Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lääkkeistä kieltäytyvä ei saa keskusteluapua

ei ikinä pillereitä

Järkyttävä juttu siitä, miten ihmisille pakkosyötetään masennuslääkkeitä. Tällä yhteiskunnalla ei ole hajuakaan masennuksen hoitamisesta. Kunhan lääkärit saa hyvän palkkansa ja lääketehtaat parempaa tulosta. Taustalla olevia oikeita syitä ei haluta edes nähdä, saati ratkoa (työttömyys, köyhyys jne).
http://www.iltalehti.fi/mieli/2015011418978104_md.shtml

17

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Myy teil lääkekuurin

      Totuus on, että tehokkain apu psyykkiseen pahoinvointiin masennuksesta skitsofreniaan on keskusteluapu, jossa henkilö otetaan tosissaan ja kohdataan ihmisenä, ei eläimenä tai "hulluna" "aivosairaana." Tästä on ihan pitävä tutkimusnäyttö. Tärkein tekijä avun kannalta ei ole keskustelua tarjoavan osapuolen aka terapeutin koulutus, tittelit tai kokemus työssä vaan kohtaamiskyky, henkilökemia ja asiakkaan kunnioitus ja tosissaan ottaminen.

      Valitettavasti lääketeollisuuden ja psykiatrian yhteisagendan vuoksi kansalle promotaan edelleen keskustelun ja pillereiden yhdistämistä tehokkaimpana apuna suruun käypä hoito -suosituksia myöten, mutta tämä ei ole todellisuuteen perustuvaa tietoa vaan pillerien markkinointikampanjan tuotosta. Lääketeollisuus haluaa yhdessä psykiatrian kanssa pysyä mielenterveysmarkkinoilla ja estää asiakaskunnan valumisen keskustelupalvelua tarjoaville tahoille. Psykiatreilla ei ole koulutusta keskustelemisesta vaan heillä on pokeritermein all in biologisessa lähestymistavassa, kuten pseudotieteellisessä "kemiallisessa epätasapainossa." Lääketeollisuus luonnollisesti ei tarjoa keskusteluapua bisnesmuotonaan vaan heillä on niin ikään all in pillereissä.

      "- Masennuslääkkeistä kieltäytyessäni lääkäri kyseenalaisti parantumismotivaationi, kun en halunnut 'käyttää kaikkia tarjolla olevia apukeinoja'."

      Erittäin surullista ja häpeällistä lääkärin kannalta. Oikeasti paras tapa toipua ja päästä pahasta mielestä on se pelkkä keskustelu. "Masennuslääkkeiden" tiedetään jarruttavan toipumista ja myös aivovaurioiden kautta kroonistavan sekavuuden ja masentuneisuuden tilan. Pelkkä "masennuslääke"kokeilu maksaa monelle nuorelle ja aikuiselle terveyden iäksi. Kyseessä on puistattavan julma ansa.

      "Hän kertoo, että alaikäisenä hänen mielipiteellään ei ollut merkitystä lääkityksen suhteen. Ellei hän suostunut ottamaan lääkitystä, hänen katsottiin olevan itselleen vaaraksi."

      On syytä kysyä vakavasti kumpi osapuoli on asiakkaalle aidosti vaaraksi. Aivoja potentiaalisesti pysyvästi vaurioittavia psykoaktiivisia aineita (huumausaineita) tarjoava lääkäri tai psykiatri vai asiakas, tässä tapauksessa nuori Aija, joka haluaa pysyä irti huumeista ja keskustella pahasta mielestään ja elämän huolistaan.

      "- Ellen suostunut ottamaan lääkärin määräämää lääkettä, terapeutti saattoi perua sovitun ajan sen perusteella, ettei hänen mukaansa terapiasta ole mitään hyötyä ilman masennuslääkkeen tukea, hän kertoo."

      Vittu mikä idiootti tämä terapeutti. Aija olisi voinut kysyä, että jos hän voi korvata SSRI-huumeet muutamalla siiderillä, jos pään päihdyttäminen on tosiaan kynnysehto keskusteluajalle Suomen mielenterveysjärjestelmässä...

      Oikeaa apua, totuus ja vinkkejä: www.breggin.com

      • Skitsofrenia;

        Paras koskaan skitsofreniasta kirjoitettu kirja on Gaetano Benedetti; Skitsofrenia. Lääketehtaat eivåt tykkää siitä kirjasta, koska sen avulla ei pysty myymään lääketehtaiden tuottamia myrkkyjä.

        Kirja kannattaa lukea, koska se kertoo skitsofrenian lisäksi myös muista psykodynamiikkaan liittyvistä asioista.


    • Masentunut mies

      Yhtenä suurimmista syistä masennukseen ja ahdistukseen omalla kohdallani mainitsisin parisuhteen tai ainakin seksin puutteen. Aina joskus kun olen tästä valittanut julkisesti niin eihän kukaan koskaan ota minun ongelmiani tosissaan. Luultavasti pitävät vain naurettavana luuserina kun kaikilla normaaleilla miehillä on parisuhde tai edes jotain sutinaa naisten kanssa. Aina vain ollaan pillereitä tyrkyttämässä jos valittaa naisen, parisuhteen tai minkä tahansa sosiaalisten suhteiden puutetta.

      Ilmeisesti sitten lääkäreiden mielestä pillereitä syömällä saa parisuhteen, opiskelupaikan, vakituisen työpaikan, harrastuksia ja kaikinpuolin laadukkaan elämän.

      Ei se kyllä vain minun kohdallani ole niin mennyt ja tiedän jo ettei tule menemäänkään eikä pillerit ole mikään ratkaisu näihin ongelmiin joten en suostu niitä enää syömään vaikka kuinka yritettäis pakottaa.

      On se kumma ettei Suomessa muka osata hoitaa henkisiä ongelmia vaikka loppujenlopuksi lähes kaikkiin ongelmiin on olemassa melko yksinkertaiset ratkaisut. Pelkästään se varmasti riittäisi ehkäisemään tällaisien ongelmien syntyä jos kaikki ihmiset tulisivat sosiaalisesti hyväksytyksi. Kuitenkin kaikenmaailman idiootteja ja kiusaajia on niin paljon tässäkin maassa ettei se ole käytännössä mahdollista. Suomi on aika vaikea maa elää jos olet vähänkin erilainen kuin muuta koska täällä vihataan kaikkea erilaisuutta.

      • Masentunut mies

        Onko se nyt sitten mikään ihme että ahdistaa ja masentaa kun lähestyy hyvää vauhtia jo 30 ikävuotta eikä ole päivääkään seurustellut vaikka sitä on halunnut jo kohta 15 vuotta?


      • lääkeet ja työ
        Masentunut mies kirjoitti:

        Onko se nyt sitten mikään ihme että ahdistaa ja masentaa kun lähestyy hyvää vauhtia jo 30 ikävuotta eikä ole päivääkään seurustellut vaikka sitä on halunnut jo kohta 15 vuotta?

        tääl on sama juttu olen pian 30 enkä ole päivääkään seurustellut, olen myös samaa mieltä siitä että mitä tuo lääkitys auttaa ei yhtään mitään
        sehän pahimmassa tapauksessa vain pahentaa tilannetta entisestään.
        miettikää nyt sitäkin jos henkilötoimii työelämässä logistiikka ja kuljetusalalla
        kyllähän ne hyvin sopii keskenään

        keskusteluapuu tulee kun ottaa myös lääkehoidon, oletteko kokeillut entä jos ette ota lääkkeitä haette vain

        itse jouduin jälleen kerran pienen tauon jälkeen hakeutuun hakeen apuu jos määrätään lääkehoitoo mitä en tarvii mikä ei auta, mutta jos ei ilman lääkkeitä saa apuu niin ilman muuta vaadin sitten että on pakko olla unilääkeet, kolmiolääkeet tms.
        sitten lähden niiden kanssa niitä nauttineena töihin, joko varastomme tai vielä paremminkin tienpäälle 9 akselisella 25,25 m pitkällä 76 tonii painaval rekal, eikös olekkin turvallista, kanssa liikkujat ja liikenneturva tykkää.
        et ihan miten halutaan, et kyl mäkin osaan
        kun todellisuudessa masennukseeni parhain hoito on vertaistuki ja keskusteluapu.
        sit kun kesksitään lääke millä saa uuden elämän ja unohtaa menneen niin sit voin kokeilla ehkä.
        nykyinen lääkehoito on sama kuin alkoholi, illal ehkä hyvä tai sil hetkel mut ku vaikutus lakkaa niin olo on entistä huonompi, eikä sil lääkehoidol vaik vaikutus olis koko aika pääl niin unohdu ja asiat järjesty
        et sellasta vaan täl kertaa


      • vovittusentää,,,
        Masentunut mies kirjoitti:

        Onko se nyt sitten mikään ihme että ahdistaa ja masentaa kun lähestyy hyvää vauhtia jo 30 ikävuotta eikä ole päivääkään seurustellut vaikka sitä on halunnut jo kohta 15 vuotta?

        painu pattajalle, siellä saa karvallista ja karvatonta vitttua vaikka kuinka paljon, eikä maksa paljoa....


    • polkemalla pois depi

      Masentunut mies,laske laatuvaatimuksia naisten suhteen.Iske itsellesi joku joka ei kenellekään muulle kelpaa ja polje häntä antaumuksella vähintään puoli vuotta niin eiköhän ala mieli piristyä.Ja jätä pillerit pois tai polkeminen ei välttämättä onnistu.

      • Masentunut mies

        Mut entäs jos en saa niitäkään naisia jotka eivät muille miehille kelpaa kun kärsin niin pahasta sosiaalisesta fobiasta etten kykene tutustumaan kehenkään? Näin on valitettavasti ollut jo 10 vuotta eikä ole terapiat eikä lääkkeet auttaneet. Vertaistuki ehkä vähän helpottaa hetken aikaa mutta ei sekään tätä ongelmaa ratkaise.


    • Latvainvalidi

      Juuri siksi menin yksityiselle psykiatri-psykoterapeutille. Jotkut ostavat lääkkeet apteekista Kelan iloksi, mutta eivät syö niitä. Todella järkevää syötättää ihmisille turhia ja vahingollisiakin lääkkeitä "hyvän hoido" nimissä ja jättä ihmiset hoitamatta.

      Kun sitä sotea aletaan väsätä. niin ensimmäiseksi pitäisi laittaa tämä ns. masennuksen hyvä hoito järjestykseen.

      Laki potilaan asemasta ja oikeudesta ei näytä kuuluvan "hyvään terveydenhuoltoon".

    • 10-

      Miten lääkäri (henkilö joka on opiskellut lääketiedettä ja joka on terveydenhuollon alan ammattilainen) voisi auttaa potilasta työnhaussa, raha-asioiden järjestelyissä, harrastusten löytämisessä, pari- tai panosuhteiden löytämisessä? Psykoterapeutista ja psyk. sairaanhoitajasta on näissä asioissa varmasti yhtä vähän hyötyä kuin lääkäristäkin. Vähän kun menisi kampaajalta pyytämään autonkorjausapua tai sitten autonkorjaajalta hiustenleikkuuta..

      Ongelmista keskustelemisesta on varmasti aina hyötyä jutteli sitten sille lääkärille tai autonkorjaajalle, mutta eikö olisi järkevämpi mennä heti oikean alan ammattilaiselle? Eikös työkkäreissä ole psykologeja jotka voivat auttaa omien ammatillisten vahvuuksien löytämisessä ja työkkäreissä myös tiedetään millä aloilla ja paikkakunnilla on työvoimasta pulaa. Ei ole mitään järkeä aikuisena kouluttautua alalle jolla ei työllisty. Paikkakunnan vaihdos voi auttaa myös siihen parisuhteiden löytämiseen, jossakin Pohjois-Karjalan kuolevissa pikkukunnissa on varmasti vaikeaa löytää sekä työtä että parisuhdetta, työnsaantimahdollisuudet ovat paljon suuremmat pääkaupunkiseudulla ja siellä on jopa huomattavasti enemmän naissinkkutalouksia nuoremmissa ikäryhmissä kuin vastaavia miessinkkutalouksia.

      Oma aktiivisuus on kuitenkin aina avainasemassa, harvaa meistä on tultu kotoa töihin tai parisuhteeseen hakemaan.

      Tiedän kyllä kuinka vaikeaa on aktivoitua masentuneena tai "masentuneena" , mutta kyllä aikuisella yksilöllä on aina vastuu omasta hyvinvoinnistaan (poislukien holhouksen alla tai pakkohoidon tarpeessa olevat). Itse olen ihan ok olosuhteista huolimatta ollut pahastikin masentunut ja kyllä niistä lääkkeistä on ollut jonkin verran hyötyä, ne ovat auttaneet ainakin sen vaiheen yli jolloin sinne keskusteluapuun raahautuminen olisi ollut aivan ylivoimaista, mitään ihmeitä ne lääkkeet eivät tietenkään tehneet.

      • "ja työkkäreissä myös tiedetään millä aloilla ja paikkakunnilla on työvoimasta pulaa"

        Tämän nyt tietää jokainen kysymättäkin. Ei millään.


      • naisjbsjökbajöbkökj

        No sehän tässä mättääkin, että koko systeemistä puuttuu oikeat tahot, jotka oikeasti kykeneisivät tai edes haluaisivat auttaa eri tilanteissa kärsiviä. Mieluummin pakkosyötetään pillereitä, jotka eivät millään tavoin ratko varsinaisia ongelmia, mutta hiljentää jengiä riittävästi. Pidetään lampaat sitkeästi unessa, ettei ne vaan heräis huomaamaan tai jestas sentään nousis vaikka vastarintaan, kun se yksi prosentti kasvattaa hyvinvointiaan muilta varastamalla.


    • Soul Mate

      Mene sielunhoitajan tai papin puheille, niiden pitää jo virkansakin puolesta osata lähimmäisten auttaminen! Lähimmäisistä ne puhuu aina joten kun on henkisesti kärsivästä ihmisestä, niin heidän on autettava.

      Tuo on muuten ihan mielenkiintoinen juttu, että psykologit ja psykiatrit AINA on kirjoittamassa sen lääkereseptin kouraan, eivätkä uskalla, siis todellakaan uskalla päästää potilasta ILMAN lääkkeitä vastaanotolta pois.

      • 9+0

        Psykologeilla ei ole lääkkeenmääräämisoikeutta.Ja useat ainakin hieman iäkkäämmät psykologit ovat hyvinkin lääkekielteisiä,tietävät mitä ne pahimmillaan voivat saada aikaan.


    • rwg

      Aloittaja käsittelee aihetta ilman omaa kokemusta vaikeasta masennuksesta.

      • haluan kuulla

        Kerro, miten lääkkeet ovat sinua konkreettisesti auttaneet?


    • Latvainvalidi

      Ootteko te ihan pölöjä?

      Kysehän on siitä, että Suomessa pakkolääkitään avohoidossa olevia masenuspotilaista kiristämällä sosiaaliturvaa tai hoitoa sillä. Se on lain vastaista ( L potilaan asemasta ja oikeudesta). Sairauspäiväraha, kunnallinen psykoterapiahoito, Kelan kuntoutuspykoterapiatuki, ammatillinen kuntoutus ja

      Kun ne täsmälääkkeet on jo havaittu käytönnössä lumelääkkeiksi, joilla on vakavia haittavaikutuksia, on tämä vielä törkeämpää.

      Minulta hylälttiin kaksi kertaa ammatillinen kuntoutus, kun lääkkeet eivät maistuneet: "hoitoa voidaan tehostaa", vaikkei lääkkeistä ole ollut muuta kuin haittavaikutuksia.Kelan kuntoutuspsykoterapiatuen sain, mutta koska työeläkeyhtiö luukutti ammatillinen kuntoutuksen ja kuntoutustuen kanssa, niin menin niin huonoon kuntoon, etten enää toivu päätoimikseksi työntekijäksi. Kiitos siitä kuuluu työeläkeyhtiölleni. Ilman psykoterapia en olisi enää hengissä, Ns.hyvällä hoidolla eli lääkkeiden pakkosyötölä olisi jo vainaa. Nykyisin teen hieman töitä, mutta en uskalla enää laittaa eläkettä lepäämään, koska työeläkeyhtiöni on senkin onnistunut sössimään.

      Ja minun diagnoosini on F32.2. eli vaikea-asteinen (itseasiassa krooninen) masennus, joten tiedän kyllä mistä puhun.

      Ja huom! ne ns. täsmälääkkeet ovat virallisestikin vain oireidenmukaista hoitoa, eivät syyperusteista eli psyykkisiä särkylääkkeitä, jos ne sattuisivat toimivat. Minusta tuli lähinnä zombi. Masentuneiden aivoissa ei ole mitään aivokemian epätasapainoa tai serotoniniinvajausta, niin kuin lääketeollisuus ja sen marionetit ovat vuosikymmeniä toitottaneet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe