Keskustelu vääristä profeetoista;

.


Väärät profeetat vastustavat kaikessa Jumalan tahtoa. (Jer 23:11-32)

Jeesus ennusti vääristä profeetoista, Matt 7:15-23, He eivät noudata Jumalan lakia. (Matt 24:11) Ilm 13.

Jumalan käskyjen laki on ainoa täysin varma mittapuu kaiken "yliluonnollisen" ilmiön arvostelussa kaikissa. (2 Moos 20, 5 Moos 5) Arvostelun mitaksi sopii lisäksi kaikki profetian hengen muu ilmoitus Raamatussa. (1 Joh 4:1-21, 1 Tim 4:1, 1 Joh 2:3-6, Matt 5:17-18)

"Jeesus vastasi: "Rakasta Herraa, Jumalaasi koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat."(Matt 22:37-40)

Profetia ei kumoa koskaan Raamatun sanaa. Profetia opettaa Raamattua ja antaa lisää valoa nykyhetkeä tai/ ja tulevaa aikaa koskevaa tietoa. (2 Piet 1:21)
Väärä profeetta voi olla epäraitis ja syntinen, (Jes 28:7, Val 4:13) petollisia, röyhkeitä, mahtavia (Sef 3:1-4) ja ennustavat omiaan. (Hes 13, Jer 14:10-16, 23:9-32, 28:9)

Matt 22:37-40 käy ilmi että kaikki profetia ja kaikki laki riippuu kiinni näissä pyhissä periaatteissa. Matteuksen kirjan em. jakeet, ns. "suuri käsky" ei korvaa Jumalan syntiä opettavaa lakia vaan on lain yhteenveto mitä laki pitää sisällään. (Room 3:20, Luuk 16:16-17, Jaak 2:10, 8-13)

"Pysykää laissa ja todistuksessa ! Elleivät he näin sano, ei heillä aamunkoittoa ole." (Jes 8:20 VKR)

Oikean profeetan ennustukset toteutuvat, koska Jumala ei puhu koskaan valhetta. (5 Moos 18:21-22, Jer 28:9) Oikea profeetta tunnustaa Jeesuksen lihaksi tulleeksi Jumalan Pojaksi. (1 Joh 4:2-6, Dan 7:25, Matt 24:15)

Oikean profeetan ennustukset toteutuvat, koska Jumala ei puhu koskaan valhetta. (5 Moos 18:21-22, Jer 28:9) Oikea profeetta tunnustaa Jeesuksen lihaksi tulleeksi Jumalan Pojaksi. (1 Joh 4:2-6, Dan 7:25, Matt 24:15)
Oikean profeetan työ tuottaa hyvää hedelmää. (Matt 7:15-23)

Profetian Henki on Jeesuksen usko; (Ilm 19:10, Ilm 1:7-8) Henki antaa lisää valoa ja ymmärrystä avaten uusia asioita. Oman aikakauden yleinen tapahtumakulttuurin muu tieto ei aina päde tulevaisuudessa kokonaan välttämättä.
Profeetat kertovat sanomansa omin sanoin oman aikakauden kielellä omaan persoonalliseen tyyliinsä. Profetian lahjan omaavan ihmisen jokainen sana ei kaikki ole profeetallista ilmoitusta. Profetian lahjan omaava on tavallisesti myös hyvä opettaja ja taitava puhuja.

Profetian lahja on harvinainen aikanamme kun tarpeellinen tieto on kirjoitettu Raamattuun. Profetian lahja on annettu aina seurakunnan hyväksi. Ei koskaan yhden ihmisen tarpeeseen.

Tarvitaan uskossa palavia halukkaita vastaanottajia ja myöskin tarvetta että Jumala näkisi hyväksi antaa lisävaloa. Alkuseurakunnan vaikeat vuodet olivat otollinen aika profetian lahjalle. Apt 21:9. Keskiajan jälkeinen herätys oli Jumalan neuvojen aikaa kun kirjapainojen tuottamia Raamattua alettiin tutkimaan; Ilm 14:6-13. Protestanttiset kirkot ja -hengelliset globaalit liikkeet ja järjestöt syntyivät.

"Jumalaa Sinun tulee kumartaa ! Jeesuksen todistajissa on profetoimisen Henki." (Ilm 19:10) (Room, 12:6, 1 Kor 12:10, Ef 4:11, Ilm 12:17)


Siunauksia
Jari Laurila
keskustelija

33

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jarinhotelli: "Oikean profeetan ennustukset toteutuvat, koska Jumala ei puhu koskaan valhetta. (5 Moos 18:21-22, Jer 28:9)
      ________________

      Noh mites Ellen G White sitten...

      MITÄ MIELTÄ OLETTE TÄSTÄ ARTIKKELISTA ?


      "Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten vääristä näyistä ja profetioista

      Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että Ellen Whitella oli enemmän kuin 2000 profeetallista unta ja näkyä (vaikka kenelläkään Raamatun profeetoista ei ollut enempää kuin 7, elinaikanansa). Seitsemännen päivän adventistit eivät kerro sinulle, että useimmat EGW:n profetiat eivät täyttyneet. Esimerkiksi, EGW sanoi Turkin kansakunnan loppuvan elokuun 11. päivänä, vuonna 1840 (Great Controversy, s. 334-335, katso myös: Suuri Taistelu sivut 318-319, Arvo W. Arasolan kirja: Maailman kohtalon tie, sivut 233-234 ja Alfa ja Omega, osa 7, sivut 290-292 ). Hän myöskin ennusti, ettei kukaan voinut pelastua lokakuun 22. päivän jälkeen, 1844 (1SM, s. 63). Ellen White ennusti, että seitsemän viimeistä vitsausta vuodatettaisiin vuonna 1850 (Early Writings, pp. 58,64). Hän väitti että ihmiset, jotka osallistuivat toukokuun 27. päivän leirikokoukseen vuonna 1856, olisivat yhä elossa Jeesuksen tullessa maan päälle (1T, pp. 131-132). Ellen White valheellisesti ennusti Englannin valloittavan Yhdysvallat sisällissodan aikana, 1860-luvulla (1T, pp. 258-259). Ellen White epäonnistui uudelleen, kun hän ennusti, ettei vanhaa Jerusalemia koskaan rakennettaisi (Early Writings, s. 75). Vielä eräs hänen vääristä profetioista oli, että enkelit tulisivat tuhoamaan San Franciscon (9T, p. 93). Ja vuonna 1851, Ellen White ennusti olevansa yksi niistä 144 000, ja näkevänsä vielä elossa ollessaan Jeesuksen tulon (Early Writings, pp.19, 40; Great Controversy, p. 649). Ellen White oli taas väärässä - hän kuoli vuonna 1915!

      Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten terveyssanomasta

      Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että heidän profeettansa Ellen G. White opetti pitkälle edistyneitä terveysperiaatteita, jotka hän oli saanut suoraan Jumalalta. Mitä spa:t eivät sinulle kerro, on se, että hän kopioi terveyssanomansa muilta ihmisiltä (Review, lokak., 8, 1876). He eivät kerro sinulle hänen vääristä opetuksistaan, kuten esimerkiksi: sianlihan syönti aiheuttaa lepraa (CD, s. 393), peruukkien pitäminen ylikuumentaa aivoja (HR, lokak., 1871); pienten, nauhoilla kiinnitettävien myssyjen pitäminen on osoitus saatanallisesta hallinnasta (1T, pp. 188-189); kahvin tai teen juominen on syntiä (Evangelism, p. 266); lihansyöjiä ei oteta taivaaseen (1T, p. 187; CD, pp. 380-381); tai jos sinulla on ruokapöydällä voita, kananmunia tai lihaa, niin se estää rukouksiesi pääsyn taivaaseen (CD, p. 366).

      Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten spiritistisistä yhteyksistä

      Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että Ellen G. Whitella oli "enkeliopas" uskollisena seuralaisena 26 vuoden ajan. Mutta he eivät kerro sinulle, että hänen henkioppaansa sanomat olivat jatkuvasti ristiriidassa Raamatun kanssa. Myöskään spa:t eivät kerro sinulle, että Ellen Whiten huoneessa oli "legioonittain pahoja henkiä" (Manuscript 25, 1910). Eivätkä spa:t kerro sinulle että hän, niin kuin monet spiritistit, koki astraaliprojektioita (kokemus, jossa sielu irtautuu ruumiista)( Life Sketches, p. 319). Ja he eivät varmasti kerro sinulle, että yhdessä hänen "inspiroidussa" unessaan, Ellen White oli yhteydessä kuolleeseen mieheensä, sai neuvoja häneltä, ja teki liiton hänen kanssaan - toisin sanoen, hän oli sekaantunut yhteyden ottoon ja neuvon kysymiseen kuolleelta henkilöltä
      (katso Ellen White ottaa vastaan neuvoja kuolleelta aviomieheltään Jamesilta.)

      Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten plagioinnista

      Seitsemännen päivän adventistit väittävät Ellen Whiten kirjottaneen noin 50 kirjaa. Mutta he eivät kerro sinulle, että hän kopioi sananmukaisesti monilta kirjailijoilta, ja sitten valehteli väittämällä saaneensa kaiken hänen kirjoittamansa suoraan Jumalalta (Ministry, marrask., 1990, p. 11). Myöskään spa:t eivät kerro sinulle, että hänen kirjansa Sketches From the Life of Paul otettiin pois julkaisusta sen jälkeen kun kirjailijat Conybeare ja Howson uhkasivat haastaa hänet oikeuteen heidän kirjansa, Life and Epistles of St. Paul, kopioinnista. Eivätkä he kerro sinulle, että Ellen White varasti hänen tunnetuimman kirjansa, Tie Kristuksen Luo, sihteeriltään, Fannie Boltonilta.

      ARTIKKELI: Entisen adventistin kotisivut
      http://koti.mbnet.fi/kyti/mita_adventistit_eivat_kerro_sinulle.htm

      • TAI SITTEN TÄMÄ:

        Lainaus kirjasta Hengellisiä kokemuksia/Ellen G White

        Kolmas enkeli lopettaa sanomansa seuraavanlaisesti:
        »Tässä on pyhien kärsivällisyys; tässä ovat ne, jotka pitävät
        Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.» (Engl.
        käänn.) Toistaessaan näitä sanoja hän osoitti taivaallista
        pyhäkköä. Kaikkien tämän sanoman vastaan -
        ottaneitten mielet ovat suunnatut kaikkein pyhimpään,
        missä Jeesus seisoo arkin edessä suorittaen välittäjätoimensa
        päättävää työtä kaikkien niiden hyväksi,
        joille vielä armoa tarjotaan ja jotka ovat tietämättömyydessä
        Jumalan lakia rikkoneet. Tämä sovitus tehdään
        niin hyvin kuolleiden vanhurskasten kuin elossa
        ole vienkin vanhurskasten edestä. Se käsittä kaikki,
        jotka ovat kuolleet uskossa ja Kristukseen turvaten,
        vaikkapa ovatkin tietämättään rikkoneet käskyt, koska
        heillä ei ollut valoa Jumalan laista.
        Sen jälkeen kun Jeesus oli avannut oven kaikkein pyhimpään
        saatiin valoa sapattikysymykseen, ja Jumalan
        kansa pantiin koetukselle, samoinkuin Israelin lapset
        muinoin, jotta kävisi ilmi, pitääkö se Jumalan lain vai
        ei. Minä näin kolmannen enkelin viittovan ylöspäin
        osoittaen niille, jotka olivat pettymyksen kokeneet,
        tietä taivaallisen pyhäkön pyhimpään. Uskon kautta
        käydessään kaikkein pyhimpään, he löytävät siellä Jeesuksen,
        ja silloin heidän ilonsa ja toivonsa alkaa uudelleen
        elpyä. Minä näin heidän katsovan taaksensa ja
        muistelevan mennyttä aikaa ja kokemuksiaan siitä
        asti, kun Jeesuksen toista tulemista alettiin julistaa
        aina siihen asti, kun profeetallinen aika meni ohi
        vuonna 1844. He näkevät syyn pettymykseensä, ja ilo
        ja varmuus elähyttää heitä jälleen. Kolmas enkeli on
        valaissut menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta,
        ja he tietävät, että Jumala todellakin on kuljettanut
        heitä ihmeellisen kaitselmuksensa kautta.

        "Minulle esitettiin, että jäljellejääneet seurasivat Jeesusta
        kaikkein pyhimpään nähden siellä arkin ja armoistuimen,
        joiden ihanuus hurmasi heidät. Sitten Jeesus kohotti
        arkin kantta ja katso! siellä olivat kivitaulut, joille
        kymmenen käskyä oli kirjoitettu. He lukevat noita
        eläviä sanoja, mutta astuvat vavisten taaksepäin nähdessään,
        miten neljättä käskyä kymmenen pyhän käskyn
        joukossa valaisee kirkkaampi valo kuin yhdeksää
        muuta käskyä. Sitä ympäröi kirkas sädekehä joka
        puolelta. He eivät löydä mitään, mikä heille ilmoittaisi,
        että sapatti on poistettu tai muutettu viikon
        ensimmäiselle päivälle. Sapattikäsky on aivan
        sama, jonka Jumala omalla äänellään julisti vuorella
        juhlallisen ja pelättävän loiston vallitessa, salamoiden
        leimahdellessa ja ukkosen jyristessä. Se kuuluu aivan
        samoin kuin se kuului silloin, kun Jumala sen omalla
        sormellaan kirjoitti kivisiin tauluihin: »Kuusi päivää
        tulee sinun työtä tehdä ja toimittaa kaikki askareesi;
        mutta seitsemäntenä päivänä on Herran, sinun Jumalasi
        sapatti.» He hämmästyvät nähdessään miten
        tarkkaa huolta kymmenistä käskyistä on pidetty. He
        näkevät niiden olevan lähellä Jehovaa, hänen pyhyytensä
        varjostamina ja suojaamina. He näkevät tallanneensa
        lain neljättä käskyä ja pyhittäneensä pakanoilta
        ja paavilaisilta perittyä päivää Jehovan pyhittämän
        päivän asemesta. He nöyrtyvät Jumalan edessä surren
        entisiä rikkomuksiansa."


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        TAI SITTEN TÄMÄ:

        Lainaus kirjasta Hengellisiä kokemuksia/Ellen G White

        Kolmas enkeli lopettaa sanomansa seuraavanlaisesti:
        »Tässä on pyhien kärsivällisyys; tässä ovat ne, jotka pitävät
        Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.» (Engl.
        käänn.) Toistaessaan näitä sanoja hän osoitti taivaallista
        pyhäkköä. Kaikkien tämän sanoman vastaan -
        ottaneitten mielet ovat suunnatut kaikkein pyhimpään,
        missä Jeesus seisoo arkin edessä suorittaen välittäjätoimensa
        päättävää työtä kaikkien niiden hyväksi,
        joille vielä armoa tarjotaan ja jotka ovat tietämättömyydessä
        Jumalan lakia rikkoneet. Tämä sovitus tehdään
        niin hyvin kuolleiden vanhurskasten kuin elossa
        ole vienkin vanhurskasten edestä. Se käsittä kaikki,
        jotka ovat kuolleet uskossa ja Kristukseen turvaten,
        vaikkapa ovatkin tietämättään rikkoneet käskyt, koska
        heillä ei ollut valoa Jumalan laista.
        Sen jälkeen kun Jeesus oli avannut oven kaikkein pyhimpään
        saatiin valoa sapattikysymykseen, ja Jumalan
        kansa pantiin koetukselle, samoinkuin Israelin lapset
        muinoin, jotta kävisi ilmi, pitääkö se Jumalan lain vai
        ei. Minä näin kolmannen enkelin viittovan ylöspäin
        osoittaen niille, jotka olivat pettymyksen kokeneet,
        tietä taivaallisen pyhäkön pyhimpään. Uskon kautta
        käydessään kaikkein pyhimpään, he löytävät siellä Jeesuksen,
        ja silloin heidän ilonsa ja toivonsa alkaa uudelleen
        elpyä. Minä näin heidän katsovan taaksensa ja
        muistelevan mennyttä aikaa ja kokemuksiaan siitä
        asti, kun Jeesuksen toista tulemista alettiin julistaa
        aina siihen asti, kun profeetallinen aika meni ohi
        vuonna 1844. He näkevät syyn pettymykseensä, ja ilo
        ja varmuus elähyttää heitä jälleen. Kolmas enkeli on
        valaissut menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta,
        ja he tietävät, että Jumala todellakin on kuljettanut
        heitä ihmeellisen kaitselmuksensa kautta.

        "Minulle esitettiin, että jäljellejääneet seurasivat Jeesusta
        kaikkein pyhimpään nähden siellä arkin ja armoistuimen,
        joiden ihanuus hurmasi heidät. Sitten Jeesus kohotti
        arkin kantta ja katso! siellä olivat kivitaulut, joille
        kymmenen käskyä oli kirjoitettu. He lukevat noita
        eläviä sanoja, mutta astuvat vavisten taaksepäin nähdessään,
        miten neljättä käskyä kymmenen pyhän käskyn
        joukossa valaisee kirkkaampi valo kuin yhdeksää
        muuta käskyä. Sitä ympäröi kirkas sädekehä joka
        puolelta. He eivät löydä mitään, mikä heille ilmoittaisi,
        että sapatti on poistettu tai muutettu viikon
        ensimmäiselle päivälle. Sapattikäsky on aivan
        sama, jonka Jumala omalla äänellään julisti vuorella
        juhlallisen ja pelättävän loiston vallitessa, salamoiden
        leimahdellessa ja ukkosen jyristessä. Se kuuluu aivan
        samoin kuin se kuului silloin, kun Jumala sen omalla
        sormellaan kirjoitti kivisiin tauluihin: »Kuusi päivää
        tulee sinun työtä tehdä ja toimittaa kaikki askareesi;
        mutta seitsemäntenä päivänä on Herran, sinun Jumalasi
        sapatti.» He hämmästyvät nähdessään miten
        tarkkaa huolta kymmenistä käskyistä on pidetty. He
        näkevät niiden olevan lähellä Jehovaa, hänen pyhyytensä
        varjostamina ja suojaamina. He näkevät tallanneensa
        lain neljättä käskyä ja pyhittäneensä pakanoilta
        ja paavilaisilta perittyä päivää Jehovan pyhittämän
        päivän asemesta. He nöyrtyvät Jumalan edessä surren
        entisiä rikkomuksiansa."

        s.256
        "Savun noustessa kirkas valo laskeusi
        Jeesuksen ja armoistuimen päälle, ja nuo hartaat ja
        rukoilevat sielut, jotka olivat huolissaan, koska olivat
        havainneet olevansa Jumalan lain rikkojia, saivat siunauksen,
        ja toivo ja ilo kirkasti heidän kasvojaan. He
        yhtyivät kolmannen enkelin työhön, ja koroittaen
        äänensä he julistivat vakavaa varoitusta. Ensialussa
        vain harvat vastaanottivat sen, mutta nuo uskolliset
        jatkoivat kuitenkin innolla sanoman julistamista. Sitten
        minä näin monen ottavan vastaan kolmannen enkelin
        sanoman yhdistäen äänensä niihin, jotka ensiksi
        varoitusta ilmoittivat, ja he antoivat Jumalalle kunnian
        viettämällä hänen pyhittämäänsä lepopäivää.
        Monilla niistä, jotka omaksuivat kolmannen enkelin
        sanoman, ei ollut kokemusta kahdessa edellisessä sanomassa.
        saatana ymmärsi tämän ja kiinnitti heihin karsaan
        katseensa aikoen kukistaa heidät; mutta kolmas enkeli
        osoitti heille kaikkein pyhintä ja ne, joilla oli kokemusta
        edellisissä sanomissa, neuvoivat heille tietä taivaalliseen
        pyhäkköön. Monet näkivät näissä enkelien
        sanomissa täydellisen sopusoinnun ja ottivat ne järjestyksessä
        vastaan iloiten niistä sekä seurasivat Jeesusta
        uskon kautta taivaalliseen pyhäkköön. Nämä sanomat
        esitettiin minulle ikäänkuin Jumalan kansan ankkurina.
        Ne, jotka ymmärtävät ja vastaanottavat sanomat, varjeltuvat,
        niin etteivät saatanan lukuisat viettelykset
        voi viedä heitä mukanaan:
        Suuren pettymyksen jälkeen vuonna 1844 saatana ja
        hänen enkelinsä toimivat ahkeruudella asettaakseen
        ansoja tuon yhtyneen joukon uskon horjuttamiseksi.
        Hän vaikutti niiden ihmisten mieliin, jotka olivat olleet
        sanomissa mukana ja jotka näyttivät nöyriltä. Muutamien
        mielestä ensimmäistä ja toista sanomaa julistettaisiin
        vasta tulevaisuudessa, toiset taas selittivät,
        että niitä oli julistettu jo kaukana menneisyydessä."


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        s.256
        "Savun noustessa kirkas valo laskeusi
        Jeesuksen ja armoistuimen päälle, ja nuo hartaat ja
        rukoilevat sielut, jotka olivat huolissaan, koska olivat
        havainneet olevansa Jumalan lain rikkojia, saivat siunauksen,
        ja toivo ja ilo kirkasti heidän kasvojaan. He
        yhtyivät kolmannen enkelin työhön, ja koroittaen
        äänensä he julistivat vakavaa varoitusta. Ensialussa
        vain harvat vastaanottivat sen, mutta nuo uskolliset
        jatkoivat kuitenkin innolla sanoman julistamista. Sitten
        minä näin monen ottavan vastaan kolmannen enkelin
        sanoman yhdistäen äänensä niihin, jotka ensiksi
        varoitusta ilmoittivat, ja he antoivat Jumalalle kunnian
        viettämällä hänen pyhittämäänsä lepopäivää.
        Monilla niistä, jotka omaksuivat kolmannen enkelin
        sanoman, ei ollut kokemusta kahdessa edellisessä sanomassa.
        saatana ymmärsi tämän ja kiinnitti heihin karsaan
        katseensa aikoen kukistaa heidät; mutta kolmas enkeli
        osoitti heille kaikkein pyhintä ja ne, joilla oli kokemusta
        edellisissä sanomissa, neuvoivat heille tietä taivaalliseen
        pyhäkköön. Monet näkivät näissä enkelien
        sanomissa täydellisen sopusoinnun ja ottivat ne järjestyksessä
        vastaan iloiten niistä sekä seurasivat Jeesusta
        uskon kautta taivaalliseen pyhäkköön. Nämä sanomat
        esitettiin minulle ikäänkuin Jumalan kansan ankkurina.
        Ne, jotka ymmärtävät ja vastaanottavat sanomat, varjeltuvat,
        niin etteivät saatanan lukuisat viettelykset
        voi viedä heitä mukanaan:
        Suuren pettymyksen jälkeen vuonna 1844 saatana ja
        hänen enkelinsä toimivat ahkeruudella asettaakseen
        ansoja tuon yhtyneen joukon uskon horjuttamiseksi.
        Hän vaikutti niiden ihmisten mieliin, jotka olivat olleet
        sanomissa mukana ja jotka näyttivät nöyriltä. Muutamien
        mielestä ensimmäistä ja toista sanomaa julistettaisiin
        vasta tulevaisuudessa, toiset taas selittivät,
        että niitä oli julistettu jo kaukana menneisyydessä."

        JA JATKOKSI VIELÄ:

        - Profetoiminen samoin kuin kielilläpuhuminen tulee suorana välittömänä Hengen ilmoituksena ja se puhutaan hurmoksellisessa tai puolittain hurmoksellisessa tilassa.
        Sanoma ei nouse puhujan tietoisesta älyllisestä toiminnasta, vaan se on Hengeltä
        saatua ilmoitusta.

        - Profetoimisen lahja ei johda uuteen totuuteen RAAMATUN OHI !
        Se johtaa uuteen ja elävään raamatun ymmärtämiseen, innoitettuun saarnaan, opetukseen ja sanan soveltamiseen.
        Profeettojen tehtävä on selittää Jumalan tahdon ja
        suunnitelman salaisuuksia.


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        JA JATKOKSI VIELÄ:

        - Profetoiminen samoin kuin kielilläpuhuminen tulee suorana välittömänä Hengen ilmoituksena ja se puhutaan hurmoksellisessa tai puolittain hurmoksellisessa tilassa.
        Sanoma ei nouse puhujan tietoisesta älyllisestä toiminnasta, vaan se on Hengeltä
        saatua ilmoitusta.

        - Profetoimisen lahja ei johda uuteen totuuteen RAAMATUN OHI !
        Se johtaa uuteen ja elävään raamatun ymmärtämiseen, innoitettuun saarnaan, opetukseen ja sanan soveltamiseen.
        Profeettojen tehtävä on selittää Jumalan tahdon ja
        suunnitelman salaisuuksia.

        TÄMÄ ELLEN G WHITEN NÄKY ON VALHEPROFETIA EIKÄ SIIS
        OLLENKAAN TOTTA ! :O

        Eli tämä "näky" vuodelta n1875 ja näky löytyy kirjasta Ellen G White / KRISTILLISIÄ KOKEMUKSIA s.139
        LAINAUSTA: "Näky taistelusta:
        " Näin näyssä kaksi sotajoukkoa hirvittävässä taistelussa. Toinen sotajoukko kulki maailman valtamerkkejä kantavien lippujen, toinen Prinssi Immanuelin verentahraaman lipun johdolla.....Pelastuksemme Päämies johti taistelua.... Vihdoin saatiin voitto. Mainehikkaan voittoisa oli sitä lippua seuraava joukko, jossa oli kirjoitus:" Jumalan käskyt ja Jeesuksen usko." (siis "adventistit" ,"pyhä jäännös.")

        SIIS. EI OLE OLEMASSA MITÄÄN JEESUSTA JOKA ESIINTYISI YLIENKELI
        MIKAELINA JA LIPPUA JOSSA LUKEE "JUMALAN KÄSKYT JA JEESUKSEN USKO". !!!!


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        TÄMÄ ELLEN G WHITEN NÄKY ON VALHEPROFETIA EIKÄ SIIS
        OLLENKAAN TOTTA ! :O

        Eli tämä "näky" vuodelta n1875 ja näky löytyy kirjasta Ellen G White / KRISTILLISIÄ KOKEMUKSIA s.139
        LAINAUSTA: "Näky taistelusta:
        " Näin näyssä kaksi sotajoukkoa hirvittävässä taistelussa. Toinen sotajoukko kulki maailman valtamerkkejä kantavien lippujen, toinen Prinssi Immanuelin verentahraaman lipun johdolla.....Pelastuksemme Päämies johti taistelua.... Vihdoin saatiin voitto. Mainehikkaan voittoisa oli sitä lippua seuraava joukko, jossa oli kirjoitus:" Jumalan käskyt ja Jeesuksen usko." (siis "adventistit" ,"pyhä jäännös.")

        SIIS. EI OLE OLEMASSA MITÄÄN JEESUSTA JOKA ESIINTYISI YLIENKELI
        MIKAELINA JA LIPPUA JOSSA LUKEE "JUMALAN KÄSKYT JA JEESUKSEN USKO". !!!!

        Vertaa: (Joh.Ilm 12:7)
        "Ja syttyi sota taivaassa: Mikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat,"

        ja

        (Juud 9 )
        " Mutta ei ylienkeli Mikaelkaan, kun riiteli ja väitteli perkeleen kanssa Mooseksen ruumiista, rohjennut lausua herjaavaa tuomiota, vaan sanoi: "Rangaiskoon sinua Herra!"

        ( 1 Tess 4:16 )
        Sillä itse HERRA on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, YLIENKELIN äänen ja JUMALAN pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin."

        http://biblehub.com/lexicon/1_thessalonians/4-16.htm

        SIIS: Miksi Herra ( Jeesus) ja ylienkeli (Mikael) mainitaan tässä lauseessa eri nimillä, vaikka adventistien opin mukaan ovat yksi ja sama persoona !?


      • Hei-


        Olen vastannut jokaiseen kysymykseesi koskien tuon "entisen adventistin"
        kotisivuja., Joka ikisieen kysymykseen vastasin., >> Etsi ne vastaukset.
        Sinun pitää olla pikkusen kiinnostunut mitä vastataan jos tuollaisia latelet että tutkit vastaukset niin loppuu tuollaisten väitöksien postittaminenkin kun asiat selviävät.

        'Jos Sinulle joku vastaisi nyt- lukisitko vastaukset ja selvittäisitkö niiden sisällön itsellesi, vai jatkatko samojen postittamista edelleen. Olet minuutin sisällä laittanut tasan puoli tusinaa
        noita tänne.

        Ko- kotisivuja minä en ole lukenut riviäkään.
        Aikani ei riitä vaikka paljon tyhjän panttina olenkin vastaavanlaisiin ja noihin kotisivuihin.


        Siunauksia
        jari laurila


      • jarinhotelli kirjoitti:

        Hei-


        Olen vastannut jokaiseen kysymykseesi koskien tuon "entisen adventistin"
        kotisivuja., Joka ikisieen kysymykseen vastasin., >> Etsi ne vastaukset.
        Sinun pitää olla pikkusen kiinnostunut mitä vastataan jos tuollaisia latelet että tutkit vastaukset niin loppuu tuollaisten väitöksien postittaminenkin kun asiat selviävät.

        'Jos Sinulle joku vastaisi nyt- lukisitko vastaukset ja selvittäisitkö niiden sisällön itsellesi, vai jatkatko samojen postittamista edelleen. Olet minuutin sisällä laittanut tasan puoli tusinaa
        noita tänne.

        Ko- kotisivuja minä en ole lukenut riviäkään.
        Aikani ei riitä vaikka paljon tyhjän panttina olenkin vastaavanlaisiin ja noihin kotisivuihin.


        Siunauksia
        jari laurila

        Jarinhotelli: Olen vastannut jokaiseen kysymykseesi koskien tuon "entisen adventistin"
        kotisivuja., Joka ikisieen kysymykseen vastasin., >> Etsi ne vastaukset.
        _______________________

        Linkit kiitos ! :)))

        Ps eikö tämän sinun topiikkisi otsikko ole : Keskustelu vääristä profeetoista; ????


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Vertaa: (Joh.Ilm 12:7)
        "Ja syttyi sota taivaassa: Mikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat,"

        ja

        (Juud 9 )
        " Mutta ei ylienkeli Mikaelkaan, kun riiteli ja väitteli perkeleen kanssa Mooseksen ruumiista, rohjennut lausua herjaavaa tuomiota, vaan sanoi: "Rangaiskoon sinua Herra!"

        ( 1 Tess 4:16 )
        Sillä itse HERRA on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, YLIENKELIN äänen ja JUMALAN pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin."

        http://biblehub.com/lexicon/1_thessalonians/4-16.htm

        SIIS: Miksi Herra ( Jeesus) ja ylienkeli (Mikael) mainitaan tässä lauseessa eri nimillä, vaikka adventistien opin mukaan ovat yksi ja sama persoona !?

        NS. "TOINEN EVANKELIUMI" ON SIIS "USKO JOTAIN" OPPIA !

        Gal1:8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.

        HUOM:

        Gal 1:6 "Toisenlainen Evankeliumi" = "eteron euangelion

        Kreik "eteron" = another, different = Toinen, Erilainen, Erilaatuinen
        ja
        "euangelion" = the good news, the gospel = Hyvä uutinen, Ilosanoma, Evankeliumi

        Gal 1:7 "tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin"
        Vääristellä = Kreik "metastrephó" = I turn, change, corrupt, pervert = Kääntynyt, Muutettu, Korruptoitunut, Vääristelty


      • Lisäyskorjaus;


        - Niitä olikin yksi viesti näitä entisen adventistin kotisivuilta lainattua.
        Muut minuutin sisällä lähetettyä oli muualta lainattua.

        Vastasin kerran jokaiseen mitä lähetit noita ja oli paljon enemmänkin kysymyksiä mitä tässä.

        Jos tutkiva siis haluaa selvittää itslleen kysymyksiä niin on vastattu.

        Keskustelu palstalla saa jokainen viihtyä omin ehdoin, mutta sääntöjen mukaan.
        Helluntailaisuutta käsittelevä palsta on toisaalla. Vrt. obs. huom. osvd.


        Siunausta
        Jari Laurila
        keskustelija


      • jarinhotelli kirjoitti:

        Hei-


        Olen vastannut jokaiseen kysymykseesi koskien tuon "entisen adventistin"
        kotisivuja., Joka ikisieen kysymykseen vastasin., >> Etsi ne vastaukset.
        Sinun pitää olla pikkusen kiinnostunut mitä vastataan jos tuollaisia latelet että tutkit vastaukset niin loppuu tuollaisten väitöksien postittaminenkin kun asiat selviävät.

        'Jos Sinulle joku vastaisi nyt- lukisitko vastaukset ja selvittäisitkö niiden sisällön itsellesi, vai jatkatko samojen postittamista edelleen. Olet minuutin sisällä laittanut tasan puoli tusinaa
        noita tänne.

        Ko- kotisivuja minä en ole lukenut riviäkään.
        Aikani ei riitä vaikka paljon tyhjän panttina olenkin vastaavanlaisiin ja noihin kotisivuihin.


        Siunauksia
        jari laurila

        Jarinhotelli: "Ko- kotisivuja minä en ole lukenut riviäkään."
        ____________________

        Täytyy myöntää, että en minäkään ole montaa riviä sinun blogiasi lukenut mutta tännehän olet niitä massapostittanut jo vuosia niin ehkä täältä olen jotain lukenut... ;D


      • jarinhotelli kirjoitti:

        Lisäyskorjaus;


        - Niitä olikin yksi viesti näitä entisen adventistin kotisivuilta lainattua.
        Muut minuutin sisällä lähetettyä oli muualta lainattua.

        Vastasin kerran jokaiseen mitä lähetit noita ja oli paljon enemmänkin kysymyksiä mitä tässä.

        Jos tutkiva siis haluaa selvittää itslleen kysymyksiä niin on vastattu.

        Keskustelu palstalla saa jokainen viihtyä omin ehdoin, mutta sääntöjen mukaan.
        Helluntailaisuutta käsittelevä palsta on toisaalla. Vrt. obs. huom. osvd.


        Siunausta
        Jari Laurila
        keskustelija

        Jarinhotelli: "Helluntailaisuutta käsittelevä palsta on toisaalla."
        _____________________

        Noh mitäs tämä nyt sitten on ?

        Miten minun omat tekstini liittyy "helluntalaisuuteen" kun itsekin olen Luterilainen ?
        Minähän puhun nyt Ellen G Whitestä, joka on Adventistien oma profeetta ! :O


      • jarinhotelli kirjoitti:

        Lisäyskorjaus;


        - Niitä olikin yksi viesti näitä entisen adventistin kotisivuilta lainattua.
        Muut minuutin sisällä lähetettyä oli muualta lainattua.

        Vastasin kerran jokaiseen mitä lähetit noita ja oli paljon enemmänkin kysymyksiä mitä tässä.

        Jos tutkiva siis haluaa selvittää itslleen kysymyksiä niin on vastattu.

        Keskustelu palstalla saa jokainen viihtyä omin ehdoin, mutta sääntöjen mukaan.
        Helluntailaisuutta käsittelevä palsta on toisaalla. Vrt. obs. huom. osvd.


        Siunausta
        Jari Laurila
        keskustelija

        Jarinhotelli: " Muut minuutin sisällä lähetettyä oli muualta lainattua."
        _____________________________

        Kuten huomaat Jari olen oppinut kopioimaan kirjoitukseni ensin ennen kuin ehdit poistaa ne muka "epäasiallisina" !
        Kiitos nopeasta kirjoituksestani siis kuuluu sinulle ... ;)


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Jarinhotelli: " Muut minuutin sisällä lähetettyä oli muualta lainattua."
        _____________________________

        Kuten huomaat Jari olen oppinut kopioimaan kirjoitukseni ensin ennen kuin ehdit poistaa ne muka "epäasiallisina" !
        Kiitos nopeasta kirjoituksestani siis kuuluu sinulle ... ;)

        Ps. Minusta kun ei ole kivaa kun vaivoin tekee kirjoituksen ja sitten joku ajattelemattomuuttaan heti poistaa sen bittiavaruuteen, siksi on hyvä kopioida aina viesti ensin ja sitten vaikka laittaa se ylläpidolle luettavaksi ! :)))


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Jarinhotelli: "Helluntailaisuutta käsittelevä palsta on toisaalla."
        _____________________

        Noh mitäs tämä nyt sitten on ?

        Miten minun omat tekstini liittyy "helluntalaisuuteen" kun itsekin olen Luterilainen ?
        Minähän puhun nyt Ellen G Whitestä, joka on Adventistien oma profeetta ! :O

        Jarinhotelli: " Helluntailaisuutta käsittelevä palsta on toisaalla. Vrt. obs. huom. osvd."
        ______________________________

        Ja mitähän tämä sinun "Vrt. obs. huom. osvd." on suomeksi selkokielellä ?

        Ps. Anteeksi maalaisuuteni muutan kohta kaupunkiin... ;)


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Jarinhotelli: Olen vastannut jokaiseen kysymykseesi koskien tuon "entisen adventistin"
        kotisivuja., Joka ikisieen kysymykseen vastasin., >> Etsi ne vastaukset.
        _______________________

        Linkit kiitos ! :)))

        Ps eikö tämän sinun topiikkisi otsikko ole : Keskustelu vääristä profeetoista; ????

        Hei-


        Kirjoitin että olen vastannut jokaiseen noihin kytisivujen kysymyksiin jo juuri aiemmin.
        Tutki ne sieltä mitä on vastattu ja selvitä ne itsellesi.

        Minuutin sisällä postitit 4-5 tekstiä, reippasti toimittu, mutta sääntöjen vastainen massapostitus tarkoittaa nimenomaan että kopioitua tekstiä postitetaan sellaisenaan massana lyhyen ajan sisällä. Sellainen ei ole keskustelua.

        Valmista kopioitua tekstiä voi käyttää vallan mainiosti keskustelun yhteydessä !!!
        - Ja mutta keskustelun tukena ! , mutta sellaista kopioitua on tarkoitus referoida ja verifioida eli kommentoida tekstistään eli mitä ajattelee ja tarkoittaa ja ihmettelee, jne. että se olisi keskustelua.'

        Kytisivujen massapostitus ei ole tarkoituksen mukaista siis aina säännöllisin 1-2 viikon väliajoin ja minuutin sisällä 4-5 kpl.
        Niihin on vastattu hyvin joka kysymykseen. Tutki joskus mitä on vastattu.

        Minä en henkilökohtaisesti ketään ajattele. Keskustelu-foorumi on keskustelu-foorumi eikä henkilökohtaisten ajatuksien paikka henkilökohtaisella tasolla sinsänsä että olisi koskaan henkilökohtaisia vaikuttimia. Että ei niin pidä ajatella koskaan.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Jarinhotelli: "Ko- kotisivuja minä en ole lukenut riviäkään."
        ____________________

        Täytyy myöntää, että en minäkään ole montaa riviä sinun blogiasi lukenut mutta tännehän olet niitä massapostittanut jo vuosia niin ehkä täältä olen jotain lukenut... ;D

        Hei-


        Minun blogi ei kuulu Suomi24.fi foorumille vähääkään enkä ole pyytänyt koskaan foorumiani lukemaan.


        Siunausta
        Jari Laurila
        keskustelija


      • jarinhotelli kirjoitti:

        Hei-


        Kirjoitin että olen vastannut jokaiseen noihin kytisivujen kysymyksiin jo juuri aiemmin.
        Tutki ne sieltä mitä on vastattu ja selvitä ne itsellesi.

        Minuutin sisällä postitit 4-5 tekstiä, reippasti toimittu, mutta sääntöjen vastainen massapostitus tarkoittaa nimenomaan että kopioitua tekstiä postitetaan sellaisenaan massana lyhyen ajan sisällä. Sellainen ei ole keskustelua.

        Valmista kopioitua tekstiä voi käyttää vallan mainiosti keskustelun yhteydessä !!!
        - Ja mutta keskustelun tukena ! , mutta sellaista kopioitua on tarkoitus referoida ja verifioida eli kommentoida tekstistään eli mitä ajattelee ja tarkoittaa ja ihmettelee, jne. että se olisi keskustelua.'

        Kytisivujen massapostitus ei ole tarkoituksen mukaista siis aina säännöllisin 1-2 viikon väliajoin ja minuutin sisällä 4-5 kpl.
        Niihin on vastattu hyvin joka kysymykseen. Tutki joskus mitä on vastattu.

        Minä en henkilökohtaisesti ketään ajattele. Keskustelu-foorumi on keskustelu-foorumi eikä henkilökohtaisten ajatuksien paikka henkilökohtaisella tasolla sinsänsä että olisi koskaan henkilökohtaisia vaikuttimia. Että ei niin pidä ajatella koskaan.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Jarihotelli: "Kytisivujen massapostitus ei ole tarkoituksen mukaista siis aina säännöllisin 1-2 viikon väliajoin ja minuutin sisällä 4-5 kpl."
        ___________________

        Näissä minun palautuksissani on tasan yksi vastaus lainattu tämä "entisen adventistin" tutkimuksista !
        Loput olen itse kaivanut Ellen G Whiten kirjoista Hengellisiä kokemuksia ja Kristillisiä kokemuksia ja "oikea profetian tutkiminen" osio on täysin omani !!!

        Että älä yhtään yritä !

        Kaikki vastaukseni liittyy sinun itsesi laittamaan aiheeseen

        " Keskustelu vääristä profeetoista; " !!!

        Et sinä Jarinhotelli saa päättää, kun vielä on kysymys palstasta " KESKUSTELE ADVENTISMISTA", että mistä täällä saa keskustella ja vai pitääkö haukkua "helluntalaisia" vai keskustella siitä oliko Ellen G Whiten näyt RAAMATUTUN MUKAISIA !

        Et sinä Jari omista näitä sivuja vaikka kuinka "luotsina" toimisitkin !


      • jarinhotelli kirjoitti:

        Hei-


        Minun blogi ei kuulu Suomi24.fi foorumille vähääkään enkä ole pyytänyt koskaan foorumiani lukemaan.


        Siunausta
        Jari Laurila
        keskustelija

        Mutta Jari ! Sinähän kopioit sinun blogisivuiltasi suurimman osan sinun kirjoituksistasi tänne ! :O


      • ei-adventisti
        Kopittelija007 kirjoitti:

        s.256
        "Savun noustessa kirkas valo laskeusi
        Jeesuksen ja armoistuimen päälle, ja nuo hartaat ja
        rukoilevat sielut, jotka olivat huolissaan, koska olivat
        havainneet olevansa Jumalan lain rikkojia, saivat siunauksen,
        ja toivo ja ilo kirkasti heidän kasvojaan. He
        yhtyivät kolmannen enkelin työhön, ja koroittaen
        äänensä he julistivat vakavaa varoitusta. Ensialussa
        vain harvat vastaanottivat sen, mutta nuo uskolliset
        jatkoivat kuitenkin innolla sanoman julistamista. Sitten
        minä näin monen ottavan vastaan kolmannen enkelin
        sanoman yhdistäen äänensä niihin, jotka ensiksi
        varoitusta ilmoittivat, ja he antoivat Jumalalle kunnian
        viettämällä hänen pyhittämäänsä lepopäivää.
        Monilla niistä, jotka omaksuivat kolmannen enkelin
        sanoman, ei ollut kokemusta kahdessa edellisessä sanomassa.
        saatana ymmärsi tämän ja kiinnitti heihin karsaan
        katseensa aikoen kukistaa heidät; mutta kolmas enkeli
        osoitti heille kaikkein pyhintä ja ne, joilla oli kokemusta
        edellisissä sanomissa, neuvoivat heille tietä taivaalliseen
        pyhäkköön. Monet näkivät näissä enkelien
        sanomissa täydellisen sopusoinnun ja ottivat ne järjestyksessä
        vastaan iloiten niistä sekä seurasivat Jeesusta
        uskon kautta taivaalliseen pyhäkköön. Nämä sanomat
        esitettiin minulle ikäänkuin Jumalan kansan ankkurina.
        Ne, jotka ymmärtävät ja vastaanottavat sanomat, varjeltuvat,
        niin etteivät saatanan lukuisat viettelykset
        voi viedä heitä mukanaan:
        Suuren pettymyksen jälkeen vuonna 1844 saatana ja
        hänen enkelinsä toimivat ahkeruudella asettaakseen
        ansoja tuon yhtyneen joukon uskon horjuttamiseksi.
        Hän vaikutti niiden ihmisten mieliin, jotka olivat olleet
        sanomissa mukana ja jotka näyttivät nöyriltä. Muutamien
        mielestä ensimmäistä ja toista sanomaa julistettaisiin
        vasta tulevaisuudessa, toiset taas selittivät,
        että niitä oli julistettu jo kaukana menneisyydessä."

        "Toistaessaan näitä sanoja hän osoitti taivaallista
        pyhäkköä. Kaikkien tämän sanoman vastaan -
        ottaneitten mielet ovat suunnatut kaikkein pyhimpään,
        missä Jeesus seisoo arkin edessä suorittaen välittäjätoimensa
        päättävää työtä kaikkien niiden hyväksi,
        joille vielä armoa tarjotaan ja jotka ovat tietämättömyydessä
        Jumalan lakia rikkoneet. Tämä sovitus tehdään
        niin hyvin kuolleiden vanhurskasten kuin elossa
        ole vienkin vanhurskasten edestä. "

        Mihin tuo perustuu?

        Hepr.9.10. vaan jotka, niinkuin ruuat ja juomat ja erilaiset pesotkin, ovat ainoastaan lihan sääntöjä, jotka ovat voimassa uuden järjestyksen aikaan asti.
        11. Mutta kun Kristus tuli tulevaisen hyvän ylimmäiseksi papiksi, niin hän suuremman ja täydellisemmän majan kautta, joka ei ole käsillä tehty, se on: joka ei ole tätä luomakuntaa,
        12. meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan oman verensä kautta kerta kaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen.

        24. Sillä Kristus ei mennyt käsillä tehtyyn kaikkeinpyhimpään, joka vain on sen oikean kuva, vaan itse taivaaseen, nyt ilmestyäkseen Jumalan kasvojen eteen meidän hyväksemme.
        25. Eikä hän mennyt uhratakseen itseänsä monta kertaa, niinkuin ylimmäinen pappi joka vuosi menee kaikkeinpyhimpään, vierasta verta mukanaan,
        26. sillä muutoin hänen olisi pitänyt kärsimän monta kertaa maailman perustamisesta asti; mutta nyt hän on yhden ainoan kerran maailmanaikojen lopulla ilmestynyt, poistaakseen synnin uhraamalla itsensä.

        Heprealaiskirjeen mukaan Jeesus meni "kaikkeinpyhimpään", joka on itse taivas (jae 24).


        Vertaa Uskontunnustukseen:
        "... astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita..." Apostolinen usk.

        "... astui ylös taivaisiin,
        istuu Isän oikealla puolella
        ja on kirkkaudessa tuleva takaisin tuomitsemaan eläviä ja kuolleita ja jonka valtakunnalla ei ole loppua..." Nikean uskont.

        69. Mutta tästedes Ihmisen Poika on istuva Jumalan voiman oikealla puolella." Luuk.22

        Ei tahdo Raamatusta löytyä tukea sille, että Jeesus seisoisi välitystyötä tekemässä taivaassa. Raamatusta meille aukeaa kuva jo loppuun suoritetusta työstä ja Majesteetin istumisesta hallitsemassa maailmankaikkeutta.


      • ei-adventisti kirjoitti:

        "Toistaessaan näitä sanoja hän osoitti taivaallista
        pyhäkköä. Kaikkien tämän sanoman vastaan -
        ottaneitten mielet ovat suunnatut kaikkein pyhimpään,
        missä Jeesus seisoo arkin edessä suorittaen välittäjätoimensa
        päättävää työtä kaikkien niiden hyväksi,
        joille vielä armoa tarjotaan ja jotka ovat tietämättömyydessä
        Jumalan lakia rikkoneet. Tämä sovitus tehdään
        niin hyvin kuolleiden vanhurskasten kuin elossa
        ole vienkin vanhurskasten edestä. "

        Mihin tuo perustuu?

        Hepr.9.10. vaan jotka, niinkuin ruuat ja juomat ja erilaiset pesotkin, ovat ainoastaan lihan sääntöjä, jotka ovat voimassa uuden järjestyksen aikaan asti.
        11. Mutta kun Kristus tuli tulevaisen hyvän ylimmäiseksi papiksi, niin hän suuremman ja täydellisemmän majan kautta, joka ei ole käsillä tehty, se on: joka ei ole tätä luomakuntaa,
        12. meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan oman verensä kautta kerta kaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen.

        24. Sillä Kristus ei mennyt käsillä tehtyyn kaikkeinpyhimpään, joka vain on sen oikean kuva, vaan itse taivaaseen, nyt ilmestyäkseen Jumalan kasvojen eteen meidän hyväksemme.
        25. Eikä hän mennyt uhratakseen itseänsä monta kertaa, niinkuin ylimmäinen pappi joka vuosi menee kaikkeinpyhimpään, vierasta verta mukanaan,
        26. sillä muutoin hänen olisi pitänyt kärsimän monta kertaa maailman perustamisesta asti; mutta nyt hän on yhden ainoan kerran maailmanaikojen lopulla ilmestynyt, poistaakseen synnin uhraamalla itsensä.

        Heprealaiskirjeen mukaan Jeesus meni "kaikkeinpyhimpään", joka on itse taivas (jae 24).


        Vertaa Uskontunnustukseen:
        "... astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita..." Apostolinen usk.

        "... astui ylös taivaisiin,
        istuu Isän oikealla puolella
        ja on kirkkaudessa tuleva takaisin tuomitsemaan eläviä ja kuolleita ja jonka valtakunnalla ei ole loppua..." Nikean uskont.

        69. Mutta tästedes Ihmisen Poika on istuva Jumalan voiman oikealla puolella." Luuk.22

        Ei tahdo Raamatusta löytyä tukea sille, että Jeesus seisoisi välitystyötä tekemässä taivaassa. Raamatusta meille aukeaa kuva jo loppuun suoritetusta työstä ja Majesteetin istumisesta hallitsemassa maailmankaikkeutta.

        " Jeesus seisoo arkin edessä suorittaen välittäjätoimensa
        päättävää työtä "

        Niinpä... Tämä on täysin "Ellenin omaa mielikuvitusnäyn tuotetta" ja ei perustu Raamattuun !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Mutta Jari ! Sinähän kopioit sinun blogisivuiltasi suurimman osan sinun kirjoituksistasi tänne ! :O

        Hei- kiitos paljon-


        Niin kuin mainitsin tekstejä juuri voi kopioida ja käyttää mainiosti kopioitua tekstiä ja linkkejä palstalla, mutta on tarkoitus että niitä kommentioi ja referoi ja verifioi hiukan aina >>> eli että on keskustelua ja keskustelusta kysymys.

        Niin kuin mainitsin lähetit kopioitua tekstiä 4-5 kopioitua tekstiä tasan minuutin sisällä. Nopeammin on mahdotonta toimia.

        Nämä nuo ko. kotisivujen tekstit mitä olet lainannut kopioiden on täällä ollut vuodesta toiseen aina jonkun lähettämänä säännöllisin väliajoin. Olen niihin kerran vastannut joka kysymykseen Sinullekin hyvin.

        Vain tästä kirjoitin. En muusta.

        - Minä en kopioi sellaisenaan kotisivujeni kirjoituksia tänne !
        Lue tämäkin vielä kerran vielä kerran.



        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelijana


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        " Jeesus seisoo arkin edessä suorittaen välittäjätoimensa
        päättävää työtä "

        Niinpä... Tämä on täysin "Ellenin omaa mielikuvitusnäyn tuotetta" ja ei perustu Raamattuun !

        Hei-


        Jokainen ihminen on oman aikansa tiedon valossa ollut aina Moosesta myöten.

        Jokainen on kertonut samoista asioista omaan persoonalliseen kieliasuunsa ajan tapahtuma-kulttuurissa käyttäen omia substantiiveja ja omia adjektiiveja kuvaamaan ajatuksiaan ja tietoaan mitä haluaa sanoa.

        Jos Jumala antoi jotakin suoraan taivaasta tietoa seurakunnan hyväksi, - senkin viestin vastaanottaja puki omaan persoonalliseen kieliasuunsa omien substantiivien ja adjektiivien asuun kuvaamaan mitä haluaa sanoa.

        Näin on aina ollut kaikkena aikana. Jos Jumala on ilmoittanut, Henki on ilmoittanut- ja pitää lainata kokonaista asiayhteyttä eikä irroittaa asiayhteydestään yksittäisiä lauseita tai kappaleita teologioiden tulkinnassa. >>> Siis jos hakee tiedolle oikeutusta onko jonkun asian teologia kohdallaan on otettava asiakokonaisuuksia tietenkin.

        Tuo lainaamasi kohta ei sisällä mitään. Mistä siinä on kysymys ?
        > Pitää lukea edestä ja takaa myös että ensin selviää mistä siinä on kysymys ja tulkita asiaa sitten tietenkin jos teologiaa siis haetaan.

        Ellen G White oli hengellinen kirjailija mutta ei tehnyt mitään kysymättä ensin Jumalalta. Hänellä on siis oma persoonallinen kieliasu aina.

        Kaikki pitää tulkita 1 Tess 5:19-23 mukaan- Näin neuvoi miss/mrs Ellen G White itse. Lue myös jae 23.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • jarinhotelli kirjoitti:

        Hei-


        Jokainen ihminen on oman aikansa tiedon valossa ollut aina Moosesta myöten.

        Jokainen on kertonut samoista asioista omaan persoonalliseen kieliasuunsa ajan tapahtuma-kulttuurissa käyttäen omia substantiiveja ja omia adjektiiveja kuvaamaan ajatuksiaan ja tietoaan mitä haluaa sanoa.

        Jos Jumala antoi jotakin suoraan taivaasta tietoa seurakunnan hyväksi, - senkin viestin vastaanottaja puki omaan persoonalliseen kieliasuunsa omien substantiivien ja adjektiivien asuun kuvaamaan mitä haluaa sanoa.

        Näin on aina ollut kaikkena aikana. Jos Jumala on ilmoittanut, Henki on ilmoittanut- ja pitää lainata kokonaista asiayhteyttä eikä irroittaa asiayhteydestään yksittäisiä lauseita tai kappaleita teologioiden tulkinnassa. >>> Siis jos hakee tiedolle oikeutusta onko jonkun asian teologia kohdallaan on otettava asiakokonaisuuksia tietenkin.

        Tuo lainaamasi kohta ei sisällä mitään. Mistä siinä on kysymys ?
        > Pitää lukea edestä ja takaa myös että ensin selviää mistä siinä on kysymys ja tulkita asiaa sitten tietenkin jos teologiaa siis haetaan.

        Ellen G White oli hengellinen kirjailija mutta ei tehnyt mitään kysymättä ensin Jumalalta. Hänellä on siis oma persoonallinen kieliasu aina.

        Kaikki pitää tulkita 1 Tess 5:19-23 mukaan- Näin neuvoi miss/mrs Ellen G White itse. Lue myös jae 23.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        "Persoonallinen kieliasu" puhua ohi Raamatun... :O


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        "Persoonallinen kieliasu" puhua ohi Raamatun... :O

        Jarinhotelli: " Kaikki pitää tulkita 1 Tess 5:19-23 mukaan- Näin neuvoi miss/mrs Ellen G White itse. Lue myös jae 23.
        ____________________________________


        5:19 Henkeä älkää sammuttako,
        5:20 profetoimista älkää halveksuko,
        5:21 mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on;
        5:22 karttakaa kaikenkaltaista pahaa.
        5:23 Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen.

        Miten tämä liittyy tähän Ellenin mielikuvitusnäkyyn... ei mitenkään...
        Vai meinaatko että jos siinä näyssä on kaksi sanaa oikein niin se tekee Ellenistä Jumalan profeetan... vrt "koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on"
        Eli pitäisikö tässä nyt aina alkaa arpomaan mikä on Jumalalta ja mikä kirjailijan omaa tulkintaa...

        Voi Pyhä Sylvi sentään... :O


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Jarinhotelli: " Kaikki pitää tulkita 1 Tess 5:19-23 mukaan- Näin neuvoi miss/mrs Ellen G White itse. Lue myös jae 23.
        ____________________________________


        5:19 Henkeä älkää sammuttako,
        5:20 profetoimista älkää halveksuko,
        5:21 mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on;
        5:22 karttakaa kaikenkaltaista pahaa.
        5:23 Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen.

        Miten tämä liittyy tähän Ellenin mielikuvitusnäkyyn... ei mitenkään...
        Vai meinaatko että jos siinä näyssä on kaksi sanaa oikein niin se tekee Ellenistä Jumalan profeetan... vrt "koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on"
        Eli pitäisikö tässä nyt aina alkaa arpomaan mikä on Jumalalta ja mikä kirjailijan omaa tulkintaa...

        Voi Pyhä Sylvi sentään... :O

        Vrt 5 Moos 18:21 Ja jos sinä ajattelet sydämessäsi: 'Mistä me tiedämme, mikä sana ei ole Herran puhetta?' niin huomaa:

        18:22 kun profeetta puhuu Herran nimessä, ja kun se, mitä hän on puhunut, ei tapahdu eikä käy toteen, niin sitä sanaa Herra ei ole puhunut; julkeuttaan se profeetta on niin puhunut; älä pelkää häntä."


      • ei-adventisti
        Kopittelija007 kirjoitti:

        " Jeesus seisoo arkin edessä suorittaen välittäjätoimensa
        päättävää työtä "

        Niinpä... Tämä on täysin "Ellenin omaa mielikuvitusnäyn tuotetta" ja ei perustu Raamattuun !

        Ei pidä tehdä uusia oppeja pelkän näyn perusteella.

        Ei misään kohdassa UT:ssä meille korosteta juutalaisten lauantai-sapattia. Jeesus antoi meille rakkauden kaksoiskäskyn, johon sisältyvät kaikki käskyt.


      • ei-adventisti
        Kopittelija007 kirjoitti:

        " Jeesus seisoo arkin edessä suorittaen välittäjätoimensa
        päättävää työtä "

        Niinpä... Tämä on täysin "Ellenin omaa mielikuvitusnäyn tuotetta" ja ei perustu Raamattuun !

        "..välittäjätoimensa PÄÄTTÄVÄÄ työtä "

        Siis onko Jeesuksen sovitustyö kesken???

        Vertaa Raamattu:

        30. Kun nyt Jeesus oli ottanut hapanviinin, sanoi hän: "Se on täytetty", ja kallisti päänsä ja antoi henkensä. Joh. 19


      • ei-adventisti
        ei-adventisti kirjoitti:

        "..välittäjätoimensa PÄÄTTÄVÄÄ työtä "

        Siis onko Jeesuksen sovitustyö kesken???

        Vertaa Raamattu:

        30. Kun nyt Jeesus oli ottanut hapanviinin, sanoi hän: "Se on täytetty", ja kallisti päänsä ja antoi henkensä. Joh. 19

        Raamattu vahvistaa Uskontunnustukset, mutta ei Ellenin väitettä:

        64. Jeesus sanoi hänelle: "Sinäpä sen sanoit. Mutta minä sanon teille: TÄSTEDES te saatte NÄHDÄ Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien päällä." Matt. 26


      • ei-adventisti kirjoitti:

        Ei pidä tehdä uusia oppeja pelkän näyn perusteella.

        Ei misään kohdassa UT:ssä meille korosteta juutalaisten lauantai-sapattia. Jeesus antoi meille rakkauden kaksoiskäskyn, johon sisältyvät kaikki käskyt.

        Hei-


        Kannattaa miettiä missä se uusi oppi on tehty että "rakkauden kaksoiskäsky" "kuningaskäsky" Matt 22:36-40 sisältää kaikki käskyt?!

        Sanakirjani ja jotkut käännökset puhuvat sen puolesta minun ymmärtääkseni että
        Matt 22:40 on käännetty "riippuvat" ja 1992/VKR "varassa" laki ja profeetat.

        Tuo yhteenveto on esitetty heti lain antamisen jälkeen 5 Moos 6 luvussa jo, ja se ei ole ole Uusi käsky tuo Matt 22:36-40 ollenkaan vaan koko moraalilaki riippuu tuossa yhteenvedossa kiinni.

        Yhteenvedossa on kyse rakkauden käskyistä joista noin 50% edustaa ohjetta miten rakastetaan Jumalaa ja toinen puoli miten rakastetaan lähimmäisiä.
        > Tässä synnin opettavassa moraalilaissa on 10- ei 9 käskyä ja nyt jos ajatellaan että kaikki profeetat ja laki riippuisivat vain 9- käskyän varassa yhtäkkiä niin ei se ole loogista.

        Siellä Sinun Uuden Maailman (UM) "käännöksessäsi" on aivan oikein "Näissä kahdessa käskyssä riippuu koko laki ja profeetat" > mutta tuo "koko laki" on 10- käskyä- ei 9- käskyä siis.

        Laki opettaa siis synnin, Room 3:20,31 (Matt 5:17-18, > Luuk 16:16-17, Jaak 2:10 (8-13) 1 Joh 2:1-6 yhdessä Jumalan Hengen kanssa; Hebr 8:10, 10:12-18
        > Ei täällä laista mitään katoa minnekään.)

        Juutalaisuudella ei ole mitään tekemistä lepopäiväkäskyn kanssa. Päivää on vietetty Jumalan seurassa jo 2000 vuotta ennen kuin ensimmäistäkään Juudan jälkelkäistä oli maapallolla eli juutalaista. Muistakin Jaakobin pojista tuli kokonaisia heimoja. Juudankin jälkeläiset olivat itämailla tekemisissä Jeesuksen asioiden kanssa sitten.

        Ilm 14:12 (12:17) esittää Raamatulla minkälainen on "pyhä ihminen."
        Siinä on kaksi tärkeätä elementtiä: Jeesus Kristus ja laki.

        > Mutta lepoäivän viettää jokainen sen mukaan miten ymmärtää käsi sydämellä Jumalan edessä. ´Vuosisatoja -tuhansia vuosia on ollut vilpittömiä päivänsä viettäjiä eivätkä nämä vilpittömät ´, siis vilpittömät ole syylliset. Heillä on la-su viikonpäivistä oma ymmärrys. 1 Moos 2:1-4 saakka on ollut joka viikko maailmassa noin 6 000 vuoden ajan sen päivän viettäjiä minkä Jumala itse asetti ja se on heidän omantunnon mukainen päivä.


        Siunausta
        Jari Laurila
        keskustelija


      • jarinhotelli kirjoitti:

        Hei-


        Kannattaa miettiä missä se uusi oppi on tehty että "rakkauden kaksoiskäsky" "kuningaskäsky" Matt 22:36-40 sisältää kaikki käskyt?!

        Sanakirjani ja jotkut käännökset puhuvat sen puolesta minun ymmärtääkseni että
        Matt 22:40 on käännetty "riippuvat" ja 1992/VKR "varassa" laki ja profeetat.

        Tuo yhteenveto on esitetty heti lain antamisen jälkeen 5 Moos 6 luvussa jo, ja se ei ole ole Uusi käsky tuo Matt 22:36-40 ollenkaan vaan koko moraalilaki riippuu tuossa yhteenvedossa kiinni.

        Yhteenvedossa on kyse rakkauden käskyistä joista noin 50% edustaa ohjetta miten rakastetaan Jumalaa ja toinen puoli miten rakastetaan lähimmäisiä.
        > Tässä synnin opettavassa moraalilaissa on 10- ei 9 käskyä ja nyt jos ajatellaan että kaikki profeetat ja laki riippuisivat vain 9- käskyän varassa yhtäkkiä niin ei se ole loogista.

        Siellä Sinun Uuden Maailman (UM) "käännöksessäsi" on aivan oikein "Näissä kahdessa käskyssä riippuu koko laki ja profeetat" > mutta tuo "koko laki" on 10- käskyä- ei 9- käskyä siis.

        Laki opettaa siis synnin, Room 3:20,31 (Matt 5:17-18, > Luuk 16:16-17, Jaak 2:10 (8-13) 1 Joh 2:1-6 yhdessä Jumalan Hengen kanssa; Hebr 8:10, 10:12-18
        > Ei täällä laista mitään katoa minnekään.)

        Juutalaisuudella ei ole mitään tekemistä lepopäiväkäskyn kanssa. Päivää on vietetty Jumalan seurassa jo 2000 vuotta ennen kuin ensimmäistäkään Juudan jälkelkäistä oli maapallolla eli juutalaista. Muistakin Jaakobin pojista tuli kokonaisia heimoja. Juudankin jälkeläiset olivat itämailla tekemisissä Jeesuksen asioiden kanssa sitten.

        Ilm 14:12 (12:17) esittää Raamatulla minkälainen on "pyhä ihminen."
        Siinä on kaksi tärkeätä elementtiä: Jeesus Kristus ja laki.

        > Mutta lepoäivän viettää jokainen sen mukaan miten ymmärtää käsi sydämellä Jumalan edessä. ´Vuosisatoja -tuhansia vuosia on ollut vilpittömiä päivänsä viettäjiä eivätkä nämä vilpittömät ´, siis vilpittömät ole syylliset. Heillä on la-su viikonpäivistä oma ymmärrys. 1 Moos 2:1-4 saakka on ollut joka viikko maailmassa noin 6 000 vuoden ajan sen päivän viettäjiä minkä Jumala itse asetti ja se on heidän omantunnon mukainen päivä.


        Siunausta
        Jari Laurila
        keskustelija

        Ja mitenkähän tämä nyt sitten liittyy topiikin aiheeseen...
        "Keskustelu vääristä profeetoista" ?


    • Ja aiheeseen "Keskustelu vääristä profeetoista" Jari !

      Mitä mieltä olet näistä edellä olevista Ellen G Whiten näyistä, jotka olen kopioinut tähän hänen omista kirjoistaan...

      Ovat ne sinusta täysin Raamatun mukaisia ja että tämän pohjalta voimme todeta Ellenillä olleen ns. "Profetian Henki" niin kuin adventistit opettaa ?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe