Mistä tämä kertoo

Missä mättää

Oletteko huomanneet kuinka ihmisiä vedetään tiukalle työssä. Mitään oikeuksia ei ole vain velvollisuuksia ja kaikki edut on karsittu pois.

Työ tehdään omalla ajalla ja viikonloppuisn vastaillaan meileihin, kännyllä jne. Eikö ihmiset ehdi työaikan atehdä vai mistä on kyse? Ottavatko he pyhärahat kun ei arkena ehdi töitään tehdä.

Eikö tälläiset työt ja työntekijät pitäisi kieltää lailla tai erottaa.

Kuka valopää suostuu tällaiseen työhön, ei ihme jos ihmiset palaa loppuun ja eivät jaksa työssään.

Oliisko jo päättäjien aika puuttua tällaiseen käytänteeseen ja miksi liitot eivät tee mitään. Vai onko liittojen toiminta olematonta. Raha kelpaa, mutta siihen se sitten jääkin.

8

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luumu2

      Järjestelmä on kyllä melkoinen. Tietysti aika lailla riippuu työpaikasta, millainen se on. Mukavan harrastuksen parissa ei katsota kelloa, eikä säästellä energiaa, vaan sitä tehdään niin paljon kuin pystyy. Joskus voi olla tarpeen yrittää muuttaa omaa mieltään asioista, ettei kärsi "ylimääräistä" turhaa. Joissakin tapauksissa auttaa vain irtiotto työstä... Esim. Intiassa ja monissa muissa itämaissa voi (ainakin perheetön) mennä luostariin jos haluaa olla erossa oravanpyörästä. Kautta historian tätä vaihtoehtoa on kunnioitettu, ja ruokakin on ilmaista. Tosin kovasti hekin joutuvat työskentelemään, usein myös fyysisesti, mutta syyt ovat erit kuin oravanpyörässä.

      Jotkut eivät koskaan havahdu siihen, että meille markkinoidaan koko ajan jotain ihanteita. Ihanteitä lähinnä täydellisyydestä, rahasta ja seksistä. Nämä ovat todella haihtuvaisia ihanteita.

      Muinaisten aikojen viisaudet, mitkä eivät ole vain jotain höpinää profeetoista ym. ovat poljettu maahan ja ainostaan tämä hyvin hyvin pinnallinen ja ontto elämäntapa vallitsee täällä. Tämä systeemi pyörii maailmassa ja raha virtaa sille prosentin murto-osalle väestöstä joka hommaa pyörittää.

    • ojyds

      Mitään todellista tarvetta meillä ei olisi edes 8h työaikaan jos tehtäisiin vain yhteiskunnalle tarpeellista työtä. Valitettavasti teemme paljon sellaista mistä on enemmän haittaa kuin hyötyä ympäristölle ja ihmisille.

      Työstä on tullut kilpailu jossa yritetään myydä toiselle ihmiselle väkisin jotain sellaista mitä ei oikeasti tarvita tai joka saattaa olla jopa vahingollista. Kuitenkin ne toimeksiantajat siellä pyramidin yläpäässä ovat ainoita jotka kilpailusta hyötyvät mitä enemmän on rahaa sitä mukavammat oltavat.

      Millaiset rahat liikkuu vaikka aseteollisuudessa? Ahneet myyvät surutta tappovälineitä ja toiset ahneet niitä kehittelevät.

      Sitä voi laittaa ihan minkä tahansa firman pystyyn eikä kukaan valvo toimintaa ei valvota työskentelyolosuhteita eikä turvallisuutta pääasia on että tuottaa voittoa.

      Jos muutama työntekijä kuolee tai loukkaantuu niin toiminta voi jatkua mutta jos firma lakkaa tekemästä voittoa niin eipä aikaakaan kun ajetaan firma alas. Siitä voi päätellä johtajien ajattelutavan.

      • Henkimaailman Mies

        Johtajalla on tietty omat etunsa, mutta työntekijä tarvitsee myös johtajan. Jos joku on niin lahjakas ja kyvykäs, että osaa johtaa itse omaa liiketoimintaansa ja pistää itsensä töihin niin sellainen alkaa yrittäjäksi.


    • aqfr

      Miksi johtajalla pitäisi olla mitään etuja jos kerran yhteisellä asialla ollaan? Onhan kuitenkin jo nähty että todellista vastuuta ei mistään tarvitse ottaa meni syteen tai saveen niin oma nahka on aina pelastettu. Palkat on yleensä sellaisia ettei omasta hyvinvoinnista tarvitse huolehtia.

    • paskamainen työelämä

      Mistäs kertoo sellainen kun teollisuuslaitoksessa kaikki muut tuotantokoneet ovat uusia, nopeita ja luotettavia mutta välissä on yksi ikivanha, hidas ja epäluotettava kone jonka takia työpiste on kroonisesti ylikuormitettu. Tätä konetta ei suostuta uusimaan millään vaikka nähdään selvästi että tämä on ongelmallinen tulppa tuotantolinjalla.
      Lisäksi mitään työtä nopeuttavia tai helpottavia ehdotuksia ei oteta kuuleviin korviinkaan, pompotellaan aina että "ei kuulu mulle" kuin jossain valtion luukuilla, pikemminkin yritetään kasata vain lisää tehtäviä vaikka ei keretä tekemään varsinaisiakaan töitä.
      Aina vedotaan vain rahapulaan vaikka on varaa ostella niitä muita koneita ja pelailla pörssipelejä. Lainojen korotkin ovat nyt ennätysalhaalla joten kyllä olisi täydet edellytykset tehdä tällainen erittäin tärkeä investointi mutta kun ei ole jostain syystä vain halua.
      Seuraavassa työpisteessä valitetaan että ei ole mitään tekemistä kun työt seisovat tässä hitaassa työpisteessä, edeltävä työpiste valittaa että työt ei mahdu minnekään kun ne kasautuvat tähän tulppana olevalle työpisteelle estäen samalla edellisen työpisteenkin töiden edistymisen.
      Eikä tässäkään vielä kaikki, tuotantomenetelmä on kehitetty sellaiseksi mikä entisestään hidastaa tätä työpistettä ja nopeuttaa muita työpisteitä koneiden paremman automaation vuoksi. Sitä automaatiota ei ole tässä työpisteessä.
      Ilmeisesti työnantaja olettaa että työntekijät suunnilleen muuttaisivat asumaan tähän työpisteelle että työt menisivät läpi. Aina ollaan ruikuttamassa ylitöihin ym. ja ihmetellään melko uskottavasti näytellen että mikä on kun työt kasautuvat aina tähän työpisteeseen, vaikka kuinka monta kertaa selittäisi niin ei näy menevän perille.
      Minusta tuntuu että tässä ei ole kyse enää työnteosta vaan puhtaasta v1ttuilusta ja simputuksesta. Oiva esimerkki nykyajan työelämän sairaasta meiningistä. V1ttuilu on nykyisten työpaikkojen ydinosaamista ja tärkein asia, kaikki muu on sivuseikka.

      • Rivi-insinööri

        Tuollainen pullonkaulahan aiheuttaa huomattavia lisäkustannuksia. Jonotusajat ja työstöajat pitenee. Työntekijät stressaantuu ja laatu heikkenee, tapaturmien mahdollisuus lisääntyy yms. Kulut nousee.


      • paskamainen työelämä
        Rivi-insinööri kirjoitti:

        Tuollainen pullonkaulahan aiheuttaa huomattavia lisäkustannuksia. Jonotusajat ja työstöajat pitenee. Työntekijät stressaantuu ja laatu heikkenee, tapaturmien mahdollisuus lisääntyy yms. Kulut nousee.

        Nimenomaan, ei luulisi nykyään millään yksityisellä yrityksellä olevan varaa tällaiseen neukkulaiseen tehottomuuteen mutta näköjään on kuitenkin...


    • ojyslk

      Se on sitä kun käydään kouluja muttei järki siltikään riitä muuhun kuin vittu**uun. Valitettavasti nämä johtajat tuovat armeijasta oppimiaan tapoja myös työpaikalle jos ei äly riitä ongelman ratkaisemiseen niin tyydytään huutamaan taakse poistu ja uhkaillaan.

      Olen huomannut että yleensä ne fiksuimmat joilla on homma hallussa ovat myös niitä reiluimpia, vähä-älyisemmät kykenevät vain mustamaalaamaan näitä fiksumpia.

      Kaikilla työmailla missä olen ollut on sama taktiikka. Ulkomaailmalle annetaan täysin erilainen kuva työpaikasta kuin mitä todellisuus on.

      Hyvinvointi kyselyissä huijataan siten että kysytään koko tehtaan mielipide eli jos 60 henkilöllä on hyvät oltavat ja 40 ihmistä työskentelee eläimellisissä olosuhteissa niin prosentuaalisestihan kaikki on hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe