kahden kerroksen väkeä?

löytyykö?

hei vuokranantajat!
onko olemassa sellaista vuokraustapaa, että jos vuokralainen on sen verran varakas,ettei hän saa eikä hae asumistukea, niin vuokra olisi edullisempi?
elämäntilanne vaan voi olla sellainen,ettei halua ostaa asuntoa, vaikka varaa ostaa olisikin, vaan haluaa asua vuokralla.
varsinkin kun vuokralainen on säntillinen, rauhallinen ja kaikin puolin kunnollinen eikä aiheuta häiriöitä ja maksaa vuokran ajallaan.
näin vuokranantaja saisi hyvän vuokralaisen,joka viihtyisi asunnossa,pitäisi sen kunnossa ja vuokranantaja voisi olla rauhallisin mielin asuntonsa kunnosta ja säännöllisestä vuokranmaksusta.
nämä seikathan pystyy vuokranantaja tarkistamaan edelliseltä vuokraisännältä/- emännältä. ts. minun tapauksessa valtakunnalliselta vuokrayhtiöltä.

kun nykyään esim. KAS- asuntojen vuokrat ovat tosi korkeat, koska niillä on sellainen systeemi, että jo hakukaavakkeen yhteydessä on linkki KELAN asumistukilaskuriin, koska ne korottavat vuokria sillä systeemillä, että jo valmiiksi laskevat onko asumistukiin tulossa korotuksia.
ja jos on, niin nämä syksyn tullen päättävät nostaa vuokraa ainakin sen korotuksen verran,useimmiten enemmänkin.

5

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysyntä vs tarjonta

      Miksi ihmeessä yksikään vuokranantaja vuokraisi halvemmalla, jos kerran kalliimpaakin vuokraa on saatavilla? Sitten on eri juttu, jos kämppä seisoo kuukaudesta toiseen tyhjillään, eikä vuokralaista vaan löydy. Tuo kertoo vuokran olevan ylisuuri kämpän kuntoon ja sijaintiin nähden, sillon luonnollisesti vuokrapyyntiä on laskettava...

    • hyvä vuokralainen

      ...miksi ihmeesä..?

      no siksi ihmeessä juurikin,mistä jo kirjoitinkin.
      siis, että vuokranantaja saa luotettavan, säntillisen vuokralaisen vuosiksi. vaikka vuokranantaja saisi vähemmän vuokraa, niin hän kuitenkin voittaa siinä, että vuokralainen maksaa vuokransa ajallaan, pitää asunnon ja mahdollisen pihankin (rivi/luhtitalo) hyvässä kunnossa.
      jää pois nämä kaikenmaailman ongelmat maksamattomista vuokrista,rikotuista kodinkoneista, kylppäreistä ja seinistä.

      se,että vuokrarahaa kk ssa tulisi vähemmän kompensoisi kyllä sen, ettei tarvitsisi olla joka pv huolissaan, mitä asunnossa tehdään. ja missä kunnossa asunto milloinkin on..
      yleensähän nämä ovat juuri niitä, joille sosiaalihuolto maksaa vuokran, ja KELA asumistuen, joten he eivät välitä siitä miten elävät asunnossa.
      sellainen ihminen, joka ITSE MAKSAA elämisensä, osaa arvostaa myös vuokranantajan omaisuutta.

      nykyään on niin paljon epäluotettavia vuokralaisia, jotka jättävät vuokran maksamatta, hajottavat asunnon ja jättävät sikahuonoon kuntoon.

      siinä perusteita sille, että - jos vuokranantaja ottaisi luotettavan vuokralaisen pienemmällä vuokralla..

      tällainen vuokralainen olisi täällä tarjolla.

      • Herää todellisuuteen

        Noh kuule, jos kerran kyseessä on hyvätuloinen (ei oikeutta asumistukeen), niin kyllähän se sillon pystyy vuokransakin maksamaan, siis sen saman mitä rupusakki maksaa asumistuella ja sossutuilla. Jokainen vuokranantaja valitsee vuokralaisensa itse ja tottahan toki ottaa mieluusti ns "paremmissa piireissä pyörivän", kuin laitapolkujen tallaajan. Kuvitteletko ihan oikeasti, että joku tiputtaisi vuokrapyyntiä ihan vaan siksi, että sinä käyt töissä? Tuohan on yhtä kummallinen ajatus, kuin että kauppa myisi maitoa halvemmalla töissäkäyville....


      • Rutkale

        Ongelma vuokraisännän kannalta on kuitenkin se, että hieman alennettukin vuokra tulee vuokralaiselle lopulta kalliimmaksi kuin oman ostaminen. Siksi nämä kunnolliset vuokralaiset eivät pysy pitkään. Kun omarahoitus on kunnossa, sellainen tyyppi ostaa asunnon ja lähtee. Ja halvempi vuokra tietysti vain nopeuttaa tätä.

        Luonnonvalinta siis poistaa koko ajan parhaita vuokralaisia. Jäljelle jäävät köyhät ja varsinkin se rupusakki, josta tulee isännälle ongelmia.


    • fdgfsdgsdgsdgsdgfsds

      Aloittajalle:

      Olen samaa itsekkin miettinyt. Jos maksaisin 3kk vuokravakuuden 2kk sijaan pankin vakuustilille, joka kuun vuokra heti 1.päivä eikä joskus lähempänä puolta väliä, saa tulla kahvikupposelle 2x vuodessa katsomassa että paikat ovat pysyneet kunnossa, esitän työpaikan palkkakuitin, esitän muun omaisuuteni esim. osakesalkun nettitunnuksilla, rikosrekisterin poliisilaitokselta jne.... niin olisin varmaan haluttu vuokralainen.

      Mutta vastaavasti vaatisin että vuokraa pitää tiputtaa noin 5% ja vuosittainen vuokrankorotus olisi max 2%.

      Kuitenkin itsekkin veikkaan että monilla vuokraisännillä ei ole mitenkään kummoiset kämpät, joten tarttuvat mielummin max tuottoon kuin harmittelevat kämppänsä kulumista (ottavat riskiä vuokralaista valittaessa). Eri asia on sitten ne remontoidut kohteet paremmilla pintamateriaaleilla, jolloin on todellakin merkitystä millainen vuokralainen siellä asuu. Mutta haluaako sitten hyvätaustainen tinkivä vuokralainen sellaisen kämpän ottaa itselleen kun joutuu maksamaan enemmän vuokraa kuin ne tavanomaiset kohteet?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe