Aihetta on vaikka mitä.

jjoutava

Ennenkin kun kirjoitin, ehkä useastikin miten ratikassa tai bussissa etenkin nuoremmat häärii puhelimensa kanssa, niin siitä. Onhan se outoa kun istutaan peräjäläkeen näplätään ja tuijotetaan sitä puhelinta.

Tabletin tarkoitus myös oli vaikea omaksua.
Parin tunnin junamatka ja tabu mukana niin sen monikäyttöisyys tuli havaittua. Sain lähetettyä muutaman viestin ja kun pimeäkin oli niin lueskelin palstaa, FB ja iltasanomaa.
Niitä viilkuillessa matka meni nopeasti. eikä ollut tarvetta keskittyä miettimään itseänsä syvällisesti.

Nettiä minä kyllä pidän rentouttavana ja mielenkiintoisena verrattuna tähän itseeni. Netti osaltaan on siinä hyvä kun tämä loppuelämä vilahtaa ohi melkein huomaamatta.
Vielä nyt kun ei ole kauheita kolotuksia polovissa, tai sivuissa, ristiselkä kyllä on oireillu.

26

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Antti laastakaa

      JJOUTAVOISELLE
      Milloin lopetat nämä joutavoiset höpinäsi?- Naisen ja raitsikan perään ei kannata juosta.
      Viiden minuutin päästä tulee jo seuraava.
      Juna ei orota Anttilaastakaa....

    • jjoutava

      Anteeksi nyt kun minä niin kiinnostun näistä asioista niin onhan niistä kirjoitettava. Makustaminenllainen aihe minkä luulisi sinuakin kiinnostavan. Voi olla sellaisiakin jotka on matkansa matkustanut niin onhan se tieennii vaikeampaa se kiinnostuminen.

      • Otsikko tosiaan pitää paikkansa
        Olin viiden päivän reisussa, juna- onnikka- henkilöautokyytiä tuli ihan kylliksi. Siellä eteläisessä Suomessa alueilla Helsinki-Lohja- Sammatti. Kattellaanpa aihetta huomenna lissää. Väsyttää.


      • c c

        Elä sinä jjoutava anteeksi pyytele. Aina sitä aiheita riittää ja uutiset kertovat lisää. Hyviä ja huonoja uutisia. Niin on päivissäkin. Eilinen huonompi tänään helpompa.

        Ihan vanhan losojätkän tunnelmaan pääsee vilkaisemalla tuota komeaa roskoppi sääasemaa. Poutaa ennusti tänäänkin. Eikä roskoppi petä huomennakaan.


      • jjoutava
        c c kirjoitti:

        Elä sinä jjoutava anteeksi pyytele. Aina sitä aiheita riittää ja uutiset kertovat lisää. Hyviä ja huonoja uutisia. Niin on päivissäkin. Eilinen huonompi tänään helpompa.

        Ihan vanhan losojätkän tunnelmaan pääsee vilkaisemalla tuota komeaa roskoppi sääasemaa. Poutaa ennusti tänäänkin. Eikä roskoppi petä huomennakaan.

        Kyllä roskopit ovat armollisia.))


    • ei itte syvällisesti

      'jjoutava', tykkäsin puheenvuorostasi oikein paljon.
      Koen aivan samoin !! Olen nii-in iloinen, että vielä saan kokea just tällai vielä tätäkin aikaa. Just noin.

      • capt. cöpenick

        Ei oo muuten vähän jos olonsa siedetteväks tuntee näin talven kynnyksellä. Säätoimittajakin sanoi ett saattaa viikonvaihteessa -7 asteeseen laskea lämpötila.
        Mut ei hätää; ajankohtaan nähden ihan narmale kuten putinilassa sanotaan.

        Ja että ei tässäkään vielä kaikki, Aurinko saattaa pilkahtaa viikolla 48. On kait tilattava vahti etten ole syrjällään ettosilla kun tuo ihime ilmestyy taivaankannelle.
        Isolla laitoin, ei ole veikkonen viikkoihin hymyilly koko naamallaan, se Aurinko.

        Puolen viikon aattoilta on kallistumassa historian lehdille. Ei näitä tosisyksyjä kaikille riitä kippuntakaupalla. Voikin olla, että glögillä tätäkin on juhlistettava.


    • Tulipa koettua, todettua, omat kestävyys- ja selviämiskykynsä tuolla vaatimattomalla eilen mainitsemallani matkalla. Eipä ole kehumista, sekä henkisesti että fyysisesti. Toisaalta olin oikeassa, tämä matka oli vielä uskallettava tehdä, että tietää. Eri juttu olisi ollut, jos vain mukavasti olisi henkilöautolla hurutellut paikasta toiseen. Mutta eihän sellainen helppous ole matka eikä mikään, hankaluuksia ja yllättäviä tapahtumia pitääkin olla.

      Kotiinlähtiessäni Pasilassa jouduin lopulta lähes paniikkiin, hätäännyin, kun töytäilin väärillä laitureilla Tampereelle meneviä raiteita etsiessäni. Viime tipassa ennätin kuitenkin pitkän junan viimeiseen vaunuun. Jalat eivät nääs enää ole niin ketterät. Pendoliinoon oli liitetty jonkin vaunujen vian takia ihan vanhanaikainen junavaunu, just siihen minä tietysti. Lujaa ajoi juna, vain Tikkurilassa pysähtyi.

      Tyttären perheen kanssa oli tietysti antoisaa olla, vaikka toden sanoakseni, väsytti jo sekin ainainen tohina, ikäväkseni sain huomata, että vanhuushan on tullut. Nauroimme kyllä monet kerrat, kun sanoin heidän peiliensä näyttävän ihan eri kuvaa kuin täällä pohjoisempana, ihan totta...mistä sellainen johtuikaan, ilmanko sävystä, peilien materiaalista vai miksi tunsin, näytin ihan satavuotiaalta. Isoja peilejä oli kaikkialla, kotona vain kylppärissä yksi ainoa, se lempeästi näyttävä peili. Maalla asuivat isossa talossa - ei elämä kuitenkaan mitään idylliä. Isäkin ulkomailla huitelemassa itseään toteuttamassa, no siksihän vierailuni olinkin sopivaan aikaan sovittanut.

      Tuli myös uutta tietoa kouluasioista, toinen tytöistä lukion tokalla, toinen yläasteen yhdeksännellä ja Onni täyttää ylihuomenna kolme vuotta.
      Kolme kilometriä oli bussille, se omin neuvoin, matka kesti tunnin verran kierrellessään kunnan alueella kouluun. Seitsemältä oli lähdettävä, jos koulu alkoi kahdeksalta.
      Ensimmäisen kerran kuulin uudesta systeemistäkin tupakanpoltosta kiinni jääneille, soitettiin poliisi paikalle, syylliset poliisiautoon keskustelemaan, sakko maksettava.

      Kaipa kertoilen tässä myöhemmin muutakin, kunhan jaksan.

    • jjoutava

      Olipa sinulla sus rankka reissu, mutta jaksoit! Harvoin on huutomerkki niin oikeassa paikassa.

      Pasilassa nuori pioneeri oli lomalle menossa, n60v sitten. Pasilan asema oli silloin tietysti erilainen kun ei aitoja ollut vaan ihmiset juoksi kiskoilla ja etsi oikeaa raidetta ja niin kävi että ehdin pikajunan viimeisen vaunun portaalle junan ollessa jo liikkeellä.

      Juna kiihdytti ja ovi oli lukossa kun se oli makuuvaunu. Kiipesin rautakaiteen yli välisillalle, pakkasta oli reilusti ja jäätynyt olisin kohta, mutta pääsin siitä kuitenkin lämpimään vaunuun sisälle. Agropaatti olin vielä silloin.

    • Sattuuhan näitä.
      Anoppi ja äitini tulivat meille ensivierailulle Tampereelle 54 vuotta sitten. Harvemmin olivat junilla kulkeneet ja niin siinä sitten kävi että Turussa menivät vahingossa Helsingin junaan.
      Istumaan asettuneena havaitsivat yht'äkkiä istuvansa Helsingin junassa. Aikamoista meteliä pitäen mammat sieppasivat takkinsa ja ei kun junan vaihtoon ja juoksuun. Se oli varmaan aikamoinen näky kun hätääntyneet vanhat naiset kuluneine polvi- ja lonkkanivelineen juosta lenkuttivat Tampereen junaan, johon onneksi juuri ja juuri ehtivät.

      Kun hengityksensä olivat tasaantuneet, niin äitini huomasi käsilaukkunsa jääneen Hesan junaan. Se vielä puuttui ja tästä tuli hätä numero kaksi.
      Juna oli jo täydessä vauhdissa mammo meni Tampereelle ja käsilaukku Helsinkiin. Mutta kun loppu oli hyvin niin kaikki muukin oli hyvin. Kiitos valtion virkamiehelle junan konduktöörille, jonka ansiosta käsilaukun sai samana iltana hakea Tampereen rautatieasemalta. Vävypoikansa hoiti asian.

    • No juu, ja mullehan sattuu hyvinkin usein, ei niinkään ikävyyksiä, vaan mielenkiintoisia juttuja.
      Tampereelta läksin sellaisella lähiöjunalla, minusta on mukava, kun se pysähtyy joka asemalla ja nythän se ei enää ole kovapenkkinen, mutta on kuitenkin enemmän niinkun kansanväen juna, penkit kapeammat ja jalkatilaa vähemmän. Sellainen edelleen, missä voi kuvitella että on kalakukko eväänä, voikilo ja puukko.

      Sattui taas ihmeellisen kummallisesti, että me kolme vierasta naisihmistä siinä istuessamme olimme kuin ennestään tutut, oli heti sitä kemiaa, juttelimme ihan taukoamatta niin yhteensopivisista asioista, oikein viisauksiakin. Ja aina välillä kummastelimme, miten ajatuksemme niin sopivatkin yhteen. Koko matka puheen pulputusta. Kolmas nainen oli nuorin ja hiljaisempi, mutta sitten sanoimme hänelle, että nyt on sun vuorosi, kerropa jotain.

      Tuli ilmi, että hän on Saalem-uskovainen, 31v. seitsemän lapsen äiti, 15-v. saanut ensimmäisen. Hyvin tasapainoisen tuntuinen ihminen, sellainen, jonka voi ajatella oikeaksi uskovaksi. Hän pyysi lopuksi saada tehdä meille kahdelle aikamoisille räpättäjille testin. Ilman muuta suostuimme. Lyhyesti yritän kertoa....olet merellä veneinesi soutamassa, vene menee myrskyssä nurin, sinulla on vain airo turvanasi. Viimein tulee pelastajavene, siitä tarjotaan kättä avuksi nostamiseen. Tartutko ilman muuta siihen käteen, otatko silti airon mukaasi. Itse sanoin tarttuvani kaksin käsin ja heittäväni airon pois. Hän sanoi minun olevan oikeilla jäljillä Jumalaan uskovaksi....kaksin käsin tartuin, ja poisheitetty airo merkitsi kaiken menneen jättämistä. Hienoa!
      He jäivät aikaisemmin pois junasta, mutta lämpimät suhteet olivat syntyneet aivan vieraisiin ihmisiin. Sanoimme tapaavamme vielä joskus.

    • *Kukkahame*

      Aihetta on ja muistikuvia, tulee Aku Hirviniemen Pekingistä kuvaa.

      Kyllä virtaa mieleen kaikkea erikoista ja peräti ihmeellistä tuolta matkalta vuosi oli -95.
      Hienoja muistoja muurilta, helmiviljelylaitoksesta ja korvakoruista jotka siellä valmistettiin odottaessa.
      Tallella on myös aidosta silkistä vaatteita ja huiveja, lähtiessä sai lentokentältä vielä ostaa kun valuuttaa ei saanut viedä pois maasta
      Ihana matka ja aitoja ihmisiä matkaseurana, se oli nautittavaa kaikilta kanteilta

      • Onhan niitä juna muistoja . Sillon kuljettiin pieniäkinmatkoja junalla .
        Messukylästä Tampereelle oli se matka jota montavuotta kuljin junassa . Ja sinne pysäkille mentiin aina raiteita pitkin . oli lyjin matka. Työmatka ja hapaakin sillon .

        Jossain kerroin että olin kesäsin Maalla äidin isän velellä Aleksilla ja Selmalla -- kun oli sota aika siellä oli kivaa pikkuselle vilkkaalle tyttöselle , olivat lapsetonparikin Ja Selma isontalon tytär.

        Aleksi tuli Tampereelle koppatäynnä herkkuja ,joista kuitenkin maksettiin pikkusen , Koska Aleksi tykkäs , että muuten ei raha riitä siihen hyvin tärkeeseen ostokseen ,oli vähän viinaan menevä.
        Selmakun tiesi olii rahaa annettu sitävarten sopivasti ,

        Menimme sitten Tampereen asemalta junaan ja ,kai se oli väärä aika junalla . kun olis pitänyt päästä vielä Toijalan asemalta linjurilla sinne heidän kotio , Aleksi oli "naukkailu " pullostaan ja mentiin se loppumatka Taksilla se olikin kai tuttu kuski --ja monta kerta Aleksi pyysi pysäyttään ,oli tankannut senverran liikaa .
        Perillä muistan että Selma-täti oli hirveen vihanen
        Muistan kuitenkin että sielä maalla oli mukavaa .Käytiin montaketa viemässä lehmiä laitumelle ja taas haettiin kotio illalla lypsettäväksi -- ja kotieläimiä minun 8vuotiaan oikea aika tietää millaista on maalaiselämä.
        Olisivat ottaneet minua sinne maalle aina lomilla mutta äiti ei tykännyt kun kerroin sen meidän Taksi seikkailun ,


      • jjoutava

        Kiinnostuksesta se matka saa sen hohdon. Kerran kreikan saarilla heti tervetuloa tilaisuudessa eräs haukkui kaikki ja sanoi tämä on viimeinen matka näille rauniosaarille. Aika nolo voi suomalainen matkailija olla. Mutta junamatka pitkästä aikaa saa kiittämään palvelua kun pelkäsin mitenkähän onnistuu, kaikki onnistui iha helposti. Autoilijana juna oli jäänyt turhan
        unohuuksiin.


      • jjoutava kirjoitti:

        Kiinnostuksesta se matka saa sen hohdon. Kerran kreikan saarilla heti tervetuloa tilaisuudessa eräs haukkui kaikki ja sanoi tämä on viimeinen matka näille rauniosaarille. Aika nolo voi suomalainen matkailija olla. Mutta junamatka pitkästä aikaa saa kiittämään palvelua kun pelkäsin mitenkähän onnistuu, kaikki onnistui iha helposti. Autoilijana juna oli jäänyt turhan
        unohuuksiin.

        Niin...juna ja laiva ovat minulle mieleisimmät kulkuvälineet, juna intiimimpi jollain lailla, ja minähän pidän ihmisistä. Ja...no, meri on aina meri. Onneksi kerkisikin edes joitain mieltymyksiäni toteuttaa, vaikka Idän Pikajuna jäikin toteuttamatta. Prahaan rakastuin ja Italian junilla oli helppoa ja edullista matkustaa. Prahaan ja Portugaliin olisin halunnut asumaankin, mutta kun kun menneistä en haaveile enkä hekumoi, uskon, että aina miut on tarkoitettu oikeeseen suuntaan menijäksi.
        Itämeri jäi myös rakkaaksi, kymmenet kerrathan kerkisin sen ylittää. Jotenkin kai vaistosin muutama vuosi sitten, että viimeinen matkani on. Nautin täysin sydämin laivan kokassa istumalla tutuiksi tulleista aalloista ja taaksejäävästä Tallinnan silhuetista.


      • jjoutava
        sus.morsian kirjoitti:

        Niin...juna ja laiva ovat minulle mieleisimmät kulkuvälineet, juna intiimimpi jollain lailla, ja minähän pidän ihmisistä. Ja...no, meri on aina meri. Onneksi kerkisikin edes joitain mieltymyksiäni toteuttaa, vaikka Idän Pikajuna jäikin toteuttamatta. Prahaan rakastuin ja Italian junilla oli helppoa ja edullista matkustaa. Prahaan ja Portugaliin olisin halunnut asumaankin, mutta kun kun menneistä en haaveile enkä hekumoi, uskon, että aina miut on tarkoitettu oikeeseen suuntaan menijäksi.
        Itämeri jäi myös rakkaaksi, kymmenet kerrathan kerkisin sen ylittää. Jotenkin kai vaistosin muutama vuosi sitten, että viimeinen matkani on. Nautin täysin sydämin laivan kokassa istumalla tutuiksi tulleista aalloista ja taaksejäävästä Tallinnan silhuetista.

        Vuonna 1971 oli matkoja laivalla Leningradiin ja sellainen tehtiin. Oli juhannuskesää ja yöt olivat valoisia, kaupunki kaunis. Kuljimme lauantai-iltaa vapaasti" jos ei ota huomioon pariskuntaa joka ilmaantui aina samoihin paikkoihin kuin mekin. Juttusillaankin oltiin kun suomea puhuivat.

        Lopulta palasimme taksilla laivaan ja kun sanoin maksavani ruplilla, kuljettaja käsitti, että ajetaan ruplan edestä. Kierreltiin kanavien rantoja, parhaita näköala paikkoja ja ihmettelin etteihän satamaan niin pitkä matka ole.
        Loputa tultiin satamaan ja maksu oli tasan 1 rupla.
        Hieno reissu oli, pikkuisen yksinkertaiselta kaikki onnistuu.


    • maantiede hoi.

      Ihanko koko Itämeren ylitit kun Tallinnasta tulit ??

    • Melkeinpä arvasin tuon, mutta minäpä en olekaan mikään pikkusielu. Vastenmielistä on ihmisten tallomisesi.

      • tavallinen tallaaja

        Vastenmielistä haukkua tallojaksi, vaikka tuohan vain oikaisi asiavirheen.


      • hämis
        tavallinen tallaaja kirjoitti:

        Vastenmielistä haukkua tallojaksi, vaikka tuohan vain oikaisi asiavirheen.

        Tallinnasta voi tulla myös Itämeren kautta joten näpertelyä kiusaksi sinun kirjoitus oli.


      • hämis kirjoitti:

        Tallinnasta voi tulla myös Itämeren kautta joten näpertelyä kiusaksi sinun kirjoitus oli.

        Vielä kuitenkin tästä ´ näpertelystä ´ , mitäs muuta kautta Pohjoinen Itämeri ylitetään. Varsinaisen Itämeren ja Suomenlahden välillä ei mitään kynnystä ole, joten varsinaisen Itämeren ominaisuudet heijastuvat Suomenlahdella. Ei siellä kylttiä lue, tähän loppuvat Itämeren aallot.

        Tuolla kun Kahvipirtissä kertoilivat Haapsalun reissuistaan, tuli mieleeni monia asioita. Monet siis menevät kylpyläreissuille, mutta kannattaisi myös mennä kesä-alkusyksy-aikaan, on aivan ihana uimarantakin siellä, pikkusen on matkaa enemmän kävellä sinne, mutta Läänemeren (virolaisille) kirkkaissa aalloissa on ihana polskutella, valkea hiekka näkyy pohjasta. Ja helppo olis vuokrata polkupyörä, jos vielä pyöräilyn harrastaja on, mielenkiintoisia paikkoja siinä ympäristössä. Ja tasaista maata ajella.
        Ja ajatelkaas, Venäjän aikaan kaikki seudun vesialueet oli suljettu alkuperäisasukkailta, eivät voineet kalastaakaan.


      • Ramoona*
        sus.morsian kirjoitti:

        Vielä kuitenkin tästä ´ näpertelystä ´ , mitäs muuta kautta Pohjoinen Itämeri ylitetään. Varsinaisen Itämeren ja Suomenlahden välillä ei mitään kynnystä ole, joten varsinaisen Itämeren ominaisuudet heijastuvat Suomenlahdella. Ei siellä kylttiä lue, tähän loppuvat Itämeren aallot.

        Tuolla kun Kahvipirtissä kertoilivat Haapsalun reissuistaan, tuli mieleeni monia asioita. Monet siis menevät kylpyläreissuille, mutta kannattaisi myös mennä kesä-alkusyksy-aikaan, on aivan ihana uimarantakin siellä, pikkusen on matkaa enemmän kävellä sinne, mutta Läänemeren (virolaisille) kirkkaissa aalloissa on ihana polskutella, valkea hiekka näkyy pohjasta. Ja helppo olis vuokrata polkupyörä, jos vielä pyöräilyn harrastaja on, mielenkiintoisia paikkoja siinä ympäristössä. Ja tasaista maata ajella.
        Ja ajatelkaas, Venäjän aikaan kaikki seudun vesialueet oli suljettu alkuperäisasukkailta, eivät voineet kalastaakaan.

        Suomalaisetkin kuuluvat itämerensuomalaisiin kansoihin, kuten virolaiset, karjalaiset, inkerikot , vatjalaiset , vepsäläiset ja liiviläiset - viimeksi mainitut tosin lähes sammumaisillaan olevia kieliä. Meitä yhdistää sama kantakieli ja asuinsijat Itämereen kuuluvan Suomenlahden tuntumassa. Miss Baltic Sea valittiin monena vuonna, ja osallistujia oli ainakin Pohjoismaista, Puolasta, Baltian maista, Saksasta ja Venäjältä. Itämeri yhdistää siis monia kansoja, ja näiden kansojen kohtalot ovat Itämeren kanssa olleet sidoksissa. Viron historia on paljolti myös Itämeren ja Suomenlahden historiaa.

        En ihmettele Susmorsiamen rakkautta tätä merta ja kansaa kohtaan. Viron rannikot vetävät vertoja maailman kauneimmille hiekkarannoille ja aurinko laskee siellä horisonttiin värjäten meren ja taivaan satumaisiin punasävyihin. Rannikko on pääosin matalaa ja paljon kivikkoa, sinne ei ole veneilijän niin helppo rantautua kuin Suomenlahden meidänpuoleisille kalliorannoille ja saarille. Virossa rantarakentaminen on ollut kiellettyä, sillä rannoille pääsee jokainen virkistymään, ne eivät ole mökkiläisten yksityisaluetta kuten Suomessa. Ihana mielikuva tuo polkupyörällä huristelu merituulen raikkaudessa, pulahdukset rannan aaltoihin , matalina lämpimämpiin kuin Suomessa.

        Itämeren onni ja onnettomuudet ovat meidänkin Suomenlahden rantojen asukkaiden kohtalo, olemme tapahtumiin osallisia tai emme.


    • reissuni jäljet

      On sitä pienestä pitäen reissattu. Isän kanssa myllyreissulla. Äitin kanssa kaupungissa, joka lausuttiin juhlallisesti kaapunniksi. Ongella usiasti.
      Kirkossakin käytiin. Sitten näitä leipäpalan saamiseksi tehtyjä työmatkoja, junalla autolla ja väenkuljetusmoottorilla vesitse.

    • Nuo Haapsalun hiekkarannat tuovat mieleen Gotlannin laakean etelärannan, missä ruotsinvanhemmilla oli suvun rantamökki. Valkeaa hiekkaa silmän kantamattomiin sielläkin, tuuheiden matalien mäntyjen kasvaessa siellä täällä.

      Samoin Gotska sandö on pelkkää hiekkaa, jonka kasvillisuus on mäntymetsää enimmäkseen. Terijoella käydessä tuli huomioitua ne laajat hiekkarannat, jotka aikoinaan houkutteli Pietarin asukkaat rannoillemme. Silloin 90 luvulla tosin Pietarin jätevedet oli kuohuvana vaahtona Terijoen pinnalla, joten ei uimaan siellä houkuttanut.
      Meillä Pohjanlahdellakin Porin lähellä on Yyterin hiekkarannat tuota samaa vaaleaa hienoa hiekkaa, jossa ei merilevä näy viihtyvän.

      Junallahan sitä siskon luokse kesäisin kuljettiin, mukava muoto matkustaa lastenkin kanssa, kunnes autoilu sai myöhemmin sijaa. Työaikanani kuljin junalla päivittäin Helsinkiin toistakymmentä vuotta, nopeaa mutta ruuhkaista tosin.

      Jaaha, nyt onkin aamukahvin hyvä hetki tiedossa.

    • Kappas vaan, tärkeen asian unohin jj. kertoo, käytiinpä tietysti Elias Lönnrotin syntymämaisemissa. Ensinnäkin upeat maisemat on siellä ylt´ympäriinsä, järviä joka puolella, mäkiä ja laaksoja, erityisesti mahtavan kookkaita ikivanhoja kuusipuita siellä myös. Lönnrotin pieni syntymämökki, hyvin vaatimattoman pieni ränsistynyt tietysti, sopivasti vain kohenneltu, jotta pystyssä pysyisi, oli korkealla mäellä, ihana näkymä sieltä järvelle. liuskekivikalliota, siis sellasta tasaista
      Maantie oli tyypillisistä lehmipolkua, kiemurteleva ja mutkitteleva.

      Aika isona patsaana istuskeli Lönnrot paikallaan mäellä mietteliään näkösenä.
      Teatraalisena ihmisenä istahin siihen patsaan jalustalle ja Kalevalan alkurunon hälle esitin, hyvin se muistui mieleen, meillä syvennyttiin koulussa aika tavalla Kalevalaan. Otettiin tietysti kuviakin, sais ne nyt tuonne facebookiin, mutta vielki miulta puuttuu se pien johdonpätkä, jota tarvittaisiin, kuulemma.

    • jjoutava

      No, kerkiäähän tässä. Sekin johdonpätkä, tuossa tabletissa semmonen on ja minun kamerassa taas lataus ja yhteystelakka mikä helpottaa kaikessa kuvankäsittelyssä

      Sammatissa kävin aikoinaan errään vanhapiian ja isäntärengin hoitamassa talossa. Kehuin niitä järvenrantapeltoja, että mökinpaikka olisi hyvä. Sanoivat kauan olleen tapana etteivät myy, mutta mennäviikolla oli tullut tuomarismiehiä kaksi ja sanoneet että ostavat ja ihan autokyytin saivat pankkiin että tekivät kaupat.

      Onhan ne laintuntijat kohteliaita, aivan autokyytin tarjosivat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe