Toimiva liikumis auto?

Halpa km

Ehtoina,kestävä ei ole vikaantumisherkkä eli ranskalaiset pösö citroen renault ei käy
Pieni teho koska teho maksaa monessa asiassa enkä tarvitse tehoa. Edim joka auto kulkee 100 kmh matkavauhtia tarvitteaessa.nopeus kuitenkin 80kmh.
Ostettaesakin halpa eli alta noin 20 t€.
Ilmeisesti sen on oltava diesel koska bensat vie enemmän. Ja kuitenkin se turbodiesel vie vähemmän ja on tasavauhtisin väännön turvin. Pikkuturbo bensat vie bensaa enemmän. Ajoominaisuudet riittävät kaikilla autoilla. Mulavuus yms on sivuseikka. Niin , uusi auto on etsinnässä. Ei ole montakaan merkkiä. Ehkä jopa fiat? Hyundai? Vw polo on kallis vai onko? Auton pitää kestää moitteetta 200tkm siten vaihtuu uuteen. Ajo n 25tkm vuodessa ei moottoritietä kuin hupireissulla.

22

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käytettynä premium

      "Dieselmoottorisen Yariksen hinnat ovat 19 296 (Life) ja 19 901 (Active) euroa, joista jälkimmäinen on tuhat euroa aiempaa halvempi. "

      Noilla kriteereillä ja ennakkoluuloilla Toyota Yaris on paras vaihtoehto. Kun myyt sen 200 tkm ajettuna saat siitä vielä paljon vaihdossa. Siinä mielessä ranskalainen tulee kalliiksi vaikkei siinä olisi teknistä vikaa.

      http://www.nettiauto.com/toyota/yaris/6576245
      208 tkm ja ikää 5 vuotta, hinta silti kovalta kuullostava 8000 euroa.

      http://www.nettiauto.com/renault/clio/6469964
      86 tkm ajettu (vähän isompi) ja ikää 5 vuotta ja hinta 8800 euroa.

      • suuri usko & sokeus

        Varis on joidenkin tilastojen mukaan kovin vikainen malli, usko on siis suurempi kuin tieto.


    • Jos ajaa paljon, niin ranskalainen dieseli on hinta-/laatusuhteeltaan ylivoimaisesti paras.

      Suomessa on voimissaan joku japsien ihannointi, vaikka niissä ei edes ole täyssinkittyä koria....

      • niin ...

        Japsit ja ransakalsiethan tekee jatkuvasti yhteistyötä. Suuri osa meillä ranskalaisena tai japanilaisena myydyistä autoista eivät suinkaan tule noista maista.

        Esimerkkinä Toyota Proace, joka on oikeasti sitikka. Tai Citroen c-crosser, joka on mitsu. Näitä on vaikka kuinka paljon lisää.

        Toinen fakta on se, ettei Suomessa enää juurikaan myydä oikeita japanilaisia autoja. Lähes kaikki meillä myytävät Toyotat ovat eurooppalaisia, hyvin monelta osaa myös suunnitelultaan.

        Oikeita japanilaisia on lähinnä Land Cruiser ja sen kyllä huomaa.

        Suomalaisten japsien ihannointi ja se, ettei muissa euroopan maissa niitä ihannoida johtuu siitä, että Suomella ei ole varsinaisesti omaa autoteollisuutta. Muut euroopan maat ovat asettaneet aikoinaan paljon kovempia tuontirajoituksia japsiautoille, jonka takia ne eivät siellä ole koskaan yleistyneet. Toyota taas on suomessa saanut jo vuosikymmeniä sitten vankan jalansijan, koska alunperin ne olivat selvästi laadukkaampia. Nykyään ero on aivan mitätön, varsinkin näissä eurotoyotissa, johtuen siitä, että eurooppalaiset ovat kehittäneet laatuaan ja toisaalta toyotakin tekee bisnestä. Eli jostakin aina tingitään.


    • Kaikki toimii

      Jokainen toki määrittelee itse kriteerinsä. Mullakin tulee kilometrejä noin 25 tkm vuodessa. Määrittelin mukavuuden ja ajo-ominaisuudet auton tärkeimmiksi ominaisuuksiksi, mutta mun mielestä lähes kaikki autot onkin riittävän kestäviä ja luotettavia. Eikä ne joita itse pidän vikaantumisherkkinä tule Ranskasta...

      Jos itse olisin nyt ostamassa autoa, niin saattaisin näillä kilometreillä valita dieselin tilalle jopa sen bensaturbon.

      Ja on mulla muitakin omituisia mielipiteitä. Esimerkiksi mun mielestä moottoritie on se liikenneympäristö, joka vaatii autolta vähiten yhtään mitään ominaisuuksia. Suoraa, suht' hyväpintaista tietä ja tiukat nopeusrajoitukset. Mitä siellä muka tarvitaan?

    • Ranskan patonki..

      Renu megane (-02): ajettu yli 300 000 km... ei suurempia vikoja.. Eli,, ei ne ranskanpullat ole sen vikaherkempiä, kuin muutkaan... japseissa, tai sakemanneissa.. maksaa laatu, ja "brändi", mutta hinta / laatusuhde on korkea..

      Vanhoissa Renuissa on kieltämättä surkea (väljä) vaihteisto, mutta laatikot ovat kuitenkin toimivia. Vm. 2000 ja uudemmissa on kaikenlisäksi sinkityt korit, eli eivät ruostu ihan helpolla ..

    • Rellukansaa

      Ihana kuinka tässäkin ketjussa on puolusteltu ranskalaisia. Mulla rellu ollut jo monia vuosia on tykkään kovasti. Ei se ole sen huonompi kuin muutkaan, relluvastaiset vaan valitettavasti muistelee menneitä vuosia jolloin ehkä saattoi olla pieniä puutteita. Nykyrellut on ihan hyviä, ja rellu muuten tekee kestävimpiä moottoreita sekä menestynyt törmäystesteissä, että ei ihan huono vaihtoehto. Jokainen tekee valintansa mutta minä olen vannoutunut rellisti ja kolmaskin tulee sellainen olemaan.

    • kuulimis

      Mahdoton löytää, ja syy on, että liikumis autoja ei ole.

    • tuuripeliä vikaisuus

      Aloitajalla onmelko tyypillinen autoista tietämättömän kuvitelmat eri autoista ja merkeistä. Ei se tosielämässä ihan noin mene, vaan mm. pösö voi olla todella kestävä ja hyvä ja myös tuo kulutusero ei ole kovinkaan kummoinen jos lasket mukaan kuinka pieni dieselin ja bensan hintaero on nykyään ja käyttövoimavero on kuitenkin olemssa. 25tkm vuodessa ei useimmissa tapauksissa riitä tekemään dieselistä edllisempaa ja pienillä dieseleillä on omat huonot ominaisuutensa talvella.

    • Komia pärjääjä

      Melkoisia tolloja täällä vastailee, aloittaja juurikin sulki heti ranskikset pois vaihtoehdoista, niin jormat kuorossa alkaa ylistämään rellujaan. Ettekö ymmärrä lukemaanne vai oletteko muutenkin vajakkeja?

    • 20 t..halpako?

      Niin, jos tarkoitit 20 t€ (eli 20 tuhatta egee) on halpa, niin jollekkin se on, joillekin se ei ole.... Kyllähän sillä rahalla saa jo ihan uuden pikkuauton, jossa takuut ym kannattaa ottaa huomiooon.
      Esim. Korealaisissa on pidemmät takuut, kuin japseissa, tai saksalaisilla... mm. Kia riossa 7 vuotta. jonka perusmalli maksaaa noin 15 t€.

    • Täsä.

      m.nettiauto.com/toyota/vaihtoautot?id_vehicle_type=1&make=Toyota

    • "tollo" vastaaja

      Ai niin. Piti kertoa vielä että Renault Cliosta on tullut 1,2 turbobensa automaattivaihteistolla. Neljän vuoden ja 100 tkm takuu. Hyviä ne dieselitkin on vaikka sitä kaksoiskytkinautomaattia ei tänne tuodakaan. Dieselvero jää pienehkössä autossa pieneksi.

      Itse kokeilisin ja sen jälkeen vartaisin Poloa, Yarista (kierroskone tai dieselinä) ja Fiestaa. Uusi Opel Corsa tulee piakkoin. Ei mukavuuden tarvitse olla sellainen sivuseikka että hankkii sen meluisimman ja ahtaimman auton vahingossa.

    • Luotettavia autoja

      Mazda, honda, toyota(ei toyota yaris), subaru(uudemmat), nissan.
      Osta mieluiten vapaasti hengittävällä moottorilla varustettu auto, ne kestävät pidempään ja ovat luotettavampia kuin turbomoottorit tai hybridiautot.

      Ohjekirjassa mainittuja huoltovälejä kannattaa noudattaa, tumpelot jättävät huollot tekemättä joten ei ihme jos esim. moottori pamahtaa ennen aikojaan.

    • merkki & huolto

      Pakko laittaa avaukseen pieni riitasointu merkkien suhteen. Menneisyyden Tippa-Rellua lukuunottamatta ei muuta ranskalaista autoa itselläni ole ollut, vaan 95%:sti saksalaisia.

      Kuitenkin Ranskan kaupungit, kylät, tiet, moottoritiet ja vuoristot ovat täynnänsä erilaisia ranskalaisia autoja joilla on ajettu todella suuria kilometrimääriä. Niiden suosio ei perustu pelkkään patrioottisuuteen. Nykyisin niissä lienee kalvanoidut korit laitanaan joten siltä osin suurempia murheita ei ole tiedossa.

      Kaikissa autoissa on ongelmansa ja jopa premium-autoja nykyisin kiusaa monenmoist elektroniset ongelmat.

      Mutta valitsi sitten minkä merkkisen laitteen tahansa, niin A ja O on sen asianmukainen säännöllinen huoltaminen (laadukkaat suodattimet ja hyvät nesteet). On hyvä huomioida _kaikki_ auton nesteet ja suodattimet.

      Valmistajien järjenvastaisia ikuisuus-väli-huoltoohjemia en missään nimessä noudattaisi, mikäli tavoitteena on pitkäikäisyys ja tavoite välttää kalliiksi tulevia korjauslaskuja.

      Vaikkapa diesel-polttoainesuodattimen vaihdolle on huoltokirjoissa aivan mielettömän pitkät vaihtovälit. Kuitenkin ko. suodatin on suorastaan halpa lisävakuutus ruiskupumpulle. Itse vaihdan sen joka toisen öljynvaihdon yhteydessä, jotka nekin ovat max. 15tkm tai kerran vuodessa. Käytöstä riippuen voin vaihtaa öljyt ja suodattimen joka 6kk kilometreissäkin. Viimekädessä edullinen lisävakuutus laitteiden kestolle.

      Takavetoisessa vaihdan tasaisin välen perän öljyt (max. 3 vuotta samoilla öljyillä, ajetuista kilometreistä riippumatta) ja manuaalivaihteiston öljyt vaihdatan myöskin. Yleensä rattaani ovat surranneet hyvin ja olleet pitkäikäisiä.

    • suosi kotimaista

      Osta kotimainen (EU). Äläsorru vokkipannuun ei nekään meiltä mitään osta.

    • 8+4

      Hakukriteereisihi osuu mainiosti käytetty Opel Ampera. Jos lataustöpselipaikka (Schuko 10-16A) löytyy kotoa niin kustannukset pysyvät naurettavan halpoina. Jos ei löydy niin saat 5-6l/100km kuluttavan hyrbidin.

    • yht.tiedotveskis

      Osta hesan jobbarilta halpa käytetty.

      • Liike vs. jobbari

        Jobbari on aina pimeää kauppaa tekevä yksityishenkilö.


    • hohohohohoho

      Osta ihan suosiolla bensa-auto ja sellainen, joka on mieleinen. 20tkm saat jo paljon autoa mistä tahansa merkistä ja osta vaan se mikä miellyttää eniten.

      Käytettynä ostettu auto on melkoinen riski, koska ei voi tietää onko sitä edes säännöllisesti huollettu oikein. Moni valittaa jostain tietystä merkistä, eikä lopulta tiedä autoista tuon taivaallista. Osaa ehkä öljyt vaihtaa ja that's it. Toki Toyota on sellaisen mielestä aina se paras.

      • hohohohohoho

        Piti kirjoittaa 20t €, eli 20 000 €.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe