Paljastuksia taiderehtori Tiina Rosenbergista

Media salasi Suomess

http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/492893-kulttuurin-rikastuminen-3828.html

"Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg ottaa kantaa suomalaisen yhteiskunnan tilaan uudessa kirjassaan. Hän toivoo Suomeen avoimempaa yhteiskunnallista keskustelua ja enemmän maahanmuuttajia.

- Meitä on täällä aika vähän. Tänne mahtuisi paljon enemmän ihmisiä. Esimerkiksi Ruotsista tuli mielenkiintoinen maa siinä vaiheessa, kun sinne tuli 1,5 miljoonaa maahanmuuttajaa, hän sanoo.
Maahanmuutto on hänen mukaansa paitsi tarpeellista väestön ikääntymisen takia, tuo se myös mahdollisuuksia innovaatioihin ja kiinnostaviin löytöihin.

- Mitä enemmän maahanmuuttajia, sen parempi. Ehkä Suomestakin tulisi siten vähän mukavampi paikka asua."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiina_Rosenberg

Wikipediasta lainaus:
"Plagiointisyytökset

Vuonna 2000 Uppsalan yliopiston professori emeritus Ingeborg Nordin Hennel osoitti, että Rosenberg oli kopioinut teokseensa Byxbegär (2000) sanatarkasti kahden muun tutkijan tekstiä tätä kertomatta. Hennel huomautti myös siitä, ettei Rosenberg ei myöhemmin edes korjannut asiaa kirjansa seuraavassa painoksessa. Politiikan tutkija Johan Tralau sanoi, että opiskelija olisi hylätty tällaisesta plagioinnista mutta Rosenberg palkittiin professuurilla. Tralaun mukaan yliopistossa sukupuolipolitiikka on ohittanut akateemisuuden vaatimukset.[2] Tralau osoitti Rosenbergin tekstejä, joissa lähdekirja oli mainittu mutta Tralaun mukaan niin, että lukija ei ymmärrä laajan katkelman olevan suoraan toisesta kirjasta.[3][4]
Poliittinen toiminta

Rosenberg on ruotsalaisen Feministiskt Initiativ -puolueen perustajia mutta erosi pian sen hallituksesta puolueen henkilöristiriitojen vuoksi.[5] Etenkin puolueen toisten kärkihenkilöiden Ebba Witt-Brattströmin ja Susanne Linden mielestä Rosenbergin mielipiteet olivat liian radikaaleja puolueeseen.[6][7]"

"Plagiointi ja akateemisuus

Uppsalan yliopiston professori emeritus Ingeborg Nordin Hennel osoitti vuonna 2000, että Rosenberg oli kopioinut teokseensa "Byxbegär" ("housuja käyttäen") sanatarkasti kahden muun tutkijan tekstiä tätä kertomatta. Hennel huomautti myös siitä, ettei Rosenberg ei myöhemmin edes korjannut asiaa kirjansa seuraavassa painoksessa. Hennelin mukaan Rosenberg näin tekee epäselväksi, mikä osa työstä on hänen omaansa. Valtiotieteilijä Johan Tralau sanoi, että opiskelija olisi hylätty tällaisesta plagioinnista mutta Rosenberg palkittiin professuurilla. Tralaun mukaan yliopistossa sukupuolipolitiikka on ohittanut akateemisuuden vaatimukset. [2]

Toinen kirja oli mainittu teoksessa mutta Tralaun mukaan niin, että lukija ei ymmärrä huomattavan katkelman olevan suoraan toisesta kirjasta, ja Tralau osoitti myös muita vastaavia Rosenbergin tekstejä.[3][4] Samassa kuussa Rosenberg luopui FI:n puoluehallituksesta."

76

2411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Media salasi Suomess

      Lisää Wikipediasta:

      "FI-puolue

      Syyskuussa 2005 Feministiskt Initiativ -puolueen johtohahmoihin kuulunut perustaja[5] Susanne Linde, alun perin puoluejohtaja Gudrun Schymanin suuri ihailija, sanoi Rosenbergin hyökänneen häntä vastaan sanoen: "Kuollut moderaatti on hyvä moderaatti" viitaten Linden aiemman Liberaalin kansanpuolueen olleen Moderaterna-puolueen ("maltilliset") liittolainen.[6]

      Linden mukaan Rosenberg on syyttänyt häntä heteroseksuaalisuudesta juuri niin kuin hän väittää homoseksuaaleja syytettävän.[7] Linde sanoi Rosenbergin kiusanneen puolueen heteroseksuaaleja niin, että he menettivät yöunensa.[6] Toinen perustajajäsen, kirjallisuuden professori Ebba Witt-Brattström on esittänyt samantapaista kritiikkiä.[6][7] Viikkoa myöhemmin Linde palasi puolueeseen ja sanoi, että vaikka Rosenberg räjähtelee, hän osaa myös pyytää anteeksi.[8]

      Kuusituntista työpäivää vaatinut[9] Witt-Brattström syytti puolueen joutuneen liian kauas vasemmalle.[10] Göteborgs-Postenin mukaan Rosenbergin syytetään vainoavan, ahdistavan ja sortavan kuten puolue syyttää patriarkaatin toimivan.[7] Linde siirtyi lopulta ympäristöpuolueeseen harkittuaan ensin vasemmistopuoluetta ja sosiaalidemokraatteja.[5] Ebba Witt-Brattström kertoi TV4:n haastattelussa Rosenbergin sanoneen: "Naiset, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ovat pettäneet sukupuolensa."[11] Rosenberg kiisti lainauksen totuudenmukaisuuden, mutta riitelyn jälkeen myös Witt-Brattström jätti puolueen vuonna 2006

      Medianäkyvyys

      Ruotsissa toimiessaan Rosenberg oli usean kerran uutisoinnin aiheena. Esimerkiksi vuonna 2008 lauluryhmän esiintyessä Lundin yliopiston tohtoripromootiossa Rosenberg säntäsi lavalle, huusi muusikoille: "Fuck you, fuck you, fuck you!" ja poistui tilaisuudesta.[13] Tätä ennen Rosenberg oli huutanut laulajille: "Kuinka te uskallatte?" ja syyttänyt heitä vasemmistoliikkeen polkemisesta, vaikka ryhmä sanoi olevansa epäpoliittinen ja kunnioittavansa Rosenbergia suuresti.[13] Laulaja yritti sitä ennen sanoa Rosenbergille, että jos tämä kuuntelisi sanoja, niistä huomaisi, että ne eivät ole loukkaavia.[14] "Kansan oikeudet" -laulussa vaaditaan kansalle mm. tarpeeksi ruokaa, asunto, stereot, lunta jouluna ja Gucci-kengät.[14]"
      "

      • Lainauksia

        " Taideyliopiston rehtorina toimii professori kaudella 2013–2017 Tiina Rosenberg. Rehtori vastaa yliopiston tehtävien taloudellisesta, tehokkaasta ja tuloksellisesta hoitamisesta ja toimii hallituksen esittelijänä. Tiina Rosenberg on virkavapaalla teatteritieteen professuurista Tukholman yliopistossa. Hän on toiminut aikaisemmin sukupuolentutkimuksen professorina sekä opintorehtorina ja laitosjohtajana Tukholman ja Lundin yliopistoissa. Rosenbergin tutkimuksen painopiste on ollut feministinen teatteri, performance studies, feministinen teoria, sukupuolen ja seksuaalisuuden tutkimus sekä kriittinen teoria. Hänet tunnetaan myös aktiivisena yhteiskunnallisena keskustelijana ja kirjoittajana. "

        "Rosenberg tuo neljäksi vuodeksi Suomeen tuulahduksen ruotsalaisesta poliittisesta kulttuurista/"diplomatiasta". Kuten suomenruotsalainen jäsen Leijona78 viisaasti totesi (lihavointi alkuperäinen):
        Lainaus

        " Sanoisin että Rosenberg on sekaisin....mutta se olisi epäkohteliasta. Sen sijaan sanon että hän on aivan normaali...ruotsalaisesta näkökulmasta. Mikä taas kertoo enemmän ruotsalaisista kuin normaaliudesta.

        On aidosti tärkeää muistaa että ruotsalainen media ja feministit ovat juuri tuollaisia kuin Rosenberg ja yhteiskunta taputtaa heitä siitä syystä selkään. "Hyvä Tiina, jättebra!"

        Tästä syystä on hele-vetin tärkeää, ettemme koskaan luisu Ruotsin tielle, tässä(kään) asiassa. Meille tulee nimittäin silloin raivofundamentalistinen yhteiskunta jos näin teemme. Marxilainen feministisharia. "Miehet, yök, iljettävät niljakkeet! Kuohitaan kaikki (paitsi maahanmuuttajamiehet)! Pro Femina!"
        "


    • EnKoskaanRumanNaisen

      Yritti itkeä itsensä uneen vaalituloksia seurattuaan.

      • Tämä tapaus

        Hommaforumilla on oma ketju tapauksesta:
        http://hommaforum.org/index.php/topic,83307.msg1699397.html#msg1699397

        Lisäksi käsitelty Hommalla ainakin Ruotsin vaaliketjussa. Google löytänee näppäriten muiden ketjujen jutut.


    • Punikkitutka

      Telkkarissa ilmeisesti ollut laukomassa viisauksiaan meidän kasvattamiseksi.

      • Samma På Finska

        eli Suomen kasvavien miessukupolvien (ainakin henkiseksi) kuohitsemiseksi.


    • We have a winner
      • Taasko_tuo_alkaa

        Juttu oli poistettu...Minkä vuoksi?


    • mndndlfndlldfndlldpm

      Jep. Tulihan ruotsista tosiaan aika "mielenkiintoinen". Illalla kun jättää auton parkkiin, ei tiedä onko siinä kohtaa aamulla hiiltynyt romu, vai onko vain lasit kivitetty, pellit potkittu ja renkaat puhkottu.

    • Bodil.R

      Ihanan söpö ja fiksu

    • Käsittämättömiä

      Tuollaisia ääriajattelijoita Ylellä pidetään asiantuntijoina. Umpisokea lähi-idän ja afrikan maahanmuutosta, pakolaisuudesta taikka turvapaikanhausta koituvien haittojen suhteen.

      Mitä virkaa tuollaisilla on siis muka olla sanomassa jotain koko maahanmuutosta ? Täytyy olla niin, että hallituksen ohjelmaan tuokin kuuluu ja linja lähtee EU-parlamentistä saakka.

      Samankaltaisia ihmisiä, veikkaanpa että sielunsisko on tuossa:

      http://www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ

      Kyseinen henkilö (38 s. eteenpäin )toimii tai on toiminut merkitävässä roolissa maahanmuuton suhteen.

      • YLE etatismin asiall

        Professori syyttää median käyttävän vale-asiantuntijoita, pop-up -velhoja, hölöttäjiä :

        http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/pajatus holotys kupla-25556

        Onko niin että suomalainen uskoo helposti puhuvan pään sanoman (ja omaksuu toimintamallit, Soinin sanoin "toisten pelin") jos pää on huoliteltu, tekstissä lukee joku titteli ja vieressä nyökytellään efektin vahvistamiseksi?


      • heimonsa elkeet

        Molemmat ovat samaa heimoa eli eiköhän tuota Paidea nyt yritetä brandätä Suomeenkin. Globalisti-multikulturisteilla on isot panokset pelissä.


    • 13dd4

      1970-luvun lopulla Rosenberg opiskeli Karl Marx -yliopistossa DDR:ssä!

      • Onko tästä

        todisteita?


      • on on

    • raus r-berg

      Tollaisia väärentäjä-plagioja tiina rosenbergejä eli täysin kajahtaneita lepakkoja tänne raahataan koulujen rehtoriksi.
      Prkl! Menis vaan takaisin lesboilemaan ddr:ään tai IslamoSverigeen.

      • Jussuf (se sama)

        Omituista että halusi lähteä maasta, josta on tullut mielenkiintoinen kaikkine mahdollisuuksineen...ja tuli tänne kertomaan meille, että haluaisi suomestakin "mielenkiintoisen"...

        Ja joku kaheli suomesta palkkaa tällaisen hourun.


      • Ars longa
        Jussuf (se sama) kirjoitti:

        Omituista että halusi lähteä maasta, josta on tullut mielenkiintoinen kaikkine mahdollisuuksineen...ja tuli tänne kertomaan meille, että haluaisi suomestakin "mielenkiintoisen"...

        Ja joku kaheli suomesta palkkaa tällaisen hourun.

        Kyllä oli mahdottoman epämiellyttävä henkilö. Sain päänsäryn, kun kuuntelinhänen jorinoitaan. Tällainen on sitten Taideyliopiston rehtori. Onneksi en ole taidealalla.


      • Ple!
        Ars longa kirjoitti:

        Kyllä oli mahdottoman epämiellyttävä henkilö. Sain päänsäryn, kun kuuntelinhänen jorinoitaan. Tällainen on sitten Taideyliopiston rehtori. Onneksi en ole taidealalla.

        Ensin Vartiainen, sitten tämä!
        Oikeesti ne varmaan on ajettu sieltä pois!
        Niille on varmaan maksettu, että lähtee?


    • Mitä vittua!
      • saumassasensalaisuus

        Ja kuka valitsi jonkun toisenkin ruotsi-karkotetun Vartiaisen jonkin suomi-viraston ylijohtajaksi???
        Miksiköhän Ruotsissa toivottomiksi todettuja palkataan Suomessa valtion johtaviin virkoihin????


      • antifeministi

        Taide ei tunne rajoja.....


      • Molotovin coctail

        A
        Viiltävää analyysiä. Täysi KYMPPI!


    • Lainaa vain?

      "Lainannut tekstiä". Onko tiedepiirit niin innovatiivisia, että tekstejä ei saisi lainata mistään. No joku raja tietysti pitää olla ja muistaa lähdeviitteet. Toisaalta on myös helppo sanoa, että tuokin asia on jo keksitty.

      Mutta huom, en kannata täydellistä plakiointia - se menee sinne "vale-jokutitteli" puolelle. Sanoohan Krista Kiurukin olevan opettaja vaikka tutkinto puuttuu...?

      • MinäkinVarastinLapse

        No tuon puuhathan nyt eivät ole tiedettä nähneetkään.


    • ajan haaskausta

      Kritiikitön maahanmuutto keskustelu on turhaa.

    • kultainen ikäkin

      Tämä mummo ei todellakaan tehnyt minuun vaikutusta tiedolla tai älykkyydellä.

      • yle, kohta historiaa

        Jos jankuttaa " maahanmuutto on hyvä asia ja maahanmuuttajia tarvitaan paljon lisää", ei liene kannata ihmetellä, että kukaan ei arvosta tuollaisen henkilön mielipiteitä. Olisipa tuon paikalla ollut maahanmuutto vastainen henkilö, joka olisi taas toitottanut " maahanmuutto tuhoaa kotimaamme"


    • t19u

      On ns. Halosen nimittämä?

    • jokin yhdistää 24cm

      Miksi sain eilen a-studiota katsellessani mielikuvan ratsastuspiiskasta, mustista kongolaisista uroksista ja sinisilmäisyydestä?

    • bukerosi

      Miten tämän sädehtivän ja suvaitsevan älykön nimitys on tapahtunut. Hänestä henkii niin suuri humaanisuus, avarakatseisuus ja erityisesti toisinajattelijoiden salliminen, että olisi todella tarpeen tuoda esiin se taho, joka tämän helmen on roudannut Suomeen. Nimet esiin.

      • PS, Homma jne.

        Tosiaan, tuo tieto on kaivettava esiin!


    • ihan kauheeta

      Tuota muijaa oli minun mielestä vastenmielistä kuunnella.

      • Uittuun töllöstä!

        On suorastaan törkeätä katselijoiden halveksuntaa kaivaa karmea telaketjufemakko kaapista YLE:N ajankohtaisohjemiin.


      • hyj satan
        Uittuun töllöstä! kirjoitti:

        On suorastaan törkeätä katselijoiden halveksuntaa kaivaa karmea telaketjufemakko kaapista YLE:N ajankohtaisohjemiin.

        Hullujenhuoneeseen tuo kuuluisi. Vanha ruma lepakko.


    • Hieno ihminen!

      Rasistit taas koettavat mustamaalata suurta ihmistä, humanistia ja älykästä keskustelijaa. Tunnen Rosenbergin, ja hän omaa ne arvot jotka itskekin omaan. Ja ne arvot ovat ainoat, millä maailmaan saadaan rauha ja tasa-arvo.

      Toivottavasti Rosenberg saa aikaa vaikuttamista kansamme punaniskajunttienkin ajatus- ja arvomaailmaan, niin maamme ei olisi niin ahdistava paikka elää.

      Hannele K.
      humanisti
      kansalaisaktivisti

      • Jäänne

        Ei juma..lauta sentään.
        Ihan tosissasiko tuon raapustit?
        Jos noin, niin kyllä olet niin pihalla asioista kun olla voit.
        Jos joku on rasisti, se olet sinä ja tuo kyseinen vanhapieru.
        Olette saatana tämän maan viruksia.


    • poltetaan ylenataja

      Noo, olkaa rauhassa; kun ylenantajalta ne viimeisetkin normaalit pois potkitaa !

      Jäljelle jää stalinisti-viher-homo-lepakko-muuten vaan hullu YLEnantaja !

      Ja PrkL ! Te maksatte...ja jopa yritykset maksaa tälläisesta perverssi seta probagandasta !

      Siirrin yritykseni Viroon, mutta vielä tämä vuosi menee Ylenantajaveroa maksaessa.

      Minä en halua DDR-tampereen lehdistöpunayl-liopiston aivopesemiä toimittajia.

      Onneksi sentään TOHLO'PPI myytiin pois ja nyt vuokranantaja nauraa, kun TASTULAN per'kele tekee HYMY-hymi-onko ollut huonosti-ohjelmia

    • 30sanna30

      Onko iskun takana Marxilainen taideyliopiston rehtori Rosenberg?

    • tätä mieltä karjakko

      Minusta on aika kummallista se, että
      joku äärioikeistolainen tai vasemmistolainen muka toimii
      omine mielipiteineen ja ajatuksineen "maahanmuuttajien äänenä".

      Miksei ihmiset, vaikkapa maahanmuuttajat, jotka sotien runtelemista maista
      maahamme saapuvat tai vammaiset, mt-ongelmaiset, sairaat, huumeidenkäyttäjät, rikostenuhrit, ym. saa puhua omalla äänellään omaa tarinaansa, uskoisin sen olevan todellisempaa totuutta
      kuin esm poliitikkojen tehtailemat jonkinlaisen "joukkoteollisuuden"
      ilmentymät - vähän samanlaista kuin pankkimafian harrastamat varojensiirrot
      johonkin tuntemattomaan alkuperäiskansojen ja maiden köyhdyttämiseksi.

      Jo vuosikymmeniä yhteiskunnassa, politiikassa ja "taiteessakin" esiintynyt
      lähes pelkkää silikonilättyjen ja perskannikoiden esittämmistä muka
      korkeakulttuurina miljoonahankkein, mikä kertonee enemmän kai syvästä
      ihmisten moraalisesta ja henkisestä rappiosta - maailmanlaajuisesta
      ilmiöstä kuin mistään todellisesta ihmisten henkisestä kehityksestä
      tai oppimiskyvyn lisääntymisestä.

    • wikissä virhe?

      Kuinka tuo voi olla 57-vuotias kun näyttää 87-vuotiaalta?

      • Psyykelääkäri

        Tämä johtuu feminismistä. 99% feamkoista on jo valmiiksi vastenmielisen rumia, katkeruus ja viha (feministisen ideologian kulmakivet) eivät myöskään kaunista.

        Femakoksi päädytään, koska femakon luontaisten ominaisuuksien takia femakko ei kykene koskaan muodostamaan suhteita miehiin. Tämän vuoksi femakko alkaa vihata miehiä katkerasti ja saa miesten "pahuudesta" ja "patriarkaatin sorrosta" tekosyyn oman elämänsä epäonnistumisille.


      • yleensä miehistä?
        Psyykelääkäri kirjoitti:

        Tämä johtuu feminismistä. 99% feamkoista on jo valmiiksi vastenmielisen rumia, katkeruus ja viha (feministisen ideologian kulmakivet) eivät myöskään kaunista.

        Femakoksi päädytään, koska femakon luontaisten ominaisuuksien takia femakko ei kykene koskaan muodostamaan suhteita miehiin. Tämän vuoksi femakko alkaa vihata miehiä katkerasti ja saa miesten "pahuudesta" ja "patriarkaatin sorrosta" tekosyyn oman elämänsä epäonnistumisille.

        Eiköpähän ennenimminkin
        kysymys ole niistä sotien jättämistä
        syvistä henkisistä haavoista
        - kai myös huoraavista ja viinan/aineitten voimalla
        rälläävistä miehistäkin, joiden mielestä aina naiset ja
        lapset on pelkkää tallattavaa maata?

        Ihmisiähän naiset ja lapsetkin ovat.
        Tosin monet kyllä ihannoivat naisten jätkäilykulttuuriakin.

        Mitäs paljastuksia


    • mer mera

      Mamut on ihanii

      • Bror-Erik

        Onpa täällä pikku natsit runsaslukuisina koolla ja kaikki niin vakavina että! Tiedoksi vain ja valistukseksi teitillen haluan ilmoittaa ettei vihapuheenne ja
        rasistinet mielikuvanne maailmasta estä kehitystä millähän tavalla.Toki saatte
        huutaa milloin huuattaa,ihan omaksi iloksenne!


    • Hyvät ihmiset

      Samoin nyt lytätään tässä hyvää ihmistä, joka haluaa vain maahanmuuttajien parasta, kuten lytättiin Katja Kettua kun hän kertoi joutuneensa skinheadien sieppaamaksi (pelastautui ennen raiskaamista).

      • Jaaha1

        Niinpä kertoi. Ainoa ongelma on että kertaalleen kun hänen naamataulua vilkaisee niin huomaa että kärsii vakavista psyykkisistä ongelmista.


    • mamut go...

      Suomi ei kaipaa yhtään elintasopakolais mamua kulueräksi jo muutenkin rahapulaiseen ja velkaiseen maahamme.

    • itsiruj

      Eikö kukaan todellakaan tiedä, kuka on nimittänyt Rosenberg´in rehtorin virkaan ja kuka on asian esitellyt. Kysymys on kaiketi valtion virasta ja asiakirjat julkisia.

      • selvähän_se_asia

        Arhinmäkihän sen vajakkilesbon nimitti, kukapas muukaan.


    • Go_Tina

      Eikö ollut ehdokkaana? No ensi kerralla, läpi menee, että heilahtaa.

    • realismi

      selittäkää mulle mikä näitä ruosista tulleita vaivaa toinen tarjoaa työttömyyden lääkkeeksi että otetaan lisää työttömiä tänne ulkomailta ja toinen puhuu muuten vaan pehmeitä kenen etuja tämä ajaa pitemmässä juoksussa ei kenenkään?

      • realismi

        korjaan ruotsista tulleita...


    • onnee

      Taideyliopiston rehtori Rosenberg paljasti karvansa

      Taideyliopiston rehtori ja arkkifeministi Tiina Rosenberg osallistui viikon sisään kahteen radiokeskusteluun eri miesten kanssa. Toinen keskustelijoista oli kielten tutkimuksen professori Janne Saarikivi ja toinen kansanedustajuudesta luopunut vihreiden Oras Tynkkynen:

      Professori kuvailee keskustelua seuraavasti

      Professori Janne Saarikivi kuvailee radiokeskusteluaan (16.4) Rosenbergin kanssa seuraavasti Facebookissa:

      Aika, öö, kiintoisa henkilö näyttää olevan tuo Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg. Kävin keskustelemassa mm. hänen kanssaan radio-ohjelmassa. Tarkoitus oli puhua sivistysvaltiosta. Mutta ennen kuin päästiin edes studioon asti, hän ilmoitti minulle, noin 5 min. käytäväkeskustelun pohjalta, että ei pidä minusta, eikä usko, että olen Helsingin yliopistossa töissä. Tähän mennessä olin syyllistynyt ilmeisesti siihen, että en osannut päivitellä Timo Soinin katolilaisuutta pahansuovalla tavalla, minkä lisäksi oli käynyt ilmi, että tunnen Jussi Halla-ahon, jota kieltäydyin kutsumasta fasistiksi paatoksellisen päänpuistelun tiimoilla.

      Tämän jälkeen siirryimme studioon. Rva rehtori alkoi tiukkaamaan ohjelmaa vetävältä toimittajalta, kuka tämä henkilö (siis minä) oikein olen ja että hän ei halua keskustella kanssani mistään. Hän on kuulemma Suomessa saanut nähdä aivan liikaa näitä persuja ja muita suomalaisen mieskulttuurin surkimuksia, joiden kanssa hän ei lainkaan halua keskustella, ja joihin ei ole syytä käyttää mitään aikaa. Studiossa oli hyvin tunkkainen ja ahdistava tunnelma.

      Saatuaan jotain vastauksia ("no tämä Saarikivi on tämmöinen tutkija tuotanoin suomalais-ugrilainen päläpälä") reht. Rosenberg kuitenkin suostui pistämään luurit päähänsä ja keskustelemaan. Ensimmäisenä hän sitten alkoi keskustelussa pitkästi paasaamaan siitä, kun Suomi on niin suvaitsematon maa kuulkaa, että on tunkkaista ja ahdistavaa.

      Aivan öö priceless kokemus ja kyllä on Taideyliopistossa ainakin performanssitaide hyvissä käsissä, onnea vaan hienosta johtajavalinnasta.

      Professori analysoi keskustelua lisää:

      Sitten on vielä sellainen asia, että kun ihminen kohotetaan tiettyyn asemaan, esimerkiksi professoriksi, kansanedustajaksi tai yliopiston rehtoriksi, niin "provoilu" ja ilkeily muuttuvat entistä ikävämmäksi asioiksi. Ihmiseltä, jonka kuukausiansiot lienevät jotain 9000 - 10 000 euron luokkaa saa luvan olettaa, että hän suhtautuu asiallisesti ja viilipyttymäisesti kaikkiin ihmisiin, myös niihin henrylaasasiin ja halla-ahoihin, joita oikeasti inhoaa. Tällainen velvollisuus kuuluu nähdäkseni hänen hyväpalkkaisen ja arvostetun asemansa varjopuoliin. Ihmisellä, joka on vastuussa satojen työntekijöiden ja tuhansien opiskelijoiden luovasta työstä, on velvollisuus olla suhteellisen neutraali suhteessa erilaisiin näkemyksiin, jotka koskevat vaikkapa poliittisia intohimoja, ihan jo siksikin, että on aivan selvää, että jossain Taideyliopistossa on yllin kyllin kaikkien mahdollisten poliittisten kantojen edustajia niin opiskelijoissa kuin henkilökunnassa. Tämä on myös syy, miksi laitoin tämän ilkeän päivitykseni julkiseksi. Minulle oltiin ilkeitä - mielestäni ilman, että olisin antanut siihen aihetta - ja minut haluttiin tuomita ennakkoluulojen ja mututuntuman, varmaan ulkonäön, pukeutumisen, sukupuolen tai oletetun puoluekannan perusteella. Se oli ikävä, nöyryyttävä, paskamainen kokemus. Ja tuomitsija oli henkilö, jonka asemassa se on erityisen vastenmielistä, mikä tekee asiasta ns. "yleisen" kysymyksen. Tällaista ei yksinkertaisesti saa tapahtua, kun on kyse korkeasta virkamiehestä. Kuten tuolla kirjoitin, minulle on aikaisemmin käynyt samoin Venäjällä. Olen ollut siinä uskossa, että meillä on parempi virkamieskunta ja parempi hallinto sekä empaattisempi yhteiskunta. Ei ole näköjään. Henkilö, joka paasaa suvaitsevaisuutta, osoittautuu itse äärisuvaitsemattomaksi. Huhhei ja hyhhyi yök.

      Parhaita paloja keskustelusta Tynkkysen kanssa

      Rosenbergin keskustelu Tynkkysen kanssa on kuunneltavissa täällä (19.4). Seuraavassa parhaita paloja litteroituna keskustelun lopusta:

      Tynkkynen: Mä itse tuun hyvin toimeen sellaisten henkilöiden kanssa, kuten James Hirvisaari, Olli Immonen, Jussi Halla-aho tai Juho Eerola...
      Rosenberg: Herrajumala!
      Tynkkynen: Pitää kuunnella muita ja altistua keskustelulle...
      Rosenberg: Tää on tämmöistä suomalaista keskustelua. Jos sä suomalaisena vihreänä oikeesti käytät aikaa henkilöihin, kuten Hirvisaareen tai Halla-ahoon, niin mä toivotan Vihreille menestystä vaaleissa, koska se ei ainakaan ole mun puolue. Mä lähden nimenomaan siitä, että jos ihmisillä, joilla on tämmöinen track record politiikassa... Sulla ois varmaan ollut parempaakin seuraa eduskunnassa, mun täytyy sanoo se tässä... Halla-ahohan on siis hyvin koulutettu fasisti, hän vastajihadisti ja hän on ollut saman tyyppisissä organisaatioissa kuin Anders Behring Breivik. Puhutaan Hirvisaaresta ja hänen tekemisistään, siinähän ei ole mitään inhimillistä. S

      • onnee

        Parhaita paloja keskustelusta Tynkkysen kanssa

        Rosenbergin keskustelu Tynkkysen kanssa on kuunneltavissa täällä (19.4). Seuraavassa parhaita paloja litteroituna keskustelun lopusta:

        Tynkkynen: Mä itse tuun hyvin toimeen sellaisten henkilöiden kanssa, kuten James Hirvisaari, Olli Immonen, Jussi Halla-aho tai Juho Eerola...
        Rosenberg: Herrajumala!
        Tynkkynen: Pitää kuunnella muita ja altistua keskustelulle...
        Rosenberg: Tää on tämmöistä suomalaista keskustelua. Jos sä suomalaisena vihreänä oikeesti käytät aikaa henkilöihin, kuten Hirvisaareen tai Halla-ahoon, niin mä toivotan Vihreille menestystä vaaleissa, koska se ei ainakaan ole mun puolue. Mä lähden nimenomaan siitä, että jos ihmisillä, joilla on tämmöinen track record politiikassa... Sulla ois varmaan ollut parempaakin seuraa eduskunnassa, mun täytyy sanoo se tässä... Halla-ahohan on siis hyvin koulutettu fasisti, hän vastajihadisti ja hän on ollut saman tyyppisissä organisaatioissa kuin Anders Behring Breivik. Puhutaan Hirvisaaresta ja hänen tekemisistään, siinähän ei ole mitään inhimillistä. Siinä on hyvä syy, ettet sä jatka eduskunnassa, jos tää on se lähtökohta poliittiselle keskustelulle.
        Rosenberg: Ruotsissahan kaikki puolueet tekivät pesäeron Ruotsindemokraatteihin... Nythän ne on eduskunnan puhemiehinä ja silloin kun ne eivät hakkaa ihmisiä kaduilla tai tee muuta rasistisia tai tai muita rikoksia, niin sit ne istuu välillä eduskunnassa... Mä olen tosta kommentista niin järkyttynyt, että mä ajattelen - What I am doing here!
        Rosenberg: Tän keskustelun aikana kävi todella selväksi, miksi mä en koskaan voisi olla Vihreissä. Ehkä siinä on jotain totta, että sitä pidetään jonain Kokoomuksen puisto-osastona, kyllä toi niin porvarilliselta puheelta kuulosti.
        Rosenberg: Kun sä lähdit Hirvisaareen ja Halla-ahoon, niin mä ajattelin, että okei. Tää on toinen keskustelu tällä viikolla, kun mä just näitä miehiä puolustetaan - yksi mies on puolustamassa näitä miehiä. Täähän on Suomelle todella pelottavia uutisia. Jos tällä linjalla ollaan, että me pidetään näitä harmittomia fasistipoikia ja jotenkin pykätään niille sitä itsetuntoa, jota noita hiljaisilla pojilla ei ole. Hiljaisuudessaan ja syrjäytyneisyydessään nämä miehet tuottavat Suomelle sitä uusfasismia. Jos mä oisin Vihreiden puoluejohtaja, niin mä ottaisin sua korvasta ja antaisin sulle pienen ideologisen läksytyksen.

        http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193810-taideyliopiston-rehtori-rosenberg-paljasti-karvansa


      • realismi

        ruotsissa tuntuu tuo demokratia olevan aika heikoilla kantimilla joko shariaa pukkaa?


      • Arhinmäen.nimittämä

        Henry Laasanen näköjään kopsasi tuon proffan fb-kommentin blogiinsa, mistä löytyy myös tuo loppuosa Tynkkysen kanssa höpinästä:
        http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193810-taideyliopiston-rehtori-rosenberg-paljasti-karvansa

        Tämä Rosenberg on todella viihteellinen hahmo. Lisää, anna palaa, Tiina!

        (En kyllä haluaisi tuon olevan rehtorinani, ja kyllähän tuo tosiaan pitäisi viskata hommastaan pihalle - plagioinnit ja kaikki, olleet ennenkin erottamisperusteita - vaan onko vassareille omat lait ja säännöt?)


      • Anonyymi
        onnee kirjoitti:

        Parhaita paloja keskustelusta Tynkkysen kanssa

        Rosenbergin keskustelu Tynkkysen kanssa on kuunneltavissa täällä (19.4). Seuraavassa parhaita paloja litteroituna keskustelun lopusta:

        Tynkkynen: Mä itse tuun hyvin toimeen sellaisten henkilöiden kanssa, kuten James Hirvisaari, Olli Immonen, Jussi Halla-aho tai Juho Eerola...
        Rosenberg: Herrajumala!
        Tynkkynen: Pitää kuunnella muita ja altistua keskustelulle...
        Rosenberg: Tää on tämmöistä suomalaista keskustelua. Jos sä suomalaisena vihreänä oikeesti käytät aikaa henkilöihin, kuten Hirvisaareen tai Halla-ahoon, niin mä toivotan Vihreille menestystä vaaleissa, koska se ei ainakaan ole mun puolue. Mä lähden nimenomaan siitä, että jos ihmisillä, joilla on tämmöinen track record politiikassa... Sulla ois varmaan ollut parempaakin seuraa eduskunnassa, mun täytyy sanoo se tässä... Halla-ahohan on siis hyvin koulutettu fasisti, hän vastajihadisti ja hän on ollut saman tyyppisissä organisaatioissa kuin Anders Behring Breivik. Puhutaan Hirvisaaresta ja hänen tekemisistään, siinähän ei ole mitään inhimillistä. Siinä on hyvä syy, ettet sä jatka eduskunnassa, jos tää on se lähtökohta poliittiselle keskustelulle.
        Rosenberg: Ruotsissahan kaikki puolueet tekivät pesäeron Ruotsindemokraatteihin... Nythän ne on eduskunnan puhemiehinä ja silloin kun ne eivät hakkaa ihmisiä kaduilla tai tee muuta rasistisia tai tai muita rikoksia, niin sit ne istuu välillä eduskunnassa... Mä olen tosta kommentista niin järkyttynyt, että mä ajattelen - What I am doing here!
        Rosenberg: Tän keskustelun aikana kävi todella selväksi, miksi mä en koskaan voisi olla Vihreissä. Ehkä siinä on jotain totta, että sitä pidetään jonain Kokoomuksen puisto-osastona, kyllä toi niin porvarilliselta puheelta kuulosti.
        Rosenberg: Kun sä lähdit Hirvisaareen ja Halla-ahoon, niin mä ajattelin, että okei. Tää on toinen keskustelu tällä viikolla, kun mä just näitä miehiä puolustetaan - yksi mies on puolustamassa näitä miehiä. Täähän on Suomelle todella pelottavia uutisia. Jos tällä linjalla ollaan, että me pidetään näitä harmittomia fasistipoikia ja jotenkin pykätään niille sitä itsetuntoa, jota noita hiljaisilla pojilla ei ole. Hiljaisuudessaan ja syrjäytyneisyydessään nämä miehet tuottavat Suomelle sitä uusfasismia. Jos mä oisin Vihreiden puoluejohtaja, niin mä ottaisin sua korvasta ja antaisin sulle pienen ideologisen läksytyksen.

        http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193810-taideyliopiston-rehtori-rosenberg-paljasti-karvansa

        Tiinuska on oman laitansa fasisti, väkivaltaisuus aina läsnä. Ei vain ole sattunut sitä itse honaamaan


    • että_näin

      onko kosonen opiskellut rosenbergin opinahjossa koska se selittääkin kaiken...

      • VainNussimisellaOnVäliä

        Näyttelijät ovat lähes kaikki punikkeja. Sitten jos ne saavat tarpeeksi rahaa, pääsevät mainoksiin rahastamaan jne., punikkius paranee nopeasti.

        No miksi ne ovat lähes kaikki punikkeja? Oppilaitoksiin valitaan väki poliittisin perustein, kuten tuo rehtorikin, ja nuoret naiset on helppo käännyttää, kuten tiedämme. Miehet hengailevat mukana "joo, onhan se", että saavat vittua niiltä (näinhän tämä muutenkin menee kuin vassaribimbojen kanssa, kuten myös kaikki tiedämme - voi olla, ettei Laasanen tiedä, mutta älkää kertokokaan, ettei se lopeta kirjoitteluaan).


    • uudettuul

      Tämä punavihreä apurahaeliitti, joka nimittelee sisäsiittoisesti toisiaan johtaville taidepaikoille on kuvottava ilmestys. Ilmiö pitäisi kitkeä. Voisimme esim. lakkauttaa toistaiseksi koko taideyliopiston toiminnan ja aloittaa uuden yliopiston rakentamisen sellaisin isänmaallisin voimin , jotka eivät ole osallistuneet tähän valtionvarain haaskuuseen. Ei pieni vähemmistö voi terrorisoida suomalaisia ikuisesti.

    • fjkt

      Akka pihalle, erottamisperusteita on riittävästi.
      Ja vaikka lisäksi Kansalaisaloite pystyyn. Siihenkin heti tulee 50000 ääntä.

    • Vihervassari

      "Arhinmäki on nimittänyt Tiina Rosenbergin nimitykseen Taideneuvoston puheenjohtajaksi ja vasemmistoliiton ex-kansanedustaja Minna Sirnön nimitykseen Taiteen edistämiskeskuksen johtajaksi. Nimitetyt ovat pahimman luokan hardcore-feministejä.

      Arhinmäki perustelee valintojaan:

      "On vaikea löytää taideasiantuntijoita oikealta", Paavo Arhinmäki vastaa. Arhinmäen mukaan hän ei tunne Rosenbergin näkemyksiä ja "feministejä on kai niin oikealla kuin vasemmallakin".

      Luultavasti Arhinmäen erityisavustaja A. Moilanen vetelee Paavoa naruista ja istuttaa taiteen johtoon hardcore-feministejä, jotka jakavat apurahoja naisille ja feministeille.

      Aiheesta kirjoittaa myös Vesa-Matti Saarakkala.

      Feministinen Jussi-palkinnon jako

      Parhaan Elokuvan Jussi meni Hesarin mukaan protestiäänillä elokuvalle "Kohta 18". Hesari kirjoittaa ohjaajien saamista palkinnoista, että "Pirjo Honkasalo on edellinen (nais)voittaja yli 30 vuoden takaa".

      Ilta-Sanomien elokuvakriitikko Tarmo Poussu antoi elokuvalle vain kaksi tähteä arviossaan.

      Maarit Lallin ohjaama ja poikansa Henrik Mäki-Tanilan kanssa kirjoittama leffa on tehty halvalla ja jäljestä päätellen osaksi improvisoiden.
      Käsikirjoitukseltaan Kohta 18 on pelkkä raakile. Lalli luo uskottavia tilanteita, mutta ei kykene kasvattamaan niistä tarinoita. Elokuvan jokainen episodi jatkuu reippaasti yli sisältönsä kantavuuden. Yhdessä ne muodostavat vain sarjan irrallisia tilannekuvia.
      Elokuvasta puuttuu täysin kantava draaman kaari. Elokuvan esittelemät ristiriidat syntyvät kuin tyhjästä ja jäävät vaille ratkaisua. Mikään ei johda mihinkään. Henkilöiden taustoja ja motiiveja voi vain arvailla. Jopa viisi nuorta päähenkilöä jäävät ihmisinä hahmottomiksi - kuin samasta puusta veistetyiksi.
      Aluksi sympaattiselta tuntuva leffa muuttuukin pian piinallisen yksitoikkoiseksi ja samoja asioita toistavaksi. Monotoninen musiikki vain vahvistaa vaikutelman.

      Näyttää siltä, että parhaan elokuvan Jussi on pyritty väkisin antamaan naisohjaajalle, vaikka halvalla ja improvisoiden tehtyä elokuvaa ei voi kehua hyväksi juuri millään tavalla.

      Yhteenveto

      Finlandia-palkintojen feministisistä farsseista olemme edenneet tilanteeseen, jossa taideinstituutioita hallinnoivat hard-core-feministit, jotka tulevat epäilemättä jakamaan taiteen rahoituksen feministikavereilleen.

      Naisia nostetaan Jussi-palkinnoille vaikka väkisin, jotta taiteen "tasa-arvo" toteutuisi."

      http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132643-feminismi-valtaa-taiteen

      Finlandia-palkinnoista, onhan niitä annettu miehillekin aikoinaan. Esim. tämä vakuutusjuttuihin ja opiskelijatyttöihin liittyen lehtijutuissakin ollut Paavo Lipposen hyvä ystävä, Balzar, sai Finlandia-palkinnon esikoisromaanillaan. Jonka tosin kirjoitti kustannustoimittaja, mutta silti...

      Ylipäätään olen sitä mieltä, että vielä mikään ei ole tarpeeksi tärähtänyttä, jos verrataan Ruotsiin.

      • ihmettelenvaan

        Anne Moilanen lukee Radio Suomessa uutisia nykyään. Lieneekö koko Yleisradio kansoitettu kommunisteilla.


      • Anonyymi

        Taideyliopiston hallitus valitsi rehtoriksi väkivaltaisen luonteen omaavan Tiinan (siinä varmaan jihadistitkin kapenevat kateudesta).
        Kesyluonteinen Arhinmäki siunasi valinnan, koska ei uskaltanut muutakaan.

        Kansa jätettiin valintaa siunailemaan.
        Mutta onneksi tuo raivotar pötki parin vuoden jälkeen takaisin Ruotsiin "tutkimaan" sukupuolisuuden ihmeitä.


    • Paljastetaan_kaikki

      Seuraavaksi paljastetaan, minkälaisen, ja millaisin ehdoin, hänelle annettiin nk. kultainen kädenpuristus (kun ei irtisanoutunut, eikä irtisanottu) veronmaksajien, eli meidän rahoillamme.

      • pimppa.auki.tiina

        Tiina typsy vois käydä malmössa tai göteborissa kadulla viedä tuota ilosanomaa,, jos uskaltais autosta lähteä pihalle,, kun ei kuulemma poliisitkaa uskalla sinne mennä ku panssariautoilla???????


      • vanha_lesbo
        pimppa.auki.tiina kirjoitti:

        Tiina typsy vois käydä malmössa tai göteborissa kadulla viedä tuota ilosanomaa,, jos uskaltais autosta lähteä pihalle,, kun ei kuulemma poliisitkaa uskalla sinne mennä ku panssariautoilla???????

        ei kiinnosta islamisteja, eikä ketään muutakaan. Saa siis liikkua ihan rauhassa.


    • kjjjhhggfff

      Suomessakin mamut ovat tulevaisuuden pelastus,nykysuomalaiset kun ovat vain semmoiseen rikoksiin taipuvaisia juopporasisteja.

    • joopajoo____

      joopa......

    • Kriisiapua

      Kuinkas vassaripiireissä olette tämän suru-uutisen pystyneet käsittelemään?

    • leeoko

      kulttuurimarxisti

    • Muuttais-lehmä-Ruotsiin

      Eikö tuo lehmä voisi muuttaa Ruotsiin, kun niin kovasti hinkuaa pääsevänsä matujen joukkoraiskaamaksi. Toki se Suomessakin onnistuu, muttei ehkä joka päivä kuten Ruotsissa. Siellä tuo aivoton horo saisi päivittäin 200 metriä matumunaa kaikkiin reikiinsä, ja voisi olla onnellinen.

    • Anonyymi

      Rosenbergin päässä on näyttää olevan monia kaistoja, joiden väliltä puuttuu tietoyhteydet. Teknisesti ottaen tämä tarkoittaisi sitä, että impulsseja välittäviä synopseja olisi mennyt kanttuvei. Ehkä ovat rappeutuneet käytön puutteessa. Mahdollisen anoreksian aiheuttama aliravitsemus osasyynä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe