä uudelleen nukkumaan, vaan nuokuin ikkun äärellä luonnonvoimia ihaillen.
        Nyt huomaan aivojeni nukkuvan vieläkin. Ajatus ei lennä, mutta olenpa sentään käynyt ilmoittautumassa ja kissoja silittämässä.

        Terveiset teille kaikille ja kiitokset kahvista!

        Se on moro!

        Olipa hyvä ettei tuo Venlastiinan aamuöinen ukkonen sattunut meidän kulmille. Se olisi pätkäissyt aamu-unen siivua lyhemmäksi; kas kun en osaa nukkua sitten korvauksena pitempään aamulla.
        Kaukana on kokemus aamuöisestä ukonilmasta. Ne melkein vaan sivuavat jostain syystä ja laittavat haisemaan jossain kauempana.

        Tuokin sama huomio itsellä, toteaa itsekseen, että jahas, sitä vielä ollaan unessa kun joku tuttu asia menee päin pieltä.
        Ja nyt sitten päätä vaan tyynylle. Silmissä on unihiekkaa. On jo lauantain puolta.


    • Huomenta tiältää päin.

      Sanotaan "oppia ikä kaikki"
      Nyt minä opin noita ääniviestejä kuuntelemaan;)
      Tähän asti en ole osannut.
      Parempi myöhään,kun ei ollenkaan.;))

      Vettä roiski eilen täälläkin.
      Nyt ei tartte enää läähättää;)

      Tein virheen kun laitoin tuon hyrrän puhaltamaan suoraan sänkyyni.
      Selkä peijooni suuttui,en pariin päivään meinannut päästä mihinkään.
      Nyt helpottaa.

      Tänään menen käymään tuolla Triossa,tarttee muutama valokuva teettää.
      Siellä on edullinen kuvaamo,päihittää Ifolorin.

      Kyllähän säätieteilijät on luvanneet vettä täksikin päiväksi,vaan satakoon eihän tässä sokerista olla;)

      Nyt ainakin aurinko kurkkii.Voikaa paksusti vaan älkää lihoko liikaa;)

      näkyillään...

    • Moi!

      "jos sataa, niin antaa sataa!"

      Tuo aforismi on yksi Kahvipirtissä oppimiani, aika mainiolta kuulostava.

      Eilen illalla kävin kotiin palattuani hiukan lukemassa, mutta en keksinyt mitään sanoa, ja laihaksi jää nytkin taas kotiuduttuani viestini.

      Kisuliineja silittelen tässä, siinä oma mieli tulee samalla hyväksi ja rauhalliseksi. Stressin poistoa osaavat Hessa Hippiäinen ja MiukuMauku.

      • P.S.

        Eilisestä kotimatkastani sananen:
        Minulle eilinen sateen alkaminen kesken paluumatkaani ystävien luota ( pyöräillen) oli uskomaton kokemus,
        Kaivelin sadetakkini esiin laukustani ja laitoin hupun pääni ylle) - ja hiukan kuivattuani satulaa jatkoin matkaani.

        Vettä tuli paljon, kuin kaatamalla, ajattelin, että kyllä nyt luonto saa kauan kaipaamaansa vettä juoda ihan tarpeeseensa kyllikseen!
        Lämmintä kesäsadetta se oli.

        Kotiin tultuani ravistelin jo pyöräsuojassa sadehuppuni ja -takkini, ja sisään tultuani suoraan kylppikseen, kaikki pois!
        Niin olin kuin uitettu koira. - Omalaatuisen kiva kokemus tuokin.


    • P.S. 2.

      Kivoja viestejä teillä, laitoin plussat.
      Täällä ukkostaa parhaillaan, suunnitelmani muuttuivat.
      Moi!

    • ynnämuu ek

      Juuri nyt ukkonen jyrähtelee ja salamat välkkyvät. Meneehän sekin vaihtelusta, kun ikkunasta katselen.

      Löytyi kyllä päivällä pilvenrakoa, että pari kertaa pääsin kuivin nahoin ulos jaloittelemaan. Torilla oli harvinaisen hiljaista, vain marjakauppias tarjosi tuotteitaan. Pari ostelijaa jahkaili paikalla.

      Eipä ole suuria kerrottaviani. Lukuhommakaan ei luistanut, täytyi vaihdella harrastelujani. Näitä nyt ei ilmat pilanneet. Kun tuolla aiemmin kerrottiin luonnon näytelmästä aamuyön pikkutunneilla, niin ne jäävät minulta melkein aina näkemättä. Lahjakkuuttani on kerääntynyt paljon hyviin unenlahjoihini. Rytmiä ei sekoita jyrähtelyt ja välähtelyt. Toisaalta jäänhän paljosta paitsi, kun ilmaisnäytöksiä olisi tarjolla.

      Eipä mitään, niin hidas olen kirjoittamaan, että nyt on taivaanrantsu jo kirkastunut.
      Rekkaus tökki, ynnämuu

    • Täällä meillä kesä jatkuu,ajelin kaupungilla vähän katselemassa
      ihmisiä,kun 4kk metsässä olin.
      Ihme kyllä en vielä pelännyt ihmisiä,hiljaista oli liekö rahat vähissä,kun olikin Joensuussa tosi hieno ilma.
      Katselin ja hipeloin tapani mukaan vaatteita,mutta ei tarttunut,kuin iso tyyny,jota arvelin tv töllöttäissä helpottavan
      selkä lihaksia. Taitaa minusta iänkarttuessa kyttyrä mummo tulla,
      kun tuo selkä on suurin vihollinen ollut jo vuosia. Eipä tässä
      etukäteen suremaan aleta,päivä kerrallaan eteepäin mennä hipsutellaan.
      Haluan kertoa,kun löysin faicbuukista suolistosairaiden ryhmän,oli tosi hyvä,kun saamme tukea ja oppia toisistamme tähän surkeaan tautiin..Tulee lisääntymän matkailijoiden myötä Suomeenkin. Heippa.

      • Myöhäisilta pirttiin.

        Kaipasin niin takkatulta tänään, ja nyt aioin sytyttää praasun sadesäällä antamaan lämpöä tupaan. Sytykkeitäkin on näköjään jäänyt keväällä, ja kuivat puutkin ladottu niin nätisti. Ihan lohduttaa räiskyvä tuli, kun on surullinen olo siskon loppuvaiheen alettua nyt.
        Istahdan keinutuoliin pirtin rauhassa ja mietin miehensä soittoa nyt illalla.. Ei hän saa enää potilasta kotiin, terveyskeskuksen vuodeosastolla on nyt sisko intervalliviikon jälkeen.
        Sain puhelin-numeron, voin sentään huomenna soittaa, niin hyvät keskustelut meillä on olleet, ja lohduttaneet toisiamme. Tiedän hänen kaipaavan soittoa, en voinut enää niin myöhään soittaa.
        Tässä on hyvä saada hetken antautua suruun, välttämättömästä erosta, kunhan voin huomenna olla niinkuin ennenkin meidän jutellessa. Järkevästihän olemme suhtautuneet molemmat, kaiken rakkauteni voin vain hänelle antaa.

        Kiitos SkillaNille, kun olet luonut tämän keitaan, monine ystävällisine ihmisineen, minne uskaltaa tulla sellaisena, kuin on, kyynelhetkinäänkin.


    • Skillan*

      Huomenta, taivas harmaa kai kohta taas sataa, eilen tuli säännöllisin välein rajua sadetta ja mitä aurinkoisin ja lämpimin tovi väliin.
      Katson tuota vastapäätä olevaa nousevaa seniori taloa ja mietin miten onnellisia iäkkäitä ihmisiä he ovatkaan, jotka siihen asumaan pääsee.
      46 asuntoa siihen tulee, olen kahden vaiheilla ollut, laittaisinko hakemukset, mutta taitanee olla turhaa on niin paljon tarvitsevia, että katsovat varmaan minulla olevan hyvät oltavat tässäkin.
      Onhan näinkin, mutta siltikin mieli jotakin uutta tekisi, vanha olen, mutta aina vaan haaveilut mielessä;)

      Surullista on tuo siskosi lopun lähestyminen, näin jouduin minäkin kokemaan, syöpä vei hänetkin.
      Joskus se lähtö on jokaisella edessä, joka tapauksessa surua tuo tullessaan, on se niin lopullista se ero.
      Muistot lämmittävät, kun aikaa kuluu, surullekin on sijansa annettava, voimia sinulle.

      Kyllähän tämä kone avaa uskomattoman paljon asioita, joista voimme hyötyä, kuten nyt merihuisku sinullekin kävi.
      Yhteisiä tuntemuksia voi jakaa ja ehkä lohtuakin saada, ei sitä osaa mitään sanoa tuohon sinunkaan vaivaan, kun itse ei ole kokenut.

      Minulta jäi se eilinen torilla käynti, kun ystävätär tuli kylään, kertoi todella hiljaista torilla olleen, kun sen kautta kiersi, no päivä meni sitten ruokaillen ja rupatellen, vielä toisenkin ystävän soitin syömään.
      Kävimme myyjäistavarat hinnoittelemassa, kun elomarkkinat on meidän loma viikon aikana, saimme puhuttua toiset henkilöt myyjiksi.
      Myytävää kaksi korillista, kuinkahan kauppa käy.

      Kesäinen lämmin sade on hyväksi ihollekin ja hyvä hengittää, mutta kyllähän sitä märäksi tulee;)
      Kissoilla ja muillakin eläimillä on hyvä vaikutus ihmiseen, ainakin minä näin ajattelen, ikävä taas sitä Killiä tulee, mitenkähän talven selviää?

      Kyllä elokuun salamoiden räiske on upeaa katsottavaa, pimeän aikaan varsinkin, en osaa pelätä ukon ilmoja, niistäkään ei mitään kauhua ole mieleen jäänyt.
      Kyllähän pahaakin jälkeä aikaan on saanut ja varmasti sellaista kokenut vähän pelolla ukkosen tuloa odottaa.

      Tänään menen kampaajalle saamaan tukkaani eloa ja mieleeni virkeyttä, kyllä on niin eläväinen tämä kampaajani, että virkistyneen hänen luotaan lähden.
      Ehkä vähän siistimmän kuontalonkin kanssa.

      Vietetään taas päivä mukavissa merkeissä ja jos muulta tuntuu, niin muistetaan, että päivä seuraava kaiken voi muuttaa.

    • Huomenta Kahvipirttiin!

      Pikkusen paistaa täällä vielä aurinko, en tullut kuunnelleeksi säätiedotusta eilen, olispa nyt perjantaina sateetonta, kun lähden Suvisaaristossa käymään iltapäiväkahville. Puutarhastaan kun on ollut puhetta, niin kiinnostuin, siellä kun mies on hoitanut pihasuunnittelun. No sisätiloissakin voi sitten kahvitella, lyhyen visiitin kun teen tällä kertaa.
      Tuokin pariskunta on seurannut elämäni mukana pitkään,15 vuotiaasta lähtien, joskaan emme kovin usein ole tapailleet. Mukavaa onkin nyt tavata, kun on vielä pihapiirikin vehreänä.
      Sunnuntaina on vielä mieheni lasten kanssa sukutapaaminen tässä lähistöllä, autoilevat ajavat tästä ohi, ja ottavat minutkin kyytiinsä. Kiva taas heitäkin on nähdä ja pikkuisiaan.
      Aika lupaavalta tuo ilma nyt näyttää, valkeita pilviä, sinistä taivasta ja aurinkoa.

      Kiitos ja heippa:)

    • Aika hyväpä täällä ilma oli, ei sateet haitanneet lämpökin nousi lähelle 20. Iltapäivällä puhuri puisteli niin, että etunojaa täytyi vastaseen ottaa ja myötäseen kiiruhtaa askelia. Ihan mukavalta silti tuntui kävellä.

      Hömppähommissahan päiväni on mennyt. Sillä ei kansantulo, eikä omat tulot ole kasvaneet. Kulutukseenikin meni niin vähän, että eipä sillä työllistäviä vaikutuksia tullut.

      Onhan se kyllä terveellistäkin hupatella vähän väljempi pipo päässä, jos satunnaiset lajikumppanit niin haluaa ja irroittelee. Heitä nyt sattui kävelykadun penkille tulemaan. Liekö raikkaat virkistävät tuulet tempaiseet juttutuulelle. En kyllä huomannut toopinkin vaikutusta kielevyyteen.
      Eipä niistä poukkoilevista pörinöistä ole toistettavaksi
      Ei edes minun kielenkäyttöni yllä vangitsemaan kirjalliseen muotoon sanoja, puhumattakaan ilkikurisista ilmeistä, jotka kiveriä sanoja saattelivat.

      Näin tänään. On iltakahvini aika. En pistä Pirtin pannua kuumenemaan, kun ei ole varmuutta kävijöistä. Kukas väljähtynyttä sumppia edes irvistyksen saattelemana joisi. Niinpä lähden lätkimään ja kahvinkeittoon kotonani.
      Jos joku tulee Pirttiin, kahvivälineet tykötarpeineen sieltä löytynevät. Hyvää jatkoa elämänmenoonne!

    • en ikinä ole pitänyt

      Nappikahviahan siellä on mainostettu iät ja ajat. Minä realistinä pidän oman kahvini käsissäni, ja sitten kirjoitan. Nulkkekotileikkini olen syötävän ja juotavan suhteen jo kadottanut ajat sitten, koen ne lapsellisuuksina, enkä myöskään pidä yhtään nam nam, jutuista, enkä: Maistuis varmaan sullekin! Ei maistu ei, sen kaltainen utopia.

      • Onhan monessa kuppilassa nappikahvit käytössä. Valinnanvaraaa on on monenlaisia keittimiä, väliä keitetään porokahvit ulkona krillitulilla, vähän nokinen se pannu päältä, mutta hyvät kahvit sillä saa.
        Jos tuo leikkimieli ei ole käytössä, eikä huumori riitä, ei kannata kahvipirttiin tullakkaan.
        Täällä kerrotaan omista asioista ja tekemisistä, välillä otetaan kantaa mailman ja kotimaankin asioihin, täällä voi sanoa oman mielipiteensä, mutta emme mollaa ketään toista pirtissä kävijää.
        Yksi tärkeä asia on myös kertoa millaiset ilmat missäkin päin Suomea on. Tänään poutainen, mutta tuulinen päivä, aurinko jo laskenut. Syksy on tulossa.


    • hurskainen

      Jotkut sanovat että kahvi ilman suodatinta olisi terveyden kannalta huonompi. Siihen tulilla keitettyyn tulee kyllä eri aromit, mikä lie verrattuna liedellä keitettyyn porokahviin.
      Vahva musta kahvi minusta vaatisi jo kerman. Vähentänyt olen kahvin juontia,niin on närimistä vähemmän.
      Meidän timpuri oli niin kranttu ettei huolinut suodatinkahvia ollenkaan. Ja paperilta maistuvaa kahviahan minä en juo, se menosi.

      • kl.

        Pannukahvi nostaa kolesterolia, koska siihen erittyy rasvaa.

        Mahtaneeko olla käytännössä vaikutusta, minäkin kun juon vain yhden mukillisen päivässä. Tosin, en pannukahvia.


    • SkillaN*

      Tervehdys perjantai aamuun, puoli pilvistä, mutta kiikutin matot parvekkeen kaiteelle happea haukkaamaan, ehkä vähän aikaa on satamatta.
      Ei kai olisi tarvinnut välttämättä siivousta alkaa, eihän täällä kukaan ole liannutkaan, mutta pölyä ainakin on ja raikkaammaksi tulee vuodevaatteetkin ja kun vielä tätä aikaakin on;)
      Katselin parvekkeen laseja, ulkoa päin niin kirkkaat, on se niin rajuja sateita pitänyt, että lasit puhdistuneet.

      Minulla on niin pieni suku, että juhlatkin jää vähäisiksi ja kun kaikki melkein samalla paikkakunnalla vielä, ei juhlimista tule harrastettua.
      Lastenlasten lapsien juhliminen melkein ainoiksi jää.
      No en kaipaa juhlintaa, en liioin kyläilyäkään, laiskaksi olen tullut, lähteminen on vaikeaa.

      Minulta taitaa hajun ja maun kanssa olla loppusuora, melkein kaikki maut käy, no ehkä joku vahva ja taas kovin hento maku erottuu.
      Kahvi, se pari kuppinen aamulla maistuu hyvin suodatin paperin läpi keitettynä.
      Kälyni ihastelee aina pannukahvin hyvyyttä, jos sellaista joskus eteen tulee, minusta se on niin vietävän kuumaa;)
      Vahvasta kahvista pidän, harvoin painunutta olen juonut, en osaa sanoa menisikö alas, kyllä kai.
      Pirtin nappikahvi on hyvää ja leikkimielellä kaikki muukin anti.
      Huumori saisi kukoistaa vaikka enemmänkin, olemme tulleet vanhaksi, kun kaikki mielikuvitus hommat unohtuneet, entiseen verrattuna.
      Leikkimieltä vaan kehiin, kyllä nuo maailmalta tulevat masentavat aivan kokonaan.
      En ikinä ole pitänyt nikille, rupeapa mielikuvituksella jotakin hauskaa ajattelemaan ja hassuttelemaan, se voisi olla kiva kokemus;)
      Lapsen mielihän pitäisi säilyä läpi elämän, ei hupsuttelu ole aina pahasta, keventää turhan raskasta elämän taakkaa, näin uskon.

      Vielä tuohon kahviin ja sen terveellisyyteen, kaikki mitä liikaa nauttii on epäterveellistä, mutta jos suu vastaanottaa, maha myös juodaan vaan.
      Kyllä on minun pitänyt myös kahvin juontia vähentää, samasta syystä kuin hurskaisenkin, onneksi ei mieli teekään, hyvin harvoin mieliteko iskee päiväkahvin aikaan.
      Metsässä marjassa ollessa muistan kahvin maistuneen, samoin ennen pyykkituvalla;)

      Mitähän jos alkaisi siivouksen pölyjen pyyhkimisellä, vielä en viitsi imuria laittaa hurisemaan, ettei naapurit häiriinny, ei kai se kuuluisi, mutta kaiken varalta jätän vähän ihmismäisempään aikaan;)
      Ai niin, kävin siellä kampaajalla ja eka kerran vain kuusi rullaa permanentattiin päähäni, ikävän pyörteisen kohta.
      Kampaaja oli sitä mieltä, että muuta ei tällä kertaa kaivattu, hyvä niin.
      Nyt sitten hommiin, työteliästä tai laiskottelua teille valintojenne mukaan.

      • hurskainen

        On taas yksi päivä pulkassa. Ei paha päivä tämäkään. Tai, kumman vetämätön olo kuitenkin. Aikaisempi omistaja lähti tästä paikasta kun sanoi, että vanhan pitäisi jo päästä vähemmillä pihatöillä.
        Niin hän ostikin kerrostaloosakkeen ja elelee pikkuvarakkaan miehen helppoa elämää. En ole kateellinen.

        Pimeä tulee yhä aikaisemmin. Monena iltana elosalamoita näkyy tummalla taivaalla. Kun jyrinää ei kuulu niin tietää, että matkaa sinne on paljon.

        Ikävän varjon heittää EU-alueellekin tuo iso itäinen taho. Pienet unionin maat paheksuvat, että Suomi kävi "kerjuulla Putinin puheilla".
        Toivottavasti kauppasota loppuu ja sen myötä työllisyys palautuu edes entiselleen. Minkäs näille asioille voimme. Katsellaan.


    • Juu...kyllähän leikkimieli väliin tekee hyvää, vaikka en aina mukaan ylläkään.

      Kahvipirtin kahvit ovat terveellisiä sellaisellekin, joka varovaisuussyistä kahvea karttaa. Ja entäpä se kuuluisa Pirtin nurkkakaappi? On niin hyvää ja suojattua, että voi tipotella vaikka pitkin päivää, eikä pää pahemmin sekoa. Late on huolehtinut kaapin täytöstä erikoissuhteillaan ylijäämävaraston tuotteilla. Eihän näissä tuotteissa yleensäkään ole "viimeinen hyvä käyttöpäivä" merkintää.

      Kahveeta kyllä särvän pari kertaa päivässä pari kupillista, siis 4 per päivä. Kermaakin losottelen sekaan, enimmäkseen kevyt kermaa, mutta väliin herkuttelen tukevamman kerman kanssa. Liekö sitten hyvää vai pahaa. Lieviä kuitenkin ovat tässä asiassa tekoni, vaikka pahaa olisikin.

      Vaan mitäpä näistä valinnoista. Ikäni jo riittää yksilöllisiin valintoihini. Sen verran olen Alkossakin käynyt ja havaintoja olen tehnyt. Eivät kysele hekilöpapereita, vaikka joskus olen pahoitellut kassalla, että nyt ei satu henkkaria mukanani olemaan. Niinpä vastaavat, että luotetaan tämän kerran asiakkaaseen.

      Sateinen päivä alkaa olla lusittu, jospa katselenkin löytyy telkkarista ajanvietettä, ettei tarvitse hommiin ryhtyä. Koettakaahan tekin pärjäillä!

    • hurskainen

      Puolen päivän maissa meilläkin tuli muutama ravakka kuuro, vettä tuli solkenaan, mutta kuurot loppuivat ja taivas selkiintyi. Sää antoi mukavan illan.
      Hölmöilin liikenteessä. Laitoin sen sokerivaihtelun piikkiin. Väliin ne heittää niin ettei tie meinaa riittää kun askel niin heittää. Silti euforinen olo.
      Teineillä kutsuvat tuota sokerihumalaksi kun ne energiajuomia kittaavat hilpeästi naureskellen. Tulin pois sieltä liikenteestä.

      Muisti kun mikä on - luulin, ettei elokuun viimeisellä kolmanneksella kuuluisi tulla pimeän näin aikaisin, mutta nämä ovat samoja oikeasti joka vuosi samat.

    • SkillaN*

      Huomenta ja kiitos miehille, kun jaksatte vaan viestiä laittaa,
      hiljaista on elo pirtin, onko kaikilla säilömiset käynnissä.
      No vielä sitä minullakin, omena savotta kokonaan kokematta tältä syksyltä ja uuden sadon raparperiakin vielä mehustan.
      Onhan tässä vielä aikaa nuokin hommat tehdä.

      Kyllä se tuo sokerin heittely saa vaikka mitä aikaan, näin on kerrottu varovainen on sen kanssa oltava.
      Ruokailu säännöllistä ja oikeaan aikaan ja kai vähän katsottava mitä suuhunsa pistää.
      Kyllä sitä on itseänsä tarkkailtava, kun liikenteeseen lähtee.
      Pian se ilta pimenee jo näihin aikoihin ja kun pilvessä on hämärä lisääntyy, nyt jo mielellään säleverhoja ylös vetää, valoa lisää saadakseen.
      Pilvinen on taivas nytkin, onnistuneenko torille lähtö tänäänkään.

      Nurkkakaappi seisoo tukevasti paikoillaan, harvakseltaan sen ovi avautuu;)
      Alkossa käyntini mahtuu varmaan kymmeneen sormeen koko elämäni aikana, Tallinnassa on tullut käytyä ainakin kerran vuoteen ja sieltä tarvittaessa jotakin ostanut.
      En edes hinta vertailua ole juurikaan tehnyt, sen verran kuitenkin että halvempaa on naapurimaassa.
      Minun käytölläni konkurssiin menisi Alko, kuin myös Tallinnan kaupat;)
      Ikä kyllä ostoksiin riittää minullakin;)
      Ei muuten rautatie asemallakaan henkilöllisyyttä varmenneta , katsovat naamaan ja uskovat eläkeläiseksi.
      En ole kermaa kahviin laittanut, en edes muista milloin, mustana ilman sokeriakin juon kahvini.

      Sää ennusteet sateita lupailevat ensi viikoksikin ja kun niin toivoin, että olisi voinut nauttia erilaisista maisemista siellä loma viikolla.
      Kai sitä jotakin ohjelmaa keksivät, pian se viikko hurahtaa toisten seurassa, vaikka ei ulkona olo onnistuisikaan.

      Nyt uhmaan tuota säätä ja rohkeasti torille päin suuntaan, on se sateenvarjo mukaan otettava, niin harmaa tuo taivas on, lämpöä neljätoista astetta.
      Iloista päivää kaikille, hymyillen voi vaikka vastahymyn saada;)

    • Huomenta täältäkin päin.

      Ei nyt ainakaan tällä hetkellä sada.

      Mikä kumma lie ollut kun ei koneeni meinannut aueta millään.

      No nyt ainakin toimii.

      En tiedä mihin eilinen hukkui;)

      En aio harrastaa noita säilömis hommia,kuin korkeintaan.aronia mehua laitan.

      pakkasessa on vielä viimevuotisia marjoja.
      Tulee käytettyä tuota Takataskua hyväksi,niin en paljon kokkaile kotona.

      Eilenkin hain omiin astioihin sieltä evästä ja sitä riittää täksi päiväksi.
      Huomenna sitten luultavasti pakkasesta lämmittelen

      näkyillään...

    • Sälekaihtimet ikkunoissa olen vedellyt keväällä varhain ylös, ja ainoat mitkä lasken, ovat makkarin säleverhot illalla, aamulla varhain taas ylös vedän.
      Ihana on tämä valon ja lämmön aika, siitä nauttikaamme!

      Apostolinkyydillä kävin minäkin kaupassa juuri sateenvarjon takia, sillä taas eilen uitin itseni pitkällä pyöräretkellä, kaikki vaatteet menivät aivan lipilotkuksi.
      Olin menossa pyöräillen lääkärin vastaanotolle, joten: kun juuri vauhtiin päästyäni alkoi vettä pudota taivaan täydeltä, niin en oikein voinut takaisinkaan ajaa, sillä uudet suunnitelmat ja niiden toteuttaminen olisi aiheuttanut myöhästymisen.
      Muutenkin käyn niin aniharvoin lääkärissä, että perille päästyäni kuivasin minkä pystyin, ja hyvinhän siitäkin selvittiin.
      - Ukkostyyppisiä sateita nämä ovat, niissä vesimäärät ovat omaa luokkaansa runsaudessaan.

      Metsiin on ikävä, nyt, kun aurinko taas paistaa, taidan tehdä pienen lenkkipolkupistäytymisen. Illansuussa tulevat vieraani. Voikaamme hyvin! Moi!

    • Syksyn merkit ovat ilmassa,tunsin tarvetta ihmisiä katselemaan torille,kun tuntui etten vaa ala ihmisiä pelkäämään..
      Ostamista ei olevinaan mitään,mutta kuitenkin 3tunnin kävelyaikana olin keksinyt valtavan muovikassillisen ja selkää pirusti pakotti. Kiidehdin autolle särkylääkkeitä popsin ja lepäsin
      lavitsalla .Niinpä uusi mummo taas ponkasi kahvin keittoon.
      Sitten ensiviikolla alkaa tyttären omenasavotta,autan vielä,kun voin -heillä päivä työt ja iltaisin rakennukselle vielä kiiruhtavat. Kyllä mökillekin mennään ,kun sopivat päivät on luvassa,tavaroita talviteloille laittamassa ja puolukat repimässä rinteestä.. Huumoria väliin.

      Millä saisin kauhean näppitaudin rauhoittumaan käsistäni,kun jo lankoja käsittelin.Harmi se vaan selkävaivat esiin tuo. Kenellä huolia mistäkin....hah.haa!

    • Päevee Pirttiin!
      Jopahan on kirjoittajilla ollut monenlaista menoa. Mitäpä niistä kun pienet koettelemukset ovat ohi ja asiat hoidossa.

      Enpä ole nyt luonnon ilmojen käsittelyyn joutunut. Aivan hyvät raot pilviin sattui. Marketti tuli tarkastettua pienin rahallisin menoin. Vielä erillisen
      reippailunkin sain tehtyä. Kyllä vain sopivat ilmatkin piristää.

      Jatkelen puuhiani parveke verstaallani, hyvien kelien aikana. En kuitenkaan urakkana, kunhan nokkani tuhisee ja peukalot pyörähtelevät.
      Jatkellaan kun jaksetaan!

    • katleija*

      Ehtoota pitkästä aikaa. Nyt on helteet takanapäin ja olen huomannut että helpotus se on ollut, enkä ole edes kovista sateista valittanut. Minäkin jo metsälenkin tein sienien toivossa. Eivät kai vielä rihmastot ole ehtineen kasvaa, jotta pinnalle sieniä lykkäisivät mutta toivossa eletään. Kourallisen kanttarelleja kyllä löysin. Ne aina samoissa paikoissa kasvavat.

      Tuli mieleen tuosta ynnämuun parvekeverstaasta muutama vuosi sitten kuollut naapurin vanha savolaismies. Hän aina jotain siellä yksiössään askarteli, paikkasi pöksyjään tai kenkiään. Usein sieltä kuului naputtelua ja varovaista porailua.
      Minulta sai apua langan pujottamisessa ompelukoneensa neulansilmään, kunnes annoin hänelle sen langanpujoittajan. Korviinsa tiputtelin vahanliotustippoja ja digipoksin asentelin uudelleen käyttökuntoon, kun pappa oli sen ihan sekaisin näpytellyt. Tuli melkein ikävä sitäkin edesmennyttä tuttua.

      Onkos tämä palsta jotenkin siisteytynyt vai miten se siltä tuntuu. Nyt on jo auennut sivukin oikeasti. Ilta alkaa jo pian hämärtyä, kas päivä on juhannuksesta lyhentynyt jo neljä tuntia.

    • Skillan*

      On armas sunnuntai aamu tää, se muistot mielessä herättää,,,,
      Muistoja, onhan niitä pääasiassa mukavia, ikää elettäessä ne huonot muistot unohtuu ja vaan mukavia mieleen tulee.
      Aika kultaa muistotkin ja se on ihan hyvä, mitä niitä ikäviä muistaisi, ei ne mieltä ylennä, mukavista saa iloa elämään.
      Minulla tuo menneiden muistelo on kyllä aika huonoa, useinkin joudun ystävien kysellessä, että muistatkos,,, en muista, mukava on edes muiden kertomana kivoja asioita kuulla.
      Kai se niin on, että minun aivoissani ei ole tilaa muistoille, elän niin täydesti tätä päivää, harmissani olen moisesta muistamattomuudesta.
      No sen verran kuitenkin muistan, että menneisyyttäkin elän, silloin tällöin;)

      Näyttäisi että aurinko yrittäisi paistaa, mutta ennusteiden mukaan häviölle jää, sateita luvassa.
      Kiva että yrittää edes paistaa ja onhan tuo paiste tänä kesänä ollut ihan kiitettävää.
      Sen paisteen vuoksi joudun sälekaihtimet minäkin laskemaan, muuten ylhäällä ovat aina.

      Se kesäsadehan pitäisi iholle hyväksi olla merilii39, siinä kastuessa sait myös iho hoidon;)
      Tuleepa pian vuosi täyteen lääkärissä käynnistä, olisi varmaan hoitajaan otettava yhteyttä, kai pitäisi noita arvoja tarkistaa.
      Eipä ole tuollaista Takataskua mikä sinulla on muori, kokkaamaan joutuu joka päivä, kun ei ole oppinut ilman ruokaa pärjäämään;)

      Tuo merihuiskun "näppitauti" on minulla jatkuvasti, langat pistävät kauniina väreinä silmiin, aina kun hyllyn ohitan ja himo iskee ostamaan.
      Kohteita ei vaan meinaa olla kelle neuloisi, jospa taas kerhon alettua niitä löytyisi.
      Harmi että en pääse elomarkkinoille kauppaa tekemään, siellä lomailemassa silloin olen.

      Siellä parvekkeen verstaassa voi syntyä jotakin upeaa, tauluja kaiketi maalaat ynnämuu?
      Kerroithan aiheita tallentaneesi sieltä korpi matkaltasi.
      Siinäpä sitä olisikin haastetta, kun alkuun pääsisi, aika siivillä lentää, kun tyhjän pohjan edessä alkuun pääsee, tulokset kohdallani vaan ei koskaan onnistuneet.
      Sinulla tulokset näyttävät maalauksilta.

      Sieniä pitäisi käydä katastamassa, vaikka aika huonoja on sieni retkeni edellisinä kesinäkin olleet, en tunne sieni paikkoja siellä maalla ja yksin en metsään uskalla, niistä pihapiirin metsistä katselen.
      Täytyy turvautua kaupan tarjontaa, jos ei onni matkassa kulje;)

      Kyllä se näyttää palsta jotenkin siistimmältä, onko väliaikaista vaan, johan tuota olikin taas ihan riittämiin pirtinkin moittimista, siinä ohessa minäkin sain osani, kuten kaikki toisetkin.
      Eipä tuo ihmeemmin masentanut;)

      Silittämään tästä lähden ja laukku matkaa varten pakattava, se ainainen ongelma, mitä mukaan tarvitsee, liikaa yleensä kertyy.
      Nautitaan auringosta, taitaa sinnikkäästi taivaalle kivuta, näin ainakin tällä hetkellä näyttää, siis hymyillään ja iloitaan;)

      • Ramoona*

        SkillaN on matkalle lähdössä ja ainaiset naisten ongelmat, mitä matkalaukkuun. Liian paljon tulee yleensä pakattua, mutta ei aina voi tietää matkakohteen säätä ja mukavahan se on matkaseurueellekin näyttäytyä erilaisissa kostyymeissa ;) Minä otan yleensä silittämättä siistejä vaatteita mukaan, kierrän ne rullalle matkalaukkuun . Käsimatkatavaroihin pakkaan kaiken tärkeän ja varavaatekertoja, on useammin kuin kerran lentokoneen ruumaan laitettu matkalaukku seikkaillut päiväkausia ties missä.

        Tämänaamuisella käveleyllä sää suosi, mutta tummanpuhuvaksi vetäytyy taas taivaankansi. Pihlajanmarjoja on paljon, helottavat jo melkein punaisina. Joskus niistäkin keitin hyytelöä muutaman purkin, mutta hyvä kun saisi puutarhamarjatkin säilöttyä. Onneksi lasten perheissä mehuja kuluu paljon , minäkin mehustin raparperin jälkisatoa eilen. Tuoremehuasemalle pian mennään omenakuorman kanssa, ja monasti metsälenkillä viedään niitä metsänomistajan luvalla peuroille. Toisinaan ne näyttäytyvätkin, eivät asutuksen lähellä paljon ihmisiä pelkää, saattavat tulla pihoihinkin omenilla herkuttelemaan. Meillä vahtikoira pitää ne loitolla, onneksi jäniksetkin. Linnuillekin jää osansa, marja-aronia-aidanteesta mustarastaat yleensä popsivat kaiken. Mustaherukkaa ei kunnolla nyt tullutkaan, punaherukka taas liiankin kanssa, saavat rastaat syödä loput. Perhosetkin ovat omenien kimpussa, koetin juuri saada valokuvaa amiraalista.

        Eilen sain kunnolla jäitä hattuun, kun palasin pyörälenkiltä. Uhkaavia pilviä näkyi ja poljin ylämäkeä kotiin vimmatusti . Juuri kun portin avasin, tuli äkäinen tuulenpuuska ja sitten taivas alkoi pommittaa sormenpäänkokoisilla rakeilla. Aikamoisia paukahduksia pyöräilykypärään osui, ja jäin vielä auton ajamaan katokseen. Joskushan raket voivat olla pingispallon kokoisia ja silloin autot lommottuvat. Naapuri näytti heittelevän räsymattoja autonsa katolle, se kun ei mahdu talliin, talli on paremmassa käytössä. Muutama jääpala meni kaula-aukostakin sisään, kyllä lämmin suihku tuntui ihanalta. Voin kuvitella Meriliin vettä valuvana, fillaroidessa jo pienempikin sade kastelee joka paikan.

        Hyvää matkaa SkillaN, minne menetkin !


    • "Aurinko paistaa ja vettä sataa, taitaa tulla kesä..."
      taas uudelleen.

      Aivan uskomaton näky suoraan aurinkoon päin, kun vesi juoksi ja sen läpi auringonpaiste!

      Kauempana olevan talon katolta nousi vesihöyry.

      Iloa sunnuntaiseen pirttiimme!

      https://www.youtube.com/watch?v=HE2LCWccfVo

    • Kulkuri huoleton

      Kesäsäät ovat tosiaan varmaan kaikkialla Suomessa kummastuttaneet ukkosiakin on ollut Keski-Suomessa ainakin normaalia enemmän.Ja niin kait jatkuneekin sillä huomenissa on täyttä sadetta taaskin luvassa, alkaisi riittää jo siitä lajista. Alkukesän ja juhannuksen kylmyys, heinähelteet ja elokuun sateet,kaikkea liian kanssa!

      • hurskainen

        Tuossa telkkarikuvassa lännenmies maisteli vasta savustettua ankeriasta. Hänellä saalista kymmeniä siinä savustusrimassa.
        Olen maistanut joskus, rasvaista kun otus oli kylmää. Nahkiainen jäi syömättä kokonaan, samoin kiinalainen mustekala vaaleassa kastikkeessa.

        Kulkee kuulemma suvuttain tuokin kalanhaluamisen- ja syömisen himo. Ja toisinkin päin, veljen tyttärellä on kala-allergia.
        Aamulla maistelin riikalaista savustettua ja öljyyn säilöttyä kilohailia. Jostain syystä liian savunmakuisia.


    • Auringonlaskun aikaan. Sinneppä metsän taakse häipyy.

      Vai ei hurskaista nahkiaiset himottaneet. Eipä silti, kerran olen syönyt. Söin kun kerran rahalla ostin. Eipä herkulta suussani maistuneet nämä raadonsyöjät.

      SkillaN matkalaukkuja pakkaamassa? Vähän yllätyksenä tuli, tai sitten olen huolimattomasti lukenut tai muistini pettää. Hyvää virkistävää matkaa kuitenkin!

      Sateet eivät tänään häirinneet. En tietenkään koko päivää ulkonakaan päivystä. Niin tummia pilviä kuiten liikkui, että luovuin pienestä metsäretkestä. Ehkäpä niitä kuivia syysilmojakin tulee. Saavathan sienetkin kasvaa, jospa sitten ainakin maistiaisen verran löytyisi. Jos ja kun hyviä merkkejä alkaa tulemaan, teen retken pitemmälle, n. 60 km päähän. Sieltä löytyy lähes erämaan tapaista metsikköä, tutuksi koluamaani aluetta, jossa poimijoiden kilpailukin on vähäistä.
      Tässäpä tämä. Uutta päivää vaan odottelemaan!

    • SkillaN*

      Huomenta jälleen, sateita ja kosteaa, mutta eipä nyt sitä surra, onhan ollut kaunistakin.
      Vesi kiintiö alkaa olla varmaan täynnä, heinäkuu kuivatti, mutta nyt on läpi kastunut metsät ja mannut.
      Puimisten kannalta taas onkin huonompi juttu, tarvitsisi varmaan pidemmän poudan, että pellolle pääsisi.
      Aina sitä valittamista löytyy, vaan eipä apua tule.

      Matkaan olen lähdössä, nyt kotimaahan, Hämeen suuntaan vajaaksi viikoksi, pitäkää pirtti pystyssä, jos jatkoa halaatte.
      En ole maistanutkaan niitä nahkiaisia, ei kyllä houkuta kokeilemaankaan, siis löytyy niitä minullakin sellaista ruokaa, jota en suosiolla suuhuni pistäisi.
      En ole ankeriastakaan maistanut, jotenkin käärmeen tuo mieleen ja oikein puistattaa ajatuskin, sen paremmin ei mustekalakaan houkuta.
      Ennakko luulot vahvassa näiden kohdalla.

      Kulkuri huoleton, totesit että ukkosia paljon tänä kesänä, minulla semmoinen olo paikka oli, että muutama ukon ilma kohdalle sattui, kaukaa jymy kuului useinkin, mutta ei kohdalle tullut.
      Tuhojakin teki on se vaan semmoinen voima, että ei mitään mahda, tekee mitä huvittaa.
      Eikö kukaan keksi, miten ukonilmasta voisi hyödyn kerätä?
      Paljon on keksitty, mutta tämä asia on varmaan vielä kehittämättä, mahtava sähkön lähde on, kuin myös tuo aurinko.

      Tuo Alatalon laulun sanoitus sattuva, mutta luulen että kesä kyllä taitaa olla mennyt, vaikka monesti syyskuukin on kaunis, silti kosteus ja pimeys vaikuttaa.
      Kohtahan se halla värittää luonnon, sitten sitä ihastellaan.

      Ostin pienemmän matkalaukun ja nyt toivon, että liiat tavarat on pakko pois jättää, no eihän nyt vajaa viikko niin hirveitä mukaan vaadi, mutta täyteen kyllä laukun sain;)
      Oikein järkeä käyttäen valintoja suoritin, mutta kun ei oikein tiedä mitä kohteessa tapahtuu, on varauduttava.
      Menen melkein keskelle näitä Hämeen kaupunkeja, tai väliin, miten se nyt pitäisi ilmaista, mutta aika lyhyet matkat joka keskeiseen kaupunkiin, en kuitenkaan ihan lähellesi Ramoona;)
      Ehkä tulee piipahdettua jonkun lähikaupungin torilla.

      Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille, katson sitten ollaanko pirtin kanssa kupsahdettu unholaan;)

      • Rva Ylikypsä

        Iltapäevee!

        Ihan pilivistä aenakiim meellä, ee nyt kuitenkaam mahottoman rankasti oo satanna, niinku esjmerkiks öölössä päevänä. Ja uamulla aekasii olj aenoastaav viis astetta ulukomittarissa. Taetaa se iha oekeesti olla kesä takanapäe.

        Pittää vielä soetella Sinulle SkillaN*, että tiijetää Sinun ohjelmas päevittäe, ettee tulla "viäränä" päevänä. Mutta semmone ajatus on ollu, että tultaesj tappoomaan Sinuva.

        Pyykkiä alan silittämmää, ,ei joo ies kovinkaa iso pyykki, pärjeen kyllä. Enempee en nyt malta, joku toenen kerta sitte lissee. Hyvvee viiko alakuva kaekille! Voekee riskisti!! näellä aatoksilla paulamaria


      • Oikein hyvää matkaa Skillanille!
        Nauti lomastasi. Kyllä me täällä yritämme pitää pirtin siistinä ja paikat muutenkin kunnossa.

        Ruokimme ja silittelemme kissat, ja Kaulimelle laitamme uuden rusetin viimeistään silloin, kun Sinä tulet takaisin.

        Toivotaan, että sattuvat hyvät ilmat; siis kuivat ja lämpimät mutta ei tulisen kuumaa.

        Heippa!


      • hurskainen

        Löysin kuusimetsästä jo kupsahtaneen kuusenherkkusieniryhmän Ryhmän keskellä isokokoinen ja terve herkkusieni. Sieni oli toukaton ja niin niin iso että siitä tuli pikkupannullinen hyvää lisäsärvintä kahdelle aterialle.
        Aito herkkusieni ehkä kaupan vastaavia hienomakuisempi, mutta varmasti edullisempi nyt vielä jaksaa lontustaa omaan tahtiin lähimetsissä.


    • Eiköhän tästä selvittäne muutamaa päivää, vaikka ei tuttua aamun avausta tulisikaan. Ainahan joku vilkaisee sen verran, etteivät saranat ruosteeseen jumitu ja ettei autioksi luulla.

      Kehvelä miten hupaisesti päiväni onkaan huvennut. Täytyi ihan tarkistaa, että kellot varmasti ovat käynnissä. Auringosta ei voinut tarkistella, mihin lie kadonnut. Eipä mitään, mallikkaamminhan se näin menee kuin kituuttamalla ajan tappaminen.

      Nyt puuhiini jotka ohjelmaan kuuluvat. Kuten lohivoileipä iltakahveet, sekin myöhässä. Pärjäilkäämme!

    • Aivan mahtavaa,kun jaksat Skilla reissata,tulet nuoremmaksi siellä uusien ihmisten parissa. Tuot sieltä meille kaikkea mukavaa mielesopukoista paperille.
      Vaikka olet runsas kielinen kertomaankin meheviä juttuja,joita ei meikäläisen ,pienet ympyrät loihdi..
      Loskainen keli heräsin kahvia keittämään viideltä,niin huomasin keittiön ikkunasta valu tuule tuomaa räntää.
      Hyvä nämä vuodenajan vaihtelut,huomenna poutaisempaa,joten käymme mökin järvestä kalaa ja minä jauhohyllyt tarkistelen kotikäyttöön,pois talven kosteudelta.
      Ehkä repäsen muutaman mustikka litran-marjamaitoa on hyvä tähän suolistoon syödä...Iloitkaa syksystä ja väriloistosta ,pihlajat punaisena hehkuu. heippa ystävät...

    • huomenia kaikille.

      On taas sade pessyt nuo partsun lasit.

      Eilenkin satoi ja paistoi.

      Olen kerran maistanut savuankeriasta,ei olut minun makuuni.

      Nykyisin syön ja tykkään kylmäsavu lohta.
      K'äyn markkinoilta tutuksi tulleelta kauppiaalta ostamassa.

      ensiviikolla on taas markkinat.
      Nekun on joka kuun ensimäinen keskiviikko.

      Tänään lähden tutustumaan radiomuseoon,tuonne mäelle.

      näkyillään...

    • Nea*

      "Sadetta saadaan, sanoi Sasu", tämä lause tuli mieleeni kun kotiin pyöräilin ja yllättävä sadekuuro kasvoille vettä ryöpsäytti!
      Onneksi kotiinpäin jo ajelin, että lämpimän suihkun kautta kuivaa päälle.

      Meriliin pyräily reissu oli hyvin samanlainen, aivan nauratti kun sitä luin! Mutta eihän olla sokerista!

      En ole ennemmin tehnyt pihlajanmarjoista hyytelöä, mutta nyt senkin tein ja hyvää tuli, vähän eri maku, kuin esim. puolukasta,
      mutta minä pidän pihlajanmarjojen mausta, otan niitä suuhuni usein tuolta puutarhan reunassa olevasta pihlajasta.

      Moikka!

      • hurskainen

        Oli tuurin tynkää. Kun kotiin pääsin niin sadeluukut avautuivat. Muutamassa siunaamassa putosi 10mm sadevesimittariin.
        Onneksi sähkö- ja vesilaskut on maksettu niin että voi patteria isommalle vääntää kun nämä lämpimät loppuvat.
        Maajussin huoli on aito, miten saada viljat taas puitua. Paljon satavilla alueilla alavat viljelysmaat eivät pian kestä koneita.
        Rättisulkeista: Aamuisin villapaita, iltapäivän aurinkoisena varttituntina napapaitakin liikaa.


    • Läksin katsomaan kun en ole vielä käynytkään ketjua lukemassa.
      Olen mökillä kun kissa karkasi, näki minun pakkaavan tavaroita autoon, arvasi että joutuu lähtemään kaupunkiin. Kohta se tulee takaisin kun sataa.

      • Nyt ainakin paistaa, satanut on pitkin päivää, ja vielä lupaavat sateen jatkuvan loppuviikolle asti.
        Täytyyhän se tunnustaa, syksy on ainakin lähellä, ellei jo tullut.
        Toivoisi syyskuuksi poutapäiviä, sato suuremmalta osin korjaamati.
        Minulla ei pulmia sadonkorjuusta, Tomaattipuska, ja tillipurkki tuottivat parvekkeella hyvän sadon.
        Luulisi nyt sieniä tulevan, on satanut tarpeeksi, ja jos poudat tulevat niinkuin on ennustettu, ei pitäisi sienistä olevan puutetta.

        Minulle sama, tuo tori on lähempänä kuin metsä, joten siellä käyn ainakin kerran viikossa.
        Tuo lentäminen edelleen suunnitelmissa, ilmat olleet huonoja, ja lisäksi lentäjä nyt sairaslomalla. Eiköhän se kuitenkin lähiaikoina tapahdu.
        Eihän minulla oikeastaan mitään etukäteis suunnitelmia ole,
        elämmehän vain päivän kerrallaan.
        Late Vaan täällä moi.


    • Kissa tuli, ollaan nyt kaupungissa. Oli tapellut otsassa on paha jälki, tuleekohan eläinlääkäri reissu.
      Täällä paistaa vaihteeksi, on ihan hiostavaa, kun kannoin tavaroita autosta hiki tippui nenänpäästä. Lisäksi kaikki on tehtävä yhdellä kädellä. Olkapäästä katkesi nivelside pahasti.
      Eivät leikkaa ainakaan toistaiseksi olkapäätä, nykyisin ovat vähentäneet olkaleikkauksia, eivät kuulemma monesti onnistu. Kipeä on, mutta ei se elämänhalua ole vienyt.
      Marjankeruu taitaa jäädä, hyvä jos pensaista saan vasemmalla kädellä enimmät.
      Pitää lukea ketjuja, olen ihan aloittelija, olen kyllä kirjoitellut 60 palstalle vähän puskasta, tänne myös satunnaisesti tällä nikillä, nyt taas vuosikymmen vaihtui. Ei sen kummempaa ole vaikka seiska-alkuiseksi ikänumerot muuttuivat. Terveys on numero 1, sitten kaikki muu.

    • Tervetuloa Kahvipirttiin, alisa-s, mukava saada lisää kirjoittajia mukaan!
      Olkapää minullakin kerran kipeytyi, se oli vuosi 2008 maaliskuun lopussa. Silloin oli leuto talvi ollut, mutta ihan maaliskuun viimeisinä päivinä tuli niin paljon lunta alas, että tuntui koko talven lumien sataneen kerralla.
      Olin tulossa kaupasta reppu selässä, ja kun jalankulkijan vihreät valot syttyivät kaukana, juoksin,
      ja lähellä risteystä oli jäätä lumen alla... Humpsista!
      Vasen olkapää oli ylös kömpiessäni kipeänä, kotiin päästyäni laitoin tavarat jääkaappiin ja pakastimeen, vaihdoin kengätkin, ja marssin autohallille. En pystynyt auton sisälle istuuduttuani sulkemaan auton ovea vasemmalla kädellä, vaan oikealla, niin kipeä oli olkapää.
      Terveyskeskuksessa ei minulla tietenkään ollut aikaa tilattuna, ja kellokin oli kohta 16, mutta terveydenhoitaja katseli minua ja koetteli olkapäätäni. "Ei ole olkapää pudonnut!" Antoi kaksi buranaa mukaani ja niin ajelin takaisin kotiin. Päivystykseen en Jorviin halunnut lähteä.
      Kyllä olkapääni on jo vuosia ollut hyvä ja terve, joten samaa toivottelen sinullekin, aliisa-s! Paranemista!

      • selkänukkuja m

        Olkanivelen paikaltaan joutuminen ja sen paikalleen vetäminen onnistuu maallikoltakin jos tietää oikeat otteet.
        Työkaverilta se vaan poistui paikaltaan. Luulisi, ettei tuollainen toistuva vaiva korjaannu kuin kirurgisin toimenpitein.

        Näillä kymmenillä olkapään kulumat ovat monelle paha riesa. Vasen olkapää ei kestä ollenkaan kyljellään nukkumista. Oikeastaan vain selällään nukkuminen onnistuu.

        Jostain syystä varoitellaan selällään nukkumista. Voi olla että hengitysteiden ongelmat voisivat johtaa tukehtumisvaaraan.


      • Kiitos:)
        Tulin äskettäin lääkäristä, laittoivat puudutuspiikin olkapäähän.
        Jos saisi paremmin nukuttua. Minukin on pakko nukkua selälläni, varsinkaan oikealla kyljellä ei voi nukkua lainkaan.
        Hieno asia että Merilli39 olkpääsi parani. Minulla oikea käsi jää varmaan voimattomammaksi, mutta kyllä sen kans pärjää kun saa kivun pois.
        Olen kissaihminen henkeen ja vereen. Nyt meillä asustaa kulkuri Kassu. Se oli huonossa kunnossa tullessaan, nyt on arvonsa tunteva maailman ihanin otus. Diabetes myös kissalla todettiin, onneksi pysyy kurissa ruokavaliolla.


    • Huomenta pirttiläisille ;)

      Kyllä oli hieno kokemus tuo radiomuseon käynti.

      Suosittelen sitä jos poikkeatta joskus Lahdessa.

      Muistatteko sitä säämiestä joka piippu kädessä näytti säätietoja ??
      Markus setääkin siellä sai kuunnella.

      Nyt täytyy lähteä kauppaan,tänään voi tulla tyttäreni käymään.

      Ruokin pirtin kissat.
      näkyillään...

      • ka niin

        Eikös sitä muori 67 mainitsemaa piippua kädessään pitelevää metereologia sanottu räntä-Mäkeläksi? Asialla tietenkin huumormiehet.
        Kovin sadepitoinen päivä tänäänkin. Kun piti kävellä taajaman kauppoihin, satoi ravakasti. Laitoin kumisaappaat ja sadeasu. Sade tirtrnkin katkesi äkisti jo naapurikosttelin kohdalla. Tuli hiki kun se muovipuku ei hengitä lehäyksen vertaa.
        Ryynänen irvailikin, olet sitten varustautunut kuin ukrainan retkelle. Kuittasin sille...


    • Tuiin hetki sitten kävelyreissultani. Pääsipäs sade yllättämään, tuli niin äkkiä, etten osannut varautua. Ropsauttihan se niin kunnolla niin, että kunnon kasteen sain. Mitäpäs tuosta, kyllähän rytkyni kuivaa.

      Eilen katselin Tositarinan: Paskaa ja parfyymia. Siinäpähän suuren tilan omistaja maatalousyrittäjä esitteli harrastustaan. Jo ihan hyvinkin täydessä iässä oleva mies "tyttöili". Hänellä oli isot naistenvaate- ja kenkävarastot, sekä parfyymejä ja maaleja kasvojensa muokkaukseen. Kyllähän siitä aikuisen naisen näköinen jotenkin tuli avustajien kanssa. Hänestä se oli juhlaa esiintyä muutoksen saaneena. Fansu hän oli, ihan ao. järjestössä toimiva. Varmaan aika mykistävä näytös Tuupovaaran maisemissa. Enpä yhtään innostunut niin, että kokeilisin. Näin vanhanaikaisena enempi ällöttävää, mutta huumorimielessä ihan katsottavaa paremman puutteessa.
      Aika hyvinhän on Pirtin ovi on käynyt, vaikka varsinainen "veturi" on poissa. Onhan Pirtissä tilaa!

      • En pystynyt katsomaa

        n, oli kyllä farssia sen ihmisen elämä.

        Toivon vain, ettei farssin puolelle mennä vanhana itse kukin tavalla taikka toisella, kukin tyylillään.

        Lapsiani ja vielä pienempiä säälisin, jos niin kävisi.


      • Ai niin,
        En pystynyt katsomaa kirjoitti:

        n, oli kyllä farssia sen ihmisen elämä.

        Toivon vain, ettei farssin puolelle mennä vanhana itse kukin tavalla taikka toisella, kukin tyylillään.

        Lapsiani ja vielä pienempiä säälisin, jos niin kävisi.

        oliko ukko jo yli 7-kymppisiä kuten tässä me ollaan?


      • Ramoona*

        Minä katselin ihaillen niitä komeita hyvinvoivia blondi-lehmiä ja vapaina juoksevia sikoja, onnellisen tuntuisia olivat. Isäntä on kotiseudulleen muuttanut entinen merikapteeni , joka tyttöilee Eerikana. Sain sen käsityksen, että hän olisi menossa vihille Eerikana. Venakko häntä autteli töissä ja muuttumisleikissä, mahtaako hän olla morsian, en niin tarkasti seurannut. Minua tuo touhu vähän naurattikin, onhan Vesa-Matti Loirin Tyyne samanoloinen, mutta oikeastaan säälitti. Piti ihan käydä lukaisemassa artikkeli transuista. Ei ole kauan, kun se vielä luokiteltiin sairauksiin, ja kyllähän tuo vinksahtaneelta touhulta vaikuttaa. Naisetkin voivat transuilla, olisiko se sitten poikailua, mutta housuasun pukeminen ei vielä miehistä oloa tee. Kyseessä on kuulemma halu vapautua omasta sukupuoliroolistaan ajoittain ja se pitää sitten näin näyttävästi tehdä. Olihan siellä ihan ladymaisia asuja, mutta myös hutsahtavia, joten vähintäänkin "erikoisesti" käsittää naisen roolin. Miksei mies voi muutenkin näyttää herkkiä puoliaan, ehän itkeminen tai vaikkapa ulkonäöstään huolehtiminen tai toisten hoivaaminen ole vain naisille sallittu.

        Eipä tämäkään päivä sateetta mennyt, kuuron ravautti taas melkein niskaan päiväkävelyllä. Päiväkahville toin kakkupohjaista omenapiirakkaa, laitoin vehnäjauhojen lisäksi kaurahiutaleita ja pinnalle runsaasti ohuita punakaneliomenaviipaleita maukkaine kuorineen, kanelia , raesokeria ja kookoshiutaleita, saa vähän vaihtelua makuun ja rakenteeseen . Valmista vaahdotettua vaniljakastiketta päälle, hyvää on vaikka itse kehunkin. Jos Merihuisku pistäytyy, hänelle on jääkaapissa oma omenakääretortun pala, johon on käytetty vain perunajauhoja.

        Hesarissa oli hauska juttu, miten lahtelainen leipomo laajentaa Keniaan ja alkaa valmistaa korvapuusteja , masain korvia. Osakas Wilson Kirwa sai idean isästään, jolla oli pitkiksi venytetyt korvalehdet, jotka juostessa heiluivat. Lasten tehtävä oli sitoa ne kengännnauhoilla rullalle.
        4.10. on Suomen korvapuustipäivä, siinähän olisi hyvä vientituote isommillekin markkinoille.


      • VAKINIKKI
        Ramoona* kirjoitti:

        Minä katselin ihaillen niitä komeita hyvinvoivia blondi-lehmiä ja vapaina juoksevia sikoja, onnellisen tuntuisia olivat. Isäntä on kotiseudulleen muuttanut entinen merikapteeni , joka tyttöilee Eerikana. Sain sen käsityksen, että hän olisi menossa vihille Eerikana. Venakko häntä autteli töissä ja muuttumisleikissä, mahtaako hän olla morsian, en niin tarkasti seurannut. Minua tuo touhu vähän naurattikin, onhan Vesa-Matti Loirin Tyyne samanoloinen, mutta oikeastaan säälitti. Piti ihan käydä lukaisemassa artikkeli transuista. Ei ole kauan, kun se vielä luokiteltiin sairauksiin, ja kyllähän tuo vinksahtaneelta touhulta vaikuttaa. Naisetkin voivat transuilla, olisiko se sitten poikailua, mutta housuasun pukeminen ei vielä miehistä oloa tee. Kyseessä on kuulemma halu vapautua omasta sukupuoliroolistaan ajoittain ja se pitää sitten näin näyttävästi tehdä. Olihan siellä ihan ladymaisia asuja, mutta myös hutsahtavia, joten vähintäänkin "erikoisesti" käsittää naisen roolin. Miksei mies voi muutenkin näyttää herkkiä puoliaan, ehän itkeminen tai vaikkapa ulkonäöstään huolehtiminen tai toisten hoivaaminen ole vain naisille sallittu.

        Eipä tämäkään päivä sateetta mennyt, kuuron ravautti taas melkein niskaan päiväkävelyllä. Päiväkahville toin kakkupohjaista omenapiirakkaa, laitoin vehnäjauhojen lisäksi kaurahiutaleita ja pinnalle runsaasti ohuita punakaneliomenaviipaleita maukkaine kuorineen, kanelia , raesokeria ja kookoshiutaleita, saa vähän vaihtelua makuun ja rakenteeseen . Valmista vaahdotettua vaniljakastiketta päälle, hyvää on vaikka itse kehunkin. Jos Merihuisku pistäytyy, hänelle on jääkaapissa oma omenakääretortun pala, johon on käytetty vain perunajauhoja.

        Hesarissa oli hauska juttu, miten lahtelainen leipomo laajentaa Keniaan ja alkaa valmistaa korvapuusteja , masain korvia. Osakas Wilson Kirwa sai idean isästään, jolla oli pitkiksi venytetyt korvalehdet, jotka juostessa heiluivat. Lasten tehtävä oli sitoa ne kengännnauhoilla rullalle.
        4.10. on Suomen korvapuustipäivä, siinähän olisi hyvä vientituote isommillekin markkinoille.

        Nyt, kun pian talvisodan henkeä on koetettava Suomessa herätellä uudelleen eloon, on melessäni ollut tuo monien halu korostaa vain heimojemme eroja, murteittemme eroavaisuuksia, ja jotkut ovat ylpeitä vain omasta heimostaan.

        Mutta jos vaikkapa idän jättiläinen lähestyy ensin viekkeudella ujuttautuen maan sisään, Troijan puuhevosen tavoin tunkeutuen, niin mitä teemme eroavaisuuksillamme?
        Ajattelemmeko olevamme ylpeitä vain omasta heimostamme, ja mollaammeko muita?

        Eräs henkilö, jota arvostan erittäin suuresti hänene ajattelunsa takia, kirjoitti näin.
        (Kun en voinut kysyä lupaa hänen nimensä laittamiseen tähän, en sitä ainakaan nyt vielä kirjoita, myöhemmin ehkä.)

        (Tämän voi soveltaa KANSAAMME ja muihinkin yhteisöihin!)

        »Yhteyden uhkana eivät ole erimielisyydet,
        vaan kyvyttömyytemme tulla niiden kanssa toimeen.

        Erilaiset näkemykset ovat yhteyden rakentamisen tärkeitä aineksia.
        Niiden kautta opimme tuntemaan toisiamme ja itseämme.
        Erilaisuutta ei tarvitse pelätä.
        Joudumme tunnustamaan oman ahtautemme, joka ei aina antaisi tilaa erilaisuudelle.

        Yhteys, joka ei kunnioita erilaisuutta, tukahduttaa.

        Erilaisuus, joka ei kunnioita yhteyttä, hajottaa.

        Yhteys tarjoaa turvallisen tilan erilaisuuden kohtaamiselle.«


      • sini-sirkku ek
        Ramoona* kirjoitti:

        Minä katselin ihaillen niitä komeita hyvinvoivia blondi-lehmiä ja vapaina juoksevia sikoja, onnellisen tuntuisia olivat. Isäntä on kotiseudulleen muuttanut entinen merikapteeni , joka tyttöilee Eerikana. Sain sen käsityksen, että hän olisi menossa vihille Eerikana. Venakko häntä autteli töissä ja muuttumisleikissä, mahtaako hän olla morsian, en niin tarkasti seurannut. Minua tuo touhu vähän naurattikin, onhan Vesa-Matti Loirin Tyyne samanoloinen, mutta oikeastaan säälitti. Piti ihan käydä lukaisemassa artikkeli transuista. Ei ole kauan, kun se vielä luokiteltiin sairauksiin, ja kyllähän tuo vinksahtaneelta touhulta vaikuttaa. Naisetkin voivat transuilla, olisiko se sitten poikailua, mutta housuasun pukeminen ei vielä miehistä oloa tee. Kyseessä on kuulemma halu vapautua omasta sukupuoliroolistaan ajoittain ja se pitää sitten näin näyttävästi tehdä. Olihan siellä ihan ladymaisia asuja, mutta myös hutsahtavia, joten vähintäänkin "erikoisesti" käsittää naisen roolin. Miksei mies voi muutenkin näyttää herkkiä puoliaan, ehän itkeminen tai vaikkapa ulkonäöstään huolehtiminen tai toisten hoivaaminen ole vain naisille sallittu.

        Eipä tämäkään päivä sateetta mennyt, kuuron ravautti taas melkein niskaan päiväkävelyllä. Päiväkahville toin kakkupohjaista omenapiirakkaa, laitoin vehnäjauhojen lisäksi kaurahiutaleita ja pinnalle runsaasti ohuita punakaneliomenaviipaleita maukkaine kuorineen, kanelia , raesokeria ja kookoshiutaleita, saa vähän vaihtelua makuun ja rakenteeseen . Valmista vaahdotettua vaniljakastiketta päälle, hyvää on vaikka itse kehunkin. Jos Merihuisku pistäytyy, hänelle on jääkaapissa oma omenakääretortun pala, johon on käytetty vain perunajauhoja.

        Hesarissa oli hauska juttu, miten lahtelainen leipomo laajentaa Keniaan ja alkaa valmistaa korvapuusteja , masain korvia. Osakas Wilson Kirwa sai idean isästään, jolla oli pitkiksi venytetyt korvalehdet, jotka juostessa heiluivat. Lasten tehtävä oli sitoa ne kengännnauhoilla rullalle.
        4.10. on Suomen korvapuustipäivä, siinähän olisi hyvä vientituote isommillekin markkinoille.

        Eipä hassumpi idea leipomolta, saattavat olla hyvinkin suosittuja masain korvia! Taidanpa tulla kahvikupposelle ja omenapiirakalle, lohduttautumaan, siskoni poismenosta sain pari tuntia sitten tiedon.
        On hyvä tietää hänen rauhallisesti nukahtaneen, lääkärin ja 2 hoitajattaren ollessa vieressä, ilman kipuja oli onneksi, elinvoimat vaan loppuivat. Siskoni miehelle se on kova menetys, yli 60 vuotta kestänyt liitto on päättynyt yksinäisyyteen.

        Vettä on tullut kaatamalla, just ehdin sisälle kun alkoi taas niskaan ryöpytä, suojaakaan en lähtiessä muistanut. Kerran jouduin pujahtamaan järveltä tullessani Pizzabaariin lähistöllä, vaikka en kahvistaan pidäkään sadetta pitelemään. Kaupastakaan kun ei ollut tarvetta ostaa mitään.

        Voi sentään, vielä pitää tytöillekin soittaa, "mosterin" ilmavoimiin pääsystä, pitänee nyt muistaa oman mieheni hyvän huumoritajun. Mihinkähän valvonta-asemiin itse aikanani pääsen siellä, liekö samoihin tehtäviin sukulaiset laittaisivat,...siinä toivossa vaan olen.

        Kiitos hyvästä tarjoilusta, löpäytinkin vahingossa aika reilusti ihanaa vaniljakastetta piirakalle:D heippa,... rekkauksenikin häipyi joten,


      • E se ollut ko
        Ai niin, kirjoitti:

        oliko ukko jo yli 7-kymppisiä kuten tässä me ollaan?

        50 vähän päälle

        se naisukko oli.


      • hurskainen
        sini-sirkku ek kirjoitti:

        Eipä hassumpi idea leipomolta, saattavat olla hyvinkin suosittuja masain korvia! Taidanpa tulla kahvikupposelle ja omenapiirakalle, lohduttautumaan, siskoni poismenosta sain pari tuntia sitten tiedon.
        On hyvä tietää hänen rauhallisesti nukahtaneen, lääkärin ja 2 hoitajattaren ollessa vieressä, ilman kipuja oli onneksi, elinvoimat vaan loppuivat. Siskoni miehelle se on kova menetys, yli 60 vuotta kestänyt liitto on päättynyt yksinäisyyteen.

        Vettä on tullut kaatamalla, just ehdin sisälle kun alkoi taas niskaan ryöpytä, suojaakaan en lähtiessä muistanut. Kerran jouduin pujahtamaan järveltä tullessani Pizzabaariin lähistöllä, vaikka en kahvistaan pidäkään sadetta pitelemään. Kaupastakaan kun ei ollut tarvetta ostaa mitään.

        Voi sentään, vielä pitää tytöillekin soittaa, "mosterin" ilmavoimiin pääsystä, pitänee nyt muistaa oman mieheni hyvän huumoritajun. Mihinkähän valvonta-asemiin itse aikanani pääsen siellä, liekö samoihin tehtäviin sukulaiset laittaisivat,...siinä toivossa vaan olen.

        Kiitos hyvästä tarjoilusta, löpäytinkin vahingossa aika reilusti ihanaa vaniljakastetta piirakalle:D heippa,... rekkauksenikin häipyi joten,

        Mustanpuhuva taivaanranta on päivällä jylhänkaunis näkymä.

        Se näkyi isolla alueella kaakosta etelälounaaseen. niin, että aurinko paistoi mustiksen oikealla puolella. Ei kauan.
        Mustanpuhuvassa pilvessä ei ole vielä vettä vaan sen alahelmassa olevassa savenkarvaisessa, opetti isäni aikoinaan.
        Savenkarvainen pilvi ulottui vain osaksi tienoomme ylle, mutta se sade oli tiheää ja runsasta. Varttitunnissa kertyi sadevesimittariin 11 mm uutta sadevettä.

        Lopputulema.
        Niitä harmaan oloisia pilviä kyllä riittää syksyllä, mutta mustanpuhuvassa pilvirintamassa on aina jotain jylhänoloista


      • Katsoin minäkin ohjelman, se oli uusinta, ensimmäisellä kerralla katsoin vähän loppua.
        Hirveän iso ero on miehellä arki ja juhlaminän välillä :)
        Sitä hän harmitteli että maanviljelijä ei voi ottaa rakennekysiä kun eivät kestä raskaissa töissä.
        Mikäpä olen tuomisemaan jos se hänestä tuntuu kivalta.
        Kyllä säikähtäisin jos oma poikani, 190 senttinen mies tulisi käymään naiseksi pukeutuneena. En usko niin käyvän.


      • tottuuhan noihin jo
        alisa-s kirjoitti:

        Katsoin minäkin ohjelman, se oli uusinta, ensimmäisellä kerralla katsoin vähän loppua.
        Hirveän iso ero on miehellä arki ja juhlaminän välillä :)
        Sitä hän harmitteli että maanviljelijä ei voi ottaa rakennekysiä kun eivät kestä raskaissa töissä.
        Mikäpä olen tuomisemaan jos se hänestä tuntuu kivalta.
        Kyllä säikähtäisin jos oma poikani, 190 senttinen mies tulisi käymään naiseksi pukeutuneena. En usko niin käyvän.

        Oliskohan tuolla jotain tekemistä seksuaalisuuden kanssa? Onhan niitä monenmoisia mieltymyksiä ja fetissejä seksuaaliseen kiihoittumiseen. en tiedä tuli vain mieleen. Sillä alalla kun nykyään tulee ilmi kaikenmoista kirjavuutta.
        Luonnollisuudeksihan noita väitetään ja kaikki pitäisi hyväksyä ja olla suvaitsevainen.


      • vai totuttu
        tottuuhan noihin jo kirjoitti:

        Oliskohan tuolla jotain tekemistä seksuaalisuuden kanssa? Onhan niitä monenmoisia mieltymyksiä ja fetissejä seksuaaliseen kiihoittumiseen. en tiedä tuli vain mieleen. Sillä alalla kun nykyään tulee ilmi kaikenmoista kirjavuutta.
        Luonnollisuudeksihan noita väitetään ja kaikki pitäisi hyväksyä ja olla suvaitsevainen.

        No ei tuo nyt luonnolliselta näyttänyt tuo miehen tälläytyminen naiseksi. Jonkin sortin eksuaalisuuttahan se kai on , mutta ei kaikki seksuaalisuuden piikkin pantu ole luonnollista eikä edes lain sallimaa. mitäs sanot eläimiin sekaantujista tai pedofiileista ??
        Kuka täsä on suvaitsematon ollut, mutta kyllä saa syystäkin oudoksua. Työtä tekevä kunnon mies varmaan, kuka häntä ihmisarvosta on kyseenalaistanut ??
        En ole tuollaista koskaan nähnyt muuta kuin kuvissa, joten tottumaan en ole päässyt.


      • Hui kamalaa!
        vai totuttu kirjoitti:

        No ei tuo nyt luonnolliselta näyttänyt tuo miehen tälläytyminen naiseksi. Jonkin sortin eksuaalisuuttahan se kai on , mutta ei kaikki seksuaalisuuden piikkin pantu ole luonnollista eikä edes lain sallimaa. mitäs sanot eläimiin sekaantujista tai pedofiileista ??
        Kuka täsä on suvaitsematon ollut, mutta kyllä saa syystäkin oudoksua. Työtä tekevä kunnon mies varmaan, kuka häntä ihmisarvosta on kyseenalaistanut ??
        En ole tuollaista koskaan nähnyt muuta kuin kuvissa, joten tottumaan en ole päässyt.

        En haluakaan nähdä.


      • hui kamalampaa
        Hui kamalaa! kirjoitti:

        En haluakaan nähdä.

        Nyt olet suvaitsematon , kyllä kakki pitää hyväksyä. Sehän on vaan rikkaus tässä tylsässä suomalaisssa seksuaalisuudessa. Niih.


      • Pyhältö
        vai totuttu kirjoitti:

        No ei tuo nyt luonnolliselta näyttänyt tuo miehen tälläytyminen naiseksi. Jonkin sortin eksuaalisuuttahan se kai on , mutta ei kaikki seksuaalisuuden piikkin pantu ole luonnollista eikä edes lain sallimaa. mitäs sanot eläimiin sekaantujista tai pedofiileista ??
        Kuka täsä on suvaitsematon ollut, mutta kyllä saa syystäkin oudoksua. Työtä tekevä kunnon mies varmaan, kuka häntä ihmisarvosta on kyseenalaistanut ??
        En ole tuollaista koskaan nähnyt muuta kuin kuvissa, joten tottumaan en ole päässyt.

        Olipa hyvä ennen huomannut tuota ohjelmaa ollenkaan. Kuittaan kaikki nuo kanavaa vaihtamalla. Eivät minnuu haiti.


      • tottuuhan noihin jo
        vai totuttu kirjoitti:

        No ei tuo nyt luonnolliselta näyttänyt tuo miehen tälläytyminen naiseksi. Jonkin sortin eksuaalisuuttahan se kai on , mutta ei kaikki seksuaalisuuden piikkin pantu ole luonnollista eikä edes lain sallimaa. mitäs sanot eläimiin sekaantujista tai pedofiileista ??
        Kuka täsä on suvaitsematon ollut, mutta kyllä saa syystäkin oudoksua. Työtä tekevä kunnon mies varmaan, kuka häntä ihmisarvosta on kyseenalaistanut ??
        En ole tuollaista koskaan nähnyt muuta kuin kuvissa, joten tottumaan en ole päässyt.

        nim. vai totuttu

        Viestini oli tarkoitettu hieman sarkastiseksi ja käsitit kirjoittajan asenteen väärin. Olen kanssasi ihka samaa mieltä, että tuohon sarjaan kuuluvat asiat ovat kaikkea muuta kuin luonnollisia ja että meidän toisinajattelijoiden kaikki pitäisi muka hyväksyä. Kun emme hyväksy meitä sitten haukutaan suvaitsemattomiksi ja rasisteiks.

        Kai nuo mainitsemasi perferssiot nekin vielä jotenkin selittelemällä selitellään, on tämä semmoista sekasotkua kaikki.


      • Mummmi
        alisa-s kirjoitti:

        Katsoin minäkin ohjelman, se oli uusinta, ensimmäisellä kerralla katsoin vähän loppua.
        Hirveän iso ero on miehellä arki ja juhlaminän välillä :)
        Sitä hän harmitteli että maanviljelijä ei voi ottaa rakennekysiä kun eivät kestä raskaissa töissä.
        Mikäpä olen tuomisemaan jos se hänestä tuntuu kivalta.
        Kyllä säikähtäisin jos oma poikani, 190 senttinen mies tulisi käymään naiseksi pukeutuneena. En usko niin käyvän.

        Samaa mittaa ovat minunkin poikani ja vävyni, 189 ja 190 centtisiä, joten: ihan aikamiehiä tosiaankin molemmat. Ja iloinen olen, että molemmat ovat normaaleja ihmisiä, lapsistaan huolehtivia henkisestikin kypsiä isiä.


        Outoa, että niin paljon meteliä pidetään poikkeavuuksista, olkoon jokainen mitä on, ilman sen kummempaa parran pärrytystä tai sirkuksen pyöitystä.


    • Huomenta Kahvipirtti. Sade näyttää hellittäneen tällä hetkellä, eikä tuo maa aivan märkänään näytä olevan, joten sekaan mahtuu kävelijäkin. Eipä tule käytyä postilaatikolla näin aamusta, senjälkeen kun siirryin digitaaliseen H.S. lukemiseen.
      Ihan samalta se ei tunnu, joskin tuttua on jo sekin selaileminen, eipähän kesähelteellä painomuste tartu käsiin enää.

      Uutisiahan saa sekä lukea, että kuunnella, mihinkäs niistä pääsisikään, mutta aamukahvihetken haluan viettää rauhassa. Tänään suunnittelin riisipuuron keittämistä, en olekaan aikoihin sitä laittanut, maitoa kun on 1 1/2 ltr, purtilo jääkaapissa. Tänä kesänä onkin jokunen kerta lopputilkat päässeet happanemaan, kurja yllätys kahvikupissa!

      Sateinen elokuu kulkee jo loppuaan kohti, mutta viikonvaihteeksi saamme vielä kesäilmoistakin nauttia, enkä ollenkaan ole vielä hyvästellyt aurinkoista, ja usein kaunista syyskuuta. Miten usein olenkaan ihastellut kirkkaita syyspäiviä, omenapuiden punaposkisia hedelmien raikkautta syysauringossa, istahtanut pellonlaidalle maisemaa ihaillen. Kurkien huudot niiden lentäessä taivaan sinessä, on aina yhtä sykähdyttävä näky. Joku yksittäinen nousee silloin vielä siivilleen, muiden kaarrellessa odottaen mukaan tulijaa.

      Niinpä on aamukahvitkin nyt saatu, ja pyykkikone pitänee alkajaisiksi täyttää :D
      Hyvää torstaiaamua!

    • Nea*

      Sini-sirkulla on nyt surua, siskon poismenon johdosta, otan osaa.
      Aika parantaa ja saa surun häipymään, vielä jos on hyvin sairas, niin on se silloin helpotus päästä pois.

      Pitkä sadekausi on ollut, mutta tänään aurikokin kurkisteli useaan otteeseen.
      Näyttää olevan tyyni ja kaunis ilma, että paras on iltalenkki tehdä,
      nyt jo tarvitaan heijastimiakin.

    • Kiitos Nea* lämmittävistä sanoistasi, olen kyllä kiitollinen kun sai nukahtaa rauhallisesti, vaikkakin kaipasin saada kuulla ääntään vielä, mutta kun ei enää jaksanut , silti miehensä välitti kyllä terveiseni. Niin hyvät keskustelut meillä oli koko sairauden ajan, viimeiset sanansa minulle olivatkin: KIva kun soitit.

      Tänään on ollut hankala päästä palstalle, tuli vain tuo ryhmittely eri aiheista, mutta kaupassa oli käytävä nyt illemmällä kun ruuhkat on ohi. Aamupäivä menikin ihan kotiaskareita tehdessä, lapsetkin on soitoillaan olleet mukanani. Miniän soitto nyt illalla ilahdutti, tulevatkin parin viikon kuluttua,´ karsimaan omenapuunoksia, kun ne on niin korkealla, etten isoilla tikkailla ja oksasaksilla oikein uskalla taiteilla niitä.

      Ylen ykkönen on pimeänä täällä, hyvä kun Facebookissa ilmoittivat kun jo luulin salaman vahingoittaneen tv:tä. Pitänee kuunnella 10 uutiset 3 kanavalla. Paljon onkin vaakakupissa nyt budjettirintamalla Stubb'in mukaan, heippa nyt ja

      Elokuun illan rauhaa.

    • Huomenia.

      Osan ottoni Sinulle sini-sirkku.

      Ainahan se omaisen pois meno on ikävää,mutta kummasti muistot kultaantuu.

      Tänään onkin minulla "huiske"päivä.
      Siivoojatytöt tulee kohta,sitten puolenpäivän aikoihin tulee tyttäreni ja Hänen tyttö ja tyttären tyttö.
      kyllä nyt on yhtä tyttöä tämä päivä;)

      Sitten vielä yksi ystävätär tulee ihan yökylään;)

      Eilen oli ihana iltapäivä,Kävimme tuttujeni kanssa Takataskussa syömässä,ruoka oli hyvää,palapaistia ja kaikenlaista sörsseliä siinä.

      nyt on näkynyt sataneen,partsun kaiteella vesihelmi jono.

      Voikaatten hyvin.nyt on mentävä.
      näkyillään...

    • Merilii

      Lämmin osanotto, Sinisirkku, hyvät muistot sisarestasi sinulle varmaan jäävät lohduttamaan, samoin se, että lapsesi ovat mukanasi surussa.

      Tänään vielä ajoittain pilvistä ja sateista, huomenna seestyvää.

      Pitää mennä.

    • ylikypsa1

      Moikka!!!

      Tervehdys pitkästä aikaa. Tulin tuomaan perinteiset tervakset, kun nuo helteetkin meni ohitse. Kiitos ehtoisa emäntämme viimeisestå Me nimittäin tavattiin Lautsiassakeskiviikkona pikipäin, mutta ehdimme silti laittaa jalalla koresati. Kiitos siitä.
      Hyvää syksyä kaikille Ylikypsä.

      • Aurinko se jollainlailla paistaa, ei taida ihan kesäiseltä näyttää, kaikesta huolimati mukavaa kun sen sentään näkee.
        Ehkä vielä muutaman lämpimän päivänkin saamme nähdä.
        Tuuli siellä vähän tuulee.
        Mukava kun ylikypsä toi niitä tervaksia. niitä on mukava syysiltoina takassa poltella. Minä jo tuolla facebuukissa tuota ylikypsän Kallea onnittelin synymäpäivän johdosta, ei kai lisä pahaa tee joten onnea Kalle!.
        Elämä on merkillistä toisia onnitellaan, joillakin elämä päättyy
        kuten sini-sirkun sisarella, siihenkin osaanottoni laitan.
        Itselläni tämä kesäaika mennyt mukavasti, olen ollut suhteellisen terve, pääsimme sinne kesämökillemekin, kaikki sielläkin kunnossa, tiekin nyt parempi kuin koskaan.
        Yksi juttu mistä olen täälläkin tainut puhua on tuo lentokoneella lentäminen, se on vielä tekemäti, ilmat olleet sopimattomat, ja poikani Pasi oli myös sairaslomalla, emme kuitenkaan ole sitä romukoppaan heittämässä, vaan aiomme sen toteuttaa.
        Isompia muita suunnitelmia ei ole, joten odotellaan niitä syksyn kauniita päiviä, ja komiata ruska-aikaa. Terkkuja Late.


    • Ramoona*

      Otan lämpimästi osaa suruusi Sini-sirkku.

      Vaikka kuolema on väistämätön, se on niin lopullinen, ja sitä vasten katseltuna yhdessä vietetyt hetket tuntuvat entistäkin arvokkaammilta. Sisarusten kanssa olemme geneettisesti läheisimpiä, ja he ovat elinikäisiä sukulaisiamme. On niin surullista ja turhaa, kun joitakin sisarussarjoja repii perintöriidat ja niihin kätkeytynyt sisarkateus, jolla vielä vanhoinakin mitataan vanhempien rakkautta. Meidän kahdeksanpäisestä sisaruskatraasta kaikki ovat vielä elossa, minä toiseksi vanhin. Tapaamme toisemme siskonpojan häissä viikonloppuna, näille iloisille juhlille osaa näin vanhemmiten antaa aivan erityistä arvoa.

      Sääkin näyttää poutaantuvan ja lämpenevän , ei anneta muutenkaan vielä syksylle periksi. Minulla on kesämekot vielä esillä, laitan vain sukkahousut alle ja pienen neuletakin päälle, hyvin tarkenee. Ihan mukava tämä viileä jakso siinä mielessä, että kukinnat jatkuvat pitempään ja jos kanttarellejakin alkaisi löytyä.
      Leikkuupuimurien työhön pääsy on viivästynyt, toivottavasti pelloille pian pääsee, aivan tuleentunutta näkyy vilja jo olevan.

    • No juu, poutasäät on nyt tarpeen viljankorjuunkin kannalta, eiköhän niidenkin vuoro jo olekin. Polvisukkia olen joutunut jo pukemaan minäkin, vaikka en kovin viluinen muuten ole.
      Kiitos osaanotostasi Ramoona*, juuri soittikin siskonpoika, ovat paljolti nyt isää tukemassa siellä, mutta ottavat minut kyytiinsä muistotilaisuuteen parin viikon kuluttua.
      Nyt pitää aika ryhtyä muihin puuhiin, makuuhuoneessa vaihtamaan vuodevaatteet saunaillan iloksi,..heippa nyt.

    • nythän tämä kone rupesi ryppuilemään.

      väittää väärä tunnus.

      Saunaterveiset tulin kertomaan taas kerran.

      Tyttäreni kävi tyttöineen mummia tänään katsomassa.
      Suloinen kuusikuinen mussukka.

      On tänäänkin ollu monen laista ilimoo .
      nyt paistaa taas aarinko.

      Yks ystävättäreni tuli ihan yökylään kiva juttua riittää.

      näkyillään...

    • ville vallaton

      Onnea Ylikypsä Kallelle merkkipäivän johdosta! Näin se käy, vuodet vierii verkalleen,
      Terveiset myös( rva,ylikypsälle),,,,,Lähettelee; ville vallaton,

    • Menneiden vuosien

      lämpimiä ja herttaisia tunnelmia ovat tervakset ja pusut, joita Ylikypsä toi. Tuo nikki on myöskin niin hauska, siinä on sitä itensä likoon panoa, itseironiaa, jota pohjalaiset osaavat. Ylikypsähän on niitä reiluja pohjalaismiehiä, jotka eivät naura kuin omalla kustannuksellaan.

      Kiitos, että toit entiset muistot uudelleen Kahvipirttiin!

      • Ja onnittelut

        pusujen ja tervaksien tuojalle jälkikäteen, onneahan tarvitaan aina!


    • Eipä tässä minullakaan ole isoja suunnitelmia. Sieniä kyllä aion metsästä saada. Ehkäpä tänä viikonloppuna katselen miten maisemissa on tilanne kehittynyt, vasta sitten teen varsinaisen sieniretken.

      Jospa en tällä kertaa väsää pitkää kertomusta, koska se ei luontevasti tunnu luistavan. Ilmoittautuminen kuitenkin.
      sini-sirkulle Paavo Haavikon ajatelmin: "Aina kun joku muu on lähdössä maailmasta, voi vielä lähettää terveisiä. Loput on vietävä itse." (vaikkapa muistotilaisuudessa, jonne olet menossa)

      Hyvin äkkiä vaihdelleet ilmat ovat tänään olleet. Nyt illan piristämiseksi aurinko paistaa. Teen pienen iltalenkin.

    • katleija*

      Huomasin sini-sirkun surun ja otan osaa. Siskoa ei ole enää, mutta muistot elävät eikä niitä vie mikään.
      Rauhallinen on ilta, ihan kun olisi lauantai. Johtuukohan se siitä kun poikkeuksellisesti kävin eilen saunassa.
      Laskeva ilta-aurinko valaisee hienosti vastapäisen metsän puiden latvuksia. Lehtipuihin on jo hieman syysväritystä tullut, eivät ole enää niin syvän vihreitä, koivuissa jo keltaisiakin lehtiä ja pihlajanmarjat ovat punertuneet.

      Eilen kävin tuossa metsässä sieniä etsimässä. Olkalaukku, jossa muovikassi ja käsissä sauvat. Silti keikahdin kyljelleni liukasta kallion reunaa ylös kiivetessäni. Kopsautin polveni, josta iho rikkoutui ja vähän ieläkin aristaa. Pelkkiä keltahaperoita löysin yhden paksujalkaisen herkkutatin. Kova sadekuuro kasteli minut litimäräksi, siksi meninkin saunaan kunnolla lämmittelemään.

      Koskas se SkillaN palaa, tervetuloa takaisin.

      • Eiköhän Skillan palaa viikonloppuna, Nyt laitan nappikahvit valmiiksi, toin tullessani mustikkapiirakkaa, ostin torilta mustikoita.
        Kyllä minusta tuntuu siltä, että jätän nuo metsämarjat, ja sienet metsään. Vaarallista siellä on liikkua tällaisten vähän kömpelöjalkaisten sauvoilla tai ilman.
        Onneksi tori on lähellä.

        Tänään taitaitaa olla poutapäivä, kuitenkin harmaalta näyttää,
        uskon kuitenkin ennustajiin.
        Aion kuitenkin mennä naapurikylään kyläpäiville, siellä on satamäärin ihmisiä tuttujakin paljon. myyvät kaikenlaista tavaraa, eikä politiikkakaan unohdu, siellä joka puolue tuo ehdokkaitaan esille,ja onhan siellä nykyisiäkin kansanedustajia
        mukana.
        Nyt vain nappikahville, ja suu mustaksi.
        Odotellaan emäntää.
        Late täältä Nurmijärveltä.


      • pilvipoutainen
        LateVaan kirjoitti:

        Eiköhän Skillan palaa viikonloppuna, Nyt laitan nappikahvit valmiiksi, toin tullessani mustikkapiirakkaa, ostin torilta mustikoita.
        Kyllä minusta tuntuu siltä, että jätän nuo metsämarjat, ja sienet metsään. Vaarallista siellä on liikkua tällaisten vähän kömpelöjalkaisten sauvoilla tai ilman.
        Onneksi tori on lähellä.

        Tänään taitaitaa olla poutapäivä, kuitenkin harmaalta näyttää,
        uskon kuitenkin ennustajiin.
        Aion kuitenkin mennä naapurikylään kyläpäiville, siellä on satamäärin ihmisiä tuttujakin paljon. myyvät kaikenlaista tavaraa, eikä politiikkakaan unohdu, siellä joka puolue tuo ehdokkaitaan esille,ja onhan siellä nykyisiäkin kansanedustajia
        mukana.
        Nyt vain nappikahville, ja suu mustaksi.
        Odotellaan emäntää.
        Late täältä Nurmijärveltä.

        Tänään lauantaina 30.8 saattaa meille tulla satamaton päivä. Eilen vielä kasteli, ei kuitenkaan moneen kertaan. Tulevasta viikosta ennustetaan poutaisempaa.
        Se olisi niin tarpeen, ettei pariin viikkon tarvitsis sataa yhtään lisää. Lakoontunut vilja on jo aloittanut jo itämisen.
        Tämä on vain toive. Suursäätilat määräävät myös Suomen ja Pohjolan säiden kehittymisen.


    • Syyskesän terveiset kaikille- taas pitkästä aikaa. Mattimyöhäisenä taas viimeisiä viestejä vähän selailin. kaikenlaista on, iloa ja surua niin kuin ihmisen elämään kuuluu. Minulla ei ole siskoa- vain veljiä, mutta myötäelän Sini- sirkun surussa. veljeni ja vanhempani ovat rajan tuolla puolen.
      Ainahan se on lähempänä, mitä vanhemmiksi elämme ,itsekullakin. Hyvin sairaana jopa helpotus, kun se lähtö ja luopuminen on edessä kuitenkin. Suru jää läheisille.

      Ylikypsälle myöhäis onnittelut. Muutenkin me "neitsyet"nautitaan näin ikuisena neitsyenä olosta. Tyttären nuorin poika- samalla nuorin lapsen lapsemme täyttää tänään 18 v. Muistan hänen pienenä surreen sitä että "mie en halluu olla neitsut" !!! no enää se ei taida haitata. Pituutta hänellä vähän vaille 2m

      Kaksi kanttarellikastiketta on voinut tehdä. Eilen löytyi 3 hyvän kokoista herkkutattia. Voi hitsi miten Hyvää oli kun pannulla paistettiin ja ruisleivän päällä herkuteltiin, mutta vähissä ovat kaikki sienet.
      Pitääkin turvautua kohta tuohon toriin, niin kuin viisaammat ovat jo tehneet.
      Noin hyvää mustikkapiirakkaa, nam, nam, ja pullataikinaan tehtyä on sitä parasta.

      Olen jälleen ulkona kuin lumiukko (näin elokuun lopullakin) siitä missä Skillan lienee. Mutta jokatapauksessa tervetulleeksi toivottelen takaisin pirttiin.
      Senkö takia tuo kaulinkin oikoilee vinoon mennyttä rusettiaan, on sitten edustava ja huolehditun näköinen kun emäntä saapuu..........

      Tänään puhaltaa kylmä pohjoinen luihin ja ytimiin saakka, Ensiviikolle ehkä leppoisampaa- toivotaan niin.
      Mukavaa päivän jatkoa kaikille

      • Rva Ylikypsä

        Ehtoota!

        Mepäs käytiin tapaamassa Skillania keskiviikkona, oli mukavan ajomatkan päässä, n. puoli tuntia. Oli tosi mukavaa turista pitkästä aikaa nokikkain. Siellä oli päivätanssit, ihan elävä orkesteri. Minä jalkavaivaisena jäin sivusta katsojaksi kun Skillan ja Ylikypsä "liitelivät" parketilla. Paljon oli kuulema muitakin lomalaisia, ihan täynnä talo. Mukavasti tuntui heillä olevan ohjelmaa viikon varrella.

        Täällä on ollut monenlaista ilmaa tänään, no vettä ei ole satanut, mutta aurinko on pelleillyt koko päivän, on välillä näkyvillä ja sitten taas piilossa. Mutta kuitenkin tarkeni istua keinussa jäähyllä saunan jälkeen. Nyt en malta enempää, pitää lähteä seuraamaan Suomi-Ruotsi maaottelua. Mukavaa illan jatkoa!!! paulamaria


      • hurskainen

        Liian laiskasti kävin mielipaikassani katsomassa kuusenherkkusieniä. Olivat kasvaneet liian isoiksi. Toukat olivat ehtineet paikalle tällä kertaa ensin.
        Oli siellä pieniä nousemassa, mutta niin pieniä pitäisi olla parikymmentä ennen kuin pannullisen saisi.
        Poikkeuksellisesti soitan tutulle pariskunnalle, joka ehkä terveydekseen kerää minulle puolikopallista erilaisia syötäviä sieniä.
        Muistan tapauksen kun kun kehuskelin veljelleni olevani sienien tuntija. Jonkun tuntemattoman sienen takia koko iso pannullinen meni syömäkelvottomaksi.
        Väkevää kuin piipunhiki summasi nuorempi veikka sienituntemukseni. maistettuaan pannulta nokareen.


    • Moikka!!!

      Kiitoksia vielä kaikille synttärionnitteluista. Mnähän olen vielä ihan neitsyt.

      Kiitos Late kun keitit kahfin valmiiksi. Min ä toin VanhaaTallinnaa pullon, että voimme ottaa kahfin mustallakermalla näin synttärin rääppiäisiksi.

    • Hei!

      Kiitos, kiitos! Tuot mieleeni hyviä tunnelmia. Onnea vielä!

    • Katleija*

      Nostetaanpa vielä tunnelmaa ja pistetään pirtissäkin tv auki kakkoselle. Siell alkaa just koht Suomi-Ruotsi maaottelu finkampen.

      • hurskainen

        Odotin näkeväni entiseen malliin Finkampenin, mutta edes ohjelmistakaan en sitä löytänyt. Näinpä sitten tv-teksteistä, että sekään saimme nelinkertaisesti.

        Kuitenkin syksy saa, vaikka itellä tekee hiukan tiukkaa. Kun aamulla heräämme, se on jo täällä, se syksy.
        Naapuri sanoi odottelevansa vielä intiaanikesää kun niin oli jostain lukenut. Kyllä mie katson, että se kesä oli tässä.
        Tänäänkin ihanteellinen loppukesän päivä vaikka taivas olikin pilvessä. Haikeutta silti ilmassa. Hyvät syksysäät tasaisivat päälle painavan pimeyden voittamista.


    • katleija**

      Kuule hurskainen, Finkampen tuli tänään sunnuntaina tv-ykköseltä kello 14.30 - 17.19. Kyllä se ohjelmaoppaassa oli. Ensin minäkin kakkoselta sitä etsin.

      • hurskainen

        Ai pahus. Ei tuo nyt harmita kun siihen aikaan ei ollut mahiksia sitä kuitenkaan katsella - ja kun häviötkin tuli neljällä rintamalla.
        Oli hiukan tutiseva päivä kun elokuun loppumista tuli hiukan ennakkoon juhlittua. Hiukka enemmän, mitä lääkäri lupas.


      • hurskainen kirjoitti:

        Ai pahus. Ei tuo nyt harmita kun siihen aikaan ei ollut mahiksia sitä kuitenkaan katsella - ja kun häviötkin tuli neljällä rintamalla.
        Oli hiukan tutiseva päivä kun elokuun loppumista tuli hiukan ennakkoon juhlittua. Hiukka enemmän, mitä lääkäri lupas.

        Kyllä on pikkumaisia kävijöitä pirtissä, sini-sirkku laittoi pirtin hyvään järjestykseen, ja Skillan oli siitä iloinen. Ei ihme jos sini-sirkku pahoittaa mielensä.
        Toivottavasti tuo sini-sirkun aloitus voidan palauttaa, siellä meni monta juttua ikäänkuin taivaan tuuliin.
        Kaivoin sen esiin, mutta siihen ei voinut kirjoittaa juttuja.
        Olen pahoillani sini-sirkun puolesta.
        Olen vuosia ollut pirtin vakituinen asiakas, Late Vaan.


    • SkillaN*

      Hyvänen aika, etsin pirttiä minäkin, kukas sen poisti?

      Lueskelin tätä vanhaa pirttiä ja huomasin sini-sirkulla suru sanoman tulleen, osanottoni, näin se elämä kuljettaa, aika on elää, aika lähteä, jaksamista sinulle.
      Kauniisti ajattelit, kun pirtin alkuun laitoit, harmillista, että vielä tämä poisto mieltäsi pahoitti.

      En nyt aloita uutta pirttiä, jospa aloittamasi vielä palautuu.

      Ville - vallatonkin vielä pirtin muisti, kiva;)

      Nyt en jatka enempää, junaan lähtö, katsotaan miten kaikki sujuu.

    • Huomenta täältäkin,-- kiitos SkillaN* hyvistä sanoistasi. Juuri herännyt olen sellaisesta unesta, ettei kertominen taida riittää kuvaamaan. Tapasin unessa Katjeijan kaupungilla, ja melkoisten vaiheiden kautta täällä kotonani, päädyimme veden partaalle, missä Katleija ojensi kätensä ja kiskaisi tukevalle sillalle, astuessani lapsen kanssa liukkaille kiville jollakin rannalla! Voi hyvä ihme, miten sydämellisesti saimme molemmat nauraa ruohikkosella rinteellä, missä tuttuja ihmisiä oli turvallisesti kesäpäivää viettämässä, Katleijan istuessa puutarhatuolissa hymyillen.

      Olihan moniselitteinen uni,...mitä noihin eilisiin poistoihin tulee, kun ei tarkoitustani jokin taho ymmärtänyt, jatkaahan Kahvipirtti niinkuin ennenkin venymistään nyt sitten:D

      • Minä tulin palstalle aikomuksenani kysellä riippuuko unen laatu siitä mihin päin pää on.
        Vaihdoin nimittäin pari viikkoa sitten sänkyni seinän viereen ja nukkuma-asentoni muuttui 90 astetta vastapäivään. Pään asento etelästä itään.
        Mutta näinä parina viikkona oli univaikeuksia, valvoin koko yön pari kertaa ja monasti heräsin kolme neljä tuntia nukuttuani eikä uni enää tullut. Nukuin vain oikealla kyljellä kun en osannut naama seinään päin nukkua.
        Palautin sängyn entiselle paikalleen ja A VOT kyllä uni on maistunut. Olenko jo täysin kaavoihini kangistunut kun en edes sängyn paikkaa voi muuttaa.
        Saattoipa olla että edellä mainituista syistä poikkesin sini-sirkun uniin. Minun selitykseni on kuitenkin, että vedin sinut sille laiturille turvaan niistä pahantahtoisista viesteistä, sillä omalla viestilläni siihen poistamassasi ketjussa.


      • katleija kirjoitti:

        Minä tulin palstalle aikomuksenani kysellä riippuuko unen laatu siitä mihin päin pää on.
        Vaihdoin nimittäin pari viikkoa sitten sänkyni seinän viereen ja nukkuma-asentoni muuttui 90 astetta vastapäivään. Pään asento etelästä itään.
        Mutta näinä parina viikkona oli univaikeuksia, valvoin koko yön pari kertaa ja monasti heräsin kolme neljä tuntia nukuttuani eikä uni enää tullut. Nukuin vain oikealla kyljellä kun en osannut naama seinään päin nukkua.
        Palautin sängyn entiselle paikalleen ja A VOT kyllä uni on maistunut. Olenko jo täysin kaavoihini kangistunut kun en edes sängyn paikkaa voi muuttaa.
        Saattoipa olla että edellä mainituista syistä poikkesin sini-sirkun uniin. Minun selitykseni on kuitenkin, että vedin sinut sille laiturille turvaan niistä pahantahtoisista viesteistä, sillä omalla viestilläni siihen poistamassasi ketjussa.

        Hei Katleija:D
        Ihan samaan tulkintaan päädyin minäkin, on nuo unet sitten "jänniä" Kaupungilla kun tavattiin aamiaistunnilla kumpikin muka, ja minun piti ensin käväistä kotona ja sitten oltais jatkettu, niin houkuttelin sinut meille samalla, enkä ollut löytää kotia ollenkaan!

        Mutta löysin kuin löysinkin, ja loppu olikin niin riemastuttavan hauska! Kiva kun nukut hyvin taas!


    • Nythän se uusi päivä onkin jo alussaan ja voi katsella mitä alkaa puuhastelemaan.

      Kummallinen juttu sini-sinisirkun aloituksen poisto. Sitä ällistelin, kun ei löytynyt. Ei varmasti aloituksessa ollut mitään pahaa, oikein hyvin sopi Pirtin ohjelmaan. Ja paikallaan myös siksi, että ketju venähti jo aika pitkäksi.
      Luin kyllä myös muut tulleet viestit. Ei niissäkään mielestäni mitään hämmentävää. En tiedä, mitä lie tullut myöhemmin, suljin koneeni heti kirjoittamani jälkeen.
      Miten poistaminen on mahdollista? Esityksenhän voinee jokainen jättää, mutta Ylläpito kai ratkaisee.
      Toivotaan, että poistettu palautuu.

      Tänään en lähde sieniä hamuilemaan. Eilen sain tattilaatua hyvin. Nyt odottelen, josko haaparouskua alkaisi ilmestymään. Niiden keräilyaikahan ei ole myöhässä.
      Nyt onkin suunnattava markettiin. Ei nyt suuri hätä ole, mutta kun tapani on elää lähes "kädestä suuhun", koska marketissä on hyvät säilytystilat. Melkeinpä päivittäin kaupassa käyn. Tuleehan siinä jalkatyökin sopivasti mukaan.
      Hyvää jatkoa eteenpäin!

      • tilapää

        Parin lähipäivän ruokatarvikkeet säilyvät jääkaapissa. Pakastimessa viikkojakin syömäkelpoisena. Eilispäivä oli sellainen, että vaihdoin vain muutaman sanan vastaantulleen miehen kanssa.
        Kuiva päivä tämäkin ilmojen puolesta. Tietää hyvää työviikkoa pitkästä aikaa. Voi vielä vaikka vesikaton maalausta tehdä.
        Siihen ns. intiaanikesään en tämän syksyn osalta oikein usko. Kuivat säät riittävät oikein hyvin.


      • hurskainen
        tilapää kirjoitti:

        Parin lähipäivän ruokatarvikkeet säilyvät jääkaapissa. Pakastimessa viikkojakin syömäkelpoisena. Eilispäivä oli sellainen, että vaihdoin vain muutaman sanan vastaantulleen miehen kanssa.
        Kuiva päivä tämäkin ilmojen puolesta. Tietää hyvää työviikkoa pitkästä aikaa. Voi vielä vaikka vesikaton maalausta tehdä.
        Siihen ns. intiaanikesään en tämän syksyn osalta oikein usko. Kuivat säät riittävät oikein hyvin.

        Jonkunlainen entraus lämpimämpään suuntaan vielä nähdään ja koetaan. Iltapäivälämpötilat vielä parissakymmenissä.
        Tänään sai laittaa patteria päälle. Kylmä ilma tulee hatarasta mökistä läpi huonosti eritettyjen seinien, ovien ja ikkunoiden kautta sisään.
        Näin kiristyvän tuontienergian aikoina on hyvä lämmittää puuenergialla asumuksia. Lämmityskattilan puuttuessa on kaksi pönttöuunia ja massiivinen tiilestä muurattu takka. Ne kun hyvin lämmittää, palomuurit pitävät mökin asuttavassa kunnossa.
        Reuna-alueilla on lämpöpatterit tasaamassa lämpöä.
        Kun pakkasta on yötä päivää monia päiviä ja vielä tuuli käy ulkona, on vaikeuksia pitää lämpötilaa edes 18 asteessa. Sellaisia ne köyhien hökkelit on.
        Paritaloasuminen ehkä vielä menettelisi, mutta on tyyppejä, jotka eivät pysty terveinä elämään kerrostaloissa. Tuntuu, että on piiritetty joka puolelta.
        (ei kai mr Putin ilmiön mittaan sentään)


    • Päivää.

      Kuka perhana meni poistamaan sen pirtin??????

      Tämä on venynyt NIIIIIN turkasen pitkäksi.

      Jos kerran skillan hyväksyi sen uuden pirtin niin mikä siinä sitten mättää???

      Pilvinen päivä on ollut,vaan ei ole ihme ja kumma satanut.

      Kylmää oli ulkona,kun piipahdin siellä.

      Antakaa pirtin olla rauhassa !!!!!!
      näkyillään...

    • Selvisihän se "poistomysteeri" minullekin. Selvästi kyllä s-s ilmoitti poistavansa aloituksensa eilen myöhään( 22 jälkeen). En tietenkään nähnyt sitä.
      Silti poistopäätös oli minusta yllättävä.

      Selviää se myöhemmistäkin viesteistä...varsinkin kun sen jo tietää. Mitäpä noista! Edellisen viestini (1.9 klo 8.42) alkuosa on nyt turhaa. Poistamaan en ryhdy.

      Tänä iltanahan tulee Ylläpidon ilmoittama pysähdys.
      Jatkellaan mahdollisuuksien mukaan.

    • Niin näyttää käyneen

      Ihan olikin hyvä että selvisi silloin 1.9. klo 22 jälkeen
      sillä täällä muutoin syyttelyt kohdistuvat aivan muihin eikä se ole oikein.

    • se oli

      Se oli se sunnuntai myöhään illalla joskus klo kymmenen jälkeen eli 31.08. se oli päivämäärä silloin.

      • ajatelkaa vähän

        Mikä siitä aloituksesta teki niin arvokkaan, että se kohtaloa täällä puidaan ?
        Vaikuttaa että muutamat täällä korotetaan arvoon arvaamattomaan, useimpien tekstejä saa hävittää ilman että kukaan edes huomaa.
        Ummehtunut paikka, vesi seisoo ja haisee mädältä täällä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe