Uutista kerrakseen!

Lueskelin netistä uutissivuja ja näen, että 19.1. suurin kotimaan uutinen on ollut elintarvikkeiden hintojen alennus. Kauppaketjuja on vertailtu, ostoskoreja osteltu eri puodeissa, ja nyt oli viimeisessä uutisessa, että 9 kauppaa jo on alentanut hintojaan. Tv-uutisissa haastateltiin johtajia. Lidl alentaa hintansa tästäkin heti tiistaina.

On se niin suuri uutinen! Vuosia, vuosia on hintoja nostettu, eikä kukaan ole puhunut mitään, mutta nyt ollaan ihan säpinöissä.
Voi vaan itsekseen ihmetellä, miten niillä nyt on varaa laskea hintoja, kun tähän asti kaikkien hintojen nousut ovat huolella pystytty perustelemaan.

Ei suinkaan tämä nyt johda yt-neuvotteluihin? Onko myymälöiden viimeistenkin myyjien työpaikat vaarassa? Kiristystä varmasti tullaan harjoittamaan, työvuoroja harvennetaan ja tilapäiset eivät saa enää tunteja viikonloppuisin.

Nyt on iskettävä ja ostettava varmuusvarasto, sillä pian hinnat taas hivuttautuvat entiselle tasolleen, sanokaa mun sanoneen!
Mutta nyt unten maille näkemään unta lompakosta, joka pullistelee seteleitä vielä tilipäivän aattonakin!

26

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olen tästä piilodeflaatiosta jotain yrittänyt sanoa, mutta kuuroille korville.

      Kun öljyn hinta on huomattavasti alentunut, on se tuonut säästöä niin yksityisille kuluttajilla kuin yriyksillekin. Vaikkapa tavarakuljetusten hinnat ovat laskeneet kustannusten myötä.

      "Rahaa on kääritty liiveihin" jo pitkään, nyt on aika antaa kuluttajillekin osansa.

      Tarkkana on oltava, sillä laatua ollaan helposti alentamassa.

    • *Kukkahame*

      Öljyn hinnan lasku on tuonut paljon helpotusta se kun on teollisuudessa a ja o.
      Kuljetuksetkin täysin riippuvaisia poltoaineesta, valaistus kiinteistöjen lämmitys jne.

      Ja lisää löytyy varmasti jos vain miettii.

      • hienoa oivallusta

        voi mikä älykäs oivallus että ölyn hinta vaikuttaa moneen. Ihanko totta kuljetuksiinkin, en ikinä olisi itse keksinyt.


      • katleija.
        hienoa oivallusta kirjoitti:

        voi mikä älykäs oivallus että ölyn hinta vaikuttaa moneen. Ihanko totta kuljetuksiinkin, en ikinä olisi itse keksinyt.

        No eihän tuota tarvinnut itse oivaltaa, uutisistahan tuon kuuli tutkijan haastattelusta. Siinä mainittiin öljyn lisäksi myös tuottajahintojen lasku. Joten onhan kaupalla mistä ottaa näitä alennuksia.
        Mutta, Lidlin markkinaosuuden kasvu yhdessä asiakkaiden ostotoimien muuttumiseen vaikuttaa tietenkin.


    • Makriina ek

      Kauppojen hyllyillä on kymmeniä tuhansia artikkeleita, joista nyt sitten on alennettu n. 400 tuotteen hinta.
      Mikähän ylistyksen aihe se on? Kilpailu on kilpailua, Lidlin tulo on vähän hillinnyt kotimaisten kauppakeskittymien ahneutta.

      Mutta ollaan nyt onnellisia, Jauhelihakaan ei ole kuin 399 €/400 g. Kuulemma kaupalle jää siitä 10 sentin kate.

    • *Kukkahame*

      On myös rajojen ulkopuolelta tulevaa valmistavaraa, joihin tuskin paljonkaan tulee alennusta, silti käytetään tuota psykologista alkennusta alle jonkun tasarahan,eli kuten Kalle Anttila aikoinaan jo aloitti Anttila hinnoittelun.

      Esimerkkinä vaatetusliikkeiden myyntivoitto on n 60%, totuuskuitenkin pitää laskea siitä mihin kaikkeen se myyntivoiton lopullinen tulos jää kulujen vähennyksen jälkeen.
      Ei koskaan voi laskea vain voittoa jostain liikkeen myymästä, juuri se myyntivoitto on kaupan menoihin jakautuva, ja päältä lasketaan ensimmäisenä -arvonlisävero (alv).

      Jos hiukan muisteleen ja katselee ympärilleen on liikekiinteistöjen määrä aina kasvussa uusia upeita toinen toistaan suurempia, hyvin harvoin joku liikekiinteistö remontoidaan, uutta ja loisteliastas pitää olla.
      Mutta jotain tämän suuntaista olen kyllä jo odottanut ei aina voi hintoja nostaa eikä devalvaatio ole ainut hintojen alentaja, sitä käytetään valuuttamaailmassa markkinoinnin helpottamiseksi.

    • Vakiasiakas

      Meille muille kuin jauhelihan ostajille ei tullut mitään alennusta.

      Katsoin Julia 10-juuston hintaa, se oli sama kuin ennenkin.

      Hedelmien hinnoissa ei muutosta.

      Juuresten, vihannesten yms hinnoissa ei muutosta.

      Tuore kala, ei muutosta ainakaan alaspäin.

      Pähkinät ei muutosta.

      Pakastemarjat, ei muutosta.

    • ;-//

      Ei ole alepassa kuin tarjouksia entiseen tapaan, onkphan niin ettei sekoske kuin määrätyt liikeryhmät Keskonkaan ketjuissa.

      • Hyvä kun huomasivat! Tuotteita on myyty ylihintaan ja nyt huomataan korjata asia.

        MIKÄ SENSAATIO!!!


    • Ramoona*

      Näitä hintavertailuja on tämänkin päivän Hesari tulvillaan, maitolitrakin 10 senttiä entistä halvempaa. Aivan kuin kauppaketjut olisivat hyväntekeväisyysasialla ! Kuitenkin on koko ajan toitotettu, miten kireää hinnoittelu on, ei saa tuottaja, ei jalostaja, ei kauppa, melkein tappiolla on muka myyty. Juustoakin saa euron halvemmalla, eikä taatusti tappiota tule nytkään kaupalle, ilmaa vain on ollut rutkasti hinnoissa ja on vieläkin. Kauppaketjujen voitot ovat olleet kohtuuttomia, näkeehän sen yhä uusien upeiden hehtaarikauppapalatsien rakentamisesta, kaavoittajat ovat yhtäpataa olleet juonessa mukana. Nyt on pakkotilanne, kun muut alentavat, muuten kiskottaisiin entisenkaltaiset voitot.

      EU:n tultua oli samanlaista huumaa joidenkin elintarvikkeiden hintojen hetkellisesti laskiessa, mutta pikkuhiljaa hinnat hivutettiin ennalleen ja aina vain ylöspäin , vedoten kustannusten nousuun. Moraalittomalta tuntuu kiristää aina vaan kaupan vähien työntekijöiden vyötä, osa-aikaisia , esim. opiskelijoita , käytetään paljon kustannusten säästämiseksi. Muutenkin ala on naisvaltaisena matalapakattu. Lidliä haukutaan varastomaiseksi, mutta kunhan on siistiä, sama millaisessa rakennuksessa ne hyllyt ovat. Miksi kauppakeskusten pitäisi olla viihdekeskuksia.

      Polltoaineasemalla tankatessa säästö on tuntuvaa, tosiaan luulisi polttoaineen hinnan roiman laskun näkyvän selvemmin muuallakin. Tosin usein selitetään, että hintojen korostuspaineita olisi ollut, nyt ne jätetään tekemättä öljyn hinnan laskiessa. Nyt on niin monta syytä hintojen laskuun, että tämä on väistämätöntä. Venäjän pakotteetkin osaltaan vaikuttaa, lama on kestänyt jo ennätyspitkään, ja jos ostovoimaa olisikin, säästetään pahan päivän varalle. Nekin säästävät kulutuksessa , joiden ei olisi pakko. Muut elinkustannukset ovat Suomessa yhä sitä luokkaa, että ei muutaman euron halvempi ruokakassi paljon lohduta, kun samaan aikaa lapsilisätkin on leikattu. Lapsiperheissähän ruuan hinnalla on suuri merkitys. Valtio vielä usein nappaa veroina sen, mikä koituisi muuten hintojen alennuksiksi.

      Ihan oikein Makriina, nautitaan nyt näistä hulluista päivistä, galna dagar, Stockmannin alennuskampanjaa matkien.

    • pieni asiakas

      Pienetkin tuoteryhmien alennukset maksetaan henkilökunnan vähentämisellä. Yt-neuvotteluja käydään. Pieniä määriä työntekijöitä on jo ja saanut kenkää.
      On kuitenkin myösteistä että jotain on alennettu. Pakkorakosessa, ettei asiakaskato lisääntyisi.

      • katleija.

        Asiasta uutisointi on ihan paikallaan, antaa tulla vaan. Kun en ole mikään talousviisas ja ymmärtäisin deflaation pahimpia seurauksia niin jatkuvien hinnannousujen jälkeen ilonpäivä kuluttajien kukkarolle nämä hinnanlaskut.

        Nähdään sitten miten tämä vaikuttaa palkkaneuvotteluihin ja eläkkeisiin, joiden indeksi on suurelta osin sidottu kuluttajahintoihin. Taitaa öljykin siihen kuulua. Mitäs sitten kun indeksi menee miinukselle???


    • sah..ara

      Palkkaneuvotteluista on tullut ennakoivaa tietoa, mutta eihän kaikkien taitoihin kuulu kaiken tietäminen.

      googlesta löytyy muutakin kuin musiikkia

    • valoa synkkyyteen

      Onhan tuo hintojen aleneminen monelle iloinen asia. Tuhansia talouksia on suurissa vaikeuksissa. Erikseen vielä maksuhäiriö-asiakkaat, niitäkin monia tuhansia.

    • katleija.

      Kiinnostavaa seurata tätä hintarallia. Kävin Lidlissä ja totesin ne alennukset tällä hetkellä, mutta havannoin muutakin. Oli hapankaalipurkin hinta noussut ainakin 30 senttiä. Tosin oli pitkäaikainen merkki vaihtunut, mutta purkki oli samankokoinen.
      Ilmeisesti tavallisimmat ja käytetyimmät hinnat alennetaan, mutta joissakin voi samalla noustakin.

      • ihmettelen.

        Onko jollain hapankaalilla muutenkaan merkitystä ruuan hinnassa, voi miten pikkumaista !


      • katleija.
        ihmettelen. kirjoitti:

        Onko jollain hapankaalilla muutenkaan merkitystä ruuan hinnassa, voi miten pikkumaista !

        Pikkumaista tai ei, ilman muuta suurin merkitys on näillä peruselintarvikkeilla, mutta kerroin vaan tuon esimerkkinä siitä, että saattaapa jonkun muunkin artikkelin hinta hapankaalin tavoin nousta. Toki kauppa osaa tuonkin keinon.


      • täältä tähän
        katleija. kirjoitti:

        Pikkumaista tai ei, ilman muuta suurin merkitys on näillä peruselintarvikkeilla, mutta kerroin vaan tuon esimerkkinä siitä, että saattaapa jonkun muunkin artikkelin hinta hapankaalin tavoin nousta. Toki kauppa osaa tuonkin keinon.

        Oi niitä aikoja. Nimittäin. Vielä 25v. sitten marketissamme oli sekä kala-että lihatiski. Tuoreen mateen olisin ostanut, vaikka mateiden aika ei vielä olekaan.
        Kauppaan ei ollut tänään asiaa hintoja tarkisteleen.


    • jopa 0.10 €

      Jopa Lidlinkin hinnanalennuksia moitittiin netissä hämäyksiksi. Ei kai kukaan odottanutkaan roimia hinnanalennuksia?

      • jakolasku

        En mitään erikoista huomannut Lidlin hinnoissa eilen kun käväistiin.


    • Makriina ek

      Pakkohan tässä on sanoa, että ei joka hintaa voi millään muistaa, niin että pysyisi ns. alennuksista tietoisena. Sen vain panin eilen K-kaupassa merkille, että nyt on todella suuremmoisia tarjouksia: KAKSI pakettia 2,99! Jos ostat yhden, niin sen hinta on sitten hinnoiteltu toisin, esim 1,80. Joten saadakseen hintaedun, pitää ostaa kaksi kertaa enemmän ruokaa kuin ennen. Mihin se menee? Ensin ylimääräinen jääkaappiin, sitten ähkyruuaksi - pakko syödä, ettei mene hukkaan - lopuksi roskiin. Siinä se hinnanalennus!

      Hintojen suunnittelu lienee täsmätyötä. Kukapa muistaa, oliko joku säilyke 2,83 vai 2,70 - nyt se ainakin on 2,69, eli hinnat ovat sen verran epämääräiset, etteivät ne millään pysy mielessä. Eikä kukaan osta jotain säilykepurkkia niin usein, että hinnanmuutos todella tuntuisi budjetissa,
      Samoin leivät. Katselin hintoja, 2,79, 2,63, 2,88, elikäs kaikki lähes samalla hinnalla kun kassaan päästään.
      Nyt ehkä viikon päivät tulee katsoneeksi hintoja ja miettineeksi, milloin on tätä tuotetta viimeksi ostanut ja mitä maksanut. Mutta en voi uskoa, että monikaan pystyy sanomaan ruokakorinsa halventuneen.
      Muutamat tuotteet, kuten kahvi, on hivuttautunut viime aikoina pikkuhiljaa ylemmäksi, ja kahviin ei ole nähdäkseni tämä kuuluisa hinnanalennus osunut. Juhlamokkakin voi olla jossain jo yli 4 €, sisäänehittotarjouksenakin kympillä 3 pakettia. Mutta se oli jo kuun alussa voimassa.

      • Mummeli Mia

        Noin juuri siinä kävi, mikään mitä minä tapaan ostaa ei muuttunut ainakaan alaspäin.
        Joku tyyppi jutteli Prisman ulko-oven lähellä olevalla penkillä toisen ukon kanssa, ja he sanoivat, että vain se perussonta on tullut halvemmaksi. En tiedä mihin ukko tuolla sanalla tähtäsi, mutta suuni meni hymyyn sen äänensävyn takia. Se näytti palkitsevan sanojaa.


    • kassilohi 10 e kg

      Kalan hinta on pompsahtanut viime vuosista mielestäni ainakin 33% kalliimmaksi. K-ryhmällä tässä parhaimmat alennukset.
      En ole kuitenkaan lähtenyt rusinoita pullasta noukkimaan; osta kalan sieltä mistä muutkin ostokset teen.
      Katson, ettei pelkkiä sisäänheittohintoja sovi lähteä hakemaan, etteivät vakiasiakkaat jäis ilman oman kauppansa aletuotteita.

      • Mummeli Mia

        Se lohi kyllä oli Prismassa 7 € ja risat. Mut väliin se on ollut
        jotain 4,90 € :kin, joten, ei se nyt sitten ole laskenut. En osta sitä.


      • piäkaapunti
        Mummeli Mia kirjoitti:

        Se lohi kyllä oli Prismassa 7 € ja risat. Mut väliin se on ollut
        jotain 4,90 € :kin, joten, ei se nyt sitten ole laskenut. En osta sitä.

        Minulla tulisi Prismaan matkaa edestakaisin 60 km. Pitää olla jo monia asioita että wanhan Nissaninsa valjastaa ja köröttelee. Ainakin 9l 100 km kohden hörppää.


      • jepua
        piäkaapunti kirjoitti:

        Minulla tulisi Prismaan matkaa edestakaisin 60 km. Pitää olla jo monia asioita että wanhan Nissaninsa valjastaa ja köröttelee. Ainakin 9l 100 km kohden hörppää.

        Onkohan kaikissa prisma-liikkeissä yhtenäiset hinnat niin että pääkaupunkiseudulta etäälläkin olevista prismoista saa samat tarjoukset?
        Ainakin Lidleissä näin saattais olla? Lidlilläkin 141 myymälää - muuten ihan liikaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe