2460€ kk palkkaisen työn tekeminen ei kannata.

Hyvä Suomi

Tässä lyhyt kuvaus omasta tilanteestani ja siitä miksi olisi taloudellisesti järkevämpää jäädä työttömäksi.... olen ehkä tyhmä kun en näin tee.

Eli takavuosien yrittäjyys päättyi konkurssiin ja siitä jäi paljon henkilökohtaista velkaa, mikä luonnollisesti kiinnostaa ulosottoa viranomaisia ja korot luonnollisesti kasvavat sitä vauhtia ettei tuo velka voi koskaan loppuakaan.

Eli Brutto kk ansioni on 2460€ kk, josta verojen sekä ulosmittauksen jälkeen minulle jää käteen 1380€. Tässä summassa on helpotusta 100€ koska työmatkakustannukset on sen verran korkeat.... polttoaineeseen menee siis 250€ kk.

tässä lyhyt lasku kaava kuvastamaan tilannetta:

nettopalkka 1380€
asuminen - 550€
puhelin internet - 40€
auto kk maksu - 300€
vakuutus, verot, huolto -250€
polttoaine -250€
-----------------------------------------------
- 10€

Mitäköhän tässä tilanteessa kannattaisi tehdä??

Työn tekeminenhän pitäisi olla kaiken järjen mukaan palkitsevaa niin itselle kuin yhteiskunnallekin.... tämä on tosin yhteiskunnalle palkitsevaa.

Taloja on passiivi taloja mutta, kuinkakohan tämän oman elämisen pystyisi järjestämään samalla tavalla sillä energian(ravinnon) hankkiminen tuolla miinus 10€ on hankalaa.

Onneks tyttären äidillä on talous kunnossa ja hän pystyy häntä elättämään omassa kodissaan.

26

600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysyjä..

      vakuutus, verot, huolto.. 250e/kk ?
      Ilmeisesti, sinulla ei bonuksia autovakuutuksessa ? Millaisella ( miten isomoottorisella´) ajopelillä kurvailet ?

      • Hyvä Suomi

        Ei ole bonuksia ja auto sekä vakuutukset ja verotkin on veljen nimillä, koska itse en niitä saisi.

        2,2l diesel melkein 400tkm ajettu niin huoltoja kyllä on.... ja ihan pelkästään renkaat, öljynvaihdot, katsastukset yms pikkuhuollot jo tekevät aika siivun vuodessa.... tänä vuonna tosin huoltoihin mennyt jo 2te, eli tuo 100e on optimistisesti ajateltu vuosi.


      • Yleisradion MOT-ohje

        Yleisradion MOT-ohjelmassa Palkattomat kerrottiin maanantaina, että viime vuonna 320 000 ihmistä teki Suomessa työtä ilman palkkaa. Se on 13 prosenttia työvoimasta.

        Palkatonta työtä tehtiin MOT:n laskelman mukaan työvoimapoliittiseen koulutukseen kuuluvassa työharjoittelussa 61 773 henkilötyövuotta suurissa ja pienissä yrityksissä sekä julkisella sektorilla.

        ”Työttömien aktivointipolitiikka on johtanut järjestelmään, jossa työnantajat poimivat työvoimapoliittisilta kursseilta itselleen sopivia työharjoittelijoita jopa puolen vuoden palkattomille harjoittelujaksoille. Monen kohdalla harjoittelu muistuttaa täyttä työtä – paitsi että siitä ei saa palkkaa”, ohjelmassa todettiin.

        Nämä ovat työnantajan markkinat”, myönsi ohjelmassa haastateltu toimitusjohtaja.
        Työväen joustolla
        kilpailukykyä

        – Kyykyssä oleva pikkuruinen kansa on heikoilla, kun vaaditaan globaalia markkinavoimaa ja osaamista, puuskahtaa puolestaan Kansan Uutisten tavoittama henkilö, joka on parhaillaan jälleen kerran yhdessä työvoimapoliittiseen koulutukseen liittyvässä työharjoittelussa – ilman palkkaa.

        työttömiä on nyt 266 000 ja sen lisäksi tukitoimenpiteillä "aktivoituja" on 79 000 eli yhteensä 345 000.

        – Tähän kun lisätään vielä määräaikaiset, vuokra- ja/tai osa-aikatyötä tekevät, saadaan olemattomissa tai heikentyneissä työsuhteissa olevien määräksi 865 000. Se on aika iso prosenttiosuus koko 2,6-miljoonaisesta työvoimasta, hän laskee.

        – Tästä voi aika helposti vetää yhtäläisyysmerkit niihin 700 000 köyhyysrajan alapuolella elävään kansalaiseen tässä yhdessä maailman kilpailukykyisimmistä maista. Eli työväestön joustotalkoilla on siirretty palkkatyöläisten palkat optioihin ja osakkeisiin.

        Suomen menestystä kansainvälisessä kilpailukyvyssä ei tarvitse enää ihmetellä, kun yli 300 000 ihmistä tekee töitä ilman yrityksille koituvia kuluja.

        Valtio panostaa työttömyyden hoitoon tänä vuonna 480 miljoonaa euroa ja ensi vuonna 560 miljoonaa.

        Työllisyyskoulutettava kysyy, miksi missään ei kerrota, että nämä miljoonat menevät pääosin erilaisille koulutusorganisaatioille sekä ilmaisena työvoimana yrityksille pörssiyhtiöstä pikkupizzeriaan.

        MOT-ohjelma vahvisti, ettei kukaan seuraa eikä tiedä kurssien työllistävää vaikutusta eikä sitä, mihin työttömyyden hoitoon tarkoitetut miljoonat oikeastaan valuvat.

        http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2037482/320 000-ihmista-viimevuonna-palkatta-tyossa


    • Ei mitää herkkua

      Jos työn tekeminen palkitsevaa olisi, niin tuskinpa sitä olisi koskaan ulosoton piiriin joutunut. Olisi ollut aina sen verran rahaa, ettei mikään olisi koskaan jäänyt ns. pystyyn.

      • Hyvä Suomi

        Epäonnistuneesta yritystoiminnasta jouduin ulosottoon.... ja silläkin yrityksellä kuitenkin työllistin 6 henkeä.... niin tämä toimikoon myös varoittavana esimerkkinä yrittäjiksi aikoville....


      • marttilainen
        Hyvä Suomi kirjoitti:

        Epäonnistuneesta yritystoiminnasta jouduin ulosottoon.... ja silläkin yrityksellä kuitenkin työllistin 6 henkeä.... niin tämä toimikoon myös varoittavana esimerkkinä yrittäjiksi aikoville....

        Tsemppiä sulle!

        Kuulostaa kovin tutulle. Kiitos yrittämisestä on loppuelämän velkavankeus.


    • voi teitä

      ei jaksaisi noita yrittäjien ruikutuksia, kummaa ja edesvastuutonta porukkaa
      kun yrityksellä menee hyvin, yrittäjä kahmii kaikki voitot itselleen ja yrittää kieroilla sekä palkanmaksun että verojen kanssa niin että kenellekään ei tarvitsisi maksaa mitään ja vinkuu vielä yhteiskunnan tukiakin
      sitten kun yritys kaatuu, niin vika ei ole yrittäjän, mutta velat pitäisi saada anteeks ja tukia joka tuutista ilman että itse on koskaan antanut mitään yhteiseen laariin
      hohhoijaa, ei tosiaan jaksaisi!
      milloin te tyhmät suomalaiset yrittäjät opitte, ettei voi ottaa vain rusinoita pullasta eikä voi yhtä aikaa saada sekä yrittäjän että palkkatyössä käyvän etuuksia

      • Hyvä Suomi

        Ei tässä etuuksista kukaan puhukaan eikä edes tuki asioista vaan ulosoton kohtuullistaminen on ehkä tässä tämä oleellisin.... jos numeroista ymmärrät niin tuossa yhtälöstä puuttuu vielä aika paljon noiden pakollisten kulujen jälkeen kuten esim ruoka kulut.
        Ja kysymys kuuluukin että onko järkevämpää jäädä sinunlaillasi yhteiskunnan elätettäväksi vai jatkaa töitä?? Käsitykseni mukaan yhteiskunnan elättinä saa jopa jäämään kulujen jälkeen jopa ruokaan ja vaatteisiinkin rahaa.


      • harkinnassa tmi aloi
        Hyvä Suomi kirjoitti:

        Ei tässä etuuksista kukaan puhukaan eikä edes tuki asioista vaan ulosoton kohtuullistaminen on ehkä tässä tämä oleellisin.... jos numeroista ymmärrät niin tuossa yhtälöstä puuttuu vielä aika paljon noiden pakollisten kulujen jälkeen kuten esim ruoka kulut.
        Ja kysymys kuuluukin että onko järkevämpää jäädä sinunlaillasi yhteiskunnan elätettäväksi vai jatkaa töitä?? Käsitykseni mukaan yhteiskunnan elättinä saa jopa jäämään kulujen jälkeen jopa ruokaan ja vaatteisiinkin rahaa.

        Jos oikein muistan kuulleeni niin yrittäjänä toimijanana olon jälkeen ei ole oikeutettu sosiaaliturvaan, elikkä et saisi edes noita tukia vaikka kysyisit, korjatkaa jos olen väärässä.


    • Hyvä Suomi

      Yrityksen lopusta on kohta 7 vuotta niin parivuotta ehdin vahingossa olemaan ulosoton ulottumattomissa kun vaihdoin työpaikkaa usein niin en tiedä noista tuki jutuista..... mutta käsittääkseni pitää esittää monen vuoden kirjanpidot yms. Jos tukia hakee.... eli älyttömän hankalaa on ja kun miettii vireystilaa silloin niin aika jaksamista on varmasti käydä niitä paperiruljansseja. Ja elämisestä tulee siis muutenkin älyttömästi kalliimpaa ja hankalampaa kun kaikki hankinnat pitää pystyä käteisellä ostamaan..... ja käteistä ei kauheasti ole tarjolla ulosmittauksen jälkeen.

      • duunari ++++++++++++

        miten sä sit olet voinu velkaantua jos kerta olet ensin saanut hyvii voittoja?? ja jos yritys kaatuu niin eikai niitä velkoja nyt itse joudu maksamaan???


    • Hyvä Suomi

      Tominimi kun on niin kaikki on henkilökohtaisella vastuulla.... jos olis oy niin tilanne toinen... tosin silloinkin tarvii monesti omanimi laittaa oy: n velkojen vakuudeksi. Ja pienetkin velat kymmenkertaistuu kun ne riittävän aikaa pyörii perinnässä, niin inhimillenkin potti kasvaa nopeasti mahdottomaksi.

      • duunari ++++++++++++

        sul menee 700e ulosottoon palkasta kk? ostiksä sit tietenki ökyauton velaksi, ylihintaisen talon? ja nyt on kaikki päin vittua? eikä pysty niitä maksamaan.

        toi 1300e on kuukaudessa mun tyylini sanoa PASKA PALKKA joka ei kannata.
        tälläki hetkel olen firmas missä saa kattoa päivittäin ylimääräisellä rasvakerrosduunareita jotka hyppää tupakalla tolla palkalla tekee paskahommia.
        meijän paikas on muuten sellanen tapa et 2 johtoportaas vetää vitun kalliilla autolla kesäisin talvi/kesäisin toisella autolla mikä ei ole ns halpa.

        no sit ne ihmettelee kun työnteko ei kellään maistu vittuakaan :D onk sun vaimos vihainen kohta kun sul ei oo ikinä rahaa ja saat kohta olla ilman pimppaa?? :D TäH??


    • oikeus tapahtukoon

      Yrittäjän lapsena olen katsellut samanlaista tilannetta aikanaan. Kun vanhemmat yötä myöten tekee töitä ja nukkuu työpaikalla, kun kotiin ei ehdi välillä menemään. Sitä on vähän ihmeissään kun vanhempia ei näe viikon aikana koskaan ja viikonloppuna näyttävät puolikuolleilta. Mutta hyvä oppi se oli. Itselläkin on korkeasti koulutetut paperit(joita en siis käytä: ehkä joskus wc-paperina, jos tulee oikein tiukkaa tavaraa). Sen tämä yhteiskunta minulle opetti, ettei ainakaan kannata mitään yrittää. Sen päälle se varmisti - koulukiusaamalla - että en papereitani myöskään mihinkään käytä: En voi tehdä mitään, mikä hyödyttäisi tätä yhteiskuntaa.

    • Kannattaisi hakea yksityishenkilön velkajärjestelyä. Voisit saada elämäsi pysyvästi paremmalle tolalle ja valoa tulevaisuuteen.

    • Pirkko Jalowaara

      Nyt kannattaisi turvautua Jumalaan ja Pirkko Jalovaaraan jonka ihmeteot voivat auttaa sinutkin rahahuolistasi.. Rukousystävät tekevät hyväntekeväisyyttä nälkäpalkalla ja kaikki tuotto menee lyhentymättömänä hyväntekeväisyyteen..

      Luovu lääkkeistäsi ne ovat Demoneista lähtöisin ja pirun kalliita!!
      Sijoita säästyneet rahat rukousystävien kolehtiin niin rahahuolesi on ratkaistu.


      http://www.rukousystavat.fi/index.php?lang=fi

    • nyt tää on varmaa

      Taivasten valtakuuntaakin suuremmalta autuudelta aikoinaan kuulosti kun kokoomusyrittäjät ja ay-liike demariduunareineen johdattivat meidät mitään ymmärtämättömät Euroopan Unionin suojelukseen!
      Euroopan Unionissa ei ole köyhyyttä eikä työttömyyttä! Amen!

    • Nuorpaska-kokkare tr

      Nuorpaska-kokkare trollaa taas että työnteko ei kannata! pappa betaala trollista!





















      Nuorpaska-kokkare trollaa taas että työnteko ei kannata! pappa betaala trollista!






























      Nuorpaska-kokkare trollaa taas että työnteko ei kannata! pappa betaala trollista!

    • Hyvä Suomi

      Työtä tehdään edelleen kun ei luonto anna periksi jäädä makaan kotio muiden veronmaksajien rahoilla.

      Myöskään en halua näyttää sellaista esimerkkiä tyttärelleni enkä muillekkaan nuorile että voi vaan heittäytyä muiden elätettäväksi.

      Meinaan syvässä suossa tämä järjestelmä taitaa jo valmiiksi olla.

      Mutta hyvät ihmiset pitäkää kiinni luottotiedoistanne.... sillä köysiin kun joutuu niin sen jälkeen tulee varmasti tyrmätyksi.

    • 11+12

      Yhtä tiukoilla muutkin ulosotossa olevat ovat. Nettotuloistasi muuten 58 prosenttia menee autoiluun. Onko siinä järkeä? Vai pitäisikö yhteiskunnan kustantaa sinulle työmatkat?

    • Auto pois

      Samaa mietin minäkin, että tuohon autoiluun menee kyllä suhteellisesti aivan liian paljon rahaa. Oletteko miettineet, että muuttaisitte lähemmäs sun työpaikkaa ja yrittäisitte löytää sieltä samaa hintaluokkaa olevan kaksion? Jos pääsisi edes niin paljon lähemmäs, että voisi luopua autosta ja hoitaa työsuhailut joko fillarilla tai julkisilla, niin siinä säästää jo melkoisesti. Menisi ainakin budjetti selkeästi ylijäämäiseksi ja ruokaankin riittäisi rahaa. Pidemmän päälle tuo alkaa kyllä rasittaa parisuhdettakin vääjäämättä, jos kaikki perheen normaalit juoksevat kulut ja ekstrat on toisen puolison pussista ja sen kapasiteetista kiinni.

    • kosto on suloinen

      Konkurrsin rauettua OY:ssä omistaja menettää myös luottotiedot. Ei konkkaa, mutta vahinko on jo tapahtunut.

      Ns. henkilö-oy ei mitään auta kun huonosti käy. Samassa kusessa olet kuin toiminemen omaava konkurssilainen.

      Tiedot ei koskaan palaa entiselleen, vaikka kuinka sanotaan, että ne vanhenee jossain määrätyssä ajassa. Pankin tietokannassa ne näkyy aina. Pankki on se laitos joka määrää miten elämme ja olemme, jollet satu olemaan taloudellisesti riippumaton.

      Meidät luottotiedottomat on ulkoistettu yhteiskunnasta ja koemme sen nahoissamme. Päättäjiä ei kiinnosta osamme kuin kaunopuheissa muutamaa kuukautta ennen vaaleja. Siksi pidänkin heitä, siis kansanedustajaehdokkaita suurimpina rosvoina yhteiskunnassamme mitkä saa kulkea vapaalla jalalla ja laatia lakeja.

    • hae asumistukea...

      Jos asuisit yksin, saisit asumistukea, tai jos puolison tulot on 0 €.

    • oot fiksu kaveri

      Joo hyvä idea, kaikki huonosti raha-asiansa hoitaneille roima palkankorotus!

      Näi työt luistaa ja voi ottaa uutta velkaa.

    • O:>

      Sulla on aika suuret menot kyllä...

    • Itse olen tienannut karatbars:illa jo jonkun aikaa,ja lopettanut päivä työn kokonaan.Se on erään lainen kullan säästö clubi.Ja kun itse hankkii muita mukaan tienaa liittymisistä itse.Ei tarvi itse sitoutua taloudellisesti mitenkään. Ota yhteyttä jos kiinnostaa! [email protected]

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe