Onneton isännöitsijä

vesi3

Hei!

Kertokaapas mihin voin asian viedä eteenpäin, kun isännöitsijä on saamaton.
Meillä todettiin vesivahinko kylpyhuoneessa, seinä oli täysin märkä. Kaakeleiden väleissä on kuulemma jotakin reikiä, josta vesi menee sisään. Tästäkään ei ole varmuutta. Pintaremontti on kuulemma minun vastuullani ja vesieristeet tulevat taloyhtiön puolesta.

Tämä kaikki todettiin siis jo syksyllä 2013, mutta vieläkään mitään ei ole tapahtunut. Isännöitsijä sanoo että "tullaan kun ehditään" mutta eihän näin kauaa voi mennä? Lattia varmaan hajoaa jo kohta alakertaan.

14

1788

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varis1

      Hei, tee kirjallinen ilmoitus taloyhtiön hallitukselle.Asia pitää tutkia, seinät ilmeisesti purkaa,voihan vesi vahinko aiheutua jopa toisen kylpyhuoneesta.Kun asia on tutkittu on mahdollista että yhtiö tai oma vakuutuksesi korvaa.Hallituksen tehtävä on katsoa että isännöitsijä tekee työnsä.

      • lkörlh

        Hallituksen tehtävä on myös katsoa, että taloyhtiöllä on rahaa suorittaa korjaus!


      • Hallituksen jäsen
        lkörlh kirjoitti:

        Hallituksen tehtävä on myös katsoa, että taloyhtiöllä on rahaa suorittaa korjaus!

        Vesivahinko menee taloyhtiön täysvakuutuksesta? Mikäli sellainen on taloyhtiöllä.


    • vesi3

      Isännöitsijä vain ilmoitti että minä olen maksaja kaakeleista. Mitään isompia reikiä en kaakeleissa näe, ja kuulemma n, 160cm seinästä on märkää. Putket vaihdettiin noin vuosi sitten, joten olenkin miettinyt että voisiko vesi valua jostakin putkesta? Olemme jo ikääntyvää sorttia, eikä kaikesta pysy perässä. Ihmetyttää vain tämä viivästyminen, kun jo yli vuoden vanha vesivahinko saa jatkaa tuhoaan.

      • Näin se menee

        Jos kosteusvaurio johtuu taloyhtiön kunnossapitovastuulle johtuvasta syystä, esim. putkivuoto, vesieristeen pettäminen, niin taloyhtiön kuuluu maksaa myös kaakelit.


      • kunnossapitovastuusta
        Näin se menee kirjoitti:

        Jos kosteusvaurio johtuu taloyhtiön kunnossapitovastuulle johtuvasta syystä, esim. putkivuoto, vesieristeen pettäminen, niin taloyhtiön kuuluu maksaa myös kaakelit.

        Juuri noin.

        Valitettavasti vain kaikki hallitukset eivät tätä näkökantaa hyväksy, vaan vastuuta yritetään palastella ja usein asiassa johonkin epämääräiseen kompromissiin päädytäänkin.

        Erittäin työllistävää kaikille osapuolille.


      • Huonoa isännöintiä

        Joo tyypillistä isännöintiä,raha kyllä kelpaa ja hintoja nostetaan joka vuosi.Meilläkin yhtiökokouksessa isännöitsijä ilmoitti heti kokouksen alussa,että isännöinti kallistuu.Ehkä vähän samanlainen tapaus oli ja isännöitsijä ilmoitti isälleni,että he joutuvat maksamaan kaakelit.Vakuutus kyllä korvasi heille,mutta ei taloyhtiöntäysvakuutus,kun isännöitsijä ilmoitti, että se tulee niin kalliiksi maksaa taloyhtiönvakuutuksesta.Miksikähän me maksetaan taloyhtiössä kallista täysvakuutusta,kun sitä ei voi käyttää? Tuntuu joskus,että hallitus ei pysty pitämään isännöitsijää aisoissa.Miksi meillä on palkattuna vieras henkilö valvomaan meidän omaisuutta,joka vain tuntuu rahastavan?


      • however
        Näin se menee kirjoitti:

        Jos kosteusvaurio johtuu taloyhtiön kunnossapitovastuulle johtuvasta syystä, esim. putkivuoto, vesieristeen pettäminen, niin taloyhtiön kuuluu maksaa myös kaakelit.

        Isännöintisopimuksen voi kyllä sanoa irti ja pyytää tarjousta toisilta isännöintiyrityksiltä, on vastuutonta ja päivä päivältä kalliimpaa antaa vesivahingon olla toimenpiteisiin tarttumatta.
        Jos myös taloyhtiön hallitus on saamaton (ammattitaidoton), on yhtiökokouksella syytä ja tilaisuus vaihtaa se vuosittaisessa kokouksessa tai vaatia ylimääräisen yhtiökokouksen koolle kutsumista asian käsittelemiseksi.
        Vesivahinkotapauksissa yleensä vakuutus kattaa kylpyhuonekorjauksen taloyhtiön rakentamisvaiheen tasoiseksi ja nykyään kai se menee jo pääosin niin, ettei enää käytetä muovimattoja, jotka alunalkaen ovat toimineet myös vesieristeinä vaan lattiat vesieristetään ja kaakeloidaan.
        Useimmiten myös seinät kaakeloidaan ainakin suihkun vaikutusalueella ja tämän kattaa kiinteistövakuutus.
        Mikäli tällainen laiminlyönti on todella tapahtunut voi vakuutusyhtiö tietysti kiletäytyä korvauksesta, mutta siinä tapauksessa isännöitsijällä on oltava vakuutukset kunnossa.


      • Vakuutusmeklari

        Käytännössä vanhemmissa taloissa noista vakuutuksista ei saa juuri mitään. Niissä on roimat ikävähennykset ja esimerkiksi yli 20 vuotta vanhan kylpyhuoneen korjauksesta ei saa yhtään mitään. Ne ovat jo elinkaarensa lopussa ja vakuutuksista korvataan vain äkilliset vahingot, ei iän myötä tapahtuvaa huonontumista ja tihkumista.


      • merkkinimimi

        Jos putket on vaihdettu vuosi sitten, ne on varmaankin pinnassa näkyvissä. Ei kait niitä ole rakenteisiin piilotettu? Kristallipallo huollossa, joten en näe nyt tämän tarkemmin.


      • Pinta-asennuksellako

        Yllä oleva kommentti sisälsi hyvän oivalluksen: uudet putket ovat todennäköisemmin pinnassa, joten putkien vuoto olisi silmin havaittavissa. Miten putket on kiinnitetty seinään? Siis ruuvikiinnityksellä vesieristeen läpi seinään ja SIIS PUUTTEELLISELLA TIIVISTYKSELLÄ, SILIKONIA VAIN NIMEKSI? Tällöin vika olisi putkien uusijan, jolloin yhtiö voisi tehdä reklamaation urakoitsijalle. Kuitenkin hallituksen tulee saada isännöitsijä aloittamaan kylpyhuoneen kosteusvauriokorjaus välittömästi, jottei yhtiölle tule lisälaskua - sitä on kuitenkin jo tullut ja hallitus ja isännöitsijä ovat siitä vastuussa!

        Jos putket ovat rakenteissa, on vesieristys ja pintamateriaali myös uusittu. Kosteusvaurion syy on kuitenkin löydettävä - reikä kaakeleiden välissä on vanhanaikainen syy vierittää kustannukset asukkaalle kun se kuulostaa hyvin uskottavalta. Laatta ja kiinnityslaasti eivät ole vedenpitäviä yhjdessä eikä erikseen. Molemmat päästävät kosteutta läpi, joten ne eivät muodosta vesieristettä nykyisen tietämyksen mukaan. Vain vesitiivis muovimatto tai siveltävä vesieriste ovat tällä hetkellä käyttökelpoisia ja hyvän tavan mukaisia vesieristeitä märkätilojen pinnoilla. Lattiaan siveltävä vesieriste on myös sertifioitu epoksipohjainen vedeneristys- ja pinnoitusmenetelmä, jonka asukas voi sitten vaikka myöhemmin laatoittaa. Hyvä vaihtoehto jatkuvalle lattiasaumojen puhdistamiselle ja rikki meneville laatoille.


    • Kylpymahdollisuutennenyt

      Kylpyhuoneen kosteusvaurion hoitaminen kuuluu yhtiölle, mikäli syy vesivaurioon on kylpyhuoneen vesieristeessä, putkissa tai muissa yhtiölle kuuluvissa rakenteissa. Yleensä kosteusvauriokorjaus aloitetaan heti kosteuskartoituksen jälkeen rakenteita poistamalla ja kuivauksella, jonka jälkeen alkaa korjaus alkuperäiseen tasoon tai tasoon, jonka yhtiö on putkiremontin yhteydessä tai muuten valinnut.

      Ymmärsin, että talonne putket tai ainakin kylpyhuoneenne putket oli uusittu vuosi ennen vesivauriota. On mahdollista, että vesieriste on rikkoutunut putkiremontin yhteydessä tai että putkiremontti kokonaisuudessaan kylpyhuoneessa on väärin tehty, jolloin vastuu kylpyhuoneen kosteusvauriosta on putkiurakoitsijalla tai hallituksellanne. Joka tapauksessa asian hoitaminen kuuluu isännöitsijälle ja hallitukselle yhdessä, ja kosteusvaurio tulee korjata hyvän tavan mukaisesti niin, että suihkualue vesieristetään seinistä ja lattiasta roiskeveden alueelta - käytännössä koko kylpyhuone. Vesieriste ja pintamateriaalit eli laatat ja saumaukset maksaa yhtiö - teidän ei tässä tapauksessa tarvitse maksaa kuin vastiketta. Siis jos vesivaurion syy on yhtiön rakenteissa. Jos syy on osakkaan aiheuttama, niin kotivakuutuksesi korvaa vahingon tietyin ehdoin. Yhtiö voi saada vaurion kulut vakuutukseen, jos putkessa on esim. vuoto, mutta työvirheet menevät putkiremontin urakoitsijan piikkiin. Yhtiön tulee tehdä reklamaatio putkiurakoitsijalle mitä pikemmin!

      Kun remontista on kulunut jo kohta 1,5 vuotta!, on aika vaikeaa saada vakuutusyhtiötä vakuuttuneeksi äkillisestä vesivuodosta. Samoin, jos hallitus /isännöitsijä ei ole tehnyt reklamaatiota urakoitsijalle, on reklamaation tekeminenkin jo turhaa, sillä urakoitsija vetoaa siihen, ettei se ole heti saanut tietoa ja että vahinko on laajentunut 1,5 vuoden aikana! Siis osakkaanne voivat seuraavassa yhtiökokouksessa evätä vastuuvapauden hallitukselta ja isännöitsijältä, kun he eivät ole ryhtyneet tarvittaviin toimiin vesivaurion korjaamiseksi ja viivyttelyllä aiheuttanut mm. urakoitsijalle tehtävän reklamaation menettämisen samoin kuin mahdollisesti vakuutusyhtiön vahingonkorvauksen sillä vahinkoilmoitus on tehtävä vuoden sisällä tapahtumasta!

      Siis hallituksenne joutuu korvausvastuuseen kylpyhuoneenne korjauksen laiminlyönnin tai viivyttelyn takia, jos urakoitsija tai vakuutusyhtiö ei sitä maksa vedoten viivyttelyyn ilmoituksen tekemisessä! tarkkana yhtiökokouksessa tämän kanssa!

      Kosteusvauriosta tulee olla tai tulee tehdä kosteusvauriokartoitus, ja tekijän tulee olla sertifikaatit omaava yritys tai sellainen jota vakuutusyhtiöt käyttävät. Kosteusvauriokartoituksesta tulee selvitä kosteusvaurion laajuus ja sen aiheuttaja sekä korjaustoimenpiteet ja ohjeet. Onko kosteuskartoitus jo tehty ja onko sitä teillä hallussanne? Teillä on oikeus saada se käyttöönne, Sen perusteella selviää mm. kosteusvaurion syy ja sitä kautta maksaja.

      Joka tapauksessa olivatpa syyt mitkä tahansa, on yhtiön aina kosteusvauriotapauksissa aloitettava vahingon laajenemisen estämiseksi korjaus mitä pikemmin. Ainakin märkien kohtien purku ja kuivaus on helppo aloittaa heti ja sinä aikana on aikaa kilpailuttaa urakoitsijat. Reklamaatio urakoitsijalle tulee tehdä heti kun vesivuoto ilmenee - jos urakoitsija kiistää, niin siitä ehtii tappelemaan myöhemmin.

      Siis kosteusvaurion purku ja kuivaus on aloitettava välittömästi lisävaurioiden ehkäisemiseksi. korjaus sitten tämän jälkeen.

      Jos hallitus tai isännöitsijä ei aloita korjauksia, on teillä kirjallisen korjauskehoituksen ja siihen hallitukselta/isännöitsijältä kielteisen tai viivyttelevän aikataulun perusteella teettää kylpyhuoneen korjaustyö yhtiön piikkiin kohtuuhintaan. Aikeestanne teettää työ yhtiön piikkiin tulee ilmoittaa myös hallitukselle/isännöitsijälle kirjallisesti, jotta saatte kulut yhtiön piikkiin. Tässä jo kannattaa ottaa vakuutukseenne kuuluvan oikeusturvan kautta juristiin yhteyttä, sillä korjauksen hitaudesta päätellen yhtiönne johdossa on vaikea asoylain tietämys- ja asenneongelma.

      Lopuksi teette välittömästi kirjallisen selostuksen seuraavalle yhtiökokoukselle, jossa kuvaatte selkeästi kylpyhuoneenne kosteusvaurion käsittelyn ja korjauksen puutteet kohta kohdalta. Kysytte kirjeessänne, onko isännöitsijä tehnyt vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöön ja reklamaation putkien korjaajalle. Lisäksi esitätte yhtiökokoukselle, ettei hallitus ja isännöitsijä saa vastuuvapautta ennenkuin yhtiö on korjannut kylpyhuoneenne vesieristeet ja laatoituksen kokonaisuudessaan yhtiön kustannuksella ja että yhtiö vaatii hallitukselta ja isännöitsijältä vahingonkorvauksia viivyttelyn yhtiölle aiheuttamien lisäkustannusten takia.

      Tätä varten on yhtiön täysarvovakuutuksen vastuuvakuutus ja fiksu hallitus tarttuu tilaisuuteen nöyrtyen tunnustamaan vahingon aiheuttamisen korvausten toivossa. Näin se menee....

      • vesi3

        Kiitos vastauksistanne. Paljon tuli selvitettävää hommaa. Tosiaan putket menevät seinien pinnalla ja läpi sisälle katosta. Vakuutuksesta sanoivat, etteivät korvaa sillä syynä on omalla vastuulla oleva pintojen ylläpito. Edelleen vain epäilen sitä, miten pienen pienistä rei'istä kaakeleissa voisi tämä koko vahinko johtua. Kylpyhuone on remontoitu n. 10 vuotta sitten viimeksi.

        Aion nyt ottaa yhteyttä vielä kerran isännöitsijään ja tämän jälkeen hallitukseen, jotta moinen tumpelo vaihtuu. Ehkä tästä suoraan sitten juristiin yhteys, jos ei ala asioita tapahtumaan ja maksaja selviä.


    • kokemus5

      Jos hallitus tai isännöitsijä ei aloita korjauksia, on teillä kirjallisen korjauskehoituksen ja siihen hallitukselta/isännöitsijältä kielteisen tai viivyttelevän aikataulun perusteella teettää kylpyhuoneen korjaustyö yhtiön piikkiin kohtuuhintaan.

      Käräjäoikeudessa voit yrittää saada korvauksia em. tapauksessa. Älä missään nimessä
      aloita itse korjaustöitä.
      Jos kosteus on paha pyydä kunnan terveystarkastaja paikalle.

      Ainoa keino on saada terveystarkastaja laittamaan uhkasakon taloyhtiölle.
      Ja tietenkin vielä tarvitset oman asianajajan hoitamaan kokonaisuutta.

      "Onnettomat isännöitsijät" on laitettava viralta. Vaikka usein kyse ei ole onnettomasta vaan
      tarkoituksella riidanhakuisesta narsista jolle eivät osakkaat anna ohjeita.

      Kaikki vastuu on hallituksella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe