Tipuin sossun alennetulle

En suostu orjaksi

Jätin menemättä aktivointisuunnitelman tekoon (takana monta vuotta työttömyyttä ja humpuukikursseja). Katsoin että nyt tämä työkkäritädin ja sossutantan pillin mukaan hyppely loppuu. Päivärahat katkesi ja sossuämmä kehoitti hakeutumaan työkkärin listoille ja jos en hae hän leikkaa toimeentulotukea. Totesin vain olkapäitäni kohauttaen että sä teet mitä sun täytyy, tantta katsoi ihmeissään kun luuli että alan anelemaan siltä armoa :)

11

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sossupummiksi?
      • Sossu-Patu

        Sossutatun tarina on pelkkää kakkaa. Tuo vedätys ei onnistu. Tilaisuuksissa joihin vaaditaan menemään (TE-toimiston, TYP:in, tai sossun puolelta) OTETAAN AINA NIMET PAIKALLAOLIJOILTA listaan. Työkkärintäti tarkistaa tilaisuuden jälkeen paikallaolijat jotka sinne on rangaistuksen uhalla lähetetty, ja jos ei nimeä löydy listalta niin joutuu karenssille ja alennetulle toimeentulotuelle, aina.

        n. 260€/kk (40% alennettu toimeentulotuen perusosa) kohtuullinen kuntakohtainen vuokrakulu (Kehä III sisäpuolella luonnollisesti suurempi kuin muualla). Tämän saa aina tekemättä mitään jos kieltäytyy kaikesta. 1100€/kk ei voi saada menemättä itselle osoitettuihin työllistämistoimenpiteisiin ja infoihin, se on täyttä passkaa. Stadin ulkopuolella asuvat eivät voi saada 1100€/kk edes maksimissaan yhdistettyjä tukia vaikka mihin aktivointitoimiin suostuisivat.

        Kun saat osoituksen esimerkiksi rekrytointitilaisuuteen karenssin uhalla, menee prosessi monesti näin:

        1. Tilaisuuteen pitää erikseen ilmoittautua sen pitäjälle. Aikaa monesti 1-3 päivää ilmoittautua esim. sähköpostitse pitäjälle. TE-täti tarkistaa niiden ilmoittautuneiden nimet jotka ovat osoituksen rekryyn saaneet. Jos olet jättänyt ilmoittautumatta saat karenssin ja tiput alennetulle toimeentulotuelle.

        2. Tilaisuuteen pitää saapua ajallaan, jonka jälkeen otetaan paikallaolijoiden nimet ylös. TE-täti tarkastaa jälkikäteen onko se ja se osoituksen saanut henkilö ollut tilaisuudessa paikalla. Jos olet jättänyt saapumatta saat karenssin ja tiput alennetulle toimeentulotuelle.

        3. Rekrytilaisuuden esittelyosuuden jälkeen kysytään, ketkä haluavat työhaastatteluun. Tämä on KOMPA. Jos jätät ilmoittautumatta työhaastatteluosuuteen joka pidetään info-osuuden jälkeen, TE-täti tarkastaa jälkikäteen ketkä ovat käyneet työhaastatteluosuudessa, jos et ole käynyt, katsotaan että olet kieltäytynyt tai vaikuttanut työpaikan saantiin niin ettet sitä ole saanut ja saat karenssin. Jos ilmoitat halukkuutesi työhaastatteluun, ja odotat infon jälkeen vuoroasi, sinun pitää olla kiinnostunut työstä haastattelussa. Jos osoitat haluttomuutesi, saatat saada myöskin karenssin.

        TE-täti / sossutäti tarkastaa ketkä tilaisuuksiin lähetetyt ovat hoitaneet osoituksen ym. tilanteen vaatimalla tavalla.

        Jättämättä meneminen johtaa karenssiin, sillä se tarkistetaan niiltä joilla osoitus tilaisuuteen on. Sossu-Tatu on heikomman aineksen KOKOOMUSNUORIPUMMIEN PROVO..


    • Tatu puhuu
    • Olet orja

      Eli olet edelleen kerjäämässä.

    • aionmyöskieltäytyä

      Toivotan onnea valitsemallesi tielle ja toivon, että useampikin rohkenisi tämän kivikkoisen tien käydä, etenkin jos on jo useampien aktivointitoimenpiteiden alla pyörinyt ilman että on työllistynyt (harva saa tätä kautta palkkatyötä. Lienee vain n. 3%).

      Tiesi on rankka ja rahaa ei ole, mutta jokainen joutuu punnitsemaan suostuuko hyväksikäytettäväksi vai erittäin köyhäksi, kun jo entuudestaan niukasta toimeentulotuesta leikataan vielä lisää pois.

      Itsehän joudun todennäköisesti ensivuonna valitsemaan saman tien. Kun TYP:iä, kurssia, tai aktivointitoimea tarjotaan, niin aion sanoa:

      voitte pistää mitkä tahansa karenssit ja tuen alennukset, kyllä minä silti hengissä jotenkin pysyn. Mitkään karenssit eivät estä minua omatoimisesti hakemasta palkkatöitä. Ja kun tilanne ei sen suhteen lupaavalta näytä, aion hakea myös ammatilliseen koulutukseen - mutta semmoiseen, joka itseäni kiinnostaa. Ei semmoiseen, jonne on mahdollisimman helppoa päästä, että minut saadaan siivottua tilastoista pois mahdollisimman helposti, sillä kyseessä on minun tulevaisuuteni, ja jos monta vuotta aion uhrata opiskelemalla jotain, niin opiskelen jotain jonka itse koen tärkeäksi ja joka kiinnostaa. Opiskelusuunnitelmani eivät ole neuvoteltavissa. Vain minä päätän.

    • nyrkki pystyssä

      Noin sitä pitää. Minä tein ihan samalla lailla. Valitan joka ikisestä alennetusta tuesta eduskunnan oikeusasiamiehelle ja kunnan sosiaaliasiamiehelle. Vain kerran on heidän kiusantekonsa vähentänyt tukiani -20%.

      Orjaksi en todellakaan rupea, en vaikka kuinka uhkailtaisiin.

      • "liitto"

        Itse käytän kaavaa: x% alennusta tuloissa => Ulosmittaus valtiolta kasvaa 1700%:lla korotetun verran. Hyvin on toiminut! Enkä todellakaan mittaa mitään itselleni saati sitten itse, ilmoitan vain asiasta ja homma hoituu..


    • typeräkansa=johtajat

      Ensin ulkomaalaiset vei naiset.

      Sitten oli vuorossa työpaikat.

      Ja nyt ne vie Suomalaisten köyhien sosiaalituetkin.

    • kallis sirkus

      ---------- suomi on nettomaksaja eu -sirkukseen......

    • mietivähän

      Eikös kannattaisi hakeutua tiilenpäitä lukemaan , siellä ei tartte välittää päivärahoista,
      itse en alennu tuommoseen pompotteluun vaan jatkan tätä panimoteollisuuden tukemista siihen asti kunnes tuohon työkkärin touhuun tulee tolkkua. Niin kauan kuin jotkin
      j.vartiaisen tapaiset taloustietäjät täällä huseeraa en meinaa tikkua ristiin laittaa,et sillee ! Sitä työvoima pulaa odotellessa köllötellessä....kippis !

      • :) hammaspeikko elää

        Tällä palstalla näitä kaljaa lipittäviä työttömiä löytyy yhtä arveluttavasti joka nurkan tapaa postaamaan kuin Sossu-Tatuja mediajutuissa. Keksittyjä yhtä kaikki kuten hammaspeikko. Onneksi kaikki nämä kaljanlipittäjät näyttävät postittavan yhdestä samasta IP-osoitteesta niin tietää että taustalla yksi sama häirikkö, joka luultavasti ei edes ole työtön.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      Yleistä iskelmämusiikista
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe