Korsumäen "hyvin edulliset" autot eivät käy kaupaksi!

Ei voi olla totta!

Nauroin ääneen vartin luettuani tämän jutun:

http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288731535443.html?pos=ksk-trm-auto-etp

"Kaikkein edullisimmat autot eivät nykyisin tahdo käydä kaupaksi, koska monet nykyautoilijat eivät osaa korjata edes pikkuvikoja. "

"Noin 40 vuotta alalla toiminut autoalan yrittäjä Martti Korsumäki Ähtäristä, miksi kaikkein halvimmat autot ovat vaikeita myydä?

- Sanoisin että syynä on monien nykykuluttajien kädentaitojen ja ajan puute. Yli 20-vuotiaissa autoissa on paljon yksilöitä, jotka ovat vielä perusteiltaan kunnossa, mutta jos jotain pientä vikaa ilmenee, ei sitä enää osata tai edes haluta korjata itse. Autoilijat ovat myös tulleet mukavuudenhaluisemmiksi, joten autoille asetetaan enemmän vaatimuksia, uusia Toyotia ja käytettyjä autoja myyvä Korsumäki kertoo."

Heheheheheehehehheh!!! Suomen kalleimman autoliikkeen ikivanhat romut ei käy kaupaksi, koska ostajat eivät itse osaa niitä korjata???

Nerokasta. Asiakas on aina väärässä!!!

45

3183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihan uskomatonta

      On kyllä vaikea uskoa, ettei 400 euron kinnerit mene kaupaksi 4500 euron hintapyynnöillä.

      • Jobbaa!

        Norsumäen romu & raato: Miksi ostaa uusi auto, kun Norsumäeltä saa samalla hinnalla käytetyn?


    • ...kin.

      "Noin 40 vuotta alalla toiminut autoalan yrittäjä..."

      Hatunnosto sinänsä tälle yrittäjälle pitkästä urasta hankalalla alalla.

      Mutta... 40:ssä vuodessa ala on muuttunut paikallisesta (max.50-100km etäisyys ja paikallinen "merkkiliike" saattoi olla kovastikin suosittu ja sai hinnoitella miten sattuu autonsa) valtakunnanlaajuiseksi kilpailuksi myös käytetyissä vanhemmissa autoissa.

      Nykyään jos liikkeessä "KM" auto maksaa 3900.- ja muissa liikkeissä ympäri Suomen samanlaisia/vastaavia saa valittavaksi asti vertailla 1500-3000euron hinnoilla niin on täysin selvää, miksi tuo 3900.- auto jää myymättä. Syy ei ole "nykykuluttajien kädentaitojen ja ajan puute." vaan ylihinnoittelu. Yksiselitteisesti ylihinnoittelu, ei mikään muu.
      En suinkaan väitä, että 1500eurolla myyvän auto on takuulla ehjä ja hyväkuntoinen. En myöskään tiedä onko "KM"-liikkeen 3900euron auto hyvä ja ehjä ja siksi kalliimpi kuin sadassa muussa liikkeessä samanlainen tonnin tai kaksi halvemmalla hinnalla.
      Mutta selvää on, ettei ihan ensimmäisenä asiakkaalle tule mieleen lähteä "KM" liikkeeseen jos puoleen hintaan samanlaisen voi hankkia lähes mistä tahansa.

      Lopuksi kuitenkin kaikella kunnioituksella edelleenkin hatunnosto ja kumarrus kaupanpäälle tälle 40-vuotta yrittäjänä toimineelle autokauppiaalle. On siinä ollut kokemista... ja uskoisin, että romaaniksi asti olisi kerrottavaa näistä "kuningaskuluttajista", joita asiakkaiksikin kutsutaan.

      • ...kin.

        No, jotta asian ymmärrys tulisi selväksi, tässä esimerkki. (En liity kumpaisenkaan liikkeen toimintaan mitenkään, en ole kumpaisessakaan liikkeessä koskaan käynytkään enkä omistajia tai henkilökuntaa saati liikkeiden "politiikkaa" tai uskottavuutta siten myöskään tunne.)

        Golf -95 1700,-
        http://www.nettiauto.com/volkswagen/golf/6315510

        Golf -94 3900,-
        http://www.autotalli.com/vaihtoauto/32602913/Volkswagen/Golf/1994/Ähtäri?pos=48&page=1

        Ei liene kenellekään epäselvää, kumpi liike myy ja kummalle jää Golf odottamaan museoikää ja miksi näin saattaisi tapahtua.


    • Markkoja varmaan

      Voi taivas noita Korsumäen hintapyyntöjä. Heiltä on varmaan unohtunut että nyt eletään jo 2000-lukua pitkän matkan ja heidän pyyntihintansa tarkoittavat markkoja. Mikään muu ei voi olla mahdollista.

    • Pjeenis
      • ...kin.

        Aivan.
        Myin tuollaisen vuonna 2006 muistaakseni 999,- tyylisellä hintapyynnillä. En nyt tietenkään voi muistaa toteutunutta kauppasummaa, mutta lienee ollut siellä 600-800euron paikkeilla. Vuonna 2006.

        Edelleenkin kunnioitus ja kumarrus 40-vuotta alalla "taistelleelle" yrittäjälle, mutta... niin... automuseointi ei liene se kannattavin alan haara?
        Tuollainen Mitsu ei edes museoituna nouse tuhansien hintaiseksi enää.


    • Halvalla stadista

      Miksi Korsumäen auto ei enää ilmoita nettiautossa?
      EI ole ihme, jos ei kotterot mene kaupaksi.
      Onko korsumäen autossa tajuttu, että eurot otettiin käyttöön joo 13 vuotta sitten :)?
      Nyt on viimeinen nolla pudonnut romujen hinnasta vihdoin pois.

    • maan rakoon

      Nyt on pieni vittuilukierros paikallaan ko. autoliikkeelle. Saa muut liikkeet levähtää vähän aikaa. :)

    • toinen linja

      Kyllä minua huvittaa Martti Korsumäen valitus.
      Ja lehden toimittajan kirjoitus.
      Onko tämä vitsi vai mainos.
      Alalla olleena tiedän että kaikki menee kaupaksi,oikealla hinnalla.
      Myynti ei ole mikään ongelma,jos ei muu auta niin huutokauppa viikon vaihteessa.
      Ja.
      Meklariksi toimittaja Kuvajaa / toimittaja HARRY KUURIO.
      Mutta pääasia on että Korsumäki kertoi että vaikka on ollut alalla yli 40 vuotta,niin tuntuu että ei ole oppinut mitään.
      Siitä nyt vaan kaupantekoon,mainos oli hyvä.
      Ja sitten eläke paperit vetämään.
      Siis 40 vuotta ja ihan suotta.

    • asian sivusta.

      Kaasujalka -lehdessä taas komeilee todella usein paljon valituksia saanut Autosilta oy.
      Samaisessa lehdessä vertaillaan mm. kahden samanlaisen auton hintaeroja, mutta ikinä esim. ostetaan autoja ei pääse näihin vertailuihin, mistä moinen?

      • tarraa veskinseinään

        no pitihän se saada omakin pulju taas esille, ovela "piilomainos"


      • kunnon liike

        Turha se on liikkeiden hintoja verrata jobbarin hintoihin.


      • Liike vs. jobbari
        kunnon liike kirjoitti:

        Turha se on liikkeiden hintoja verrata jobbarin hintoihin.

        Jobbareiden eli pimeää kauppaa tekevien yksityishenkilöiden hintoihin ei tosiaan kannata liikkeiden hintoja verrata. Jobbarilla ei ole mitään vastuuta myymistään autoista, eikä jobbari maksa voitoistaan veroja.


      • kiimaiinapullosviina
        kunnon liike kirjoitti:

        Turha se on liikkeiden hintoja verrata jobbarin hintoihin.

        eikös ne vauva-lehden palstallakin mammat naureskele sille yhdelle jobbarille


      • Outoa kitinää.
        Liike vs. jobbari kirjoitti:

        Jobbareiden eli pimeää kauppaa tekevien yksityishenkilöiden hintoihin ei tosiaan kannata liikkeiden hintoja verrata. Jobbarilla ei ole mitään vastuuta myymistään autoista, eikä jobbari maksa voitoistaan veroja.

        Jobbareidenhan kanssa syntyy parhaat diilit.
        Viimeiset kaksikymmentä vuotta olen ostanut autoni jobbareilta aina.
        Käteiseillä, rahat handuun. Mitä jobbari tekee seteleillä sen jälkeen, ei kuulu minulle. Minähän olen ostanut auton itselleni, enkä hoitamassa jobbarin verovelvollisuuksia, puhumatta hänen eläke-eduistaan tai muusta. Maksakoon tai olkoon maksamatta.
        Yhtä lukuunottamatta olen ollut kauppoihini / osotihini tosi tyytyväinen. Hinta (edullinen) ja laatu (oiva kulkupeli) ovat täsmänneet.
        Miksi maksaisin rosvoille (esimerkiksi autoliikkeet) kun "pimeästi" saa parempaa ja tosi halvalla.


    • varaston arvokikkail

      Korsumäen hinnoilla, jotka yleiseen elämänkokemukseen perustuen ja yleisesti tunnettuna tosiasina ovat Suomen kalleimpien joukossa (tod.näk. kalleimmat?), ei tarvitse myydä kuin yksi auto isolla katteella, kun kilpailijat joutuvat myymään kymmenen autoa saadakseen saman katteen. Tai jotain sinnepäin...

      Internet on pilannut Korsumäen bisnekset, koska ostajat voivat netissä helposti todeta Korsumäen hintapyyntien järjettömyyden. Jos Korsumäen ylihintaiset "halpisautot" olisivat ylivertaisessa kunnossa muiden liikkeiden autoihin verrattuna, niin silloin Korsumäki ei valittaisi julkisuudessa auton ostajien korjaustaitojen puutetta ja kädettömyyttä. Miksi korjata autoa joka on täysin kunnossa.

      Eli samankuntoisia autoja ovat (jolleivat jopa huonompia) nuo Korsumäen "halpisautot". Sen takia ne jäävät pihalle seisomaan! Mikäli ne olisivat loistokuntoisia, sana kiirisi netissä äkkiä ja ostajia olisi jonossa Korsumäellä.

      Se että joku on ollut jossain bisneksessä mukana vaikka sata vuotta on ihan yksi ja sama, se bisnes voi kaatua seuraavana päivänä ylimieliseen asenteeseen tai vaikka ylihinnoitteluun. Mutta jos Korsumäkeä ei ole kaatanut internet, niin kyllä niillä asiakkaita riittää jatkossakin. Onnittelut siitä!

      Ihmettelen miten niillä vaan on varaa pitää noita halpiksia rivissä ylihinnoiteltuina, myisivät isossa erässä halvalla jollekin jobbarille. Pääsisivätpä eroon. Joku syvempi filosofia siinä on takana kun haluavat niitä omalla pihalla säilöä???

    • na-b
      • na-c

    • Sloboman

      Noita korsumäen hintoja oli jo kymmenen vuotta sitten hauska lueskella autopokkarista, ihan päättömät.
      Mitä tulee tähän ns toimittaja Kuurioon niin vain häneltä voi odottaa tuollaista juttua. On varmaan ennen ollu joku jobbari/automyyjä. Siinä start ohjelmmassakin etsi käytettyjä autoja ja ekana kolus kaikkein epäilyttävimmät jobbarit joilla takuuta ei tunneta ja aina suosi jotain ranskalaisia pommeja. Sai aina hyvät naurut siitä.
      Autobild suomessa kun on herran tekemä juttu niin kuvat on niin tummia ettei selvää saa. Autotoimittajan irvikuva.

    • en ostaisi

      Kerran kysyin tuolta vaihtotarjousta uuteen Toyotaan, jos vaikka hyvityksetkin olisi hyvät, niin voisi stadista ajella sinne kaupoille. Ei kuitenkaan olisi ollut juuri sen enempää, kuin Kaivokselassa. Tammisaaressa olikin jo paljon parempi.

      Hyvät on pojilla katteet.

    • Elvis oli kala

      Korsumäen autojen hinnoist aon tullut aina yksi juttu mieleen.
      Jos ostan Korsumäeltä vaikkapa tavallisen -94 Golffin hintaan 3500€.
      Kotia mennessä joudun syyttömänä osapuolena kolariin, niin paljon on Golffin lunastusarvo ? ? ? ? ?
      1230€ vois olla aika lähellä

    • Pirtt

      Yrittävät näemmä Korsumäen henkilökunnasta oikein urakalla "häivyttää" tätä keskustelua olemattomiin... sen verran tyhjänpäiväisiä keskustelunnostoja on aamun aikana tullut, ettei mistään muusta voi olla kyse.

      Pidetään siis tätä asiallista keskustelunavausta yllä, ihan kiusallaankin.

    • Autobiiild

      Tai sit Harry on loukkaantunu taustansa paljastumisesta.

    • mennyt ei palaa

      Vuodesta toiseen vaan Korsumäen auton pihanperukoilla romuautojen määrä lisääntyy, ainoa mikä muuttuu on renkaiden painuminen lyttyyn.

    • na-b

      Olisi hauska joskus käydä tuolla vierailulla. Onko joku käynyt paikan päällä kysymässä myyjältä miksi raadolla on tuplahinta? Onko perinteinen automyyjä, että loukkaantuu tästä kysymyksestä?

      • tinkivaraa

        Tupla? Hinnat on kymmenkertaiset reaaliarvoon nähden 80-90 luvun autoissa.


    • Volvo nisti

      Kyllä on niin hyvä ajaa volvolla jonka ostin Korsumäeltä 740 GLE 2.0l.
      Kyllä on toiminu hyvin eikä mitään vikoja.
      Maksoin siitä 50€

      • Pohjanmaalla petetää

        Maksoit siitä traktorista varmaan 5000 e.


    • äläostatankkeria

      Yllätyin että 90-luvun suuria laivoja romutetaan jo järjestelmällisesti.
      Suomessa 90-luvun autoista on vasta ajettu lastentaudit ulos, parhaassa käyttöiässä.

    • Aika entinen

      Meinasi tulla itkua ja naurua sekaisin, kun näki sitä rivistöä. Mm. 90-luvun alkupuolen Fiat. Niitä ei ole enää kymmeneen vuoteen näkynyt liikenteessä.
      Enkä kyllä usko, että 700-sarjan Volvosta, tai Toyota Carinastakaan kukaan enää rahaa antaa.

      • bonedrap

        Carina käy kaupaksi, jos se ei kelpaa enää suomalaisille niin sitten menee Afrikkaan. Käytännössä ikuinen tekniikaltaan.


    • ruahahahaahihiiiii

      Ei kortsumäki sentään valehtele miljoonan liikevaihdolla, kuten yksi...

    • Turisti2014

      Äkkiseltään tulee mieleen miksi tuo vaihtoautovarasto on hinnoiteltu noin pieleen ?
      Tuoko se yliarvostaminen jotain etua verotuksessa , pankissa yms ?
      EN tiedä ,mutta joku syy yliarvostukseen täytynee olla näin netin aikakautena ...

      • Komiat herjaa aina

        Jospa niille saa ostettua reiluja alennuskuponkeja.


      • na-b

        Vaihto-omaisuudella saa näemmä kikkailtua osinkoja taskuun, ainakin pikavilkaisulla. Viisaammat talousoppineet korjatkaa jos laskelma on väärä.

        Hinnoitellaan myytävä auto esim. 4000 eur pitkäksi ja annetaan 1000 eur autosta hyvitystä 5000 euroa. Nyt sisään ostettu auto on kirjanpidossa 5000 euron auto, vaikka sen markkinahinta on 1000 euroa.

        Ostetaan näitä vehkeitä 100 kpl. 100 x 5000 eur on puoli miljoonaa euroa, joka on nyt vaihto-omaisuutta ja arvostetaan osakeyhtiössä nettovarallisuuteen. Nettovarallisuuden mukaan taas voi osakeyhtiöstä nostaa osinkoja huokealla verolla. Puolta miljoonaa vastaan osakkaat voivat nostaa 40000 euroa maksaen siitä veroa vain 7,5%.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Nettovarallisuus
        http://www.yrittajat.fi/fi-FI/verotjarahat/verotus/osakeyhtionverotus/


      • Tarkkuuttapleace

        Huomaat kai, että Korsumäen auto on ky


    • ei koskaan tuolta

      Miksi ostaa uutta autoa, kun Korsumäeltä saa käytetyn samaan hintaan.tuohan on ollut korsumäen tunnuslause jo vuosia.

    • kmäkilisä 0

      Suomen kallein autoliike, sen tietää jokainen autokauppias. Korsumäki-lisä vielä korjauksiin....tee se itse myyntiä. Osta kallis romu ja korjaa itse, vaikka myyjä väittää kovien hintojen syyksi autojen hyvän huollon sekä kunnon.
      Asia selviää kun käy autoiikkeen suvuilla.

    • Kolmas

      Täh, ihan tosissaan, piti ihan hieraista silmiään, 96 vuosimallin 406 pökötti myynnissä ja hintaa 3700€

      Mikä tää tämmönen liike oikein on joka pyytää näin käsittämättömiä hintapyyntöjä :D

    • Pandoja-ja-huutonaurua

      Ähtärissä kaikki on pirun kallista. Korsumäen auto on tietysti omassa sarjassaan ihan ylivoimaisena lyömättömänä ykkösenä.

      Pandataloon on myös kalliit pääsylippujen hinnat. Sitä paitsi Kiina antoi pandat ainoastaan vuokralle Suomeen Ähtärin eläintarhaan. Vuosivuokra Kiinalle on 1 milj. € vuodessa / panda. Se on pandoista Lumi & Pyry semmoinen 2 milj. € tilitys Kiinaan joka vuosi.

      Rahamiehiä jos löytyy, niin Ähtäriin voi mennä tietysti pandat katsomaan ja samalla käynnillä voi käydä nauramassa oikein kunnon kallepäätalomaiset selkäkeikkanaurut Korsumäen ulkosalla olevalle paikoilleen maatuvalle vaihtoautovarastolle.

      • tois-pual-jokke

        Hyvä ehdotus. Pandareissulla käydään ottamassa myös makeat naurut Korsumäen pihassa.


    • OHO-sano.Eemeli

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      7955
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      180
      1767
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1036
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe