Tyhmä ?

ruuan laittaja

voiko sipulia keittää ? olen tekemässä porkkana-, bataatti-, perunamuhennosta ja haluaisin lisätä mukaan sipulia viko sipulin keittää ? vastatkaa pian olen jo ruokaa laittamassa:)

41

4376

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyllä voi

      mieluiten itse paistaisin ppannulla ja lisäisin sitten sekaan kun alan muita vihanneksia muhentamaan:) voi toki keittääkkin mutta voissa paistettu ja sitten muhennettu sipui on parempi maultaan:)

      • muhennosmimmi

        "mieluiten itse paistaisin ppannulla ja lisäisin sitten sekaan kun alan muita vihanneksia muhentamaan:) voi toki keittääkkin mutta voissa paistettu ja sitten muhennettu sipui on parempi maultaan:) "

        Niin muttei voissa paistettua sipulia enää lisätä esim kalakeittoon, enkä ite tollasena ehkä lisäis myöskään perunamuussiin - Ne on ihan eri ruuat joihin tulee paistettua sipulia.


      • Sipulipihvi
        muhennosmimmi kirjoitti:

        "mieluiten itse paistaisin ppannulla ja lisäisin sitten sekaan kun alan muita vihanneksia muhentamaan:) voi toki keittääkkin mutta voissa paistettu ja sitten muhennettu sipui on parempi maultaan:) "

        Niin muttei voissa paistettua sipulia enää lisätä esim kalakeittoon, enkä ite tollasena ehkä lisäis myöskään perunamuussiin - Ne on ihan eri ruuat joihin tulee paistettua sipulia.

        Kuules muhennosmimmi paistetun sipulin voi kyllä lisätä kalakeittoon, perunamuussiin ja muihin ruokiin, jokainen tekee kuten tykkää ja on tottunut.

        Aloittaja hei, sipulia voi toki keittääkin.


      • Anonyymi
        muhennosmimmi kirjoitti:

        "mieluiten itse paistaisin ppannulla ja lisäisin sitten sekaan kun alan muita vihanneksia muhentamaan:) voi toki keittääkkin mutta voissa paistettu ja sitten muhennettu sipui on parempi maultaan:) "

        Niin muttei voissa paistettua sipulia enää lisätä esim kalakeittoon, enkä ite tollasena ehkä lisäis myöskään perunamuussiin - Ne on ihan eri ruuat joihin tulee paistettua sipulia.

        Täh. Itse paistan voissa pannulla sipulin, jotta saa hyvät maut vaikka sitten se nakkikeitto. Ruoanlaitto ei ole rajallista. Kaikenlaista voi kokeilla. Toisinaan jotkin eivät sovi keskenään, mutta paistettu sipuli keiton joukkoon on minun mielestä yksi asioista mikä tekee ruoan maukkaaksi. En tee perinteisiä ruokia muutenkaan. En myöskään mittaile tai tee ohjeiden mukaan. Siksi mieheni rakastaako ruokiani. Ruoan laitto on tietynlaista kemiaa ilman rajoja ja uusien ideoiden ja makujen kokeilu on ammattikokkien ase hyvässä ruoanlaitossa.


    • Tyhmä ?

      kiitos paljon:) respetiä voin tässä antaa ken sen haluaa:)

      • kyllä kiitänjuu

        minulle resepti lapsenlapsilleni tahtoisin tehdä !


      • ruuan laittaja
        kyllä kiitänjuu kirjoitti:

        minulle resepti lapsenlapsilleni tahtoisin tehdä !

        ainekset:
        2 perunaa
        1 porkkana
        3/4 bataattia
        1 kasvisliemikuutio
        voita oman mielen mukaan
        tilkka maitoa
        1 sipuli
        2 tl suolaa

        valmistus:
        keitä vihannekset ja kasvisliemikuutio. paista sipuli. lisää sipuli keitettyihin kasviksiin ja ja laita voi ja maito. muussaa sauvasekoittimella tasaiseksi lisää suola.

        meillä syödään kalapuikkojen kanssa ja kaikille maistuu :) hyvänä lisänä on kun ruuan kanssa olisi paistettua sipulia hyvä jättää siinä vaiheessa vähän sivuun kun paistaa sipulia muussiin :) kannataa kokeillA !


      • isompi nälkä
        ruuan laittaja kirjoitti:

        ainekset:
        2 perunaa
        1 porkkana
        3/4 bataattia
        1 kasvisliemikuutio
        voita oman mielen mukaan
        tilkka maitoa
        1 sipuli
        2 tl suolaa

        valmistus:
        keitä vihannekset ja kasvisliemikuutio. paista sipuli. lisää sipuli keitettyihin kasviksiin ja ja laita voi ja maito. muussaa sauvasekoittimella tasaiseksi lisää suola.

        meillä syödään kalapuikkojen kanssa ja kaikille maistuu :) hyvänä lisänä on kun ruuan kanssa olisi paistettua sipulia hyvä jättää siinä vaiheessa vähän sivuun kun paistaa sipulia muussiin :) kannataa kokeillA !

        Meillä tehdään isompia annoksia
        4-5 perunaa
        1 bataatti
        vettä
        suolaa
        sipuli
        maitoa n. 1 desi
        voita.


      • mummo kertoo
        isompi nälkä kirjoitti:

        Meillä tehdään isompia annoksia
        4-5 perunaa
        1 bataatti
        vettä
        suolaa
        sipuli
        maitoa n. 1 desi
        voita.

        Ruuan laittajallle
        suosittelisin, varsinkin kasviskeitoissa,
        kaikkien ainesten "freesaamista" ensin maustetussa öljyssä.

        Neste vasta myöhemmin! Mahd. maitotuotteet ja yrtit viimeisenä.

        Myös makkara- tai jauhelihakeitosta saa hillittömän hyvää, kun ei keittele mitään liikaa vesiliemessä, lisää maustetut aineet kypsymisjärjestyksessä soppaan.

        Poikkeuksena liha- ja kalakeitto, joissa maku tulee juuri luisesta liemestä, mitä keitellään ensin.


      • mummo kertoo
        mummo kertoo kirjoitti:

        Ruuan laittajallle
        suosittelisin, varsinkin kasviskeitoissa,
        kaikkien ainesten "freesaamista" ensin maustetussa öljyssä.

        Neste vasta myöhemmin! Mahd. maitotuotteet ja yrtit viimeisenä.

        Myös makkara- tai jauhelihakeitosta saa hillittömän hyvää, kun ei keittele mitään liikaa vesiliemessä, lisää maustetut aineet kypsymisjärjestyksessä soppaan.

        Poikkeuksena liha- ja kalakeitto, joissa maku tulee juuri luisesta liemestä, mitä keitellään ensin.

        Anteeksi,
        en vastannut kysyttyyn asiaan! Sosekeitto ja sose/muhennos/muusi (kasviksista) ovat aika sama asia, vain nesteen määrä vaihtelee.

        On ihan makuasia, haluaako sipuleita keittää (tulee mauttomia lötköjä), paistaa vähän, vai lisätä raakana, pieneksi silputtuna loppupeleissä.

        Ikinä en tekisi muhennosta sauvasekoittimella, siitä tulee liisteriä !!!
        Sosekeiton voi tehdä sauvasekoittimella.
        Sähkövatkaimella saa kuohkeaa muusia. Mummot käyttävävät myös vanhanajan survinta.


      • Anonyymi
        mummo kertoo kirjoitti:

        Anteeksi,
        en vastannut kysyttyyn asiaan! Sosekeitto ja sose/muhennos/muusi (kasviksista) ovat aika sama asia, vain nesteen määrä vaihtelee.

        On ihan makuasia, haluaako sipuleita keittää (tulee mauttomia lötköjä), paistaa vähän, vai lisätä raakana, pieneksi silputtuna loppupeleissä.

        Ikinä en tekisi muhennosta sauvasekoittimella, siitä tulee liisteriä !!!
        Sosekeiton voi tehdä sauvasekoittimella.
        Sähkövatkaimella saa kuohkeaa muusia. Mummot käyttävävät myös vanhanajan survinta.

        Paras muussi tulee perunapuristimella tehtynä. Ei jää muussiin kokkareita.


    • voi hyväntähen ..

      tottakai sipulia voi keittää!!

      • barfoot

        Sano muuta, meistä on tullu täysin uusavuttomia kysymyksestä päätellen.


      • mummeli jo
        barfoot kirjoitti:

        Sano muuta, meistä on tullu täysin uusavuttomia kysymyksestä päätellen.

        Eikö kouluissa ole enää kotitaloutta?

        Ennen oli kansalaistaitokin oppiaineena. Kovakantisessa kansalaistaidon kirjassa opetettiin kaikkea mahdollista. Minulle jäi päällimmäisenä mieleen, ettei juomalasin reunoja saa tahria ruoalla eli juomaa ei oteta, kun suussa on ruokaa. Tämä havainnollistettiin ihan kuvien kera. :D

        Mutta opetettiin kaikkea muutakin paloturvallisuudesta yhteiskunnan toimintaan.


    • sipulin ystävä

      Minä viljelen itse sipulia ja käytän sitä ruokien laitossa runsaasti sekä keitettynä, että paistettuna. Pitsoihinkin pistän sipulirenkaita ja tomaattien kanssa ne sopii vallan mainiosta. Laatikkoruokiinkin laitan sipulia, siis lanttulaatikkoon ym. ja makua antavat. Onhan sipuli paistettuna erittäin hyvää esim. jauhelihapihvien päällä. Sipuli makeutuu paistettuna ja sen kitkeryys häviää. Sipuli on terveellistä näin syksyllä, kun kylmät ilmat yllätti.

    • koira-'''--

      Siis puli on koirarotu.

    • Ehyt Ravinto Ry

      Sipulia keitettäessä sipulin itkua aiheuttavat molekyylit koteloituvat ja nämä koteloituneet molekyylit varastoituvat aivojen rasvakudokseen. Keitettyä sipulia syöneillä on todettu keskimääräistä enemmän spontaaneja, selittämättömiä itkukohtauksia joita saattaa ilmetä vielä vuosikausia käytön jälkeen.

      • oho??

        Onko tämä nyt sitten ns. flashback?


      • ISOT palat

        "... molekyylit koteloituvat..." Heko-Heko!

        (Kuorittuja) perunoita, porkkanoita yms. keittäessäni lainan mukaan lähes aina myös sipulinpuolikkaita, paitsi liemeen makua antamaan, tietysti myös syötäviksi. Ei tarvitse enempää pilkkoa, eikä pannua paistamiseen, eikä koko asunto haise paistetulta sipulilta vielä seuraavanakin päivänä.

        Sipulinpaloja karsastavatkin syövät samaa ruokaa, koska puolikkaat erottaa helposti.


    • voi keittää

      Usein keitän esim. pottujen kanssa, tulee muusin sekaan sipulit ja itse en raakaa sipulia syö.

    • Tietomies:

      punasipulia voi syödä raakana!

      • onionkoko

        Kaikkia sipuleita voi syödä raakana - aikoinaan vanhassa Suomessa työmiehen lounas oli sipuli, puolikas ruisleipää ja litra piimää.


      • mummo kertoo
        onionkoko kirjoitti:

        Kaikkia sipuleita voi syödä raakana - aikoinaan vanhassa Suomessa työmiehen lounas oli sipuli, puolikas ruisleipää ja litra piimää.

        Onion, milloin Suomessa keksittiin sipulit?

        Tästä en tiedä, mutta Kreikassa työmiehen eväät olivat aikoinaan vettä, leipää, punaviiniä ja oliiveja, olivatkohan edes valkosipulilla marinoituja?

        Entisessä Jugoslaviassa taas syötiin eväinä vodkaa, leipää ja raakaa, aika vahvaa sipulia.


    • ruokaintoilija

      tou on kyllä ihan totta saatana!

    • keittering

      Mitenköhän sipulikeitto tehdään?

    • tollonen

      Raaka sipuli poistaa ummetuksen?

      • JOOOU

        KRAPULAN MYÖS


    • urts

      Voi keittää.

    • kotikokki3

      Sit yks vinkki:
      ripaus sokeria sipuleita voilla paistettaessa antaa niille tosi hyvän maun! Suolaa saa toki lisätä myös.

    • Ruoanlaittaja

      ÄLÄ KEITÄ!

      Jos sipulin keittää, se muuttuu myrkylliseksi, koska sipulin sisältämät trihydroglykoidit muodostavat ihmiselimistölle haitallisia ketjuja sipulin kuitujen kanssa! Sipulimyrkytysoireet vastaavat myrkkysieniä syöneen oireita - voivat siis tuhota haiman tai pernan. Jos olet jo ehtinyt syödä keitettyä sipulia, niin käy ihmeessä lääkärissä mitä pikimmiten! Pahimmassa tapauksessa keittämällä kypsennetty sipuli saattaa räjähtää niin, että sipulimyrkyt leviävät kaasumuodossa kuolettavina pitoisuuksina huoneilmaan. Sipuli tulee aina syödä raakana tai paistettuna!

      Jos muuten lisäsit muhennokseesi noiden raaka-aineiden lisäksi persiljaa, niin ruoka kannattaa heittää mahdollisimman pian pois tai ainakin olla nauttimatta alkoholia muhennoksen kanssa. Persilja ja bataatti eivät ole terveellinen yhdistelmä :)

      • Ei kai nyt sentään

        Mitä ihmettä?


      • mummo kertoo
        Ei kai nyt sentään kirjoitti:

        Mitä ihmettä?

        Lapset vain leikkivät,
        he ovat lintsanneet kotitaloustunnit, ei sen vakavampaa!

        Lähitulevaisuudessa he ostavat vain lisäaineita täynnä olevia eineksiä, lähinnä viimeistä myyntipäivää olevia tarjouksia.

        Kaikki eivät jaksa edes raahautua kauppaan, kotiinkannetut pizzat, kebabit, kokikset (täytyyhän sitä jotain ottaa, että jaksaa?) yms.


      • reygthygtfhjnyg

        Toinenkin karannut jostain.


      • 5+12
        reygthygtfhjnyg kirjoitti:

        Toinenkin karannut jostain.

        Kumpi meistä?


      • Meneppä kouluun

        Ruoanlaittaja puhut täysin höpöjä. Viestisi kertoo sen, miten vähän tiedät ruoanlaitosta ja miten vähän osaat sitä, kertoo myös sen että olet lintsannut paljon köksäntunneilta ja nukkunut enimmäkseen niillä. Luuletko todella, että ihan oikeasti uskoisin sinua?


    • Salainen nautinto

      Leikkaa sipuli puoliksi ja purista siitä nestettä joka sitten tippuu terskan päälle.

    • dgbdfhfghnfghbf

      Häh? Mistä sä oot karannut?

    • muhennosmimmi

      Vastaukseni tulee liian myöhään, mut siis mitä mitä ? TOTTA KAI sipulia voi keittää - sipulimaito, sipulia kalakeitossa ja muissa keitoissa, siis haloo, sitähän laitetaan lukemattomiin ruokiin niin et se keitetään, en oikee ees ymmärrä mitä kysyjä tarkotti, sori vaan.
      No toivottavasti muhennoksesta tuli hyvää.

    • Kotikokki007

      Voi ihan hyvin keittää.

      Kun keität niitä porkkanoita ja bataatteja niin huomioi keittoaika ja samaan voi keittää sipulit ja tietysti vedellä ei liiaksi lutrata vaan sen verran vettä että homman voi hyvin keittää ja sitten soseuttaa ja lisätä muusin joukkoon ennen voita/margariinia ja maitoa.

      Vinkkejä:

      - Myös keitetty lanttu sopii hyvin muusiin ja esim. mausteista rakuuna on ihan älyttömän hyvä muusiin sekä myös valkosipuli. Muusia voi myös varioida vaikka soseutetuilla keitetyillä tuoreilla herneillä ja oikeastaan mielikuvitus on vain rajana ja mistä itse maun mukaan tykkää.

      • carrot'n'turnips

        Mainitsit porkkanan ja lantun - pienennettyä ja pehmeäksi keitettynä (vähän suolaa, peppaa ja ehkä timjamia) pakasteherneiden kanssa voilla maustettuna ne muodostavat "pyhän kolminaisuuden" vähän kuin sofrito (eli sipulia, porkkanaa ja varsiselleriä kuullotettuina) muodostavat italialaisen keittiön perustan.

        Lanttu ja porkkana vain tukevat toistensa makeutta ja herneet tuovat siihen oman makunsa - sopii erittäin hyvin syksyisiin liha- ja laatikkoruokiin.

        Muussin pitäisin kyllä vain omana itsenään eli kypsää, muussattua pottua, kuumaa maitoa, voita, suolaa ja peppaa kuohkeaksi käsin vatkattuna.

        Perusasioita ei pidä lähteä muuttamaan liikaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1914
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1756
    7. 124
      1722
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe