Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Muutto Mikkeliin

hannaW

Heipä hei mikkeliläiset! Olen ajatellut, että muutan Mikkeliin. Siis jos onnistun saamaan työpaikan. Tällä hetkellä asun pääkaupunkiseudulla ja haluan täältä pois, jonnekin pienelle paikkakunnalle. Ja Mikkelihän on kuitenkin kaupunki :) Kertokaa asiantuntijat; kannattaako? Hyviä ja huonoja puolia kaupungista ja sen ihmisistä. Mieluummin tietysti niitä hyviä puolia, mutta realistisesti.

.Niin ja minulla on lapsi, joten kouluista ja harrastuksistakin kuulisin mieluusti.

31

2065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei paha ollenkaan

      Heip. Mikkeli on kaunis kaupunki, varsinkin kesäisin. Tekemistä riittää, jos tykkää luonnossa liikkumisesta ja veden äärellä olosta. Jokaisesta kaupungista löytyy omat heikkoudet ja vahvuudet. Huonolla itsetunnolla varustetut ihmiset varmasti haukkuu monet asiat Mikkelissä, mutta otetaan tässä muutama hyvä.

      Kouluista kokemusta meidän perheessä on Rouhialan ala-asteesta (siellä 1 ja 2 luokat) sekä Päämajakoulusta. Erittäin hyvät koulut, jokaisessa nyt on jotain kiusaamista, mutta kokemuksen mukaan näissä kouluissa siihen puututaan. Musiikkiluokkatoiminta kuoroineen on laadukasta. Ip-kerhotoiminta 1 ja 2 luokille hyvää niin Rouhialassa, kuin keskustassakin.

      Harrastusmahdollisuuksia löytyy paljon. Niin tytöille, kuin pojille. Jalkapallo, jääkiekko, jääpallo, taitoluistelu, pikaluistelu, hiihto ja alppilajit (pieni mäki kylläkin tuo paikallinen) alkuun ja jatkoksi kenttäurheilu, jousiampujat, uinti, salibändy, lentopallo, am. jalkapallo, frisbeegolf, golf ja suunnistus jatkoksi. Tietysti melonta ja soutu myös, missä on olympiatason menestyjiä. Kaikella em. mainitulla on seuratoimintaa, joten mukaan pääsee varmasti. Ehkä yksi puuttuu ja se on maantiepyöräily (MTB on).

      Ihmiset saattavat alkuun olla varauksellisia kaikkia uusia kohtaan, mutta erittäin ystävällisiä ja mukavia. Kunhan tottuvat ja itse osaa heittäytyä mukaan joukkoon. Kyllä täällä on hyvin viihtynyt, vaikka vasta noin 8 vuotta olen perheen kanssa täällä asunut.

      Tietysti työ määrittää paljon. Onnea työnhakuun ja mahdollisesti tervetuloa Mikkeliin.

    • ei ole töitä

      Muuta ihmeessä jos saat sen työn ja se on luonteeltaan vakituinen. Ilman vakituista työtä tänne ei kannata muuttaa!!

    • Ja tuota...

      Jotenkin tutunoloinen aloitus..."hanna"

      • Karjalan A

        Kyllä Mikkelistä töitä löytyy. Ekikseltä ei hommat lopu.


    • khhk

      Älä ihmeessä Mikkeliin muuta. Täällä ei ole vielä huomattu, että sota loppui jo 70 vuotta sitten. On marski-sitä ja päämaja-tätä. Uutta sotahistoriallista pukataan.

      Mitä h-ttiä tämä rautaa rajalle -jengi oikein ajattelee. Ei taustapeiliin katsomalla oikein voi edetä.

      Jos haluaa dynamiikkaa, sitä löytyy vaikkapa Jyväskylästä tai Joensuusta. Ne ovat oikeasti kehittyviä. Ja Mikkeliin verrattuna vaikka Sodankylä tai Sotkamo tai Lappeenranta.

      • LappeeOnPop

        Mikkeli-Lappeenranta... vähän ontuva vertaus....

        Lappeenrannassa Tekninen yliopisto
        3 ( kolme!) Lidl myymälää... kertoo kaupungin koosta ja venäläisten määrästä.

        Ikealla jo tontti venäjän tien varrella, kaupungin reunalla. Rakentavat jo tonttitekniikkaa ja rakennus valmistuu sitten kun taas kauppa käy.

        Samaan liikenne risteykseen (Mustola) tulee myös Kärkäisen tavaratalo. Saman kokoinen kuin Mikkelin Honkkari Puuilo Äijäpark.

        Lappeenrantasta löytyy Biltemat jne.

        Siis koko luokaltaa ihan oma lukunsa. Kaupunki myös sijaitsee Saimaan rannalla. Eikä missään junaradan/aseman takana. Rannalla johon kaupunki laskee lika(paska) vetensä. Tätä 100m-500m kanavaa 20km ja ollaan Saimaan saimaalla. En paljon viitsisi veneilyä Mikkelissä harrastaa.

        Lappeenrantaan lennetään suihkarilla lomalentoja. Milloin Mikkeliin on laskeutunut viimeksi suihkari? :)


    • katso kaupunkikameraa

      Hei.luulen että olet järkevä ja jätät Mikkelin pois laskuista.Onnen elämään löytää mutta ei Mikkelistä.ken tänne käy kaiken menettää.MIuita vaikka Kuopioon tai Joensuuhun jos haluat nauttia aidoista asioista.kateeellusuus,mielitaidot,alkoholismi,epäkohteliaisuus ja todella velkanen kylä.sitä jos kaipaat,saaman pitää.Mutta Kuopio,Joensuu.siinä oikeita savolaisia ja karjalaisia lupsakoita valehtelijoita.Myös Mäntyjarju on hyvä paikka jos alkukantaisien pariin.paina kaasua kun uusi ohitustie aukeaa.

      • BMW on auto

        Kuinka siä jaksat käyvä töissä kun kaikenyötä kirjottelet ?
        Et kai vaan litki kaljaa, meidän veronmaksajien sinnulle tarjoamassa luukussa ?


      • Joulua vaan
        BMW on auto kirjoitti:

        Kuinka siä jaksat käyvä töissä kun kaikenyötä kirjottelet ?
        Et kai vaan litki kaljaa, meidän veronmaksajien sinnulle tarjoamassa luukussa ?

        Yöllä on pakko valvoa kun aamuruuhkassa ei viitsi ajella.työtekijät tekee tuloksen ,minä nostan tilin.en ikävä juo alkoholia,mutta en myöskään tee pakkoliikkeitä nälkään.


    • 25 or 64

      Ei kannata muuttaa. Mikkeli on sisäpiiriläisten pieni ja kehityksestä jälkeen jäänyt pikkuporvarillinen kaupungin vastine. Menneisyydessä tehtyjen virheiden takia Mikkeli on jäänyt jälkeen kehityksessä kaikille naapurikaupungeilleen (Jyväskylä, Lahti, Lappeenranta ja jopa Kouvola), jotka houkuttelevat ihmisiä paremman koulutus, -palvelu -ja kulttuuritarjontansa myötä.

      Sinänsä on miltei hämmentävää miten Mikkeli on onnistunut mokaamaan niin pahasti, sillä sijainti on erittäin hyvä maantieteellisesti.

      Kuten joku aikaisemmin kommentoi, yritä löytää töitä vaikka Jyväskylästä, Kuopiosta tai Joensuusta. Jätä tämä aavekaupunki taustapeiliin kun ajat vitostietä ohi...kovaa.

      • Kannattaa muuttaa!

        Kyllä Mikkeli on viimeisen seitsemän vuoden aikana kehittynyt aika paljon (mm. mittava keskustauudistus, uudet kauppakeskukset). Jyväskylässä ja Lahdessa on luonnollisesti enemmän tarjontaa, koska ovat isompia kaupunkeja, mutta Mikkelissä on kyllä kokoisekseen kaupungiksi hyvä koulutus, -palvelu ja -kulttuuritarjonta.


      • Anonyymi

        Kouvostoliitosta höpö höpö! Kaupunki on niin syvässä lamassa ollut ja väkeä lähtee. Jospa Heinolassa kalliimmat asunnot!

        Mikkeli tuntuu elävältä ja kauniilta. Jyväskylästä tai Kuopiosta se on kehityksessä kyllä jäljellä, Lappeenrannasta tai Joensuusta en välttämättä sanoisi niin.


    • oikeassa oli

      Remu Aaltoselta kysyttiin joskus, että mitä hyvää on Mikkelissä?
      Ohitustie, Remu vastasi.

      • A Siantuntija

        Remulle ei ohitustiestä hyötyä kun lähti se kortti huumepäissään kolaroinnin takia.
        Vai liekkö saanut jo takaisin...
        Muusikko joka ei osaa soittaa, vielä vähemmän laulaa, heh...


      • remu on äijä
        A Siantuntija kirjoitti:

        Remulle ei ohitustiestä hyötyä kun lähti se kortti huumepäissään kolaroinnin takia.
        Vai liekkö saanut jo takaisin...
        Muusikko joka ei osaa soittaa, vielä vähemmän laulaa, heh...

        Mitä tekemistä Remun kolaroinnilla ja laulu ja soittotaidolla on asian kanssa?
        Vai olisko siantuntija vaan perehtynyt elainkunnan ääntelyyn?
        Sitkeesti kuitenkin on soitto ja laulutaidoton ukko keikkunut keikoilla jo vuosikymmenet.
        Luulisi ettei kannata jos ei ole yleisöä.


      • BMW on auto
        remu on äijä kirjoitti:

        Mitä tekemistä Remun kolaroinnilla ja laulu ja soittotaidolla on asian kanssa?
        Vai olisko siantuntija vaan perehtynyt elainkunnan ääntelyyn?
        Sitkeesti kuitenkin on soitto ja laulutaidoton ukko keikkunut keikoilla jo vuosikymmenet.
        Luulisi ettei kannata jos ei ole yleisöä.

        Mitä Remu kuuluu aloittajan kysymykseen ? Luuseri...hähähääääää


      • BMW on paskia
        BMW on auto kirjoitti:

        Mitä Remu kuuluu aloittajan kysymykseen ? Luuseri...hähähääääää

        Sitä että Remu sanoi ohitustien olevan parast mikkelissä.
        Homo peniksen jatkaja. :P


    • Ei paha ollenkaan

      Alea jacta est! Ahdasmieliset saivat taas vauhtia kerrakseen.

      Joka kaupungin sivuilla Suomi24-palstalla haukutaan omaa kylää ja kehutaan toisia. Tähän yleisimmin syyllistyvät vain turistina muilla paikkakunnilla käyneet. Itse kun en ole, kuin kuudessa kaupungissa asunut, niin tällä kokemuksella voin sanoa Mikkelin olevan ihan jees.

    • 50100Mikkeli

      Jos sulla ei ole mitään siteitä Mikkeliin ja e-savolaisiin, niin kannattaa kyllä tarkkaan miettiä muuttoa. Mikkeli on sen verran pieni kaupunki, että kotoutumisessa voi mennä loppu ikäsi. Täällä kaikki tuntevat toisensa. Kuherruskuukauden jälkeen, et ehkä olekkaan niin tervetullut porukkaan.

      Aikuisena tuttujen ja kavereiden saaminen pienessä paikassa on vaan vaikeaa. Kaikilla on ja omista pidetään kiinni. Jos olet sosiaalisesti taitava? Niin ehkä sulla ei edes olisi tarvetta muuttaa?

      Suosittelisin jotain oikeaa yliopisto kaupunkia esim. Jyväskylä (jos haluat asua maaseutu kylämaisesti, niin 5km päässä keskustasta on Vaajakoski ja Palokka.

      2. Lappeenranta isompi kuin Mikkeli, venäläiset on varaustuneet koko kaupungin. Tekninen yliopisto, eikä mikään AMK.

      3. Tampere. Humanisti painotteinen yliopisto! Porukkaa tulee ja menee.. on vaikka minkälaista kahvikerhoa ja ryhmää äideille ja lapsille. Taas jos kaupunki ahdistaa... niin siinä on Lempäälät , Ylöjärvet ja muut vieressä. Mikkelin etälähiö on Rantakylä.. suosittelisin ottamaan selvää paikasta ennen kuin muutat. Jos ei ole ns. ydinperhettä sulla, niin voi olla vihoviimeinen paikka.

      4. Ennen muuttoa käy kävelemässä torin reunalla olevalla kävelykadulla klo 19 jälkeen... sitten mieti että mitä voisit tehdä? Et yhtään mitään. Siis harrastusten varassa et tule Mikkelissä viihtymään. Tarvitset kaveri/ystävä piirin ja sen tekemien voi olla vaikeaa.

    • dfghhkfkjd

      Mikkeli on hyvä kaupunki kuten muutkin. Onnellisuus riippuu itsestäsi sitä ei voi ulkoistaa. Kaupungista löytyy monenlaista seuraa, etsi mieleistäsi ja tee mieleisiäsi asioita. Tee elämästäsi hyvä, asuitpa missä tahansa, ei sitä tee sinulle kaupunki. Kaupunki tarjoaa mahdollisuuksia, sinä teet valinnat.

      Valittajat ovat valinneet väärin. Onni on lähellä, se pitää huomata.

    • nuorena muuttanut

      Jos onnistut saamaan työpaikan niin hyvä. Tarkista kuitenkin että et vie sitä keneltäkään paikkakuntalaiselta jolla on työpaikalla oma tukijengi. Voi tulla vaikeuksia. - Varaudu siihen että ovet ei aukene sinulle sosiaalisuudesta huolimatta ellet ole a) huomattavan varakas tai b) ellei sinulla ole täällä sukulaisia tai hyvin vaikutusvaltaisia ystäviä tai c) ellet ole jonkun lajin taitava urheilija (sekään ei aina auta). Sopivasta puoluepolitiikasta saattaa myös olla hyötyä. Etukäteen ostetusta asunnosta myös, vuokra-asunnoista on aina ollut pulaa.
      Täällä tutustuu harrastuksissa, liikuntapiireissä ja järjestöissä. Kavereita saa aiemmin mainituilla ehdoilla vuosikymmenien mittaan työkuvioista. Mutta viikonloput ja erityispyhät mikkeliläiset viettävät sukulaisseurassa tai vanhojen samapaikkakuntaisten kavereiden kanssa. Miespuolisena on helpompi sujahtaa naisenemmistöisiin kuvioihin jos tulee yksin. Lapsenkin sopeutuminen voi kestää ellei ole entisiä tuttuja jotka helpottavat pääsyä harrastuspiireihin. Koskaan et voi olla varma kaveruuksista vaikka olisi tunnettu vuosia. Varmasti tulet myös vedätetyksi kodin laittamisessa jos et pidä varaasi.
      Luonto on kaunista (kesämökki kannattaa hankkia) keskusta viihtyisä, palvelu ystävällistä ja kulttuuripalveluja on tarjolla
      .

    • Toriparkki aino lämm

      Muista tämä!

      Tuolla aikaisemmin kirjoitettiinkin, että saatat viedä "jonkun" työpaikan. Jokaiseen työpaikkaan Mikkelin kokoisessa kaupungissa olisi kyllä tulossa joku sukulainenkin....

      Samoin jos olet jotain pikku taloa katsomassa, niin sen ostamista suunnitelee myös naapurit... kesäpaikaksi tai sitten lapsille, kun halvalla vain saisi. Sitten sä tuut ja nappaat sen...

      Tätä on tietysti monessa paikassa...mutta kaupungissa missä lähin seuraava taajama-kaupunki on n. 100km päässä kaikki korostuu. Mikkeliläiset ei tunne kuin Mikkeliläisiä, eivätkä käy muualla kuin Mikkelissä.

      Kouvola 100km
      Pieksämäki m.80km
      Jyväskylä 130km
      Kuopio 150
      Savonlinna 120km
      Varkaus 100km
      Lappeenranta 100km
      Imatra 130km
      Lahti 150km
      Helsinki230km

      Tätä kun katsoo, ymmärtää monta asiaa... :(

    • Anonyymi

      Täällä hyvä glory hole paikka.

    • Anonyymi

      Ekotorilla tavataan.

    • Anonyymi

      Onks remu päässy ekikselle myymään lude-antiikkia????

    • Anonyymi

      Mikkeli on mukava idyllinen pieni kaupunki. kannattaa muuttaa. töitä on helppo saada, ihmiset valloittavan lupsakoita ja avoimia. Mikkeli on se paikka jossa saa olla oma itsensä.
      Kulttuuritarjontaa on myös jokaiseen makuun varsinkin kesäisin.
      Tälle palstalle joskus jotkut kirjoittelevat negatiivisia viestejä mutta niihin ei kannata kiinnittää huomiota.

    • Anonyymi

      lopeta ajattelu

    • Anonyymi

      Olen itse muuttanut Mikkeliin muutama vuosi sitten isommasta kaupungista, en kuitenkaan Pk-seudulta. Olen tehnyt seuraavia havaintoja kaupungista: Mikkelissä kaikki tuntee kaikki, ja kavereina vaan mikkeliläisiä. Muita ei oteta porukkaan, ja ovat ulkopuolisia. Jos joku on sattunut muuttamaan Mikkelistä Savonlinnaan, saattaa mikkeliläinen vierailla jopa siellä asti. Ulkopaikkakuntalaisen vaikea päästä mukaan inside-juttuihin, joita täällä riittää. Porukka täällä on kateellista, juoruilevaa ja negatiivista. Palvelu monessa paikassa tympeää. Kaupunki kesäisin ihan kaunis ja tekemistä mukavasti, ravintolat ja terassit auki, mutta syksyn tullen kaupunki kuolee täysin. Näin varmasti monella muullakin pikkukupungilla. Lasten ansiosta edes jotain tekemistä täällä talvisin, harrastusmahdollisuuksista iso plussa. Myös hyvät lenkkeilymaastot kaupungissa (mm. Kalevankangas). Yhteenvetona todettakoon, että puitteiltaan lapsiperheelle hyvä kaupunki, ilmapiiri vaan on jotenkin niin puistattava, että aion muuttaa takaisin sinne mistä tulinkin juuri tämän takia.

      • Anonyymi

        Aivan samat kokemukset. Kun muutin työn takia Mikkeliin, olimme pieni yksikkö omissa porukoissamme ja homma luisti. Sitten tuli organisaatiouudistus ja meidän porukkaa isosta alettiin savustaa pihalle minä mukaanlukien. Kollegani sinnitteli vähän aikaa; ei saanut apuja ja kukaan ei samaan lounaspöytään tullut. Ei kaveri kauaa hommissa ollut. Koko porukastamme organisaatiossa enää yksi ko hommissa. Näin organisaatio piti omansa sisäpiiriläisinä. Ja kun kaupungin päättäjienkin / muutamien virkaihmisten homma vastaavanlaista, siirsin kirjani veks koska eikös Mikkeli ole kokonaisveroasteeltaan Suomen kallein.


    • Anonyymi

      Hyvä päätös. Mikkeli on imbesillien pyörittämä kaupunki. En menis edes takuuseen että suurin osa tajuaa omaa vajakkiuttaan.

    • Anonyymi

      Parasta Mikkelissä on Ekotori. Kannattaa jo ennen muuttoa olla yhteydessä Ekotoriin, jotta olisi työpaikka ja hyvä sellainen heti näpeissä. Ekotorille kun pääsee painamaan töitä ja vähän muitakin siinä sivussa. Palkka juoksee ja työntekijät siinä mukana. Kesälomat on yleensä sellaisia kahden vuoden mittaisia, sitten pääsee taas takaisin kantamaan paskaisia sohvia ja ruuvailemaan vessapönttöjä irti, mihin on oksennettu viimeiset 18 vuotta yötä päivää. Sitten voi kasailla kirjahyllyjä, missä ei ole hyllyjä, eikä kirjoja. Kivaa. Ekotori on varmuudella Suomen 2.paras työpaikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      92
      2421
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2133
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1780
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1575
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1505
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1468
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe