Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lihas kasvu ja nivelvaivat

<Repe>

Lihasten kasvatus kiehtoisi, mutta nivelrikko ja kipeät nivelet estää pertinteisen painojen lisäämisen kehityksen myötä. Kuinkahan toimisi jos väsyttäisi lihakset esim staattisella pidolla niin että liikkeet voisi tehdä pienemmillä painoilla ja rasitus tuntuisi lihaksessa kuitenkin niin ette toistoja jasksaisi tehdä vain 10-12? Lähinnä ylä vartaloa kehittäviä, jaloisa nivelet vielä suht hyvät joten niitä voi laitteissa treenata ei kuitenkaan vapailla painoilla. Onko tietyämystä kellään?

7

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6-6

      Tee kehonpainotreeniä. Sen luonnollisempia liikeratoja on vaikeaa löytää, eli on hyvin nivelystävällistä.

    • 5+18

      Suosittelen kokeilemaan MSM-jauhetta ja glukosamiinia lisäravinteena. Kaikille ei auta, mutta ainakin itselläni vähensi niveloireita huomattavasti. Mulla siis alkava nivelrikko polvissa.

    • 1+1

      Tuo kysymys staattisista pidoista: niillä kehitetään lähinnä syviä, asentoa ylläpitäviä lihaksia, core lihaksia, ne periaatteessa jaksavat kannatella ihmistä vaikka koko päivän ja vastaavat kehon asennosta suhteessa maan vetovoimaan.
      Ylävartalon ongelma on yleensä olkapää, ja niitä vaivoja ehkäisee lapatuki, lapojen hallinta, koska niihin on kiinnittynyt niin moni lihas. Lavat, hartiarengas, olkanivel, jopa rintaranka ja koko kehon linjaus, jossa lantion asento on avainasemassa, ne kaikki liittyvät jollain tavalla toisiinsa.
      mm Soutuliike olisi hyvä, ja sitten etunojapunnerrus ylävartalolle.
      Nivelten pyörityksiä, youtubessa on scott sonnon -videoita, niiden teoreettinen pohja on jäänyt minulle vähän hämäräksi, mutta hyvin ne toimivat ainakin minulla.

    • jffygdgfdtuhhh

      Mulla on kanssa erilaisia vaivoja nykyään. Teen lisäpainoilla vain sen mitä pystyn ja loput kehonpainolla. Jalkojen rasittaminen itsellenikin tuottanut eniten päänvaivaa. Niitä treenaan ilman suurempaa kuormitusta. Esim. kyykkyhyppelyä myös pienellä kuormalla, yhdenjalankyykkyä, hevosseisontaa eli selkä seinää vasten ja kulmaa vaihdellen, jalkojen ojennusta ja koukistukset voin tehdä suurella kuormalla, myös pohkeet. Eilen ihailin jalkojani peilinkautta ja ovat kehittyneet ihan mukavasti vaikka kyykkyä en teekkää yli 50kg kuormalla.

    • En tiedä kasvatuksesta enkä rikosta hittojakaan mutta leikattua, pas kakunnossa olevaa polveani aloin kuntouttamaan 6-kymppisenä pienillä vastuksilla potkukoneessa koska juurikaan muuta ei pystynyt tekemään.
      6kk:n kuluttua aloitin puolikyykyt ja varovaisen maven.
      Lonkkien, ja muunkin kropan liikkuvuutta kohentelin hiljalleen.

      Tavoitteena oli toimivampi polvi piittaamatta lihasmassasta. Sitä tuli kuitenkin alareisiin.

    • <Repe>
      • 1+1

        Aloitin nivelten pyörittelyn nähtyäni tämä videon. Tuo "fuzz" on jonkinlaista nöyhtää, jota alkaa kerääntyä kehoon ja yhden yön aikana. Ikääntyminen varmaankin lisää sen vaikutuksia liikkumiseen. Siinä selitetään vähän myös sitä, mitä pienikin vamma saa aikaan liikkuvuuteen.
        https://www.youtube.com/watch?v=BdRqLrCF_Ys


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      92
      2421
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2133
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1780
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1575
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1505
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1468
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe