Miksi taksikuskit ajavat aina ylinopeutta?

monttööri

Oletko nähnyt koskaan taksin, joka kulkee nopeusrajoitusten mukaan? En minäkään. En tajua, miksi taksit ajavat aina ylinopeutta. Se ei ole mikään selitys, että asiakkaalla on kiire. Tieliikennelaki ja nopeusrajoitukset koskevat takseja yhtälailla kuin muitakin autoilijoita. Ne koskevat myös poliisi- , ja hälytysajoneuvoja silloin, kun kyseessä ei ole hälytysajo.

24

1748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olen siksi hengitän

      Olen. Useasti. Olen nähnyt myös normaalin autonkin ajavan rajoitusten mukaan. Olen nähnyt myös ko auton ajavan huomattavaa ylinopeutta.

    • sdfevrgbthyjuiklo

      Olen nähnyt ja olen ajanut itsekin. Se lukema mitä sinun autosi nopeusmittari näyttää, ei ole se virallinen suurin sallittu nopeus. Jos sinä ajat mittarisi mukaan 80km/h niin todellinen nopeutesi on noin 70-75km/h. Silloin saattaa tuntua siltä että ohiajavat ajaisivat ylinopeutta.

      Itse otan aina mittarivirheen huomioon. Todellisen nopeuden taksi voi tarkistaa joko taksamittarista tai navista. Tällä systeemillä olen viimeksi saanut sakot vuonna -94 ja sen jälkeen on tullut kilometrejä noin 2 miljoonaa. Jos olisin jatkivasti ajanut ylinopeutta niin kuin väität kaikkien tekevän, olisi korttini ollut hyllyllä vähän väliä.

      Myönnän toki että taksienkin ratista löytyy jos jonkin moista koheltajaa ja säätäjää, mutta ne ei kovin kauaa alalla edes voi olla koska kortti on hyllyllä vähän väliä. Pelkästään PK-seudulla taksia ajaa päätoimisesti arviolta noin 5000 kuljettajaa ja siihen päälle vielä muutama tuhat sivutoimista niin olisihan se nyt kumma jos tuon kokoiseen joukkoon ei jokunen kusipääkin mahtuisi, varsinkin kun taksinkuljettajiksi tänä päivänä hakeutuu pääsääntöisesti vain sellaiset jotka ei muualle enää pääsisi. Valitettavasti.

      Taksiin pääsee aina töihin, mitään karsintaa ei tapahdu koska tulijoita on niin vähän. Edellämainitun kokoisessa joukossa jo vaihtuvuus edellyttää useiden satojen kuljettajien rekrytointia alalle vuosittain. Kortistossa ei voi olla työtöntä taksinkuljettajaa, koska sellaista ei ole PK seudulla edes olemassa. Jos sellainen sattuu löytymään on hän joko korttinsa menettänyt tai alkoholisti. Jos yksi autoilija antaa potkut, toinen jo ottaa saman töihin. Jos sekin antaa potkut niin jo on kolmas ottaja jonossa. Näin alalle täysin soveltumatonkin kuljettaja pystyy roikkumaan alalla vuosikausia. Huonolla tuurilla hän saa vielä oman liikenneluvan, palkkaa itsensä kaltaisia kuljettajia jolloin kusipäisyyden kierre on siirtynyt uudelle sukupolvelle. Tässä tapauksessa kusipäisyys ei tarkoita pelkästään piittaamattomuutta liikennesäännöistä vaan kokonaisvaltaista kusipäisyyttä.

      Mutta on alalla vielä meitäkin jotka on ylpeitä ammatistaan ja pyrkii käyttäytymään sen edellyttämällä tavalla. Itse ainakin omissa toimissani pyrin huomioimaan muut ja miettimään miltä tekemäni toimet näyttää ulkopuolisen silmin.

    • Enska liikenteessä

      Hoh hoijaa. Niin se ylinopeus. Kaikissa autoissa on mittarivirhe, joka on noin
      5-7km/t. Eli autosi mittarin näyttäessä 80km/t, on oikea nopeutesi noin 73-75km/t. Siksi muut, jopa rekat ajavat sinun autoasi nopeammin ja sinä keräät jonoja maanteillä taaksesi. Kun otetaan vielä huomioon poliisin armonopeus, eli 6tai7 km/t ylinopeus, josta ei saa vielä sakkoa, eikä poliisi edes vielä pysäytä, niin olethan sinä tolovana tientukkona aivan totaalisesti, koska muut ajavat sinua nopeammin käytännössä n.15km/t saamatta sakkoja. Kannattaisi tarkastuttaa mittari ja ottaa selvää liikenteen ja poliisin yleisistä käytännöistä.

      • -kuskari-

        Ei nyt sentään noin paljon. Minulla virhe on 4 % eli satasen vauhdissa 4 km/h.
        Miten taksamittarin nopeusnäyttö kalibroidaan? Luulen ettei oikeasti mitenkään. Mittaripajalla en ole nähnyt koskaan mitään senkaltaisia laitteita.


      • Auton käskettelijä

        Ei ole kaikissa mittarivirhettä ...Minun USA:ssa valmistetussa autossa mittari näyttää sekä 80 että 100km/h vaudissa täsmälleen oikein.Tarkastettu on usealla navilla kun puupäät ei halua uskoa...


    • stadinsuhari

      Taksikuljettaja ajaa ammatikseen ja kokemus tien päällä on aivan toista luokkaa kuin tavan autoilijalla. Joskus taksi joutuu olosuhteiden pakosta (esimerkiksi asiakkaalla kiire) ajamaan hieman muuta liikennettä nopeammin mutta tämä tapahtuu kyllä ammatin tuoman kokemuksen johdosta aina turvallisesti.

      • hhgfgjkoorrd

        Eli joka kilpakuski voi ajaa 200kmh manskua 3 senttiä edellä ajavasta koska on tottunut siihen ja ammattitaitoa riittää? En vielä eläessäni ole kuullu huonompaa selitystä. Ei sun ammattitaitoa vauhdilla mitata koska se virhe voi tapahtua ihan jostain muista asioista.


      • vatanenko
        hhgfgjkoorrd kirjoitti:

        Eli joka kilpakuski voi ajaa 200kmh manskua 3 senttiä edellä ajavasta koska on tottunut siihen ja ammattitaitoa riittää? En vielä eläessäni ole kuullu huonompaa selitystä. Ei sun ammattitaitoa vauhdilla mitata koska se virhe voi tapahtua ihan jostain muista asioista.

        Olet oikeassa, myöskin niiden kilpakuskien kokemuksella he ajavat paremmin kuin normaalit kansalaiset. En ole vielä eläessäni kuullut noin huonoa esimerkkiä, 200kmh 3cm turvavälillä... Herätys nyt!


      • Ei hyvää päivää!

        Kommentistasi kuuluu juuri teidän ammattitaidottomuus!
        Minkälainen paikka esim. stadi olikaan jos kaikki oikeatkin ammattikuljettajat ajattelisivat ja toimisivat samoin?
        Ja väitätkö että minkään muun ajoneuvon kuskin asiakkaalla ei ole ikinä kiire ja että se oikeuttaisi ajamaan muuta liikennevirtaa nopeammin?
        Vielä tiedoksesi että nopeusrajoitukset eivät ole suunniteltu siten että kuinka kovaa yksittäinen kuski voi ajaa turvallisesti vaan miten liikennevirran pitäisi toimia kokonaisuudessaan ilman omia oikeuksia ottavia taksikuskeja!
        Oikea ammattilainen huomioi liikenteen kokonaisuutena eikä vain omana hetkellisenä etenemisenä koska vikahan on aina "sen toisen autoilijan"!


      • Totuuden tampio

        Jos asiakkaalla on kiire se on asiakkaan tai taksin oma vika ei muiden tiellä liikkujien joten on äärimmäisen ammattitaidotonta ja välinpitämätöntä siirtää virheen seuraukset syyttömien maksettavaksi koska taas kokonaisuus ainoastaan kärsii!


    • Ässien Ässä

      Itse katson navista nopeuden,joka on aina päälä kun olen töissä,kieltämättä tulee ajettua ripeästi ? mitä se se sitten onkin.

    • ewrsdfcwwww

      Olen monet kerrat nähnyt, ei ne aina aja ylinopeutta :)

    • 15 v ilman sakkoja

      josne ajais aina ylinopeutta niin varmaan tolla 10-20 tunnin esilläolemisella per päivä pitäis jäädä kiinni melko usein, ja 3 sakkoa vuodessahan tietää jo vakavia seurauksia, mutta olihan toi ymmärrettävää ...se keltanen valo kiukuttaa.

      • Ei kerro totuutta

        Eipä stadissa voikaan saada sakkoja kuin törkeistä jutuista koska en ole tutkia nähnyt mies muistiin ykköskehän sisällä!


    • Lipu

      Kertoo vain taksipenan älyn lahjoista; mitä hitaammin taksi etenee asiakas kyydissä sitä enemmän se tienaa.

      • Teidenritari

        Lähes aina se kaahaava ja kiilaava taksi on tyhjä kun on kiire tolpalle toimittamaan tyhjää!


      • egrthyjui89

        " mitä hitaammin taksi etenee asiakas kyydissä sitä enemmän se tienaa. "

        Kerro mihin logiikkaan tämä perustuu? Itse olen täysin päinvastaista mieltä.


    • pirssipena

      Kaltaisesi URPOT eivät ymmärrä nykyliikenteestä eikä nykyautoista yhtään mitään. Kato kun me pirssimiähet ajetaan jokainen ainakin 100000km vuodessa niin me kyllä hallitaan automme paremmin kun mikään Perttiperuskuski. Se on jollekkin halpisjapsilla ajavalle monttöörille vaan niin ylivoimaista sulattaa kun 3x kalliimpi mersu ohittaa montöörin tojotan. Sitä paitsi meille pirssimiähille aika on rahaa keikkojen muodossa mitä enempi keikkaa sen enempi fyrkkaa. Tätäkään ei monttööri ymmärrä kun nauttii kuukausipalkkaa tekemättä mitään.

      • Vuh vuh..

        Kyllä tässäkin kommentista näkee, miten vähällä pärjää ajokoirana. Ei vaadi ainakaan aivoja.


      • Rambe
        Vuh vuh.. kirjoitti:

        Kyllä tässäkin kommentista näkee, miten vähällä pärjää ajokoirana. Ei vaadi ainakaan aivoja.

        Tässä vois vähempää kiinnostaa jonkun pellen ininät. Hyppää kyytiin, pidä pääs kiinni tai pysy kaukana. Ei oo pennikään kiinni.


      • Pantaa löysemmälle
        Rambe kirjoitti:

        Tässä vois vähempää kiinnostaa jonkun pellen ininät. Hyppää kyytiin, pidä pääs kiinni tai pysy kaukana. Ei oo pennikään kiinni.

        Tässä kiteytyy juuri taksikuskien palveluasenne ja muiden tiellä liikkujien kunnioitus!
        Miksette vaihda ammattia jos noin paljon ahdistaa?.. ai niin ei taida taidot ja koulutus riittää nykyään edes siivoojaksi!


    • Enska-itkonen???

      Ite ajelen nykyään useinkin alinopeutta. Se vituttaa muita tielläliikkujia vielä enemmän kun ylinopeus (lue sujuvaliikenne) ja on vielä laillistakin.
      Nopeusrajoitushan on suurinsallittunopeus eikä varsinkaan tälläisenä pimeänä aikana voi mielestäni turvallisesti ajaa suurinta sallittua. Eli pimeellä 5-10km/h pois rajotuksesta, jos vielä sataa niin toiset 5-10 ja jos pelottaa että on hirviä, niin vähä viel alempaa nopuetta :D
      Kyllä on turvallista.

    • kkfjjdhsp

      En ole törmännyt yhtä tyhmään kysymukseen ..
      Meille ajaville kortti on se tärkein työkalu...Taitaa olla kolmesta sakosta aletaan kysellä jo korttia..Ja jos on yrittäjä voi perhana sitä asiaa sitten ..

    • vatvotte

      poliisin asioita

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1822
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1469
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1160
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      266
      948
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      932
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      877
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      818
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe