Sukellusveneitä Suomen laivastolle!

Kockums-Thyssen

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö haluaa Suomeen sukellusveneitä!

Sukellusveneet ovat hänen mukaansa parhain tapa torjua toisia sukellusveneitä.

16

101

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+1

      Sukellusveneet ovat suuria ja kalliita. Riittää kun hankitaan pieni määrä 5-8kpl sukellusveneideiden havainnointiin ja torjuntaan soveltuvia NH90 koptereita. Soumen merivoimilla ei ole vieläkään omia lentäjiä ja lentotoimintaa omasta takaa. Kaikilla muilla pohjoismailla taas on ja baltianmaita ja Suomea lukuunottamatta kaikilla itämeren rantavaltioilla on.

      NH90 laivastoversio NFH - NATO Frigate Helicopter (ASW - Anti-submarine warfare) varustettuna veteen laskettavalla aktiivisella/passiivisella kaikuluotaimella (dipping sonar) Magneettinen anomalia ilmaisin (magnetic anomaly detector) vedenalaisia aluksia varten. Tutkalaite laivojen havainnointiin. Kaikuluotainpoijujen laukaisin/vastaanotin. Datalinkki reaaliaikaista johtamista varten maihin/laivoille.

      Mahdollisuus asentaa torpedolaukaisimia.
      http://www.deagel.com/library1/medium/2011/m02011062600038.jpg
      http://www.defesaaereanaval.com.br/wp-content/uploads/2014/02/NH90-Caïman-MU90.jpg

      Pinta-alusten torjuntaohjuksia. (anti-surface ship warfare AsuW) (anti-ship missile) (Sea Killer)
      http://a400.idata.over-blog.com/4/22/09/08/France/Entreprise-FR/MBDA/Marte-ER-anti-ship-missile/Marte-anti-ship-missile-NH90-helicopter.jpg

      NH90 NFH merelliseen ympäristöön suunniteltu laivastoversio mahdollistaa merivoimien omatoimisen lentotoiminnan, miehistön- ja huoltotarvikkeiden kuljetuksen (vertical replenishment VERTREP) veneiden ja laivojen välillä, sukellusveneiden ja pinta-alusten tunnistamisen ja torjunnan kaukaa (anti-submarine warfare (ASW) anti-surface unit warfare (ASuW).

      • no siehä nero oott

        Ihanko Helsinkiin maihinnouset Itämeren laivastollaan. Kerrohan lisää näitä ratekioita. Totuushan on se, että esimerkiksi sukellusveneisiin tarkoitetut rahat käytetäänkin todellisuudessa Pietarissa ja Petroskoissa venäläisten naisten pilluun sukeltamiseen.


      • 19+7
        no siehä nero oott kirjoitti:

        Ihanko Helsinkiin maihinnouset Itämeren laivastollaan. Kerrohan lisää näitä ratekioita. Totuushan on se, että esimerkiksi sukellusveneisiin tarkoitetut rahat käytetäänkin todellisuudessa Pietarissa ja Petroskoissa venäläisten naisten pilluun sukeltamiseen.

        On tainnut jäädä lääkkeet ottamatta?

        Tuossahan ehdotetaan helikoptereiden hankintaa.


    • NFH aircraft

      Mielelläni näkisin Suomenkin arsenaalissa tuollaisia NH-90 NFH koptereita. Suomella kun on jo NH90 kuljetuskoptereita, niin lentäjäkoulutus ja simulaattorit olisivat jo olemassa ja samat kaikille. Samoin huolto ja varaosat, joka alentaisi huoltokustannuksia kun ei tarvitse kouluttaa henkilökuntaa kahta eri konetyyppiä varten.

      http://www.helicoptersmagazine.com/images/stories/IMAGES/News/2011/December/aw930-2.jpg
      http://www.worldwide-military.com/Military Heli's/Maritime plaatjes/groot/NH90 (Holland)_003.jpg
      http://www.key.aero/central/images/articles/1919.jpg

      Ja niiden pohjassa viimeisintä tekniikkaa olevan Thales FLASH SONICS dipping sonar kaikuluotaimen.
      http://www.nhindustries.com/site/docs_wsw/RUB_46/NFHMP-2.jpg


      Sisältävät aika vaikuttavaa laitteistoa:

      NH90 NFH roles

      The primary missions of the NH90 NFH helicopter are in the autonomous anti-submarine warfare (ASW) and anti-surface ship warfare (AsuW) role.

      In the anti-surface warfare role, the helicopter is capable of detection, tracking, classification, identification and attack of hostile ships, and has over-the-horizon capability. Secondary roles include anti-air warfare (AAW), vertical replenishment (VERTREP), search and rescue (SAR), troop transport and mine laying.

      The avionics package includes the Thales Topowl helmet-mounted sight and display which has a 40° field of view. Topowl also equips the Tiger and Rooivalk attack helicopters. Honeywell Primus 701A weather radar is fitted.

      NH90 helicopters are fitted with EADS Defence Electronics MilOWS, a military version of the HELLAS laser-based helicopter obstacle warning system.

      Armament

      The Nato frigate helicopter can be armed with anti-submarine torpedoes, air-to-surface missiles and air-to-air missiles.

      Countermeasures

      The helicopters are fitted with a self-protection suite from EADS Defence Electronics, which is also being supplied to the Tiger helicopter. The suite includes EADS AN/AAR-60 MILDS missile approach warning system, Thales TWE threat warning equipment with integrated radar warning and laser warning receivers and MBDA Saphir-M chaff and flare dispenser.

      Flash Sonics sonar system from Thales Underwater Systems, which combines the Flash active dipping sonar with the TMS 2000 sonobuoy processing system.

      The HELRAS dipping sonar is supplied by ELAC Nautik of Kiel, Germany, a subsidiary of L-3 Communications.

      The NFH is equipped with a Thales European navy radar (ENR) 360° surveillance radar mounted under the nose. ENR is derived from Thales Ocean Master and has been developed in conjunction with EADS and Galileo Avionica. Swedish NFH has AN/APS-143B(V)3 Ocean Eye multimode surveillance radar from US company, Telephonics. Ocean Eye has both SAR (synthetic aperture radar) and ISAR (inverse synthetic aperture radar) imaging modes.

      Communications

      The NH90 is equipped with an integrated communications and identification management system. The secure radio system provides air-to-air and air-to-ground communications. The TSC 2000 IFF (identification friend or foe) supplied by Thales was developed under German and French cooperation. The helicopter is equipped with a Link 11 secure datalink.

      • Länsitekniikkaa

        Liian hyvä Suomelle!

        Joka lahdenpohjukasta alkaisi löytyä Ryssien sukellusveneitä ja muita vehkeitä!

        Tieto lisää tuskaa!

        On parempi pysyä suomettuneena ja tietämättömänä.


      • Turha luulo
        Länsitekniikkaa kirjoitti:

        Liian hyvä Suomelle!

        Joka lahdenpohjukasta alkaisi löytyä Ryssien sukellusveneitä ja muita vehkeitä!

        Tieto lisää tuskaa!

        On parempi pysyä suomettuneena ja tietämättömänä.

        Suomi käyttää puolustusbudjettinsa vain vanhanaikaisesti armeijan miesvahvuuksien kasvattamiseen.

        Eivät ne teknologiasta mitään ymmärrä!


      • 9+10

        Puolentusinaa tuollaista NH-90 NFH kopteria varustettuna parhaimmalla etsintä ja paikannuslaitteistolla, sekä torpedolaukaisimilla ja Sea Killer ohjuksilla.

        Sen jälkeen täällä ei seilaa edes uppotukit ilman että huomattaisiin.


    • äkkiä

      Kummajainen sekin että ei saa olla suomellas-veneitä, on kai rauhansopimuksessa sivittu, olisi aika unohtaa moiset sopimukset, ja alkaa tekemään niitä ja

      • Älä elä menneessä

        Se sopimus mitätöityi jo 90-luvun alussa!


    • teknologia tapettiin

      Suomen teollisuuden teknologian taso olisi riittävä omiin sukellusveneisiin. Tämän todistaa ne syvän meren sukelluslaitteet (Mir 1 ja 2) jotka Rauma Repola rakensi Neuvostoliitolle.
      Mutta, USA rakas "ystävämme" tuli peliin mukaan ja kielsi Suomea rakentamasta sukellusteknologiaa !!! Eli läntinen ystävämme esti sukellusteknologian jatkamisen Suomessa.

      Ihan oma juttunsa on se, onko Suomella edes varaa omaan sukellusvenelaivastoon! Eipä taida löytyä rahoja kun valtio ja teolisuus rämpii talousongelmissa jo nytkin.

      Kummallista tässä on se, että MIKSI USA ei voinut tilata Suomen teollisuudelta tälläisiä syvän meren tutkimusaluksia vaan tappoi koko teknologian Suomesta? Naapurimme Ruotsi on pitänyt yllä itsenäistä sukellusvenelaivastoa! Suomi taisi kiltisti alistua USA:n painostukseen?

    • Ilmainen vaihtoehto

      Liitytään Venäjään niin saadaan sukellusveneitä ja ydinohjuksia ja muuta puolustusmateriaalia ilmaiseksi. Venäjä kun kohta on muutenkin parempi paikka elää kuin Suomi niin kohta kannattaa oikeasti liittyä. Toinen vaihtoehto on tietysti liittyä Ruotsiin mutta Ruotsilla ei ole niin paljon rahaa ja luonnonrikkauksia kun Venäjällä.

      • UUrkkki

        Paras vaihto ehto.


      • 20+20
        UUrkkki kirjoitti:

        Paras vaihto ehto.

        Saatais hapankaalia ja suolakurkkuja niin paljon että napa ja rupareikä ruskaa!


    • äkkiä

      Jos liityttäisiin venäjäjään, voitaisiin saada myös kyydityksiä siperiaa ym sellaista jota tuskin suomalaiset haluaa, ja itsenäisenä-kansakuntana oleminen loppuisi alta-aikayksikön.

    • Tosi on

      Eiköhän unohdeta ne YYA sopimuksien ajat, kun Neuvostoliittoa ei enää ole?
      Samoin nuo järjettömät lait jotka estävät sotilaallisen yhteistyön puoleettoman Ruotsin kanssa. Ei ole järkeä Suomettua taas. Että silleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2539
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      198
      2254
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      59
      2248
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      176
      1752
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      9
      1263
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe