KAHVIPIRTTI 100 / 2014

Huomenta, nytpä pimeän turvin tulin ja pistin tuulemaan, uusi pirtti joulun viettoon.
Pieni pakkanen suosii ja nopsaan saan raikkaan tuoksun pirttiin.
Virittelen takkaan tulen, sytyttelen kynttilät, laitan soihdut ovenkin pieleen, nyt varmaan osaa oudompikin kulkija pirtin löytää.
Kahvipöytä katettu, siinä on moneen makuun, on suolaista ja makeaa, olkaa hyvä.
Valkea monilatvainen joulutähti koristaa kahvipöytää ja kun vahvan kahvin tuoksu ilmassa leijuu, eiköhän tee mieli nautiskella.
Kissoille kermakupit täytin ja nyt viiksiään puhdistavat, tyytyväisinä nekin, kaulin leveä hymy naamallaan toivottaa pirttiin astujat tervetulleiksi, ylpeänä punaisesta rusetistaan.
Kaikilla hyvä olo, onhan joulun aaton aatto ja tovin kun vielä jaksaa, pukki jo kolkuttelee kilttien kotioville.
Saapa nähdä kurkisteleeko pukki myös pirttiin, kilttejä ainakin on oltu;)
Tunnelma pirtissä niin jouluinen, että taidankin jäädä odottelemaan rupattelu seuraa, ihastellen katselen kaunista joulukuusta ja kynttilöiden tuiketta, tässäpä takan ääressä voin ajatusten voimalla siirtyä lapsuuden jouluun.

Ei ollut työläiskodissa joulussa runsautta, mutta aina äiti jouluisia ruokia loihti ja kaikki joulun tuoksut kotiin saatiin.
Muistelen kynttilöiden kuuseen asettelua, kun ei oikein oksat kestänee ja kynttilät kallistelivat suuntaan jos toiseen ja aina pieni pelko myös siitä, ettei vaan kuusi syttyisi tuleen.
Joulupukki kävi, vaatimattomia lahjoja tuoden, enimmäkseen tarpeellista, muistan erikoisesti pitsiset nenäliinat, jotka oli niin hienoja, eihän niitä käytetty, katseltiin vaan, nätisti laitoin erikoisesti nenäliinoille valmistettuun nenäliina pussiin tai koteloksi voisi nimittää.
Hedelmiäkin oli saatu, vaikka sodan jälkeen sekin oli vaikea hankinta.
Ehkä tuota lapsuuden joulun tunnelmaa vieläkin kaipaan, kaiken yltäkylläisyyden keskelle.
Joulupäivä oli pitkä, kukaan ei kyläillyt ja minäkään en saanut naapuriin piipahtaa, en muista tottelinko, en kai, olihan ne lahjat näytettävä ja katseltava.
Kai sitä olisi mentävä kauas korpeen löytääkseen sen lapsuuden joulun.

Kiireet on omalta kohdaltani ohi, sen olen tehnyt mitä olin aikonutkin, nyt vaan rauhoitun pikkuhiljaa joulun aikaa viettämään.
Pirtissä piipahdan ja luen viestejä, jos nyt joku malttaisi pirttiin sisälle tulla, kovasti tätä toivon, olisi mukava kuulla miten joulunne on valmistunut.
Astukaa pirtin joulun tuoksuun ja istahtakaa takan ääreen ajattelemaan lämpimiä ajatuksia, minä taidan kohta tähän lämpöön torkahtaa;)

206

954

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lokari-x , se alkupe

      Toivotankin heti alkajaisiksi hyvää joulua ja tietysti onnellista uutta vuotta, joka taitaakin olla 2015.
      Kiitos kyllä minä ihan mielelläni kupillisen kahvia otan ja vaikka jotan väkevämpääkin.
      Torttujakin näkyy olevan niitä kyllä pitää maistaa ,niistä kun tulee niin mukava tuoksu et vesi kielelläni joh on.
      Niin tota ei minule mitään erikoista ole sattunu eikä tapahtunu.
      Tuota ikää on taa tullu lisää, mut eiköhän jokkaiselle sama juttu ole tapahtunnu.
      Turha sitä mun on surra, kuh millekin sama juttu on känny...
      Ei mulla nytten näy mitään oikeeta asijaa olevan.
      Joten sanonki vaan et Trve: lokari-x
      Unohtu toi salasana , pitää alkaa laskeen jos saisin lähteen

    • Merilii
    • katleija.

      Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut SkillaNille ja onnea myös Kahvipirtille, jonka järjestysluku on nyt tasan 100!
      Kiitän hyvästä tarjoilusta. Joulu on jo ovella ja nyt on luonto pukeutunut valkeaan juhlapukuun aivan mykistävällä tavalla.
      Vielä kerran jouluiloa pirttiläisille ja onnellista uutta vuotta 2015.

      • Oikein mukavaa Joulua kaikille pirttiläisille, sekä kaikille lukijoille.
        Joulu on jo ovella, viimeisiä hommia tänään tehdään, huomenna käydään vanhempiemme haudoilla, sitten onkin jo Joulu.
        Samalla toivotamme onnellista uuttavuotta 2015.
        Minä, ja meidän muori.


    • hurskainen

      On tässä pikaiset Jouluterveiset tuiskaistava 100 kahvipirtin kunniaksi sekä emännälle, että ahkerille pirtinkävijöille. Myös vuodelle 2015.
      V. 1945 syntynyt runsaslukuinen ikäluokka täyttää ensi vuonna 70 vuotta. Heistäkin monia tulee pirtin asiakkaiksi.
      Mukavaa aatonaattopäivää tämän loistavan ulkonaliikkumis-sään innostamana.

      • marja-liisa...

        Oikein paljon ONNEA emännälle! Ja hyvän joulun toivotukset teille kaikille!


      • Joulurauhaa ja onnellista uutta vuotta kaikille.
        Onnitteluhalaus SkillaNille ja tuplasti kaikkea hyvää!


    • Voi miten jouluinen kokemus tuo pirtti ja maisemat hämärtyvässä illassa. Ulkona lumesta valkeana oksat kimaltelee valon käydessä niihin. Takkatuli loimuaa jo kauas ja joulun tuoksut leijailee pirtissä.....
      Meillekin tuotiin eilen sisälle se oikea joulukuusi. Parasta siinä on se ihana metsän ja havun tuoksu. Sattuikin tosi tuuhea ja kaunis kuusi. Siitä se joulu alkaa !

      Päivä mennyt monenmoisissa askareissa. Vaikka rauhassa pitkän kaavan mukaan tekee- aina jää sellaista mitä ei voi hyvin aikaisin tehdä.
      Skillanille Paljon Onnea tänään ja varsinkin huomenna (menikö se oikein ? ))
      Ja Onnea myös pirtin kolmenumeroisesta alusta. Vaatii taitoa luotsata pirttiä välillä hyvinkin "tuulisilla säillä ja kuopaisilla teillä", Jos aina olisikin "myötätuuli" elämässä kaikissa asioissa- vaan kun ei, ehkä sitä vastatuultakin välillä tarvitaan.

      Nyt Joulurauhaa ja hyvää sopua kaikille, vietetään ihana ja Onnellinen joulu ! me kaikki ! HYVÄÄ JOULUA kaikille.

    • Ai se olikin kuitenkin tänään, joten ne suurimmat onnentoivotukset tälle päivälle !
      Ensin kirjoitin ja sitten vasta kävin kurkkaamassa... Onnea Skillan.

    • Ramoona*

      Aatonaaton lapsenlapsi syntyi meille kahdeksan vuotta sitten, aina muistamme häntä lahjalla myös syntymäpäivänään. Taisi olla ensi aikoja, kun kirjoittelin pirttiin hänen syntymänsä aikoihin, nyt hän on tomera tokaluokkalainen, nuorin luokallaan.

      Sydänlämpimät onnentoivotukset SkillaNille ja kiitokset pirtin ansiokkaasta pyörittämisestä. Jospa anotaan mitali seuraavaksi itsenäisyyspäiväksi vapaaehtoistyöstä lähimmäisten hyväksi.

      Luminen joulu saatiin eteläänkin, hetkessä muuttui maisema pehmeämuotoiseksi ja valkeaksi. Kuusen tuoksua minäkin nuuhkin, suomalainen metsäkuusi , vaikkakin tuuheaksi leikattu.
      Huomenna on iso porukka mummolan joulupöydässä, kaikkia taattuja herkkuja on varattuna, aamulla vaari vielä savustaa kirjolohen. Taisi onnistua imelletty perunalaatikkokin niin, että hämäläinen anoppivainaa voisi nyökytellä hyväksyvästi. Pilkoin äsken rosolliaineet valmiiksi rasioihin ja yhdistän huomenna. Johan nämä juhlat rutiinilla menee, niin kauan olen mummosäädyssä jouluvastaavana harjoitellut.

      Lämmin joulutervehdys kaikille !

    • Merilii

      Onnea Skillan, runsain mitoin! Vuosien myötä on Kahvipirtti vain parantumistaan parantunut, todella yhdyn minäkin mitalin anojien listaan ensi itsenäisyyspäiväksi, lähimmäisesi ovat saaneet monia virkistäviä tuokioita pirttisi lämpimissä viettää!

      Ulkonakin on nyt on niin puhtaan valkoista ja kaunista kuin vain toivoa voi.
      Jouluonnea kaikille!

    • Hyviä joulunpyhiä teille! Skillanille merkkipäivän onnittelut ja myös kiitos sadan Kahvipirtin huolehtimisesta. Hyvä tänne on ollut kirjoittamista harrastella, väsätä valmiille pohjalle ja lukea teidän kaikkien kertomuksia.

      Aivan kunnon talvinen päivä oli tänään. Kun tuulen viima puhalteli talon välissä, ihan se -7 hiukan poskilla tuntui. Ei kuitenkaan paha, parempi kuin
      rönttäkelit.
      Voikaa hyvin!

    • jjoutava

      Hyvää joulua ja uutta vuotta kaikille! Skillanille paljon onnea syntymäpäivän johdosta! Lukijalta/väliinkirjoittajalta tämä rimpsu nyt tuli eikä vissiin sovi samalle riville kaikki, vaan onhan näitä rivejä. Eipä nytkään lähtenyt kunnollisesti osallistumiseni näihin kirjoituksiin.

      Olenhan tunnetusti vaatimaton, vietän vaatimattomasti kaikki juhlat. Poika luonnehti omaa tytärtään sanoen, "Hän ei ole vaatimaton". Onko niin, että poika oli tyytyväinen kun ei vaarin hyvä piirre ole pitemmälle periytynyt.

    • Hyvää Joulua Kahvipirtille ja emännälle extra terveiset!

      Sadas pirtti on kyllä saavutus rauhan merkeissä, Mukava on ollut saada olla mukana rauhaisissa tunnelmissa. Rauhoittunut on alkuiltakin jo osaltani, eikä lisäkävijöistä ole tietoa.

      Niin kaunista kuin nyt on silmien levätä, huomenna laitan minäkin ulkosoihdut juhlistamaan molemminpuolin käytävällä.

      Oranssinvärinen lyhty kotiikkunalla, näytti tullessani niin kodikkaan lämpimältä, että mielelläni palasin kodin rauhaan.

      Illan rentoa tunnelmaa!

    • Hyvää Joulua Kahveepirttiläisille !
      Ja etenkin Skillan N joka on pitänyt tätä kunnioitettavan ihanasti koossa .

      Luen kanssa usein näitä ja olen ollut aina "hengessä mukana " Jerryn kanssa .
      100 taitaa olla nyt mittarissa -- niin että lujaa mennään eikä jarrutella

      Onnea vaan jatkoonkin . Toivottelee ullamirjami ja Jery cottoni .!

    • Hintriika*

      Hyvää joulua, ystävät!

      Kun on pirtillä noin komea järjestysnumero ja emännälläkin( vielä melkein) juhlapäivä, niin pakko oli tulla joulua ja onnea toivottelemaan.

      Ihan piruuttani olen yhä hengissä, vaikka en ole ehtinyt tänne sepustelemaan. Jostakin on pakko karsia, kun joka paikkaan ei millään veny. Mutta vakuutan, etten ole unohtanut teitä. Olette sentään niin pitkäaikaisia ystäviä!

      Nostan lätsääni SkillaNille, joka vaan jaksaa vetää pirttiä eteenpäin. Kyllä saisi Suomi24kin jo noteerata tämän ystävällisen leppoisan kahvittelupaikan. Eihän niille tarvi kertoa, että on meillä nurkkakaapissa vähän vahvempaakin!

      Viettäkää lutuista joulua!

    • SkillaN*

      Kiitoksin sanoin tämän jouluaaton pirtin aamun avaan, lämpimät kiitokset onnitteluista, niin omani kuin pirtinkin puolesta, ihan kiva luku tuo sata, mikä olisikaan jos yksitoista vuotta sitten olisin aloittanut numeron mukana kuljettamaan.
      Olisiko kolme nolla perässä ykkösellä?
      Aloitin uuden vuoteni vähän ennen vuoden vaihtumista, yhtä uusi ja tuntematon on tämä oma tuleva vuoteni, kuin tuo yhteinenkin, joka kohta vaihtuu, kenpä vuoden perästä täällä kirjoittelee?

      Oli oikein mukava saada viesti sieltä rapakon takaa, kuin myös pohjoisempaa täältä kotimaasta, kyllä noita terveisiä useamminkin toivoisi;)
      Ystäviä vuosien takaa olemme, monet hauskuudet viesteillä aikaan saatu, no jatketaan vaikka kiusalla, kenelle, no vaikka itselle, mihinkäs sitä pahasta pääsee;)

      Voi sentään, ei nyt mitään mitaleita, miten siitä yhdestä mitalista kaikille olisi jakaa, sillä pirtti on yhteinen yritys, sitä jaksakaamme yhdessä edelleen jatkaa.
      Kun minusta aika jättää, joku toinen jatkaa, näin se elämä kulkee.
      Jjoutava eihän meidän ikäluokka muuta ole kuin vaatimattomia ja hurskaisen ajatukseen yhdyn ja toivon uusia 70:siä pirttiin mukaan.
      Itse kaiketi olisin kypsä jo siirtymään 80:siin, piruuttani vaan täällä roikun, niin kuin Hintriika elämässä;)
      Merilii pirtti on juuri niin hyvä ja paraneekin, kaikki on kiinni kirjoittajista;)
      Hyvä että muistatte juhlia aatonaaton lastanne Ramoona , kyllä minunkin äiti parhaansa teki, aika vaan oli toinen.

      Aika vähällä vastatuulella olemme pirtissä selvinneet, vieläkö uhkaus suun pesusta pelottaa, mutta ainahan roiskuu kun rapataan, meri-kukkakin saanut osansa;)
      Kohta puolilta päivin se joulurauha kukistetaan sieltä Katkeijan koti kaupungista, aloitamme joulun vieton.
      Toivotan kaikille teille ystävät ympäri suomen oikein ihanaa, nautinnollista joulun aikaa, jos suinkin aika ja kunto kestää käydään pirttiin sananen jättämässä.

      Joulu on vain kerran vuodessa, jaksetaan sen riemut ja syömiset;)
      Saatiin lunta ja pakkastakin, meillä jo neljätoista astetta.

      • kukistettu

        Kukistuiko se joulurauha? Oliko rauhaton joulu.


    • Oikein hyvää ja leppoisaa joulua pirttiläisille.Skillanille onnittelut myös.

      En eilen ennättänyt pirttiin.Tuli yllätys vieraita.
      Vanhimman tyttäreni tytöt ja pienin uusin suvun tyttö.
      Isomummuhan oli ihan täpinöissä;)

      Tänään on ovikello soinut ja paketteja lappaa.

      Pakkasta näyttää olevan -7,2c lunta siks että sanoa saa jotain harsoa on.

      Hieno on pirtti,tänne on kiva piipahtaa,kiitos Skillan.

      näkyillään...

    • hurskainen

      Meillä maa on vielä melkein lumeton. Pakkasta enää -7 astetta. Lumisade on tulossa ehkä lounaasta päin. Luvattu jopa 20 senttiä.
      Joulun menoliikennettä se voi hiukan hankaloittaa. Hiljaisuus on tinnitystä lukuunottamatta täydellinen.
      Reissu hautausmaille kynttilöitä viemään edessä. Tekisi mieli jättää väliin kun tietää tulevan sankan lumisateen.

      Joulupuuro on syöty, kinkun palaset vielä pakkasessa. Pitääpä muista laittaa yöksi ajastimella haudutuspataan niin ajastinkello laittaa sen päälle.

      Neljäs joulu jo yksin. Siinä se menee kuten ennenkin. Radiosta kuuluu joulutervehdyskonsertti.
      Sitä samaa teillekin.

    • annastiina2

      HYVÄÄ JOULUA JA UUTTA-VUOTTA 2015! ONNEA KUN PIRTTI ON NOUSSU JO SATAAN.jOULUAATTO MENEE HILJALLEEN RADIOTA KUUNNELLESSA TULEE HYVÄÄ JOULU MUSIKKIA,NETISTÄ KUUNNELLEN.EI LUNTA OLE,MUTTA AURINKOPAISTAA JA LÄMMINTÄ ON MUKAVASTI.PUURO JA LAATIKOT SYÖTY.

    • fiiuliin*

      Anteeksi Skillan ja toisetkin kun pujahdin pimeässä pirtin oven rakosestä sisäpuolelle.
      Eipä ole tullut aikoihin käytyä (en tosin paljoa muallakaan kirjoittele), mutta kun joku oli nostanut minun vanhan kirjoitelmani "pravuurille", niin lukiessani sitä vanhat muistot tulvahtivat mieleen tuoden herkkyyden pintaan.

      Olen jo niin vanha ja raihnainen ettei minun pitäisi minnekään mennä, mutta tuli tehtyä ja valmista kirjoitustani en viitsi pois pyyhkiä.

      Terveiset vain teille kaikille -------------ja kyllä sinä Skillan olet ollut rohkea ja sisukas.

      • Rva Ylikypsä

        Jouluaaton iltaa! Eli melkein jouluyötä!

        Meillä on ihan koko päivän satanut uutta puhdasta lunta, vihdoinkin! Sitä saattaa olla jo 15 senttiä, yhä sitä tulee. Mulla löi heti aamusta tuonne selkään jonkun "nuolen" ja onkin ollut tosi hankala, en edes saunaan uskaltanut lähteä, alakertaan.Ihan kahdestaan olemme olleet, kuten tavallisestikin. Nyt tulin sulkemaan koneen ja muutaman rivin sepustelen. Toivon kaikille pirtiläisille ja siellä kävijöille oikein rauhaisaa joulua ja onnekasta alkavaa vuotta!!!! paulamaria


      • 1.1.2004

        Minäkin puskista kirjoitan kun olen seurannut jo ellun kamarista l'htien mummon kapariin ja tänne lahviåirttiin. Otaksun tuntevani porukan parmmin kuin fiiulin ja skillan, joiden entisetkin nikit kovin tuttuja. Sanoisin nyt uuteeen vuoteen taas siirryttäessä kuin jo v. 2004 uudenvuoden tervehdyksessänikin, joka oli ensimmäinen tälle palstalle kirjoittamani ruuneperin HYVÄSTI-jättöön kirjoittamani lisäksi.


      • Tässä toinen vanha anuna kirjoittelin vaan sekin on joku toinen saanut nykyään, kun en ole paljon kirjoitellut myöskään, oletkohan sinä se vanha ystäväni fiiuli jonka kanssa täällä kirjottelimme sille yhelle oikein henkeviäkin keskusteluja. Voi hyvin ja jaksamisia.


    • SkillaN*

      Jouluaamun hiljaisuutta kuuntelen, sydämen tykytys ja korvien sirinä vain kuunneltavaa.
      Ei liiku autoja, ulkona sinertävä hämärä.
      Niin on joulun koho kohta sivuutettu, lahjat jaettu ja joulupöydässä istuttu ja syöty.
      Olipa tarjottavaa, ei uskoisi että lamaa eletään, en varmaan puoltakaan maistanut mitä tarjolla oli.
      Kyllä oli parastaan laittanut emäntä ja isäntä, joulusauna vielä kaiken kukkuraksi ja vasta heilui, pakkasesta vastan otin jo yksin tuoksu huumasi.
      Lämpimät muistot tästä joulusta jäi.
      Pieni koiran pentu vielä kruunasi illan, isänsä juuri joulun alla kävi Virossa, parhaan tittelin hakemassa lajistaan, pokaalia tällä koiralla jo varmaan kaikista lajeista, liekö mitään enää saamatta.
      Pojat pokaalien hankinnan lopetti, koira niitä nyt on kerännyt;)
      Mukava harrastus koiran kanssa.

      Oli oikein kiva fiiuliin*, kun pirtissä pistäydyit, tuosta raihnaisuudesta, sitä se vanheneminen tuo tullessaan, mutta mehän vaan sinnitellään:
      Sinulla onkin hienp lukema runojen kanssa ja muutenkin kauan mukana olleena myös osuvia viestejä, niitä vaan jatkat kyllä palstalle kuin myös pirttiin sopii;)
      Annastiina 2, hyvää joulun jatkoa sinulle myös ja aina vain paranevaa tulevaa vuotta, näin sitä toivotaan, mikä sitten onkaan saldo?
      Lahjuska, viisautta tuo, että ei liikaa joululla rasita, sanoin minäkin että ei touhuta, ja melko näppärästi sainkin hommani hoidettua, nyt sitten peukaloita pyörittelen.
      Ruokaa kyllä tein ja kinkunkin paistoin, pakkasesta nyt niitä sitten esiin otan, varmaan tammikuu menee pakkasta tyhjentäen.

      Ihana tuo linkki minkä laitoit merihuisku, loppua ei näkynyt, ruusu on lempikukkani ja tuollaisen ison valkea ruusukimpun kun saisi, tällä hetkellä valkea parhaiten mielentilaani istuu;)
      Kesähän noista kuvista mieleen tuli, ja sitä kohta odottamaan käymmekin, no ehkä talven ensin pidämme, hyvää Joulun jatkoa merihuisku sinullekin.
      Hellyttäviä nuo pienet ovat, olipa kyse ihmistaimista tai eläin lapsista, onnea vaan muori, kun sellaisen olet saanut, siis uuden suvun jäsenen.

      Eipä varmaan suuta hymyyn vedä tuo tilanteesi Paulamaria, olen samaa joskus kauan sitten kokenut, nyt on tuon vaivan suhteen helpolla selvitty, mutta jotakin pientä jäykkyyttä sitä aina ilmenee.
      Särkylääkettä niitähän ne nykyään kehotavat ottamaan vaivaan kuin vaivaan, toivotaan että pian vaivasi ohi menee.

      Meillä ei lunta lisää ole tullut, mutta maa on kuitenkin valkoinen ja pakkasta viisitoista astetta, onpa mukava ikkunasta ulos katsella,, lämpimästä.
      Haudoilla eilen käytiin kierros tekemässä, kynttilät kummuilla paloivat, paljon muistajia oli niitä laittamassa.
      Tuli ihmeteltyä sielläkin tuota ajan kulumista, kun vuosilukuja pois nukkuneista katseli.

      Nyt toivottelen leppoisaa joulun jatkoa kaikille;)

      • Katkeija

        koiranpennun isäkö kävi Virossa? Kun isänsä kävi.


      • SkillaN*
        Katkeija kirjoitti:

        koiranpennun isäkö kävi Virossa? Kun isänsä kävi.

        No koiran pennun isähän se oli,,,,


      • Katleija.
        Katkeija kirjoitti:

        koiranpennun isäkö kävi Virossa? Kun isänsä kävi.

        Heh, ihmettelin ensin mitä minä koirista olen kirjoitellut, mutta ei hän se Katleija ollutkaan vaan Katkeija (mikä se semmoinen on).


    • Hyvää huomenta!

      Niinpä näiden pyhien kohokohta on ohitettu. Eipä ole suurempia ikäviä uutisia tullut ainakaan vielä. Olen sen verran uutisia vilkaissut. Kohtalaisen rauhallisesti on mennyt.

      Niin meni minullakin. Kävihän tuota nuorta porukkaa vilkaisemassa miten täällä pärjätään. Siinäpä tuli jutteluita ihan riittävästi. Joulupukkia en nähnyt edes kadulla liikehtimässä. Voihan olla kiltteyteni ei siihen riittänyt. En kyllä odotellutkaan, päin vastoin ilmoittelin, että lahjoja en tarvitse. Roinaa on jo ennestään tarpeeksi ja pienet täydennykset hankin mieluummin itse makuni mukaan.

      On poutapäivä tulossa. Lunta työnsi eilen riittävästi lisää ja pakkastakin on -12. Oikealta talvikeliltä näyttää. Kyllä sinne ulkoilmaan täytyy työntyä. Hyvä se on aikanaan opetella raikkaan kirpeitäkin ilmojakin sietämään. Muutoin menee lukuhommissa, kävin kirjastossa täydentämässä ajankulutus varastoani. Se on sopiva homma, kun aikaa liikenee enemmän. Enhän tarvitse marketissakaan hötkyillä.

      Eipä tässä enempää näitä vähemmän tärkeitäkään.
      Hyvää jatkoa teille edelleen!

    • Henkilökohtaisen juhlapäivän merkeissä Sinä SkillaN avasit myös sadannen Kahvipirtin. Pirttikahvien merkeissä tämän netin ansiosta pienet pirskeet voivatkin jatkua nykysanonnan mukaan 24/7-ajoituksella.

      Meillä täällä Kouvolassa on parasta aikaa pakkasta kymmenen astetta ja lunta kauttaaltaan juuri sopivasti. Pirteä Joulusää parhaimmillaan ja aurinko paistaa pilvettömällä taivaalla.

      Tänään ei tullut postilaatikkoon aamun lehteä, joten aamuhämärässä ulkona käyminen sisälsi vain toisen vakiotoimen eli lintulaudan päivittäisaterian kattamisen. Tavallisen auringonkukkasiemenannoksen lisäksi olen pitänyt tapana tarjoilla kerran viikossa aina sunnuntaisin myös pähkinämurskaa. Nyt Joulun aikaan laitan juhlan kunniaksi pähkinämurskaa joka päivä. Talitiaiset, sinitiaiset ja hömötiaiset siinä käyvät aterioimassa.

      Jossain lähikuusessa aina aamulla "aamupala-aikaan" päivystää yksi harakka, jota varten olen ripotellut puupöllin pätkän päähän toisen tarjoilupaikan. Siihen se harakka lentää leuhahtaa saman tien, kun olen sapuskat esille asetellut ja kerinnyt selkäni kääntämään. Oman osuutensa saavat myös oravat. Närhi vierailee sekin paikalla silloin tällöin. Tasa-arvoisia ovat kaikki pitopalvelun visiteeraajat.

      Rauhallista Joulun jatkoa kaikille kahvipirttiläisille kuin myös muulle väelle.

    • Pävää että pätkähtää.

      Alan olla päässyt tasapainoon töpinöistänä;)

      Parvekelasit on joulun kunniaksi koristautuneet pitsikuvioin.

      Kyllähän se tuo selkä on koko riiviö minullakin,mutta mennään pävä kerrallaan.

      Olen ihmetellyt tuolla skypellä,kun joku ulkolainen pyytää yhteyttä.En ymmärrä kieltä enkä tiedä kuka Hän on.

      En kyllä ala opettelemaankaa;)

      Pakkasta näyttää olevan-11c lunta vähän leijailee ilmassa.

      Pirtin kahveet nautiskelin kiitos !

      näkyillään...

    • Sinä jaksat Skillan yhä vetää tätä kahvipirttiä. Olet hieno ihminen, näkee kuinka moni on mukana pysynyt, varmasti on monelle tervetullut keskustelu. Niin tmä oli aikoinaan minullekkin mutta yhä vähemmin jaksan enää mitään kirjoittelemaan. minua on niin vastustanut tämä elämä, itse olen kovin huonona ja asiaa pahentaa vielä kun lapsen ja läheiseni on sairastuneet vakavasti. Mutta koetan kaikesta huolimatta päästä päivän kerrallaan eteenpäin. Lapseni leikataan nyt ensimmäisen kerran sydämestä ja jos se onnistuu niin sitten aivoista. 3 läheistäni taistelee syövän kourissa, ei tiedä mikä päivä on lähdön hetki, toisaalta on hyvä kun ei tiedäkkään. Mutta taas tässä kävi näin, että tänne tuttuun pirttin minäkin tulin huoliani kertomaan, olinhan täällä joskus ihan jokapäiväiväinen kävijä, mutta kuten sanoin heikentynyt terveyteni estää. Hyvää jatkoa sinulle tänne ja myös kaikille täällä kävijöille entisille tutuille myös uusille kävijöille oikein hyvää joulun jatkoa.

    • SkillaN*

      Hyvää Tapanin aamua, pakkanen nyt viidessä asteessa, näyttäisi hiljalleen lunta satelevan.
      Hyvä että piti kovempaa pakkasta ensin ja nyt sitten lunta, jää ehti vahvemmaksi, ehkä pilkkijät hengissä säilyvät, kun aina näitä kiireellisiä joka paikkaan ehtii;)
      Tapani ajelua ei kohdallani ole, eikös sellainen Tapaniin kuulu tai ainakin ennen kuulunut.
      Aamusauna maalla kai myös yksi Tapanin erikoisuus.

      Onpa ikävästi sinulla Anu asiat, ei kovin mieltä nosta tuollaiset vaikeudet.
      Kai sitä niitä vaivoja mieluummin itse kantaisi, kun katselisi lasten sairauksia.
      Tuntuu aika kohtuuttomalta tuo, että yhdelle ihmiselle noin paljon sairauksia kertyy ympärilleen ja sitten vielä omat vaivat lisäksi.
      Jaksamista sinulle toivon ja pirtti on oikea paikka myös vaikeuksistaan kertoa, auttaa en voi, mutta ajatusten siivin sinulle voimia toivotan.

      Noita pyyntöjä ulkomailta Skype keskusteluihin on minullekin tullut, kieltä taitamattomana on pitänyt hylkäys antaa.
      Vähän ihan harmittaa, tiedä minkälainen onni siellä odottaisikaan, vaikka ritari valkoisella ratsullaan,,,,, no tuskinpa;)

      Onpa hienoa Leiriniekka, että ruokit näitä Luojamme pienempiä, joskus minullakin oli mahdollisuus, nyt kaikki sellainen kiellettyä, kerrostalossa kun asun.
      Meillä ei paikallinen lehti ilmesty kuin viisi kertaa viikossa, nyt sitten pitempi tauko, sunnuntaina vasta lehti tulee.
      Tytär kyseisen lehden palkkalistoilla ja kertoi kovasti kiukkuisia ihmisten olevan lehden harvasta ilmestymisestä ja nyt joulun aikaa monen päivän tauko, hymysuin pitää kiukut vastaan ottaa, kai kotona mies joutuu osansa saamaan;)
      Hyvää jatkoa sinne Kouvolan suuntaan, siinä lähellä se Vuohijärvikin on, alakoulu ikäisenä siellä muutaman vuoden koulua kävin.

      Mukavaa vaihtelua ynnämuullakin, kun nuoriso piipahtaa, niitä lahjoja ei todella kaipaa, kunpa uskoisivat, no lahjakortin sain, se hiukan järkevämpi tapa voi itse päättää mitä haluaa.
      Naisillahan aina pientä uutta mieli tekee ja alennusmyynnit tätä vuoden aikaa, jospa jotakin löytäisi.
      En kyllä nauti siitä sovittamis ruljanssista, mutta pitää kerätä voimia siihenkin urakkaan;)

      On se nyt niin helppoa tämä elämä, kun vaan ruokia lämmittää ja syö, paljon liikaakin ja nuo joululahjaksi saadut suklaat nekin rasiat vaativat tyhjentämistä, lopputulos kaikesta tästä, painon nousu, huh sentään;(
      Näin kuitenkin mennään, jospa saisi tammikuussa lujaa luontoa sijaan ja painon hallinta onnistuisi.
      Oikein iloista Tapanin päivää kaikille, valo lisääntyy ja jospa murheet iloksi kääntyy, tätä kaikki toivoo.

    • Näin illanhämyssä Pirttiin poikkean. Nämä pyhät onkin jo ohitettu. Seuraavana odottaakin uusivuosi.

      Eipä vaaka ole torunut. Eihän tapani juurikaan muuttuneet. Mitä nyt känttyä tuli ylimääräistäkin varattua ja kahveeta keiteltyä myös muutama poikkeava kerta.

      Tänään tein tapaniajelun Kuusijärvelle. Komeat oli maisemat lumen koristamana katsella. Yllättävän monta oli avantouintia sukeltelemassa. Sitä pysähdyin katselemaan, kun tosi tumma mies meni uikkareissaan avannon reunalle. No...epäröimättä hyppäsi avantoon. Olihan se näytös lämpimistä maista tulleen suorittamaksi. Enpä ole koskaan aikuisena vapaehtoisesti avantoon mennyt. Nuorena kossikkana kyllä täytyi urheilla ja rohkeuttaan näyttää. Tulihan siinä muutama "avantouintikin."
      Oikeastaan hyvää harjoitusta tositilannetta varten. Aina kuitenkin omin avuin kuiville pääsin ja loppuihan sekin urheilu.

      Eipä ole mitään erikoista kerrottavaa, joten teille hyvää jatkoa ja lepoa, jotta jaksaa Uudenvuodenkin vastaan ottaa kullekin asiaan kuuluvin menoin.

      • Joulu on mennyt rauhaisasti, ruokaa oli joka lajia ja on edelleenkin. Tänä vuonna isäntä teki laatikot ja salaatin. Minä selvisin torttujen leipomisella.

        Eilen kävi vanhempi poikamme perheineen. Pojanpoika innostui ajelemaan rollaattorillani ja tuumiskeli miten ketterä kapine siitä tulisikaan, jos siihen saisi moottorin.

        Tänään tuli nuorempi poikamme tyttärensä kanssa, ja samanlainen joulurauha vallitsi tänään kuin eilenkin.
        Miniä ei ollut mukana, sillä hänen äitinsä on sairaalassa, ja miniä oli hänen luonaan. Eilen kaikki kolme lapsenlasta oli käynyt mummuaan tervehtimässä.
        Ei kovin rattoisalta joulu tunnu, kun lähiomainen on sairaana, eikä muuta voi kuin toivoa, että hän paranisi...

        Mutta joulu on nyt "lusittu", kuten poikamme sanoi., ja taisin jo mainitakin, että meillä vallitsi rauhallinen tunnelma.

        Terveiset kaikille, jotka poikkeavat pirtissä, ja mukavaa uuden vuoden odotusta.


    • SkillaN*

      Huomenta, joulu takana päin, mutta onpa vielä uusi vuosi ja sen vaihtumista voi juhlia.
      Kohta alkaa se aika jolloin katsotaan ja muistellaan mitä vuosi taakseen jätti, surulliset asiat unohdetaan ja iloiset mieleen painuu, näin usein käy, aika kultaa muistot.
      Oikeastaan en omalta kohdaltani mitään erikoisempaa muistakaan, sitä arkea se on ollut, mitä muuta voisikaan, tasaisena elämä kulkee, toivon että samoin jatkuukin.
      Hannun päivä tänään, onneksi olkoon.

      Minua ei saisi jäiden sekaan uimaan, ihmettelenkin miten sukeltajat uskaltavat jääkuoren allekin menemään.
      Poikani kertoi, että siellä sitä jään alla korjataan jos vahinkoja esimerkiksi sattuu, muutenhan sukeltamiset vähiin jää näin talvella.
      Pakokauhu minulle tulisi jos yleensäkin johonkin ahtaaseen joutuisin, olen pelolla ajatellut, että jos kuvaukseen johonkin putkiloon laittaisivat, varmaan tukehtuisin.
      Kaikkeen kai ihminen sopeutuu, vaikka ajatukset edellä kulkien pelkoa tuottaisivat.

      Tänä jouluna lapseni kävivät ennen joulua luonani ja sitten olivat kuka missäkin, mummoja kun on useampia, minulla hyvin rauhaisa joulupäivä ja Tapani myös.
      Mietin että joko nyt pyhänä keittäisin hernekeiton, tytär kutsui Loppiaisena minut heille rokalle, tapa on ollut meillä, että Loppiaisena on hernekeitto, mieheni eläessä kokoonnuimme yhteiseen ruokapöytään silloinkin.
      Nyt voisin ystäviä kutsua ruokailemaan kanssani, no onhan näitä pyhiä edessä, uuden vuoden päiväkin olisi hyvä kokoontumiselle.
      Pohdinpa nyt tilannetta ihan rauhaisasti;)

      Hyvä idea olisikin tuo moottori rollaattoriin, mutta taitaisi tarvita ajokortin?

      Hiljaista on ollut pirtissä, sama tahti kai jatkuu, kun juhlimista vaan riittää, mutta jossakin välissä voisi käydä nimmarin vieraskirjaan laittamassa;)
      Jatkuvasti vaan toivottelen kaikkea hyvää vuoden lopun lähestyessä, sitten onkin vuoro alkaa toivottelemaan tervetulleeksi uusi vuosi, voikaa hyvin.

      • Rva Ylikypsä

        Hyvää lauantaipäivää!

        Harmaaksi vetäisi tuon ulkoisen ilman ja ihan pilvinen on taivaskin. Vielä n. puoli tuntia sitten aurinko yritti tuolta metsän reunan takaa urheasti nousta valaisemaan taivaan kantta, pilvet voittivat ja peittivät kirkkaan auringon, emmekä mahda mitään. Surullista!

        Mutta eilen sitten oli riemun päivä, kun vanhempi tyttäreni Jyväskylästä kävi molempien tyttäriensä kanssa katsomassa meitä. Toista lapsenlastani en ollut nähnytkään yli vuoteen, oli ollut Skotlannissa ja nyt sitten muutaman viikon Lontoossa, jonne muutti skotlantilaisen poikaystävänsä kanssa. Sitten eilen illalla jo palasi takaisin lentäen Pirkkalasta, joten emme saaneet ketään heistä yökylään. No täytyy olla onnellinen edes tuosta ajasta, nuoret tekevät omia ratkaisujaan ja lykkyä heille siinä!!!!

        Ruuanlaitosta ei tarvitse juurikaan huolehtia, lämmittelee vaan entisiä, kyllä niillä pärjää. Mikroon meinaan jotain laittaakin, ainakin muruselleni.

        Hyvvee päevän jatkoo kaekille, ihan kaekille!!! paulamaria


    • hurskainen

      Kipakoiksi pakkasiksi ennustavat säät muuttuvan lähipäivinä. Mitähän sitä sitten päällensä laittaa kun nyt jo päällä kuin pohjoisnavalle lähtevälle.
      No vitsi vitsi, ei sinne ulos nautiskelemaan jäädä vaan tossua tossun eteen niin lämpimänä pysyy.
      Alkaa vetää isompienkin järvien jääkansia kiinni. Olisi hyvä kun ei lumisateita tulisi jäätymistä estämään. Kirkas teräsjää kantaa ohuempanakin.

      Keltasirkutkin tulleet pihaan. Se on varma talven merkki -8 pakkasasteen lisäksi. Onneksi jä kauraa edellistalvelta aaltopahveilla sisältä vuorattuna peltipönttöön.
      Myös fasaaneita on aamulla näkynyt pihalla päivän valjettua.

      Poutailma vaihtui pilvisyyteen. Vähäinenkin lumisade edellisiltä päiviltä on vienyt liukkautta pois, paikoissa, joissa on liikuttu.

    • Onnellisesti joulu ohi, tänään syödään riisipuuroa, ja veskunasoppaa.
      Päivä ollut kaunis, jopa aurinko on paistanut.
      Kyllä tuo joulu meni ihan suunnitelmien mukaan, ihan kuin käsikirjoituksessa mainitaan.
      Muutenkin vanhan kaavan mukaan, Turku julisti joulurauhan, Paavi toivoi suvaisvaisuutta, ja mailman rauhaa.
      Mitään uutta ei tapahtunut,
      Joulu pitäisi olla rauhanjuhla , ja ihmisillä hyvä tahto. Silti ei turvakodeissa paikat riitä, ei ihminen ole mitään oppinut, kaikki paha vain toistuu, oli mikä päiuvä tahansa.
      Luulen ettei ensivuonnakaan mikään paremmaksi muuttu, hyväksi ei milloinkaan.
      Toivon kuitenkni, että pirtissä sentään sopu säilyy, se onkin melkein ainoa paikka missä suvaitsemme toisiamme..
      Hyvää jatkoa kaikille pirtissä poikkeaville.

      • Merilii

        Annan Fredille vuoron, tuli mieleen hänen hauska laulunsa:

        "..vaikka paremmaksi kaikki muuttuu,
        silti hyväksi ei milloinkaan!"

        Toivon,
        että ensi vuonna kaikki muuttuu hyväksi meille pirttiläisille! :D

        https://www.youtube.com/watch?v=YLOKW9CSE6c


    • Hyvää joulunlopetuetuata!
      Paljon Onnea sadannelle Kahvi-Pirtille. Kiitos ehtoiselle emänälle Skillanille.
      Toin perinteiset tervakset ja kaappiin Jouluglögin sekä terästeeksi litran pullon kossua.

      Htvää alkavaa vuotta ylikypsä.

    • Ehtoota.

      Sain tänään vielä yhden lahjan;)

      Tyttären tyttö on kouluttautunut jalkahoitajaksi ja tuli laittamaan muorin jalat kuntoon.Sanoi olevan hyvässä kunnossa.Onhan ne koivet kunnossa kun tuon selän vielä saia paremmaksi,no aina pittää olla jottain valittamista;)

      Kyllähän meillä juttua piisas.

      Aikoo muuttaa tänne lähemmäksi,jospa sitten voisimme pitää
      yhteyttä enemmän.

      Pakkas päivä täälläkin ja partsun laseilla taas pitsiä;)

      Kun en muista pidettiinkö pirtillä uudenvuoden valvojaisia?

      Mites se olisi tinan valanta;)

      näkyillään...

    • Ihan kunnon päivä oli tänään myös kävelyäkin harrastella. Aurinkokin näyttäytyi, mutta ei lämmittänyt.
      Sehän se huskaisen mainitsema "villapaita" paras onkin. Jos viluttaa, eikun ahkerammin koettaa töppöstä toisen eteen pistää. Kamalinta onkin, jos sattuu pakkasviimassa hyvin turkkiinsa pukeutunut kova juttumies pysäyttämään. Siinäpähän tepastelet ja lyhyiden vastausten äänetelykin väräjää vilun puistatuksissa. Eihän se nyt paha temppu ole, jos tekee hallitun irtioton, vaikka tarinaa kaverilla riittäisi ties loppumattomiin.

      Markettikin oli huomattavan rauhallinen pyhiä edeltävään menoon verrattuna. Olihan siellä oranssilla merkattuja tuotteitakin aika paljon. Enpähän paljon tarvinnut mitään. Joutaa ne entisetkin lopetella. Kermatoppa oli melkeinpä suurin ostos, minulle se on kahvin vaalentamiseen tarpeen.

      Eipä nyt tämän enempää. Olihan joku täydentänyt (ylikypsä)Pirtin nurkkakaappiakin. Ei tunnu nyt haluttavan. Ennen pyhiä ostin 35 CL pullon konjakkia. Puolet on juomatta, niin oli tarkoituskin. Sillä lopulla otan uudenvuoden vastaan.
      Hyvää jatkoa teillekin!

    • SkillaN*

      Sunnuntai aamua eletään, näistä päivistä meinaa sekoittua.
      Pia on onnittelujen saajana tänään ja viattomienlasten päivää myös tänään vietetään.
      Kyllähän pieni lapsi jos kuka on viaton, lienee tausta tälle päivälle tarkoituksellinen entistä aikaa ajatellen.
      Eipä nuo taida asiat aivan hyvin olla tänäkään päivänä kaikilla lapsilla, kaikkea kauheaa kuulee, paljon jää varmasti salaankin, turvakodit vaan täyttyivät tänäkin jouluna.
      Pienet lapset, kuin eläimetkin taitavat pienin syyllinen ihmisen pahaan oloon, syitä voi etsiä jokainen omasta itsestään.
      Onneksi taitaa kuitenkin pieni osa suomen lapsista joutua kärsimään huonosta kohtelusta, kun vertaa noihin sotaisiin maihin.
      Antoipa tuo päivän nimike aiheen pitkään sepustukseen ja lisää vaan pukkaa;)

      Kermasta tuli mieleen, ostin ennen joulua kermaa monta purkkia, en oikein tiedä miksi, nyt sitten joudun tekemään jonkun kakun ja ehkä rieskaan laitan loput.
      No mutta, kerman kanssa saa kaksin verroin parempaa;)
      Aito villapaita se onkin hyvä suoja pakkasella, kun päälimäinen kerros on tuulta pitävää.
      Kiitos ylikypsälle tuomisista, taitaa kulutus olla melko pientä pirtissä, jospa uuden vuoden aattona kohotamme maljan 2015 vuoden kunniaksi.
      Kyllä noita jalkaparia olisi hoidettava, viimeinen pari menossa, meinaa vaan olla melko hinnakasta sekin hoito, mutta mikäs se ei maksaisi?

      Ainahan meillä ihmispoloilla on jotakin valittamista, usein asiasta, mutta paljon myös asiatta, toivon kuitenkin Fredin laulun olevan väärässä, paremmaksi toivoisi maailman menon muuttuvan.
      Pirtin sopu meistä itsestä kiinni ja vanhat merkit jos paikkansa pitää, sovussa mennään eteenpäin;)

      Malttaisivat ihmiset odottaa nuo jäiden kunnolla jäätymiset, luin lehdestä että moottorikelkkaili hukkui, aina näitä rohkeita suomalaisia vaan ilmaantuu.
      Meillä on mittarissa kaksitoista astetta, tällä ilmalla pitää vielä tareta, sanoo ikkunasta katselija;)

      Taidan törmätä alennus myyntiin, jospa jotakin löytäisi, lahjakortti on käytettävä ei voi käyttämättä jättää ja tänään on mentävä, jos meinaa kokoja löytää.
      Jos mitä inhoan, niin vaatteiden sovitusta, myymälässä vielä hyvältä näyttää, kotona sitten viat huomaa.
      Ei tuo vartalo mitta taulukoita kunnioita, huh,huh.
      Ulkoilu ja lepo päivää, kaikille mukavaa oloa;)

    • Sunnuntaiaamun rauhaa tässä saa vielä hetken viettää, sitten onkin "kämppä" laitettava edustuskuntoon näytön takia. Onneksi ei heti aamusta, vasta klo 15.00 aikaan lähden alta pois tapaamaan nuorimmaistani.
      Kermasta puheenollen tuli vierasvaraksi ostettua minunkin, ja aamukahviini löpäytin loppuja. Suuri ero on maitokahviin, oikein tuntui herkulta tuo kermatilkka.

      Kastikkeihin tulee joskus kermaa laitettua, mutta usein käytän aurajuustoa tai mustapippurijuustoa makua antamaan.
      Niin kevyesti ohitin jouluherkuttelut, että ilomielin tarjoan tapaamisessa tytölleni sunnuntaiaterian tänään ravintolassa.

      Nyt onkin alettava hommiin ja sitten suihkuun, heippa

    • Ramoona*

      Pirteä pakkassää jatkuu täälläkin, kaikki puut niin upeita valkoisissaan. Kohta jo valkenee, kamera kaulaan ja koiran kanssa reippailemaan. En minäkään pysy viikonpäivistä kärryillä, vaikka väliäkös sillä, kauppaankaan ei ole tarvis mennä. Ruokaa on jääkaapissa ja pakasteessa yllin kyllin, kermaa jäi minullekin. Kerran luin täällä Marja-Liisan niksin, että maitoa voi pakastaa myöhempää käyttöä varten , ja hyvin on toiminut. Samaa olen tehnyt ylijäämäkermalle, ihan hyvin kelpaa leipomuksiin, keittoihin ja kastikkeisiin, kahviinkin, ainoastaan vaahdottaminen ei onnistu. Riisipuuronkin teen siten, että keitän ensin riisit kypsiksi vedessä, lopuksi lisään kermaa, niin ei pala pohjaan, en kuitenkaan koko ajan malta sekoittaa. Pinaattikeiton laitan niin, että vispaan kylmään veteen vehnäjauhoja, sekoittaen kuumennan kiehuvaksi ja kun se sakeutuu, lisään hienonnetut pinaatit ja lopuksi kermaa ja suolaa. On helppoa ja rasvamäärää voi säädellä kermaprosenttien mukaan, jopa 4%-ruokakerma kelpaa. Minulla tämä Martta-henki aina juhlien jälkeen iskee päälle. ;)

      Tänään on Viattomien lasten päivä, ja vaikka sen alkuperä on niin hirvittävä, ei lasten huonosti kohtelu ole valitettavasti vain historiaa, varsinkin sotaa käyvissä ja tyttöjä sortavissa maissa. Meillä aineellisestikin on lapsiperheillä köyhyyttä, mutta henkinen laiminlyönti on vielä vakavampaa. Loppiaiseen liittyy kolme kullan, pyhän savun ja mirhamin kanssa Jeesus-lasta tervehtimään tullutta Itämään tietäjää , ja sain tällaisen tekstarin eräältä velmulta ystävältäni :

      Tiedätkö, mitä olisi tapahtunut, jos olisi ollut kolme viisasta naista kolmen viisaan miehen sijasta? He olisivat kysyneet suuntaa, saapuneet ajoissa, auttaneet synnytyksessä, siivonneet tallin, tehneet perunalaatikkoa, tuoneet käytännöllisiä lahjoja ja maailmassa olisi rauha!

      Lämmin onnittelutervehdys tänään Katleijalle ♪♪♫♪♪♫

      ᴥ koirankuonon jälki

      ♥♥☼♥♥☼

    • Tottahan Katleijalle pitää onnittelutervehdykseni lähettää!

      Enpä kaikkia vietettäviä päiviä muista, kuten nyt Viattomien lasten päivää. Mikäpäs siinä, hyvinkin aiheellinen myös tämän päivän maailmamassa. Ei ainakaan lapsia voi syyllistää raaoista perinteistä eikä yhtenään kuohuvasta sotaisesta menosta. Lähtökohdaksi merkattu ko. päivän vietto, on todella julma, kunkku Herodeksen julman työn nimiin kirjattu.
      No joo...legendaa vai totta, en tarkemmin selostele, etten sekoa mielipidekysymyksiin tarpeettomasti.

      Hyvä ja osittain aurinkoinen päivä oli ulkoilmassa reipastella. Villapaita ja kevyt tuulipuvun pusero oli hyvin sopiva vaatetus, ei tullut hiki, eikä paleltanut. Kyllä näillä talvikeleillä passaa elellä ja kävellä.

      Jätänkin nyt tähän ilmoittautumiseeni. Kohtalaisen hyvin menoni menee ikäni huomioon ottaen, ainakin toistaiseksi. Hyviä päiviä toivon teillekin!

      • Kiitokset onnitteluista Ramoona* ja ynnämuu. Hyvä oli että ehdin synttärit viettää ennen vuoden loppumista, hilkullehan se jäi että ehdin vuoden -36 puolella maailmaan putkahtaa. Kun vielä vuoden vaihde ja loppiainen saadaan ohitettua niin härkäviikoille siirrytään.


      • katleija kirjoitti:

        Kiitokset onnitteluista Ramoona* ja ynnämuu. Hyvä oli että ehdin synttärit viettää ennen vuoden loppumista, hilkullehan se jäi että ehdin vuoden -36 puolella maailmaan putkahtaa. Kun vielä vuoden vaihde ja loppiainen saadaan ohitettua niin härkäviikoille siirrytään.

        Paljon Onnea ja terveyttä Katleijalle toivoo Ullamirjami .
        Tulin vielä näin myöhään (Yöllä) onnitteleen kun teki mieli kahvia olen kahvinarkomaani ja jos vaikka niistä synnttäri kakustakin olis jäänyt palanen .
        Huomasin kun katsoin oman Profiilini niin siinä oli tämäkin niissä ystävien kirjoituksissa . Harmi kun ei nyt nukuta yhtään ja jerrykin on jo kauan nukkunut sänkyssäni --se on nyt vasta vanhana oppinut senkin --sillon kun pysty itse hyppään ei ollut tapana ja nyt pyytää nostaan sinne , on onneks iso peti ja petattu sille ihan oma paikka .
        Kaikille hyvää uuttavuotta 2015


    • hurskainen

      Eivät ole vuodet veljeksiä. Muistelen katsoneeni viime vuoden säämerkintäjä vuoden loppuun asti. Ei siellä - päiviä näkynyt. Muistaakseni.

      Kostealla, rasvaisella iholla varustettu niin kuin meikäläinen, on vaikeuksissa pakkasessa ja tuulessa liikkuessa.
      Pitää olla päällä sananmukaisesti kuin naparetkeilijöillä. Kasvotkin peitettävä neulotulla tamineella, jossa on vain silmän reiät.
      Johan sellainen kauhistuttaa ihmisiä, joten parempi palella vaan. Erikoista, ettei korvat kestä edes lämpöasteiden aikaan tuulta, ellei niitä suojaa hupulla.
      Onneksi ulkoilumatkat ovat lyhyitä taajama-asukkaalla.

    • Työssäkäyvä

      http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2014122718954663_ul.shtml

      Hienoa Suomi...taas ykkösenä..Suomi on vakain maa. Neeekerimaat tietysti hännillä kuten sudan missä ihmiset riehuu ja tappaa työkseen. Mutta hieno Suomi. Suomessa riittää töitä ja rahaa. Taas voi lähteä alennusmyynteihin... kauppaan tuhlaamaan ylimäärästä käyttörahaa..

    • SkillaN*

      Huomenet, vähiin käy nämä tämän vuoden päivät, pian opettelemme kirjoittamaan uutta vuosi lukua.
      Myöhässä olen Katleija, mutta eikös onnittelut ole aina paikallaan, oikein paljon lämpimiä onnitteluja, lähekkäin olemme syntyneet, vuosi välissä.
      Eletty ikä tallessa, mitään ei sieltä takaisin saa, muistoja hyviä, ehkä huonojakin, mutta kummasti aika kuitenkin muistot kultaa.

      Mitenkähän ne oikein tarkastelee noita tilastoja, olen ymmärtänyt, että kaikki meillä kuralla, työttömiä aina vaan lisää tulee, vanhukset huonosti voivat ja nuoretkin apua tarvitsevat, eivät taida rapakon takana olla ajan tasalla.
      Hyvä jos noin on kun sanovat, eipä meillä huolen häivää, taidamme vaan uskotella niin huonosti olevan, hohhoijaa;(
      Ainahan kumminkin voi tilanne korjaantua, jospa tuo tilasto olisi ennustus sellaisesta.
      Alennusmyynnissä kävin ja tuhlasin lahjarahani, muuta ei liiennyt, puolella hintaa sain mielestäni kohtuullisen näköisen takin.
      Ihmettelin ihmisten vähyyttä, onko rahat mennyt jo joulun alla.

      Yhdeksäntoista on pakkasta mittarin mukaan, alkaa jo talvelta tuntumaan, eilenkin nenä jo punaisena hehkui, kun lyhyen kauppa reissun tein.
      Tammikuun selviän pienin ruokamenoin, hedelmiä jos joskus kaupasta haen, muuten pakkasta tyhjennän.
      Hieno keksintö tuo pakkanen, melko kelvollinen ruokaa säilöä, jos ei makuaisti ihmeellistä kaipaa.

      Ullamirjami ja Jerry, hyvää kohta alkavaa uutta vuotta teille, vanha jo loppuu omalla painollaan;)
      Mitenkäs vanha se Jerry onkaan?
      Onpa jäänyt lukematta nuo Marja-Liisan niksit, eilen juuri oli 0,20 euroa täysmaito litra kaupassa, harmi että en ottanut useampaa purkkia pakkaseen, olisi siitä puuron keittänyt esimerkiksi piirakoille.
      Kermapurkin laitoin piimän kanssa rieska aineksiksi, teen yhdestä kermaisen torttu taikinan ja viimeisen purkin laitan kakkuun, hukkaan ei mitään.
      Ruokaa ei minulta haaskiin mene, sen verran on sodanjälkeinen aika mielessä.
      Ihmettelen joskus, kun ihmiset noita viimeinen päivä parasta tarkkaan tutkivat,
      ei ollut sodan jälkeen päivämääriä tuotteissa, kaikki kävi, hyvä kun jotakin käsiin sai.
      Kolmekymmentä luvuilla ruuasta todella oli pula.
      Pilaantunut on kokonaan eri juttu, mutta päivän vanha maitokin hyvin käy, kestää keittääkin.
      Johtuneeko tästä liian steriilistä elämän tavasta nuo mittavat allergiatkin.

      Noin se olisi mennyt, kuten Ramoona sanoit, jos naiset asialla olisi silloin kauan sitten olleet;)
      Nyt rupean rieskan paistoon, oikein savolainen rieska on syntymässä, vesi kielelle nousee, onnistuisi nyt hyvin.
      Miten te toiset päivänne vietätte?

    • Merilii

      Hyvää joulukuun lopun maanantaita!
      Pakkaspäivä pakkasyön jälkeen, jos osaisin ennustaa, että niitä pakkasia olisi vielä tulossa talven mittaan uudelleenkin, niin en olisi ollut niin kiireissäni erään keittiöhomman kanssa, joka on aina tehtävä välillä.

      Pakastimen sulatus käynnissä, koko ajan olen suurimmat jääpalaset irrottanut ja heittänyt ensin muovikulhoon, josta sitten lavuaariin.

      Vaikka pakastin onkin mukava olemassa, niin on siitä huolensa siitäkin.

      Vielä on talvea jäljellä, vielä on pakkaspäiviä! Varmaankin niin.

      Lapissa laskettelevilla taitaa olla liiankin kylmää. Kunpa ainakin lepäisivät välillä, ja söisivät hyvin. Siitä heitä muistutin.

    • Kirpä,kuulakas talvipäivä tulossa, taivas on sees ja mittari näyttää -18. Tämä valoisuus tekee hyvää.
      Tulin ilmoittamaan että Gävlen olkipukilta puuttuu pää. Nosturiauto on vierellä, mutta ei kai ne vieläolisi sitä purkanut. Jotain on tapahtunut.

      • Rva Ylikypsä

        Terveisiä kirpeästä ulkoilmasta!

        Sainpas punaiset posket! Aivan upea ilma,ihan tyyntä ja aurinko laski juuri kun olin tuolla liiterin nurkalla. Mitään en siellä pystynyt tekemään, sauvojen kanssa kävelin, vieläkin tuo selkä oireilee. Neljä mottia tuotiin meille puita, kuivia koivuklapeja ja niitä mies on lappamassa liiteriin. Kolme on jo sisällä ja vielä yksi on ulkona. Kummasti tuo ilma hämärtyy, taitaa tulla pimeä, ennenkuin kaikki puut ovat katon alla. Vaan eihän ole lainkaan pakko saada juuri tänään kaikki suojaan, pressu vaan päälle ja oottamaan huomista.

        Taivaan rannalla alkaa väri vaihtua, aurinko sieltä jostain metsän takaa vielä kajastaa ja värjää pilvien reunoja!! On tämä Suomen luonto moni-ilmeinen, olipa sitten mikä vuodenaika tahansa. Mulla on tästä ikkunastani mitä parhain katsomissuunta tuonne pellon taakse. Tuolta auringonlaskun suunnasta kuljettelee jotain harsopilviä, muuten näyttää olevan kirkas taivas. Eilen illalla näkyi puolikas kuu, mutta kyllä oli nin"kummassa rustingissa", että sen asennosta saattaisi povata tietynlaista säätä, en vaan osaa kertoa. Se on nyt ollut muutamana iltana melkein kuin selällään, on "roikkunut kynsistään". Nyt kun katson tuonne taivaalle, mistä kuu jo näkyy, on se ihan suorassa, mutta pysyykö koko illan?

        Saunahan se meillä varmasti lämpiää tänäkin iltana, työmies sen lämittää. Siinä on kyllä ihmeellinen kiuas, meikein varttituntiin lämpiää, ainakin minulle sopivaksi. Tänään en mene saunaan, on tuo selkä pipi ja eilen kävin, silloin pystyin nousemaan lauteille.

        Tämmöistä meille on kuulunut tänä päivänä. Mukavoo illan köllykkätä!!paulamaria


    • Merilii

      Tämäkin tärkeätä! Nyt en enempää sitä ala ruotimaan,
      jos kiinnostaa, niin lue, ellei, niin ei sekään mitään haittaa.
      Kylään menen tänäänkin.
      Joulun aikana kaksi kylässä käyntiä ja yksi konsertti. Jäin kovasti kutsuvelkaa, mutta onhan nyt pitkiä viikkoja edessä.

      http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/nakokulma-älyllinen-laiskuus-lapaisi-yhteiskunnan/1959040?pwbi=c32f21e733e6c7a1ad9b6c55fe762c99

    • Voi kauheeta mitä

      lukuja tuossa samassa linkissä
      että viinaan viime vuonna käytetty
      4,6 m i l j a r d i a , 4 600 000 000 euroa!

      Ja sitä ennen vielä
      47 miljoonaa enemmän.

      Mihin joudumme? Ei tuo oikein enää vetele.

      • marja.liisa...

        Voi voi sentään, kun oli halpaa maitoa. Olisit vaan ostanut hyllyn tyhjäksi. Minä kun käyn joskus tuolla tukussa, kun olen entisenä kauppiaana saanut sinne eläkeläiskortin, Niin siellä on usein maitoa, jossa on useita myyntipäiviä jäljellä, mutta se ei kuitenkaan enää kauppiaille kelpaa. Ja myyvät sen puoleen tukkuhinnasta. Niin olen ottanut jopa 40 litraakin kerralla, jos pakasteissa on ollut tilaa. Ja sieltä kun ottaa pari purkkia kerrallaan jääkaappiin sulamaan, niin jääkaappikin pysyy kylmänä koko päivän. Kun ei enää ole suuria tuloja, niin täytyy ajatella taloudellisesti. Talous tarkka, VAKAVA markka sanoi minun edesmennyt enoni.


    • erkkivain

      Jos on ilmanen sähkö nin kannattaa olla monta pakastinta, meillä sähkö maksaa.

      • marja-liisa...

        Jos lähimpään ruokakauppaan on 20 kilometriä, ja jos kasvattaa melkein kaiken syötävänsä itse, niin kannattaa olla monta suurta pakastinta. Meillä ei osteta marjojakaan 200 kramman pusseissa. Ja possuakin ostetaan vähintään neljännes. Ymmärrän kyllä että kaupungissa se ei ole tarpeen, eikä niillä olisi tilaakaan neljälle pakasteelle Mutta täällä maalla, ja syrjäkylillä pakastimet on tosi tärkeitä. Yhtä tärkeä, kuin jonkunlainen auton kottero, jolla pääsee liikenteeseen. Kaikki on kaukana. Mutta silti- kyllä täällä maalla on mukavaa!


    • Tulin toivottamaan hyvää loppuvuotta ja ihmettelemään, miten uskomattoman kaunis on luonto. Puut ihanan lumikimalteen peitossa , siinäpä olisi taiteilijalla työtä laittaa paremmaksi. Taitaisi hopealle jäädä.
      Joulun pyhät meni menojaan. Vieraita joka päivälle. Siinä sai herkutella itsekin samalla.
      Se pikkuisin vieras, kun sai soman pehmonallen paketista purettua, piteli hetken ja alkoi kääriä takaisin pakettiin....
      Olisikin kiva tietää mitä noiden pienten korvien välissä liikkuu, millaisia ajatuksia ja oivalluksia.
      Tapanin päivänä perinteen mukaan kuuluu saunoa kunnolla. perinnettä tietenkin noudatettiin.
      Noin on että kauan saa syödä ruokia vain pakasteesta ottamalla. Hyvä niin.

      Nyt jäädään odottelemaan Uutta Vuotta ja mitä se tuokaan tullessaan. Toivotaan että meille kaikille ainakin yhtä hyvää tai parempaa kuin tämä kohta mennyt vuosi. Jos tämänkin kaltainen terveys olisi, kiitoksen paikka silloin.
      Kivoja ilta tunnelmia kaikille.

    • SkillaN*

      Huomenta tämän vuoden toiseksi viimeiseen aamuun, pakkanen putosi kymmenen astetta yön aikana, miten siihen suhtautuu vesijohdot?
      Lehdestä luin ohjeeksi, että vettä pitäisi antaa juosta hiljalleen, se estäisi jäätymisen.
      Ei tullut minulle majanmuuttoa, no sen arvasinkin, minulla melkein samat olosuhteet on tässä entisessä.
      Olisin halunnut päästä neljänteen kerrokseen asumaan ja hieman pienenpäänkin asuntoon, onnea heille joilla se onnistui.
      Ystävätär pääsi ja vilpittömästi iloitsen hänen puolestaan.

      Kaunista oli täälläkin eilen, aurinko piipahti, melko matalalle vaan nousi, mutta teki piristävän vaikutuksen.
      Minutkin innosti viemään matot ulos leipomisen jälkeen.
      Nyt alkaa jääkaappi olla taas siinä tilassa, että sinne jotakin uutta mahtuisi, kermapurkit katosi, tein torttuja ja kakun, rieskaan loput.
      Samaa ihastelua minulla kuin meri-kukalla ja Paulamarialla, ihmeellinen on suomen luonto, tästä rikkaudesta ei etelän ihmiset pääse nauttimaan, ymmärtäisivät suurin joukoin tulla katsomaan, euroja tarvittaisiin;)
      Saunomisesta Paulamaria puhuit, pitää kertoa että jo kaksi kertaa olen vastalla kylpenyt ja ei lehden lehteä ole pois tippunut, on minulla sellainen vastan tekijä taikuri, osaa oksat sopivaan aikaa taitella.
      Pakkaseen ei mahtunut kuin kaksi vastaa, mutta niistäpä nautintoa riittääkin.

      Tuotapa harmittelen miksi en ottanut niitä maitoja enemmän, nyt olisi pakkaseen jo mahtunut.
      Eipä ole tullut laskettua tuota sähkön kulutuksen ja halvan tavaran etuisuutta , säästääkö minkä verran, sähkö on kallista.
      Kolmekymmentäviisi euroa menee kuukaudessa minulta, kolme pientä pakkasta päällä ja sitten nämä muut aparaatit, tietokone päällä usein koko päivän, kun ei muista sammuttaa.
      Joku viisas voisi noita kulutuksia laskeakin, minä en viitsi, vielä olen kuluni jaksanut maksaa.

      Alkon laskut ei rasita, taitaa uusi vuosikin alkaa ihan yksin tässä kotosalla, jotenkin tuntuu, että tyhjän saa pyytämättäkin, miksi pitäisi juhlia, hyvä vaan olla rauhaisasti kotona, katsella toisten juhlimista telkkarista.
      Olenkohan tullut vanhaksi todella?
      Nuo kulttuuri menotkaan ei houkuta, on se lähtemisen vaikeus.
      Tuo telkkari ohjelma ei kyllä kovinkaan antoisaa ole sekään.
      Onpa Katleijalla katseltavaa, miten sen olkipukin käykään, olisiko ilkityön jälkiä.

      Nyt on päähäni iskenyt ajatus, että ennen kerhojen alkua taidan keittää hernesopan ja kutsun käsityö kerholaiset syömään (11) luulen että toteutan ajatuksen.
      Pelkään joskus noita päähäni tarttuvia ajatuksia, en pääse näistä eroon muuten kuin toteuttamalla, mutta ei varmaan yhtään huono ole tuo ajatus mikä nyt päähäni pulpahti, ainakin näin uskon.
      Ihan mukavakin toteutettavaksi;)

      Pitää nyt katsella miten näitä viimeisiä päiviä tässä viettäisi, siis vuoden viimeisiä, vaikka ei koskaan tiedä vaikka olisi oma viimeinen menossa.
      Virkeänä alan tätä päivää ainakin aloittamaan, katsotaan mitä iltaan ehtiikään tapahtua, mukavaa päivän kulumista teille toisillekin;)

    • Huomenta!

      Lunta pyryttää ja pakkanen on tipahtanut nollaan. Siitä tekeytyy huonot ajokelit. Minuahan se ei haittaa, auto pysyy hyvin parkissa ja tarpeellinen matka taittuu jalkapelissäkin.

      Hätkähdyttävältähän ryyppäämisen kulut arvion mukaan könttäsummana vaikuttavat. Yritin tarkistella, onko se totta. No kun summan jakaa kahdella miljoonalla, joka voisi olla käyttäjien määrä, saa tuloksen, jota voi pitää mahdollisena. Näihin talkoisiin en kyllä enää kovin rankasti osallistu, eikä se ole ollut örveltämistäni nuorenakaan kuin joskus harvoin.

      Hyvä linkkihän Savonsanomiin olikin. Luin sen nyt ja valaiseehan se asioitakin. Eilen menikin niin, että en ehtinyt Pirtissä käydä. Niin sitä vaan tulee olematon tukka suorana mentyä - muka kiire.

      Nyt täytyy painua lumipyryyn. Ihan mukavaa sekin vaihteeksi tallustella. Rakettien ostoon en kuitenkaan mene, koska en ole ostanut ennenkään.

      Hyvää loppuvuoden viettämistä, aikaa tuhlaten tai hommissa hyörien!

      • Onhan tuo pakkanen lauhtunut, illalla maatamennessä oli 17,2 nyt juuri 1,2 kuitenkin pakkasta. Lunta vähän satanut, ja tuuli vähän tuulee.
        Meinaan kyllä lähteä autolla liikkeelle, ei se niin huonot kelit ole kun on hyvät talvirenkaat.
        Eihän sitä tarkkaan tiedä paljonko Suomalainen laittaa rahaa viinaan. ei niitä paljonkaan tarkastella kun Virosta tuodaan joskus jopa kärrykaupalla. Itseni täytyy tunnustaa muutama vuosi sitten kävin Virossa ja toin sitä Saarenmaata yhden laatikon, mennythän se on, muta juojiakin on ollut useita. Syntymäpäivilläni joimme vain kuohuviinaa, sitähän ei oikein viinaksi lasketa, 8 pulloa ja 50 ihmistä , tosin lapset joivat Pommakkia.
        Jouluksi ostin Alkosta puolikkaan Koskenkorvaa vieläkin korkkaamati.
        Vähiin on juomiset jääneet, eivätkä koskaan työntekoa haitanneet.
        Vanhaksihan tässä on tullut, yliajallahan tänne 70 kirjoittelen, katselin 80 palstaa vuorokauden aikana 5 kirjoitusta, ei se houkuttele sinne siirtymistä. Tänne pirttiin,ja joskus muuallekin kirjoittelen täällä on kaikki tutut, toki tänne joku muukin yli 80 kymppinen kirjoittelee.
        Tässä jäi kaikki muut harrastukset aika vähille tämän muuton takia, nyt jouluksi kaikki oli kunnossa, oikeesti jo ennen joulua. Olen saanut taas lukuhommatkin käyntiin, kolme kirjaa lukenut ihan lähi aikoina. Oikeesti luin yhden kirjan keväällä viimeksi ennen näitä. Tuntui taas mukavalta.

        Skillan suunittelee hernekeittoa, minä laitoin eilen herneet likomaan, tykötarpritakin on. Illalla syödään sitä.
        Kaupassa ei tarvi käydä apteekissa kuitenkin.
        Hyvää vuodenloppua kaikille Late.


      • hurskainen
        LateVaan kirjoitti:

        Onhan tuo pakkanen lauhtunut, illalla maatamennessä oli 17,2 nyt juuri 1,2 kuitenkin pakkasta. Lunta vähän satanut, ja tuuli vähän tuulee.
        Meinaan kyllä lähteä autolla liikkeelle, ei se niin huonot kelit ole kun on hyvät talvirenkaat.
        Eihän sitä tarkkaan tiedä paljonko Suomalainen laittaa rahaa viinaan. ei niitä paljonkaan tarkastella kun Virosta tuodaan joskus jopa kärrykaupalla. Itseni täytyy tunnustaa muutama vuosi sitten kävin Virossa ja toin sitä Saarenmaata yhden laatikon, mennythän se on, muta juojiakin on ollut useita. Syntymäpäivilläni joimme vain kuohuviinaa, sitähän ei oikein viinaksi lasketa, 8 pulloa ja 50 ihmistä , tosin lapset joivat Pommakkia.
        Jouluksi ostin Alkosta puolikkaan Koskenkorvaa vieläkin korkkaamati.
        Vähiin on juomiset jääneet, eivätkä koskaan työntekoa haitanneet.
        Vanhaksihan tässä on tullut, yliajallahan tänne 70 kirjoittelen, katselin 80 palstaa vuorokauden aikana 5 kirjoitusta, ei se houkuttele sinne siirtymistä. Tänne pirttiin,ja joskus muuallekin kirjoittelen täällä on kaikki tutut, toki tänne joku muukin yli 80 kymppinen kirjoittelee.
        Tässä jäi kaikki muut harrastukset aika vähille tämän muuton takia, nyt jouluksi kaikki oli kunnossa, oikeesti jo ennen joulua. Olen saanut taas lukuhommatkin käyntiin, kolme kirjaa lukenut ihan lähi aikoina. Oikeesti luin yhden kirjan keväällä viimeksi ennen näitä. Tuntui taas mukavalta.

        Skillan suunittelee hernekeittoa, minä laitoin eilen herneet likomaan, tykötarpritakin on. Illalla syödään sitä.
        Kaupassa ei tarvi käydä apteekissa kuitenkin.
        Hyvää vuodenloppua kaikille Late.

        Itseliottamista herneistä tulee paras hernekeitto. Jotkut niuhot sanovat, että niistä pellipurkki keitoista irtoaisi jopa metallia. Onhan se sisäpinta jotenkin pinnoitettu.
        Joskus ostan ylikypsän savukinkkupalan hernekeittoon. Kun laittaa pienen kattilallisen, sitä syö monta kertaa. Säilyy pakastamattakin muutaman päivän.

        Majoneesia laitan reilusti päälle lautaselle ennen mikrolämmitystä. Ei pahenna!


    • Aamupäivää.

      Parvekelasit on taas pitsiverhon peitossa.
      Pakkanen on todella humahtanut eilen -18c nyt .2c.

      Jotain siellä pyryttåå,naapuri talon katolta tuuli heittelee lumia.

      Eilen kävin kauppaasioilla.

      Nyt odottelen jospa tohtoti täti tänään soittaisi.

      Viime yö meni taas ihan hunnigolle;)4;jään asti valvotti;(

      Minulla on tuo ruuanlaitto touhu tuon Takataskun ansiosta vähälle.
      Olen todella laiskistunut.Sainhan aikoinaan ammatiksenikin tehdä sapuskaa.Joten otan vähän rennommin nyt.;)

      Minä en pysty sanomaan tuohon sähkön kulutukseen mitään.Minulla sähkö sisältyy vuokraan.Ei ole edes mittaria.

      Jatketaan puuhasteluja;)

      näkyillään...

      • Rva Ylikypsä

        Ehtoota!

        Meillekin on tullut aika paljon lunta ja on tosi hyvännäköistä kun punaisten pihlajanmarjaterttujen päällä on valkoinen lumikasa. Minä niin tykkään noista siivekkäistä, olenhan niistä muutaman kerran tälläkin palstalla kertonut. Nyt on seurattu että millloin tulee joku parvi putsaamaan meidän komean pihlajan. Eilen huomattiin ensimmäiset nälkäiset siipiveikot. Tilhiä ne eivät olleet, niinkuin ei tänäänkään, eikä rastaita, en vaan ole oikein varma lajinimikkeestä, eikä niitä kovin useita vielä silloin liikkunut. Vaan olisittepa olleet maisemissa tänään puolen päivän jälkeen. Niitä oli heti satoja, välillä melkoinen parvi siirtyi naapurin tontilla olevaan oikein isoon koivuun ja kohta taas meidän pihlajaan. En taatusti ole aikaisemmin nähnyt noin valtavia parvia näillä nutkilla, ei niitä voinut edes laskea.

        Kyllä meilläkin lauhtui sää eilisestä illasta lähtien, n.20 astetta, vesisadetta emme kaipaa. Ihan oikeaa lunta se on tänään pitkin päivää heitellyt, välillä tuli sakeastikin, saisihan tuo jo jäädä maahankin niinkuin oikeesti talvella. Aika outoja ilmoja viimeisinä talvina on pidellyt. Miksiköhän?

        Minkähänlainen pauke se käy huomenillalla? Tässä meidän nurkilla on ainakin kahtena viime uutena vuotena räjäytetty postilaatikoita, vuosi sitten otimme laatikkomme pois kadun varresta, taidetaan tehdä samoin huomennakin.

        Mukavaa illan köllykkätä näin toiseksi viimeisenä päivänä! Paulamaria


    • Katleija.

      Viesti Pirttiin ennen vuoden loppumista. Kauppaan pitäisi lähteä vaikk' ei pal mittää tarttekkaa. Maitoa pitää ainakin hakea.
      Hernekeittoa minäkin eilen tein. Aina olen herneet yön yli liottanut nyt en. Ihmeekseni huomasi että herneet hajosivat yllättäen hyvin. Harmi kun en merkkiä tullut katsoneeksi. Kyllä hernekeitto vaihteeksi maistuikin hyvältä.
      Nyt kyllä alkoi mieli tehdä lipeäkalaa.

      ps. selvisi se Gävlen olkipukkiasiakin. MdK ikinörteistä kertoi että se ihan tarkoituksella purettiin, kun ei kauempaa kuulunut siinä seistäkään. Helmikuussa pukki matkustaa Kiinaan, sillä Kiinassa on ensi vuosi vuohen vuosi.

      http://yle.fi/uutiset/gavlen_olkipukki_viedaan_kiinaan__juhlistaa_vuohen_vuotta/7709826

    • Vuoden viimeistä vuorokautta viedään vauhdilla loppuun.
      Lumipyryn ja tuulen voimin.
      Siitä pirtti on kiva paikka ettei sinne "yli-ikäinen" ole koskaan eikä kukaan !
      Kaulin hymyilee kyllä jokaiselle tulijalle yhtä ystävällisesti, eikä "henkkareita" ole pahemmin kysellyt. Ei edes silloin kun nurkkakaappia siivottiin . Siihen kuului myös tutkia onko kaikki juomat vielä tarjoilukelpoisia.
      Kai minun siivouskumppani muistaa-- sehän oli niitä hauskimpia töitä mitä kohdalle voi sattua.........

      Lipeäkalasta ; Monen vuoden jälkeen ostin palan lipeäkalaa. tein oikein hyvän ja paksun valkokastikkeen, maustepippuria kuuluu laittaa päälle, ja eikun syömään. Itse pidän siitä mutta tiedän paljonkin ihmisiä jotka eivät voi sietää lipeäkalaa.
      Mutta ei hätää , valinnanvapaus on olemassa. Kinkkujen laatikoiden ja muiden raskaampien ruokien jälkeen olikin oikein hyvää.
      Hernekeittokin olisi hyvää mutta tuo kihti rajoittaa sen syömistä... ne herneet.

      Muuten uusivuosi menee hyvin rauhallisesti, ehkä ilotulitusta käydään katsomassa jos viitsitään.
      Sitä rauhallista Vuoden vaihdetta toivottelen kaikille.

    • SkillaN*

      Huomenta vuoden viimeiseen, olisi tilin teko aika menneestä.
      On tuo muisti onneksi niin huono, ettei paljoa muista, virheitä kai niitä on tullut tehtyä, ehkä joku hyvä tekokin löytyy.
      Niin se tämä ihmisen elämä kulkee vuoroin aallon pohjaa, sitten pilviin nousee, ei kyllä enää tämän ikäisenä pilviä kurkota;)
      Onhan sitä tullut kaduttavaksi asti elämän matkalla touhuttua, koviakin asioita koettu, mutta nyt viimeinen vuosi aika rauhallisesti on edetty.
      Tuleva vuosi, mitä tuonee, ei suuria odotuksia, terveyttä kun riittäisi, jaksaisi nämä touhunsa hoitaa ja mieli virkeänä eteen päin mennä.
      Haaveet on lentäneet taivaan tuuliin, kyllä huomaa, että elon ehtoota elän, mutta vielä kuitenkin jaksan innostuakin, kun joku asia kohdalle kolahtaa;)
      Iloitaan uuden vuoden tulosta ja opetellaan kirjoittamaan uusi numero sinne luvun perään.

      Tuo ikä ei liene mikään syy olla kirjoittelematta tälle palstalle, minä jo ennen seitsemää kymmentä tänne löysin ja kotiuduin, en aio minnekään siirtyä, vaikka tuo rajapyykki uhkaavasti lähestyy.
      Mistä sitä niin tarkkaan tietää minkä ikäisiä tänne kirjoittaa, no tietenkin meidät rekisterissä olevat voi tarkistaa, jatketaan vaan viestien laittaminen, kai eston laittavat jos ei sovi;)
      Paikallisessa Alkossa en ole käynyt montakaan kertaa, kyllä ne Tallinasta tuodut riittävät vuosiksi, harvoin käy vieraita joille voisi tarjoat, yksin en koskaan väkeviä ota.

      Minusta myös on oma tekemä hernekeitto parasta ja kattila saa olla iso, että voi säilöä vaikka pakkaseen, kaikkia pitkään keitettäviä teen aina isomman annoksen samalla kertaa.
      Onhan sekin sähkön säästöä ja korjasin virheen, ostin lisää muutaman purkin sitä maitoa kun pakkaseen sopii;)
      Sähkökynttilät kuuseen ostin myös, kun oli seitsemänkymmentä % alennettu, vielä ehdin lisää laittaa tämän joulun ajaksi ja onpahan sitten vuoden perästä mahdollisuus ne taas ripustaa, kuka tietää?

      Lipeäkalaa en oppinut syömään, vaikka kotona sitä aina laitettiin, maitokastiketta kyllä söin, sehän on aina hyvää.
      Ihmeen hiljaista on ollut, ennenhän ne paukutti raketteja jo aiemmin, kyllä raketti kauppaa kovasti tekivät eilen, katselen kaupungin ilotulituksen ikkunasta, jos pysyn hereillä.
      Eiköhän vuosi vaihdu, vaikka en raketin rakettia näkisi.

      Nytpä toivotan tämän vanhan vuoden osalta iloista päivää ja yön keskituntina sitten se vuosi alkakoon kaikilta hyvissä merkeissä, sitä odottamaan,,,

    • Huomenta!

      Aikaisinpa kevätalven oloinen ilma on tullut. Kurkistelin parvekkeeltani: lumikuormat ovat autojen katoilta lähteneet, ikkunapellit ovat putsautuneet, vetistä hölsää näkyy, sumuista ja hämärää on. Lämpöäkin 4.
      Maastossa näkyy lumi vielä pysyneen.

      Eipä ole minulle mitään merkittävää kuluneena vuotena tapahtunut. Pieniä vastamäen nyppylöitä ja saman verran myötätuulta. Joten tasapainossa olen tallustellut. Tulevastahan en voi mitään ennustella.

      Minulle on jäänyt kuva päähäni 10. vuotispäivästäni, vaikka sitä ei mitenkään juhlittu. Istuin ja mietin elämääni: paljon oli tapahtunut. Pari evakkoreissua ja viimeisestä huonoja kokemuksia, vuosipäivääni edeltävänä keväänä hiihtelin naapuriin kiertokouluun, siitä alkoi ii - savottani. Keväällä oli pöllin kuorintaa mökkimme lähirannassa, painoin töitä urakalla, siitä tuli ensimmäinen palkkatilini, puolet annoin vanhemmilleni. Siinäpä pöytään nojaten muistelin ja ihmettelin kuinka aika kuluukaan ja mitähän seuraakaan...kunhan toinen kymmen tulee, sitten voin tehdä mitä haluan. Muistikuvani on melkoisen ehjä.

      Nyt en ole niin optimistinen, että tekisin 10-vuotissuunnitelmaa tulevasta. Parasta katsella lyhemmissä jaksoissa. Luotan kuitenkin, että 2015 vuoden näen. En ole varma, vieläkö kaupunki paukuttelee Heurekan pihalla raketteja vai pistääkö nekin eurot tarpeellisempaan. Enpä lähden kuitenkaan sinne sojoon sorkkiutumaan katselemisen vuoksi..

      Hyvää Uuttavuotta! Tai ainakin kohtuullista, jos tuntuu siltä, että hyväksi ei noin vain muutu.

      • Eihän tästä vuodesta ole kuin rippeet jäljellä, Vuosi kuitenkin mennyt mukavasti, ei valittamista, olotilani parantunut huomattavasti.
        Tuosta menneestä senverran, aiemmin jo kirjoitinkin jotain, mutta tuosta ynnämuun pöllinkuorimisesta tuli mieleen omat hommat, meillä oli koulu, ei tarvinnut käydä kiertokoulua niinkuin äitini oli lapsuudessaan käynyt. Kun olin kesälomalla koulusta olin veljeni kanssa maalaus hommissa Aitaa ja muitakin ujkomaalauksia tein, siitä se jatkui aina koulun jälkeenkin ympäri vuoden kaikenlaisia maalaustöitä, veljeni oli urakiitsija töitä piisasi kotikunnassa ja vähän muuallakin. Veljeni opetti hyvin tapeetti, kuin tasoitushommatkin hyvin, samoin kaikki ammattiin tarvittavan tiedon,
        Niillä tiedoilla ja taidoilla pärjäsin Helsingissä oikein hienosti loput työelämästäni. Joskus tuntui oikein mukavalta kun oli paikkoja joihin ei muut firman miehet kelvanneet, se oli firma jossa viimeksi olin 25 vuotta.
        Elämä muutenkin mennyt kohtalaisesti, vanhetessaan olen monenlaisia sairauksia kokenut, mutta aina niista selvinnyt.
        Taas on odottamassa uusi kokemus Kaihileikkaus heti tammikuun alussa. Siitäkin uskon selviäväni.
        Eteenpäin ei kannata ennustella, vastaan tulee mitä tulee.
        Odotetaan mitä se elämä tuo.
        Hyvää Uuttavuotta Lauri Ja kumppani.


      • hurskainen
        LateVaan kirjoitti:

        Eihän tästä vuodesta ole kuin rippeet jäljellä, Vuosi kuitenkin mennyt mukavasti, ei valittamista, olotilani parantunut huomattavasti.
        Tuosta menneestä senverran, aiemmin jo kirjoitinkin jotain, mutta tuosta ynnämuun pöllinkuorimisesta tuli mieleen omat hommat, meillä oli koulu, ei tarvinnut käydä kiertokoulua niinkuin äitini oli lapsuudessaan käynyt. Kun olin kesälomalla koulusta olin veljeni kanssa maalaus hommissa Aitaa ja muitakin ujkomaalauksia tein, siitä se jatkui aina koulun jälkeenkin ympäri vuoden kaikenlaisia maalaustöitä, veljeni oli urakiitsija töitä piisasi kotikunnassa ja vähän muuallakin. Veljeni opetti hyvin tapeetti, kuin tasoitushommatkin hyvin, samoin kaikki ammattiin tarvittavan tiedon,
        Niillä tiedoilla ja taidoilla pärjäsin Helsingissä oikein hienosti loput työelämästäni. Joskus tuntui oikein mukavalta kun oli paikkoja joihin ei muut firman miehet kelvanneet, se oli firma jossa viimeksi olin 25 vuotta.
        Elämä muutenkin mennyt kohtalaisesti, vanhetessaan olen monenlaisia sairauksia kokenut, mutta aina niista selvinnyt.
        Taas on odottamassa uusi kokemus Kaihileikkaus heti tammikuun alussa. Siitäkin uskon selviäväni.
        Eteenpäin ei kannata ennustella, vastaan tulee mitä tulee.
        Odotetaan mitä se elämä tuo.
        Hyvää Uuttavuotta Lauri Ja kumppani.

        Olet ollut ammattimies Late, olitko itsenäinen yrittäjä vai toisen töissä? On niissäkin eroja; se eläkekysymys. Työntekijälle kertyy, yrittäjän yritettävä vaurastua pomona.

        Itse vaan ilman ammattimiesnimikettä työskentelin. Pelloilla, metsissä, tehtaissakin. Niinpä eläkekin jäi keskikastiin.
        Kyllä silläkin toimeen tulee kun nätisti elelee. Olisikin ollut vaikka tasokas timpuri. Nehän tahkosivat rahaa mm. ydinvoimalaitoksia rakennettaessa. Taitavat nykyisen olla suomenlahden takaisia kavereita nekin.


    • sivullisena sanon

      että hyvän miehen on kumppanisi saanut!

    • SkillaN*

      Hyvää huomenta ja nyt lienee aihetta nostaa malja uudelle vuodelle 2015, nurkkakaapista varmaan aineksia löytyy, kippis!
      Niin siirryttiin uuteen ja tuiki tuntemattomaan vuoteen, pitkältä tuntuu ajatus vuoden päähän.
      Kovasti toivon, että meillä kaikilla olisi terveyttä, iloa ja onnea tänä vuonna.
      Eihän se niin mene, etteikö harmejakin polulle tule, mutta ne pyrimme voittamaan ajattelemalla myönteisin ajatuksin, huominen kaiken muuttaa voi.
      Itselläni meni vuoden vaihtuminen unten mailla, yhdeksältä katselin rakettien taivaalle ampumista, sen vähän mitä näin talojen takaa, tulipa mieleen olisiko nuokin eurot voinut johonkin hyödylliseen käyttää.
      Aivan hirveitä summia taivaalle ammutaan, kun koko maan rakettien määrää ajattelee, ei tunnu laman vaikutus.
      Eipäs nyt pitänyt heti alusta vuoden mitään saarnaa aloittaa, mutta mihinkäs sitä tavoistaan pääsee;)

      Kylläpä sitä näissä huonopalkkaisissa töissä olen minäkin leipäni ansainnut, mutta jonkun on niitäkin tehtävä ja hurskaisen tavoin eläkkeelläni elän, mistä suurin osa kertyy mieheni aikaan saannoksista.
      Oma eläkkeeni olisi jäänyt olemattomaksi.
      Ei sillä ettenkö töitä koko ikäni olisi tehnyt, joskus kolmekin työtä yhtä aikaa, mutta se tienesti jäi kaikista olemattomaksi.
      Mutta selviän ei ne suuret tulot, vaan pienet menot, ne kohdallani pätee.

      Sivullisen mielipiteeseen yhdyn, hyvä mies Late on, mutta vakka kantensa valitsee, taitaa samaa mieltä olla Late vaimostaankin, näin olen asian huomannut.

      Eipä noita tohdi kymmenen vuoden päähän ajatuksia lennättää, jospa vaikka vuosi kerrallaan, joskus päiväkin riittää.
      Toisaalta onhan aina mieli eteenpäin suunnattava, suunnitelmia on hyvä tehdä, jos sitten ei toteen käy, sekin on hyväksyttävä.
      Ei nämä meikä mummon haaveet enää ihmeitä sisällä, kunpa saisi terveenä kuolla;)
      No sitä ennen elellään ja katsotaan mitä eteen tulee ja toivotaan mielen kirkkaana pysymiseen, siinä ohessa muu järjestyy.

      Jotakin katumuksen tunnetta vuosi(vuodet) on mieleen jättänyt, mutta tehtyä ei saa tekemättömäksi, joten elämä jatkukoon.
      Lupauksia en tee, mutta toivon tuon painoni kanssa jaksaa tälläkin tasolla painia, ettei enää lisää tulisi, heikko luonne olen, ruoka maistuu.
      Sitä liikkumista olen ihan itseltäni salaa ajatellut, että jospa se onnistuisi tänä vuonna paremmin kuin menneenä;)

      Nyt kaikki elämään tätä ensimäistä päivää ja koskematonta vuotta kuluttamaan, vielä kerran, onnea ja kaikkea hyvää teille kaikille vuodelle 2015!

    • Ehtoota.

      Rytinällä ja räiskeellähän se vuosi vaihtui ;)

      Onneksi se on jo ohi.

      Minulle kävi eilen kenkusti.Paiskasin ulosn lähtiessäni oven kiinni ja sitten tajusin AVAIMET nähän jäi sisälle.
      Ei muuta kuin huoltomiehelle yhteys.
      Nyt on avaimet alakerrass piilossa.

      Karmea keli ulkona.Mittarissa 1,7c.

      Olimme taas kerran kerhohuoneella ja nauruterapiaa sain.
      On se tuo kerhohuone hyvä henkireikä.

      Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille.

      näkyillään...

      • hurskainen

        Minulle sattuu tätä ulosjäämistä melkein viikoittain. Olen varautunut siihen niin, että ulkona on vara-avain. Tämä on mahdollista kun asun ok-talossa.
        Siihenkään en vielä usko. Vara-avaimellakin on oltava vara-avain. Jompi kumpi niistä aina löytyy.

        Pakastearkku

        Sen kansi oli jäänyt hiukan raolleen kun jäisen kinkupalan sieltä hain la.27.12 . Mahtoi se syödä sähköä. Oli valitettavasti vesikeli kun huomasin.
        Nyt kun ensi viikolla tulee pakkanen, pääsen sulattamaan sen kwh-rosmon. Kaikkea sitä sattuukin


    • Hyvähän se muori 67 nauruterapia paikka on. Kun väliin saa nauraa kunnolla, eivät vihaiselta näyttävät juonteet kasvoissakaan pääse tulemaan.

      Pienin elkeinpä vuoteni vaihtui. Paukuttelua kyllä riitti, mutta enpä edes ulos lähtenyt katselemaan. Jotenkin alkoi totutusti kymmen maissa silmiäni kiinni luppasemaan ja painuin pehkuihin. Hyvin nukutti eikä rakettien jyrähtelyt untani häirinnyt.

      En muista tehneeni uutta vuotta varten lupauksia. En nytkään. Onhan se kuitenkin vain yksi päivä jonossa ja vuosiluvun vaihto. Päätökseni tulevat silloin kun ja jos ovat tarpeen. Nyt ei ole ajankohtaista tarvettani, kunhan sinnittelen
      eteenpäin.

      Aika hiljaista on Pirtissä ollut. SkillaN kuitenkin on ollut aamusta hereillä ja muori 67, illasta. Mitäs siitä, onhan niitä näinä "juhlavina" aikoina monellakin muuta puuhaa ja menoa.

      Hyvää vuoden jatkoa, vielähän tätä vuotta on hyvin edessäkin!

    • Katleija.

      Uudenvuodenpäivä on iltaan ehtinyt, univelka on maksettu päiväunilla. Visusti pysyttelin eilen sisätiloissa, paukutteluahan riitti ilta kuudesta pitkälti yli puolen yön. Kaupungin ilotulitus ei minulle näy edessä olevien kerrostalojen vuoksi.
      Mutta ennen klo yhtä yöllä joku oli jo ehtinyt ottaa videolle ja laittaa you tubeen. Tää on tätä nykyaikaa.

      https://www.youtube.com/watch?v=7StdbzGwiJw
      (kolmen minuutin kohdalla alkavat raketil lennellä)

      Huomenna pannaan pillit pussiin eli koristeet laatkkoon, joululiinat ja -verhot kaappiin sekä kuusi vintille. En minä malta loppiaiseen asti niitä jättää.

    • SkillaN*

      Huomenta välillä arkeen, heti kohta taas pyhä.
      Alkaa nuo jouluvalot sun muut jo kyllästyttää, mutta koetan malttaa Loppiaiseen.
      Märältä näyttää tuo sää lämmön puolella yksi aste, kadut kiiltävät, olisiko viisainta unohtaa ulos menot tänään, voi säästyä kuperkeikalta ja luiden katkeilulta.
      Jospa hiekka autot ajaisivat.

      Lepoa on tullut nyt aika reilusti, jos se varastoituu, pitkään jaksan rientää, viime yönäkin nukuin kahdeksan tuntia.
      Olipa muuten hieno uudenvuoden konsertti eilen, melkein kolme tuntia isä Straussin ja poikiensa sävellyksiä.
      Siinä ohessa upeita maisemia kauniita kukka asetelmia ja balettiakin.
      Tuli haikea olo, kun siinä istuin ja katselin, meillä oli samalla tapaa mieheni kanssa uudenvuoden päivä viettää.
      Ruokailimme ja sitten juhlavasti istuimme kuuntelemaan presidentin uudenvuoden puheen, sitten vuoroon konsertti ja sen perään mäenlasku.
      Muistan että jopa harmitti, jos joku tätä meidän tapaamme häiritsi.
      Nyt katselin yksin ja mielen haikeaksi veti.
      Tämä niistä harvoista ohjelmista mistä voi sanoa, että nautittavaa.

      Kova oli pauke Turussa ja komioita raketit ja paljon niitä ilmaan lensi.
      Täällä ei pahemmin yöunta edes paukuttelu häirinnyt, heräsin kyllä pieneen paukkeeseen välillä, mutta uni veti takaisin höyhensaarelle;)
      Aikainen lintu madon nappaa, mikähän se minun aikaisin heräämisen hyöty onkaan, aina olen aamulla aikaisin hereillä.
      Nautin siitä hiljaisuudesta mikä aamulla on, vaikka kyllä elämän syke myös päivän mittaan miellyttää.
      Kiitos muori soitosta;)
      Hiljaista on pirtissä ollut, luulisi että aikaa pyhinä olisi, mutta ehkä kaikki ei kuitenkaan näin rauhaisaa eloa pidä kuin minä, vierailut on pyhien juttu.

      Jopas huono tuuri hurskaisella ja nyt vielä näin lämpimäksi tuo sää muuttui.
      Jostakin luin miten paljon sähköä mikin laite vie ja mitä sillä voisi kustantaa, jonkun säästön kohdalla jopa ulkomaille pääsisi.
      Ihan näitä pieniä laitteiden sulkemisia ja veden säästöjä, niistä siinä jutussa kerrottiin, telkkarikin pitäisi aina seinästä irrottaa ja sammuttaakin napista ei säätimestä, ym. saman kaltaista, en tiedä oliko totta se juttu.
      Joku on sanonut, että jatkuva valojen sammutuskin lamppuja rasittaa, mitä tässä nyt uskoisi?
      Pitäisi minunkin katsoa, joko sopisi pakasteet kahteen, saisi pois yhden päältä , hurisee jatkuvasti, pitääkin katsoa, onko kansi kunnolla kiinni;)

      Näitä pieneltä tuntuvia juttuja tässä käyn pohtimaan, tulkaa kertomaan omia iloja tai murheita.

      • hurskainen

        Katselin huolestuneena sunnuntaina alkavaa nopeata pakastumista. Toisen hyöty, toisen harmi tässäkin.
        On keskitalvea. Soiden takaa ei saada puutavaraa ajetuksi ellei pakkanen auttaisi kestävien ajo-polanteiden tekemisessä.

        Mökin hataruus minua huolestuttaa. Sähkönkulutus ainakin kaksinkertaistuu pitemmillä pakkasjaksoilla.
        Ja se viluisuus. Kun toiset ihmiset pärjäävät pakkasilmalla tavallisilla talvitamineilla, meikäläinen ei.
        Kun pynttää itsensä michelin ukon tapaiseksi muumioksi, niin toki sitä voi päiväsysämellä lähikaupassa pyörähtää.
        Ei kuitenkaan enää hämärissä, ettei perusahistuneet luulisi ulkopuolisen sivilisaation tulevan kaappaamaan juuri häntä.


    • Presidentin puhe ja Wienin filharmonikkojen uuden vuoden konsertti oli minunkin eilisen ohjelmani mieluisin osa.

      Joulustressi on helpottanut, nukkuminen ja nyt myös menojen vähentyminen on tehnyt hyvää, vaihteluhan aina virkistää.
      Kohta taas on varmaan kiva alkaa uudet kaudet harrastuksissakin, niin se menee.

      Presidentti puhui aivan miellyttävästi ja tosi viisaasti. Vielä viimeinenkin lause, kun hän puhui Venäjän uhasta ja Suomen turvallisuudesta sekä puolustuksesta , niin oliko se jotain tällaista, että "yksinämme emme ole toinen toistamme kummempia, mutta yhdessä, yhtenäisinä, olemme voimakkaita". Voin muistaa väärinkin.

    • Laitan pressan puheen viimeisen kappaleen tähän, etten vääriä tietoja levitä.

      " Hyvät suomalaiset, tutustuimme itsenäisyyspäivän aikoihin Hannes Hynöseen, veteraaniin, 101-vuotiaaseen elämisen osaajaan. Tätä nykypäivän osoittelevaa väittelyä siitä, ken on liberaali ken konservatiivi, vanhoillinen tai uudistusmielinen, suvaitseva vai suvaitsematon, tärkeä tai vähemmin tärkeä; sitä väittelyä Hannes johdatteli selkoajatteluun.

      Jotenkin niin häntä ymmärsin, että hyvän elämisen osaaminen vaatii itsetuntemusta.
      Että mittaa muilta odottamansa siihen, mitä itse tekee.
      Että muistelee mukavat, mutta tietää ikävät.

      Tai että näkee, ettei sitä nyt olla toinen toistaan kummempia, mutta yhdessä vahva voima.

      Toivotan teille kaikille hyvää alkanutta vuotta ja Jumalan siunausta! "

      • Rva Ylikypsä

        Hyvvee jatkoo alakaneelle vuojelle!

        Pimmeetähän siellä jo on. Terveesijä saanasta! Piti lämmittöö sen verra aekasin, kun viijeltä tulloo Loirin essiintymine. Ite en oo mikkääk kova kylypijä, toesin kun tuo miespuolinen henkilö, mutta nyt kyllä lupasj tulla kohta poes, toesen kerrav vuan kääpi laateilla. Oekeestaam minu on pitännä olla vähä vahtimassa, ettei mittää vahinkoo siellä saanan puolella satu. Tämä kaveri oli toissa uamuna lehenhakureessulla kuatua kemahtanna liukkaalla pihapolulla, ee kerrav vuan kahesti, Minähän vetelin vielä siihe aekaan sikkeetä, enkä tiennä mittää, ennenku mies sano makkarin ovella, että elä säekähä. No kyllähäm minä siinä säekäen nii että meenas syvän pompata kurkusta ylös. No piipaa-aatohan siinä pitj soettoo ja matka jatku aluesaeraalaa, ee kuitenkaa hällyytykset piällä. Hänelle on reelu vues sitte vaehettu vasen lonkkanivel ja pelättii, että siinä kenties sattu jottae. Piästiinpä pelekällä säekääksellä, ee näkynnä kuvissa mittää vakavoo.. Mutta meleko kippee se on ja vaekeeta rajottoo liikkumistaa.

        Meellekkii on tullu vettä iham melekee kuatamalla, lumet varmaa pian sullaa poes. Liukasta on kaekilla pihapoluilla, pimmeellä ee hirvii männä pihalle ollenkaa, eepä oo tarviskaa. Eekä tällä hetkellä ossoo yhtääs sannoo, piäsöökö aatoon, mullakii on vasen polovi niih häjynä, etten taeja piästä ratin taakse.Onhan sitä tuota miehen sukua samalla paekkakunnalla, jotta apuva on suatavissa tarvittaessa.

        Märissä puitteissa tää alakanut vuesj näätästää jatkuva, nyttiir räästäältä lorruuttaa vettä nii että tänne sisälle astik kuuluu. Onneks ee tarviil lähteem mihinkää.

        Raahallista ja onnekasta jatkoo tällev vuojelle!!!! paulamaria


    • Merilii

      Ihanan ilmeikästä on savon kieli, tuo "kuatua kemahtanna" sai minut näin älähtämään.
      Parantumisterveisiä Ylikypsälle! Ja hyvän uuden vuoden toivotukset teille minultakin!

      Täällä kävelytiet ovat aivan paljaina jäästä, ja sää on mitä parhain nyt iltasella, aamupäivällä näyttikin sää ulkona pahalta, mutta kun ennustettiin iltapäivällä parempaa, niin luotin siihen, ja paikkansa povaus piti.

      Nyt alkaa sanainen varastoni olla tyhjennetty, huomenna alkavat joogaharrastukseni ja jatkuvat sitten hamaan kevääseen saakka.

      Kaikkea hyvää, kansalaiset!

    • SkillaN*

      Taas aamu ja huomenten toivotukset, tuo huomenkin taitaa sisältää useampaa tarkoitusta.
      Sää on loskainen ja lämmin, eilen satoi koko päivän räntää, ei ulos mieli tehnyt, apteekissa oli pakko käydä, kastuin melkoisesti ei tullut edes sateenvarjo mukaan.
      Nyt ei sada, ei myrskyäkkään, kovasti myrskyjä ennustivat, sähkö katkojakaan ei meillä ole ollut.
      Hyvään alkuun on päästy tätä vuotta ja kun aina vaan pilvessä on, voi olla yllätys, kun aurinko esiin tulee, päivä onkin venynyt huiman harppauksen.

      Ikävästi on ylikypsälle käynyt, ainahan ne tekonivelet herkästi vaurioituu, siinä kuin omat luutkin, onneksi ei nyt näin käynyt.
      Varmaan on sairaaloissa vilskettä ollut, on se tuo jäätikkö niin petollinen, vaikka hiekkaakin olisi levitetty, köpöttelyksi meinaa kävely muuttua itse kullakin ja sitten on paikat kipeinä.
      Onko Paulamaria polvesi leikattu?
      Minulle ne piikit laitettiin ja syön jatkuvasti jotakin niveliä vahvistavia pillereitä ja toin Haapsalusta myös voiteita, en nyt tiedä mikä se auttoi tai auttaa, vähän paremmin kumminkin liikun.
      Ostin myös jotakin katajavoidetta, sitä laitoin käsivarteen, kun alkoi kipeäksi käydä, kai liikaa puikkoja olen heilutellut.
      Käsivarsi meni aivan punaiseksi, säikähdin jo että mitä nyt, mutta eipä ollut seuraavana päivänä käsi kipeä, oliko apua, vai paraniko muuten.
      Ikävä vaivojen kanssa on elää, mutta miltei joka päivä vaan jostakin kipu tulee, sellainen pieni virutus ja taas aristaa.
      Näiden kanssa sitä vaan mennään;)

      Minä pidin myös presidentin puhetta hyvänä, viisautta on myös tämän veteraanin puheet, hyväksymistä ja itseltään myös vaatimista tämä elämä on, syyttävä sormi ei aina muita kohti pitäisi olla pystyssä.
      Katsoin eilen osan elokuvaa, missä kaksi pariskuntaa syyttelivät toisiaan ja miten se sitten jatkui ja laajeni, aina uusia aiheita löytyi, ei osattu pysyä asiassa, näin se usein menee.
      Elokuvan nimeä ja alkuosaa en katsonut, mutta lapsista se oli alkanut, paisui sitten jo perheriitaan.
      Itsetutkistelu olisi meillä varmaan kaikilla joskus paikallaan, vaikka niinhän se tuntuu, että en minä, nuo toisethan ne;)

      Harmihan se on tuokin, jos talo vanhenee ja lämmitys kysyy euroja, meilläkin ikkuna remontti ennen tähän tuloani tehty ja on niin epäonnistunut kuin olla voi, joka ikkuna vuskaa, siihen kun lisätään teho tuuletus, eipä raitis ilma lopu.
      Lämmintä kyllä on, mutta vetohan ei vanhat luut kestä.
      Koneeni on ikkunan ääressä ja veto tuntuu.
      Oletko hurskainen saanut verenkierron parannukseen mitään lääkettä, väittävät, että konjakki pienissä määrin auttaisi.
      En nyt kylläkään sitäkään konstia yllytä kokeilemaan, voi tulla vaikka tapa ja nythän juuri ollaan sitä viinalakkoa pitämässä.

      Nyt olisi katseltava miten tätä päivää viettäisi, että mielekästä olisi;)
      Siinähän se ehkä kuluu, kun jääkaapilla välillä käy ja istahtaa telkkarin ääreen, ei kyllä ohjelma anti houkuttele, kun lehteä vilkaisin, no saunomiseen päivän lopetan ja se on mukavaa;)

      • hurskainen

        Parhaillaan tuuli käy luoteesta kovin vilakkana. Vastaa tyyntä pakkasta tuo hyisyys puolta enempää mitä mittarit näyttää.
        Ulkona kun liikkuu ja kaikki talvikamppeet on päällä siellä kyllä pärjää kun käymäänhän siellä ollaan eikä olemaan.

        Sisäistä villapaitaa tänäänkin tarvitsin, ei paljoa, vain lämmikkeeksi. Nukkuminen on mielenkiintoista. Kun on 2 täkkiä, kaks huopaa, kesäsukat ja villasukat niin lämpimänä pysyy.

        On ollut mukava nähdä uutisista ja lehdistä, että vähillä henkilömenetyksillä pärjättiin vuodenvaihteessa. Tulipaloissa menehtyi muutamia ihmisiä.
        Tammikuukin pilalla, enää helmikuuta lyhyempi. Ottaa sitä varmaan pannuun.


    • Illan hämärissä!

      Vesisadetta on rynkyttänyt nyt pari päivää. Lumet ovat lähteneet ja nurmikot vihertää. Pitäisikö tätä nimittää takasyksyksi. Hämärää on ollut päivälläkin.

      Eipä nyt ole paljon kertomista. Lukuhommissa ja kaappien järjestelyssä on aikani huvennut. Kirjoitteluunkaan ei oikein intoani riitä. Kunhan mennä jollottaa, jospa siitä piristystäkin tulee. En kuitenkaan ongelmina vetämättömyyttäni näe. Lienee vain akun lataus käynnissä.

      Koetetaan pärjäillä, hyvää loppuvuotta teille!

    • SkillaN*

      Huomenta, jokohan alkaa veto kaikilta loppua kirjoittelun suhteen, niin hiljaista on tuo oven käynti.
      Eipä tätä asiaa ole minullakaan, , sääkin jatkaa samaa rataa, luvassa on kylmempää, jospa nyt rupeaisi jo talvea pitämään.
      Eihän niistä kovista pakkasista ole väliä, eikä liioin paljosta lumestakaan, mutta kyllä talvi saisi talvena käydä.
      Tuohan se lumi ja pakkanen työtäkin tullessaan, laskettelun puolella ainakin, muutenkin ulkoilu olisi vaikka suksien kanssa mukavaa.

      Kunhan nyt saadaan aurinkoa näkyville, masennukset häipyy, ynnämuukin tossua toisen eteen ilolla pistää, kieltämättä nämä pimeät päivät mieltä myrtävät.
      Onkohan niin, että Luojamme on ajatellut, että ihmisen mieli kaipaa välillä tyhjäkäyntiä ja vain harmaat ajatukset esiin tulee.
      Mikään ei huvita, liian asialliseksi sitä ihminen väliin rupeaa, pitäisi jotenkin itseään riuhtaista, pois näistä pimeyden aiheuttamista aatoksista.
      Lukeminen voi myös intoa antaa, kun osuva eepos käsiin sattuu.

      Nyt hurskainen kyllä jo suurentelee tuota eloaan, vaikka kyllä pureva tuuli joka paikkaan työntyykin.
      Onhan se onni, että noita peittoja on edes paljon, toivoa sopii että köykäsiä ovat, ettei ihan litisty niiden alle, heh,heh.
      Kohtuus se sisälämmittelyn kanssa on oltavakin, muuten voi käydä niin, että seuraavana päivänä on pää pipi ja sekään olotila ei kiva ole.

      Kiitos merihuisku tuosta linkistä, kauniita kuvia on ja runotkin onnistuneita.
      Ikävä että olosi on heikko, ei muuta voi toivoa, kuin toipumista ja voimia eteenpäin.
      Kevättä kohti mennään, jospa niitä voimia sitten taas tulee ja haaveilut mökille menosta mieltä piristää.

      Nyt sunnuntai päivän viettoon, tytär miehineen tulee syömään kanssani noita jouluruokia, alan jo olla kyllästynyt niiden säilyttämiseen, syödään pois ja siirrytään arkisiin menuihin;)
      Kaikesta pimeydestä, sateesta ja tuulesta huolimatta, pidetään mielialaa korkealla, huominen kaiken voi muuttaa;)

    • yksinäinen,,

      saako kysyä, missä asti tytär asuu? tapaatteko usein lapsiasi?

      • SkillaN*

        Saat kysyä;)

        Tytär asuu 2-0 km päässä, poika 20 kilometrin päässä.
        Liian harvoin tapaamme, puhelin yhteys toimii tyttären kanssa useimmin, poika muistaa harvemmin.
        Hänen työnsä on ainaista menoa ja ehkä ei asiakaan ole, kun en vielä apua tarvitse

        Ehkä yksinäisyyttä karkotan osalistumalla yhdistys toimintaan, aina yhteisiä rientoja löytyy.
        Olen tarkoituksella erkaantunut nuoristani, saavat elää omaa elämäänsä niin kuin haluavat, niin kauan tämä toteutuu, kun terveenä saan olla.
        Loppiaisena menen tyttären luo syömään, sinne myös hänen lapsensa tulee.


    • Elämän viisauksia savon murteella

      Immeine on keski-ikänen sillon ku juhlista valihtoo ne joesta jootuu aekusemmin kottiin.
      Jos et opettele naaramaan vaekeoksille niin millees sitte vanahana naarat?
      Mikä laalulla tulloo, se laalulla tulloo. Anna tok tulla vuan.
      Hakkoo ite omat halakos, niin suat niistä lämpimän kaks kertoo.
      Et ossoo naatiskella jootilaesuuvesta jos sinulla ee oo paljon töetä.
      Ihmeitä tapahtuu sillon tällön, mutta kyllä niitten etteen suap tehä mahottomasti töetä.
      Jos viime tinkoo ee oes niin paljopa jäes asijoeta tekemätä.
      Elämä pittää justiinsa istuntoo. Ootko ite paikan piällä?
      Vuan oljpa hyvä että ee ollu kerihtimet, sano ukki ku puukko seenänraosta silimään sutkahti.
      Jos huomoot että oot kuopassa- niin toppoo ihmeessä kaevuu.
      Elämän tarkotus on murheen karkotus.
      Mikkään ee ruostu niin joutuin kun laakerj, jolla on leppäilty.
      Jotkut tekköö mitä tahhaasa että ee tarvihtis tehä mittään.
      Kaks syytä olla tekemätä mittään:
      Oot yrittännä sitä ennennii.
      Et oo ennenkään yrittännä sitä.
      Kompastelu voep estee kuatumisen.
      Leoka pystyyn kun tulloo kova paekka - pyssyypähän aenae suu kiinni.
      Liian paljon hyvvee on ihanoo.
      Kaekissa on tarpeeks sisua kestee toesten vastoenkäömiset.
      Jos mieles tyhjenöö, elä unneuta katkasta iäntä.
      Ne tekköö, jotka ossoo. Jotka ee ossoo, ne arvostelloo.
      Menestys on kuin pieru - muu kuin oma ee hyvälle haese.
      Oekominen on monasti jootusin konsti piästä sinne, minnekkä ee ollu mänössä.
      Oo, eläkä vuan oo olevinas.
      On heleppoo ellee nuukasti kun ee oo varraa tärvätä.
      Meenasin vaehtoo paetoo vuan vaehoennii ajatukset.
      Kukkaa ee oo vielä hikkeen hukkunna.
      Se joka sano että eepä tuo voetto niin tähellinen oo, meleko varmasti hävis.
      Mietippä teepannua. Vaekka se on kaaloosa myöten tulisessa nesteessä niin eekun viheltellöön vuan.
      Tekköö noppeemmin oekein kun selevittää miks tek viärin.
      Jos oot aena tehnä sen sillä laella, oot meleko varmasti tehnä sen viärin.
      Mitä isompi piä, sitä kovempi piätauti.
      Närreen latvaan piäsöö kahella laella: kiipeemällä tae istumalla kävyn piälle.
      Naara itelles ennen ku muut kerkiää.
      Immeisen voep luokitella pöljäks vasta sitten kun se luuloo tietätänsä kaeken.
      Anna kaekkes, vuan elä periks.
      Joka ihteensä luottoo se kykysä tuploo.
      Ikkee tulloo, vuan vanahaks ei tarvihe tulla.
      Huominen on monasti viikon kiireesin päevä.
      Lukemalla ee uimaan opi, vetteen se on mäntävä.
      Murheen kantaa yksinnii, vuan illoon pittää olla kaks.
      Misteepä sen tietää mihinkä pystyy ennen ku kokkeiloo.
      Turha hättäely ja voohoilu on mieljkuvituksev viärinkäättöö.
      Koppoo kiinni tästä päevästä - huomisessa on omat kahvasa.
      Monesti voettajat on hävinneetä, jotka piätti koettoo kerran vielä.
      Rahalla et voe ostoo ystäviä, mutta suatpahan tasokkaeta vihollisia.
      JOS YMMÄRSIT NÄMÄ KAEKKI, OOT VARMASTI KÄSITTÄNNÄ VIÄRIN!

      • Olj iha pakko laettoo juttu tähä.

        Hyvve illan jatkoo kaekille.;)


      • muori67 kirjoitti:

        Olj iha pakko laettoo juttu tähä.

        Hyvve illan jatkoo kaekille.;)

        Täytyipä palata, kiitos muori 67 annista! En ymmärtännä kaekee, jota suatonnii jonii käsittee meleko hyvinnii.


      • Puskasuleima
        muori67 kirjoitti:

        Olj iha pakko laettoo juttu tähä.

        Hyvve illan jatkoo kaekille.;)

        On ihanaa, että laitoit!
        Kiitos.
        Malttaakohan tästä ollenkaan mennä pehkuihin?


    • Tuli hieman lisää valoa, yöllä oli satanut pari senttiä lunta ja kun pikkupakkastakin on, niin valoisemmalta maisemat näyttää. Tukevasti tossunikin maassa pysyi, ei ollut livakkaakaan.

      Niinhän se on, väliin totiseksi kyllä menen. Silti vaikka järkeni sanoo, että turhaa touhotan ja otan huoliakin kanneltavaksi päässäni. Sittenkään niillä ei paranneta maailmaa.

      Presidentin puheeseen, olihan jotenkin asiallinen.
      Mitä sitten tulee siihen, kun oli toivottu leikkaslistat, ihan kilpailun kanssa, tulevista toimista. Luulenpa että heiltä lähinnä näpsitään, joilla ei paljon olekaan.
      Olisi voinut olla vaikka maininta siitä, kuinka todellista veronkiertoa tehdään. Viimeisin tapaus tuli ilmi turkulaisen teollisuusneuvos Lappalaisen perikunnan riidoista. Yksi perillisistä oli piilottanut rahoja veroparatiisiin Liectenstainiin, josta toiset vaativat 100 mijoonaa takaisin jaettavaksi täällä jo jaetun lisäksi. Verottajakin hamuilee osaansa. Eipä taida tulla mitään, "paratiisin" oikeusministeriö on kieltänyt käyttämästä saatuja tietoja todisteina. Syyttäjä on jo päättänyt, ettei syytettä nosteta.

      Voihan sanoa, että tämä on yksittäistapaus. Kuinkahan paljon näitä"yksittäistapauksia" onkaan. Paljon... ja monenlaisia. Viimeisiä suuria ja näkyviä Onnisen firman omistaja, joka pakeni veroja Portugaliin ja Walhroos Ruotsiin. Päättäjät vain levittelevät käsiään: "verosuunnittu on laillista..." Niinpä, otetaan sieltä, missä ei suunnitella, eikä pysty suunnittelemaan. Minusta on turhaa puhua hellyttävästi yhteisöllisyydestä ja rehellisyydestä, jos sitä ei ole siellä, missä julistetaan isänmaallisuutta korulauseiden sävyttämänä. Vanha totuus pitää paikkakansa, suurella rahalla ei ole isänmaata. Tälle menolle ei ole vielä tosisaan yritettykään tehdä mitään.
      Valtaa se on rahanvalta ja sitä suojellaan vankoin voimin "oman edun" nimissä.

      Näin se menee, kevyemminhän piti ottaa, mutta jospa tämän kerran vielä vähän henkäisen. Oikein hyvää talvikelien jatkoa Teille! Toivon että hurskaisellakin vielä vällyjä ja sukkia riittää lisätä, jos vaikka pakkanenkin tulee.

      • Täällä pirtissä, sekä muillakin palstoilla, suurin osa taitaa oola yksin eläjiä. Toki pariskuntiakin on, mutta vain yksi kirjoittaja,
        Minä , ja puskasuleima sentään kirjoittelemme, samoin paulamaria, ja ylikypsä, tahti tosin harventunut.
        hurskaisella hauskat jutut, liekö kaikki totta mitä kirjoittelee, välillä tuntuu ankeeltakin.
        muori 67 aika lyhyesti juttunsa esittää, mutta ennätyshieno savonkielen oppitunti oli tänään. Toivottavasti näkyillään jatkossakin.
        Skillan viettää niin täyttä elämää, vaikka yksin asuukin.
        Harva meistä samaan pystyisi.
        Yksi tunnetuimmista pirtin kävijöistä ynnämuu on varsinainen asioista selvän ottajista, tietomäärä on kokemuksen kautta valtava, siinä meille oppimista.
        Kaikki, tai melkein kaikki pitivät preidentti Niinistön puhetta hyvänä, mutta kun sitä tarkemmin ajattelee niinkuin ynnämuukin, niin porsaanreikiä sieltäkin löytyy.
        Olen samaa mieltä, mutta ainakin se pitää paikkansa Venäjä pysyy aina naapurinamme, sekä se, että Suomi kuuluu länteen,
        kohta sata vuotta Suomi on ollut itsenäinen, 1918 NL: to joulukuussa tunnusti Suomen itsenäisyyden.
        Toivottavasti se natojäsenyys pysyy vain mahdollisuutena.
        Hyvää vuodenjatkoa Late Vaan.


      • Rva Ylikypsä
        LateVaan kirjoitti:

        Täällä pirtissä, sekä muillakin palstoilla, suurin osa taitaa oola yksin eläjiä. Toki pariskuntiakin on, mutta vain yksi kirjoittaja,
        Minä , ja puskasuleima sentään kirjoittelemme, samoin paulamaria, ja ylikypsä, tahti tosin harventunut.
        hurskaisella hauskat jutut, liekö kaikki totta mitä kirjoittelee, välillä tuntuu ankeeltakin.
        muori 67 aika lyhyesti juttunsa esittää, mutta ennätyshieno savonkielen oppitunti oli tänään. Toivottavasti näkyillään jatkossakin.
        Skillan viettää niin täyttä elämää, vaikka yksin asuukin.
        Harva meistä samaan pystyisi.
        Yksi tunnetuimmista pirtin kävijöistä ynnämuu on varsinainen asioista selvän ottajista, tietomäärä on kokemuksen kautta valtava, siinä meille oppimista.
        Kaikki, tai melkein kaikki pitivät preidentti Niinistön puhetta hyvänä, mutta kun sitä tarkemmin ajattelee niinkuin ynnämuukin, niin porsaanreikiä sieltäkin löytyy.
        Olen samaa mieltä, mutta ainakin se pitää paikkansa Venäjä pysyy aina naapurinamme, sekä se, että Suomi kuuluu länteen,
        kohta sata vuotta Suomi on ollut itsenäinen, 1918 NL: to joulukuussa tunnusti Suomen itsenäisyyden.
        Toivottavasti se natojäsenyys pysyy vain mahdollisuutena.
        Hyvää vuodenjatkoa Late Vaan.

        Illan köllykkätä!

        Hyvvee loppuvuotta kaekille! Näen ku reelusti sannoo, niiv varmaar riittää ihan sinne seoroovaav vuojev vaehteesee. Meellä on tuassiisa oekeen kommee valakone maesema, viime yön seotuna tiputtelj viitisentoesta senttiä uutta lunta. Pappa yritti kolata , vua eehän siitä mittäät tullu, nii on kippee vasen lonkka ja saman jalan takareesj. Poekasa tulj vaemosa kansa, mukana Riku-koerakii, kahestaahhan se kävj vilikkaasti.

        Hyvällä kipuöljyllä oon illoen, uamuin voejellu nuo tuolla eellenpänä maenihtemanj paekat ja vasta nyt tänä iltana huomasin ihan törkeev värisem mustelman polove yläpuolella, reijessä takana. Täätyy sannoo, etten oo ikikuuna päevänä nähny tuommosta väriä iholla. Ja niin kippee se on, ettee oekeestaa pysty istumaam muuta ku toesella kankulla, siinäkii on paksu tyyny pylly alla.

        Tekevälles sattuu, niihäs sitä ruukataas sannoo, vua tässä tappaaksessa keli yllätti kokonaaj ja olj vielä pimmeetä. Onneks ee tuon pahemmin käännä, mahollisuuksija pahempaannii oes varmaa ollu.

        Nyt tästä minnäe siirryn vaakatassooj ja sanon kaekille: oekeeh hyvvee yötä ja enkelin kuvija! paulamaria


      • ande2

        Niinpä niin, Nalle oli kuitenkin itsenäisyyspäivän vastaanotolla, joten voidaan varmaan todeta, että KIITOS.


    • SkillaN*

      Nyt en kerta kaikkiaan jaksa kirjoittaa, tein pitkän viestin karkasi maailman tuuliin, toivotan vaan hyvää päivää, jatkuu toisen kerran.
      En ymmärrä mitä nappulaa painoin, no eipä mitään suurta kirjoitukseni sisältänyt.
      Hyvää Loppiaisen aattoa kaikesta huolimatta.

      • hurskainen

        Puolittain vasenkätinen. Marjat poimin ja hiirikätenä kans vasen. Reuman koukistaman pikkusen rillin opin teippaamaan, ettei se tahollaan tee omia, tahattomia merkintöjään tekstiin.
        Ylen sapettaa nuo yks kaks viestien katoamiset. Selän takanakaan ketään, joka sieltä sorkkisisi näppäimistöllä. Uuttera noituminenkaan ei tuo tekstipökälettä näytille.

        Vaikka on raappahousu välissä haalareiden päällä, silti kylmässä viipyessä pissintätiheys vaihtelee. Annelilla sama; luulin, että vaiva on vaan miehillä.
        Tasoittaa vähän harmitusta.

        Mielissäni katselin lounaan puolen taivaan viipyvää iltarusotusta. Selkeessä ilmassa näkee päivän valon pidentymisen. Olkaamm siitä ylen tytyväiset.


    • Huomenta.

      Kuinkahan monta kertaa minulle on käynyt noin,kuin Skillanille nyt.

      Tämä "läppäri"on siitä kehno vehe,että nuo näppäimet on niin turkasen herkät.

      Voi että tuo eteläinen taivas on UPEA
      aurinko koristelee sitä tuolta pilvien takaa.

      Ihan kiva kun pakastaa,en tykkää yhtään noista römpsy kelistä.

      Mutta eihän se talvi tavoittaan mene.

      Jatketaan puuhastelua;)
      Vaikka minulla onkin entee mitään päivä;)

      näkyillään...

    • Niinpähän aurinko paistoi. Nyt on vain oranssinen reunus päivän käynnistä jäljellä.

      Noin se joskus käy minullekin, kuin SkillaN kertoi tapahtuneen, teksti häviää. Olen saanut sen monesti takaisin ´kumoa´ toiminnalla Ctrl Z , painamalla molempia näppäimiä. Se korjaa vain viimeisen virheen. Voihan sitä kokeilla: kirjoittelee jotain, poistaa ja yrittää palauttaa.

      Laten maininta "ansioistani", kiitän, mutta taisipa se lipsahtaa turhan suureksi . Olet ollut hyvän matkaa minua edellä toiminnassasi, niin merkittävien tehtävien hoidossa, kuin niihin liittyvän taustatyön tekemisessäkin. No joo...tulee mieleeni Bernard Shaw ajattelua, niitähän voi yrittää tulkita.
      "On vaarallista olla tosissaan, ellei ole tyhmä."
      "Maailma ei rauhoitu ennenkuin isänmaallisuus on kitketty ihmiskunnasta."

      Eipä tässä sen suurempia. Tottahan sanan paikkaa löytyisi, mutta hyvin usein hiljaisuus on parempi. Yksi työkaverini oli käynyt jehvalaisten puhekoulua, mutta päätynyt keskeyttämään. Kuitenkin joka kerran, kun muutaman ryypyn vapaa-aikana otimme mielen piristykseksi kaveri loihe lausumaan oppimaansa: `Me elämme, olemme ja liikumme tässä ylevässä yhteiskunnassa ja ajassa muuttelevaisessa....`

      Hyvää jatkoa teille! Vuosi jo pitkällä menossa ja huomenna tähän menoon viimeinen ylmääränen pyhä.

    • Ramoona*

      Onnttelut muori67:lle, olet pirtin numero sata sadas viestittäjä ! Mukavaa, että sait upean pakkastaivaan päivän iloksi, ja mitäs erityisempää näin loppiaisaattona tarvitsisi tehdäkään. Kiitos myös savonkielisistä viisauksista, niittenkin mukaan huominen on viikon kiireisin päivä. :) Toivottavasti pirtin kaapeista löytyi päiväkaffeellesi hyvää kastettavaa ja eiköhän nurkkapaapistakin löydy joulunpyhien varoiksi hankittuja juomia. Minä rakentelen itselleni tässä tuoksuvan kuuman glögin, laitan runsaasti manteleita ja rusinoita sekaan, käy ihan välipalasta, ja terästänkin kirkkaalla, kun niin kylmästä tulin.

      On jo pimeää, pakkanen kirinyt 10 asteeseen, kivasti narskuu kengän alla. Joulukuusi saa olla vielä huomisen, keskiviikkona siivoilen neulaset ja riisun joulukoristelun kodista, jääkööt valot vielä ulos tammikuun loppuun asti, saavat muuttua jouluvaloista talvivaloiksi.

      Leppoisaa loppiaista !

    • SkillaN*

      Loppiaisaamua ystävät, kylänmiehet ja naiset.
      Niin sitä on tähänkin aamuun herätty ja iltaan päästyä joulu on ohi. alkaa härkäviikot.
      Ihan hyvältä se tuntuukin, on aivan sekaiseksi elämä mennyt, kun ei aina ole selvillä päivistäkään, joku on sanonut että eihän se eläkeläisellä mitään väliä onko pyhä vai arki.
      Onhan se niinkin, mutta jos joutuu työssä kävijöiden kanssa puuhastelemaan, on syytä päivät muistaa.
      Pakkassää on täällä meillä, mittari näyttää seitsemäätoista, kuu täytenä tuonne keittiön ikkunaan loisti, oli vaan niin hailakan keltainen ihan oudolta se näytti.

      Minunkin tekisi mieli jättää kuusi parvekkeelle pidemmäksi aikaa on niin kaunis kirkkaine valoineen, mutta kai se tulee pois laitetuksi, parvekekin odottamaan siistinä kevättä.
      Tuo on varmaan oiva keino yrittää kalastaa karannutta viestiä minkä neuvoit ynnämuu, sitä kokeilen.
      Olen joskus saanutkin karkulaisen takaisin, mutta en vaan muista miten.
      Onhan se melkoinen lohtu tuokin, kun toisella samoja vaivoja, hyvä hurskainen;)
      Sehän on hienoa, jos pikkusormi pystyssä tököttää, eikös ne hienot rouvat sitä pikkurilliä kahvikupin korvasta juuri pystyssä pidä, ei kai se niin paljon tuhoa kirjoituksille ehdi tekemään;)
      Äitini oli vasenkätinen, nyt on tytär, hyppääkö se yhden sukupolven yli tuo erikoisuus.
      Muistan miten äitini kirjoitti kaunista jälkeä, mutta oikealla, siihen aikaan oli pakko opetella oikealla kirjoittamaan, todiste siitä, että kaiken oppii jos on halua tai pakko.
      Meilläkin oli eilen kaunis auringon paiste ja luulenpa että tänäänkin sen ilon näemme.

      Tuossa rakennuksella näkyy valoja syttyvän huoneisiin, onkohan pomo asialla vai tekevätkö kiireellisiä hommia pyhänäkin.
      Hyvällä mallilla on talo näin ulkoa katsoen ja aikaa vielä maaliskuun loppuun asti, paljonhan siellä sisäpuolella niitä hommia on.
      Nyt menen katsomaan vieläkö kuu ikkunasta näkyy ja siitä varmaan joku homma sitten käteen tarttuu.
      Eilen illalla veivasin viitisen kymmentä piirakkaa ja vein parvekkeelle pakastumaan, torstaina sitten paistan, kun tulee ruokailijoita, saavat lämpimät piirakat.
      Kälyni pitää aina pakkasessa raaka piirakoita ja kun vieraita tulee, piirakat uuniin, kerrassaan ihania ovatkin.

      Virkkaan langoista neliöitä ja niistä kokoamme peiton, näin saadaan kaikki pienetkin kerät tuhottua ja kun kerholaiset jokainen osuutensa tekee eipä aikaakaan mene kuin hujaus.
      Lahjoitus kohteita varmaan löytyy.

      Oikein reipasta pakkaspäivää kaikille;)

    • marja-liisa..

      Hyvää huomenta, ja hyvää Loppiaista kaikille!

      Meillä on pakkasta 22 astetta mutta lauhtuvaa on luvattu. Hyvä niin. on lämpimämpää tuolla ulkona lenkkeillä, kun lupasin itselleni, että käyn tämän lopputalven joka päivä 3 kilometrin lenkin kävelemässä. Pysyisi tuo vedenkanto kunto jotenkin reilassa. Ostin ihan aktiivisuusrannikkeenkin käteen, että ei tule pinnattua. Se on kyllä hyvä, kun siitä tulee heti huono omatunto, jos ei ole askeleet täyttyneet.
      Skillankin on alkanut virkata langan loppuja, Minullakin oli niitä suuri korillinen, ja on vieläkin. Mutta ennen joulua kudoin niistä jo kolmet lapaset. Otin kerän loput auki, ja mittasin kahteen osaan,ja kun vähän vielä suunnittelin värejä, niin tuli tosi nättejä lapasia. Menivät ensimmäisinä myyjäisissä, vaikka ei muuten paljon neuleet ihmisiä kiinnostaneetkaan.
      Ja isäntäkin sai lohkaistua vieraille, että se on ollut meidänkin emäntä pätkätöissä.

      No niinhän se nyt tämä talvi on, että vähän keksittävä mitä tekee, että päivä jotenkin menisi pulkkaan. Ruuanlaittoakin täytyy vähennellä ja syödä pakasteesta ennen laitettuja vähempään. En ole juuri leiponutkaan mitään. Eilen kuitenkin innostuin, ja leivoin patonkeja. Hyviä, ja rapsakoita tuli, kun paistoin pelkällä pellillä ja pari kertaa heitin vettä uuniin.

      Se onkin kiva kikka, että pakastaa piirakat raakana, kiitos vinkistä. Täytyy minunkin tehdä vierasvaraksi. En ole edes ymmärtänyt ajatella asiaa.

      No jatketaan harjoituksia!

    • SkillaN*

      Nyt laitan merkin seinään, minun niksini (tai kälyni) oli uusi asia marja-liisalle, olenpa ilostunut;)
      Kaiken taitava emäntähän sinä olet, niksejäsi on opittu lukemaan ja oppimaan, näin sitä aina yllätyksiä tulee.
      Kiva että pirtissä näin saamme oppia moneen asiaan, jokaisella jotakin uutta mielessä, oikein on oppipirtti;)
      Kertokaa ihmeessä kaikki mahdolliset niksinne, minä olenkin paljon niitä toteuttanut pirtin ketjuista.
      Kiitos mielin lisää odotan.

      Varmaan on kauniita lapasia, ihan ne silmissäni näen marja-liisa.

    • Päivää vuan.

      Onhan kirkas päivä ;)Oikein mieli virkistyy;)

      Piti lähteä käväsemään apteekissa,yks liäke lopahti.

      Tuolta lehestä luin noista sytkäyksistä,kun on uneen vaipumassa niin jokin peijooni nykäsöö hereille.
      Eivät osaa viisaatkaan sanoo mistä se johtuu.
      Ne levottomat jalathan minua on kiusanneet jo kauan.

      Kaitpa ne siitä rauhottuu;)

      Niin oli kirkasta ulkona,kun tulin sisälle ei nähnyt vähään aikaan mitään. )

      Kun nyt muistas männä saunaan;)

      näkyillään...

    • Saunaterveiset tässä.

      Meillä lämpiää sauna vaikka on olevinaan pyhä.

      Nyt muistin mennä saunaan,kun en perjantaina muistanut;)

      Nyt on hyvä mennä pötkölleen ;)

      näkyillään...

    • Aurinkoinen poutapäivä, käväisi - 17 . Tuulimittarina näen ikkunastani ruipelolatvaisen kuusen, sen heilumisesta katselen tilanteen.

      Eipä aamulla kuusi heilunut. Lähdin ulos vähän kevyehköillä kuteillani. Ajattelin että niin on paremmat kävelyhalut. Eipä tiuhallakaan tallustamisellani lämpöä kunnolla kehittynyt, kaltsalta tuntui. Niin se vain on käynyt, viluisemmaksi olen tullut, koska vanhat keinot ei tepsi. Tulihan siinä mieleeni hurskaisen varustelut, niihin pitänee taipua.

      Vasenkätinenkin olen, siitähän viesteissä on puhuttu.
      Pakko oli oppia oikealla kirjoittamaan. Olihan siihen järkisyykin. Kun mustepulloa ja mustekynää käytettiin, tuhruahan vasenkätisellä helposti tuli. Kyllä se kynä oikeaankin asettui kovalla harjoittelulla. Siinäpä tuli kaunokirjoituskin samalla tehokurssilla.
      Näin vasenkätisyyteni myös eduksi. Näin tuli puolipakolla työkalut sopiviksi molempiin käsiin, tein hommani sillä kädellä, joka sopivasti lähelle.

      Niksejä ei juuri tule mieleeni...no on pölyimurin johto.
      Kerran se jumittui kiinni, kun nyhtäisin johdon koko pituuden käyttööni. Purkaahan sitä imuria täytyi, kunnes lähti hakauksesta. Niinpä pistin johtoon kiinni punaisen teipin merkiksi, kun se tulee näkyviin, on johdon kiskominen lopettava. Saman tapainen "hakautuminen" tapahtui myös vedettävässä kellossa, jos koivin tiukkaan vetoa pisti.
      Eipä kelloja juuri enää "vedetä", pieni paristo homman hoitaa.

      Eiköhän tämä jutusteluni ilmoittautumisestani käyne.
      Eikun hyvää jatkoa teille, huomenna lämpeneekin!

    • Onhan hyvä että lämpenee! En viihtynyt kuin varttitunnin pakkaskävelyllä tuon modernin villaisen kaulahuivin ollessa kurkun ja suunkin edessä!
      Käveltyäni kierrokseni oli se märkänä naamallani, kun sen kautta hengitin. Kylmä ilma supistaa hengitykseni liikkuessa, joten mistä pumppu ei tykkää, sitä vältän.

      Kaipa sitä voisi nitrosuihkeellä "terästää", mutta en halua rääkätä kylmällä suotta. Ei meillä ollut kuin 15 lähtiessä, mutta jäin nojailemaan hetkeksi piha-aitaan. Se on niin kodikas paikka, katsella järvelle ja ohikulkijoita omassa rauhassaan.

      Tuttujakin jää joskus juttelemaan, koirankuljettajia enimmäkseen, mutta ei siinäkään viitsinyt kauan olla.

      Mukava ilta on kotonakin, saa tehdä just mistä pitää:D Vointeja kaikille ja iloista mieltä!

    • SkillaN*

      Huomenta jälleen, meinasin sanoa että uuteen viikkoon, no keskelle viikkoa nyt kuitenkin;)
      Kerho alkaa ja leipomaan tästä lähden, vieläkö tuon taikinan osaa tehdäkään?
      Voisilmä pullia on aikomus tehdä, juuri uunista otettuna varmaan kaikille maistuu.
      Jopa pakkanen on hypännyt kahdeksaan asteeseen, tai pudonnut paremminkin, eilen oli kahdeksantoista astetta, tuuli näyttää olevan reippaanpuoleinen.
      Onneksi takaa tuulee menomatkan ja iltapäivään voi jo hellittää, kun kotiin tallustelen.

      Onkos muorilla kaksi kertaa viikossa sauna, no onhan se meilläkin lenkkisaunan nimellä keskiviikkona.
      Jospa illalla menisikin kipeitä jalkoja hautomaan saunan löylyyn.

      Tuo onkin hyvä juttu olla kaksikätinen töissään, kun toinen väsyy onnistuu hommat toisellakin.
      Minun vasen käteni melko hyödytön, vaikka luulen jos ei toimisi voisi ikävä kuitenkin olla, on se sellainen tukikäsi kuitenkin.
      Kyllä tämä ihminen on luotu niin, ettei mitään tarpeetonta olekaan, varpaatkin tärkeitä;)
      Hyvä tuo niksi onkin ynnämuu, pitää ihan katsoa minunkin onko mahdollisesti merkki jo johdossa minulla.

      En minäkään kovista pakkasista tykkää, henkeen se käy jos liikkeellä on, en tiedä oireileeko astma minulla, isäni kuoli kohtaukseen, suvussa on ollut astmaa, mummonkin siihen kuoli.
      Voi olla että tuo pallea pyöreys panee puuskuttamaan.

      Nyt alan lähtöä tekemään, on varattava aikaa, ettei tarvitse kovaa mennä, eikä jalatkaan vauhdista tykkää, kunnon tahtiin on hipsuteltava;)
      Reipasta päivää nyt arkiseen alkuun, tästä se elämä taas alkaa normaalina pyörimään.

    • Päivää.

      Mites se menikään,pakkanen pyryn perästä,pahailma pakkasesta.?
      En muista miten päin se oli.

      Nyt ainakin pakkanen on pudonnut ja pyryttä oikein tosissaan.

      Tänään olisi ollut markkinapäivä,vaan en kyllä lähde rollikan kanssa kömpyröimään.

      meillä tosiaan lämpiää sauna 3pv viikossa.

      Nyt näyttää että pulutkin hakee suojaa tuolta seinän vierestä.

      Olihan komia aamurusko!

      Mites sekin sanonta aamurusko päivän p.... ,)

      10asteella on pakkanen pudonnut.

      Taisi tuo täysikuu taas minua valvottaa.
      Kello oli melkein kolme kun vasta sain unenpäästä kiinni;(

      Nyt nautiskelen pirtissä aamukahveet.
      Hyvvee olj.Kiitosts vuan.

      näkyillään...

    • hurskainen

      Komean aamuruskon panin laittaen merkille. Jossakin tulivuoret ovat pörpyyttäneet rikkisaasteita ilmakehään, jossa ne sitten laittavat punertaen taivaan kannen.

      Onhan ne ruskot nätit katella, paremmannäköiset kuin myrtsi pilvinen taivas.

      Kilot lähtivät rivakkaan nousuun uudelleen. Onhan se eräänlaista juutasta sekin kun syö kuin lintu, mutta fläski se vaan juur vyötärön tupaa lisääntymään.

      Hokasin eilen illalla, että pakastimen sulatus vaan unohtui. Kello oli 17 kun repäisin 100 litraisesta laitteesta kapelin irti.
      Jäätyneet marja, liha ja kalatuotteet pahvilootiin ja parvekkeelle. Kuulin kovan rosauksen kun seiniin tarttuneet jäät klopsahtivat alas pohjalle.

      Nopea jäiden tyhjennys ja kiuivaus, Kauan kesti ennen kuin punainen valo muuttui vihreäksi. Kohmeiset kökkäreet sisään ja homma valmis.

      Nyt kun ulkomittaria klasin läpitte katselen, mittari näyttää -4 astetta...tainnu sekin onneton pökrätä ainasesta jojo liikkeestä.

      Klapi lootaa sisään raahatessa puuskutus oli huolestuttavaa. Uusi oire, henken vinkuminen säikäytti naakatkin pois pikkulinnuille tarkoitetusta eineen kimpusta.

    • Merilii

      Jumpparyhmästäni kotiutuneena pistän sanan tai kaksi tänne, merkiksi siitä, että hengissä ollaan.
      Kyllä tekee voimistelu hyvää minun tyyppiselleni mummelile, sillä muuten varmaan sairastuisin ennen aikojani.

      Kiloille on käynyt samoin minulla kuin Hurskaisellakin, nyt täytyy sitten vain olla visuna herkuttelujen suhteen. Ei silti mitään "kuureja". niihin en ole ikinä luottanut. Muuten eivät kilot haittaa tee, mutta nivelien kannalta lääkärin mukaan, kun kysyin, on parempi ettei ylimääräisiä kiloja olisi.

      Nyt muihin hommiin, kaikki kotityöt odottavat tekijäänsä.

    • Hyvää iltaa!
      Mukava päivä oli tänään. Sai ihan niitä viimehetken talvivarusteita säästellä tulevien koitosten varalle.

      Hurskainenhan revittelee kieltä ihan kuin kokenut käyttelijä. Silmääni pisti se, kun syö kuin lintu, mutta vatsa alkaa kuitenkin pönöttämään."Lintu" taitaa syödä itseltään salaa. Enkä ymmärrä, mitä järkikultaa siinä on, että muutamana pyhäpäivänä herkuttelee oikein röystäilyn ja ähkyn kanssa ja sitten suorittaa katumus ja kitumisharjoittelua. Tai enhän kaikkea tiedä, voihan se vaihtelu virkistää. Niinhän ne isot pojat ennen sanoivat kun avasivat kossupullon, että otetaan kaikki ramakasti potti tyhjäksi , muuten menee hyvän humalan tarpeet hukkaan.

      SkillaNkin on näemmä pääsemässä normaaliin uurastuksen rytmiin. Hyvähän se ja tunteepa siinä itsensä tarpeelliseksikin kun pullia taputtelee kansalaisten nautiskeltavaksi.

      Näyttääpä aika yleinen olevan kerrostaloissa yhteinen lenkkisauna - toki miehille ja naisille erikseen. Niin meilläkin tiistaina ja perjantaiksi sovittu maksullisena asuntokohtaisena.

      Nytpä taas muihin puuhiini. Ja kuten eräs henkilö ilmaisee: näkyillään....

    • Parasta sanoa iltaa, tänään oli sellainen päivä, ei oikein olisi kannattanut koneelle tulla. Olin tuollaa silmäklinikalla näköhuollossa. Näkö hiljalleen paranee, pitää laittaa tippoja silmään neljäkertaa päivässä, leikkasivat kaihin oikeasta silmästä.
      Toisen silmän vuoro tulee jonkiajan kuluttua.
      Olen tullut jotenkuten toimeen ilman leikkaustakin, mutta olisi varmaan lopulta käynyt köpelösti.
      Ei se toimitus erikoisen pahalta tuntunut, reilu puolituntia selällään maaten, aika liikkumati. Täytyihän siellä vielä toistatuntia odotella enenkuin kotiin pääsi.

      Tällainen ilmoitus tänään, onhan se parempi kuin ei mitään.
      Hyviä öitä kaikille, Late.

    • SkillaN*

      Huomenta, nyt lumisesta Savosta, pakkasta vain kolme astetta.
      Olen odottanut noita tiekarhuja liikenteeseen, tavallaan jo aamuyöstä jyrräävät ja nyt ei kuulu mitään, onkohan tunteja vähennetty.
      Eilinen on muisto taas jälleen, noin sata viisikymmentä kerholaista paikalla, lienevät vielä joulun väsymyksestä kärsiviä osa, kun ei tavallista määrää tullut.
      Pullat maistui osa sai kotiin vietävääkin.

      Minulle nuo molemmat silmän kaihit on leikattu, alkaa kohta kai jälkikaihit vaivaamaan, näköni on hieman heikentynyt ja silmiin pitäisi muistaa laittaa niitä tekokyyneleitä.
      Eihän se leikkaus suuri ole, liukuhihnalla täällä tekevät, Kuopiosta käy lääkäri.
      Olen kuullut, että epäonnistumisiakin on sattunut, joten onnea vaan Late sinulle edelleen toisenkin silmän leikkaukseen.

      Tuo tarpeellisuus ja sen tuntuminen mistä ynnämuu mainitsit, kyllä se niin on, että ilman minuakin hommat hoituu, mutta itseni vuoksi se yhdessä tekeminen olisi tärkeää.
      Ei yleensäkään pitäisi hirveästi miettiä ja kuvitella itseään korvaamattomaksi, olen huomannut aina löytyy tilalle toinen.
      Tänä päivänä ainoa harmi on se, että ihmiset ei tahdo sitoutua ja kuitenkin nämä tekemiset vaatii jatkuvasti ja varmasti paikalle saapumista.
      Itsestäni voin sanoa, että melkoisen vaikea on tapaus jos minä poissa olen ja yritän ennakoida hyvin menemiseni ennen kuin mihinkään sitoudun.
      Porukan vetäjälle on tunnollinen porukka korvaamattoman tärkeä.

      Merilii, sinulle nostan olematonta hattuani (myssyäni) kun jaksat jumpata, minä en jaksa mitään pakotetta itseni kohdalla, heikko luontoinen olen näissä asioissa´, vaikka muuten hyvinkin tiukkana pysyn kun asia vaatii.
      Taitaa hurskainen vähän juksata puheillaan, mutta en yhtään ihmettele sitä puuskutusta, jos vähänkin tuohon pallean kohdalle jotakin on kertynyt, kokemuksen äänellä sanon minäkin.
      Pakkasella on helppo pakkanen sulattaa, niin minäkin parvekkeelle tavarat kuskaan ja sitten hetkessä sulaa, kylmeneminen vähän hitaampaa.
      Pitäisi se homma tehdäkin, jos saisi jo yhden pakkasen pois päältä, jos saisi sopimaan toisiin.
      Kai ne melkoisia sähkön kuluttajia nekin, lehdestä luin miten pienilläkin sähkön säännöstelyillä saisi isot säästöt aikaan, jopa ulkomaille jossakin kohden kulutuksen vähentäminen voisi viedä;)

      Surkeaa tuo kuun häirintä unen suhteen, minuun ei vaikuta mitenkään, unta riittää, hyvä niin, pitkiä on yöt valvoen viettää.

      Nyt hämmentämään hernekeittoa, piirakat on paistettava, vattukiisselin keitän ja vielä keon lettuja paistan, saa jokainen valita itselleen sopivaa, tai maistaa kaikkea.
      Kymmenen henkeä ruokapöytään istuu ja toivomus mielessäni, että tyytyväisiä olisivat pöydästä noustessaan.
      Kivaa päivää kaikille.

      • hurskainen

        Tilasin ajan silmälääkärille toivossa, että hän kirjoittaisi lähetteen silmäpoliklinikalle kaihileikkausta varten. Käynti maksoi 80e.
        Se oli valta alkunylkyä kun lääkäri määräsi uudet lasit, monitehoisina edelleen yli 400 wäkirupiaa. Luulin lasien halvenneen. Se koski joitain shamppanjalaseja, kai.

        Onhan ne kakkulat sitten harmillisia. Keräävät pölyä. Eikä tässä suinkaan kaikki. Etenkin vasen silmä vuotaa kuin seula.
        Sehän tuhrii ne lenssit. Silmäneste kuivuttuaan jättää melkein piimän näköistä juovaa. Hyvä että se lähtee vesiraanan alla huljauttamalla.
        Eikä niitä käsipyyhkeen yläosaankaan voi pyyhkiä, vaikka sieltä pyyhe ei ole niin musta. Lenssit hyväkkäät vaativat vielä oman nukattoman froteepyyhkeen.

        Niin se silmälekuri sanoi, ettei näihin silmiin vielä vuosiin voi kaihileikkausta tehdä. Kai ne tietää, mutta harmi mikä harmi. Rahaa kun ois sikanaan, niin yksityisklinikat kyllä homman hoitaisvat.


    • Päivää.

      Voihan nenä tuota ilimoo;)

      Koko päivän räntäsae.

      Meinasin lähteä käymään kaupoilla,mutta ei inspiroi.

      Olin kerhohuoneella kahvilla ja kortilla.

      Antas nyt vähän ies pakkasta.
      Ei maha mittään.

      näkyillään...

      • Merilii

        Räntää vai vettä, vaikea saada selvää, tulin kotiin harrastuksesta ja sieltä takaisintullessa auto oli täysi mukaantulijoita juuri sään takia. Paremmalla säällä ei niin paljoa.
        Liian kylmä ei onneksi ollut. Silti hiukan kävin autoa sähköön 'liekaan' laittamassa aamusella ennen lähtöä, lämpimään autoon on niinpal mukavampi mennä sisään.
        Ja käynnistys säästää luontoa, jos auton moottori on valmiiksi lämmin.

        Rakas sukulainen on mennyt pois uuden vuoden aattona. Hän oli kälyni, vanhimman veljeni vaimo, myös tyttäreni kummitäti, yksi niitä elämän tukia ja turvanantajia, joista olen Luojalle kiitollinen. Ilman häntä olisi maailmani ollut paljon pahempi paikka. Kiitän ja siunaan häntä ja muistan kaiken sen hyvän, josta olen hänelle kiitollinen.
        Hän katsoi minuun aina iloisin ja hyväksyvin silmin, ikinä en ole kuullut pahaa sanaa hänen sanovan.
        Hänen lapsensa ovat samalla tavalla viisaita ja hyviä ihmisiä.

        Ikävältä ja kammottavalta tuntuvat murhaajien tekoset Ranskassa. Heidät on pienenstä alkaen väännetty tuollaisiin oppeihin. Mitä voimme tehdä turvataksemme ihmisoikeudet Euroopassa?

        Eipä siitä aiheesta enempää, ei se ole meidän ongelmamme.
        Mukavaa illan jatkoa!


      • Rva Ylikypsä
        Merilii kirjoitti:

        Räntää vai vettä, vaikea saada selvää, tulin kotiin harrastuksesta ja sieltä takaisintullessa auto oli täysi mukaantulijoita juuri sään takia. Paremmalla säällä ei niin paljoa.
        Liian kylmä ei onneksi ollut. Silti hiukan kävin autoa sähköön 'liekaan' laittamassa aamusella ennen lähtöä, lämpimään autoon on niinpal mukavampi mennä sisään.
        Ja käynnistys säästää luontoa, jos auton moottori on valmiiksi lämmin.

        Rakas sukulainen on mennyt pois uuden vuoden aattona. Hän oli kälyni, vanhimman veljeni vaimo, myös tyttäreni kummitäti, yksi niitä elämän tukia ja turvanantajia, joista olen Luojalle kiitollinen. Ilman häntä olisi maailmani ollut paljon pahempi paikka. Kiitän ja siunaan häntä ja muistan kaiken sen hyvän, josta olen hänelle kiitollinen.
        Hän katsoi minuun aina iloisin ja hyväksyvin silmin, ikinä en ole kuullut pahaa sanaa hänen sanovan.
        Hänen lapsensa ovat samalla tavalla viisaita ja hyviä ihmisiä.

        Ikävältä ja kammottavalta tuntuvat murhaajien tekoset Ranskassa. Heidät on pienenstä alkaen väännetty tuollaisiin oppeihin. Mitä voimme tehdä turvataksemme ihmisoikeudet Euroopassa?

        Eipä siitä aiheesta enempää, ei se ole meidän ongelmamme.
        Mukavaa illan jatkoa!

        Illan köllykkätä!

        Niinpä on kohta tämäkiip päevä illassa. Pappa lähti tuasj sinnet teatterille, kuulema männöö aeka pitkää, eli tuonne lähelle kymmentä. No kyllähäm minulla aeka kulluu iteksennii, Apu-lehti tulj tänä päevänä, siinon lukemista, samaten ristikkolehessä. Ja nuo yhet kynsikkäättii on keske, siinä mukavoo näperrettävöö töllöö kahtoessa.

        Meellon ollu satteenen päevä ja lämpötila tuossa just ja just nollassa. Suattaa olla jossaep päen liukastakkii, onneks ee tarviil lähteet tien piälle.

        Kyllä minuvakkii hirvittää tuo Ranskan tilanne ja tilanteet. Mitenkä immeeset pystyy ampumaa toesijaasa, ee määj järkee.

        Pihlajam marjat on männeet parempiin suihi,näenä muutamina päevinä, mutta kyllä siinä olliis syötävöö.Toevottavastin ne löötää sittem myöhemminnii evästä näeltä seovuilta, syötetäähhäm myö niitä parissakkiip paekassa joka päevä, siinon oraviakii atrioella. Ja niitä siivekkäetä on vaekka mitä sorttija, mukavoo niiton seorata raahassa.

        Nyt lähen kahtomaa uutisija. Mukavoo iltoo! paulamaria


    • Vettä tulla losottelee, 2. Näyttää hämärältä maisemat, lumet ovat saaneet kyytiä. Sohjokeli oli kävellä sivukujilla.
      Eipä pahaa tekisi näyttää silmälääkärille näköelimiäni.
      Näköni ei tunnu juuri huonontuneen, mutta silmien kirvely pienestäkin ärsytyksestä on lisääntynyt. Jopa marketin valotkin kummasti häiritsevät. Käytän kyllä silmätippoja tarpeen mukaan.

      Silmälasien mainonta tuntuu olevan humpuukia. Halpaa hintaa ne kyllä mainostaa, mutta kun menin kyselemään, niin paljastui että eipä ne silmälasien tarvitsijaa koske. Saahan niitä hongonkilaisia muutamalla eurollakin.

      Rajun iskunhan ne tekivät ranskalaiseen lehtitaloon. Saapa nähdä, millaisia kytköksiä löytyy terroriteon toteutukseen. Ei sen luulisi palvelevan mitään asiaa.

      Tänään on ollut oleilupäiväni, ihan tarkoituksellani. Olen vältellyt kaikkea, jota voisi työksi nimittää - jopa ajattelunikin pyrin tyssäämään. Hyvin on mennyt näinkin. Palaillaan...

    • Märkää on, lumi sulanut osittain.
      Meinasin kirjoittaa siitä kaihileikkauksesta. Silmälääkärin on annettava lähete sinne leikkaukseen, Helsingin klinikalle on puolenvuoden jono. Ennen leikkausta käydään tutkimuksissa klinikalla, aika pian ilmoittivat koska leikkaus tehdään. Tutkimus maksaa normaalin hinnan oliko se nyt 27,90. Leikkaus maksaa yli 90 €, minulla toinen silmä leikataan ehkä kuukauden kuluttua, ja hinta sama kuin ensimmäisestä silmästä.
      En usko että kaihileikkausta tehdään ilman silmälääkärin esitystä.
      Jos et halua odottaa puoltavuotta, maksu on moninkertainen. Yksityiset klinikat kyllä tekee niitä.
      Jos laseja tarvitsee, ei ne halvat lasit oikeesti auta.

    • SkillaN*

      Lunta, lunta, lunta vaan, näin lauletaan ja sitä on nyt tullut riittävästi
      Pääsevät innokkaat hiihtämään ja laskettelemaan, miten lienee järvien jäät kestäviä, ehkä kannattaa varoa.
      Huomenta tähän viikonlopun alkuun ja nyt sitten mennään oikeaan tasaiseen tahtiin kevättä kohti.
      Eilen oli onnistunut päivä, kahdeksan litran kattilalla hernekeittoa keitin ja ison läjän lettuja, hyvin maistui, vattu kiisseli kaiken ruunasi.
      Oli mukava saada kestittyä näppäriä käsin tekijöitä ja ensi maanantaina taas aloitamme uudella innolla touhumme.

      Olen samaa mieltä, että silmälääkärin lausuma tarvitaan kaihin poistoon ja joskus tuntuu, että olisi jos valmis leikkaukseen, mutta eipä lääkäri ole samaa mieltä.
      Ainakin tuo jälkikaihi tai mikä lienee pitää edetä määrättyyn pisteeseen ennen kuin toimenpide suoritetaan.
      Meillä täällä terveyskeskuksessa tehty leikkaus on halpa, yksityisen hinnoista en tiedä, no yksityisellä käyn tarkastuksessa ja se maksaa kelan osuuden jälkeen seitsemän kymmentä euroa.
      Silmälaseja en ole kertaakaan halvalla ole saanut, aina se viisisataa euroa uppoaa.
      Silmätippoja joudun käyttämään runsaasti, johtuen kai näistä silmiä tarkasti tarvitsevista käsitöistä ja kai tämä tietokonekin silmiä rasittaa.

      Nuo Ranskan tapahtumat ovat surullisia ja mitä vielä tuleekaan, kamalaa tuo uskonnon kiihkeys, eikö voisi uskoa ja antaa muidenkin niin tehdä, ei nyt lehdistön kirjoittelusta mitään vaaraa luulisi olevan.
      En ole kuullut mitä nämä lehdet kirjoittaa, joten en osaa sanoa, miten loukkaavia ne kirjoitukset olivatkaan.
      Eihän pilkatakaan tarvitse kaikkea, joku asia voisi olla jokaiselle henkilökohtainen, uskonto on yksi sellainen, pilkkaa ei siihen pitäisi kohdistaa.
      Missään tapauksessa tuollaisiin kamaliin tekoihin ei mikään oikeuta.

      Ihmeesti jaksaa ylikypsä harrastaa, mutta niinhän se on, kun mieleinen tekeminen löytyy, ei se väsytäkään.

      Näitä meriliin kokemia menetyksiä tulee melko usein näissä meidän kymmenissä, eilen sain kuulla, että kuoromme eräs jäsen oli siirtynyt rajan tuolle puolen.
      Haikeaksi veti, vaikka ei niin läheinen ollutkaan, mutta jokainen vuorollaan tuo tapahtuma kohdataan.

      Hurskainen, älä hätäile kyllä ne ehtii leikata sitten kun kypsiä ovat, nämä kaihit, ainahan leikkauksissa riskitkin on olemassa.
      Jos oikein hienot shamppanja lasit ostat ei niitäkään halvalla saa, juuri sellaisia katselin, kappale maksoi maltaita, jos oikein muistan 129 euroa.
      Muorilla kiva ajankulu paikka se kerhohuone ja nauru terapiaakin siellä saatte.

      Nyt päivä jo valkenee, muuten on se jo jatkunutkin, olen mukamas tälläisen havainnon tehnyt, kohta saa valoja vähentää.
      Pitää jotakin hyödyllisempää ruveta puuhastelemaan, mitä tämä kirjoittelu on, vaikka kyllähän tämänkin tuota aivo jumppaa sanotaan olevan;)
      Päivän jatkoa vaan teille pirttiin kurkkaaville.

    • Pientä aivojumppaa tulin harrastamaan kirjoittelun merkeissä. Epäilin että onkohan Pirtin ovi napsahtanut lukkoon, koska käyjistä ei ole ollut ruuhkaa. Mitä vielä, hyvinhän ovi narahtamatta aukeni.

      Ranskan terroritapahtumat lienee loppuun saatettu ja myös tekijät loppunsa saaneet. Ellei sitten ole uusia kytemässä. Rohkeista pilakuvistahan kai oli kysymys, joilla mukamas Muhammettia häväistiin. Onhan monipiippuinen juttukin, miten paljon revittelee ja toisaalta on sananvapauskin. Jokaisella uskonnolla on ollut myös vähemmän kaunista historiaansa ja omat kiihkoilijansa. Enpä tästä enempää, johtopäätösten tekijät ovat erikseen.

      En minäkään kaihileikkausta hae, vaikka silmälekurilla käynnistä kirjoitin. Hyvä jos pärjään muilla konsteilla, vaikkapa sillä, että tulee optikkoa varten tiedot ja linssien vahvuudet kohdilleen. Jos haaveilen vielä ajokortin uusinnasta, täytyy varmistella hyvissä ajoin mitkä on mahdollisuuteni. Vielähän tässä on paljon aikaa, 5 kuukautta. Sinäkin aikana ehtii tapahtua paljon.

      Eiköhän tässä vähemmän tärkeät lienekin. Hyvvee vointii teille!

      • Ei sitä kukaan haekkaan, silmälääkäri sen löytää jos sellainen on.
        Kortinhan minäkin sain vaikka kaihi löytyikin. Määrättiin vain leikkaukseen. Siinä on oma aikataulu koska on leikattava.
        Hyvää yötä vain. Sano Late.


    • hurskainen

      Huomiseksi on luvassa mukava pakkaspäivä, muutama aste vaan. Paistaisipa vielä aurinkokin.
      Seurasin radiosta ranskan piiritystilannetta. Joskus nuo piiritystilanteet voivat kestää päiviäkin. Tällä kertaa ratkesi nopeasti. Kauhistuttavia asioita.

      Mukava oli liikkua tällä kertaa talvihoidetuilla tieosilla asioita hoitamassa. Ensi viikon lopulla jo tammikuukin puolivälissä.
      Tai mukava ja mukava; jalat tuntuvat epätavallisen painavilta. Ehdin vielä sen jalkatreenilaitteen tarpeettoman kirpparille.
      Arvelin etten enää tarvitsisi lähteä niin kovaan rääkkiin vanhoilla päivilläni. Sillä rakkineella sain jalat kevyempään kuntoon.

      Siitä iloinen, että painonnousun sain käännettyä laskevaan suuntaan. Ohjehan on se sama karmea, josta Ynnämuukin kertoi. Vaaka saa määrätä herkkujen nautinnoista.

    • Ehtoota.
      Saunaterveiset.
      Muistin sentään mennä saunaa,viimeviikollahan unohtu;)

      Aika römpsyinen keli meillä.

      Kävin Takataskusta hakemassa kalapihvejä,ei ollet oikein makoisia,mutta syöhän niitä ennenkun selkäänsä ottaa;)

      Meillä kävi palohälyttimen tarkastaja tänään.
      Kyllä hyvin pelit toimi.

      Pesutuvassa on ollut koko viikon jotain remonttia,en tiedä mitä on tehneet,joku sanoi siellä maalatu seiniä.
      Kuin hieno siitä tuleekaan;)

      Eipä tässä kummempia,voikaatten hyvin.
      näkyillään...

    • SkillaN*

      Huomenet neljän asteen pakkasesta, lumen koristamista maisemista.
      Puut ovat saaneet kauniin lumipeiton oksilleen, ei vaan taida sähkölinjojen lähellä olevista lumioksista hyvää sanottavaa löytää, melko paljon sähkökatkoja aiheuttavat.
      Se mikä meistä silmää hivelevän kaunista, ei sähkömiehiä saata ihastuttaa, kovasti työtä teettää tänäänkin nuo lumiset puut ja hankaluuksia heille, keillä ei sähköt pelaa.
      Naapuri talossa töitä tehdään, maalarit siellä heiluu ja valmista tulee.
      On se tämä ihminen kumma otus, nyt asukkaiden tietoon tullen on ruvettu kyseenalaistamaan asunnon saajia, oliko tarve saada koti tai ei.
      Varmasti on vaikeaa päättää kuka eniten asuntoa tarvitsee ja kelle se kuuluu, kateus on kamala asia.

      Olen väliin kiukkuillut tuon palohälyttimen kanssa, kun pienestä kärystä alkaa huutaa, hyvä se tietenkin on, mutta ehkä liian lähellä keittiötä on tai minä kärryytän liikaa;)
      Hyvä laite tosissaan on, monen hengen palastanut.

      Ei putoa paino, eilen jo lenkillekin eestyin ja tänään on aikomus jälleen, ei kyllä kovin reipasta tuo liikkuminen ole, henki meinaa loppua, onnittelen kyllä itseäni jos tästä nyt tapa tulisi.
      Vielä tämän painon kanssa jotenkuten selviän, mutta lisää ei yhtään, on se ihminen tyhmä, kun ei suutaan osaa pitää kiinni ruoka aikaan.

      Kyllä tuo ovi pirttiin melko tiukka kaiketi on, kun ei meitä muutamaa lukuun ottamatta tiuhaan aukea, onko ihmisillä niin hyvä olla oloillaan, ettei mitään kerrottavaakaan löydy.
      Joka päivä tuo uutta asiaa, voisi sitä mielipiteitään vaikka pirttiin käydä kertomassa.
      Eipähän nämä jutut maailmaa kaada, mutta puhetta saa vaikka aidan seipäistä ja miten kaunis sellainen puista tehty aita onkaan, kun niitä tuolla liikkuessa ainakin maalla näkee.
      Jutellaan sitä tuolla kaduillakin ja aihetta tuntuu löytyvän, vaikka varpaita palelisi, asiaa vaan löytyy;)

      Silmälääkärin tutkimuksia tarvitsee kaikki silmiä koskevat toimenpiteet, tulevana syksynä minullakin tarkastus, kaksi vuotta silloin täyttyy, toivottavasti sinne asti selviän.
      Aika usein nuo silmät oireilevat, väsyvät, kai se iän myötä asiaan kuuluu.
      Silmäni erittäin kuivat, usein joudun tippoja laittamaan.

      Radiosta kuuluu onnittelu musiikkia, kiva tuollainen ohjelma, useinkin minullekin mukavaa musiikkia tulee kuunella.
      Musiikki anti on aika nykymusiikin täyttämää ja niistä en oikein tykkää, kun huutamista tahtoo olla.
      Nyt on juttua taas tullut, asiaa tuskin nimeksi, mutta eihän ole tarkoitus, pitää näitä aivoja jotenkin virkistää;)
      Hyvä ulkoilusää, jospa lähtisimme lenkille kaikki;)

      • hurskainen

        Ompa räytyny hyytyny olo tänään. Nukuin rokuliin. Siihen aamulla heräsin kun vessakeikalle olisi pitäny mennä. Meinasin, että jos se vähän aikaa venttais.
        Siinä uneen tupsahin mitä lie häntä tuntI toist vierähtäny.

        Vanha vitsi, ylinukkuminen niin torkuilla kuin yöunen jatkollakaan ei piristä vaan lytistää. Aamuvirkusta illanvirkuksi on huono käänne. Ehkä.
        Nyt on jo aika myterää kun taivas on pilvessä, eikä valoisan ajan pidentymistä tällaisena päivänä näe.
        Onkohan sen Nyyrikin kaimalehti, samanniminen jo kuinkakin aikaa sitten sammunut? On laitettava iltakahvit tulelle, suodatinkeittimeen. Moi !


    • Huomenta tiältäipäen.

      -2 näyttää mittari.

      Lenkille olisi kiva lähteä,mutta kun tuo vasen takajalka ei tykkää;)
      Rollikan kanssa pitää mennä.

      Kauppaan aion kyllä tänään lähteä.

      Tuolta "töllöstä"kuuntelemme kerhohuoneella sitä Harju&Pöntistä,soittavat aika mukavaa vanhaa musiikkia. lunta roiskivan hiljalleen.

      näkyillään...

      Nyt näyttää

    • marja-liisa...

      Hei!

      Olen tänään taas huomannut, että kyllä se tuo sähkö on hieno asia, niinkauan kun sitä on. Mutta kyllä takkuaa ihan kaikki, kun se loppuu. Viime yönä' puoli viiden aikaan se meni täältä meiltä. Puolenpäivän aikaan oli muutaman minuutin, ja sitten meni taas. Ja nyt vasta tunti sitten se palasi, ja on nyt pysynyt, ainakin toistaiseksi. En kyllä vielä usko tätä onnea, ja lasken muutaman ämpä'rillisen vettä varastoon tuonne pesuhuoneeseen. Kun vedestä se ensin hätä tuilee. Kun pumppu ei nosta vettä kaivosta, kun sähköt on poikki.

      Ruokaa laitoin tuossa keittiön uunissa lämmityksen jälkeen. Ja kahvit käytiin keittämässä kesäkeittiössä, kun siellä on kaasuhella. Kävin hakemassa jäisiä mehupulloja keittiön jääkaappiin, ettei kermat happane. Tiskit mätin kaikki koneeseen piiloon, vaikka tavallisesti tiskaan käsin, jos vain kahdestaan ollaan.
      Ja kaikki nämä tekniset lelut on saaneet olla rauhassa.

      No sitten läksin lenkille minäkin, tie oli ihan huonosti aurattu, ihan paha kävellä. Mutta en antanut periksi, kävelin lenkkini kiltisti. Minä en kyllä hengästy vaikka kovemminkin kävelisin, mutta toisen jalan jalkapohja kipeytyy, Mikä lienee sielläkin. Kyllä minä vaan silti jotenkin linkutan. Nyt vappuun asti kiltisti kävellään joka päivä, olen sen itselleni luvannut.
      Ja olisihan se melkoista, jos itsellenikin valehtelisin.

      Nyt lähden laittamaan saunan päälle, että ehtisin kylpeä ennenkuin sähköt katkeaa. Kun en jaksa edes uskoa, että ne kauan pysyy, on ne nuo puut semmosen lumikuorman alla. Mukavaa illan jatkoa kaikille!

    • Täällä vaan nurmikot vihertävät, tosin hiukan ränsistyneenä ja mittari nollan kieppeillä poutakeleissä.
      Livakoita pyydyksiäkin oli syrjäkujilla, joita täytyi tarkkailla. Hyvin pääsi kuitenkin vetelemään.
      Onhan se sähkö tärkeä, kun sen varaan on rakenneltu. Täällä kerrostaloasumisessa ei juurikaan sähkökatkoksia ilmaannu.
      Kesällä kyllä pärjään mainiosti mökillä, vaikka sähköt ovat lähes 10 km päässä. Oikeastaan tuntuu hyvältä olla alkuperäisessä menossa. Halkojahan riittää poltella tarpeen mukaan ja eikä tietokone lelunkaan tunnu kipeän tarpeelliselta. Onhan paljon muuta puuhaa ja katselemista.

      Minulla ei ole nukkumisongelmia, vaikka en ole koputellutkaan puuta. Päivänokoseni kuuluvat kiinteästi päivän ohjelmaani. Ei haittaa, vaikka sattuu lipsahtamaan pitkäksikin. Jos ei erikoista puuhaa ole, kymmenen maissa painun pehkuihin ja katkaisen virran päästäni.

      SkillaN mainitsi kuinka helposti kadulla jutellaan. Näinhän se on, mutta kirjoittelu on ainakin minulle ihan eri asia. Tai kyllähän senkin voisi toisin rakentaa. Jos kerran puhe tulee sujuvasti pulputellen, aiheesta toiseen hypäten, niin mikä ettei se kirjaimistakin muodostuisi. Ei se kuitenkaan ole niin yksinkertaista vaikka kirjoitus olisikin "ilmeikästä", jo siihen suuntaan pyrkiminenkin on jo saavutus.Näin olen huomannut itsestäni.

      Johan tässä on hupajantaa kerraksi. Jaksellaan ja jatketaan.

    • Katleija.

      Hurskaisen tavoin räytynyt olo on ollut. Sehän johtuu tietysti lähestyvästä matalapaineesta. Päiväunista tuli pitkänlaiset ja se ei ole hyvä väsyttää vaan entistä enemmän. Puoli tuntia olisi maksimi parhaan vaikutuksen saamiseksi.
      Kevyt lumisade, joka illalla alkoi on lisääntymään päin tuulen myötä. Koko yön sadetta luvassa, joten aamulla saa ihmetellä lumen paljoutta
      Luulen ettei ynnämuunkaan ympäristössä nurmikot enää aamullaole näkyvissä.
      Marja-liisalle toivottavasti sähköt pysyvät. Jospa tuuli pudottaisi pakkaslumet maahan etteivät katkoisi uudelleen sähköjä.
      Minäkin Skillanin tavoin kelloradiosta onnittelumusiikkia kuuntelen aina lauantaiaamuisin sängyssä loikoillen.
      Pitää näin välillä ilmottautua. Muuten ensi perjantaina menen pitkästä aikaa Kansallisteatteriin opistolaisten kanssa. Vanja-eno on ohjelmassa. Helsingissä on aina niin paljon hyviä näyttelijöita yht'aikaa nähtävissä.

    • SkillaN*

      Sunnuntai aamua ja rauhaisaa, viisitoista astetta pakkasta ja hiljaista lumisadetta.
      Koko kaupunki nukkuu, on kuin karhut pesissään, miten näin aamu unisia kaikki lieneekään.
      Eilen pesin pyykkiä ja saunoin, on se n iin mukava saunan jälkeen sänkyyn kömpiä, päivän rasitukset unohtaen.
      Meille tuli, voisko sanoa joululahja Savon Voimalta, viikonloppuisin ja arkipyhinä saamme 20% halvempaa sähköä.
      Samaan syssyyn sain sähkölaskun, joka oli kymmenen euroa enemmän kuin edellinen, että silleen, kai sitä sähköä on tullut kulutettua.
      Paloihan niitä jouluvaloja melkoisesti kai nekin kulutusta lisää.

      Katleija kulttuuri rientoja harrastaa, meilläkin on taas paikallinen teatteri ostettu yhdistykselle, Siivoton juttu, en taida nyt innostua.
      Kiva olisi käydä jossakin muualla, mutta yritämme kannattaa omaa teatteria, kun vaikeuksissa toimii.

      Ynnämuu miettii olisiko kirjoittelu vaikeampaa kuin puhuminen, enpä osaa sanoa, voi niin ollakin.
      Minulla vaan tunnetusti tuo ajatus kiitää ja hyppii sinne tänne, ihan samoin kuin kadulla ystävien kanssa.
      Erkaneminen on kadulla vaikeaa, aina muutama askel pois lähtöä tehden, mutta eikös vaan löydy jotain sanottavaa.
      Samoin täällä, en osaa lyhyesti sanoa mitään ja sitten selitystä perään, se ilmeikkyys on kokonaan toinen juttu;)

      Toivonpa todella, että saunoa sait Marja-Liisa, kovasti koettelee tuo sähkön kanssa, onneksi teillä on se uuni ja tuo ulkokeittiö.
      Harmittaa monen muun kohdalla tuo kiusa, mutta luonnonvoimille ei mitään mahda.
      Harvoin täällä meilläkään sähköt pois menee, nuo tehtaat kai sen yllä pitää jotenkin.
      Kyllä minä lenkille nyt taas yritän lähteä, ehkä se henki alkaa minullakin paremmin kulkea, kun nyt vain jaksaisin aina lähtemään eestyä.
      Jaksaisin muka, jaksan kyllä, mutta oikea sana lienee viitsisin.

      Hurskainen kovin aikaisin iltakahvia keittelee, mikäli tuo kellon aika kirjotuksessa paikkansa pitää;)
      Tuo unen uudelleen ottaminen aamuisin tekee minutkin laiskan oloiseksi ja usein päähän alkaa särkeä, kun herää suht koht oikeaan aikaa, ylös reippaasti ja kahvit, siitä se päivä pirteästi liikkeelle lähtee.
      Viikonloppua muistan lukeneeni minäkin, muistan kyllä Nyyrikinkin, äiti ei oikein näitä lehtiä tykännyt minun lukevan, tänään kuitenkin Karin nimipäivä, onnea.

      Harju &Pöntinen soi minullakin, kun ei oikein mitään katsottavaa ole telkkarissa ja ainakin viikonloppuna ei mitään olekaan.
      Eilenkin joka kanavalla avaruutta ja muuta tiedettä, eipä jaksa kiinnostaa, kun menee yli ymmärryksen, kai niilläkin katsojansa.
      Kingin katsoin osittain, Putouksen jälkiä kulkee, onhan siinä hauskuuttakin, ihan minulle asti, aina väliin.

      Nyt sitten se lähteminen tuonne pakkaseen, ei ollenkaan liian kylmä, raikasta on astella ja puuskuttaa, oppisin lähtemään hitaasti, ehkä sitten matkan edetessä vauhtia voi lisätä.
      Sisua vaan kehiin ja ulos, menkää tekin, taitaa kyllä siellä etelämpänä olla lumen tulon kanssa harmia.

    • Nea*

      Hei, pirttiläiset ja hyvää tämän alkaneen vuoden jatkoa!

      Aika navakka tuuli pohjoisesta teki posket punaiseksi ennätys ajassa,
      siksi ei lenkkini kovin pitkä ollut, mutta piristi ihmeesti!

      Kiitos Muorille noista savolaisista lauseista! Hyvät naurutkin sain !
      Olivat tosi mainioita!

      Tämä tietsikkani on ollut epäkunnossa, etten ole Pirttiinkään päässyt aikoihin.
      Nyt sain korjaajan ja tuntuu, että nyt taas toimii.

      Jouluvalot ja kuusi on sisätiloista jo viety, enää ulkokuusi odottaa Nuutin päivää, jolloin kait sekin lähtee. Näin pimeänä aikana jouluvalot ovat kyllä olleet ihania.
      Led-kynttilät myös ulkona antaa rauhallista , lempeää valoa.

      Toin tullessani joulutorttuja pakasteesta pussillisen, otan yhden ja lämmitän,
      kuuman teen kera nautin. Oi, kun hyvää!
      Tulkaa maistamaan toisetkin!

      • hurskainen

        Se ihmetyttää miten vähällä ravinnolla sitä vähän liikkuva, vähän hyötyliikuntaa tekevä kansalainen pärjääkään talvisydämellä.
        Eilen illallakin nukkumaan mennessäni oli nälkä. Vain vihreästä kurkusta siivuja otin, kun se muuten on hyvä keino vatsan liikahappoisuuteen.
        Pyhä-aamun jysäys sentään kun vaaka silti näytti aamulla 0.5 kg;n nousua.

        Tiukkaan ruuan mukanaa tulevan energian säännöstelyyn en enää lähde ilman säännöllistä hivenaine- ja vitamiini-annosta, koska se päätyy pitemmän päälle tuhoisaksi.
        Aura-kone kuului jyränneen ohi. Portilla on pieni valli ehkä 6 sm lumisadannasta tulleena. Eipä siinääkään hommassa kalorit paljoo katoa.


    • Ei nurmikot täällä enään viherrä, lunta mukavasti, tuuli viheltää, pakkasta yli kymmenen astetta. Ulkona kävin senverran, auto oli pois tolpan juuresta, oli helppo kolata lumi paikasta pois.
      Kylmä siinä hommassa tuli, lippalakki päässä korvat meinasi jäätyä.
      Etsein karvalakkiani ei vain löytynyt, johonkin hyvään piiloon sen laitoin, mutta ei mistään löytynyt.
      Kaippahan sitten löytyy kun kesä tulee.
      Kyllä minusta puhuminen on helpompaa kuin kirjoittaminen,
      Puhua puuta heinää sujuu mukavasti, mutta jos kirjoitat on mietittävä mitä kirjoittaa. Virheitä tulee kummassakin lajissa, mutta kirjoittaessa on mahdollisuus korjata, tuskin puheita kukaan peruu. Puhumati paras.
      Tuosta Harju& Pöntisen tuutista minäkin kerran tilasin yhden kappaleen se oli silloin ennen kuin tehtiin retki Lappajärvelle.
      Aiemmin olin omassa kirjoituksessa etsinyt Pikku syntistä, siitä kehkeytyi pitkä rimpsu No sielltä Harju & Pöntisen tuutista se tuli määrättyyn kellonaikaan. Moni sitä kuunteli ja kirjoittelikin siitä.
      Siellä kun olimme tansseissa oli Ylikypsä tilannut sen kappaleen orkesterilta. Hieno valssi, Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa.
      Torttukahvit nyt maistuu, vaikka Joulusta on muisto vain.

    • Eipä tosiaan viherrä nurmikot, ainakin 10 sm peitettä päällä. Uutisia ja dekkaria seuratessa on aika yllättäin vierähtänyt. Nyt odottaa katsomista uusi ohjelma, joten en ehdikään ilmoittautumista pitemmälle.
      Hyvää talvisen illan jatkoa!

    • SkillaN*

      Huomenta viikon alkuun, tänään alkaa kaikki harrastus kerhot.
      Ei näy vihreää, muussa kuin kuusen oksissa, lunta on nyt jo paksu kerros nurmikoilla.
      Puissakin oksillaan on sitä " pahaa " lunta, mikä sähköjä katkoo, puiden taipuessa linjojen päälle.
      Taitaapa vaatia melkoisen lämmintä ennen kuin ne pois sulavat.

      Pikku syntisestä kiva muisto sieltä Lappajärveltä tosiaan, ei taida tapaaminen enää onnistua.
      Mukavaa oli Peurunka lomakohteessa, muistattehan?
      Tuo puhuminenkin on joskus aika riski altista, kun huumorin taju on niin erilainen ihmisillä, voi laukoa loukkaavia asioita, vaikka huumoria omasta mielestään.
      Tyhmiä voi myös kirjoitella, mutta minkäs voi jos ei kaikkea osaa ei tiedä.

      Minulla se puoli kiloa oli tänä aamuna pudonnut, mutta enpä vielä innostu, huomenna voi näyttää entisiä lukuja, yritystä kyllä on saada joku kilo pois, lenkille tästä kohta taas lähden.
      Henkeen meinaa tuo pakkanen ottaa, yskää enteilee.

      Olipas kiva kuulla sinusta Nea* tähtönen, aina sitä ihmettelee mihin kirjoittajat eksyvät.
      Moni on pirtinkin jättänyt, syitä on varmaan monia, mutta kaikkia kaipaan, viesti edes silloin tällöin olisi kiva saada.
      Joskus se loppu tulee kaikille, siksi arvailuksi menee onko lopullinen lähtö jollekin tullut, kun viestejä ei näy.
      Monta kirjoittajaa on palstalta hävinnyt, miksi sitähän ei voi tietää, kyllästymistä, kiireisyyttä, mitä vaan, ehkä myös rajan taakse siirtymistä, elämme sitä elämän loppupuolta.
      Runoketju oli nostettu kätköistään ja sieltä oman tekeleeni huomasin, sateenkaarta ja kuutamoa ihastellen, haaveista ja unelmista kirjoitin, niin ehkä haaveilut on takana päin monellakin, miksi niin, eikö ne voisi olla seuranamme joka päivä.
      Kummasti tätä arkista elämää piristäisi.

      Otetaan kaikki irti tältä alkavalta viikolta, iloitaan talvesta, pakkasesta ja onnitellaan Toinia, jos kohdalle sattuu:).

    • Huomenta! Poutainen pikkupakkaskeli - 13. Ihan hyvältä ikkunasta kasoen näyttää. Puissa ei juuri lunta ole, oli sen verran ramakkaa tuulta, ettei kuivana satanut lumi ripustautunut puihin.

      Illalla tapahtunut kiireeni johtui siitä, että Teeveestä tuli näytelmä Vasen ja oikea. Parsinssonin tautia sairastavat tunnetut politiikot, Esko Seppänen ja Iiro Viinanen juttelivat politiikko uransa päätöksistä. Tietysti näyttelijäthän rooleissa esiintyivät, mutta aineistossa kyllä oli paljon toden peräisyyttäkin. Sille pohjallehan elokuva oli tehtykin. No enpä tätä pitemmälle pohdi, tuskinpa kovin monta Pirttiläistä asia kiinnostaakaan ja he joita kiinnostaa, ei sepustustani tarvitse.

      Hurskainen harmitteli kun paino nousi, vaikka vain kurkkua iltaevääksi napsi. Painonhallinta on kestävyyslaji. On minullakin jonkin verran kokemusta ja sen tuomaa oppia. Kun alkaa nälkäkuurille hätäisesti vetää, hyvinkin paino voi noustakin. Kyllä kuuri se muutaman päivän kuluttua alkaa tepsimään kunhan ei pääse homma lipsumaan.

      Ihmisen kehokin on kaikkine hienouksineen monien tuhansien vuosien aikana kehittynyt. Aina ei ole ollut ruokaa rajattomasti, ei edes välttämätöntä. Silloin kun saalis on löytynyt, sitä on syöty varastoonkin. Niinpä keho onkin mukautunut siihen, kierrätetään rutkasti mahasta säilöön läskiä pahanpäivän varalle ja vain tipoittaan luovutetaan käyttövoimaksi. Niinpä paino voi vaikka tuplaantua, jos saalista ahmittavaksi ylettyy. No...joku saa päähänpiston pudottaa painoaan, syö kuin "lintu", automaattinen säätöjärjestelmä muuttuu todelliseksi hyötykäyttäjäksi, kierrättää vanhaa syötyä viimeiseen tippaan, eikä luovuta hevillä varastoaan, koska eihän elimistö tiedä, jotta kyllä varastoa riittää kun kinkutkin on syömäti.
      Niinhän siinä sitten käy, että kurkun viipaleellakin voi paino hetkellisesti kasvaa, kunnes saa elinkoneensa päivitettyä uuteen ohjelmaan. Kyllä se siitä, hurskainen, eikä pikkunälkään kuole, vaikka nyt alkuun pientä epämukavuuden tunnetta voikin ilmaantua.

      Taidanpa nyt taas tehdä äkkilopetuksen, etten enempää tunaroi. Hyvää jatkoa talvisin terveisin!

      • hurskainen

        Siinä se niksi onkin, ettei vaakalukemista hermostu, vaikka ne näyttäis että painonhallinta menis aivan persiilleen.
        Kun pitää kanttinsa, eikä sorru ahmimiseen, vaakalukemathan pienenevät.

        Miten eriskummallista lie siinä, että ajoittain tulee ihan hirmuinen hukan nälkä. Saa puoli peuranlapaa päivällisellä syödä kun maaru tuumailee; koskahan sitä saa ruokaa.
        Sanon sitä kausinälkiintymiseksi. Pian se kuitekin tasaantuu tavanomaiseksi, jopa niukaksi ruuanhimoksi.


    • Katleija.

      Jatkan tuohon ynnämuun pohdintaan. Toden totta aina ei ruokaa ole ollut yllin kyllin ja jo sen hankkiminen on vaatinut fyysistä energiaa.
      Evoluution näkökulmasta katsoen tämä "helpompi" elämä on ajallisesti vielä aika lyhyt, joten solumme vieläkin noudattavat silloin opittua ja varastoivat ravintoa rasvaksi pahan päivän varalle.
      Se miksi laihdutuskuurien tulokset vähitellen häviävät ja paino voi nousta jopa yli entisten lukemien on hyvin tavallista ja loogista tuolta näkökulmalta katsottuna. Elimistö aattelee että kerätäänpä nyt vähän yli entisten mittojen, jospa tämä tilanne vaikka vielä uusii.
      Kas kun laihdutaissa solut säikähtyvät luulemaan että ruoka on loppumassa (ajatelkaa mikä virhearvio) ja rupeavat käymään säästöliekillä. Mm elimistön lämmön tuottaminen vaatii energiaa ja kun siitä solut alkavat säästää viluttaa. Aika usein laihdutuskuurilla on viluinen olo.
      Yksi asia vielä minkä elimistö muistaa, se on kropan koko ja ääriviivat. Niistä pidetään "kynsin hampain" kiinni, sillä eihän kuihtuminen ja laihtuminen elimistölle mieleinen ilmiö ole.
      Tähän kaikkeen löytyy ohjelmointi tuolta korvien välistä. Oletteko huomanneet kuinka tiukasti totutut tavat ovat kiinni ihmisessä. Jos niitä tahdonvoimalla yrittää muuttaa ei se vaivatta käy. On keksittävä jos jonkinmoista apuvälinettä onnistuakseen. Riippuvuudet on jo pahin muoto tälle.
      Siksi saada pysyvästi painonsa haluamilleen lukemille vaatiikin taitoa, tietoa ja vahvaa motivointia. Uusille tavoille oppiminen vie aikaa ja pitkämielistä tarkkuutta. Voi sanoa että on elinikäinen projekti, valitettavasti.
      Tosiasia on kuitenkin että kyllä meissä on monenmoista harppojaa ja lyllertäjää. Sen olen todennut katsellessani ohitseni kulkevia lähimmäisiäni ja cittarin asiakkaita odotellessani kaupan eteisaulan penkillä palveluautoni saapumista kauppakärry täyteen pakattuna ruokaa.

      ps. teorisointi on kotikutoista, joten suhtautukaa siihen varauksella. Tiede tekee parasta aikaa tutkimuksia lihavuudesta ja tuo niitä aina aika ajoin julki.

    • Sano...hyvvää kuluvaa vuotta 2015 kaikille!!

      Myö tääl sulhon kans kahestaan möllötellään, ko piski män taas jouluna, pojan perhetta vahtimaan.
      Luntakin met ollaan saatu ja pakkasta- 12 astetta, mukavast talvinen keli.
      Pahalaisen lonkka eilen nii paljo riipas, et meinas toisen jalan viijä alta poikkeen, mut ny on paremp olo.
      Terveksii ja tuurii...
      Hei hei

    • Ehtoota.

      Mihilie tämäkin päivä hukkunu;)

      Piti mennä käymääm kapugilla,mutta lorvikatarri iski enkä lähtenyt minnekään.
      No kerhohuoneella kävi ja kahveet juotiin ja Maijaa pelattiin.

      Siinähän se päivä tuhraantu
      Mittari nyttää -12c

      eipä kummempia,tulin vain ilmoittautumaan.

      näkyillään...

    • SkillaN*

      Huomenta pakkassäähän ja lumisateeseen, kahtatoista näyttää mittari, tuuli reippaanlainen, talvea se nyt on.
      Hyvähän se niin onkin, vuodenajat tapansa näyttää ja eri lajien harrastajat saavat kokeilla taitojaan.
      Ei taida hyvin luistaa suksi ei maastossa ei mäissä meidän edustajilta, no ampumahiihto kuitenkin mainetta hiihtää ja ampuu.
      Eilen oli harjannostajaiset tuossa tien toisella puolen, maaliskuun lopussa onnelliset muuttavat taloon, kyllä kelpaa puhtoiseen asuntoon muuttaa.

      Niin ne päivät vaan menee, uuteen aamuun herätään ja eletty päivä unten kanssa hyvästellään, taas uusi päivä muorilla mennä nauruterapiaan;)
      Lonkat ne aika monella meikä ikäisillä vaivaa, oletkos leikkaukseen aikonut wiiwidear ja hyvää kuluvaa vuotta sinulle ja sulhollesi, silitä terveiset piskillekin, kun kotiutuu;)

      Olipa teille ynnämuu ja Katleija hyvät kerronnat tuon massan ympäriltä, mikä minua myös suojaa;)
      Tahdonvoimaa, sitä se laihduttaminen vaatii ja vaikka kuinka itsepäinen muuten olenkin, ei sitä meinaa minulla riittää tuottaviin lopputuloksiin.
      Mitä noihin vaa'an lukemiin on uskominen suunta on alaspäin, mutta voi niin hirmuisen hitaasti paino laskee.
      Vajaan viikon olen tuota isompaa lenkkiä tehnyt ja nytkin olisi aikomus ennen laulamaan menoa lähteä kiertämään, meinaa vaan jalat tehdä välistä tenän ja puuskutuskin seuraa.
      Jospa edes pikkuisen jaksaisi ponnistella, ainahan se intoa lisää jos tuloksia näkee, hoikaksi en haluakkaan näillä kymmenillä, joka kilo mikä pois lähtee on voitto minulle.
      Terveyttäni mikä nyt minulla on en minkään laihdutus kuurin turvin halua menettää, jospa tämä pieni liikkuminen kuntoa kohottaa kaikin puolin.
      Kyllä sitä "lyllerretään" elämän loppuun näiden kilojen kanssa, mutta lisä on jo pahasta;)
      Minun laihduttaminen ei kovin vakavasti otettava ole, kumpahan juttua asiasta aikaan saadaan;)
      Hurskaisen mainitsema nälän tunne vahvana minulla myös.
      Taaplataan kaikki tyylillämme, eikös se sielun kauniina näkyminen olisi se mitä pitäisi myös ulospäin saada näkymään, mitä se nyt sitten kellekin tarkoittaa.
      No tulipas taas paljon turhaa puhetta, ehkä aihetta olisi syytä vaihtaa.

      Meinasin minäkin sen oikea, vasen esityksen katsoa, mutta jotenkin alkoi raskaana, oma mielialani ei ollut vastaan ottavainen, kyllä se katsominenkin vaati sopivan mielentilan.
      Täytyy sanoa, että huonoa on anti sekä radion, että telkkarin puolella, kuuntelin ajankohtaislähetystä radiosta ja siellä oli samansuuntaisia mielipiteitä muillakin, nuo uutiset saisivat harvemmin tulla, radiossa melkein puolen tunnin välein.
      Siitäkin oli puhetta, pitäisikö ensin kertoa myönteiset ja sitten vasta nämä pahaa mieltä tuottavat.
      Tämän päivän maailma ei paljon myönteistä aihetta anna, mutta eiköhän pienikin iloisempi asia ihmisten mieltä paremmaksi nostaisi.
      Tiedottaminen on nykypäivänä niin nopeaa, että ne ikävät asiat pian korviin tulee, tuntuu ainakin, että media oikein hehkuttaa niitä.
      Onko sitten itsensä pettämistä, jos niitä ei aina halua kuulla, pään pensaaseen laittoa, no tässäpä taas olisi mielipiteiden paikka;)

      Nyt on alettava tämän päivän touhuihin, ulos ensin ja sitten laulamaan, ei yhtään hassumpaa, vai mitä?
      Elellään tämä päivä ja huomen aamulla tavataan, kenen kanssa pirtissä, se nähdään;)

    • Katleija.

      Huomenta SkillaN (tottakai tietenkin muutkin, hyvää tiistain alkua). Otti vaan silmiin tuo sana NÄLKÄ tekstistäsi. Pakko oli etsiä sinulle tällainen linkki luettavaksi.
      Painonvartijoissa asiaa selvitettiin myös aikanaan, silloin kun semmoinen lafka vielä Suomessa vaikutti.
      http://ohjaajaverkko.pienipaatospaivassa.fi/mieliteko-vai-nalka

      • Pakkanen meni pyllylleen, 0,5 lämpimän puolella. Lunta tuli yön aikana lähes 10 senttiä lisää.
        Eiköhän se lumi kuitenkin pysy, kun pakkasen aikana tuli.

        Mitään ihmeellistä ei mailmalla tapahdu, olihan tuo tietenkin suuri juttu kun Ranskassa marssitiin terrorismiä vastaan.
        Toisaalta maahanmuuttopolitiikka saa yhä useammat valtiot tarkistamaan ketä mihinkin maahan päästetään.
        Tuo sananvapauden asia on monipiippuinen juttu, voiko noita uskonmiehiä pilkata piirroksin, siitäkin on kysymys näissä terrori iskuissa. Kuitenkin maahanmuuttajien pitäisi paremmin sopeutua sen maan lakeihin, ja noudattaa niitä mihin ovat muuttaneet.
        Kautta aikojen noita uskonsotia on käyty, liekö sekin vain tarkoituksen mukaista, löydetään erilaisuutta uskonnon asioissa, ei tiedetä kuka on oikea "Jumala"
        Vanha sanonta, kukin tulkoon uskollaan autuaaksi.
        Sillä sanonnalla ei ole enään mitään merkitystä, konepistooli on
        otettu uskonnon välikappaleeksi.
        Minulla ei ole mitään tekemistä uskonasioiden kanssa, Olen huommannut miten paljon uskonto saa pahaa aikaan maailmassa.

        Syömisestä puheenollen, olen itse aikoinani painanut yli sata kiloa joskus 70 luvulla, siitä kai kaikki sirautenikin ovat lähtöisin.
        Nykyään painoni on alle seitsemänkymmentä kiloa, painonlaskuunkin on monta syytä, taas ehkä sairautenikin.
        Kuitenkin olen oppinut syömään monipuoista ruokaa, vähäkalorista, sekä paljon vihanneksia, ja hedelmiä.

        Jos näläntunne tulee syön omenan tai kaksi, tai muita heselmiä.
        Tuo alkohoolin käyttö on vähäistä, helposti voin 100 päivää olla ilman sitä, eikä se ole koskaan haitannut työntekoa.
        Näillä eväillä minä pärjään.


    • Päivää, lämpimän puolelle lipsahti ja lunta tuli lisää. Eipä nyt hassumpi keli olekaan.

      Laihduttelun kotifilosofinen juttuni lähti hurskaisen kertomista ongelmista, vähän kuitenkin huumorin sävyttämänäkin. Katleija onnistuneesti ja asiantuntevammin täydensi hyvin. Eipä näitä osin arkaluontoisia juttuja kannata tiukkapipoisesti ottaakaan. Jos jotain kannustuksena käy, niin hyvä sekin. Itsekukinhan asiansa ratkaisee ja hyvin monethan tyytyväisenä pienet, ohjeiden mukaan ylimääräiseksi sanotut kilonsa kantaa.

      Motiivi painon pudotukseen on hyvin merkittävä seikka. Minulle se asettui lähes pakolliseksi. Selkävaivani oli kiusallinen kannettava. Olisin saanut leikkauksen, mutta varauksella. Se ei ehkä onnistuisikaan. Jätin sen vaihtoedon ja evääksi sain "madonluvun." Paino pudotettava normiin, painoindeksi alle 25. Liikuntaa tehtävä säännöllisesti jos se suinkin on mahdollista ja suoritusohjelmiakin tuli. Siitä se lähti, ei millään raivolla, vaan mieluummin hitaasti hivuttaen ja voinnin mukaan kuormaa lisäten ja myös tapojaan muuttaen. Heti kun tulosta tuli, se oli suurin kannustukseni. Ja tulihan sitä. Tuli ja kasvoi myös luonteva tapa, se lopetti pakolla suorittamisen tunteenkin. Runsaassa viidessä vuodessa olin saanut homman aika hyvään hoitoon. Nyt on menossa tilanteen säilyttäminen, mutta yhä enemmänhän alkaa painaa ikäkin. Jotain on sillekin periksi annettava ja ainakin riekkumista vähennettävä. Niinpä...ei mikään sankaritarinani, vaan pakon sanelema juttu. Näin on kyllä ollut elämässäni monta muuta kertaa erilaisissa tapahtumissa ja asioissa.

      Ranskassa tapahtuneista terroriteoista ollaan melkoisen yksimielisiä: tuomittaviahan ne olivat, olipa syyt mitkä tahansa. Vieläkään en ole huomannut täysin pitävää selvitystä, kuinka laajasti ohjelmoituja iskut olivat ja mistä tuli rahoitus ja käskyt. Tuskinpa koko islamilaista maailmaa ja uskontoa voi syyttää. Onhan islamin nimissä kymmeniä suuntauksia, joista osa tappelee keskenään ihan konepistoolien kanssa ja järeämminkin. Niinhän on ollut myös ns. kristillisissä uskonnoissakin. En ole uskontojen erikoinen puolustelija, noudattelen ihan vapaa-ajattelijain ajatuksia: uskonnon vapaus kuuluu kaikille, uskonnoille, uskoville ja myös uskonnottomille Ja roduista riippumatta.
      Laten mainitsemaan maahanmuuttajista, olen samaa mieltä: kyllä maahanmuuttajan on parasta sopeutua maan lakeihin. Ei voi ajatella niin, että tulijoille säädetään eri lait, joiden varjolla voi tehdä rikoksiakin ilman rangaistuksen mahdollisuutta.(esim. lasten silpominen)

      Täytyypi heittää päivän työkeikka, roskapussi roskikseen ja jos samaan hyssyyn taputtelisin pienen lenkin, ilma näyttää mainiolta. Hyvää jatkoa!

      • hurskainen

        Kotteron taka-akselilta, oikealta puolelta alkoi kuulua kummaa kolinaa vasta kun 80 km alueelta siirryin taajama-alueelle.
        Körötin kuitenkin varovasti kotiin. Aattelin tilata ajan huomenna alan korjaamolta. Saattoi se hyvin olla se lokasuojan kääntyminen talvikumia krapsuttamaan hyvinkin tuon äänen aiheuttaa.
        Vasiten hain sisältä valonheittimen. Siltä se tosjaan vaikutti. Mutta kun valotkin reistaa. Mittarinvalot eivät näy yhtä aikaa ajovalojen kanssa.
        Se on näiden rippikouluikään ehtineiden kotteroiden kanssa muutamanoloista yhteiseloa. pressutalliin ajoin ja pidin sille iltapuhuttelun kuten tavallisesti.


      • Ainakin kaikki

        Uskonnon tyrkyttäminen aj toisten syntisiksi julistaminen on väärin.


      • hurskainen
        Ainakin kaikki kirjoitti:

        Uskonnon tyrkyttäminen aj toisten syntisiksi julistaminen on väärin.

        Korven keskelle matalaan majaamme asteli mitä lie olt 1950 lukua nainen jehovan todistaja. No äidin isosiskokin ny oli körttiläinen. Äiti vahvasti luterilainen.
        Isäkin, kumma kyllä oli mieleltään uskovainen. Hän risti aina lapsienkin ympäröimänä kätensä ruokapöytään istuessaan. Ei vaatinut tätä riittiä lapsiltaan
        "Ihmisellä on kuolematon sielu" hän sanoi kerran - niitä harvoja julistuksiaan.

        Niin se jevovalaisnainen. Esitteli kirjallisuuttaan, niit lehtisii. Paasasi julistustaan köyhän torpan väelle. Äiti ei lämmennyt. Joku sii jumitti. Käski sanantuojaa jatkamaan matkaansa.
        - Ja samaan taivaaseen sinä ämmä et sitten tule, sanoi julistaja tuvan oven raosta. Ainakin sen piti yli kilomeetteri taivaltaa seuraavaan savuun.

        Me kakarat tallensimme visusti näkemämme. kokemamme. Meissä julistajanainen kuiten oli päivän kohokohta.


    • Pävää.

      Olihan mukavaa taas.
      Lähimmäispalvelun tyttö laulatti ja leikitti ja jumppautti.
      Siinä pyörähti partuntinen ihan mukavasti.

      Käväsin aamupäivällä tuolla Triossa ja eksyin taas kerran,
      On se semmonen hollitalli;(

      Lunta on tuprutellut.
      On oikein talvinen olotila.

      Tuolla FOX silla menee jokin elin ohjelma,menen sitä katsoman.
      näkyillään...

    • SkillaN*

      Huomenta jälleen, nyt jo keskelle viikkoa,,,taas.
      Aika kuluu ja minusta tuntuu siltä, että päivä on jo virunut pidemmäksi.
      Lunta satelee, pakkasen puolella kahdeksan astetta ja aura autot jyryää, nyt lunta alkaa olla jo riittävästi.
      Miten lienee etelämpänä?

      Uskonto ja uskominen on jokaisen oma asia, mielestäni jokainen voi valita sen uskonopin mikä omalta tuntuu, luterilainen uskonto on perimänä tullut ja sen kanssa olen oppinut elämään, tällä menen loppuun asti.
      Uskoni on lapsenomainen, kun elän lakien ja säännösten mukaan, ketään vastaan rikkomatta, siinä se on.
      Virheitä tulee, mutta niistäkin itse vastaan, onko tuomio kuoleman jälkeen, vai onko vaikeudet mitä eläessä eteen tulee se tuomio? En osaa sanoa, ei kai tarvitsekaan, elän vaan.
      Uskon että mikään tyrkyttäminen tai käännyttäminen ei ole tarpeen.

      Katselin tuota uudistusta mikä keskusteluun tulee, hätäisesti luin ja ymmärsin niin, että ei pitkiä viestejä sallita, raja tulee vastaan, voi olla että ymmärsin väärin.
      kai tässä olisi nyt opittava tiivistämään juttujaan.
      Vai oliko niin, että jokaiseen viestiin on osoitettava oma vastaus, ei niin miten olen nyt yrittänyt vastata kaikille samassa viestissä, no sepä nähdään.

      Kyllä se kallista on tuo auton pito ja kuitenkin se on melkoisen tärkeä väline monellekin, puutteen olen joskus havainnut.
      Onnekseni asun kaiken keskellä, mutta aina sitä pitää turvautua autollisiin, jos jonnekin hankalaan paikkaan on mentävä, kun tuo yleinen ei joka paikkaan vie.
      Onneksi bensan hinta on vähän tippunut, mutta remontit ja huollot maksaa, sanovat että kahden vuoden välein olisi auto vaihdettava, että sillä jotakin saisi, mutta eipä monenkaan eläkeläisen tarpeisiin näin tehdä.
      Sillä vanhalla uskollisella sitä vaan mennään.

      Surullista kertomaa tuo Katleijan linkki toi, kaikki arvot päälaellaan tai ne indeksit, mutta näillä nyt mennään, en jaksa enää edes miettiä, jos jonkin kilon pois saan olen hyvilläni.
      Laten mainitsema omena minulle vaan ruokahalua lisää, silti hedelmiä kyllä syön, olen oikein suurkuluttaja, marjoja pakkasesta ja juureksia myös melkein joka ruokakerta, määrät kai ne sitten ratkaisee, voi sentään;(
      Nyt lopetan laihtumisesta puhumisen, tekoja jään odottamaan;)

      Olen minäkin sitä mieltä, että maassa maan mukaan, suvivirsien ja joulujuhlien pito meidän tapaan, jos se ei sovi joillekin, sallittakoon poissa olo näistä tilaisuuksista.
      En ole kuullut että missään meidänkään vuoksi jotakin muutettaisiin, olkoonkin vaikka pienikin tämä maamme.
      On se muorilla kiva, kun kotiin melkein viihdyttäjät tulee, minun on itse lähdettävä viihdykettä hakemaan;)

      Nyt lähden postitus hommiin, jäsenkirje liki kahdeksaan sataa osoitteeseen, hallitus tämän homman hoitaa talkoilla.
      Mukavaa päivää teille kaikille.

    • Katleija.

      Voi SkillaN, tarkoitukseni ei lainkaan ollut surulliseksi sinua tehdä. Taisit lukea linkistä muutakin kuin tuon osan Nälkä vai Mieliteko, minä en muuta lukenutkaan. Minusta siinä niin hyvin kuvattiin tuota itsekin koettua mieliteon syntymistä, jota näläksi luulee.
      Enpä enää pyöriskele minäkään noissa laihdutusteorioissa ja dieeteissä. Tyydyn olevaiseen, ihmeekseni pari kiloa on mennyt yrittämättä, sopii minulle tuo suuntaus jatkuakin enpä sitä vastaankaan olisi.

      Oli aikainen hammaslääkäriaika. Hieman pakkastakin ja älyttömän liukasta. Kantapääpiikeistä huolimatta tarkasti sai askelensa asetella. Näytti liikkuminen olla vaikeaa muillakin seniori-ikäisellä. Minulla oli vielä uudet nilkkurit jalassa, jott' ei perjantaina reissuun lähtiessä ihan ensimmäistä kertaa ne jalassa olisi.

    • Hyvää iltaa!

      Enpä täällä huomannut olevan erikoisen livakkaa, vaikka puolenkymmentä kilsaa talsin. Täytyi ottaa vahinkoja takaisin, kun oli oikein kunnon kelikin.

      Monta autonkotteroa olen ehtinyt pitää. Halvimmasta päästähän ne ovat olleet, mosseja ja ladoja. Hyvin kuitenkin hoitivat kuljetuksen, joka oli sen tärkein tehtävä. Niitä sentään pystyi itsekin tarvittaessa korjailemaan. Työmatkoista ja pitemmistä loma-ajeluista tuli kilometrejäkin. Noin sadantuhannen jälkeen uusin, siinä nelisen vuotta siihen kului.
      Nyt olen tätä länsimaista, Turkissa koottua kotteroa olen pitänyt kuusivuotta, mittarissa vajaa 40 000 km. Ei ole ollut ongelmia. Eikä saakaan olla, tarkoituksenani on, että se on viimeinen ajopelini.

      Lyhyesti Ranskassa tapahtuneeseen terrori-iskuun. Nyt on ilmestynyt teon tausta, Jemenin al Qaita, iskuihin erikoistunut ryhmittymä. Tieto pitänee kutinsa. Tehokashan se, mutta islamilaisten n. 1,4 miljardin joukossa pieni, joka ei saa uskonsuunnaltaan kovinkaan suurta tukea. Onhan islamilaisuudessa muitakin ryhmittymiä, joilla liipasinsormi on herkässä jopa omiensakin kesken. Kaikkeahan sitä ihmispäissä voikin kehittyä, kun jumaliaan täytyy palvella, puolustaa ja hankkia marttyyrin asema keinolla millä tahansa.

      Eipä ole suurempia kertomisia. Yksi kampraatti toi kirjan luettavakseni, kun epäili sen minua kiinnostavan. Sitäpä käyn silmäilemään, että maksaako vaivan käydä tarkemmin käsiksi. Jatkoja teille!

    • SkillaN*

      Huomenta, nyt laitan oven auki ja annan raikkaan suojasään tulla pirttiinkin, jospa ovesta joku sisäänkin eksyisi;)
      Hiljaista on, eipä mahda mitään, kai kirjoittajilla aiheet vähissä, minulla kun ei aiheita koskaan, tartun vain muiden kirjoituksiin, kiitos teille ynnämuu ja Katleija, että annoitte mahdollisuuden näin tehdä.

      Joillekin tuo auto on pyhä kapistus ja sillä omaa minuutta halutaan korostaa, meillä se oli kulkuväline paikasta toiseen.
      Kyllästyin minäkin niiden vanhojen autojen korjauksiin ja mieheni huokailuihin, kun saisi vielä uuden auton käsiinsä.
      Menin pankkiin ja sain lainan, niinpä sitten uusi auto talouteen tuli ja melko uutena siitä luovuinkin mieheni kuoleman jälkeen.
      Mökillä ajot pääasiallisia, muuten seisoi tallissa, kovasti hävisin senkin myynnin suhteen, mutta tälläseen huonoon rahan käyttöön olen tottunut.
      Niin on kerrottu, että kun auton liikkeestä ulos ajat, hinta putoaa heti.
      Mieheni oli huono velkaa tekemään, mutta maksuihin osallistui ja niin tuli sekin maksettua, kuten kaikki muukin mitä hankittiin, velkaa sitä tehtiin asuntoon ja mökkiin, kalliiksi tulivat, korkokin oli siihen aikaan toista luokkaa, mutta sepä siitä.
      Nyt en tietääkseni ole velkaa kenellekään, näin uskon.

      Kyllähän minä sitä linkkiä tutkin ja se paha mieli nyt on ollut pidemmän aikaa painon nousun suhteen, mutta en tiedä rohkeneeko mainitakaan, että kaksi kiloa on pois lähtenyt, hyvä alku, eikö vaan.
      Kävellyt olen joka päivä pari kilometriä, enempää en jaksa, jalat alkavat oireilemaan, mutta nyt kumminkin alkuun olen päässyt lenkkeilyssä, jospa se siitä jatkuu ja matka pikkuhiljaa pitenee ja se minimi ulkona olosta täyttyy.
      Puoli tuntia vähintään pitäisi ulkona olla, näin kehottaa terveysalan ihmiset.
      Eipä tästäkään enempää.

      Nyt olen oven aukaissut, tulkaa sisään ken ehtii ja haluaa;)

    • Huomenta,)

      Vaikka päivä on jo pitkällä.

      Odottelen tässä "karvaria"

      TUttu kampaaja tulee näitä haivenia hoitelemaan,

      Mittari näyttää -0,4c eikä näytä tuulevankaan.

      Aion iltapäivällä lähteä,tuonne toiseen isoon kauppaan.
      Siellä en ole vielä eksynyt.
      Tuolla "töllössä" näyttvät noita ruoka-ohjeita,kyllästyttää.

      Persimoneihin olen jäänyt koukkuun;)

      Eilinen oli aika rankka päivä.
      Oli semmonen puristus tossa pallea kohdalla.Meinasin jo kutsua ambulanssin,mutta kummasti siitä selvisin.
      Nyt on olotila ihan ok.Se palleatyrä tekee välillä kiusaa.

      Eipä tässä kummempaa.
      näkyillään...

      • Onhan tuo pirtin ovi aina raollaan, ei kuitenkaan minunkaan kovin usein tule käytyä. varmaan tuo ikäkin sitä rajoittaa.
        On helpompi vain pelata, tai käydä facebookissa, pelatessa ei tarvi ajatella juuri mitään.
        Lupaan kullä hoitaa nurkkakaappia, ja silloin tällöin kirjoittaakin.
        Kyllä se näyttää muukin kirjoittelu vähentyneen, ei yksin pirtissä käynti.
        Velaksihan ne asunnot ja ekat autotkin ostettiin.
        Kaikki mihin ryhdyttiin yhteisellä päätöksellä tehtiin, meillä aina rahat ovat olleet yhteisiä, yhteinen käyttötili nytkin, sinne tulee eläkkeemme, ja sieltä kaikki maksut maksetaan.
        No kummallakin myös oma tili pankissa, siellä se kasvaa korkoa 0,15 %, että silleen.
        Auto meillä ollut yhtä vuotta vailla 50 vuotta. Ensimmäinen oli Fiat 600, sillä ajettiin monta vuotta, Sitten Sunpeam, se oli ehkä muuten hyvä ,mutta pirun kylmä talvella.
        Ensimmäinen uusi auto oli Lada 1200 se oli lämmin ja sillä ajettiin paljon, vuosittain yli 30000 tuhatta kilometriä, aina Hangosta melkein Petsamoon asti. Ja töihin Helsinkiin joka arkipäivä. Senjälkeen tulikin ajeltua vain Ladalla, se oli tosiaan helppo, ja halpa huoltaa.
        Muut Ladat olivat kaikki käytettyjä, paitsi se viimeinen oli taas uusi. Nyt ollut Nissan melkein kolme vuotta, Vanhana ostettu ajettu nyt 77000 km , ajot nyt aika vähäisiä Ehkä noin 5000 km vuodessa. Etupäässä autoja käytettiin työmatkoihin, työt olivat usein Helsingissä, mutta myös ympäri Uuttamaata jopa Hämeessäkin.
        Myös monia Lapinreissuja tehtiin, Norjan sekä myös Ruotsin Lapissa, jopa Tanskassakin käytiin.
        Staatuksena en sitä koskaan ole pitänyt, auton merkit täytyisi olla vähän kalliimpaa luokkaa.
        Tuosta uskonnon asioista kun sitä pyhää sotaa käydään, ja tapetaan terroriiskuissa ihmisiä, niin ei pitäisi myöskään sananvapauden nimissä pilkata mitään uskontokuntaa. Kyllä sananvapauskin vaatii ajattelemaan mitä sanoo, tai piirtää.
        Näin kirjoittelee, ja ajattelee yks Late Vaan.


    • hurskainen

      Muori 67 kirjoittaa palleatyrästä. Varmaan 15 v. kun vasemmalle alavatsaan tuli ankara kipu. Hengityskin vaikeaa.
      Menin terveyskeskukseen. En muista sen laitteen nimeä, jolla lääkäri peilasi sitä kipukohtaa. Pientä tyrämuodostusta näyttäisi olevan.

      Ilostuneena pörhälsin kotiin, kun ei syöpä ollutkaat. Se heinäkuun päivä muutti elämääni. Tiekkaria ei toki ollut vielä 6 vuoteen.
      Arvelin tyrän ja tyrien syyksi yleensäkin veltostuneita vatsalihaksia.

      Menin kotiin harjoittamaan vatsalihaksia. Sattui aivan valtavasti siihen kipukohtaan.
      Olin tiukkana ja jatkoin harjoituksia joka toinen päivä. Olen yhä sillä tiellä.

      Nyt pidän skolioottista selkääkin käyttökunnossa, tiukoilla venytyksillä. Sekä lannerangassa, että rintarangassa on skolioosi; kipuiluja riittää.

      Onpa mukavaa, että keskellä talvea on näin lauhaa. Valoisuus lisääntyy kun aurinko on käynyt kääntymässä kravun kääntöpiirillä.
      (tämä vain Almanakan sanastoa)

    • Ramoona*

      Iltapäivätervehdys pirttiin, suorastaan keväinen tuntu näin tammikuussa sulavan lumen tuoksuessa. Muorin tapaan olen perso makeille persimoneille, viipaloin ja napsin ainakin yhden päivässä . Ostan nykyisin ohuita vaaleita leipäcrackereita (jonkin sortin voileipäkeksin ja näkkärin risteytymiä), viipaloin persimonia, kiiviä, päärynää tai omenaa päälle. Hapankorppukin käy alustaksi, on vielä terveellisempää, ja makeannälkä lähtee. Juhlakauden jälkeen ja ennakoivastikin korvaan makeita ja rasvaisia näillä herkkupaloilla. Manteleita ostin jouluksi jättipussin, ja niitä napsin kautta vuoden sellaisinaan. Marjoja syön pakkasesta päivittäin sellaisenaan, laitan puuron päälle tai sekoitan rahkaan , olen totutellut jättämään niistäkin sokerin pois, marjat maistuvat nyt itseltään eikä sokerilta. Pensasmustikoista tuli hyvä sato, säilyvät pakasteessa ehjinä ja hyvinä. Metsämustikoissa on taas tuoreina mielestäni hienompi maku.


      SkillaNille tsemppiä kilojen pudotuksessa, jalkakin alkaa kevyemmin nousta kun paino putoaa. Jo 5 %:n painonpudotus tuottaa terveysvaikutuksia ja 2-tyypin diabetesriski pienenee, nivelten kuomitus kevenee. Olen koettanut painon pitää samassa lukemassa kuin on senttejä yli sadan, painoindeksejä en viitsi laskea. Näin on hyvä olo, vanhat vaatteet sopivat päälle, jaksaa koiraa päivittäin ulkoiluttaa , käydä kerran viikossa uimassa ja tanssimassa. Aloitin Folkjamin, eli suomalaisia kasantansseja tanssitaan ryhmässä, iloista rentoa meininkiä kukin voimiensa ja kuntonsa mukaan.

      Auton suhteen olen aina ollut huoleton, autoton likka. Töissä pystyin käymään paikallisjunalla, miehellä oli täysautoetu, sain minäkin sitä käyttää. Vähän olen ajanut ja huono kuski olen, tosin hyvin varovainen enkä ole koskaan edes sakkoja saanut. Jonkintasoista ajotaitoa koetan ylläpitää , mutta jos yksin jäisin, en ehkä itselläni autoa pitäisi.

      Virkeää tammikuun toista puoliskoa ja arkista elämää !

    • lievää ylilämpöä

      Meillä taas tammikuun toinen puolisko käynnistyy vasta pe.16.1 klo 12.00 taloudenhoitaja on n i i n ja niin säntillinen.

      Olin saada korvilleni kun katsoin himoavasti hänen leipomiaan Runebergin torttujaan, niitä, jotka on menossa jollekin helevetin clionclubilaisille tilaustyönä.

      Reutusin iäkkään pihasaunan kunnostyössä apulaisena. Työkohteen tilaajana sain kuitenkin olla mukana voimieni mukaan.
      Sisäpanelointi menee uusiksi. Ai miten vanha sauna? Kuulemma kapinan jälkeen rakennettu alun perin. Sisustus uusittu jo monta kertaa.
      Se rojulauta sopi silti ison pienperäkärryn lavalle kun nurkkatolpat ja kehikon niistä naulasin.

    • Iltaa vaan!
      Onhan Hurskaisellakin kertoman mukaan kokemuksia kunnon ylläpidosta. Sama se on selkäruodon kanssa. Jos nivelet ovat vahingoittuneet tai kulahtaneet, sitä voi auttaa jos saa lihaksia vahvistettua. Se ei tapahdu hetkessä.

      Ronski satiiri, pilkka on asetettu vastakkain sananvapauden kanssa. Aina vapauteen liitetään myös vastuu. Rajoittamatonta vapautta ei ole olemassakaan ihmiselämässä ilman seurauksia. Miten sitä vaihtelevasti tulkitaan, se riippuu kohteesta ja vastapuolesta.

      Kun Jyväskylän kristillisdemokraattien ryhmäpuheenjohtaja antoi lausunnon, että puhemies
      Heinäluoman vaimon kuolema saattoi olla "Jumalan rangaistus", se ei mennyt läpi edes omassa ryhmässään.
      Tiedon mukaan kd - ryhmä ja puolueosasto on erottanut pikaisesti lausuman antajan. Olisiko se pitänyt hyväksyä satiirina? Minusta ei, eikä hyväksyttykään edes "sananvapautena."

      Marjoja olen aina poiminut, joskus enemmänkin mitä tarvitsisi. Kun työmaa on metsissä, siinä saa hyvin ohjelmoitua liikuntaakin. Viime syksy teetti jalkatyötä, että sain sientä koottua kohtuullisesti. Mustikoitakin löytyi, mutta puolukoita marjastin torilta. Lakkasatokin oli keräysmaisemissani heikohko, löytyihän niitäkin ämpärillinen. Marjapuroissa ja keitoissa, mehuna ja sellaisenaan marjat tulee käytetyksi. Joka päivä jotakin.

      Nyt on heti päiväkin käytetty. Hyvää jatkoa!

    • SkillaN*

      Huomenta jälleen, plussan puolelle on mittari siirtynyt ja etelästä melko vinha tuuli puhaltaa.
      Mukava oli lenkki tehdä, olen jo sellaisen puolen tunnin kävelyn suorittanut.
      Melko hiljaista oli, ei montakaan vastaantulijaa ollut, katoilta pudottivat lumia, sen lajin työntekijät aikaisissa.
      En tiedä miksi uni tänä aamuna niin aikaisin karkasi, aikakausi lehtiä selailin ja sitten ulos.

      Aika ajattelematon lausahdus tuo vaimon kuolemasta todettuna, joskus sammakot suusta ulos tulee.
      Hyvät marja paikat löysit varmaan useasti, kun siellä metsässä käyskentelit ynnämuu.
      Säntillistä on teillä "lievää ylilämpöä", mutta järjestys se talossa olla pitää.
      Varmaan hyvät löylyt saunasi antaa, kun et uuden tekoon ole päätynyt, historian havinan kaiketi myös tuo esiin?

      Huonoksi kuskiksi minäkin lukeuduin ja siksi ilomielin autosta luovuin.
      Sokeritautia ei ole vielä todettu, mutta vieläpä ehtii, suvussa kyllä sitäkin on ollut.
      Vaatteita olen vuosien mukana saanut isontaa, koko kolmekasi oli lähtö, mutta monin kertainen se nyt on.
      Nuo nivelten kunto se suurin into on hieman kiloja vähentää, tervehän muuten olen ja sukurasitteena pyöreys kulkee.
      Ramoona , sinulla tuo ystävä minkä kanssa on mukava lenkille lähteä ja pakkokin, niin oli minullakin aiemmin, tosin pieni oli koira, ei niin pitkiä lenkkejä vaatinut.
      Tiibetinspanieli oli rotu ja kun samanlaisia vastaan tulee on pakko ihan jäädä silittämään ja ikävä mieleen tulee.
      Järki kieltää enää koiraa ottaa, vaikka mieli haluaisi.

      Sängyssä minä myös aamujumpan suoritan, viruttelen ja venyttelen, voi olla hyvinkin yksi syy tai seurausta, että yleensä vielä liikun.
      Nyt olen havainnut, että selkä ja lonkka oireilee, taistoon vaan kunnossa pitämiseksi, hampaat irvessä joskus askellan;)

      Noita pelejä en osaa pelata, mistä Late mainitsit, kutsuja pelikaveriksi olen huomannut, mutta syy on, etten osaa ja aikakaan ei oikein riitä siellä Fasebookissa olemaan.
      Varmaan ihan kivaa ajankulua, jospa vielä innostun;)

      Tänään postissa käynti ja taidan viedä tyttärelle villasukat, mitä toivoi minun neulovan, työpaikkansa on lähellä postia.
      Tuleepa lisää ulkoilua, niin hyvältä tuo ilma tuntui kävellä kippasta;)

      Viikonlopun alkua jälleen aloitellaan, kaupoissa yleensä tungosta, kun menen heti aamulla siltäkin vältyn, hyvää päivän jatkoa.

    • Katleija.

      Minä uskon kyllä että koira edistää isäntiensä ja emäntiensä kaikenpuolista terveyttä. Tärkein on tuo ihmisen liikuttaminen ja ulkoiluttaminen.
      Myös mielenterveyteen sillä on positiivinen vaikutus. Aina se ottaa ilolla vastaan kotiintulijan ja nuolla lipaisee rakkauden merkiksi.
      Meillä ei ole koskaan ollut koiraa kissoja kylläkin. Mailla kissan elämä oli vapaata ruokansakin oli erilaista mitä nykyään. Ei silloin tunnettu teollisia kissanruokia.
      Palstalta saa lukea kuinka ilmat vaihtelevat eri puolilla maata. Täällä lounaassa ja etelässä kelit ovat kaameat. Olemme lähdössä Helsinkiin teatteriin bussilla joten toivon sateitten taukoavan, ilman pysyvän plussalla ja teitten saatavan tyydyttävään kuntoon neljään mennessä jolloin on lähtömme. Yöllä satoi runsaasti lunta ja räntää nyt jo vettä.

      Tämä on kiva ja helppo peli tämä Bloomin Gardens, sinähän tykkäät kukkien istuttamisesta.
      Kukan saat siirrettyä klikkaamalla paikasta toiseen, kun reitti on vapaa. Kun viisi samanlaista kukkaa on peräkkäin suoraan tai vinoon, rivi katoaa ja antaa pisteet.
      Vasemman alanurkan ruksia klikkaamalla saat aloittaa pelin uudelleen.
      http://www.iltalehti.fi/pelit/200510190101156_pe.shtml

      ps. varo, peli koukuttaa!

    • +70m

      Jotkut ihmiset ovat netonneet netin kautta pelatuilla rahapeleillä jopa päävoittojakin, Ihan näillä pelinteisillä lotto ja kenopeleillä.
      Itsellä ei ole ollut pienillä panoksilla pelatessa tuuria. Kukapa sitä isoilla rahoilla pelaamaan, jos tulot ovat pienet.

      • Täällä netissähän on vaikka minkälaisia rahapelejäkin ainakin tuolla Facebuukin puolella.
        Niihin ei kannata mennä mukaan, ne antavat vaikka minkälaisia lupauksia, ilmaista rahaa, ilmaisia kierroksia. onhan täällä näitä ajankulupelejäkin, niitä minäkin harrastan.
        Tuota Katleijan peliä kokeilin, kyllä siinä on vielä harjoittelemista ennenkuin onnistuu.
        Vesikeliksi muuttui, yöllä, ja aamulla tuli lunta, sitten jo kymmenen aikaan satoi vettä.
        Aamulla kävin ajelemassa autolla, vein kaverini vesijumppaan,
        sitä jatkuu maaliskuun puolelle kaksikertaa viikossa.

        Nyt taidan lopetella, ajattelin keittää nakkisoppaa, laitan lantunpalat, ja porkkanat sekä sipulit ensin kiehumaan. ei muuta kuin hyvää päivänjatkoa Late.


    • Vähän olen nettipelejä kokeillut. Pasianssia muutaman kerran, mutta sekin sujuu mukavammin oikeilla korteilla. Joskus niillä on ollut käyttöä, kun sattuu kiinnostuneita kavereita käymään, niin ajankuluksi pelaillaan. Rahasta en pelaa mitään peliä, ovat saaneet jäädä nuoruuteni kokeiluihin. Samoin lotot, veikkaukset ja ravit. Arvan saatan joskus ostaa, jos niillä on hyödyttävä konkreettinen tarkoitus.

      Rönttäkeli oli tänään, vettä ja sohjoa niin, että koetteli kenkieni vesieristystä. Kyllä jalat hiukan kostuivatkin.
      Olen jonkun verran seurannut Oulussa tapahtunutta kirveen heiluttelua. Yksi kummallisuus: näköjään tarkempia tuntomerkkejä ei edes murhaajastakaan saa antaa, vaikka tietoa olisikin. Puhuttiin "tummasta ulkomaalaistaustaisesta." Tummiksi sanottiin yleisesti aikoinaan romaaneja.(mustalaisia). Kyllä olisi tuntomerkit voinut selvemmin ilmaista väärinkäsitysten, pelkojen ja jäljittämisen takiakin. Olisi ollut vaikka musta mies, jos ei somalista saa puhua. Onhan tämä mies ollut tuttu baarissakin. Tosin nyt näyttää, että poliisin antama tieto ko. miehen porttikiellosta ei ole totta. Näin kertoo baarin omistaja. Niinpä teon motiivi on edelleen hakusissa.

      Eikun kohti huomista ja uusia kokemuksia!

    • SkillaN*

      Lauantai aamua pirttiläiset, lämmintä on ulkona kaksi astetta, tuuli on aika raivokas, kyllä pölyt matoista lähtee.
      Kostea on sää, mutta laitoin kuitenkin matot kaiteelle, jotenkin sekin on vaan tehtävä, tapojeni orja kun olen.
      Nyt pitää vahtia, ettei sateeksi muutu, siivoamisen alkuun pääseminen on hidas ja työläs homma, ennen kuin kaikki irtain (melkein) on parvekkeelle pääsee itse siivoukseen käsiksi;)
      Lauantaiksi on siivoukseni nykyään muuttunut, saunapäivä, on mukava illalla kallistua saunan jälkeen raikkaaseen sänkyyn.

      Näyttää että teillä ja kujilla on nyt liukasta, siksipä lähdenkin päivemmällä kävelemään, ehtivät paremmin hiekoittaa.
      Melko raskasta se on kulkea lumisillakin teillä, eilen taas siitäkin muistutti, satoi aika tavalla märkää lunta.
      Noita ilmaisia pelejä on hurumykky, lehtien sivuilta niitä löytyy ja kiva onkin vaihdella, älypäässä usein pelaan ja se Katleijan kukkapeli on myös tuttu, en kahtasataa pistettä kauemmas ole päässyt.
      Olen sortunut pelaamaan Ray rahapelejäkin, joskus vähän voittanutkin, mutta todella pienillä panoksilla ja nyt olen niidenkin kohdalta lopettanut.

      Nakkikeitto on se ruoka mitä nakeista teen, joskus kastike, siltään en jostakin syystä nakeista tykkää, keittoruuat muutenkin maistuvat.
      Olen aika paljon ruvennut tekemään ruuaksi niitä vanhoja tavallisia keitoksia, ne maistuvat parhailta, nämä kaiken maailman valmiiksi maustetut suikaleet ei maistu.

      Nyt pitää työntää käsi parvekkeen kaiteen yli ja kokeilla tihuuttako ulkona;)
      Tästä nyt alkaa luutun kanssa heiluminen, ensin imurointi mitä inhoan ja viimeksi vahaa lattiaan, kohta lattia kiiltää.
      Pyykkiä pitää pestä ja uuniin jotakin laittaa, kun tuo sähkö tulee 20% halvemmalla viikonloppuisin.
      Ihmettelen kyllä tätä säästö hommaa, kun laskuni on vaan noussut, ennen 30 kymppiä ja nyt 45 kuukaudessa, kai se on uudenlaista säästöä;)
      Päivän jatkoja kaikille, voikaa hyvin.

      • Eipä taida liukasta olla, yli kolme astetta lämmintä, ja niin oli yölläkin. Tosta K: marketin lipusta näkyy, että tuuli vähän tuulee. Pilvet aika ohuita, tiedä vaikka aurinkokin tänään näkyisi.
        Noista peleistä vielä, lotonnut olen montakymmentä vuotta, aina kymmenen viikon lotto samat 3 riviä, muistan ne ulkoa, eipä isoja voittoja oletullut, kerran ollut 6 oikein, sain 3500 markkaa olikohan vuosi 1974 sillä sai maksettua yhden lainaerän uudesta asunnostamme. silloin.
        Niitä Ray rahapelejä olen myös joskus pelannut, nyt jääneet kun rahapussissa on harvoin rahaa, kortilla kaikki maksan,
        Nykyään kortillakin voisi pelata, mutta sitä en koskaan ole tehnyt.
        Taidan taas kokeilla tuota katleijjan linkistä avautuvaa peliä.

        Ajankuluksihan näitä Facebookin pelejä pelaan ei tule paljon huötyliikuntaa tehtyä, laiskistunnu olen, paino silti pysunyt kurissa. Se lienee syömisen monipuolisuudesta johtuvaa.
        Mukavaa päivänjatkoa toivoo, Late.


    • hurskainen

      Sen verran ulkona liikuin, että vein jätepaperia ja pahvia hyötikseen. Mummo tuli rollaattoria työntäen varovasti ohi; pääkallokeli, totesi.
      Olin fillarilla liikenteessä. Ei siellä tuolla vajaan km matkalla paljon ajamaan päässyt.

      Täällä idemmässä "varhaiskevät" on paljon myöhemmässä kuin ent. Uudenmaan- tai Varsinais-Suomen alueilla.
      Siellä näkyy sama jokavuotinen ilmiö olevan voimassa: h e n k i l ö k o h t a i s e e n liukkaudentorjuntaan ei varauduta usein edelleenkään.
      Niinpä Iltalehdet kertoivatkin asiakasvyörystä terveyskeskuksiin.

      Eri asia ovat huolelliset kansalaiset, joilla on valmius turvalliseen ulkoiluun säässä kuin säässä.

      Aamulla sii ojentelin itseäin kauhistuttavasti irvistellen. (ei näkijöitä) Totesin; isompia kremppoja ei missään.
      Siitä sitten puhdistuslennolle ikääntyneiden kimalaisten tapaan. Kyllä sitä hunajaakin löytyi aamupuuroon Becel-markun lisäksi.

      Mukavia pörinöitä vaan ja ulkona pystyssä pysymisiä, ilman koneettomia lentoja teillekin.

    • Ulos en ole vielä uskaltautunut, mutta muuten en jaksa surra

      maailman melskeitä, kun liikkuminenkin taas sujuu normaalisti:D
      Pari päivää istuskelin pakon sanelemana jalka pallilla, ja viihdytin itseäni miten taisin.

      Lukeminen ei maittanut, eikä tv:stäkään tullut mainittavaa. No, niinpä turhautuneena hiippailin hiljakseen keittiöön ja molempina iltoina täytin viinilasini, ja toisena otin koko synttäripullonlopun mukaani sohvapöydälle :D

      Tunnustettava on, että hilpeiltä alkoi telkkariohjelmatkin vaikuttaa, juustopalojen ja punaviinin seurassa.
      Nukuinkin niin perusteellisen makeasti, ja nyt aamulla purkasin säärestä sidokset ja ihailin haavaa. Siististi on viiva pysynyt kiinni, nyt illalla saan jo mennä suihkuunkin.

      Kaukana oli kavala maailma jalkaa potiessa, ja sais pysyäkin...moikka ja hyvää viikonloppua !

    • Mikä sulla on siinä

      jalassa? leikkaushaavako?

    • sini-sirkku ek

      Joo, ihomuutos -- tyvisolusyöpä, melko harmiton mutta pitää poistaa. Ne tulee auringon ultraviolettisäteilystä ja hyvin yleisiä ikäihmisillä.

      • Rva Ylikypsä

        Moro moro!

        Täälläpä olen neljän seinän sisällä hyvin tiiviisti pysytellyt, kun ei ole ollut mikään pakko lähteä ulos. On siellä niin liukasta taas. Tänään on K-raudasta ostettu pari säkillistä hiekkaa (tai sepeliä, en ole itse nähnyt) ja kahdet nastalliset kenkien suojukset, kokeilen sitten jonain toisena päivänä, valoisan aikana.

        Noista pikkulinnuista on ihan pakko kertoa. Meillä on nyt monena päivänä kipittänyt petäjän runkoa alaspäin pieni puukiipijä. Se pudottaa itsensä maahan ja jatkaa siitä ylös taas "kipittämällä". Se taitaa olla meidän lemmikki. Mutta punatulkkuja en ole onnistunut näkemään, en edes muista, milloin olen niitä nähnyt. Toisaalta enhän ole aina ikkunassa seuraamassa.

        Lähdenpä tästä virkkaamaan ystävälleni kännykkäpussukkaa. Hän asuu yksin ja sanoin hänelle, että hänen tarvii pitää puhelinta aina käden ulottumilla. Eihän koskaan tiedä, milloin huippaa tai kompastuu ja puhelin on vaikka kahden metrin päässä. Teen siihen lenkin, että sen voi laittaa roikkumaan kaulalle, pienet ruusut teen kummallekin puolelle. Tähän Helemaan olen tutustunut jo 60-luvun lopulla, Iisalmessa asuessani.

        Pysykää ihmiset pystyssä, ettei mene luita poikki!!!!! Mukavoo laavantaeiltoo!!!
        Tässä konneen iärellä paulamaria


      • ???

        Onko se sama kuin basalioma?


    • Olen tutustunut tyvisolusyöpään, koska sain sen vieraakseni pari kertaa. Vaaratonhan se on sikäli, että se ei levitä etäispesäkkeitä, mutta ajanoloon kasvaa.
      Nenässäni syöpä pääsi melko pitkälle. Olihan siinä pieni näppylä, joka ei ryhtynyt parantumaan. Muussa yhteydessä eräs lääkäri huomasi ja kyseli. Mitäs siitä, neljä reissua Töölön sairaalaan. Tulihan nenääni pientä muodon muutosta, paikkatarpeethan napasastiin niskastani. Mitäpä muutoksista kun tuli kuntoon. Toinen tuli myöhemmin korvalehteen, silloin olin jo tarkempi ja pääsin vähemmällä, leikkaus ja jälkitarkastus.

      Maailman melskeethän jatkuvat. Skeptikon tehtävänä on epäillä lähes kaikkea epämääräistä ennen kuin toisin todistetaan. Voinpa kulua siihen ryhmään. Epäilin jo aiemmin, että Muhammatin piirroksista ei hyvää seuraa, sananvapauteen liittyy myös vastuu ja keinoja pitäisi ajatella niin kuin "shakkipelissä" mitä mikin siirto merkitsee. Tottahan terroriteko oli törkeä, siihen ei oikeuta mikään. En enää enempää tästä aiheesta.

      Hurskainen viittasi tänne etelään päin, ettei täällä varauduta liukkauteen. Kuulun niihin tolloihin, joka ei ole käyttänyt erikoisia liukumaesteitä. Olenhan kyllä muutaman kumpsun heittänyt, mutta en tänä talvena. Tosin vähän on ollutkaan erikoisen liukkaita, vain pienin paikoin. Jospa tuo ikä olisi tuonut varovaisuuteen ja tarkkuuteen lisää oppia. Ostoslistallani ei ole liukumaesteitä, mutta ei ole myöskään niin kiireitä, että pitää sutien rynnätä jalkapelissäkään liikenteeseen, painelee silloin kun pito on hyvä.

    • SkillaN*

      Huomenta rauhaisaan sunnuntai aamuun, pakkasta pari astetta, oikein olisi kiva lähteä kävelemään ja varmaan lähdenkin.
      Eilen yritin myös, mutta lyhennettävä oli matkaa, oli niin liukasta, että jalat tekivät topin.
      Ei ollut liukuesteitä, pitänee niitä nyt katsella, sillä omistan kyllä sellaiset, en vaan meinaa osata käyttää.
      Lunta rupesi satelemaan ja se peittää nuo jäätiköt, hengenvaarallista taitaa koko kävelemään lähteminen olla, juuri kun minä aloin innostua keli rupeaa esteitä laittamaan.
      Eilen innostuin siivouksen yhteydessä tyhjentämään pakkasta ja nyt yksi sähkösyöppö lopetti kulutuksen, täyteen tuli pakkaset, mutta pitää urakalla alkaa tyhjentämään.

      Vähän sellaista minä mietin, että onko aivan pakko noita pilapiirroksia tehdä, kun tietää miten se vaikuttaa, en ole niin sanottu uskovainen, mutta en tykkää meilläkään ohjelmista ja kirjoituksista joissa uskontoja pilkataan.
      Toinen aihe on vammaiset, heitäkin usein näkee pilkan kohteena..
      Vielä yksi suuresti kiukkuani nostattava aihe on eläinten huonot kohtelijat.
      Satuin eilen katsomaan ohjelman missä eläimet oli jätetty hoitamatta, ihmiset osaa olla julmia.
      Toinen ohjelma koski asiaa miten sota villi eläimiäkin saattaa satuttaa, siinä elefantilta oli katkennut jalka ja siihen proteesi laitettiin ja muutenkin hoidettiin, tämä mieltä ilahdutti, sillä eläin osoitti kiitollisuuttaan eri tavoin.

      Tuota virkkuuta olen minäkin nyt harrastanut ja jatkuu kauan, ennen kuin torkkupeitto(t) ovat valmiina, sormet tehokkaasti saa näprätä.
      Minun koepalan otosta oli mukavat uutiset, ei ainakaan mitään syöpää ole käsivarsissa, mutta kutina jatkuu, kesti vähän aikaa hyvänä, nyt on uusi viikon kuuri pidettävä.
      On pidettävä välillä tauko, kortisoni ohentaa ihoa.
      Lottoan minäkin kymmenen viikon jaksoissa, ihan kuin Latekin, suurin voitto on kahdeksansataa euroa, sitten harvakseltaan niitä euron voittoja.
      Pitäisi lopettaa, mutta numerot on mieleen tarttunut, ei uskalla jättää pelaamatta, sillä silloin se suuri voitto varmasti tulisi;)

      Nyt niitä liukuesteitä katselemaan, kun olen ne jalkaan laittanut, olen minäkin lain kuuliainen;)

      Olkaa varovaisia kaikesta huolimatta, liukuestein tai ilman, rattoisaa päivää.

    • Huomenia ;)

      Pikkuhiljaa alkaa päivä vaaaleta.
      Ei sada eikä paista.1 aste plussan puolella mittarissa.

      Eilen kävin tuossa lähikaupassa.
      Kyllähän ne auraa nuo jalkakäytävät,mutta se hiekka tahtoo unohtua.
      Pois tullessani kuljin keskellä ajotietä,sanoin ajakaa päälle jos uskallatte,ei kukaan ajanut;)

      Kyllä mielestäni tekivät virheen,kun luopuivat talonmiehistä.
      Ainakin näin vanhusten taloissa.

      Pulut on taas vauhdissa tuolla naapritalon katolla,siellä mennä leikutellaan oikein kovasti.

      Eipä tässä kummempia,tänään tulee kavereita kyläilemään.
      Kiva.

      näkyillään...

    • hurskainen

      Talvi yrittää taas kerran päästä niskan päälle. illasta alkaen. Huomenna ei loska lotise enää tossun alla.

      http://www.foreca.fi/Finland/Kouvola/tenday

      Kuitenkin talvi puolessa. Sanotaan: Jos tammikuu on tasaista niin helmikuussa heilahtaa
      Tai helmikuun hellät tuulet maaliskuussa maksetaan.
      Toki kovia tuulia on ollut koko syksyn ja talven aikana. Lumisateet ovat katkoneet puita etenkin Savon Voiman alueella.
      Nyt suojasää on puhdistanut metsää sielläkin sähkölinjojen vieriltä ja sähkönjakelu taas sujuu. Pahin talvi vuosiin, siellä sanovat.

      Mittari näyttää 1½ astetta vielä tällä hetkellä. Kulkuteiden pohjilla on jäänjämiä. On hyvä katsoa mihin astuu.

      Aamulla näkee jo päivän kajon selvästi aikaisemin itä-kaakon taivaalla.

      • marja-liisa...

        Hei!

        Kyllä siellä tosiaan oli liukasta, kun lenkkini kävelin. Lähtiessäni kyllä laitoin jo liukuesteet kenkieni päälle. Osaan jo pelätä, kun kerran on jo ollut jalka poikki, niin tietää miten kivaa se on. Reilu kaksi vuotta sitä könkkäsin. Nyt kuitenkin tuntuvat jo omilta, vaikka sinne on rautaa ja muutakin laitettu. Ja luusiirrännäistä omasta lonkasta. Joten koittakaa pysyä vaikka tuvassa, kun on liukas keli. Sekin on parempi kuin kaikki se mikä luiden särkymisestä seuraa.

        Minä katselin jo tuossa kylvöpäiväkirjojani, ja siemenvarastojani. Se mukava taimien kasvatus alkaa olla edessä. Olen kylvänyt pelargoniat, ja keijunmekot ensimmäinen päivä helmikuuta. Ja eivät liian aikaisin olleet, kun vasta olivat nupuilla, kun istutin parvekelaatikoihin. Alkoivat kuitenkin jo pian kukkia, ja kukkivatkin ihan myöhään syksyyn.
        On minulla kymmenkunta oksasta laitettua taintakin tuolla käsityömökin ikkunalla. Semmosia kaksivärisiä erikoisuuksia.
        Tilasin jo siemenet Virosta, oli siellä neljä kertaa halvempia kun suomessa.
        Täällä oli hinta 7, 95 euroa 8 siemenen pussista. Minusta se on jo aika korkea hinta kukansiemenistä.
        Eipä silti, minähän ostan vaikka maksais mansikoita. Kun se onkin melkein ainoa joutavuus mihin minulta rahaa menee. Niin täytyyhän sitä jotain humputusta olla minullakin. Minulla on kyllä suuret varastot itse kerättyjä siemeniä, sadoista eri lajikkeista, erikoisuuksiakin. Että jos jollain on siemenistä puutetta, niin voin vaikka avittaa.
        Ja kaverit on tuoneet matkatuliaiseksi, ja jopa joulupaketeistakin löytyy kukansiemeniä. Tänäkin jouluna sain pieneltä sukulaistytöltä. Ja olin ihan otettu.

        No se siitä. Lähden tästä kattamaan pöytää. Lohilaatikko muhii uunissa. Mukavaa jatkoa kaikille!


    • Illan hämärissä!

      Eipä täällä liukkaus haittaa, kun vähän katselee mihin polkasee. Isot pälvet ovat näkyvissä ja nurmikotkin osittain vihertää, suurin osa kaduista ja jalkakäytävistä on sulia ja hiekkaa on jäänyt pieniin jäälampareisiin, nyt 2. Huomiseksi voipi muuttua.

      Kävin tutustumassa Tikkurilan aseman uusin tiloihin.
      Aika mahtavat ovat rakennelmat. Iso parkkihalli, yksi suurehko elintarvikekauppa, lukuisia pikku myymälöitä ja monia ravintoloita ja juottoloita. Eihän se nyt mikään tavaton ole, mutta on muutos entiseen valtava. Sitä en tiedä, onko kaikki tämä tarpeellista, mutta kyllähän käyttötarve jatkossakin lisääntyy.
      Niin se on päiväni mennä nuhraantunut. Lueskellakin olen yrittänyt sitä varten saamaani kirjaa. Ei se jännitysromaani ole, kertoo Kiinan entisestä johtoportaasta aika asiaa tuntevan toimesta. Sitäpähän välipalana ajan kanssa lueskelen.
      Kotetaanhan pärjäillä, vaikka ilmat väliin jäähtyvätkin
      ja kuperkeikka kelitkin saattavat lisääntyä.

    • SkillaN*

      Huomenta, uusi viikko se taas alkuun on saatu ja loppukuulle samalla siirrytty, niin se aika rientää.
      Muutama aste pakkasta on ja ilma näyttää selkeältä, ehkä aurinko tänään pilkistää.
      Jokohan on liukkaus kaduilta kadonnut, eilen katsoin viisaammaksi olla sisällä, radiosta kertoivat että ensiavut ruuhkaisia juuri kaatumisista johtuen.
      Marja-Liisan varoitus siitä kurjuudesta minkä katkenneet luut saa aikaa sai varovaiseksi.
      Kohta on haettava pelargoniat kellarista minunkin ja leikattava ne, siitä se alkaa minun pieni kevään touhu, kesää silmällä pitäen.
      Muistan sen siistin siemenlaatikkosi Marja-Liisa, kylläpä siellä siementä riittää joka nurkalle tonttia kukkia laittaa.

      On se mukava kun tuollaisia paikkoja laitetaan mistä saa kaikkea vaikka matkoille lähtiessä, ei tarvitse kahvitteluun ainoastaan tyytyä, niin kuin useimmassa liikenne asemilla tarjoillaan.
      Yhdestä paikasta matkaeväs ja tuliaisetkin;)
      Nuo vanhat sanomiset pitää useinkin paikkansa, mistä hurskainen kerroit, helmikuu pitäisi olla lumen tulon kuukausi, sitten maaliskuu jo alkaa päivisin sulattamaan.
      Iso huokaus helpotuksesta tuli Savon Voiman mieheltä, kun totesi puiden lumitaakasta päässeen, on se ollut aikamoinen harmi tuo sähkön puuttuminen.
      Muori se vaan kulkee keskellä tietä ja liikenne sopeutuu, uskallus tässä palkitaan, miten sitten kävisikään jos kaikki mummot rollaattorien kanssa ajotielle menisivät, voisipa piipaa autot paikalle rientää.
      Joskus voisikin kokeilla mitä mummot ja papat aikaan saisikaan, jos jonkun asian puolesta yhteen kokoontuisi.
      Mahtava voima olisi meillä tuohon tulevaan eduskunnan kokoon panoon, jos jotakin yhdessä päättäisimme, ehkä meidänkin asioita alettaisiin vakavasti ottaa.

      Nyt pitää munkkitaikinan tekoon ryhtyä, tarjoan kahvin kanssa vaihteeksi munkkeja käsityöläisille.
      Anun huomasin laittaneen viestin tuonne ylös, voi miten kaipaan sitä oksapuuta, ei jäisi viestit huomaamatta, harvoin tulee katsottua noita aiempia viestejä.
      Kellon aika kyllä paljastaa viestin tulleen, mutta etsiminen on työlästä.
      Oikein mukavaa ja varoivasta liikkumista kaikille meille, joilla liikkuminen on horjuvampaa, vaikka kaatuilee ne nuoremmatkin;)

    • Päivää.

      Juhlat on juhlittu ja nuotit pantu nippuun;)

      Eilinen oli ihan kiva päivä,vaikka lapset ei päässeetkään tulemaan.
      On noita kivoja ystäviä.

      Meillä mittari nollassa ja jotain valkoista roiskii.

      Tänään on entee mitään päivä.
      Kerhohuoneelle menen,siellä saa sitä nauruterapiaa;)

      näkyillään...

    • hurskainen

      Pitäisikin väsätä oma kerho näille ei seurakuntalaisille. Kahvipaikoissa kokoontuu samanmielisiä turpakäräjille osallistuville.

      Pubissa saa toki kahviakin. Siellä on myös mukava porukka, melko samat ihmiset siellä istuksii. Tupakka-osastokin, vaikke kärytäkään, enää.
      Astmaoireet armahtivat siitä turhakkeesta.

      Joku reseptillinen Diskokiekko juttu helpottaa hengenahdistuskohtauksia. Muutama tippa raakana Carmolis tippoja saa aikaan lähes saman tehon.
      Siinä on niitä tehoyrttiaineksia kyytipoikina.

      • kateellinen ukko

        Olen huomioinut, että Muorilla ei ole liiaksi hommia, on vain aikaa. Siivojatytöt käy, ruuat saa takataskusta, kaikenlaisia liikuttajia, ja virikkeen antajia, ja vielä nauruterapiaa. Kyllä on jossain kunnassa asiat hoidettu kohdalleen. Minulla ei ole täällä mitään valmiina. Tee lumityöt, hakkaa polttopuut,lämmitä mökkisi. siivoa, käy kauppa-asiat, pese pyykit, laita ruuat, tai ole syömättä. Ei käy kukaan piristämässä
        Ei paljon ole nauruterapiata., on vaan selvittävä jotenkin päivä kerrallaan.


    • Iltaa pienin miettein!

      Hyvähän se on, kun on ajankuluksi nauruterapiaakin. Onhan ihmisillä monenlaisia tilanteita. On erilaiset asuinpaikat, erilaiset mahdollisuudet, terveyshuolet ja myös omat tapansa ja tyylinsä viedä elämäänsä eteenpäin.

      Enpä tiedä, mitä erikoisesti kaipaisin. Viihdyn aika hyvin itseni kanssa, enkä haaveile turhan suuria. Juttuseuraa kyllä löytyy, jos sitä tunnen kaipaavani.
      Olihan meillä seurue, joka piti palaveria baarissa säännöllisesti. Hyvinhän se ajanvietteenä monia vuosia toimi. Sitten alkoi tulla lopullisia lähtöjä, monet hiipuivat hiljalleen kun kunto alkoi todella pettää. Eikä ihmekään, alun perin olin nuorimmasta päästä. Baarissa istuminen loppui, se aika on ohi. Joskus harvoin kyllä voin käydä kossun nappaamassa.

      Eipä muutos isompaa ongelmaa aiheuttanut. Monesti ehdin jo baari-istuntojen aikaan ajatella, että olisihan ajalleni parempaakin käyttöä. Ja onhan tuota puuhaa löytynyt sen minkä tarvitsen. Ajoittain pukkaa ihan kiireitäkin, vaikka ne tehtyjä kiireitä olisivatkin.

      Tänään oli mainio päivä myös ulkoistaa itsensä. Pilvistä kyllä, mutta ei sadetta, ei kovaa tuulta ja 2.
      Liukkauskaan ei pahemmin häirinnyt ja vihreitä nurmikkolänttejä sai vaihteluksi ihailla. Miten on huomenna, sen sitten näkee.

    • SkillaN*

      Muori, onnea ihan isoin halauksin, unohdin, niin se aina rupeaa käymään, useammin ja useammin.
      Juhlitaan sitten muutaman vuoden perästä yhdessä ja railakkaasti;)

    • Kiitos Skillan ;)

      Tulin vielä kurkistamaan pirttiin.

      Niin päivä taas pulkassa;)

      Nyt on mentävä nukkumattia houkuttelemaan.

      näkyillään...

    • Kysymys Ynnämuulle

      "Toinen tuli myöhemmin, silloin olin jo tarkempi ja pääsin vähemmällä, leikkaus ja jälkitarkastus."
      Mikä oli opetus silloin tuon toisen suhteen?
      Voisit halutessasi antaa tärkeän tiedon meille ikätovereillesi.

      • katleija.

        Tuossa se opetus jo tuli ettei kannata viivytellä lääkäriin menon kanssa, jos joku "näppy" ei vaan tahdo parantua.
        Oli varmaan myös ollut edellisellä kerralla lääkärin kanssa puhetta ihon suojaamisesta auringoltakin, koska sillä on osuutensa ihosyövän syntyyn.

        anteeksi ynnämuu, mutta vastaathan itsekin kunhan ehdit.


    • SkillaN*

      Pakkasaamuun täällä päin herättiin, kuusitoista astetta, ihan on talvinen keli.
      Eilen kävelin nastat kengissä ja saipa astua pelkäämättä, kolme kilometriä tuli käveltyä, mutta olipa illalla vaikea päästä tuolista liikkeelle, polvi ei meinannut suostua yhteistyöhön.
      Nyt yön jälkeen taas onnistuu ja meinaan kyllä vaan kävellä tänäänkin, eikös sanonta ole, että vaikka hampaat irvessä;)

      En tiedä olisiko oltava huolissaan tuon muistin kanssa, meinaa unohtua kaikkien merkkipäivät, kohta kai on muistilappuja alettava levitellä.
      Olen melko hyvin tähän asti kaikki muistanut, kauppalistaakaan en kirjoita, nyt muutama hälyyttävä tapaus on sattunut.

      Voi "kateellinen ukko" sinua, laita mökki kaupan ja siirry seniori taloon, jos sellaisia läheltäsi löydät.
      Eipä kylläkään taida noin hyvää taloa löytyä mistään mikä muorilla on, kaiketi siellä on saman henkistä porukkaa ja saavat hauskuutta aikaan, ei joka paikassa tuollainen onnistu.
      Noita takataskujakaan ei kaikilla paikkakunnilla ole, mutta ruokaa kyllä tuodaan sen olen huomannut, kaiketi kustannuksia siitäkin suuremmin tulee, mitä muorilla on.
      Piristyksen kaipuuseen, lähde mukaan jonnekin harrastuksien piiriin, tai liity yhdistyksiin, niitä kaiketi on joka puolella, tiedä vaikka piristäjän löytäisit.
      Muorille kirjoitit, minä tässä nyt neuvoja jakelen, kaikille ei anneta samalla tavoin näitä elämän onnen sirpaleita, mutta mennään vaan päivä kerrallaan;)

      Olen tehnyt omalta kohdaltani havainnon, että hyvin tulee toimeen yksinkin, tosin olen aika kiireinen ollut, välillä kai rauhoittumista kaipaa ja tietäen, että taas kohta menen lisää yksin viihtymistä.
      Jos noita käsin näpräämisiä ei olisi, voisi tyhjiä hetkiä tulla.
      Varmaan jotakin kehittelisin sen verran levoton on mieleni, keskittyminen mihinkään paikalla oloon ei onnistu, ehkä sekin aika tulee, pakko vaan hyväksyä.

      Hyvä idea tuo oman porukan kerääminen ja kokoontuminen, täällä joka päivä pieni pyöreä pöydällinen vanhoja miehiä näkyy kokoontuvan kahvilan pöytään.
      Muutama tuttu siellä istuu ja on kertonut että tullut tavaksi, muutama tunti kahvia juoden ja vanhoja muistellen siellä kuluu.
      Hurskainen tuumaan vaan ja porukka kokoon.

      Nyt minä taas menojani varten rupean itseäni laittamaan ja tykötarpeita katselemaan, laulaminen se on tämän päivän ohjelma.
      Tuo itseni laittaminen niitä nopeimpia taitojani, nuttu niskaan ja menoksi;)
      Päivä on jo valkenemassa, pituutta siihen on tullut molempiin päihin jo mukavasta, ei kun siitä nauttimaan.

      • Minulla sitä ohjelma on riittänyt, nyt kun pariviikkoa kulunut kaihileikkauksesta, on joka päivä tiputettava pari eri tippaa neljästi päivässä. Perjantaina toinen silmä ja ohjelma jatkuu.
        Muita harrastuksia kerran viikossa eläkeläisten kerhossa, sitten se paikkakuntani kylähistoria, se jatkuu taas, eiköhän tässä kevääseen mennessä ole melkein valmis.
        Lisäksi on harrastuksessani tämä kodinhoito, erikoisesti ruuan valmistus, se on ollut lempiharrastukseni melkein koko ikäni.
        Kyllähän tämä koneella istumonenkin käy harrastuksesta. Erityisen iloinen olen siitä, että olen taas alkanut lukemaan, siinä se väsykin illalla tulee helpommin.
        Tuo paarissa istuminen jäänyt, aiemmin oli sellaisia kahviloita joissa usein kokoontui sama porukka, nyt ei ole muita kuin ravintoloita, siitä en tiedä ketä siellä kokoontuu, en ole käynyt moniin vuosiin. No onhan ainakin vielä tuo töllötinkin, tuleehan sieltä joskus katseltavaakin.
        Ainoa huolenaihe minulla tuo liikkuminen, se jäänyt liian vähiin.
        En nyt sitäkää uskalla luvata, mutta toivossa on hyvä elää. Päivä kerrallaan menen.


    • Ninim. viestiin: Kysymys ynnämuulle.

      Opetus tyvi solusyövän suhteen oli se, että melko vaatimattoman näppylän ilmaantuminen ja jopa se väliin näytti parantuneenkin, mutta se ei kestänyt monta päivää kun puhkesi uudestaan visvaa vuotamaan. Tätä peliä ehti olla monta kuukautta. Liian kauan, koska siitä johtui isompi operaatio. Se syöpä eteni tavallaan "pinnan allakin."

      Kun korvalehteeni ilmestyi näppylä, joka vitkasteli parantumisessa, marssin lekuriin. Sattuikin tarmokas lääkäri, sanoi heti että asia on selvä, sama vaiva kuin nenässäsi ollut. Ottipa myös näytteenkin samalla. Aika nopeasti olin Jorvissa. Tässä se opetukseni ensimmäisen kerran jälkeen.

      Teidät varmasti, Katleija, tästäkin tyvisolusyövästä. Kyllähän minulle kerrottiin, että tyypillisesti se voi tulla vanhahkoille ihmisille herkemmin. Aurinko ja sen paahtaminenhan siihen paljon vaikuttaa ja kehittyminen syöväksi voi kestää kauan. Yleisimmin esiintyy yli viisikymppisillä. Tämä syöpätyyppi laajenee ajan kanssa, mutta ei lähetä etäispesäkkeitä. Suojaus tietysti auttaa, nenä ja korvathan ne useimmiten näkyvillä ovatkin.

      Tänään on ollut katkos tietokoneellani ja tv ei toiminut. Samasta kaapelistahan yhteydet tulee. DNA:n eli Welhon pojat kävivät talon keskuksessa raissailemassa tunnin verran ja niipä taas vempeleet toimii. Hiukan se on aamupäivääni sekoitellut.

      • Täytyy tunnustaa minullakin oli se solusyöpä parivuotta sitten, molempien korvien vieressä, "ei välissä". Helsingin ihotautiosastolla se hoidettiin leikkaamalla, ja pienemmät kohdat jotenkin polttamalla, se oli pahemman tuntuista kun leikkaus. Ohi on mennyt, ei minkäänlaisia jälkiä jättänyt.
        Kerran kävin klinikalla näyttämässä, ja omalääkäri on myös kerran katsonut.
        Tämä nyt tämmönen tapaus.


      • Hyvä,

        tiedän nyt siitäkin jotain, tähän mennessä en mitään. Kiitos.


    • Moi kohtalotoverit :D Ei siitä kannata olla kovin huolissaan, hyvin yleinen se kuulemma on, eiköhän Rituliinilläkin ollut sama riesa.
      Hoitamatta niitä ei kannata jättää, ja kasvoissa ne on huomioitava nopeammin.
      Muuten on ollut mukavan aktiivinen päivä, pyykinpesua ja lihakeiton laittoa, oikein kiva oli happihyppelylläkin, kun liikkuminen on normaalia ilman tukisiteitä.

      Kaikkea tulee immeisille, mutta pientä tuo on muiden syöpälajien rinnalla, heippa taas

    • Älä ole kateellinen.

      Mielestäni olen ansainnut nyt tämän vanhuus elämäni.

      Oli niin rankkoja aikoja nuorempana,hyvä että henki vielä pihisee.;)

      Otetaan pävä kerrallaan.

      Tänään on ollut kiva ilma noin 7asteen pakkanen ja aurinko kurkki jossain vaiheessa.Se piristi.

      Voikaa hyvin
      näkyillään...

    • hurskainen

      Naamaani oli tullut loppuvuodesta mustia läiskiä. Yritin niitä hinkata pois, mut ei ne lähteneet. Lunssarokkoa hakiessa, puhuin tästä huolestani sairaanhoitajalle.
      Hän raaputti mustaa täplää neulalla.

      Ei ole ihosyöpää, sanoi. Niin peruin sen lääkärillä käynnin helpottuneena. Jotain bigmentti-tai luomimuodostelmia kai sitten.

    • Niihän sinä kävi, että aamupäiväni meni piloille. Joka aamu tarkastan koneellani sään ja pikaisesti tärkeimmät uutiset. Siinäpähän pyörin kuin väkkärä ja hain vikaa, eikä korjausohjelmatkaan auttaneet. Yritin sitten katsoa telkkarista, sama vika. Siinä se selvenikin. Talon pihalla tapasin muitakin, joilla oli huolena samat kivut. Siitäpä sitten soittelemaan operaattorille.

      Hätäisesti lykkäsin viestin Pirttiin koepalana. Jäihän siihen muutama virhe, mutta eipä korjausta tarvinne kun ei ole "virallista" sanottavaa.

      Hurskainen mainitsi mustista läiskistä. On niitä minullakin ihan julkisivussanikin. Eihän ne vaarallisia ole ja ovatpahan värityksenä kalpeissa kasvoissa.

      Muistan kyllä kun Late kertoi aiemmin kylähistorian rakentelusta. Luulin sen valmistuneen, mutta hiljaa hyvä tulee ja paljonhan siinä on hommaa aineiston hankinnassakin.

      Eiköhän nyt liene päiväni täysi. Uutiset vilkaisen. Jatkoja!

    • SkillaN*

      Huomenta kohtuullisesta pakkasesta ja sehän on se viisitoista astetta.
      Pelkäsin, että olisi ennusteen mukainen kaksikymmentäviisi, siinä olisi huonommatkin jalat vauhtia kiihdyttänyt, kun siirtyy kerhopaikkaan.
      Niin, taas on kerhopäivä ja ne munkit isossakin kerhossa on aikomus paistaa.
      Eilen oli kaunis pakkaspäivä ja niinpä varmaan tänäänkin ja päivän valosta saamme nyt nauttia jo kauemmin.

      Pitänee kaikkia näppylöitä ruveta tarkemmin katsomaan, tämä iho minullakin on hoitoa kaivannut, vissiin kuivaa ja sen mukana rupeaa kutisemaan.
      Ennen minun koepalojen ottamista lääkäri katseli tarkkaan kädet, no tulos kokeista oli vielä ainakin hyvä, ei syöpään viittaavaa.
      Voiteilla olen saanut ihon paremmaksi ja kuurittain käytettynä kutina myös oireilevilta alueilta on lähtenyt.
      Otsassa minulla ollut jo toistakymmentä vuotta pieni näppy, kuin finni, kävin silloin ihotauti lääkärillä muun asian vuoksi ja hän sanoi että näppy on leikattava, siinä se vaan on tänäkin päivänä oireettomana.

      Onnea Latelle perjantain leikkaukseen, sittenpä näkösi paranee, minäkin näen lukea ilman laseja.
      Silmälasit kuitenkin ovat tarpeelliset, silmäni on eriparia;)
      Aina se tuo lääketiede eteenpäin menee, silloin vuonna 1952, kun olin silmäsairaalassa ei puhuttu mitään kaihi leikkauksista ja muutenkin silmien korjaaminen oli lapsenkengissä, nykyään hoidetaan vaivattomasti nämä kaihileikkaukset ja verkkokalvoakin onnistuneesti korjaillaan.
      Nämä asiat on hyviä parannuksia ja paljon on tehty parantavia asioita syövänkin suhteen.

      Mutta nyt, kello rientää, en ehdi enempää näitä viisauksiani nyt esiin tuoda, lähdettävä on, että pääse joskus takaisin kotiin.
      Reipasta pakkaspäivä teille kaikille, ulkoilkaa jos on mahdollista, äkkiä se pieni lenkki jo alkaa maistua, minullekin, puuskutus vähenee;)

    • Tänäänkin oli ihan mukavat kelit, -3 nyt jo -5. Hyvinhän näillä keleillä talvi hupenee. Pirtissäkin on kovin rauhallista. Jatkankin lukuhommia, ellen satu torkahtamaan. Katsellaan tuota tuonnempana josko alkaisi juttu luistaa. Hei vuan!

    • hurskainen

      Kovastpa lämpötilat vaihteleet. Pakkanen aamupäivällä alimmillaan ehkä -7, mut mittalukemat lähtivät laskemaan. Ehkä -12 parhaillaan.
      Pientä koillisviimaa siihen, niin pukeutumisen on oltava ulkona liikkuessa riittävää.

      Erikoista, että korvat eivät meikällä kestä edes lämpöasteiden puolella tuulta ilman etteikö niihin tulisi kipuaistimuksia juuri tuulen takia.
      Sama kyllä naamankin suhteen. Rasvainen iho hyytyy kuin kevytlevite askin pinta.

      Kaikkea ei voi saada. On oltava tyytyväinen, että vielä voi liikkua suht kivuttomasti.

    • SkillaN*

      Uuteen pirttiin olkaa hyvät!

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1475
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe