Mielenkiintoinen logiikka rikollisuuskäsityksessä

Lueskelin kiinnostuneena palstan arkistoa. Muistattehan, kuinka keskusteltiin siitä, kuinka paljon abortteja tehtiin laittomana ennen v. 1970 voimaan tullutta aborttilakia. Palstan kahden aktiivisimman abortinvastustajan mielestä ei laittomia abortteja suinkaan ole tehty kuin "marginaalisti" (eli valtiopäiväasiakirjat, lääkärit, kriminologit ja naiset itse valehtelevat jostain syystä) ja vain siinä määrin kun ne tulivat poliisin tietoon (eli ihmiset olivat ilmeisesti myös tomppeleita, koska kävivät ilmoittamassa tekemästään rikoksesta poliisille):

http://keskustelu.suomi24.fi/node/11443181#comment-0

"Jokainen hiemankaan yhteiskuntaa ymmärtävä näkee välittömästi, etteivät suomen naiset olleet jopa pääsääntöisesti rikollisia, kuten aborttiasiamiehillä on otsaa väittää."

Siis "kimmoantero" tai nimimerkki "puuhaa virheen varassa" esittää, että aborttioikeuden puolustajat ( ainakin minä, dara ja henkilö x) väittävät suomalaisten naisten olleen pääsääntöisesti rikollisia ennen vuotta 1970.

Kuitenkin sama henkilö kirjoittaa

"tutkintaan
3.9.2008
"Kirjoitus osoittaa ikävällä tavalla lain soveltamisen lainvastaisen jopa lain vääristelyn rikollisen luonteen. Väärän tiedon antaminen viranomaiselle on aborttilaissa erikseen määritelty rangaistava teko."
(...) toivottavasti joku täyttää kansalaisvelvollisuutensa ja tekee ilmiantoja ja tutkintapyyntöjä poliisille."

Tässä siis "kimmoantero" toteaa, että suomalaiset naiset toimivat rikollisesti, kun he valehtelevat elämän olosuhteissaan. Mutta he eivät ole kuitenkaan sortuneet ennen vuotta 1970 laittomuuksiin.

Mikähän ihme suomalaisen naisen luonteessa on tapahtunut tasan vuonna 1970, kun meistä tuli yhtäkkiä rikollisia, mitä tulee suhteessa aborttiin, vaikka abortti nimen omaan tuli lailliseksi. :)

Itse olen sillä kannalla, että ihminen toimii lakia vastaan, mikäli laki ei turvaa tukea hänen hädänalaisessa tilassaan. Oli sitten vuosi mikä tahansa. Jos ihminen ei saa perusturvaa, hän varastaa nälkäänsä, vaikka laki sanoisi mitä.

30

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hohhoijjaa..mutumutu

      Ja taas tunget tänne näitä iänikuisia lapsellisia valhesyytösvääristelyjäs ties monettako kertaa.... aina lähtee massalänykytyssonnat vaan, tervemenoo ja heippa :)

      • En ole muistaakseni ennen tästä kirjoittanut. Jos olen, niin miksi tämä olisi poistettu? Eihän tässä ole mitään keskustelusääntöjä rikkovaa.


    • sokkolaput tiukassa

      "Eihän tässä ole mitään keskustelusääntöjä rikkovaa. "

      Juu, eihän toki.... :D muuten vaan nälvit toista kirjottajaa ja syyttelet perättömästi mm. valehtelusta... mutta millonkas tää nyt suosijafanaatikon kiihkoiluna asiatonta oiskaan ;)

      Ja mä en oo edelleenkään todennu kun että ne joka välissä toitottamas luvut aiemmista laittomuuksista on pelkkiä mutuarvioita vailla mitään faktatodisteita, mistään aiemmista marginaaleista (toisin kun nykytilanteesta jos laki ois kunnollinen) en oo sanonu mitään ;)

      • Sinä itse kirjoitat asiattomia kun syytät minua siitä syytän perusteetta toisia valehtelusta. En lähde ilman todisteita syyttämään ketään vaan osoitan ristiriidat ja paradoksit kuten aloituksessa oikein räikeä esimerkki siitä. Jos sinä kutsut sitä valehteluksi niin sekin passaa. Valehtelu voi olla myöskin sitä, että ei tiedä asiasta mitään, mutta väittää että on silti oikeassa. Se ei ole kuitenkaan valehtelua vaan tietämättömyyttä, ylimielisyyttä, ja laiskuutta hakea väitteilleen todisteita mutta silloin pitäisi myöntää tosiasiat, kun ne kerran esitetään eikä esittää typeriä vastaväitteitä ilman pätevää todistusaineistoa.


    • ei auta ei

      kaikki näkee kyllä mistä sinä syyttelet ja mitä on tosiasiassa sanottu tai jätetty sanomatta, ja on taas sitä sun tyypillistä sanojen muiden suuhun tunkemista :)

    • lue ne säännöt

      Jotenkin muistelisin että aloitus on ollut täällä ennenkin, joten poistoon massapostina.

      • rynkytä itses

        Tuolla perusteellako rynkytät edelleen poistonappulaa? Kaikki totuudet mitkä ei miellytä on "massaposteja" :)))


      • Kirpaiseva totuus

        "Jotenkin muistelisin että aloitus on ollut täällä ennenkin, joten poistoon massapostina. "

        Sun muisti ei taida olla ihan pätevä peruste, kun muistat kaiken aina aika väärin. Kaikkien muiden kuin sinun kommentit on "massapostauksia" :DDD

        Tällä perusteellahan olet häiriköinyt tätä forumia vuosikausia. Ja massapostittanut tänne satoja samoja haukkumaviestejäs.


    • pussin pohjalle

      Sinneppä se sakki taas hyppäs, omaan ansaansa XDD tää oli kyllä taas kerran niiiin mainio...ja NOLOO... !! :DDDDD ja mahtaa kirpoo tosiaan...

      "Tuolla perusteellako rynkytät edelleen poistonappulaa?"

      Mitä jos vaikka tivaat tältä sakkis poistorynkyltä seuraavaks ;DDDD
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11914417#comment-69568981-view

      • ****

        Jopa oli aloitus.
        Pedofilia, abortit ja murhaoikeudenkäynnit suloisessa sekamelskassa.
        Pitkään päätöstä odottanutta murhaa kai aloittaja tarkoitti, se on järkyttävä tapaus, oikeudenkäynti on vielä kesken.
        Lasten hyväksikäytöstä nainen on tuomittu, mutta ei kukaan osaa sanoa onko hän teettänyt aborttia.
        Jo oli aloitus, hyvä jos on poistaneet.


      • nimenomaan..

        "Tuo aloitushan on selvästi mielisairaan ihmisparan tajunnanvirtaa,"

        TÄMÄ alotus on tätä sarjaa :DDDD
        Jos abortin suosijat haluavat munata itsensä noin, munatkoon toki rauhassa :D


    • valhesyytösvääristel

      Kyllä kyseisen abortinvastustajan pitäis pystyä selittään miksi naiset eivät olleet rikollisia ennen vuotta 1970, eikä näitä abortteja ole tehty, mutta heistä tuli heti rikollisia kun aborttilaki tuli voimaan. Itse luulin että se oli juuri päin vastoin. Kun kerran abortista tuli laillinen.

      Minusta selitys on se, että nainen tekee abortin eikä sillä ole väliä onko se laiton vai laillinen. Hän käyttää niitä keinoja mitä on saatavilla. Jos ennen oli pakko käyttää sukkapuikkoa niin ikävä asia mutta eikö se ole hyvä jos nyt ein niitä henkareita tarvi käyttää. Jos on olemassa syy niin se on naiselle itselleen pätevä. jos joku haluaa haukkua naista rikolliseksi sen takia niin se on kai haukkujan ongelma.

    • Tähän kummalliseen alati vaihtuvaan abortinvastustuslogiikkaan kuuluu myös seuraava keissi:

      1. Abortinvastustaja uskoo täysin väitteeseen, että laulaja M on tehnyt 20 aborttia vaikkei laulaja M itse ole näin vihjaissutkaan.

      2. Abortinvastustaja ei usko, että soittaja X, joka soitti yleisradion aborttiohjelmaan, on tehnyt 40 aborttia vaikka soittaja X itse kertoi näin tehneensä. :)

    • ja iät oli?

      20 on "hiukan" eri luku kun 40...
      Ja missä täällä sama vastustaja on pitäny 20 uskottavana mutta 40 epäuskottavana? Ainiin, eihän täällä sun kaikkitietopallos mukaan kirjotakaan kun yks ja sama vastustaja ;))
      Ja samaahan voidaan kysyä käänteisesti, miksi suosija pitää 40 täysin uskottavana kun joku vaan kertoo niin (eikä voi mitenkään liiotella/valehdella), mutta 20 mahdottomana jos tekijä ei sitä ole missään tiedottanu? :D

      • sosiologi

        1) Mistä sinä voit tietää kummankaan väitteen todenperäisyyttä, jos nyt ihan tarkkoja ollaan? Et voi oikeasti tietää, mitä laulajan yksityiselämässä on tapahtunut etkä voi tietää mitä iäkkään naisihmisen elämässä, joka lähetykseen soitti, on oikeasti tapahtunut.

        2) Mutta sinulla on todisteena lähetykseen soittajan omilla korvillasi kuulemasi todiste. Laulajan aborteista sinulla ei sitä ole.

        3) Minkä ihmeen takia joku tavallinen nainen soittaisi lähetykseen ja kertoisi tehneensä 40 aborttia? Hänhän kertoi olosuhteista, missä on niitä tehnyt: ei ollut ehkäisyä. Jos ei mitään ehkäisyä ole, niin joka ainut kuukausi on mahdollisuus tulla raskaaksi.


      • ****

        Ilman putkinäköä, kyllä sinut tunnistaa vastustaja vaikka satojen joukosta. Jos on toinen samanlainen pitää olla läheistä sukua kanssasi, eikä sittenkään voi noin yksiin mennä.
        Kyllä vielä 50-70 luvulla oli naisia jotka olivat oppineet keskeyttämään raskauden katetrilla jolla otetaan miehen virtsaputkesta virtsaa.
        Tunsin erään joka oli näin tehnyt kymmeniä kertoja.
        Hän sanoi minullekin että auttaa jos tarvitsen. En ole tarvinnut teettää sellaista, enkä olisi edes uskaltanut.
        Ei tämä koske aloitusta, se on pelkkää luulottelua.


      • ****
        **** kirjoitti:

        Ilman putkinäköä, kyllä sinut tunnistaa vastustaja vaikka satojen joukosta. Jos on toinen samanlainen pitää olla läheistä sukua kanssasi, eikä sittenkään voi noin yksiin mennä.
        Kyllä vielä 50-70 luvulla oli naisia jotka olivat oppineet keskeyttämään raskauden katetrilla jolla otetaan miehen virtsaputkesta virtsaa.
        Tunsin erään joka oli näin tehnyt kymmeniä kertoja.
        Hän sanoi minullekin että auttaa jos tarvitsen. En ole tarvinnut teettää sellaista, enkä olisi edes uskaltanut.
        Ei tämä koske aloitusta, se on pelkkää luulottelua.

        Ei tämä koske aloitusta, se on pelkkää luulottelua.


      • :)****
        **** kirjoitti:

        Ei tämä koske aloitusta, se on pelkkää luulottelua.

        Vielä kerran, onkohan viikonloppu sotkenut minunkin pasmani!!!
        Tarkoitin viestini nimim. "ja iät oli?"


      • gyssärikoo

        Mihin muuten perustuu toi huhu että laulaja M olis tehnyt 20 aborttia? Mistä se on lähtenyt liikkeelle? Ulkomaiset sivut esittävät kyllä väitteitä 11 abortista mutta missään muualla kuin tällä palstalla en ole törmännyt puheisiin 20 abortista? Onko tolle lukumäärälle joku oikea lähde vai onko se vaan tän palstan vastustajien omaa keksintöä?


      • joo on "todiste"

        "Mutta sinulla on todisteena lähetykseen soittajan omilla korvillasi kuulemasi todiste."

        ja sä uskot sitten varmaan kaiken mitä joku sanoo kun vaan haluat uskoo :) ja sellasta mitä joku ei myönnä, ei oo tapahtunu.


      • gyssärikoo
        joo on "todiste" kirjoitti:

        "Mutta sinulla on todisteena lähetykseen soittajan omilla korvillasi kuulemasi todiste."

        ja sä uskot sitten varmaan kaiken mitä joku sanoo kun vaan haluat uskoo :) ja sellasta mitä joku ei myönnä, ei oo tapahtunu.

        Uskotko sinä laulaja M:n tehneen 20 aborttia?


      • valehteluako

        "Ja samaahan voidaan kysyä käänteisesti, miksi suosija pitää 40 täysin uskottavana kun joku vaan kertoo niin (eikä voi mitenkään liiotella/valehdella), mutta 20 mahdottomana jos tekijä ei sitä ole missään tiedottanu? :D "

        Olet kadottanu idaean punaisen langan. Toinen on juorupuhe ja toisten mustaamismaalaus yritys niin kauan kuin madonna (??) kertoo että väite pitää paikkaansa. Toinen on henkilön kertomaa omasta itsestään. Miksi uskot että tuo nainen radiossa valehtelee, mutta ei joku juoruakka joka puhuu toisista? kyse on siitä miksi joku tekee mitäkin. joku syy täytyy olla.


      • Ei voi olla totta
        joo on "todiste" kirjoitti:

        "Mutta sinulla on todisteena lähetykseen soittajan omilla korvillasi kuulemasi todiste."

        ja sä uskot sitten varmaan kaiken mitä joku sanoo kun vaan haluat uskoo :) ja sellasta mitä joku ei myönnä, ei oo tapahtunu.

        "ja sä uskot sitten varmaan kaiken mitä joku sanoo kun vaan haluat uskoo "

        Oikeudessakin pätee todistajanlausunto. Jos joku kertoo tunnustaa tehneensä rikoksen, sitä pidetään tunnustuksena. Jos joku haluaa soittaa nimettömänä radioon kun ymmärrettävistä syistä ei sanoa nimeään eikä halua halua poseen ja kertoa että on tehnyt kymmeniä laittomia abortteja niin mistä ihmeestä saatatkaan ajatella että hän leuhkii niillä aborteilla? Sulleko abortista kertominen tarkottaa sitä että niillä haluaa jotenkin elvistellä? Suoraan sanottuna vammanen asenne sulla. Luuletko ettei toikin nainen olis käyttänyt ehkäisyä jos olis sitä ollu saatavana?????

        Mitä ihmeen hienoa siinä on että on joutunu tekeen abortteja??? Luuletko parka että naiset tekee abortteja leuhkiakseen niillä? Luuletko että abortti on jotain joka tehdään vaan abortinvastustajien kiusaksi? Voi herranjumala miten vinksahtanut joku voi olla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • ????????
        joo on "todiste" kirjoitti:

        "Mutta sinulla on todisteena lähetykseen soittajan omilla korvillasi kuulemasi todiste."

        ja sä uskot sitten varmaan kaiken mitä joku sanoo kun vaan haluat uskoo :) ja sellasta mitä joku ei myönnä, ei oo tapahtunu.

        "mistä ihmeestä saatatkaan ajatella että hän leuhkii niillä aborteilla? Sulleko abortista kertominen tarkottaa sitä että niillä haluaa jotenkin elvistellä? "

        Missä tässä nyt jostain leuhkimisista olikaan puhuttu??

        "Suoraan sanottuna vammanen asenne "

        Niin on, meinaan SULLA kun pitää taas hädissään näitä vammasia valheitas vääntää :DD
        Voi herranjumala miten vinksahtanut joku voi olla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • gyssärikoo
        ???????? kirjoitti:

        "mistä ihmeestä saatatkaan ajatella että hän leuhkii niillä aborteilla? Sulleko abortista kertominen tarkottaa sitä että niillä haluaa jotenkin elvistellä? "

        Missä tässä nyt jostain leuhkimisista olikaan puhuttu??

        "Suoraan sanottuna vammanen asenne "

        Niin on, meinaan SULLA kun pitää taas hädissään näitä vammasia valheitas vääntää :DD
        Voi herranjumala miten vinksahtanut joku voi olla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Radio-ohjelmaan soitti nainen joka kertoi tehneensä 40 aborttia elämänsä aikana. Sinä uskot hänen valehdelleen, eikö? Miksi uskot että hän valehteli tällaisesta? Minkä arvelet olleen syy siihen, että hän kertoo tehneensä noin monta laitonta aborttia jollei ole tehnyt?


      • mikä niin vaikeeta?
        ???????? kirjoitti:

        "mistä ihmeestä saatatkaan ajatella että hän leuhkii niillä aborteilla? Sulleko abortista kertominen tarkottaa sitä että niillä haluaa jotenkin elvistellä? "

        Missä tässä nyt jostain leuhkimisista olikaan puhuttu??

        "Suoraan sanottuna vammanen asenne "

        Niin on, meinaan SULLA kun pitää taas hädissään näitä vammasia valheitas vääntää :DD
        Voi herranjumala miten vinksahtanut joku voi olla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        "Minkä arvelet olleen syy siihen, että hän kertoo tehneensä noin monta laitonta aborttia jollei ole tehnyt? "

        Montakohan kertaa se vielä pitäs toistaa??

        "Levittää samaa propagandavalhetta mitä tän palstan sakki :)" että voi voi kattokaa nyt, tähän se laittomuus sitten johtaa!
        Uskotko sinäkin sokeesti että soittaja ei voi missään tapauksessa valehdella ja liiotella määrää?


      • gyssärikoo
        mikä niin vaikeeta? kirjoitti:

        "Minkä arvelet olleen syy siihen, että hän kertoo tehneensä noin monta laitonta aborttia jollei ole tehnyt? "

        Montakohan kertaa se vielä pitäs toistaa??

        "Levittää samaa propagandavalhetta mitä tän palstan sakki :)" että voi voi kattokaa nyt, tähän se laittomuus sitten johtaa!
        Uskotko sinäkin sokeesti että soittaja ei voi missään tapauksessa valehdella ja liiotella määrää?

        Kiitos vastauksestasi. Uskotko laulaja M:n tehneen 20 aborttia?


    • mietippä sitä
      • et ole kovin älykäs

        Mikä todiste tuo muka on??? Mistä?

        kysyin että miksi uskot että nainen radiossa valehtelee vaikka hän kertoi omin sanoin ettei ollut ehkäisyä ja siksi oli tehtävä itse abortti mutta jonku juorulehden juorua uskot silmää räpsäyttämättä?

        siksi koska haluat uskoa toisista aina pahaa. tässä se vastaus oli. sun puolesta vastasin.


    • hätä tuli?

      Kappas vaan :DD

      "et ole kovin älykäs"

      Huomhuomhuom!!!!
      Jälleen kerran abortin suosija ALOITTI henkilöön käyvän älyä halventavan törkysolvausnälvinnän!!

      "Mikä todiste tuo muka on??? Mistä? "

      Osotat jälleen "huippuälykkyyttä" tälläkin vastauksella :DDDDDD mutta väännelläänpä sitten taas sitä ratakiskoo...

      "kysyin että miksi uskot että nainen radiossa valehtelee"

      Levittää samaa propagandavalhetta mitä tän palstan sakki :) kumma että sinä uskot sokeesti jos joku soittaa jostain ja kertoo tehneensä 40 laitonta aborttia..!!

      "jonku juorulehden juorua "

      Miks ei pitäs uskoo? Etenkin kun epäilty näkyy niin vaikeena kiemurtelevan kun asiaa kysytään..

      "siksi koska haluat uskoa toisista aina pahaa. "

      Ja mitä sinä sitten haluat? :D Haluat uskoo että joku on tehny 40 laitonta aborttia mutta et että joku on tehny 11-20 laillista (?).. joten? Haluat uskoo muista vieläkin pahempaa... ;))

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe