Harrastiko Daavidkin homoseksuaalisuutta?

???

Toisessa Samuelin kirjassa kerrotaan Daaavidin todenneet Jonatanista: "Joonatan; sinä olit minulle ylen rakas. Rakkautesi oli minulle ihmeellisempi kuin naisen rakkaus." (2. Sam. 1:26)

Harrastiko Daavid homoseksuaalisuutta Joonatanin kanssa?

http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/2Sam.1.html

35

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olen tehnyt joskus aloituksen samasta asiasta ja uskovaiset väittivät ettei tuo sitä tarkoita. Mutta kyllä vaan se siltä kumminkin näyttää.

      • * Sulle näyttää aina kaikki kummalliselta, ja se johtuu epäuskostasi, sinä et usko , sulla on epäuskoinen sydän, olemassaan, sydän on , jos se on, niin se on luonnostaan epäuskoinen, se voi jopa vihata Jumala, ja kaikkea mitä Raamatussa on, se synnyttää kapinaa Jumalaa vastaan!


    • ei hartrastanut

      Ei harrastanut! Heidän ystävyytensä oli niin syvää, että tunsi rakastavansa Joonatania kuin omaa sieluansa. Tuo on esikuva Jeesuksen rakkaudesta Morsiantaan kohtaan

    • jodsf

      Jos rakastat vaikkapa lastasi taikka lemmikkiäsi kuin omaa sieluasi , tarkoittaako tämä sitä että olet pedofili tai eläimiin sekaantuja?

      Ei tietenkään, sillä mainittuja rakastamme ilman eroottisia tunteita...

      Asia käsitelty.

    • dbl

      Tämä aloitus kertoo siitä miten ihmiset ovat hukassa RAKKAUS sanan kanssa. Heillä ei ole siitä muuta käsitystä kuin eroottinen rakkaus.

    • historia2

      Ei tietenkään. Merkillistä, että nykyisin ei enää ymmärretä ystävyyttä! Sen ajan kulttuuriin kuuluivat voimakkaat ilmaisut.

      Homoseksi oli täysin kielletty Mooseksen laissa!

      Jos olet lukenut 1800-luvun kirjeitä niissä on samaa tyyliä ystävien kesken.

      • 3. Moos. 20:13

        Mooseksen laki todella kielsi homoseksuaalisuuden, kuten alla oelvasta käy ilmi.

        "Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava." (3. Moos. 20:13)

        http://www.evl.fi/raamattu/1992/3Moos.20.html


    • Rakkaus Puhdas

      Ihminen voi rakastaa ilman seksiä
      ja ihminen voi harjoittaa seksiä ilman
      rakkautta.

    • Tanu Ei Harras

      >>>Harrastiko Daavidkin homoseksuaalisuutta?

      • Mooseksen laki

        Mooseksen laki kielsi kuolamanrangaistuksen uhalla homoseksuaalisuuden harjoittamisen. Miten se on nyt uuden liiton aikana, ei kait Mooseksen lait enää ole voimassa?

        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/3Moos.20.html


    • * Daavidin ja Joonatanin rakkaus oli ystävyyttä sydämen tasolla, he olisivat olleet valmiit antamaan henkensä toisens aedestä. Ja heidän pyyteerön rakkaus on esikuva Jeesusken ja seurakunnan välisestä rakkaudesta, siinä ei ole mitään seksuaalista. Muu tulkinta on loukkaus ja Raamatun Hengen häpäisyä, inhimillistä raakuutta Jumalan sanaa kohtaan ! Ymmärtämättömyyttä tosin, että Jumala antaa anteeksi, jos vaan Uskoo Jeesuskeen ja ottaa Hänet vastaan Vapahtajanaan !

    • voi sokeuden määrää

      täällä on taas kaikki tuulimyllyn lämmittäjät paikalla mielipiteineen vaikak mitään ei ymmärretä Raamatun sisällöstä eikä kokonaisuuksista.

      mutta suu on suurella ja sanat hevosen kokosia.

    • hellari...

      Ei siinä viitata mitenkään seksiin. Daavidin ja Joonatanin välillä vallitsi syvä ystävyys. Ihmiset voivat olla syvällisiä ystäviä mitään eroottista vetovoimaa. Ja Daavid oli kyllä naisten mies ja sillä alueella hän myös lankesi. Naiset oli hänen heikko kohtansa.

    • pyh!

      EI HARRASTANUT.

      • Mätäpää

        Aika paha mennä sanomaan harrastiko vai ei. mistäs ihmeestä sitä voisi kukaan mitenkään tietää.


    • --,

      Itse en sanoisi tuohon sen enempää juuta enkä jaata. Ainakaan teksti ei ole sen suhteen tarpeeksi yksiselitteinen. Lisäksi on tuo nykyajan ihmisen mahdollisuus – tai oikeastaan sen mahdollisuuden rajallisuus – ymmärtää muinaisten aikojen ihmisten, ja jopa vieraiden, kulttuurien tapoja, …

      Muinaisista ja tai antiikin kertomuksista tunnettujen Davidin ja Jonatanin lisäksi toinen samasta syystä paljon keskusteltu pari ovat Akhilleus ja Patroklos, jotka toisaalta tosin sijoittuvat jo sellaiseen kulttuuriin josta kyllä tiedetään enemmän mutta joka kulttuuri toisaalta ei ollut seemiläinen kulttuuri (kuten VT:n kulttuuri). Eli vertailuja näiden välillä ei voi tehdä ihan 1:1 tms.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Achilles#Achilles_and_Patroclus

    • homoilijat vientää

      Homoilijat vääntävät rakkauden homoiluksi. Eli jos sanot rakastavasi veljeäsi kuin sieluasi he kääntävät se homoudeksi eli heidän mielensä on homoviruksen saastuttama ja he eivät käsitä sitä, että on rakkautta joka on veljellistä tai rakkautta joka on Jumalallista tai rakkautta joka on eroottista. Tuossa kohdassa puhutaan veljellisestä rakkaudesta ei eros rakkaudesta. Homot vääntävät ja kääntävät samoin kuin selkeät Raamatun kohdat Laista, jossa Jumala itse sanoo sitä kauhistukseksi. Nyt se on käännetty, että se ei tarkoita kahden liitossa olevan homon touhuja! Voi pyhä jysäys, mitä vielä tämä porukkaa vientää ja arkkipiispa hymisee, taitaa olla sielläkin kaapissa luita.....

    • vain seksiä

      Ja on se kumma että nykyään ihmiset eivät ymmärrä ja näe muuta lämpöä ja läheistä ihmisten välistä ystävyyttä ja yhteyttä kuin eroottinen kiintymys. Siksi kai on niin paljon avioerojakin ... kun seksi loppuu, niin muukin sympatia ja rakkaus lopahtaa.

    • Mack2

      Antiikin aikaan kaikenlainen rakkaus oli täysin hyväksyttävää ja yleistä. Jokaisessa nähtiin maskuliininen ja feminiininen puoli, eikä seksuaalisuutta määritelty kuten nykyään.

    • aaqqqqqqaaaaa

      helluntailaisilla vaan koko ajan homoilu mielessä !!
      Siitä puhe mihin halu !!

      • E. Homjuttuni

        helluntailaisilla vaan koko ajan homoilu mielessä !!
        Siitä puhe mihin halu !!


    • tell it like it is

      "Toisessa Samuelin kirjassa kerrotaan Daaavidin todenneet Jonatanista: "Joonatan; sinä olit minulle ylen rakas. Rakkautesi oli minulle ihmeellisempi kuin naisen rakkaus." (2. Sam. 1:26)"

      Itselleni ei tule tuosta kohdasta kyllä lainkaan homoseksuaalisuus mieleen. Päinvastoin: Jonatan sanoo tuossa kohdassa, että ystävyys Daavidin kanssa oli hänelle ihmeellisempää kuin romanttinen ja seksuaalinen rakkaus.

      Miehen ja naisen rakkaus on toisiaan täydentävää rakkautta, jossa on myös ruumiillinen ulottuvuus (kehollinen toisiaan täydentävyys, seksi, yhdyntä). Jonatan korosti Daavidille, että jopa tämän yli hän nostaisi ystävyytensä ja toveruutensa Daavidin kanssa.

    • Useita vaimoja

      2. Sam. 5:13 Ja Hebronista tultuaan Daavid otti Jerusalemista vielä useampia sivuvaimoja ja vaimoja. Ja Daavidille syntyi vielä poikia ja tyttäriä.

    • ei todellakaan

      Ei harrastanut! Raamattu kertoo, että Daavid oli Jumalan mielen mukainen mies ja jos olisi homoillut ei olisi ollut vaan olisi kivitetty kuoliaaksi! Joonatanin ja Daavidin ystävyys oli vaan hyvin syvää puhtaasti ja kertoo esimerkillisesti Jeesuksen ja seurakunnan rakkaudesta toisiinsa

      • P. Uskis

        Hei!

        Meidän uskovien kristittyjen ei kannattasi vastailla noihin typeriin homojuttuihin ja selittää niitten asioitten ja tapahtumien / puheitten oikeaa laitaa, koskapa jumalattomien mieli ei näihin oikomisiin lähde mukaan, vaan näkevät sairaassa mielessään melkein kaikissa Raamatun teksteissä homoilun hyväksyviä piirteitä

        Jumalattomat ovat tarpeeksi kuulleet evankeliumia, heille se on kuin "vettä hanhen selkään" , ei mitään vaikutusta. Todisteeksi viimeistä päivää varten he ovat saaneet, kirjoitelkoot keskenään ja saastaiset saastukoot eddelleenkin, kuten Raamattu sanoo. Vaikka asiat saastaisten saastumisesta meitä uskovia kyllä viiltää sydämeen.


    • EI hömöttäjä

      Hei noita nokinenä - Minäkin rakastan parhaita ystäviäni yhtä suurella rakkaudella kuin miestäni, mutta en silti rakastele heidän kanssaan, kuten mieheni kanssa.

      Tämän asian luulisi olevan ihan selvä - ainakin uskovalle, mutta jos on tämän maailman mieleltään saastuttama ihminen, näkee kaikessa rakkaudessa jotain homoilua tai lesboilua.

      Heille rakkaus ei koskaan voi olla mitään puhdasta ja ylevää, ilman seksuaalisia taka-ajatuksia.

      • Aivan !!! Homo ja lesbo maailmassa siinä ei ole pelkkiä kavereita on vain sexikohteitta näköjään. Rankka maailma sanoisin kun ystävyys ei ole olemassa ja ei pysty sama puolen nais tai mies sukupuoleen olla yhteydessä,, ettei siinä heti ollaan niin mustasukkaisia...


      • Tuttua näkyy olewvan
        savonarola kirjoitti:

        Aivan !!! Homo ja lesbo maailmassa siinä ei ole pelkkiä kavereita on vain sexikohteitta näköjään. Rankka maailma sanoisin kun ystävyys ei ole olemassa ja ei pysty sama puolen nais tai mies sukupuoleen olla yhteydessä,, ettei siinä heti ollaan niin mustasukkaisia...

        Sullehan se on tuttua, siksipä voitkin noin syvällä rintaäänellä asiasta kertoa!


      • Miten kehtaat?
        Tuttua näkyy olewvan kirjoitti:

        Sullehan se on tuttua, siksipä voitkin noin syvällä rintaäänellä asiasta kertoa!

        "Sullehan se on tuttua, siksipä voitkin noin syvällä rintaäänellä asiasta kertoa!"

        Harvinaisen NOLO ja lapsellinen kommentti - ei voi muuta sanoa!


      • Tuttua näkyy olevan
        Miten kehtaat? kirjoitti:

        "Sullehan se on tuttua, siksipä voitkin noin syvällä rintaäänellä asiasta kertoa!"

        Harvinaisen NOLO ja lapsellinen kommentti - ei voi muuta sanoa!

        Niinpä näkyy olevan nolo ja lapsellinen kommenttisi mites kehtaat? i! Ettäs kehtaatkin! Siis sinä mites kehtaat?


    • Selvitys

      Tuossa puhutaan rakkaudesta - ei himosta!

      Mies voi rakastaa toista miestä eikä hän silti ole mikään homo.

      Mutta jos seksuaalinen himoitseminen tulee mukaan kuvioihin ja tämä himo täyttyy aktina, niin silloin kyseessä on jo homoseksuaalisuutta, mitä Jumala pitää syntinä.

      Jumala käski "Älä himoitse!" ja Jeesus vielä jyrkensi täsmentämällä, että jo pelkkkä himoitseva katse riittää syntiin.

    • JonesHenry

      Kuningas Daavid ei ollut homo tai edes biseksuaali.


      Saulin poika Jonathan mahdollisesti oli.


      Juutalaiset ympärileikkasivat peniksensä, mikä olisi tehnyt varsinkin anaaliseksistä hyvin likaista, tuskaisaa ja vaarallista.


      Ihmisten elämäntapoihin ei yksinkertaisesti kuulunut homostelu. Tosin ei kuulunut miesten ja naisten tasa-arvo, avioerot...tai esim pastöroitu maito, jos tuolle linjalle lähdetään;

      http://www.elinahytonen.fi/2013/03/murheita-maidosta


      Ihan eri aika, ihan eri kujeet! Ei yksinkertaisesti voi verrata!

    • KTS (Ei kirj.)

      1.Samuelin kirja:
      20:30 Silloin Saul vihastui Joonataniin ja sanoi hänelle: "Sinä säädyttömän naisen poika! Tiesinhän minä, että sinä olet mieltynyt Iisain poikaan, häpeäksi itsellesi ja häpeäksi äitisi hävylle.

      • Ei sanota

        Ja tuossa jakeessa ei sanota mitään siitä, että Joonatan tai Daavid olisi ollut homo! Sinulla on hyvin sairas mielikuvitus KTS!


      • KTS (Ei kirj.)
        Ei sanota kirjoitti:

        Ja tuossa jakeessa ei sanota mitään siitä, että Joonatan tai Daavid olisi ollut homo! Sinulla on hyvin sairas mielikuvitus KTS!

        Ja minä en missään vaiheessa ole sanonut että Joonatan tai Daavid olisi ollut homo! Sinulla on hyvin sairas mielikuvitus!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe