Polttoaine talvella / jäänesto

Aloittelija

Tekniikan ja moottoreiden kanssa pelaaminen ei ole kovin tuttua. Vaikka talvella käyttäisi talvilaatua jää tankkiin aina jonkin verran kesälaatua pohjalle. Millaisia lisäaineita käytätte tarvittaessa estämään jäätymistä, ja auttamaan moottoria säilymään talven yli? Onko jokin seuraavista suositeltava, Masinol 100, Masinol i Kat, Red line Water remover tai STP Winter treatment?

14

2773

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei tarvitse lisäaine

      Tärkeää että kunnollista talvilaatua ja että polttoaineessa ei ole biodieseliä (esteri, FAME, RME), koska biodiesel lisää riskiä veden kertymiselle, hapettumiselle, suodatintukkeentumille ja bakteerikasvustoille.

      Kesälaadusta ei saa talvilaatua millään lisäaineilla, se on ihan kemian ja fysiikan lakien sanelema fakta. Jos saisi, niin öljynjalostamot käyttäisivät lisäaineita hyppien keikkuen itsekin. Ainoa keino on tarpeeksi ajoissa tarpeeksi paljon tarpeeksi hyvää talvilaatua sekaan.

      Alkoholipohjaiset aineet lisäävät korroosion ja ruiskutuspumppuvaurioiden riskiä.

      Yleensä moottorinvalmistajat kieltävät kaikki ylimääräiset lisäaineet.

      Suurin osa Euroopan dieselkalustosta ei käytä mitään purkista lisättyjä lisäaineita ja hyvin menee.

    • Valmetin rassaaja

      Ei ikuna mitään lisäaineita. Ajat vain tankin niin tyhjäksi kesälaadusta kuin uskallat. Jos tankissa on pohjaroppu, laske loput töhkät ja vedet pois. Sitten tankki täyteen talvilaatua. Sitten jokunen tunti työtä ja käyttöä ja polttoaineen suodattimen vaihto. Valmis talveen, ainakin polttoaineen puolesta.

    • Foortin tallissa

      Ei tosiaan mitään lisäaineita, kuten edellä ovatkin kertoneet. Kehoitan tyhjentämään tankin myöskin mahdollisimman tyhjäksi, koska lopun kesäpolttoaineen löydät polttoaineen suodattimesta, jos lämpötilat laskevat alle sen suodatettavuusrajan.
      Ei ole suuri vaiva imeä pumpulla tankki tyhjäksi taikka ottaa tyhjennystulppa tankin pohjalta irti ja tyhjentää sitä kautta polttoainetankki. Itse käytän tavallista tynnyripumppua tankin tyhjentämiseen http://www.ironsec.fi/webmarket/veivattava-tynnyripumppu-x005112a-p-1621.html?osCsid=0he66bj23uv2qqev57mjkduki5 ja vaihdan samalla myös suodattimet.
      Joissakin traktoreissa polttoainemittari näyttää mitä näyttää ja tankissa voi olla paljonkin polttoainetta, vaikka mittari näyttäisikin tyhjää. Eli kannattaa varmistaa, ettei kesäpolttoainetta jää paljoa tankkiin, jos vain ajamalla tyhjentää polttoainetta.

    • Yks jussi

      Viisainta olisi käyttää kesät-talvet talvilaatuista polttoainetta. Hinnanero on siksi pieni, että turhat pähkäilemiset jäisi pois. Ei tarvitsisi syksyllä miettiä , että vieläkö uskaltaisi kesälaatua laittaa tankkiin. Eikä tarvitsisi pelätä polttoaineen aiheuttamaa tienpäälle jäämistä.. Meikäläisellä on talvilaatu aina tankissa.

      • Huomioi tämä

        Talvilaatu on kuivempaa. Kesähelteellä saattaa pumppu leikata kiinni.
        2T öljyä voi lisätä varmuuden vuoksi tankkiin.


      • Foortin tallissa

        Meneehän se, jos ei ole paljoa ajoja ja on vaan yksi traktori. Vaan meillä kuluu tuota polttoainetta traktoreissa ja puimureissa sen verran, että hintaerollakin on merkitystä, lisäksi talvilaadun voiteluominaisuudet ovat huonompia, että pitää käyttää 2-tahtiöljyä lisäksi, joka maksaa.
        Ei ole kummoinen juttu vaihtaa talvipolttoaineisiin.


    • Faktaakin väliin
    • Epätietoinen Savosta

      Sain taannoin muutaman tynnörin dieselpolttoainetta, mutta en tiedä, onko tynnöreissä kesä- vai talvilaatua. Onko asian selvittämiseksi muuta keinoa kuin ottaa jokaisesta tynnöristä näyte pulloon ja laittaa pullot pakastimeen?

      Jos aine hyytyy, on kyseessä kesälaatu, kun taas talvilaatu säilyy pakastimessakin juoksevana.

      • Eipä ole muuta

        kuin pistää vaan pakastimeen ja katsoo, että miten sameaksi menee. Jos kesälaatua, niin parafiini kiteytyy ja muuttaa aika puuroksi polttoaineen. Voit vaikka kaataa pakastimessa ollutta polttoainetta kahvinsuodatinpussin läpi, niin näet varsin helposti mitä laatua se on.


    • galaxy ffv

      Niin mitä tää yks hemmo meinas.....ettei kesälaadusta saa talvilaatua millään lisäaineilla.....?....sillähän se just tehään....tai no......kaasuöljyyn lisätään teollisuusbensiiniä ja klyseeniä......suhdetta en tiiä...jenkeissä myydään huoltsikoilla,suomessa ei saa mistään......jenkkilässä kun ei tunneta talvilaatua vaan hemmot lisää aineet ite.....
      Mut asiaan joo.....älä mee laittaan mitään auton dieseliin tarkoitettua lisäainetta.....

      • Petrolia peliin

        Kun lukee tuon annetun dieseloppaan linkin, niin siellä sanotaan:

        "Valopetrolia voi myös käyttää. Tosin verosäännökset tekevät sen hankalaksi ja kalliiksi, koska dieselöljyyn sekoitettavaa petrolia saa myydä vain enintään 10 litran astioihin pakattuna. Irtotavarana myytävät petrolit on värjätty punaiseksi, joten niitä voi lisätä vain moottoripolttoöljyä käyttäviin koneisiin. Seoksessa saa olla enintään 60 % valopetrolia ja dieselpolttoaineen osuuden tulee olla vastaavasti vähintään 40 %, jotta seoksen voitelevuus ja setaaniluku ovat riittäviä. 60 %:n seos on suodatettavuudeltaan noin 12°C parempaa kuin pelkkä dieselpolttoaine."

        Tosin ei tuollakaan tempulla kesälaadusta talvilaatua saa, mutta onpahan jonkinlainen hätäapu, jos talvilaatua ei ole saatavilla.


      • En kyllä menis..
        Petrolia peliin kirjoitti:

        Kun lukee tuon annetun dieseloppaan linkin, niin siellä sanotaan:

        "Valopetrolia voi myös käyttää. Tosin verosäännökset tekevät sen hankalaksi ja kalliiksi, koska dieselöljyyn sekoitettavaa petrolia saa myydä vain enintään 10 litran astioihin pakattuna. Irtotavarana myytävät petrolit on värjätty punaiseksi, joten niitä voi lisätä vain moottoripolttoöljyä käyttäviin koneisiin. Seoksessa saa olla enintään 60 % valopetrolia ja dieselpolttoaineen osuuden tulee olla vastaavasti vähintään 40 %, jotta seoksen voitelevuus ja setaaniluku ovat riittäviä. 60 %:n seos on suodatettavuudeltaan noin 12°C parempaa kuin pelkkä dieselpolttoaine."

        Tosin ei tuollakaan tempulla kesälaadusta talvilaatua saa, mutta onpahan jonkinlainen hätäapu, jos talvilaatua ei ole saatavilla.

        ..lisäilemään petroolia näiden nyky traktoreiden polttoaineisiin. Eikö kaikista helpoin ole tyhjentää polttoainesäiliö kesäaineista ja laittaa kunnollista talvilaatua tankkiin sen jälkeen.
        Moottopolttoöljyä kun saa sentään lähes jokaiselta huoltoasemalta mittaristakin ja hintaero talvilaatuiseen dieselpolttoaineeseenkaan ei ole niin suuri, etteikö sitä vois hätätilassa käyttää. Nuo petroolitkin on haettava jostain, niin samalla vaivalla ostaa ne talvilöpöt, eikä tarvitse ihmetellä ruiskutuspumppujen voiteluita.

        Ja kokemus on osoittanut, kun pitää polttoainesäiliön mahdollisimman täytenä, niin mitään ongelmia ei ole, eikä tarvitse mitään lisäaineita. Meillä on ollut yli 60 vuotta diesel traktoreita täällä maatilalla ja itsekin olen ehtinyt 40 vuotta ajelemaan traktorilla. Diesel autoilla olen ajanut vuodesta 1979.


    • galaxy ffv

      Niin muuten on.....on vaan senverran hintaa ettei kannata.....tietty jos on jääny kesälaadut koneeseen ja pakko saada pikkupakkasilla käyntiin nii sillon joo.....

    • hyvin tyytyväinen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      298
      3381
    2. 202
      2931
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2514
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      231
      1986
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1415
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      166
      1271
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    Aihe