Vesipaasto akneen

aknesta kärsivä

Moi! Oon parikymppinen aknesta kärsivä nainen. Mikään ei tunnu parantavan aknea, lääkekuurikin syöty mutta akne tuli takaisin. Oon tosi kyllästyny tähän ja akne rajaa elämääni niin älyttömästi ja itsetunto on huono. Alotan huomenna noin viikon vesipaaston jos sillä olisi "puhdistava" vaikutus myös ihoon. Vettä siis 2 litraa päivässä pyrin juomaan. Mulla on paljon pieniä finnejä, mustapäitä etenkin nenässä ja poskissa sekä isoja paiseita noin viisi. Katsotaan auttaako paasto ollenkaan.

17

1033

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parannusta.

      Ilman lääkärin valvontaa EI saa olla syömättä viikkoa, eikö edes päivää.

      Nujerra akne!
      http://www.nujerraakne.fi/

      Aknesta voi parantua!
      https://www.booky.fi//tuote/varpu_tavi/aknesta_voi_parantua_/9789529993383?kb=1&gclid=CMCJuKHA1rgCFaV4cAodvDMAjg


      Kuuntele alla oleva ohjelma:
      03.11.13
      Osa 1/5 (5:31)
      Osa 2/5 (5:20)
      http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

      Myös liiallinen hoitaminen on haitaksi iholle.

      Monet kosmetiikkatuotteet on niin täynnä hajusteita ja kemikaaleja, että vain pahentavat oireita.

      Toinen on ruokavalio, millä on todellakin merkitystä, miten iho voi. Iho on ihmisen suurin elin, joten EI ole ihan sama, mitä suuhunsa laittaa, vaikka niin kuvittelisi.

      Ja ehdottomasti synteettiset monivitamiinit pois ja VILJAT!
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm

      Antioksidantit aknen hoidossa
      http://www.raikasweb.com/antioksidantit-aknen-hoidossa

      Suomen kasveissa on monia ihonkin ravintoaineita!
      http://personal.inet.fi/koti/magge/iho.pdf


      Vettä janoon 1,5-2 litraa päivässä. Aloita aamusi vedellä 5-8dl.

      "Yksi helpoimmista ja nopeimmista tavoista vähentää elimistösi kuormitusta on vaihtaa kaikki käyttämäsi kosmetiikka mahdollisimman puhtaisiin, luomulaatuisiin tuotteisiin.

      Kylmäpuristettu kookosöljy ja laadukas aloe vera-geeli riittävät lähes kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin ihonhoitoon liittyen. Samalla kuormitat vähemmän sekä omaa elimistöäsi, että luontoa. Ja säästät todennäköisesti vielä rahaakin."

      https://www.facebook.com/sundviksami


      Työkaluja parempaan ihon hyvinvointiin

      http://samisundvik.com/2014/09/12/tyokaluja-parempaan-ihon-hyvinvointiin/

    • ........

      eräs tuttuni vannoi, että tuorehiiva auttaa akneen, hän söi pikkurillin pään kokoisen palan tuorehiivaa päivittäin ja akne kuulema hävisi.

      • Ruotsista......

        Luin juuri Ruotsalaisesta lehdestä että vihreät vihannekset joissa on A-vitamiinia auttaa akneen . Kokeileppa !


    • GamerGirl91

      Viljat ja sokerit pois ja rasvaa tilalle, niin akne helpottuu.

      Näin minulla ja monella muulla. Painokin putoaa samalla kun korvaa leivät, pastat yms. Vihanneksilla ja syö niiden kans kunnolla proteiinia ja jonkunverran rasvaa.

    • Ruoalla on väliä

      Ainoa mikä minulla auttaa on ruokavalio. Ei sokeria, viljaa ja vähän maitotaloustuotteita. Söin viime viikolla kolmena päivänä peräkkäin karkkia ja yhtenä noista päivistä pastaa, heti tuli kipeitä paukamia.

      Myös suoliston kunnolla on merkitystä. Jos on hidas suolisto tai ummetusta, epäpuhtaudet alkavat tulla iholle. Minä syön aina ruokailun yhteydessä (1rkl) käsittelemätöntä kookosöljyä, jota ostan luontaistuotekaupasta. Se vaikuttaa nopeuttavasti suoliston toimintaan. Olen myös lukenut sillä olevan akneen hyvä vaikutus.
      Syön usein ruokia jossa on runsaasti chiliä ja valkosipulia, mikä myös nopeuttaa suoliston toimintaa.
      Curry on luonnon oma laksatiivi.

      Ruokavaliolla on merkitystä, vaikka aina löytyy niitä jotka väittävät vastaan. Eiköhän se kokeilemalla selviä.

      Kannattaa myös vaihtaa tavalliset meikit mineraalimeikkeihin.

    • hei!

      Itse kuulin tälläisen vinkin että jätä juusto pois, kokonaan. En muista enää että mikä oli se syy, mutta ainakin miulla tehosifinneihin juuston pois jättäminen ruokavaliosta. Ja toinen on kosteuutava rasva! Itse käytän ihan apteekin perusrasvaa, joka on kosteuttavaa.. Toivottavasti päässet finneistä eroon..

    • Suolaa suolaa

      Mäkin uskoisin, että ruokavaliolla ja kauneudenhoitotuotteillaon suurin vaikutus.

      Jos kuitenkin haluat kokeilla, niin voin suositella suolahoitoa. Joko suolahuoneessa tai ihan kylmästi vain suolaamalla ihoasi esim. yön ajaksi. Kuulostaa hirveältä (ja sitä se joskus onkin), mutta itselläni hävisi jonkun ajan kuluttua finnit selästä (kohtuullinen määrä finnejä, ei kuitenkaan varsinaisesti akne).

      Suolan tulisi olla jotain puhdasta, mieluiten merisuolaa tai ruususuolaa tms. Ei ruokasuolaa! Suola kosteuttaa ja puhdistaa, tappaa bakteereja ja työntää epäpuhtauksia ihosta pois.

      Itse kastelin selkääni illalla ja otin pienen määrän suolaa kosteisiin käsiin ja hieroin selkään. Ei kuitenkaan liian rajusti, sillä jo se, että suolaa levittää iholle, aiheuttaa kirvelyä, saati jos sitä runnoo sinne. :) Sitten annoin kuivua, ja menin nukkumaan. Joskus kirveli niin paljon, että oli pakko pestä suola pois jo illalla, mutta useimmiten sen kesti. Oman suolani ostin jostain luontaistuotekaupasta, ja se on suolaa kuollesta merestä.

      Suolahuonetta en ole vaivaan kokeillut, mutta uskoisin, että olisi ainakin miellyttävämpi vaihtoehto, eikä kirvele. Sen sanotaan auttavan niin allergisiin oireisiin kuin iho-ogelmiinkin (atooppinen iho, akne ym.), joten kannattaa sitäkin harkita! :)

    • maitoo2014

      En tiedä onko iällä merkitystä eli jos teininä/nuorena on akne, etenkin teininä, että voiko siltä kokonaan välttyä. No, itse olen kuitenkin huomannut, että etenkin maitotuotteet tuovat sellaisia isoja (ja toki pienempiäkin) kipeitä finnejä. Toinen on viljatuotteet. Ne kun jättää pois, niin ongelma lähtee pois tosi äkkiä (tämäkin voi olla yksilöllistä). Eihän nämä välttämättä kaikilla auta, mutta todella monella olen huomannut näistä ongelmaa tulevan.

      Ja helppoahan tuo ei välttämättä ole, mutta ei ole aina kaikki muukaan. Yleensä kai etsitään nykypäivänä ratkaisua, mikä olisi helppo, ei tarvitsisi nähdä vaivaa jne. Mutta elämä ei toimi niin. Eli jos maitotuotteet jollekin tuo niitä hormonifinnejä (kamalan näköisiä ja kipeitä) niin sehän on loppujen lopuksi sitten vain se, että haluaako ongelmasta eroon riittävästi. Silloin niistä ruoista luopuminen on helpompaa. Sama siinä, että kiinnostus asiaan riittää. Silloin kaikki on helpompaa. Jos ruoka/ruoanlaitto ylipäätään ei kiinnosta, niin maitotuotteiden ja viljojen karsiminen tulee olemaan ongelmallista. Maailmasta ruoka-ainekset ei lopu, sen olen tässä huomannut, jos jotakin niin ruokavalikoima kotona on muuttunut laajemmaksi. Eikä päinvastoin, kun moni kauhistelee.

    • toimii.

      Viljaton ruokavalio ja iho todella hyvä.

      Ihohoito alkaa aina ravinnosta.

      Sulostin kunto = ravinto

    • vaikea akne - N

      Vaikka lääketiede väittää, että ruokavalio ei aiheuta aknea, niin olen kävelevä esimerkki siitä, että kyllä vaikuttaa. Jos syön suklaata esim. jouluna, niin naamani on niin kamalassa paisekunnossa, että vasta joskus maaliskuun alkupuolella naama alkaa olla taas ookoo. Juusto tai muut rasvaiset ruoat ovat melkein yhtä pahoja.

      Kannattaa muistaa, että joskus 50-luvulla pahaa aknea oli aika harvoilla ja se oli selkeästi yksinomaan nuorten sairaus. Jos mietitään, että mikä on muuttunut niistä ajoista, niin nimenomaan ruoka. Syömme hirveästi prosessoitua rasvaista ja suolaista ruokaa. Jos vaihdat ruokavaliosi terveellisempään suuntaan (marjoja, kasviksia, viljaa, paljon vettä) ja karsit pois limut, sokeriherkut ja rasvaiset hampurilaiset jne, niin huomaat eron parissa kuukaudessa.

      Muista myös puhdistaa kasvosi syvältä. Pelkkä kasvovedellä pyyhkiminen pesun jälkeen ei auta, vaan käytä kasvosientä tai -harjaa, jolla saat syvät ihohuokoset puhtaaksi. Pese kasvot päivin illoin joka ikinen päivä. Älä sormeile näppylöitä. Käy ihotautilääkärillä tai kosmetologilla, josta saat ihollesi sopivat hoitotuotteet. Joskus oikean kokoonpanon löytäminen vie aikaa, jotta iho saa kosteutusta ja kuivatusta sopivassa suhteessa.

      Suosittelen kosmetologikäyntejä kerran kuukaudessa, jos vain on suinkin rahaa.

      Jos on rahaa, suosittelen viimeisenä vaihtoehtona Roaccutan-kuuria. Sen halpaversiot eivät toimi kaikilla (imeytyvyydessä eroja), mutta sitä saa vain ihotautilääkäriltä.

      Toivoa on, mutta hyvän ihon saaminen vaatii työtä.

      • raaka bisnes.

        Lääketiede ei ole edes tutkinut ravinnon vaikutusta yhtään mihinkään.

        Tarkoitus on saada ihmiset syömän runsaasti läkkeitä ja laittamaan rahansa kaikenlaisiin rasvoihin ja ihmepillereihin.

        Se on raakaa bisnestä. Siinä kukaan kiinnosta oikeesti.

        Rasvoja ei saa jättää ravinnosta. Ainoastaan prosessoidut rasvat eli margariinit jne...


      • Vesi vanhin...
        raaka bisnes. kirjoitti:

        Lääketiede ei ole edes tutkinut ravinnon vaikutusta yhtään mihinkään.

        Tarkoitus on saada ihmiset syömän runsaasti läkkeitä ja laittamaan rahansa kaikenlaisiin rasvoihin ja ihmepillereihin.

        Se on raakaa bisnestä. Siinä kukaan kiinnosta oikeesti.

        Rasvoja ei saa jättää ravinnosta. Ainoastaan prosessoidut rasvat eli margariinit jne...

        Nimenomaan.

        Kun ensin ostaa lääkkeen vaivaan x, siitä aiheutuu sivuvaikutus y, johon taas auttaa voide z. Loputon kierre.

        Ihonhoito on kova bisnes.


    • EeEeEeva

      Itse jätin jogurtin pois ja ihoni parani huomattavasti. Lisäksi syön Piimax C -valmistetta ja jos joskus jätän sen pois, niin näppylöitä alkaa tulla.

    • jeesii

      "Muista myös puhdistaa kasvosi syvältä. Pelkkä kasvovedellä pyyhkiminen pesun jälkeen ei auta, vaan käytä kasvosientä tai -harjaa, jolla saat syvät ihohuokoset puhtaaksi. Pese kasvot päivin illoin joka ikinen päivä"

      Hankaaminen harjalla tai sienellä ei ole kenenkään iholle hyväksi, hyvät kuorintatuotteet ajavat asiansa raapimatta ihoa. Pahimillaan kunnon rapsuttelu saa ihon huonompaan kuntoon. Sen lisäksi etenkin sienet ovat hankalia puhdistaa bakteereista. Ovat kunnon bakteeripesäkkeitä.

      Luomutuotteisiin kuten kaikkeen kosmetiikkaan kannattaa suhtautua varauksella. Ne eivät ole sen parempia kuin muu kosmetiikka sillä syyllä että ovat ikäänkuin suoraan luonnosta. Usko siihen mitä itse näet ja tunnet.

      Suosisin kuitenkin kosmetiikkaa jossa ei olisi hirveän pitkä ainesosalista. Netistä löytyy paljon tietoa mitkä ainesosat yleensä tukkivat ihoa, tutustu niihin.

      Ajattele kaikkea mikä on päivittäin kosketuksissa kasvojen ihollasi; kädet, hiukset, pyyhkeet ja tyynyliinat, meikkituotteet ja siveltimet, sienet.. Näiden kaikkien tulisi olla mahdollisimman puhtaita.

      Käytä voiteita herneen koon verran.

    • Toivottavasti apua

      Jos suinkin sulla on varaa niin puhdistuta ihosi kosmetologilla (mielellään 2 - 3 kertaa). Puhdista kasvosi Aqualan voiteella (hiero ihoon ja poista paperilla liiat). Puhdista ihosi apteekista saatavalla Neo Amisept -desinfioimisaineella. Kosteutukseksi riittää Aqualan. Äläkä koskettele ihoasi käsilläsi päivän aikana ettei iholle tule apäpuhtauksia jotka lisäävät tulehdusta. Voit keskustella kosmetologin kanssa hoitoaineista mutta itse olen havainnut turhaksi ostaa kalliita aineita joita sinulle varmaankin kaupitellaan.

    • Skskskskskks

      Oon mies ja 24v. Minua vItutti finnit ihan tosi paljon, näplin ja puristelin niitä ja sehä tietenki pahentaa asiaa. Lampsin apteekkiin ja ostin basironin tuotteita 2kpl. Toinen on sellanen et laitettii iholle, annetaan olla joku 10min(?) ja huuhotaan pois ja toinen sellen pikkutuubi ja siitä laitettii finnikohtiin pikkutäppi, toimi hyvin. Mut huomaan jos syön roskakakkaruokaa niin finnejä tulee.

      Joten ruokavalio kuntoon, vettä kannatta muutenki juoda se 1-2litraa päivässä, basironin tuotteet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe