Jokainen irtisanominen on ansaittu

Opetuksen paikka

Miksi työnantajat luopuisivat hyvistä ja tehokkaista työntekijöistään? He, jotka lähtevät, ovat itse tilanneet omat potkunsa joko tekemällä työnsä huonosti, omaamalla väärää työasennetta tai muulla tavalla heistä on ollut enemmän haittaa kuin hyötyä. Näin ollen jokaisen irtisanotun sopii katsoa peiliin ja kysyä itseltään: mitä minä tein väärin? Toivottavasti sitten seuraavassa työpaikassa on jotain opittu.

31

459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 167-176

      Entäs jos työnanantaja on tullut ahneeksi ja menettää markkinoita hinnan korotusten vuoksi ja säästää kehitystyöstä teettämällä ja kauppaamalla samaa vanhaa paskahaa joka ei mene kaupaksi. Kyllähän markkinat sen määräävät mitä kannattaa tehdä eikä työntekijä ole syypää työnanatajan tyhmyyteen mutta omapahan on konkurssinsa.

      • Kehittymättömät

        Tyhmät työntekijät eivät kykene kehittämään hyviä tuotteita, joten he saavat potkut.


      • konkursissa
        Kehittymättömät kirjoitti:

        Tyhmät työntekijät eivät kykene kehittämään hyviä tuotteita, joten he saavat potkut.

        Tyhmät toimitusjojot toistaa samaa jarkonia


    • provoilijalle

      Mitä provoilet?

    • Näin se menee

      Laiskat ja tyhmät saavat aina potkut.

      • töttöröö

        Onko oikein henkilökohtaista kokemusta asiasta?


    • Pärstäkerroin

      Joskus hyvästä työntekijästä tulee yllättäen huono, kun esimies/toimitusjohtaja vaihtuu. Useampaa tapausta olen sivusta seurannut. Minkäs teet, jos vika on ylemmässä tahossa.

      Näitäkin on paljon.

      • Kkkkkkkkkk

        Joo ja on myös esimiehiä( ja työkavereita), joille osaava työntekijä on oikeasti uhka. Paljastuu se oma osaamattomuus.


      • Hiiret on hissukseen
        Kkkkkkkkkk kirjoitti:

        Joo ja on myös esimiehiä( ja työkavereita), joille osaava työntekijä on oikeasti uhka. Paljastuu se oma osaamattomuus.

        Eiköhän jokaista seuraa ennen kaikkea oma esimies ja siihen asemaan pääsee nykyisin kuka tahansa pomon tuttu/sukulainen eli päätämässä ovat yleensä henkilöt, joilla ei ole oikeasti paljon mitään meriittiä asemaansa. Miesesimies eliminoi yleensä naisalaisen, kokematon kokeneen jne. Mikä nyt on kenellekin se uhka. Yt:t ovat myös mainio tapa pelotella hiirulaiset hiljaisiksi. Näyttää aloittajakin nielleen ylpeänä hänelle syötetyn pillerin.


    • Joppatijoo

      "Miksi työnantajat luopuisivat hyvistä ja tehokkaista työntekijöistään? He, jotka lähtevät, ovat itse tilanneet omat potkunsa joko tekemällä työnsä huonosti, omaamalla väärää työasennetta tai muulla tavalla heistä on ollut enemmän haittaa kuin hyötyä. "

      Aivan, historiasta tiedämme että esim kun eräässä kaupungissa suurehko hevosten valjastuksia valmistanut (ja mm. Iso-Britannian kuningashuoneellekkin hovihankkijanakin niitä toimittanut) tehdas lopetti toimintansa joskus 1960-luvulla, ja sanoi samalla irti kaikki silloiset työntekijänsä. niin se johtui vain siitä että he työntekijät olivat tehneet työnsä niin huonosti että koko hevosiin perustuva maa- ja metsätalous piti lakkauttaa ja traktorit tulivat sekä maatiloille että metsätöihin hevosten tilalle? Eh?

      Niin nykyaikaan mennäksemme, esim työkkäreissä on kuulemma YV.t meneillään, ja työkkäreistä mitä todennäköisimmin tullaan irtisanomaan sadoittain väkeä, näin on uutimissa meille kerrottu. Se varmaan on seurausta siitä kun Suomessa on yli 500 000 hengen työttömyys. Jos nimittäin siellä työkkäreissä olisi tehty työt kunnolla niin tokihan työnantajat olisivat palkanneet yli 500 000 henkeä enempi töihin kuin mitä nyt ovat palkanneet? Eh?

      • pikku-Irmeli

        Työkkäreissä YV.t? Tarkoittanee että YT:t?


      • irtisanomiset peruttu
        pikku-Irmeli kirjoitti:

        Työkkäreissä YV.t? Tarkoittanee että YT:t?

        01.01.2015


      • 167-176
        irtisanomiset peruttu kirjoitti:

        01.01.2015

        Herää jo päiväuniltasi.
        01.01.2015 alkaa YT:n seuraava kierros, Ei veronmaksajilla ole varaa elättää moista virkaloislaumaa.


      • nkgb kouluttamia
        167-176 kirjoitti:

        Herää jo päiväuniltasi.
        01.01.2015 alkaa YT:n seuraava kierros, Ei veronmaksajilla ole varaa elättää moista virkaloislaumaa.

        01.01.2015 typpiin tulee vain gestabo virkamiehiä töihin.


    • Pois Polle on, nyyh

      "Aivan, historiasta tiedämme että esim kun eräässä kaupungissa suurehko hevosten valjastuksia valmistanut (ja mm. Iso-Britannian kuningashuoneellekkin hovihankkijanakin niitä toimittanut) tehdas lopetti toimintansa joskus 1960-luvulla, ja sanoi samalla irti kaikki silloiset työntekijänsä. niin se johtui vain siitä että he työntekijät olivat tehneet työnsä niin huonosti että koko hevosiin perustuva maa- ja metsätalous piti lakkauttaa ja traktorit tulivat sekä maatiloille että metsätöihin hevosten tilalle?"

      Täällä on kumman paljon poliisiaiheisia aloituksia, mistä tulikin mieleen tuohon yllä lainattuun kommentiin liittyvä tosiasia.

      Tosiaan se luultavasti oli vuosisadan ellei peräti vuosituhannen skandaali se että Åströmmin nahkatehtaan työntekijöiden huonouden takia piti hevosista luopua ei vain täällä Suomessa vaan käytännössä koko läntisessä mailmassa ja korvata ne vetohommissa traktoreilla. ja Åströmkin tosiaan joutui lopettamaan koko tehtailunsa.

      Silloin ei siis tapahtunut pelkästään että maatalous ja metsätyöt vaan myös armeija joutui silloin luopumaan hevosten käytöstä ja korvaamaan ne traktoreilla, mutta ehkä pahin kaikesta oli että mellakkapoliisinkin piti muutamaksi vuodeksi luopua hevosistaan ja torjua mellakoita Jopo-polkupyörilla ajellen.

      Silloin meni hipeiltä yks jos toinenkin aiottu mellakka ihan vituralleen kun ne ei pystynyt nauramatta katsomaan sitä kun mellakkapoliisi pyöräili paikalle niillä tummansinisillä poliisimallin Jopoillaan mahdollisia ilmeneviä levottomuuksia torjumaan.

      No toisaalta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin, eihän kukaan loppujen lopuksi kaivannut sitä että mielenosoitukset yltyisivät väkivaltaiseksi mellakoiksi.

      No onneksi sitten kai Kiinasta tai jostain löytyi joku unohtunut varasto jossa oli Åströmmin nahkatehtaan 1800-luvulla tekemiä kunnollisia valjaita ja riimuja ja kaikkea muuta hevosen työkäytössä tarvitsemaa nahkastatehtyä roinaa niin että että niiden turvin mellakkapolisit sentään saivat hevoset takaisin käyttöönsä.

    • 18 + 5

      Kun vähennetään väkeä niin silloin on pakko vähentää. Tämä tarkoittaa sitä, että jos näkymät pidemmän päälle ovat huonot ei ole välttämättä mitään järkeä lomauttaa tai muuten vain jatkaa samalla kapasiteetilla. Seurauksena on irtisanomisia. Samalla logiikalla voimme sanoa, että miksi yritykset eivät palkkaa nuoria vastavalmistuneita, kun työmarkkinatilanne näyttää huonolta riippumatta siitä miten hyvin nuori on koulunsa käynyt? Työntekijä palkataan kun ilmenee tarve ja irtisanotaan/lomautetaan kun ei ole tarvetta.

    • puheen vuoro

      Miksi huono esimiesaines saa edelleen jatkaa potkujen antamista, vaikka heille itselleen pitäisi antaa potkut huonosta työnjohtamisesta ja työilmapiirin myrkyttämisestä? Tähän kysymykseen saimmekin jo vastuksen edellisissä puheen vuoroissa.

    • Tragedia

      Osa irtisanomisesta johtuu huonosta johtamisesta.
      Johtajat joutuvat omien virheidensä takia sanomaa väkeä irti, kun ovat luonee ja noudattaneet huonoa strategiaa.

      • 167-176

        Tuollaisissa tapauksissa työntekijöiden itrisanominen on johtajan ansaitsema. Eli ansaittu sekin on.


    • raakaranenranne

      tty aika menee hukkaan,

    • Tasaus

      Porvarien ahneus on vain ainoa syy työttömyyteen. Suuret globaalit suuryritykset haluavat valloittaa maailman tahallisella rahan voimalla tehdyllä alasajolla. Tästä hyötyvät kasvottomat sijoittajat ja tavallinen kansa ajetaan yhä kurjempaan tilaan. Onneksi pian koittaa jälleen porvariston tuho giljotiineissä ja rahavarojen kansallistaminen.

    • JJ.

      Toivottavasti sinut irtisanotaan pian.

    • kunhan ihmettelen

      "Poliisi etsii työttömiä" on toistuvasti älämölönnyt tällä ja parilla muullakin palstalla kalevi, ja on myös tässä ketjussa kirjoittanut:

      "Miksi työnantajat luopuisivat hyvistä ja tehokkaista työntekijöistään? He, jotka lähtevät, ovat itse tilanneet omat potkunsa joko tekemällä työnsä huonosti, omaamalla väärää työasennetta tai muulla tavalla heistä on ollut enemmän haittaa kuin hyötyä. Näin ollen jokaisen irtisanotun sopii katsoa peiliin ja kysyä itseltään: mitä minä tein väärin? Toivottavasti sitten seuraavassa työpaikassa on jotain opittu."

      Noin siis analysoi syitä ja seurauksia kalevi.

      Tosiaan, kommunismi vallitsee työpaikoilla. Työntekijöitten valitsemat työläisneuvostot johtavat firmoja ja tehtaita. Ne neuvostot päättävät mitä ja miten esim jossain tehtaassa tuotetaan. Ja ne työläisneuvostot päättävät myös esim siitä palkataanko firmaan uusia työntekijöitä vaiko ei palkata. Joku voisi kysyä että miksi ne firmoissa valtaa pitävät työläisneuvostot antavat supersuuripalkkaisten pää- ja toimitusjohtajien nostaa supersuuria palkkojaan ja -eläkkeitään?

      No, myös on kysyttävä että mikä onkaan jonkin firman työläisneuvostoon kuuluvan työntekijän suurin etu ja tärkein mihin siellä työpaikalla aina pyritään? No tietysti se että ajetaan se firma tai työpaikka jota työläisneuvosto johtaa mahdollisimman pian konkkaan, jotta sen konkan seurauksena mahdollisimman pian saataisiin majdollisuus nauttia palkan sijaan sen 1/3 osan tai vielä paljon pienmpää 522,50 euron kuukausittaista työttömyyskorvausta.

      Onhan nimittäin niin että se 522,5 euroa sentään on melkein 50% Suomen köyhyysrajan tuloista, kyllä sillä rahalla jo herroiksi elää.

      Vaan on tässä ketjussa jo ollut esillä tapaus Åströmmin nahkatehdas. Se oli jo 1800-luvulla ehkäpä jopa mailman parhaimaksi hevosten valjastusten valmistajaksi mielletty firma.

      Kuitenkin tuo tehdas suljettiin joskus 1960- tai -70-luvulla. Miksi?

      No kalevihan vastasi siihen jo: Åströmmin työntekijät alkoivat tehdä niin huonolaatuista tavaraa.
      Toki Åströmmin omistajat ja jopa työnjohto teki kaikkensa jotta niin ei tapahtuisi, mutta tuon yrityksen haltuunsa ottanut työläisneuvosto oli erittäin päättäväinen, tehdas on huonolla työnlaadulla ajettava konkkaan.

      Ja mikä menestys se sille Åströmmin tehtaan työläisneuvostolle olikaan, ei ainoastaan Åströmmin tehdas joutunut lopettamaan toimintansa, vaan koko mailmassa jouduttiin hevoset korvaamaan traktoreilla työteossa, ja autoilla ihmisten ja tavaroitten kuljetuksisssa.

      Nyt vain ihmetyttää että miksi poliisi ei etsi niitä Åströmmin käytännössä tuhonneita sen tehtaan entisiä työntekijöitä ja varsinkin sen tehtaan työläisneuvoston jäseniä?

    • Aihetta tutkinut

      Irtisanomisen taustalla voi olla narsismi, oman aseman menettämisen pelko, organisaatio muutokset, työpaikan huonot henkilökemiat. Mitä näistä olette kohdanneet. Työhyvinvoinnista vastaa esimies.

      • Kokemusta on

        Työhyvinvoinnista vastaa esimies. Mutta kun tilanteet ei muutu, koska esimies on se työpaikan kiusaaja (ja samalla työsuojelupäällikkö) ja hänen esimiehensä toinen kiusaaja. Ainoa vaihtoehto olisi tehdä ilmoitus työsuojelupiiriin, ja sekään ei välttämättä tuo muutosta. Kiusaaja on usein narsisti/narsistit, kuten tässäkin tapauksessa. Asioissa on yleensä kaksi näkökantaa. Vaihtoehtoja erilaisille toimille on mietitty, mutta mikään ei muutu -edes työterveyshuollon kautta. Työterveyshuolto oli tietoinen tilanteesta, sen alustavien toimenpiteiden seurauksena kilpailutti terveyshuollon toiseen lääkärikeskukseen. Joten se siitä.


    • pieni kulkija

      http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/rovio irtisanoo 130 tyontekijaa suomessa/a1016544

      Jos jokin firma tai laitos sanoo irti vaikkapa 130 työntekijää, niin kalevistinen ikiselitys asialle on että heidät irtisanotaan huonouttaan, toisaalta jos heidät irtisanottaisiin huonouttaan niin miksi heidän tilalleen ei samantien palkata samaa määrää uusia työntekijöitä?


      "Nyt vain ihmetyttää että miksi poliisi ei etsi niitä Åströmmin käytännössä tuhonneita sen tehtaan entisiä työntekijöitä ja varsinkin sen tehtaan työläisneuvoston jäseniä?"

      Tosiaan, kalevin mukaan Tamperelella poliisi kuskaa jopa mielisairaat ja rammatkin TYP:in pyörittämän 9 euron pakkotyömarkkinoitten raaka-aineeksi, mutta Oulussa poliisi ei etsi täysin työkykyisiä entisiä Åströmmin nahkatehtaan työntekijöitä vaikka näillä on mahtavat näytöt osaamisestaan, hehän siellä Ålströmmillä tolskatessaan melkein onnistuivat saamaan aikaan hevosille sukupuuton ja siinä sivussa vielä tuhosivat työnantansakin totaalisesti.

    • 13 + 13

      tosiaan:

      "Jos jokin firma tai laitos sanoo irti vaikkapa 130 työntekijää, niin kalevistinen ikiselitys asialle on että heidät irtisanotaan huonouttaan, toisaalta jos heidät irtisanottaisiin huonouttaan niin miksi heidän tilalleen ei samantien palkata samaa määrää uusia työntekijöitä?"

      tuohonkaan kysymykseen ei löylykauha-kalevi ole vastanut.

    • Pilkka nilkassa??

      Työnantajana narsistinen esimies, joka valitsee joukkoonsa mieluummin nuoleskelijat ja nyökyttelijät. Nämä "perässävedettävät", jotka eivät kyseenalaista ja opasta vaaratilanteissa uutta esimiestä vaan "antavat mennä". Se, joka mainitsee asiasta erilaisena näkökantana, saa kantaa vastuun myös tässäkin -vaikka on pelastanut pomonsa ja tiiminsä peffan pulasta.

      Kiitoksen ottajia on aina ollut enemmän kuin niitä, jotka todella panetuvat työhönsä ja perehtyvät siihen huolella. Varsinkin, kun on kyse asiantuntijatyöstä.

      Näkökantani on varmaankin vanhanaikainen kun ajattelen että työ pitää tehdä niin hyvin kun voi, ja se on molemmin puolinen hyöty. Mutta suurimman hyödyn saakin nämä vähiten työtä tekevät, jotka kippaavat työnsä muille. Puhujia ja tekijöitä harvemmin yhdistää se työnteko.

      Neuvonta ja työtoverin opastus, auttaminen, pitäisi kuulua jokaisen työntekijän velvoitteeseen. Työsopimuksessa se on erikseen mainittuna, mutta harvoilla se kuuluu työtoimintaan. Siitä irtaudutaan sysäämällä vastuu vieruskaverille toteamalla; just nyt ei tule mieleen miten se.. Kyseenalaistasin ko. työntekijän osaamisen, koska hän on työtänsä tehnyt jo yli 20 vuotta. Eikö hän tiedä mitä työpäivinään tekee palkkansa eteen??

    • syitä

      Irtisanomalla työntekijä kortistoon voidaan myös koittaa pakottaa sama työntekijä "harjoittelijan" tittelillä tai reippaasti alemmalla palkalla takaisin töihin, usein huolimatta työntekijän työkokemuksesta ja esimerkiksi hyvästä aiemmasta työpanoksesta. Irtisanomalla voidaan myös vapauttaa paikka orjatyöntekijälle joka karenssin uhalla saadaan töihin ilmaiseksi työpaikkaan, josta tavanomaisesti vähintään pienen TES-minimin mukainen palkka maksetaan.

    • 30v eläkeläinen?

      Työpaikassa, joka on jo käynyt useamman YT-kierroksen, ei useimmiten ole jäljellä enää kuin huonoja vaihtoehtoja irtisanottaviksi. Siis hyviä työntekijöitä jotka tekevät tuottavaa ja laadukasta työtä, mutta joita joudutaan silti irtisanomaan koska ahavoitunut läskimahainen suomalainen johtaja ei kerta kaikkiaan osaa muuta kuin irtisanoa.

    • 12 + 9

      "Jokainen irtisanominen on ansaittu"

      "on tässä ketjussa jo ollut esillä tapaus Åströmmin nahkatehdas. Se oli jo 1800-luvulla ehkäpä jopa mailman parhaimaksi hevosten valjastusten valmistajaksi mielletty firma. Muunmuassa Iso-Britannian kuningashuone käytti Åströmmin valmistamia tuotteita hevostensa valjastuksessa.

      Kuitenkin tuo tehdas suljettiin joskus 1960- tai -70-luvulla. Ja kaikki sen työntekijät irtisanottiin. Miksi? "

      Yhäkkö joudumme odottelemaan kalevin selvitystä siitä miten ne Åströmmin nahkatehtaan silloiset työntekijät ansaitsivat irtisanomisensa?

      Nimittäin jos he eivät ansainneet irtisanomistaan, niin ehkäpä sitten monet muutkaan eivät sitten sitä ole ansainneet?

      Esim Kajaanin paperitehdas ja Kemijärven sellutehdas lakkautettiin tässä joku vuosi sitten, ja kaikki niitten työntekijät tuolloin irtisanottiin. Ne molemmat olivat voittoa tuottavia viimeiseen toimintapäiväänsä saakka, ja silti ne lakkautettiin. No kalevi varmaan osaa kertoa syyn miten niiden työntekijätansaitsivat irtisanomisensa?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe