Temppeliherrain Valtakunnan esittely

assassin

Tähän tulee esittely Keski-Maassa sijaistevasta kuvitteellisesta valtiosta. Luukekaa tarkasti, jos osallistutte roolipeliin tai miksei vaikka muutenkin.

20

151

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Temppeliherrain Valtakunta

      Valtiomuoto: Monarkia
      Suurmestari: Tiberius de Auditore
      Pääkaupunki: Capital Templariorum
      Asukasluku: Yli 10 miljoonaa
      Viralliset kielet: westron, latina
      Valuutta: Denaari
      HDI: Korkea
      Elinkeinorakenne:
      -Maatalous 30%
      -Teollisuus 40%
      -Palvelut 30%
      Motto: Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
      Kansallishymni: (No en ehtinyt päättä, minkä valitsisin. Päätän ehkä myöhemmin...)
      Edeltäjä: Forodwaithin Ruhtinaskunta
      Lippu: http://9thgeorgiainfantry.org/beauceant2.jpg
      Suurmestarin lippu: http://i.ytimg.com/vi/CR8YZp2-sIk/hqdefault.jpg
      Vaakuna: http://i223.photobucket.com/albums/dd88/Meengin/Divinity.gif


      Maantiede ja ilmasto:

      Valtakunnan eteläosissa on vuoristoa ja lehtimetsää. Pohjoisemmaksi mentäessä metsä muuttuu havumetsäksi ja lopulta tundraksi. Alueella on selvästi neljä erilaista vuodenaikaa. Valtio sijaitsee Ered Mithrin vuorten ja Forodwaithin kohdalla.


      Hallinto ja politiikka:

      Asioista päättää yhdessä kolme säätyä: Aatelisto, papisto ja sotilassääty, jotka kokoontuvat välillä pääkaupungissa sijaitsevaan senaatinsaliin, jos on tärkeitä asioita päätettävänä. Suvereeni valta on kuitenkin Suurmestarilla. Paikallisista asioista päättävät aateliset maaherrat ja kaupunkien asioista kaupunginvaltuusto kaupunginjohtajan johdolla.


      Kaupunkisuunnittelu:

      Pääkaupunki edustaa pääosin romaanista arkkitehtuuria. Vettä sinne tuovat 11 akveduktia ja useat kaivot. Kaupungissa on myös viemäristö. Kaupungissa on useita palveluja, esimerkiksi kouluja, kirkkoja, hospitaaleja ja kylpylöitä. Kaupungeissa on lähes aina muurit ja usein jopa monia. Muissa kaupungeissa on aika samanlaista, mutta ne ovat pienempiä ja ne voivat edustaa myös gootti, renessanssi tai barokkityyliä. Kaupungit ovat tarkasti suunniteltuja ja tiheästi asutettuja.


      Kielet:

      Viralliset kielet ovat westron ja latina, jota käytetään pääosin loitsuissa ja kirkossa, mutta etenkin etelässä puhutaan myös sindaria. Rannikolla ja kauppapaikoilla kielten kirjo on paljon suurempaa.


      Rodut:

      Alueella elää pääosin haltioita, kääpiöitä ja ihmisiä, joita kaikkia on noin yksi kolmasosa, vaikka se onkin aluekohtaista. Valtioon on muuttanut useiden muidenkin kansojen ja rotujen edustajia, mutta nuo kolme ovat pääasialliset rodut.

    • Asevoimat koostuvat pääosin Temppeliherrain Ritarikunnasta ja Armeijasta. Tässä esittely molempien joukoista (Oletan muidenkin armeijoiden olevan 1500-luvun tyylisiä, eli tämä voi muuttua jos ne eivät ole):

      Maavoimien Sotalippu: http://www.kultofathena.com/images/801444.jpg

      Armeijan maavoimat:

      Piikkimies: Suojavarusteena toimii kyrassi ja ja Morion-tyylinen kypärä, usein myös sääri- ja rannesuojat. Aseena on miekka ja piikki, joka on erittäin pitkä keihäs. He kantavat myös tikaria. Piikkimiehet toimivat yhtenä tärkeimmistä armeijan joukoista.

      Musketööri: Suojavarusteena toimii kyrassi ja päässä on joko sulilla koristeltu leveälierinen lakki tai Morion-kypärä, riippuu yksiköstä. Aseena toimii yleensä lunttulukkoinen musketti tai mahdollisesti rataslukkoinen musketti. Kantavat joskus mukanaan käsikranaatteja. Heillä on myös miekka, joka on vanhantyylinen ritarimiekka tai rapiiri. Heillä on myös tikari. Piikkimiehen lailla yksi tärkeimmistä joukoista.

      Jousimies: Pitkä- tai varsijousella aseistettu sotilas, jolla on myös miekka ja tikari. Heitä ei käytetä enää paljoa, vaan heidät on korvattu pääosin musketööreillä. Oikeassa tilanteessa oikein käytettynä vieläkin tappava joukko.

      Pitkämiekkamies: Varustus järeämpää kuin piikkimiehellä ja aseena toimii kahden käden miekka, jolla on tarkoitus katkoa vihollisen keihäitä. Yleensä erittäin kokeneita sotilaita.

      Kyrassieerit: Ratsumiehiä, joilla on suojavarusteena kyrassi ja sääri- ja rannesuojat. Aseenaan heillä on kaksi rataslukkopistoolia ja joskus karbiini. Kantavat mukanaan ratsuväkimiekkaa. Toimivat usein perusratsuväkenä.

      Rakuunat: Jalkaväkeä, joka liikkuu ratsain, mutta taistelee jalan. Aseenaan heillä on karbiini, miekka ja tikari. Varustus aika samanlaista kuin musketööreilla.

      Jääkärit: Kevyesti aseistettua ja varustettua jalkaväkeä, joka osaa liikkua hyvin metsässä. Käytetään yleensä vihollisen häirintään ja tiedusteluun. Aseenaan heillä on miekka ja tikari. Kaukotaisteluaseena toimii yleensä rataslukkoinen kivääri tai pitkäjousi, jotka ovat molemmat tarkkoja aseita pitkällä matkalla. Vaatetus on hyvin maastoon sulautuvaa ja kirkkaita värejä on vältelty

      • Maavoimien sotilasarvot:

        Upseerit:

        Kenraali
        Kenraaliluutnantti
        kenraalimajuri
        Prikaatikenraali

        Eversti
        Everstiluutnantti
        majuri
        Kapteeni (ratsumestari ratsuväessä)
        Yliluuntantti
        Luutnantti
        Aliluuntantti (Kornetti ratsuväessä)

        Aliupseerit:

        Sotilasmestari
        Ylivääpeli
        Vääpeli
        Ylikersantti
        Kersantti
        Upseerioppilas
        Alikersantti

        Miehistö:

        Korpraali
        Aliupseerioppilas
        Sotamies (ratsumies ratsuväessä)


    • Merivoimien Sotalippu: http://th07.deviantart.net/fs70/PRE/f/2012/362/f/7/flag_of_the_knights_templar__several_resolutions__by_jpviktorjokinen-d5pgsdj.jpg

      Merivoimat:
      merivoimat ovat osa armeijaa ja se vastaa meri- ja rannikkopuolustuksesta. Rannikkotykistö ja merijalkaväki hoitaa rannikon puolustamisen ja laivasto hoitaa meripuolustuksen.

      Merijalkaväki:
      Aika samalla tavalla varusteltu kuin piikkimiehet ja musketöörit. Aseistuskin on aika samanlaista, mutta he ovat erikoistuneet merisodankäyntiin, maihinnousuun ja rannikon puolustamiseen. Heitä on myös laivoissa merirosvojen varalta.

      Rannikkotykistö:
      Aseistus ja varustus on kevyttä. Hoitavat rannikkopuolustuksen tykeillään ja merijalkaväki suojaa heitä vihollisen jalka- ja ratsuväeltä.

      Laivaston laivatyypit:

      Partiovene:
      Pieni parilla tykillä varustettu yksimastoinen laiva. Pystyy kulkemaan erittäin matalissa vesissä, mutta on erittäin haavoittuvainen raskaammille laivoille. Erittäin nopea ja kevyt.

      Kuunari:
      Kaksimastoinen pieni vene, jonka tykkikannelle saa kahdeksan tykkiä. Nopea ja kevyt sekä pystyy kulkemaan aika matalissa vesissä ollen kuitenkin partiovenettä paremmin aseistettu. Haavoittuvainen suuremmille laivoille. Käytetään joskus miinalaivoina.

      Priki:
      Eräänlainen kompromissi suurempien ja pienempien sotalaivojen välissä. Kaksimastoinen purjealus, jonka tykkikannelle saa jopa 24 tykkiä. Laiva on nopeampi kuin raskaat laivat, mutta huonommin aseistettu. Pystyy kuitenkin taistelemaan myös suurempia laivoja vastaan. Käyttään myös miinojen laskemiseen.

      Fregatti:
      Kolmimastoinen raskas laiva, jonka kahdelle tykkikannelle sai yhteensä 46 tykkiä. Yksi raskaimmin aseistetuista ja varustetuista laivoista mitä merellä on. Upottaa helposti pieniä laivoja, jotka kuitenkin voivat paeta matalampiin vesiin tai hyökätä suuremmalla joukolla

      Kaljuuna:
      Raskas sotalaiva, jonka kolmelle tykkikannelle saa reilusti yli sata tykkiä. Laiva on paljon hitaampi kuin muut alukset, mutta aseistusta on senkin edestä. Erittäin paha vastus kaikille laivoille.

      Lentotukialus:
      Raskas kolmimastoinen laiva, joka on kooltaan suuri, mutta paljon huonommin aseistettu kuin kaljuuna, sillä ilmavoimien kotkat vievät suurimman osan tilasta. Suunniteltu ilmavoimien käyttöön merellä, jotta merijalkaväki saisi ilmatukea.


      Kaikkia laivoja suojaa merijalkaväki, mutta laivoissa on aseistusta myös merimiehille, joilla on kaikilla taistelukoulutus. Laivoissa tosin käytetää piikkejä tai keihäitä harvoin, sillä ne ovat liian pitkiä. Laivaston pääaseistuksena toimii musketit, kiväärit, pistoolit, väkipyssyt, miekat, tikarit ja kirveet.

      • Upseerit:

        Amiraali
        Vara-Amiraali
        Kontra-Amiraali
        Lippueamiraali

        Kommodori
        Komentaja
        Komentajakapteeni
        Kapteeniluutnantti
        Yliluutnantti
        Luutnantti
        Aliluutnantti

        Aliupseerit:

        Sotilasmestari
        Ylipursimies
        Pursimies
        Ylikersantti
        Upseerikokelas
        Alikersantti

        Miehistö:

        Ylimatruusi
        Aliupseerioppilas
        Matruusi


    • Ritarikunnan sotalippu: http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20140416133835/fanon/images/c/ca/Templar_flag_2.png

      Ritarikunta on kaiken alku ja ydin. Sillä on paljon parempi koulutus ja varustus kuin jalkaväellä, mutta se on aina pienempi. Armeijan upseereilla on lähes aina myös jäsenyys ritarikunnassa. Eroavat muista paremmalla varustuksellaan ja Temppeliherrain viitalla ja tunikallaan.


      Taistelumaagi:
      Hieman ritarihaarniskaa kevyempään haarniskaan pukeutuvat maagit. He pitävät yleensä loihdittua miekkaa oikeassa ja maaginsauvaa vasemmassa kädessä. Ovat maageja, jotka ovat etenkin erikoistuneet suuren vahingon aiheuttamiseen taioilla viholliseen.

      Ritari:
      Ikonine, klassinen ja tehokas ratsuväkijoukko. Taistelevat raskaasti haarniskoidun hevosen selässä ja ovat itsekin niin haarniskoituja, että heidät on vaikea voittaa lähitaistelussa. Haarniska kestää kaikkien käsin kannettavien jousiaseiden nuolet ja monien lähitasteluaseiden iskut. Aseenaan heillä on pitkä peitsi, miekka ja tikari. Osaavat käyttää hyvin pyhiä taikoja, joilla he myös siunaavat varusteensa tehden niistä taas vähän parempia. Heillä on taistelussa mukanaan yleensä aseenkantajia ja muutamia muitakin sotilaita, jotka muodostavat perusritariyksikön, peitsen. Taistelussa ritarit käyttävät tiivistä rivistöä laukaten suoraan vihollista päin yleensä murtaen jalkaväkirivistön. Kaikkien aselajien upseereilla on yleensä ritarikoulutus, sillä ritarit kuuluvat yleensä ylhäisöön. Ritarit voivat taistella myös jalan järeällä aseistuksella varustettuna.. Ritareita käytetään enää vähän, mutta etenkin vanhentunutta, huonosti koulutettua tai huonosti järjestäytynyttä armeijaa vastaan se on hyvä ase, sillä monet jo pakenevat ritaririvistön nähtyään.

      Musketööri:
      Ritarikunnalla on taitavia musketöörejä riveissään. Heidän varustus on armeijan musketöörejä parempaa. Eroavat muista musketööreistä vaatetuksellaan, sillä heillä on eräänlainen musketööriversio Temppeliherrain tunikasta. (Googlatkaa ”musketeer” niin näette millainen vaate) Tunnetaan hyvistä ampuma- ja miekkailutaidoistaan.

      Jousimies: Samankaltainen kuin armeijalla, mutta paremmin koulutettu.

      • Ritarikunnan sotilasarvot:

        Upseeristo:

        Legatus
        Praefectus Castrorum
        Tribunus

        Primus pilus
        Pilus Prios
        Primi Ordenis
        Centurion

        Alipseeristo:

        Optio
        Tesserarius
        Decurio
        Decanus

        Miehistö:
        Immunes
        Milites


        Ritarikunnassa on myös paljon erikoistehtäviä ja arvoja, mutta emme puutu niihin tässä.


    • Ilmavoimien sotalippu: http://thumbs.dreamstime.com/x/jerusalem-cross-flag-16412622.jpg

      Ilmavoimat:
      Ilmavoimat hoitava ilmatuen- ja puolustamisen.

      Raskas kotkaratsastaja:
      Raskaasti haarniskoidun kotkan/aarnikotkan selässä oleva raskaasti haarniskoitu ritari. Aseenaan heillä on pommeja, peitsi ja mahdollisesti kaukotaisteluaseita. Osaa kuitenkin ritarin tapaan pyhiä taikoa.

      Kotkakyrassieeri:
      Kevyemmin varusteltu kotka/aarnikotkaja ratsastaja, mutta edellistä nopeampi. Varusteet samanlaisia kuin kyrassieereillä.

      Kevyt kotkaratsastaja:
      Käytetään etenkin tiedusteluun. Erittäin nopea, sillä voi käyttää lähes koko kotkan/aarnikotkan vauhtia. Aseistus kevyttä.

      Ilmavoimien sotilasarvot ovat samanlaisia kuin maavoimilla.

    • Assassiinit eivät kuulu armeijaan, vaan ovat aivan oma joukkio. He hoitavat kaikenlaiset salamurhaamiset yleensä siviilissä. Heitä näkee harvoin taistelukentällä, mutta yleensä siellä heidät näkee ainoastaan viholliskomentaja viimeisenä näkynää... Aseina heillä on miekkoja, tikareita, jousiaseita, mustaruutiaseita sekä ikoniset piiloterät ja mahdollisesti samassa myös rannekkeisiin kiinnitettävät ”pistoolit”. Erittäin hyvin koulutettu joukkio, joka osaa kulkea joka paikassa ja sulautua ympäristöön sekä karistaa viholliset. Käytetään salamurhiin, tiedusteluun, vakoiluun ja soluttautumiseen.


      Assassiinien arvoasteikko tulee myöhemmin...

    • Poliisivoimat Hoitavat järjestyksen ylläpidon kaupungeissa ja he ovat normaalisti kevyesti aseistettu, sillä heidän harvoin edes tarvitsee turvautua aseisiin. Varastossa on kuitenkin järeämpää varustusta erikoistilanteiden varalle. Käyttävät pääosin ei tappavia keinoja. Pienemmissä kylissä järjestystä ylläpitävät seriffit ja apulaisseriffit. Poliisit voivat hoitaa myös sotilaspoliisin tehtäviä.

      Poliisin arvoasteikko korkeimmasta alimpaan:

      Poliisiylijohtaja
      Poliisijohtaja
      Poliisiylitarkastaja
      Poliisitarkastaja
      Poliisipäällikkö
      Apulaispoliisipäällikkö

      Ylikomisario
      Komisario
      Ylikonstaapeli

      Vanhempi konstaapeli
      Nuorempi konstaapeli

    • Kirkon lippu: http://www.flagsinternational.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/a/papal3_1_1.jpg

      Kirkko on koko valtion hengellinen elin ja sillä on myös suuri vaikutusvalta valtion sisällä heidän ollessa yksi kolmesta johtavasta säädystä. Arkkipiispa johtaa kirkkoa ja hänen kuoltua kardinaalit valitsevat uuden. Kirkko on levinnyt ympäri keski-Maata ja jo lähes jokaisessa Valtakunnalle neutraalissa tai ystävällismielisessä valtiossa on katedraaleja ja kirkkoja. Kirkko myös järjestää jonkinasteista koulutusta tavalliselle kansalle.


      Kirkon arvoasteikko korkeimmasta alimpaan:
      Arkkipiispa (=Kirkon johtaja)
      Kardinaali
      Piispa
      Monsignore
      Pastori
      Pappi
      Diakoni
      Kirkon jäsen

      Armeijan hengellisen jäsenistön arvoasteikko:
      Kenttäpiispa
      kenttärovasti
      Sotilaspastori
      Sotilasdiakoni
      Sotilaspappi

      Valtion suurlähettiläät ovat yleensä arvoltaan piispoja ja heitä kutsutaan apostolisiksi Nuntinuksiksi. He johtavat Apostolista Nuntiakuuria. Valtakunnalla on diplomaattisia suhteita lähes koko keski-Maan kanssa.

      Inkvisitio on kirkon ja valtion alainen organisaatio, joka keskittyy kerettilaisyyden torjuntaan, mutta se toimii myös salaisena poliisina ja tiedustelupalveluna.

      Myös erilaiset nunna- ja munkkiveljeskunnat toimivat kirkon kanssa ja useiden luostareiden varallisuus ja vaikutusvalta onkin korkea. Munkin ja nunnat ovat muuhun kansaan verrattuna erittäin viisaita ja sivistyneitä ja luostareiden kirjastot sisältävätkin rajattomasti tietoutta.

      Jokaisessa suuremmassa kaupungissa on katedraali, jota johtaa piispa. Katedraali on hiippakunnan pääkirkko.

    • Aatelisto toimii yhtenä kolmesta johtavasta säädystä muiden ollessa papisto ja sotilassääty. Tosin monet upseerit ja korkeat papiston jäsenet kuuluat myös aateliin. Arvot jaetaan alhais- ja ylhäisaateliin.

      Aatelisarvot korkeimmasta alimpaan:
      Suurherttua (Tällä hetkellä ainoastaan suurmestarilla on tämä arvonimi)
      Herttua
      Markiisi
      Kreivi
      Varakreivi
      Paroni

      Baronetti
      Ritari



      Tässä oli alustava pieni esittely valtiosta. Kysymyksiä saa vapaasti kysyä.

      • HeKeKee'd

        Pakko sanoa, että ihailtavan tarkasti olet paneutunut aiheeseen, olet opetellut Keski-Maatakin! Huehue, sitten kun tulen virallisesti takaisin ja on enemmän aikaa niin teen itsekkin tällaisen.


      • HeKeKee'd kirjoitti:

        Pakko sanoa, että ihailtavan tarkasti olet paneutunut aiheeseen, olet opetellut Keski-Maatakin! Huehue, sitten kun tulen virallisesti takaisin ja on enemmän aikaa niin teen itsekkin tällaisen.

        Jos Keski-Maassa olisi ollut noin hyvä puolustus, ei Sauronkaan olisi päässyt hyökkäämään. ;)


      • HeKeKee'd kirjoitti:

        Pakko sanoa, että ihailtavan tarkasti olet paneutunut aiheeseen, olet opetellut Keski-Maatakin! Huehue, sitten kun tulen virallisesti takaisin ja on enemmän aikaa niin teen itsekkin tällaisen.

        Hekkeekekekke ei lähtewnykkään! HomoSSA


      • raeppavika_offical kirjoitti:

        Hekkeekekekke ei lähtewnykkään! HomoSSA

        No nuo kuvat eivät tietenkään ole itse tehtyjä! Ei jaksa ja mitä hyötyä minun olisi kopioida kaikki kuvat Microsoft Paintilla ja sitten laittaa ne tänne? Tämä valtio perustuu Temppeliherrain Ritarikuntaan, jonka symboleja nuo useat ovat! Jotkin taa ovat vain kristittyjä symboleja. Kuvat eivät ole tässä se tärkein juttu, vaan kaikki muu.


      • kurpizza kirjoitti:

        Jos Keski-Maassa olisi ollut noin hyvä puolustus, ei Sauronkaan olisi päässyt hyökkäämään. ;)

        Kiitos kehuista. Toivottavasti palaat tänne kunnolla mahdollisimman nopeasti. odotan jo, kunnes pääsen lukemaan sinunkin valtioesittelyn.


    • On kylläkin ihailtavasti tehty, mitä muutakaan tohon voisi sanoa. Hyvää työtä, assassin!

      • Kiitän. Tuohon tulee muuten päivityksia jonkin verran, kun keksin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe