Miksi te valitatte "orjatyöstä"?

mietitäänpäs...

Kaikkihan sen tietää että työttömänä motivaatio laskee ja sitä myötä työnhaku laskee ja siitä seuraa syrjäytyminen ja masentuminen.
Katsoin netistä neuvoa ja kaikki sanoo että menkää vapaaehtoistyöhön. Okei kuulostaa huonolta mutta sehän on hieno asia. Saa jotain tekemistä, tapaa ihmisiä, sitä kautta voi saada töitä tai sitä saa motivaatiota etsiä oikeita töitä.

Luuletteko te ihmiset että kotona istuminen ja ansioluettelon lähettely johtaa johonkin?
Luuletteko että "mähän en ilmaistyötä tee, pian joku antaa mulle oikeita töitä" asenne johtaa johonkin?

Täällä naureskellaan sille että suomalaisia pistetään töihin 9€ päiväpalkalla maatilalle.
Miksei? Ei siellä tarvitse 30 vuotta olla töissä, se ehkäisee syrjäytymistä ja on aivan loistava vaihtoehto kotona istumiselle? Ja jos ette halua "orjatöihin" miksette mene oikeisiin töihin?

28

383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minä olen tehnyt vapaaehtoistyötä lähinnä verkossa, Wikipedian korjaamista ja vähän OS-ohjelmointia.

      Livenä tehtävät vapaaehtoistyöt eivät oikein tunnu omalta jutulta.

    • etpitkällemieti

      Eli sinun mielestäsi työt pitäisi tehdä ilmaiseksi ja samalla tuhota loputkin mahdolliset palkkatyöpaikat, vaarantaa palkalliset työntekijä ja ohessa vääristää kilpailua? Ne jotka ei oikeita töitä halua eivät myöskään ole työttömyyspäivärahalla vaan sossun luukulla, mutta tilastot kiittää siitä, kun työttömyysprosentti on täten pienempi.

    • tt tuki 480 euroa

      Kuka maksaa joka sään työvaatteet, kengät ja niiden pesettämisen ym.puhdistusaineet. Kuntouttavassa työssä en saanut työvaatteita enkä asiaankuuluvia turvakenkiä edes. Vanhoissa lumpuissa ja melkein pohjattomissa kengissä piti paskaa kynsiä. Ei työmarkkina tuki kata työvaatteita ja puhdistusaineita työssäkäymisen kululuihin. Ei näillä tuilla ostella kuin kirpparilta käytettyjä lumppuja ja halvimmat muovitossut.

      Eikö teillä ole mitään todellisuuden tajua mihinkä työttömän tuet oikein riittävät kun kuvitellaan että työtön voi tuosta vain mennä paskaa lapioimaan vaikka mihinkä säähän. Näillä rahoilla onkin tarkoitus istua vain kotona sillä muuhun niitä ei ole tarkoitus riittävänkään. Ruoka ja hygienia kulut ovat jo 400 euroa kuussa niin mihinkä sen lopun luulet riittävän?

      Ei ole palkanmaksajia jossa työstä saisi sellaisen korvauksen joka kattaa työssäkäymisenkulutkin niin ettei vaan jää työnilo.

    • esda<

      itse en ole kyllä kahden vuoden työttömyyden aikana masentunut tai syrjäytynyt. Mielummin juoksen kehittävissä harrastuksissa, kuin kulutan aikaani 9e päivähommissa, JOTKA MASENTAA ja jotka ei todellakaan johda mihinkään. Prosentuaalinen osuus on hyvin mitätön, kun miettiii kuinka moni on näiden avulla työllistynyt oikeasti. Otappa laput silmiltäsi, niin ymmärrät. On myös väärin, että yritykset saavat ilmaista työvoimaa -> ei tarvitse palkata ketään ja viimeisetkin työpaikat häviää. Järki käteen nyt.

    • jaska-jobiton

      Alla olevan kanssa ihan samaa mieltä. Tämä koko suomen työttömyys on mielestäni juurikinnäiden ilmaistöiden syytä. Kukaan järkevä yrittäjä ei teetä kovalla rahalla töitä jos saa ilmaiseksikin tekijän. Pikkeuksena vain ne hommat mille ei kouluttamattomana pysty tekemään, esim. sähkö- ja putkiasentaja. Niille on töitä jakovalla rahalla. Ei tartte 9 eurolla päivää viettää... Mutta jos tekijältä ei vaadita koulutusta, niin paikkaan ei koskaan tulla palkkaamaan ketää oikella rahalla. Valitettavasti näitäkin paikkoja on paljon ja nyt orjatyövoimalla pyöritetään. Tiedän monta nälkäkurkena työskentelevää jotka ennen saaneet nykypaikastaan palkkaa ja nyt tekevät samaa ilmaiseksi ja samalla häviten siinäkin ettei 9 euroa kata edes kulkemiskustannuksia töihin...

      Suosittelen kaikille orjatyön kannattajille irtisanoutumista omasta työstään nyt heti välittömästi ja pyyntöä johtajalle saada tehdä samaa työtä tuleva vuosi 9 euron päiväpalkalla... Eikö kantti kestä? No, sitähän minäkin...


      "Eli sinun mielestäsi työt pitäisi tehdä ilmaiseksi ja samalla tuhota loputkin mahdolliset palkkatyöpaikat, vaarantaa palkalliset työntekijä ja ohessa vääristää kilpailua? Ne jotka ei oikeita töitä halua eivät myöskään ole työttömyyspäivärahalla vaan sossun luukulla, mutta tilastot kiittää siitä, kun työttömyysprosentti on täten pienempi."

    • sdfghjkliuytre

      "Ja jos ette halua "orjatöihin" miksette mene oikeisiin töihin? "

      Jos oikeita töitä olisi, ei kukaan menisi orjatöihin.

    • öm xövxcv

      "Katsoin netistä neuvoa ja kaikki sanoo että menkää vapaaehtoistyöhön."

      Opiskele ensin muutama tutkinto ja tule sitten tänne pätemään!

    • Uuno Epsanjassako

      tjaa että valitetaan orjatyöstä. '

      No Epsanjasta kerrotaan että joku suomalainen siellä pyöritti firmaa Suomesta lennätetyillä "harjoittelijoilla", joille ei oikein Suomen viranomaisten luvalla tarvinnut palkkaa työnteosta maksaa, mutta sen 9 euroa asumiskulut Suomen valtio heille "harjoittelijoille" ystävällisesti sentään maksoi.

      Epsanjan viranomaiset panivat hommalle stopin ja lätkäisivät sille firmalle moisesta vielä sakot.

      Espanjalainen lakimies selitti Espanjan näkemyksen:

      Hänen käsityksensä mukaan kyseessä on valkoinen ORJAkauppa, jota Suomi harjoittaa, mutta EU-maana Espanja ei viitsi nostaa meteliä toista EU-maata vastaan.

      niin että mites tuohon nyt pitäis suhtautua?

      Varsinkin kun sen toiminnan sallineet Suomen työvoimaviranomaiset yhä jatkavat töitään jossain työkkärissä, eivätkä ole vangittuina vankilassa jonne käydyn orjakaupan takapiruina tosiasiassa kuuluisivat.

    • Työnhakija

      Tää on muuten hauska juttu.. itse olen ollut nykyisessä työpaikassa n.10vuotta, paskalla palkalla, raskasta duunia. Nyt olen sitten päättänyt vaihtaa työpaikkaa (mikäli vain suinkin uuden paikan löydän) ja olen hakenut nyt kk sisään 6 paikaan.. no eipä siinä mitään, MUTTA eräs työnantaja, joka haki "työntekijää vakituiseen työsuhteeseen" ilmoitti minulle suoraan, että ottaa mieluummin juurikin tuollaisen "ilmaisen" tukityöllistetyn töihin! :D On hienoa touhua!

    • Hehsa

      Kunnon provo.. ei kukaan ole oikeasti nuon tyhymä. :D

    • pakumies67

      Jotta vältyttäisiin työnvieroksujien elättämiseltä, olisi tosiaan syytä pistää työttömyyskorvauksia saavat töihin sitä rahaa vastaan.

      Työn pitäisi olla hinnoiteltu työn mukaan, eli jos se on siivoustyötä, "palkka" siivoojan palkan mukainen jne.

      Ei siis mitään "alle alan taksojen" työtä, mutta jos vaikka työttömälle lentokapteenille ei ole muuta tarjottavaa kuin siivoojan työ, palkka ei tietenkään ole sen suurempi kuin muillakaan siivoojilla.

      Sillä sitten "ansaitsisi" työttömyyspäivärahansa. Ei sitä pitäisi kattoon räkimisestä maksaa.

      Koittakaa arvata, jos kahdesta insinööristä toinen on koulun jälkeen vaan maannut vuositolkulla kotona kattoon räkimässä ja toinen ollut vaikka mäkkärillä myyjänä, kumpi työllistyy aikanaan omaan ammattiinsa varmemmin, kumman työmotivaatioon yrittäjä uskoo???

      • pakumies67

        Piti vielä selventää.
        Ei olisi pakko mennä töihin, jos ei rahaa tarvitse, ja voisi tehdä vähemmän työtunteja kuin korvauksen saaminen edellyttäisi, korvaus vaan pienenisi samassa suhteessa.


      • "Ei siis mitään "alle alan taksojen" työtä, mutta jos vaikka työttömälle lentokapteenille ei ole muuta tarjottavaa kuin siivoojan työ, palkka ei tietenkään ole sen suurempi kuin muillakaan siivoojilla."

        Järjestelmää, jossa siivoojat, lentokapteenit yms. tekevät kaikki valtiolle oman ammattinsa töitä, kutsutaan sosialismiksi.

        "Koittakaa arvata, jos kahdesta insinööristä toinen on koulun jälkeen vaan maannut vuositolkulla kotona kattoon räkimässä ja toinen ollut vaikka mäkkärillä myyjänä, kumpi työllistyy aikanaan omaan ammattiinsa varmemmin, kumman työmotivaatioon yrittäjä uskoo???"

        Kummallakaan ei ole mitään mahdollisuuksia työllistyä oman alansa töihin.


      • On se niin väärin

        EI KUMPIKAAN....Koittakaa arvata, jos kahdesta insinööristä toinen on koulun jälkeen vaan maannut vuositolkulla kotona kattoon räkimässä ja toinen ollut vaikka mäkkärillä myyjänä, kumpi työllistyy aikanaan omaan ammattiinsa varmemmin, kumman työmotivaatioon yrittäjä uskoo???

        TÖIHIN PÄÄSEE VAIN SUKULAINEN


      • Lili Sapasto
        On se niin väärin kirjoitti:

        EI KUMPIKAAN....Koittakaa arvata, jos kahdesta insinööristä toinen on koulun jälkeen vaan maannut vuositolkulla kotona kattoon räkimässä ja toinen ollut vaikka mäkkärillä myyjänä, kumpi työllistyy aikanaan omaan ammattiinsa varmemmin, kumman työmotivaatioon yrittäjä uskoo???

        TÖIHIN PÄÄSEE VAIN SUKULAINEN

        Insinööreillä täytyy olla laaja suku, kun ovat työllistyneet kuitenkin kohtalaisen hyvin.


      • Matelot

        Minnes sitte laitetaan ne, jotka ei työtä vieroksu?
        Töihin ihan työehtosopimusten mukaisella palkalla?
        Työttömyyskorvaus EI ole palkkaa. Sen eteen ei
        tarvitse tehdä mitään. Tuolla ajattelutavalla eläkkeet,
        äitiysraha, sairaspäiväraha, lapsilisät, KAIKKI etuudet
        pitäisi käsittää vastikkeellisiksi. Mitä mieltä sitten olet
        siitä, että nostetaan yritystukia, jaetaan osinkoja eikä
        siltikään työllistetä vaan YT-neuvotellaan, että saatais
        viimeisetkin haittatekijät-työläiset- pois voittoa kaventamasta.


    • KeskelläkorpeaAsuva

      Töihin menen vain rahan takia ja jos työn tekemisestä saa saman rahan kuin kotona lorvimisesta niin en tietenkään mene sillon töihin.

      En käy töissä ihmisten takia tai sen takia että työn temeninen on hauskaa. Vain rahan takia.

      • KeskelläkorpeaAsuva

        Niille jotia eivät ymmärtäneet: tememinen=tekeminen


    • gfk ccl,b

      Työvoimapolitiikka on jo jonkin aikaa ollut sitä, että tarkoituksella luodaan orjatyöreservi tekemään halvalla tai peräti ilmaista työtä.

    • Hullujen hommaa

      Tunti päivässä töitä sopii yhdeksällä eurolla. Enempää ei paljon kannata tehdä, jos ei ole satavarma työpaikka odottamassa "harjoittelun" päätteeksi.

    • J.J.

      Kannattaa mennä oikeisiin töihin, niin ei tarvitse valittaa huonosta palkasta. Jo 15-kesäiset saavat hanttihommista enemmän kuin 9€/vrk.

    • imbesilli233

      Minä taas naureskelen sitä että usein nämä jotka huutelevat että "työttömät loiset vie mun verorahat", ovat myöskin samoja jotka huutelevat että työttömän pitäisi ottaa mitä tahansa töitä millä palkalla tahansa vastaan, että loppuu se verorahojen varastaminen töissäkäyviltä.

      Ettekö te imbesillit tajua, että työttömyystuen turvin, tai max. 9€/pvä lisätienestin turvin tehdyissä tukitöissä raha tulee edelleen valtiolta (ja ehkä kunnalta), jos tukikin tulee edelleen Kela:lta ja osa ehkä toimeentulotukena.

      Näissä "orjatöissä", kursseissa, tukitöissä jne. maksaja ei vaihdu verrattuna siihen, että olisi työtön työnhakija ilman orjatöitä. 9€/pvä-töissä ne rahat nyhdetään edelleen oikeissa palkkatöissä olevien palkasta verona.

      Vasta silloin, kun työtön pääsee yrityksen leipiin tekemään oikeata palkkatyötä ja luomaan virallisen työsuhteen, tulee raha muualta kuin teidän työssäkäyvien palkasta maksetusta verosta.

      • Tietämätön

        Aivan oikein. Ja lisäksi verovaroista maksetaan "työllistäjälle"
        10,09€/päivä/"työllistetty"


    • onneksionnetti

      Työntekijät eivät tajua koska omakohtaista kokemusta ei ole näistä byrokratian ihmerattaista.

      Jos työttömät eivät ala osoittaa missä kaappi seisoo niin sama jatkuu ja pahenee.

    • oikeat työt kunniaan

      Pitääkö se vääntää rautalangasta keskustelun aloittajalle...Työnantajat käyttävät härskisti sitä tilannetta hyväkseen,että heillä on mahdollisuus tilata työkkäristä työtön tekemään hommia "ilmaiseksi"ja näin säästää palkanmaksu kuluissa ja muutenkin välttyä vakituisen työntekijän palkkamiseen liittyviltä muilta vastuilta (esim.työterveyshuolto jne).Niin kauan kuin laki tämmöisen "orjatyön" teettämisen sallii,niin työnantajat näin tekevät.Jos koko touhu kiellettäisiin,olisi työnantajien pakko käyttää OIKEITA työntekijöitä ja maksaa lakisääteiset palkat ja tehdä oikeat kunnon työsopimukset kaikille.Vaan kun ei,niin ei.Tämmöiset kaiken maailman työkokeilut ja muut p...askat vievät vaan viimeisetkin oikeat työpaikat pois Suomesta.Jos maatilan omistajat kaipailevat farmeilleen työntekijäitä,niin palkatkoon sinne ihmisiä oikeisiin töihin lakisääteisellä palkalla ja oikeilla työntekijöillä S......AATANA!!!!!!Jos ei ole varaa palkata,niin se on sitten voi,voi!!!

      • DI-ranskis

        Keskustelun aloittaja ei ilmeisesti ole ihan kärryillä tämän maan työllisyystilanteesta.Miten voit kysyä mitään niin typerää kuin että "Jos ette halua orjatöihin,miksette mene oikeisiin töihin?"Etkö tajua että OIKEITA töitä vaan yksinkertaisesti ei ole niin helposti tarjolla.Tottakai niihin mentäisiin,jos vaan päästäisiin.Toki on niitäkin ihmisiä jotka löhöävät tahalleen työttömänä,mutta uskon kuitenkin että suurin osa työttömistä on niitä,jotka ovat työttöminä vasten tahtoaan.Jos on vuosia opiskellut yliopistossa,niin tuskin haluaa "alentua" mihinkään p...askahommiin 9eurolla päivä.Haluaisimpa nähdä sen insinöörin,joka on mäkkärissä töissä?Epäilen...


      • 2 juustoo kiitos
        DI-ranskis kirjoitti:

        Keskustelun aloittaja ei ilmeisesti ole ihan kärryillä tämän maan työllisyystilanteesta.Miten voit kysyä mitään niin typerää kuin että "Jos ette halua orjatöihin,miksette mene oikeisiin töihin?"Etkö tajua että OIKEITA töitä vaan yksinkertaisesti ei ole niin helposti tarjolla.Tottakai niihin mentäisiin,jos vaan päästäisiin.Toki on niitäkin ihmisiä jotka löhöävät tahalleen työttömänä,mutta uskon kuitenkin että suurin osa työttömistä on niitä,jotka ovat työttöminä vasten tahtoaan.Jos on vuosia opiskellut yliopistossa,niin tuskin haluaa "alentua" mihinkään p...askahommiin 9eurolla päivä.Haluaisimpa nähdä sen insinöörin,joka on mäkkärissä töissä?Epäilen...

        Mäkkärissä ei ole kukaan muukaan töissä 9 eurolla päivä!!


    • keväinen_kehrä

      Haluaisin puuttua termin vapaaehtoistyö käyttöön. Olen itse tehnyt työttömänä vapaaehtoistyötä ja tuolloin meille vapaaehtoisille tolkutettiin, että tarkoitus on välttää työtehtäviä jotka liippaavat ansiotyötä. Vapaaehtoistyö on esimerkiksi saattoapua, ulkoiluapua, varainkeruuta ym. Saattokeikoista sun muista voi toki jollekin palkan maksaa, mutta eivät läheskään aina kuulu palveluun. Sen sijaan vapaaehtoistyössä ei alettu hoitamaan ketään tai siivoamaan ihmisten kotona.

      En tiedä miten muualla mutta näin meillä oli. Tein vapaaehtoistyötä kunnes työllistyin ja olen nykyäänkin mukana aina välillä erilaisissa varainkeruu tempauksessa tiskaamassa, tarjoilemassa ja myymässä. Itse olen kokenut ko. homman hyvin positiivisena ja itse siihen aikoinaan hakeuduinkin, minua ei kukaan sinne patistanut. :)

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe